MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Air France-KLM

januari 6, 2018

Een deel van het KLM-cabinepersoneel gaat op maandag 8 januari 24 uur staken. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen KLM en FNV zijn stukgelopen......

Een deel van het KLM-cabinepersoneel gaat op maandag 8 januari 24 uur staken. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen KLM en FNV zijn stukgelopen.

Het KLM-personeel hekelt de maatregel om op verre vluchten met één steward of stewardess minder te vliegen.
Alternatieve besparingsmaatregen om dat te voorkomen zijn nog niet gevonden.

Volgens FNV zullen er minder, of zelfs geen KLM-vluchten van Schiphol vertrekken. KLM probeert de staking te voorkomen, maar denkt bij acties vrijwel alle vluchten uit te kunnen voeren.

december 5, 2017

De grootste vakbond van het cabinepersoneel, VNC, doet vooralsnog niet mee met de geplande staking van KLM op 8 januari.....

De grootste vakbond van het cabinepersoneel, VNC, doet vooralsnog niet mee met de geplande staking van KLM op 8 januari.

VNC wacht eerst de onderhandelingen met KLM over de nieuwe cao af. De staking werd gisteren aangekondigd door de FNV.

Die protesteert daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen.

december 4, 2017

Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt op maandag 8 januari voor 24 uur het werk neer. Dat meldt NH Nieuws........

Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt op maandag 8 januari voor 24 uur het werk neer. Dat meldt NH Nieuws.

Het zou voor het eerst in de 98-jarige geschiedenis van KLM zijn dat het cabinepersoneel een hele dag staakt.

FNV protesteert daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen.

december 1, 2017

Over capaciteitsgroei op Schiphol in de komende jaren moet een volwassen discussie mogelijk zijn. Dat zegt topman Pieter Elbers van KLM in een gesprek met het ANP......

Over capaciteitsgroei op Schiphol in de komende jaren moet een volwassen discussie mogelijk zijn. Dat zegt topman Pieter Elbers van KLM in een gesprek met het ANP.

Zoals het er nu uitziet bereikt de luchthaven uiterlijk volgend jaar zijn maximale aantal vluchten.

In 2008 werd met alle betrokkenen afgesproken dat Schiphol in de jaren tot en met 2020 zou groeien tot maximaal 500.000 starts en landingen.

Dat plafond wordt mogelijk al dit jaar bereikt en anders in 2018. Dit zou betekenen dat de luchthaven voor minstens twee jaar ‘op slot’ gaat.

november 20, 2017

Een Boeing 777-300 van KLM is maandagochtend tijdens een vlucht van Kaapstad naar Schiphol uitgeweken naar Nice. De piloten kregen een brandmelding uit het ruim en besloten zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde luchthaven te vliegen.......

Een Boeing 777-300 van KLM is maandagochtend tijdens een vlucht van Kaapstad naar Schiphol uitgeweken naar Nice.

De piloten kregen een brandmelding uit het ruim en besloten zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde luchthaven te vliegen.

Het toestel was al ruim negen uur onderweg toen de piloten de brandmelding kregen.

Daarop besloten zij zo snel mogelijk uit te wijken.

De Boeing vloog op dat moment boven de Middellandse Zee. De piloten zetten het toestel veilig op de luchthaven van Nice aan de grond. Na inspectie bleek sprake te zijn van vals alarm.

november 9, 2017

Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal een fors hogere winst behaald........

SCHIPHOL - Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal een fors hogere winst behaald. Dit kwam door een sterke vraag naar vliegreizen en stijgende ticketprijzen, de vliegtuigen zaten ondanks een groeiend stoelaanbod een stuk voller dan een jaar eerder. Ook hielp de lagere brandstofrekening mee. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vervoerde in het derde kwartaal 27,9 miljoen passagiers, ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging afgezien van wisselkoerseffecten eveneens met 5 procent omhoog naar 7,2 miljard euro. De nettowinst bedroeg 552 miljoen euro.

november 8, 2017

Een KLM-piloot met gezondheidsklachten door giftige lucht in de cockpit, die ontslag kreeg, heeft een zwijgcontract moeten tekenen........

