MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Gemeente Haarlemmermeer

november 17, 2017

Liefst 8 sprekers voeren het woord tijdens de buitengewone raadsvergadering op 23 november ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Weterings.......

Liefst 8 sprekers voeren het woord tijdens de buitengewone raadsvergadering op 23 november ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Weterings.

Onder hen Commissaris der Koning van Noord-Holland Johan Remkes, 3 collega burgemeesters, de voorzitter van het Dorps- en wijkraden overleg Cor Mouwen, wethouder John Nederstigt namens het college en Mieke Booij, namens de gemeenteraad.

november 17, 2017

Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders op vragen van HAP-fractievoorzitter Johan Rip.

De wethouders Derk Reneman en Tom Horn stelden begin oktober bij de presentatie van de begroting 2018, dat er na 2019 ’structurele ramingen’ in de gemeentebegroting zullen worden opgenomen ten behoeve van het honkbalcomplex in Park21. Daar had Rip opheldering over gevraagd.

november 16, 2017

Onno Hoes wordt waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer. Dat heeft de gemeente donderdag bekend gemaakt......

Onno Hoes wordt waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer. Dat heeft de gemeente donderdag bekend gemaakt.

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft commissaris van de Koning, Johan Remkes, met ingang van 28 november 2017 Onno Hoes (56) benoemd.

De huidige burgemeester Theo Weterings wordt per 28 november burgemeester van Tilburg.

november 15, 2017

Haarlemmermeer heeft een nieuwe set afspraken gemaakt met de dorpsraden en wijkraden..............

Haarlemmermeer heeft een nieuwe set afspraken gemaakt met de dorpsraden en wijkraden. Het oude convenant uit 2013 is ingetrokken en vervangen door een set nieuwe afspraken. Naast algemene afspraken met de raden zal er ook ruimte zijn voor maatwerkafspraken. De gebiedsmanager krijgt een belangrijke rol in de invulling van afspraken. Op 27 november wordt in een overleg met de raden de samenwerking officieel vastgesteld. Wethouder Marjolein Steffens-van de Water noemt de nieuwe afspraken een pareltje voor de participatie.

november 14, 2017

Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Badhoevedorp. Rond 12 uur meert zijn boot af ter hoogte van Akerdijk 287. De Goedheiligman wordt verwelkomd door locoburgemeester Derk Reneman......

Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Badhoevedorp. Rond 12 uur meert zijn boot af ter hoogte van Akerdijk 287. De Goedheiligman wordt verwelkomd door locoburgemeester Derk Reneman.

Om 4 uur ’s middags bezoekt Sinterklaas dorpshuis de Oase in Zwaanshoek. Daar is ook locoburgmeester John Nederstigt bij.

De volgende dag wacht locoburgemeester Adam Elzakalai de Sint op bij de steiger voor Hotel de Beurs in Hoofddorp. Dat is om 11 uur.

november 10, 2017

De gemeente Haarlemmermeer trekt bijna 8 miljoen euro uit om vanaf volgend jaar slechte straten, fietspaden en stoepen opnieuw te verharden.....

HAARLEMMERMEER - De gemeente trekt bijna 8 miljoen euro uit om vanaf volgend jaar slechte straten, fietspaden en stoepen opnieuw te verharden. Dat staat in het jongste vernieuwingsplan voor de openbare ruimte, dat deze week door de wethouders Marjolein Steffens-van de Water, Derk Reneman en Adam Elzakalai is gepresenteerd.

november 9, 2017

Donald Trump bezoekt op dinsdag 14 november de gemeente Haarlemmermeer. Dat doet de president naar aanleiding van de grote overstromingen in de Amerikaanse staat Texas, afgelopen augustus........

HOOFDDORP – Donald Trump bezoekt op dinsdag 14 november de gemeente Haarlemmermeer. Dat doet de president naar aanleiding van de grote overstromingen in de Amerikaanse staat Texas, afgelopen augustus. Trump wil zich nader oriënteren op watermana¬gement en het voorkómen van nieuwe overstromingen.

november 8, 2017

Verkeerswethouder Derk Reneman wil het betaald parkeren uitbesteden aan een bedrijf dat het parkeergeld int...........

