MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jazz op Maandag | 21:00 - 22:00
Share |

Content about Burgemeester Theo Weterings

november 23, 2017

Het verwijderen van toezichtcamera’s afgelopen april bij de R-nethaltes Toolenburg en Vijfhuizen heeft geen nadelig effect gehad op de veiligheid bij de haltes.........

HOOFDDORP – Het verwijderen van toezichtcamera’s afgelopen april bij de R-nethaltes Toolenburg en Vijfhuizen heeft geen nadelig effect gehad op de veiligheid bij de haltes. Dit is vastgesteld door monitoring door wijkagenten, handhavers, gebiedsmanagers en wijkraden. Er was sinds april slechts één melding van jeugdoverlast. Politiecijfers en schademeldingen bij de Provincie bevestigen dit. Volgens burgemeester Weterings is het overlastniveau op een stabiel laag niveau gebleven, zodat het cameratoezicht op deze haltes kan worden ingetrokken.

november 18, 2017

Zondagmiddag tussen 12 en 1 uur heeft politiek-redacteur Henk van der Eem in MeerMagazine een uitgebreid gesprek met de vertrekkende burgemeester Theo Weterings.......

Zondagmiddag tussen 12 en 1 uur heeft politiek-redacteur Henk van der Eem in MeerMagazine een uitgebreid gesprek met de vertrekkende burgemeester Theo Weterings.

Openhartig vertelt Weterings waarom hij eigenlijk leraar geschiedenis wilde worden, maar toch economie is gaan studeren. Zijn favoriete muziek komt in de uitzending ook ter sprake.

Verder spreekt Theo Weterings over het toekomstige gemeentehuis; het huis van Haarlemmermeer, de omlegging van de A9, de lokale politieke cultuur en zijn bedenkingen over het gebruik van social media in de lokale politiek.

november 17, 2017

Liefst 8 sprekers voeren het woord tijdens de buitengewone raadsvergadering op 23 november ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Weterings.......

Liefst 8 sprekers voeren het woord tijdens de buitengewone raadsvergadering op 23 november ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Weterings.

Onder hen Commissaris der Koning van Noord-Holland Johan Remkes, 3 collega burgemeesters, de voorzitter van het Dorps- en wijkraden overleg Cor Mouwen, wethouder John Nederstigt namens het college en Mieke Booij, namens de gemeenteraad.

november 10, 2017

Theo Weterings is deze vrijdag officieel benoemd als burgemeester van Tilburg. De ministerraad heeft op voorstel van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten om hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in op 28-11.

Theo Weterings is deze vrijdag officieel benoemd als burgemeester van Tilburg. De ministerraad heeft op voorstel van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten om hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in op 28-11.

november 6, 2017

Woensdag 22 november wordt in de passage van Het Cultuurgebouw een afscheidsreceptie georganiseerd voor vertrekkend burgemeester Theo Weterings.......

Woensdag 22 november wordt in de passage van Het Cultuurgebouw een afscheidsreceptie georganiseerd voor vertrekkend burgemeester Theo Weterings.

Weterings aanvaardt, na ruim 10 jaar in de polder, het burgemeesterschap van zijn geboorteplaats Tilburg.

De afscheidsreceptie begint om 17.30 uur. Rond 20.00 uur wordt deze feestelijk afgesloten met beeld en muziek.

Theo Weterings verzoekt inwoners die voornemens zijn hem een afscheidscadeau aan te bieden, dit te doen in de vorm van een donatie aan Stichting Leergeld Haarlemmermeer.
 

oktober 24, 2017

Burgemeester Theo Weterings neemt naar alle waarschijnlijkheid donderdag 23 november officieel afscheid van de gemeente Haarlemmermeer. Dat gebeurt in een buitengewone vergadering van de gemeenteraad.......

Burgemeester Theo Weterings neemt naar alle waarschijnlijkheid donderdag 23 november officieel afscheid van de gemeente Haarlemmermeer. Dat gebeurt in een buitengewone vergadering van de gemeenteraad.

Volgens de raadsgriffie moet het presidium - dat is de vergadering van de fractievoorzitters - zich er nog over buigen. Over het programma van de bijzondere raad is nog niets bekend.

