MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Gemeente Haarlemmermeer

januari 17, 2018

In een enquête van de Fietsersbond komt Haarlemmermeer tot een gemiddelde score van 3,5 uit vijf...........

HAARLEMMERMEER – In een enquête van de Fietsersbond komt Haarlemmermeer tot een gemiddelde score van 3,5 uit vijf. De bond onderzocht de tevredenheid onder fietsers. Liefst 45.000 fietsers deden mee aan de enquête zodat de bond nu over de gegevens beschikt van 384 van de 388 gemeentes. Onderzocht werd onder meer of men ontspannen kan fietsen, of de fietspaden goed onderhouden worden en welke gemeente het beste voor zijn fietsers zorgt. Houten werd verkozen tot Beste Fietsstad van Nederland.

januari 16, 2018

Eric Zindel uit Hoofddorp wil de eerste polderdichter worden van Haarlemmermeer. Hij lanceerde zelf het plan van een eigen ‘stads’dichter, die zou schrijven over de schoonheid en de gebeurtenissen in de regio......

Eric Zindel uit Hoofddorp wil de eerste polderdichter worden van Haarlemmermeer.

Hij lanceerde het plan van een eigen ‘stads’dichter, die zou schrijven over de schoonheid en de gebeurtenissen in de regio.

Na een interview in het Haarlems Dagblad, ging het balletje rollen. De gemeente reageerde enthousiast.

De bibliotheek Haarlemmermeer organiseert nu een wedstrijd voor de erebaan van polderdichter.

Een vakjury beslist 31 januari wie polderdichter wordt en een aanstelling krijg voor twee jaar.

januari 16, 2018

De Vereniging Huurders Haarlemmermeer is op zoek naar drie nieuwe bestuursleden. De VHH behartigt de belangen van alle huurders in de gemeente Haarlemmermeer......

De Vereniging Huurders Haarlemmermeer is op zoek naar drie nieuwe bestuursleden. De VHH behartigt de belangen van alle huurders in de gemeente Haarlemmermeer.

Drie bestuursleden nemen in april vanwege het bereiken van de 75-jarige leeftijd, afscheid. Er is nog geen opvolging gevonden.

De vereniging ontstond uit een fusie van Stichting Huurders Belangen Haarlemmermeer met de Bewoners Contact Raad van Woningbouw Vereniging Haarlemmermeer.

januari 16, 2018

Haarlemmermeer gaat kijken of binnen zijn grenzen ’tiny houses’ gebouwd mogen worden. Dergelijke huisjes hebben een woonoppervlakte van maximaal vijftig vierkante meter.....

Haarlemmermeer gaat kijken of binnen zijn grenzen ’tiny houses’ gebouwd mogen worden. Dergelijke huisjes hebben een woonoppervlakte van maximaal vijftig vierkante meter.

Als het even kan zijn ze energie-neutraal, wat de aanleg van nutsvoorzieningen overbodig maakt.

Tiny Houses worden in Haarlemmermeer al gebouwd door particulieren, maar er is nog geen plek aangewezen waar mensen er ook daadwerkelijk in mogen wonen.

januari 15, 2018

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in de opsporing op verschillende locaties in Haarlemmermeer successen geboekt......

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in de opsporing op verschillende locaties in Haarlemmermeer successen geboekt.

Zo werd, naast aanhouding van een tweetal drankrijders in de polder, ook een inbreker aangehouden in Vijfhuizen.

Die sloeg op de vlucht, waarbij hij door het water bij de rotonde aan de N232 liep.

De politie riep de hulp van duikers van de brandweer voor het doorzoeken van het water op mogelijk bewijsmateriaal. Daarbij zijn twee telefoons en een schoen gevonden.

januari 13, 2018

De verkiezing van politicus van het jaar is weer aanstaande. De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd,,,,,,

De verkiezing van politicus van het jaar is weer aanstaande. De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd.

De politiek verslaggevers van Haarlems Dagblad, HCnieuws, Nieuwsblad Haarlemmermeer en MeerRadio zullen ieder vijf raadsleden nomineren. Het raadslid met de hoogste totaalscore wordt politicus van het jaar.