SCHIPHOL - Een KLM-piloot met gezondheidsklachten door giftige lucht in de cockpit, die ontslag kreeg, heeft een zwijgcontract moeten tekenen. Toch werd zijn zaak woensdagavond in het programma Zembla besproken. Hij riskeert daarmee dat KLM de drie ton ontslagvergoeding terug gaat vragen. De problematiek is niet nieuw, er wordt al lang wordt onderzoek gedaan naar oliehoudende stoffen die via het luchtsysteem in het toestel komen. Met name piloten kwamen met klachten. Ondanks vele internationale onderzoeken is er nog steeds geen sluitend bewijs voor deze ziekte.

oktober 23, 2017

KLM heeft een akkoord bereikt over de pensioenafspraken voor het vliegend personeel. Hiervoor trekt de luchtvaartmaatschappij als onderdeel van een deal met pilotenbond VNV eenmalig 194 miljoen euro uit.......

KLM heeft een akkoord bereikt over de pensioenafspraken voor het vliegend personeel. Hiervoor trekt de luchtvaartmaatschappij als onderdeel van een deal met pilotenbond VNV eenmalig 194 miljoen euro uit.

Er werd al sinds 2015 onderhandeld over de pensioenen. Inzet van KLM was om de jaarlijkse pensioenbijdragen voorspelbaarder en in die zin ook minder risicovol te maken.

In de voorbije jaren dreigde VNV meerdere keren met acties. Eerder waren al afspraken gemaakt over het verhogen van de pensioenleeftijd van de piloten.

oktober 21, 2017

Zaterdag 28 oktober voert KLM voor de allerlaatste keer een vlucht uit met een Fokker-vliegtuig. Met de Fokker 70 wordt dan van Londen naar Amsterdam gevlogen.......

Zaterdag 28 oktober voert KLM voor de allerlaatste keer een vlucht uit met een Fokker-vliegtuig. Met de Fokker 70 wordt dan van Londen naar Amsterdam gevlogen.

Daarmee is de cirkel rond, want de allereerste KLM-vlucht met een Fokker was op 15 september 1920 van Amsterdam naar Londen.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij stelt eind oktober de laatste Fokker 70 buiten dienst. De laatste vlucht arriveert om half 9 vanuit Londen Heathrow op Schiphol.

september 14, 2017

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.....

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.

De storm van woensdag schopte de dienstverlening van KLM danig in de war, met vertragingen en annuleringen tot gevolg.

Het is KLM er alles aan gelegen om de dienstverlening weer volledig volgens de planning te krijgen. Eventuele acties zouden tot verdere vertragingen kunnen leiden.

juli 28, 2017

Air France-KLM heeft het afgelopen kwartaal een winst behaald van 367 miljoen euro.....

SCHIPHOL - Air France-KLM heeft het afgelopen kwartaal een winst behaald van 367 miljoen euro.
Dat is ongeveer negen keer zo veel als een jaar geleden, toen de luchtvaartmaatschappij 41 miljoen winst boekte.

De omzet nam met ruim 6 procent toe.

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft de groeiende winst en omzet vooral te danken aan een forse toename van het aantal passagiers.

In april, mei en juni van dit jaar reisden 26 miljoen mensen met Air France-KLM en dat is s 7,5 procent meer dan vorig jaar.

Bron: nos.nl
 

juli 25, 2017

Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad van de KLM, Jan-Willem van Dijk, wordt KLM de komende jaren beknot in haar investeringen door Franse afspraken......

SCHIPHOL – Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad van de KLM, Jan-Willem van Dijk, wordt KLM de komende jaren beknot in haar investeringen door Franse afspraken.

KLM investeert de komende jaren een miljard euro in de vloot en dat zou betekenen dat Air France twee miljard op tafel moet leggen voor uitbreiding.

Dat geld is er niet, waardoor KLM het risico loopt dat bestelde vliegtuigen straks in Parijs landen in plaats op Schiphol.

juli 19, 2017

In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie......

