MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Burgemeester Onno Hoes

maart 27, 2018

De nieuwe gemeente Haarlemmermeer is vanaf de samenvoeging in 2019 herkenbaar aan een kleurrijke H die voortdurend van gedaante verandert.......

HAARLEMMERMEER - De nieuwe gemeente Haarlemmermeer is vanaf de samenvoeging in 2019 herkenbaar aan een kleurrijke H die voortdurend van gedaante verandert.

Dat is de keuze van vijfduizend inwoners en van de gemeentebesturen van beide gemeenten.

Burgemeesters Pieter Heiliegers en Onno Hoes van de twee fusiegemeenten hebben dit maandag 26 maart bekendgemaakt.

De gekozen huisstijl is herkenbaar en laat de diversiteit van de gemeente zien.

maart 21, 2018

In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant........

NIEUW-VENNEP – In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant. Volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een groene schoolomgeving en contact met de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

maart 8, 2018

Het aantal misdrijven in Haarlemmermeer is in 2017 met 11% gedaald t.o.v. het jaar daarvoor..........

Het aantal misdrijven in Haarlemmermeer is in 2017 met 11% gedaald t.o.v. het jaar daarvoor. In totaal zijn dat 830 delicten minder. Het aantal woninginbraken (543) is echter toegenomen ondanks de vele inspanningen in de preventiesfeer. Vooral in de donkere dagen van 2017 is meer ingebroken dan het jaar ervoor. In Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp zijn de meeste inbraken gepleegd.Het aantal overvallen in Haarlemmermeer is vorig jaar met zes toegenomen tot totaal tien ten opzichte van 2016.

februari 23, 2018

Maandag 26 februari geeft burgemeester Onno Hoes het startsein voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International.....

HOOFDDORP - Maandag 26 februari geeft burgemeester Onno Hoes het startsein voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International.

Opnieuw zullen vele tientallen vrijwilligers op pad gaan om giften in te zamelen voor de mensenrechtenorganisatie.
Dat haar werk noodzakelijk is, blijkt onder andere uit het Jaarboek
2017-2018 dat deze donderdag is verschenen.

Niet alleen in oorlogsgebieden, maar ook in vele andere landen worden mensenrechten geschonden en staat de rechtsstaat onder druk.

februari 21, 2018

Haarlemmermeer ziet een streekomroep niet zitten.......

HOOFDDORP – Haarlemmermeer ziet een streekomroep niet zitten. In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Onno Hoes dat één omroep voor Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen geen recht doet aan de natuurlijke habitat van Haarlemmermeerders en aan inwoners van andere gemeenten. Hij vindt samenwerking tussen lokale omroepen een goede zaak, maar een streekomroep gaat hem te ver. Hij wijst naar plannen van MeerOmroep om als lokale omroep de maatschappelijke functie te versterken.

februari 7, 2018

Burgemeesters Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Onno Hoes van Haarlemmermeer hebben een brief geschreven aan de Tweede Kamer...........

HAARLEMMERMEER - Burgemeesters Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Onno Hoes van Haarlemmermeer hebben een brief geschreven aan de Tweede Kamer. De Dorpsraad van Spaarndam-West heeft namelijk voorgesteld Spaarndam-Oost bij hen te voegen door een grenscorrectie, wat zou betekenen dat Spaarndam-Oost bij Haarlem zou komen.

januari 26, 2018

Ondernemer Marc van Rijsselberghe heeft afgelopen woensdag uit handen van burgemeester Onno Hoes de derde Cruquius Penning van de gemeente Haarlemmermeer ontvangen.....

HOOFDDORP  -  Ondernemer Marc van Rijsselberghe heeft afgelopen woensdag uit handen van burgemeester Onno Hoes de derde Cruquius Penning van de gemeente Haarlemmermeer ontvangen.

Met deze Penning wil Haarlemmermeer pioniers voor de circulaire samenleving in de schijnwerpers zetten.

januari 25, 2018

Zaterdag 27 januari bezoekt burgemeester Onno Hoes echtpaar Piet en Bep Wesselius–Offerman om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum......

LEIMUIDERBRUG - Zaterdag 27 januari bezoekt burgemeester Onno Hoes echtpaar Piet en Bep Wesselius–Offerman om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Omdat de ouders van Bep, ondanks dat ze al 18 was, destijds van niets mochten weten ging het stel tijdens het eerste afspraakje stiekem naar de bioscoop. De echtelieden zijn beiden geboren en getogen Haarlemmermeerders, Bep kwam van Schiphol Rijk en Piet heeft altijd naast de Leimuiderbrug gewoond vlakbij café Rooie Kees. Het echtpaar heeft 3 kinderen, 8 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

januari 3, 2018

In zijn nieuwjaarsboodschap zei burgemeester Hoes onder meer dat het belangrijk is het ondernemerschap als uitgangspunt te nemen..........

HOOFDDORP – In zijn nieuwjaarsboodschap zei burgemeester Hoes onder meer dat het belangrijk is het ondernemerschap als uitgangspunt te nemen omdat de economie sneller groeit dan de afgelopen jaren. Hij merkte ook op dat als Schiphol zijn economische positie nog meer wil benutten dat dat moet in samenspraak met de omgeving.

december 14, 2017

Vrijdag 15 december is burgemeester Onno Hoes aanwezig bij het zingen van traditionele kerstliedjes door een groot kinderkoor......

HOOFDDORP - Vrijdag 15 december is burgemeester Onno Hoes aanwezig bij het zingen van traditionele kerstliedjes door een groot kinderkoor.

In het Cultuurgebouw zingen 75 tot 80 leerlingen van Haarlemmermeerse scholen en van de Jeugdtheaterschool uit het repertoire van ZangExpress.
ZangExpress is een partner van Pier K, die zang- en muzieklessen geeft in Haarlemmermeer.

Het is voor de derde keer dat kinderen op deze manier de Kerst inluiden. Bij aanvang om 5 uur ’s middags spreekt de burgemeester hen kort toe.

december 13, 2017

In de rubriek ‘Vraag het de burgemeester’ zegt burgemeester Hoes dat hij hoopt dat we er samen voor kunnen zorgen dat de overlast van vuurwerk tijdens de jaarwisseling zo klein mogelijk is.......

HOOFDDORP – In de rubriek ‘Vraag het de burgemeester’ zegt burgemeester Hoes dat hij hoopt dat we er samen voor kunnen zorgen dat de overlast van vuurwerk tijdens de jaarwisseling zo klein mogelijk is. Die overlast groeit, maar hij ziet ook bereidheid om over alternatieven na te denken die minder hinder opleveren zoals de instelling van vuurwerkvrije gebieden. Daar zijn er dit jaar zes van. Verder wordt er dit jaar geëxperimenteerd met mobiel cameratoezicht rond het Venneperplein en de Venneperbrug in Nieuw-Vennep om eventuele overlast te voorkomen.