Op 25 januari 2018 zal de prijswinnaar bekend worden gemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering.

januari 12, 2018

De gemeenteraad heeft besloten om de bespreking over de onteigening van de panden aan de Concourslaan in Hoofddorp weer uit te stellen.....

De gemeenteraad heeft besloten om de bespreking over de onteigening van de panden aan de Concourslaan in Hoofddorp weer uit te stellen.

Dit werd besloten, omdat de raadsleden één dag voor de vergadering nog nieuwe informatie kregen van het college.

Er is ook financiële informatie in de stukken opgenomen, daarom zal de bespreking in beslotenheid op donderdag 1 februari plaatsvinden.

januari 11, 2018

De gemeente Haarlemmermeer krijgt dit jaar ruim 170.000 euro van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer krijgt dit jaar ruim 170.000 euro van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Volgens een in het Haarlems Dagblad geciteerde woordvoerder van de gemeente wordt het geld gebruikt voor trainingen om de bewustwording van jihadisme en radicalisering te vergroten en om daarop effectief te kunnen handelen.
Verder wordt een deel van het budget gebruikt voor het opbouwen van netwerken en het vergroten van de kennis bij functionarissen.

januari 10, 2018

Vlak voor de jaarwisseling zijn de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de duurzame geluidwerende wand langs de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Vlak voor de jaarwisseling zijn de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de duurzame geluidwerende wand langs de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp. Het is weliswaar een duurzame en milieuvriendelijke groene geluidswal, maar écht groen wordt de wal pas de komende jaren want de planten moeten de komende jaren eerst groeien. Er is voor verschillende kleuren planten gekozen, zodat de wand straks elk seizoen een fraai beeld oplevert. De innovatieve geluidswal weert geluid, wekt energie op en is het resultaat van een nieuwe wijze van aanbesteden door de gemeente.

januari 10, 2018

Haarlemmermeer heeft een ’shortstayhostel’ nodig voor economisch daklozen. Dat vindt gemeenteraadslid Anneke van der Veer.......

Haarlemmermeer heeft een ’shortstayhostel’ nodig voor economisch daklozen. Dat vindt gemeenteraadslid Anneke van der Veer.

Economisch daklozen zijn zelfstandig, hebben inkomsten, maar tijdelijk geen onderdak. Dat kan bijvoorbeeld de situatie zijn bij een echtscheiding.

Van der Veer heeft B en W van Haarlemmermeer vragen gesteld over deze groep inwoners naar aanleiding van een artikel in de Groene Amsterdammer over het Leger des Heils op luchthaven Schiphol.

januari 10, 2018

Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn voor het heffen van statiegeld op kleine flesjes en blikjes......

HAARLEMMERMEER – Steeds meer Nederlandse gemeenten zijn voor het heffen van statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Het zijn er volgens dagblad Trouw inmiddels 29, waaronder Utrecht, Haarlem en Amsterdam. Vorig jaar heeft Haarlemmermeer zich op initiatief van wethouders Steffens en Nederstigt al aangesloten bij de alliantie van Recycling Netwerk Benelux. Die is voor het heffen van statiegeld omdat de hoeveelheid zwerfafval dan met 70 tot 90 procent zou afnemen. De levensmiddelenindustrie en  supermarkten zijn tegen het plan.

januari 8, 2018

De normen die de Voedselbank Haarlemmermeer hanteert worden iets verruimd. Dit betekent dat meer mensen, ook zij die iets meer te besteden hebben, in aanmerking kunnen komen voor een voedselpakket........

De normen die de Voedselbank Haarlemmermeer hanteert worden iets verruimd. Dit betekent dat meer mensen, ook zij die iets meer te besteden hebben, in aanmerking kunnen komen voor een voedselpakket.

Consequentie is wel dat de Voedselbank Haarlemmermeer een beroep doet op bedrijven om meer voedsel te doneren.

Volgens voorzitter Hans de Bats is gezocht naar aansluiting van de berekeningsmethode die past bij het NIBUD.

Hij wil zich confirmeren aan de landelijke norm voor toelating van klanten.

januari 6, 2018

In het MeerRadio-programma MeerMagazine spreekt politiek redacteur Henk van der Eem op zondag 7 januari 2018 met wethouders van Haarlemmermeer.....