SCHIPHOL - In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Er heerst veel wantrouwen tussen de Nederlanders en de Fransen en zij stellen het belang van de groep niet voorop. De medewerkers van beide fusiepartners vinden van elkaar dat hun belangen niet door die van de andere partner worden gerespecteerd, zodat de samenwerking op veel terreinen spaak loopt.

mei 18, 2017

Jean-Marc Janaillac, bestuursvoorzitter van Air France-KLM, heeft toegezegd dat een nieuwe dochtermaatschappij van Air France niet ten koste zal gaan van KLM.....

SCHIPHOL - Jean-Marc Janaillac, bestuursvoorzitter van Air France-KLM, heeft toegezegd dat een nieuwe dochtermaatschappij van Air France niet ten koste zal gaan van KLM. Hij deed zijn uitspraak in reactie op een vraag van Bob van der Wal, voorzitter van de vakbond voor hoger KLM-personeel. Die wilde weten of de huidige groei van KLM mogelijk wordt afgeremd om de kloof in winstgevendheid tussen Air France en KLM te dichten. Dat zou dan gebeuren via ‘Boost’, de dochtermaatschappij voor langeafstandsvluchten die later dit jaar van start moet gaan.

april 25, 2017

De vele wachtrijen van passagiers op Schiphol zijn volgens operationeel KLM- directeur René de Groot het gevolg van wanbeleid.......

SCHIPHOL – De vele wachtrijen van passagiers op Schiphol zijn volgens operationeel KLM- directeur René de Groot het gevolg van wanbeleid.

Ongebreidelde groei, marketingbonussen en een gebrek aan investeringen zorgen ervoor dat reizigers nu geregeld urenlang in de rij staan.

Volgens De Groot en andere topmensen op de luchthaven, heeft Schiphol de verkeerde keuzes gemaakt en is nagelaten te investeren in de juiste aanpassing van de infrastructuur.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

maart 14, 2017

Air France-KLM breidt zijn aantal bestemmingen uit in de nieuwe zomerdienstregeling.....

SCHIPHOL – Air France-KLM breidt zijn aantal bestemmingen uit in de nieuwe zomerdienstregeling.

Er komen 53 nieuwe bestemmingen bij, wat een recordaantal is.

De nieuwe vluchten gaan naar zowel Europese als verre bestemmingen.

Volgens topman Jean-Marc Janaillac kiest het bedrijf met de uitbreiding voor de aanval.

Het aanbod neemt op intercontinentale vluchten toe met twee procent en met 2,7 procent op korte tot middellange routes.

februari 22, 2017

Volgens de Zwitserse bank UBS, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zijn de winstvooruitzichten voor Air France-KLM aanzienlijk verbeterd........

SCHIPHOL – Volgens de Zwitserse bank UBS, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zijn de winstvooruitzichten voor Air France-KLM aanzienlijk verbeterd. Analisten van de bank hebben hun beleggingsadvies verhoogd van sell naar buy. De jaarresultaten die Air France-KLM vorig week publiceerde, lieten bij KLM een sterke verbetering zien maar bij Air France een lichte verslechtering. Over het geheel genomen is UBS evenwel positief gestemd. Daarbij gaat UBS er vanuit dat Air France-KLM uiteindelijk ook het Franse personeel meekrijgt in het streven de productiviteit te verhogen.

november 25, 2016

KLM stopt komende zomer na 33 jaar met rechtstreekse vluchten tussen Schiphol en Doha, de hoofdstad van Qatar.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - KLM stopt komende zomer na 33 jaar met rechtstreekse vluchten tussen Schiphol en Doha, de hoofdstad van Qatar.
Door de concurrentie van Qatar Airways, dat sinds juni vorig jaar dezelfde route aanbiedt, is de lijndienst van en naar Qatar volgens KLM niet langer rendabel.

Het besluit heeft ook gevolgen voor andere routes naar het Midden-Oosten, zoals die naar Bahrein en de Saudische stad Dammam.

november 3, 2016

Air France-KLM begint een nieuwe dochtermaatschappij om de concurrentie met maatschappijen uit de Golfstaten aan te gaan.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Air France-KLM begint een nieuwe dochtermaatschappij om de concurrentie met maatschappijen uit de Golfstaten aan te gaan.

