MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Maak kennis Maandag | 19:00 - 21:00
Share |

Content about GroenLinks

juni 2, 2018

Voordat GroenLinks het verkiezingsprogramma gaat vaststellen nodigt de partij inwoners uit om politieke wensen kenbaar te maken......

Voordat GroenLinks het verkiezingsprogramma gaat vaststellen nodigt de partij inwoners uit om politieke wensen kenbaar te maken, om zodoende hun programma nog beter af te stemmen op de wensen van de kiezers.

Het verkiezingsprogramma is voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018.

De openbare bijeenkomst is op 6 juni. Belangstellenden kunnen zich melden tussen 19.30 en 21.30 uur in de Jopenkerk aan de Hoofdweg 774 in Hoofddorp.

De schrijvers van het programma zijn dan aanwezig om bezoekers te ontvangen.
 

februari 23, 2018

De provinciale GroenLinks-fractie wil opheldering over het kettingbeding dat is opgenomen in koopcontracten van nieuwbouwwoningen rond Schiphol.......

De provinciale GroenLinks-fractie wil opheldering over het kettingbeding dat is opgenomen in koopcontracten van nieuwbouwwoningen rond Schiphol.

D66-gedeputeerde Joke Geldhof zei in het tv-programma De Monitor dat nieuwe bewoners het kettingbeding tekenen, zodat ze later niet kunnen zeggen dat ze niet op de hoogte waren van de mogelijke overlast door Schiphol. 

Een jurist stelt echter dat kopers daarmee afstand doen van hun 'klachtrecht'.

GroenLinks-Statenlid Kocken eist zwart op wit duidelijkheid, want de uitspraken zijn tegenstrijdig en verwarrend.

januari 5, 2018

De gemeente Haarlemmermeer beoordeelt aanvragen voor hulp in de huishouding niet goed. Dit blijkt uit een rechterlijke uitspraak.....

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer beoordeelt aanvragen voor hulp in de huishouding niet goed. Dit blijkt uit een rechterlijke uitspraak.
Een inwoner ging in beroep tegen het intrekken van de gemeentelijke bijdrage en is volledig in het gelijk gesteld.

In het Haarlems Dagblad meldt GroenLinks-raadslid Maaike Ballieux dat de uitleg van de gemeente van het begrip zelfredzaamheid volgens de rechter niet in overeenstemming is met de wet maatschappelijke ondersteuning en met andere jurisprudentie op dit vlak.

december 7, 2017

Om de verspilling van papier tegen te gaan wil de fractie van GroenLinks dat de zogeheten ja-ja sticker in de gemeente wordt ingevoerd..........

HOOFDDORP - Om de verspilling van papier tegen te gaan wil de fractie van GroenLinks dat de zogeheten ja-ja sticker in de gemeente wordt ingevoerd. Volgens Amsterdams voorbeeld zou men dan een ja-ja sticker op zijn brievenbus kunnen plakken wanneer men wel reclamefolders wil blijven ontvangen. Brievenbussen zonder sticker blijven dan verschoond van reclamedrukwerk. Volgens GroenLinks ontvangen huishoudens gemiddeld 33 ongevraagde folders per week, wat gelijk staat aan 34 kilo papier per jaar.

november 10, 2017

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen......

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen.

Dat zei het college van B&W in reactie op vragen van GroenLinks-raadslid Nicole Mulder. Zij wil niet dat mensen bij de koop van hun woning in Rijsenhout of Zwanenburg een koopcontract ondertekenen waar in staat dat ze niet mogen klagen.

februari 23, 2017

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren komt op 27 februari naar Zwanenburg om daar met het publiek in debat te gaan over de toekomst van de luchthaven Schiphol............

ZWANENBURG - GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren komt op 27 februari naar Zwanenburg om daar met het publiek in debat te gaan over de toekomst van de luchthaven Schiphol. Het debat is actueel omdat de luchthaven dit jaar al tegen de grenzen lijkt aan te lopen waarover eerder met omwonenden afspraken zijn gemaakt. Afgesproken was dat er in 2020 maximaal 500.000 vliegbewegingen op jaarbasis zouden zijn, maar dat maximum is dit jaar al in zicht. Het debat vindt plaats in De Olm en begint om 20.00 uur.

februari 21, 2017

De fractie van GroenLinks Haarlemmermeer heeft afgelopen week drie wensbomen weggegeven.

HOOFDDORP – De fractie van GroenLinks Haarlemmermeer heeft afgelopen week drie wensbomen weggegeven.

Bij elke fruitboom hoort een wens van de fractie, waarbij verbinding, leefbaarheid en saamhorigheid centraal staan.

De eerste wensboom ging naar kinderboerderij ‘De Boerenzwaluw’, waar cliënten met en zonder een verstandelijke beperking van Ons Tweede Thuis werken en elkaar ontmoeten.