HOOFDDORP - Verkeerswethouder Derk Reneman wil het betaald parkeren uitbesteden aan een bedrijf dat het parkeergeld int. Hoe het betaald parkeren verder wordt geregeld is dan aan dat bedrijf.Het is vooral de gebruiksonvriendelijkheid van de parkeermeters waar veel inwoners en ook de gemeente over vallen. Nu is het zo dat de gemeente eigenaar is van de parkeerautomaten die 615.000 euro kosten. Volgend jaar worden de meters versneld afgeschreven, een verliespost die de wethouder voor lief neemt. Hij wil zo snel mogelijk van de meters en van de zorg rond het betaald parkeren af.

november 8, 2017

Nog tot en met vrijdag 10 november ontbijten ruim 550.000 kinderen op zo’n 3.000 basisscholen in heel Nederland. Dat gebeurt in het kader van de Nationale Ontbijtweek......

Nog tot en met vrijdag 10 november ontbijten ruim 550.000 kinderen op zo’n 3.000 basisscholen in heel Nederland. Dat gebeurt in het kader van de Nationale Ontbijtweek.

Bakkers en supermarkten uit de buurt zorgen ervoor dat alle scholen op tijd hun ontbijt krijgen.

Deze 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt draagt het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst.’

november 7, 2017

De gemeenteraad steunt een initiatief van vluchtelingenjongeren, die willen inburgeren en zich willen verdiepen in de Nederlandse cultuur. De raad stelde een budget van 5000 euro ter beschikking voor het project ’zomerschool het hele jaar door’........

De gemeenteraad steunt een initiatief van vluchtelingenjongeren, die willen inburgeren en zich willen verdiepen in de Nederlandse cultuur. De raad stelde een budget van 5000 euro ter beschikking voor het project ’zomerschool het hele jaar door’.

Daartoe hadden PvdA en D66 een motie ingediend. Alleen de VVD stemde tegen.

Het initiatief is een vervolg op de zomerschool die de jongeren afgelopen zomer in Haarlemmermeer hebben gevolgd.

november 6, 2017

Woensdag 22 november wordt in de passage van Het Cultuurgebouw een afscheidsreceptie georganiseerd voor vertrekkend burgemeester Theo Weterings.......

Woensdag 22 november wordt in de passage van Het Cultuurgebouw een afscheidsreceptie georganiseerd voor vertrekkend burgemeester Theo Weterings.

Weterings aanvaardt, na ruim 10 jaar in de polder, het burgemeesterschap van zijn geboorteplaats Tilburg.

De afscheidsreceptie begint om 17.30 uur. Rond 20.00 uur wordt deze feestelijk afgesloten met beeld en muziek.

Theo Weterings verzoekt inwoners die voornemens zijn hem een afscheidscadeau aan te bieden, dit te doen in de vorm van een donatie aan Stichting Leergeld Haarlemmermeer.
 

november 6, 2017

De gemeente Haarlemmermeer en Park20|20 hebben geen prijs gewonnen na de finaleronde van de ABN AMRO Circular Economy Award die donderdag 2 november in Lelystad werd uitgereikt.......

De gemeente Haarlemmermeer en Park20|20 hebben geen prijs gewonnen na de finaleronde van de ABN AMRO Circular Economy Award die donderdag 2 november in Lelystad werd uitgereikt.

Circulair Friesland en Plug-In-City werden verkozen tot winnaars. Voorafgaand hieraan selecteerde de vakjury drie finalisten per categorie waaronder de gemeente Haarlemmermeer voor de Beste Circulaire Regio en Park 20|20 in de categorie Werklocatie.

november 2, 2017

Haarlemmermeer biedt inwoners van Zwanenburg aan rookproeven te doen in het huisriool om zo gaten in het riool op te sporen..........

ZWANENBURG - Haarlemmermeer biedt inwoners van Zwanenburg aan rookproeven te doen in het huisriool om zo gaten in het riool op te sporen. Ze hoopt zo de zorgen over een rattenplaag weg te nemen. Het aanbod geldt voor vier woningblokken aan de Thorbeckestraat. Tijdens twee bewonersbijeenkomsten heeft de gemeente benadrukt dat het ook belangrijk is om te voorkomen dat ratten makkelijk aan voedsel komen en dus niet overdadig eenden, konijnen en kippen te voeren.