Theo Weterings treedt eind november in dienst in van zijn geboortestad Tilburg. Verwacht mag worden dat Commissaris van de Koning Remkes een tijdelijk waarnemer zal benoemen in de polder.

oktober 17, 2017

Inwoners die wel wat voelen voor het instellen van een vuurwerkvrije zone in hun buurt of wijk, vooral rondom de jaarwisseling, kunnen dit kenbaar maken bij de gemeente.....

Inwoners die wel wat voelen voor het instellen van een vuurwerkvrije zone in hun buurt of wijk, vooral rondom de jaarwisseling, kunnen dit kenbaar maken bij de gemeente.

Recent informeerde burgemeester Theo Weterings – portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid - per brief alle dorps- en wijkraden over de mogelijkheid een vuurwerkgebiedsverbod aan te vragen.

oktober 4, 2017

De opvolger voor de vertrekkende burgemeester Weterings is pas te verwachten juli 2019. Dit komt doordat eerst de fusie tussen Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude geëffectueerd moet zijn op 1 januari 2019......

De opvolger voor de vertrekkende burgemeester Weterings is pas te verwachten juli 2019.

Dit komt doordat eerst de fusie tussen Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude geëffectueerd moet zijn op 1 januari 2019.

De in november 2018 nieuw gekozen gemeenteraad maakt eerst een profielschets en benoemd een vertrouwenscommissie. Deze commissie doet uiteindelijk een voordracht aan de gehele gemeenteraad.

Het is te verwachten dat de commissaris van de koning in Noord Holland, de heer Remkes, een waarnemend burgemeester zal benoemen

oktober 2, 2017

Winkelcentrum Hoofddorp Centrum heeft voor het vierde jaar op rij de Ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen......

Winkelcentrum Hoofddorp Centrum heeft voor het vierde jaar op rij de Ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen.

 Burgemeester Theo Weterings reikte de ster zondagmiddag uit tijdens de Veiligheidsmarkt die op het Van Stamplein werd georganiseerd.

Daar waren onder meer de hulpdiensten aanwezig om voorlichting te geven over veiligheidszaken.

Ook waren er demonstraties en konden kinderen zelf bijvoorbeeld de brandspuit ter hand nemen.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 2, 2017

Burgemeester Theo Weterings vertrekt naar zijn geboortestad Tilburg om daar burgemeester te worden. Vanavond heeft de raad van de gemeente Tilburg besloten hem bij de Kroon voor te dragen als hun nieuwe burgemeester.........

2 OKTOBER 2017 - Burgemeester Theo Weterings vertrekt naar zijn geboortestad Tilburg om daar burgemeester te worden. Vanavond heeft de raad van de gemeente Tilburg besloten hem bij de Kroon voor te dragen als hun nieuwe burgemeester.
BRIEF
Weterings, die in Haarlemmermeer bezig was aan zijn tweede termijn, schrijft in een brief aan inwoners, college en raad, dat hij velen zal verrassen met dit bericht.
BAND

september 28, 2017

Zaterdag 30 september gaat ’s morgens om half 10 Ontdek Hoofddorp van start in Het Cultuurgebouw.....

HOOFDDORP - Zaterdag 30 september gaat ’s morgens om half 10 Ontdek Hoofddorp van start in Het Cultuurgebouw.
Hier wordt tot 11 uur eerst een gratis ontbijt geserveerd, in aanwezigheid van burgemeester Theo Weterings. Daarna kunnen de deelnemers, en andere bezoekers, de rest van de dag Hoofddorp ontdekken. Dit betekent onder meer een rondleiding door het raadhuis en een kijkje nemen bij allerlei activiteiten in Het Cultuurgebouw.

september 8, 2017

Tijdens de eerste raadsvergadering van het nieuwe seizoen –donderdagavond – heeft burgemeester Theo Weterings de jongerengemeenteraad van Haarlemmermeer verwelkomd........

Tijdens de eerste raadsvergadering van het nieuwe seizoen –donderdagavond – heeft burgemeester Theo Weterings de jongerengemeenteraad van Haarlemmermeer verwelkomd.

Daarmee ging een wens in vervulling die al ruim 2,5 jaar werd gekoesterd.