In het MeerRadio-programma MeerMagazine spreekt politiek redacteur Henk van der Eem op zondag 7 januari 2018 met wethouders van Haarlemmermeer.

De wethouders Tom Horn, Marjolein Steffens-van de Water, Derk Reneman, John Nederstigt en Adam Elkazalai van Haarlemmermeer geven in de rechtstreekse uitzending bij MeerRadio aan wat op hun beleidsterrein de verrassendste gebeurtenis was in 2017.

Ook spreken zij over de wensen op hun beleidsterrein voor 2018.

De uitzending begint om 12.00 uur en wordt herhaald om 18.00 uur ook op zondag.

januari 5, 2018

De voorzitters van alle politieke fracties in de gemeenteraad Haarlemmermeer zijn te gast in het programma ‘Onderweg’. De 13 fractievoorzitters blikken vooruit op het nieuwe politieke jaar 2018......

De voorzitters van alle politieke fracties in de gemeenteraad Haarlemmermeer zijn te gast in het programma ‘Onderweg’.

De 13 fractievoorzitters blikken vooruit op het nieuwe politieke jaar 2018.

januari 5, 2018

De gemeente heeft een goede regeling voor toekenning van hulp in de huishouding. Dat stelt het college van B en W van Haarlemmermeer bij de beantwoording van vragen van Maaike Ballieux van GroenLinks.......

De gemeente heeft een goede regeling voor toekenning van hulp in de huishouding. Dat stelt het college van B en W van Haarlemmermeer bij de beantwoording van vragen van Maaike Ballieux van GroenLinks.

De gemeente verloor onlangs een rechtszaak die door een inwoner was aangespannen. De toegezegde uren voor huishoudelijke hulp waren in 2016 onterecht van de inwoner afgenomen, ondanks eerdere toezegging tot 2017.

januari 5, 2018

Het Haarlems Dagblad geeft aan dat uit een onderzoek over 2017 blijkt dat na Amsterdam ook in Amstelveen en Haarlemmermeer weer volop kantoren verhuurd worden.....

Het Haarlems Dagblad geeft aan dat uit een onderzoek over 2017 blijkt dat na Amsterdam ook in Amstelveen en Haarlemmermeer weer volop kantoren verhuurd worden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de vastgoedadviseur Cahman en Wakefield.

Het blijkt dat in Haarlemmermeer en Amstelveen grote aaneengesloten oppervlakten kantoorruimte beschikbaar zijn.

Amsterdam heeft die mogelijkheden minder, waardoor andere gemeenten in de regio de voorkeur krijgen.

Bron: Haarlems Dagblad
 

januari 4, 2018

Zeker acht gemeenten rond Schiphol twijfelen op voorhand aan de betrouwbaarheid van de milieueffectrapportage ..........

SCHIPHOL - Zeker acht gemeenten rond Schiphol twijfelen op voorhand aan de betrouwbaarheid van de milieueffectrapportage (MER), het onderzoek van de luchthaven waarin de ruimte voor die groei wordt berekend. Dat blijkt uit een rondvraag van de NOS onder alle 31 gemeenten die vertegenwoordigd zijn in de Omgevingsraad Schiphol. Twaalf gemeenten, waaronder Haarlemmermeer, zeiden wel vertrouwen te hebben in de luchthaven, en elf gemeenten deden niet mee aan het onderzoek.

januari 3, 2018

In zijn nieuwjaarsboodschap zei burgemeester Hoes onder meer dat het belangrijk is het ondernemerschap als uitgangspunt te nemen..........

HOOFDDORP – In zijn nieuwjaarsboodschap zei burgemeester Hoes onder meer dat het belangrijk is het ondernemerschap als uitgangspunt te nemen omdat de economie sneller groeit dan de afgelopen jaren. Hij merkte ook op dat als Schiphol zijn economische positie nog meer wil benutten dat dat moet in samenspraak met de omgeving.

december 30, 2017

Verschillende dorps- en wijkraden organiseren begin januari weer een inzamelingsactie voor kerstbomen.....

Verschillende dorps- en wijkraden organiseren begin januari weer een inzamelingsactie voor kerstbomen.