Bron: Haarlems Dagblad  

november 1, 2017

De gemeente is gestart met de aanleg van een bijzonder geluidsscherm.......

HAARLEMMERMEER - De gemeente is gestart met de aanleg van een bijzonder geluidsscherm.De uitgangspunten voor de 177 meter lange wal bij woningbouwplan Zuiderhoeven in Hoofddorp werden bepaald door Haarlemmermeer en de aannemer bedacht de uitvoering. Naast het weren van geluid zal er middels zonnepanelen energie geleverd worden voor ongeveer elf huishoudens. Verder verhoogt de wand de biodiversiteit door een schanskorfconstructie zodat er veel diverse planten kunnen groeien.

oktober 31, 2017

Woensdag 8 november is de jaarlijkse Dag van de Dialoog. Ook in Haarlemmermeer worden lunches en diners georganiseerd met als doel op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan......

Woensdag 8 november is de jaarlijkse Dag van de Dialoog. Ook in Haarlemmermeer worden lunches en diners georganiseerd met als doel op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan.

Er staan gesprekstafels in het dorpshuis Badhoevedorp, in De Boskern in Hoofddorp, jongerencentrum De Hype in Nieuw-Vennep en in de Nieuwe Silo in Hoofddorp.

Deelnemers kunnen aanschuiven voor de lunch tussen 12 en 2 uur of het diner tussen 6 en 8 uur.

oktober 27, 2017

Park 20/20 en de gemeente Haarlemmermeer zijn genomineerd voor een prijs van ABN-AMRO Bank voor circulaire – dat is duurzame – economie......

Park 20/20 en de gemeente Haarlemmermeer zijn genomineerd voor een prijs van ABN-AMRO Bank voor circulaire – dat is duurzame – economie.

De bank selecteerde het Hoofddorpse bedrijvenpark – gelegen direct achter het NS station Hoofddorp aan de oostzijde – in de categorie werkplekken. De concurrenten voor de winst zijn Blokhuispoort in Leeuwarden en Plug in City in Eindhoven.

De gemeente Haarlemmermeer doet mee in de categorie circulaire gemeente en regio. Hier zijn Venlo en Friesland de concurrenten.

oktober 25, 2017

Het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente kan volgens wethouder Ap Reinders bijdragen aan het realiseren van beleidsdoelen.....

HAARLEMMERMEER – Het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente kan volgens wethouder Ap Reinders bijdragen aan het realiseren van beleidsdoelen. Er wordt niet alleen gekeken naar prijs en kwaliteit, maar ook de effecten van het inkoopbeleid op inwoners en ondernemers, op welvaart, klimaat en milieu worden meegewogen. De gemeenteraad stelde onlangs het Inkoopbeleid 2017 vast, waarin meegenomen is dat het inkoopbeleid moet bijdragen aan de maatschappelijke ambities van de gemeente. Haarlemmermeer heeft een inkoopvolume van ruwweg 200 miljoen euro per jaar. 

oktober 24, 2017

Burgemeester Theo Weterings neemt naar alle waarschijnlijkheid donderdag 23 november officieel afscheid van de gemeente Haarlemmermeer. Dat gebeurt in een buitengewone vergadering van de gemeenteraad.......

Burgemeester Theo Weterings neemt naar alle waarschijnlijkheid donderdag 23 november officieel afscheid van de gemeente Haarlemmermeer. Dat gebeurt in een buitengewone vergadering van de gemeenteraad.

Volgens de raadsgriffie moet het presidium - dat is de vergadering van de fractievoorzitters - zich er nog over buigen. Over het programma van de bijzondere raad is nog niets bekend.

Theo Weterings treedt eind november in dienst in van zijn geboortestad Tilburg. Verwacht mag worden dat Commissaris van de Koning Remkes een tijdelijk waarnemer zal benoemen in de polder.

oktober 24, 2017

Raadslid Anneke van der Veer heeft schriftelijke vragen gesteld over de toename van het aantal verkeersongevallen in Haarlemmermeer......

Raadslid Anneke van der Veer heeft schriftelijke vragen gesteld over de toename van het aantal verkeersongevallen in Haarlemmermeer.