De jongerenraad bestaat uit 23 jongeren die gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor het belang van hun generatie en leeftijdsgenoten. Het is de bedoeling om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

juli 30, 2017

Burgemeester Weterings bezoekt maandag in Hoofddorp het echtpaar Claij om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.....

HOOFDDORP - Burgemeester Weterings bezoekt maandag in Hoofddorp het echtpaar Claij om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De in Haarlemmermeer geboren en getogen Rijndert Claij en de eveneens in Haarlemmermeer geboren en getogen mevrouw Klara Claij-Bakker kennen elkaar al sinds hun kindertijd.

Nadat ze getrouwd waren is het echtpaar hun hele leven in de Haarlemmermeer blijven wonen.

juli 15, 2017

Volgens burgemeester Theo Wetering komt deze zomer geen toezicht zijn bij de Haarlemmermeerse recreatieplassen waar onlangs twee verdrinkingsincidenten plaatsvonden.......

HOOFDDORP - Volgens burgemeester Theo Wetering komt deze zomer geen toezicht zijn bij de Haarlemmermeerse recreatieplassen waar onlangs twee verdrinkingsincidenten plaatsvonden.

Wel zijn er volgens Weterings gesprekken gaande met de Reddingbrigade Heemstede die toezicht wil houden, maar er moet daarbij nog veel geregeld worden.

Weterings beantwoordde hiermee de vragen van Forza-fractievoorzitter Paul Meijer over deze zaak.

Verder had Meijer kritiek op onlangs bij deze plassen geplaatste waarschuwingsborden in het Nederlands en Engels.

juli 8, 2017

Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep.

Hij is daar om een gastles bij te wonen van mevrouw Thea Meulders van de Stichting Gastdocenten Tweede Wereldoorlog Zuidoost Azië.

Mevrouw Meulders vertelt bij deze gastles aan HAVO-leerlingen hoe zij de jappenkampen in Indonesië heeft overleeft.

Zij zat tijdens de oorlog in vijf verschillende kampen op Sumatra.
 

juni 28, 2017

Burgemeester Theo Weterings zal donderdagavond in Hoofddorp de eerste ondernemersprijs voor Haarlemmermeerse ZP’ers uitreiken.....

HOOFDDORP – Burgemeester Theo Weterings zal donderdagavond in Hoofddorp de eerste ondernemersprijs voor Haarlemmermeerse ZP’ers uitreiken.

Hij doet dit tijdens de ZP-NET beurs voor Zelfstandige Professionals in Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Wethouder ondernemerschap Ap Reinders opent deze beurs en is tevens voorzitter van de jury.

Er zijn voor de genomineerden twee prijzen te winnen.

Een prijs voor ZP’ers die langer dan 3 jaar bestaan en een prijs voor ZP’ers die korter dan drie jaar bestaan.

juni 22, 2017

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie stelt € 30.000, - ter beschikking om woningen in Badhoevedorp-Oost te beveiligen tegen inbraak.....

HAARLEMMERMEER/DEN HAAG - Het Ministerie van Veiligheid en Justitie stelt € 30.000, - ter beschikking om woningen in Badhoevedorp-Oost te beveiligen tegen inbraak.
Samen met de € 20.000, - die woningcorporatie Ymere hiervoor heeft vrij gemaakt kunnen nog dit jaar in Badhoevedorp 100 huurwoningen beveiligd worden.
In 2018 is Hoofddorp-Noord aan de beurt.

juni 22, 2017

Nu in korte tijd al twee zwemmers in de problemen zijn gekomen bij de Toolenburgerplas en de recreatieplas in het Haarlemmermeerse Bos, wil burgemeester Theo Weterings de borden laten aanpassen.......

HOOFDORP – Nu in korte tijd al twee zwemmers in de problemen zijn gekomen bij de Toolenburgerplas en de recreatieplas in het Haarlemmermeerse Bos, wil burgemeester Theo Weterings de borden laten aanpassen.

Op de nieuwe borden wordt in het Nederlands en in het Engels gewezen op de risico’s van het zwemmen in de diepe en koude gedeelten van de plassen en dat men niet voorbij de afzettingen in het water moet gaan.

juni 16, 2017

Burgemeester Theo Weterings opent zaterdag de lokale Veteranendag in het Raadhuis in Hoofddorp. Van de ruim 560 in Haarlemmermeer wonende veteranen zullen er naar schatting tussen de 100 en 120 aanwezig zijn......