Bij veel van deze acties krijgen kinderen per ingeleverde boom een lootje voor een loterij waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Meerlanden ondersteunt de inzamelacties, neemt de kerstbomen mee en gebruikt ze als energiebron voor de compostering van GFT.

Een overzicht van alle inzamelacties is te vinden op de website van Meerlanden, www.meerlanden.nl

december 29, 2017

Haarlemmermeer sluist 6 miljoen euro subsidiegeld door naar duurzaamheidsmaatregelen in het Primaviera-kassengebied bij Rijsenhout.....

HAARLEMMERMEER - Haarlemmermeer sluist 6 miljoen euro subsidiegeld door naar duurzaamheidsmaatregelen in het Primaviera-kassengebied bij Rijsenhout.

Het geld is afkomstig van de rijksoverheid, maar Haarlemmermeer mag de duurzaamheidsprojecten zelf uitkiezen.

Ruim vier miljoen euro gaat naar een gelijkstroom- en een CO2-voorziening. Het CO2 dat nodig is voor de teelt van gewassen in kassen wordt nu geproduceerd met gasgestookte warmtekrachtkoppelingen.

december 28, 2017

Locoburgemeester Marjolein Steffens-v.d. Water heeft woensdag een bezoek gebracht aan echtpaar Wakker om het te feliciteren met zijn 60-jarig huwelijksjubileum.......

HOOFDDORP - Locoburgemeester Marjolein Steffens-v.d. Water heeft woensdag een bezoek gebracht aan echtpaar Wakker om het te feliciteren met zijn 60-jarig huwelijksjubileum. De heer Wakker was vanaf 1963 eigenaar van dameskapsalon Wakker, een begrip in Hoofddorp. In 1995 heeft hij de zaak overgedaan aan zijn zoon. Mevrouw Wakker had zelf een handwerkzaak die zij dertien jaar lang met vier mensen runde. Het echtpaar is zeer gelukkig in hun nieuwe appartement in Portale. De echtelieden zijn allebei nog gezond en kunnen alles nog zelf, al zijn ze beiden de tachtig gepasseerd.

december 27, 2017

Forza! heeft de aandacht gevestigd op de vele boze reacties van inwoners op een persbericht van de gemeente waarin wordt gesteld dat zij erg succesvol is geweest met het huisvesten van statushouders........

HOOFDDORP – Forza! heeft de aandacht gevestigd op de vele boze reacties van inwoners op een persbericht van de gemeente waarin wordt gesteld dat zij erg succesvol is geweest met het huisvesten van statushouders.

december 22, 2017

HAP heeft het college van B en W spoedvragen gesteld over de nieuwe dienstregeling van Connexxion......

HAP heeft het college van B en W spoedvragen gesteld over de nieuwe dienstregeling van Connexxion.

De partij wil weten wat het college er aan gaat doen om de situatie op korte termijn te verbeteren.

Op 10 december voerde Connexxion de nieuwe dienstregeling in. Reizigers klagen sindsdien over overvolle bussen, ontregelde dienstregelingen en verre van optimale verbindingen.

Nieuwe Meer heeft helemaal geen openbaar vervoer meer en op zondag rijden er geen bussen meer in Lisserbroek. Ook AML Flex-vervoer faalt, zegt de partij.

december 20, 2017

Het college van burgemeester en wethouders in Haarlemmermeer heeft een onderzoek laten uitvoeren over het participatiebeleid. Het rapport “Haarlemmermeer weet raad” wordt donderdag 21 december besproken in de gemeenteraad......

Het college van burgemeester en wethouders in Haarlemmermeer heeft een onderzoek laten uitvoeren over het participatiebeleid.

Het rapport “Haarlemmermeer weet raad” wordt donderdag 21 december besproken in de gemeenteraad.

Het college neemt de aanbevelingen over en gaat daarbij duidelijker vooraf aangeven wat de ruimte voor participatie is.

Het samenspel tussen gemeentebestuur met inwoners, ondernemers, organisaties en ambtenaren zal worden verfijnd.

Het debat in de gemeenteraad over dit onderwerp begint om 20.00 uur.