Volgens Van der Veer gebeuren in Haarlemmermeer 180 procent meer verkeersongevallen dan in de rest van Nederland.

In Haarlemmerliede en Spaarnwoude is dat zelfs 465 procent. In gesprek met de gemeenteraad relativeerde wethouder Reneman deze cijfers.

Hij zei dat niet moet worden uitgegaan van het aantal verkeersongevallen per inwoner, maar deze moet afzetten tegen het totaal aantal gereden kilometers.

oktober 19, 2017

De nieuwe bankjes op het Raadhuisplein lijken op het eerste gezicht heel gewoon, maar zij zijn gemaakt van gerecycled betonpuin en van olifantsgras uit Haarlemmermeer.........

HOOFDDORP – De nieuwe bankjes op het Raadhuisplein lijken op het eerste gezicht heel gewoon, maar zij zijn gemaakt van gerecycled betonpuin en van olifantsgras uit Haarlemmermeer. Op de plaquette aan de zijkant van het straatmeubel staat “Grasbank”.

oktober 17, 2017

Voor iedereen die de afgelopen drie jaar gestart is met een eigen onderneming of die een bedrijf gaat starten, is woensdag 18 oktober weer het Startersplatform Haarlemmermeer......

Voor iedereen die de afgelopen drie jaar gestart is met een eigen onderneming of die een bedrijf gaat starten, is woensdag 18 oktober weer het Startersplatform Haarlemmermeer.

Het thema van de avond is 'personal branding', over zakelijke performance en profilering. Gastspreker is Zabeth van Veen van ImagoMatch.

Vijf ondernemers kunnen op een zeepkist in drie minuten hun bedrijf in het zonnetje zetten. Aanmelden voor de zeepkist kan via ondernemersplein@haarlemmermeer.nl.

De avond is van 19.00 tot 22.00 uur in het raadhuis in Hoofddorp. Deelname is gratis.

oktober 17, 2017

Inwoners die wel wat voelen voor het instellen van een vuurwerkvrije zone in hun buurt of wijk, vooral rondom de jaarwisseling, kunnen dit kenbaar maken bij de gemeente.....

Inwoners die wel wat voelen voor het instellen van een vuurwerkvrije zone in hun buurt of wijk, vooral rondom de jaarwisseling, kunnen dit kenbaar maken bij de gemeente.

Recent informeerde burgemeester Theo Weterings – portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid - per brief alle dorps- en wijkraden over de mogelijkheid een vuurwerkgebiedsverbod aan te vragen.

oktober 16, 2017

Supermarktketens DekaMarkt en Dirk van den Broek waarschuwen voor hun rundersaucijzen. Door een fout staat niet vermeld op het etiket dat de worstjes soja bevatten......

Supermarktketens DekaMarkt en Dirk van den Broek waarschuwen voor hun rundersaucijzen. Door een fout staat niet vermeld op het etiket dat de worstjes soja bevatten.

Bij mensen die hier overgevoelig voor zijn, kan dat een allergische reactie veroorzaken, waarschuwen de bedrijven vandaag.

Bij DekaMarkt gaat het om het thuismerk 'Magere rundersaucijs 2 stuks'.

Bij Dirk geldt het probleem voor zijn 'Vers voordeel runderbraadworst 4 stuks'; beide hebben de houdbaarheidsdatum tot en met 21 oktober.

oktober 14, 2017

CDA-raadslid Dick Blom heeft het college van B&W nadere schriftelijke vragen gesteld over vermeende vervuilde grond in Park21 tussen de speeltuin bij de Nieuwe Bennebroekerweg en tuincentrum Ranzijn aan de IJweg....

CDA-raadslid Dick Blom heeft het college van B&W nadere schriftelijke vragen gesteld over vermeende vervuilde grond in Park21 tussen de speeltuin bij de Nieuwe Bennebroekerweg en tuincentrum Ranzijn aan de IJweg.

De grond was afkomstig uit een afgegraven watergang aan de zuidkant van de speeltuin. Het college antwoordde het raadslid in juni dat de samenstelling van de grond weliswaar onaanvaardbaar was en dat er nadere onderzoek naar zou worden gedaan, maar dat de locatie geen risico vormt voor de volksgezondheid.