De nieuwe maatschappij, die zal vliegen vanaf luchthaven Charles de Gaulle in Parijs, richt zich op eerder geschrapte verlieslatende routes, maar ook op nieuwe bestemmingen voor zowel zakelijke- als vakantievluchten.

De maatschappij moet in 2020 beschikken over tien langeafstandsvliegtuigen, die worden bemand door piloten die nu voor Air France werken.

juli 28, 2016

Terreuraanslagen in Europa zorgen voor slechtere resultaten en prognoses voor de luchtvaartmaatschappijen.......

SCHIPHOL - Terreuraanslagen in Europa zorgen voor slechtere resultaten en prognoses voor de luchtvaartmaatschappijen. De omzet van Air France-KLM daalde in het tweede kwartaal met ruim vijf procent. Door concurrentie en overcapaciteit staan de ticketprijzen onder druk en daardoor dus de inkomsten. Een meevaller waren de lagere brandstofkosten. Er bleef uiteindelijk een nettowinst over van 41 miljoen euro. Vorig jaar leed het bedrijf nog 79 miljoen euro verlies. Zowel in Frankrijk als in Nederland heerst onrust onder het personeel.

april 20, 2016

Het aantal passagiers op Schiphol is in het eerste kwartaal van dit jaar met maar liefst 12,4 procent gestegen. De luchthaven maakte vorig jaar al een stevige groei door met zes procent meer passagiers....

SCHIPHOL - Het aantal passagiers op Schiphol is in het eerste kwartaal van dit jaar met maar liefst 12,4 procent gestegen.

De luchthaven maakte vorig jaar al een stevige groei door met zes procent meer passagiers

Naast KLM groeide ook EasyJet groeide door, terwijl andere maatschappijen zoals Vueling en Jet Air eveneens extra vluchten konden boeken.

Het aantal vluchten is met 5,9 procent gestegen en wat vracht betreft doet Schiphol het nu ook redelijk goed met een groei van 0,8 procent.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

oktober 31, 2015

Schiphol blijft volgens bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac één van de twee thuisbasissen van de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM......

SCHIPHOL – Schiphol blijft volgens bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac één van de twee thuisbasissen van de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM.

De bestuursvoorzitter heeft vrijdag bekend gemaakt dat de luchthaven Schiphol zich geen zorgen hoeft te maken dat er straks alleen nog vanaf de Franse luchthaven Charles de Gaulle gevlogen zal worden.

Het handhaven van twee hubs is volgens de bestuursvoorzitter een essentieel onderdeel van de strategie van de luchtvaartmaatschappij.

oktober 8, 2015

KLM-medewerkers roepen hun Franse collega's op geschillen op een constructieve manier op te lossen........

SCHIPHOL - Verontruste KLM-medewerkers roepen hun Franse collega's op de geschillen met de directie van Air France-KLM op een constructieve manier op te lossen.
De petitie werd gisteravond door zo'n duizend KLM'ers ondertekend. De opstellers vragen de Fransen af te zien van publieksonvriendelijke acties zoals stakingen. Ze vrezen dat daardoor de kaspositie van de onderneming alleen maar verder onder druk komt te staan.

juli 24, 2015

Uit cijfers van Air France-KLM blijkt dat de vliegtuigmaatschappij nog steeds verlies blijft lijden.......

SCHIPHOL – Uit cijfers van Air France-KLM blijkt dat de vliegtuigmaatschappij nog steeds verlies blijft lijden.

In het eerste kwartaal van dit jaar was het verlies 559 miljoen euro en in het tweede kwartaal is het verlies 79 miljoen euro.

Momenteel voert de Frans-Nederlandse onderneming de druk op het vliegtuigpersoneel op.

Terwijl de bonden bij KLM al instemden met versobering van hun cao’s, zijn de piloten van de Franse tak die vorig jaar nog staakten, nog altijd niet bereid in te leveren.