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings opent zaterdag de lokale Veteranendag in het Raadhuis in Hoofddorp.

Van de ruim 560 in Haarlemmermeer wonende veteranen zullen er naar schatting tussen de 100 en 120 aanwezig zijn.

Daaronder zijn ook steeds meer jonge veteranen die de laatste jaren waren uitgezonden naar oorlogsgebieden.

Naast de burgemeester zijn er ook drie sprekers van de Koninklijke Marechaussee.

Deze militairen zullen hierbij ingaan op hun eigen ervaringen tijdens de diverse vredesmissies.
 

juni 9, 2017

Burgemeester Weterings opende donderdagmiddag een tentoonstelling over Cebu City in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Burgemeester Weterings opende donderdagmiddag een tentoonstelling over Cebu City in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Deze tentoonstelling met foto’s, tekeningen en schilderijen gaat over het dagelijks leven in Cebu City.

Bij de opening van de tentoonstelling waren ook burgemeester Osmena en gemeenteraadsleden van Cebu City aanwezig .

Burgemeester Osmena en zijn delegatie zijn in Haarlemmermeer vanwege de viering van het 25-jarig bestaan van de vriendschapsband tussen Haarlemmermeer en Cebu City.
 

juni 9, 2017

Morgen opent burgemeester Theo Weterings de Samenloop voor Hoop in Hoofddorp. Met deze loop bij de Toolenburger Plas wordt geld ingezameld voor kankerbestrijding.......

HOOFDDORP – Morgen opent burgemeester Theo Weterings de Samenloop voor Hoop in Hoofddorp.
Met deze loop bij de Toolenburger Plas wordt geld ingezameld voor kankerbestrijding.

Burgemeester Weterings zal na de opening samen met de jongste en oudste deelnemer die kanker hebben overleefd, de eerste ronde lopen.

Het loopevenement zal rond 13.45 uur starten bij restaurant De Lieveling bij de Toolenburger Plas.
 

mei 30, 2017

De burgemeester is beschermheer van het koor dat sinds de oprichting in 1998 al ruim 200 optredens in onder andere verpleeg- en verzorgingshuizen in Haarlemmermeer heeft gedaan.......

VIJFHUIZEN - Burgemeester Weterings heeft afgelopen zaterdag in Vijfhuizen een CD van het Vijfhuizen Ons Shantykoor in ontvangst genomen.

Weterings ontving dit eerste exemplaar van de tweede CD van het koor in het dorpshuis De Oude Waterwolf.

De burgemeester is beschermheer van het koor dat sinds de oprichting in 1998 al ruim 200 optredens in onder andere verpleeg- en verzorgingshuizen in Haarlemmermeer heeft gedaan.
 

mei 21, 2017

Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag in Hoofddorp het echtpaar Kniep om het te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum......

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag in Hoofddorp het echtpaar Kniep om het te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De in 1925 geboren Hendrik Kniep en de in 1933 geboren mevrouw Dorethea Kniep-van der Laarse hebben elkaar in Aalsmeer leren kennen bij een pijprookwedstrijd voor dames.

Hendrik werkte zijn hele leven bij een kwekerij en gaf daarnaast ook rijlessen.

Dorethea werkte onder ander bij een kruidenierswinkel en bij de KLM.

Het echtpaar heeft 2 dochters, 2 kleinzoons en 1 achterkleinkind.
 

mei 13, 2017

Burgemeester Weterings bezoekt morgen het echtpaar Mailly om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.......

ZWANENBURG - Burgemeester Weterings bezoekt morgen het echtpaar Mailly om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Voordat de heer Sijbrand Mailly en mevrouw Marie Mailly-Henneman naar Haarlemmermeer verhuisden, hebben zij in Halfweg gewoond.

Sijbrand Mailly heeft onder meer bij Rijkswaterstaat en een Nederlands-Amerikaans bedrijf gewerkt, terwijl Marie als verpleegster en bij drukkerij in Zwanenburg heeft gewerkt.

Het echtpaar heeft 3 kinderen, 8 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.