De wens van de fractie is dat dit soort ontmoetingen de normaalste zaak van de wereld worden.

december 28, 2016

Vanaf medio januari 2017 zal Piet Schouten voor een periode van 4 maanden als raadslid voor de fractie GroenLinks in de gemeenteraad van Haarlemmermeer zitting nemen.......

HOOFDDORP - Vanaf medio januari 2017 zal Piet Schouten voor een periode van 4 maanden als raadslid voor de fractie GroenLinks in de gemeenteraad van Haarlemmermeer zitting nemen. Hij vervangt tijdelijk Els Berk die in verband met een revalidatietraject voor deze periode bijzonder verlof moet nemen. Piet Schouten is zeer actief binnen GroenLinks, draait al ruim twee en een half jaar als fractie-assistent mee en is volledig ingewerkt. Hij zal onder meer woordvoerder zijn op de dossiers Veiligheid en Wonen.

november 11, 2015

Een aantal gemeenteraadsleden, verkeersambtenaren en verkeerswethouder Derk Reneman gaan deelnemen aan een door Leander Mascini georganiseerde fietstocht..... 

HOOFDDORP – Een aantal gemeenteraadsleden, verkeersambtenaren en verkeerswethouder Derk Reneman gaan deelnemen aan een door Leander Mascini georganiseerde fietstocht.

Venneper Mascini wil hen daarmee laten zien waar de fietspaden in Haarlemmermeer slecht en onveilig zijn.

Zo gaf Mascini de gemeente in februari van dit jaar al een overzicht van zeventig slechte plekken op fietspaden in Haarlemmermeer.

Daarvan zijn er nu pas vijf plekken aangepakt.

Dit vond GroenLinks raadslid Els Berk te weinig zodat zij hierover een raadsvergadering had aangevraagd.

maart 13, 2015

Door het compromis over de groei van Schiphol moeten omwonenden volgens GroenLinks de komende jaren rekenen op meer geluidsoverlast dan voorheen was afgesproken......

SCHIPHOL - Door het compromis over de groei van Schiphol moeten omwonenden volgens GroenLinks de komende jaren rekenen op meer geluidsoverlast dan voorheen was afgesproken. Ook maakt GroenLinks zich ongerust over wat de groei betekent voor de luchtkwaliteit en gezondheidseffecten. De partij wil dan ook dat de provincie zich sterk maakt voor de leefbaarheid van de inwoners. Volgens Alwin Hietbrink, lijsttrekker van GroenLinks voor Noord-Holland, zijn zeniet tegen Schiphol maar mag de luchthaven alleen verder groeien als dit gepaard gaat met concrete vermindering van vervuiling en lawaai.

december 3, 2013

Herman Tuning is woensdag 27 november opnieuw verkozen tot lijsttrekker voor GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.....

HAARLEMMERMEER - Herman Tuning is woensdag 27 november opnieuw verkozen tot lijsttrekker voor GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op nummer twee staat de huidig fractievoorzitter Els Berk, gevolgd door de eerste nieuweling op de lijst, Maaike Ballieux.
Herman Tuning toonde zich op de vergaderingavond trots, dat hij opnieuw het vertrouwen van de leden had gekregen – net als vier jaar geleden, toen hij nog wethouder was.
 

november 26, 2013

Vragen, ideeën en/of klachten? Politici staan dinsdag klaar met een luisterend oor. Van 19.30 tot 20.00 uur zijn alle inwoners welkom voor een kort gesprek in de burgerzaal van het raadhuis..... 

HAARLEMMERMEER - Vragen, ideeën en/of klachten? Politici staan dinsdag klaar met een luisterend oor. Van 19.30 tot 20.00 uur zijn alle inwoners welkom voor een kort gesprek in de burgerzaal van het raadhuis. Piet de Ruiter en Ronny Soehawan zijn namens GroenLinks aanwezig. Bij de Partij van de Arbeid zitten Willem Klijn en Wil Landzaat voor je klaar. Overigens kunnen er ook vragen via e-mail worden gesteld. De adressen: gl@haarlemmermeer.nl en pvda@haarlemmermeer.nl

maart 5, 2012

In het kader van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, steekt GroenLinks Haarlemmermeer op 17 maart de handen uit de mouwen. 

In het kader van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, steekt GroenLinks Haarlemmermeer op 17 maart de handen uit de mouwen.
Bij Ons Tweede Thuis in Nieuw-Vennep gaan zij met volwassenen met een verstandelijke beperking een werkstuk maken.
Het is het derde jaar in successie dat GroenLinks meedoet met NL DOET, een nationale dag om aandacht te vragen voor vrijwilligers, georganiseerd door het Oranje Fonds.