MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

oktober 16, 2018

Op de eerste zaterdag van november wordt al minstens 15 jaar de nationale natuurwerkdag gehouden......

Op de eerste zaterdag van november wordt al minstens 15 jaar de nationale natuurwerkdag gehouden.

Vorig jaar deden er meer dan 14.000 mensen mee door heel Nederland. Ook in Haarlemmermeer wordt aan ecologisch natuurbeheer gedaan.

Stichting MEERgroen ontvangt op 3 november graag liefhebbers die ook een keer willen ervaren hoe het is om met natuur bezig te zijn.

Het kan in Haarlemmermeer onder andere in de Groene Weelde, rond de Big spotters Hill.

Hier zullen er onder andere boompjes worden verzameld voor de jaarlijkse boomweggeefactie.

oktober 16, 2018

Dick Hulsebosch, voorzitter van het Haarlemmermeer Ondernemers Platform, heeft zijn handtekening gezet tijdens de startbijeenkomst ‘Duurzame Werklocaties’. .....

Dick Hulsebosch, voorzitter van het Haarlemmermeer Ondernemers Platform, heeft zijn handtekening gezet tijdens de startbijeenkomst ‘Duurzame Werklocaties’. 

Met deze handtekening doet hij de belofte dat twaalf bedrijventerreinen en kantorenlocaties in Haarlemmermeer groener, schoner en energiezuiniger gaan worden.

oktober 12, 2018

Gemeente Haarlemmermeer en Team Sportservice Haarlemmermeer denken tijdens het Sportcafé in Nieuw-Vennep aan een nieuw sportbeleid......

Gemeente Haarlemmermeer en Team Sportservice Haarlemmermeer denken tijdens het Sportcafé in Nieuw-Vennep aan een nieuw sportbeleid.

Tijdens deze interactieve avond op maandag 15 oktober halen sportverenigingen, vakleerkrachten en andere belangstellenden ideeën en informatie op voor een toekomstbeeld van sport en bewegen.

Team Sportservice gaat graag met de aanwezigen in gesprek en zijn benieuwd naar ervaringen uit het werkveld.

oktober 10, 2018

In zijn wekelijkse column pleit burgemeester Hoes voor betere kwaliteit van het cameratoezicht door ondernemers.........

In zijn wekelijkse column pleit burgemeester Hoes voor betere kwaliteit van het cameratoezicht door ondernemers; dit om daders van overvallen e.d. beter te kunnen herkennen. Om dit te bereiken is het project Excellent Cameratoezicht opgezet, waarbij speciaal opgeleide personen op aanvraag bij de ondernemer komen om het cameratoezicht controleren. Als het in orde is krijgt de ondernemer het keurmerk Excellent Cameratoezicht.De burgemeester juicht het toe dat Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing dit ook in Haarlemmermeer wil gaan doen.

oktober 10, 2018

Wethouder Tom Horn is vorige week tijdens de raadsvergadering onder vuur komen te liggen omdat een wet niet blijkt te bestaan......

Wethouder Tom Horn is vorige week tijdens de raadsvergadering onder vuur komen te liggen omdat een wet niet blijkt te bestaan.

Het ging over een wet die gemeenten boetes oplegt als het niet genoeg statushouders huisvest.

Horn beloofde de raad voor de raadsvergadering van a.s. donderdag met een verklaring te komen.

Fractievoorzitter Jurgen Nobel van de VVD en de fractie van Forza! zijn boos.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vindt dat de voorrangsregeling voor statushouders tenminste voorlopig moet worden uitgesteld.

 

oktober 9, 2018

Burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer gaat woensdag 10 oktober weer een jubilerend echtpaar bezoeken......

Burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer gaat woensdag 10 oktober weer een jubilerend echtpaar bezoeken.

De heer Willem Cornelis Dekker en mevrouw Jannigje Dijkgraaf-Dekker hebben elkaar leren kennen via de jeugdgroepen in Nieuw-Vennep.

Het echtpaar woonde vroeger in een gedeeltelijk zelfgebouwde woonark. Na tien jaar zijn ze in een huis gaan wonen.

Sinds 1972 wonen ze in Nieuw-Vennep.

Hoes gaat langs om de heer en mevrouw Dijkgraaf met hun 60-jarig jubileum te feliciteren.

oktober 9, 2018

Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer en gemeente Haarlemmermeer organiseren een filmavond voor jongeren wegens de landelijke Coming Out Day......

Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer en gemeente Haarlemmermeer organiseren een filmmiddag voor jongeren wegens de landelijke Coming Out Day.

Op donderdag 11 oktober worden jongeren vanaf 16 jaar om 10.00 uur uitgenodigd bij de tegel ceremonie bij het Regenboog zebrapad in Hoofddorp.

Wethouder Marjolein Steffens onthult de tegel.

Daarna is er een middagprogramma in Pier K met allerlei films en zogenoemde ‘gay snacks’

Het Jongeren Informatie Punt Haarlemmermeer organiseert dit allemaal in het teken van de landelijke Coming Out Day.

oktober 3, 2018

De Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer is op maandag 8 oktober van 7 uur ’s avonds tot 12 uur ’s nachts afgesloten in verband met een oefening van nood- en hulpdiensten......

De Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer is op maandag 8 oktober van 7 uur ’s avonds tot 12 uur ’s nachts afgesloten in verband met een oefening van nood- en hulpdiensten.

Het verkeer op de N201 wordt tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer omgeleid. Het verkeer moet rekening houden met enige vertraging.

oktober 3, 2018

De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2018 is maandag 1 oktober van start gegaan......

De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2018 is maandag 1 oktober van start gegaan.

Dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van 55.000 euro in het fonds gestort om sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen.

Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden, stelt dat ze dit jaar nog meer gaan kijken naar hoe verenigingen en goede doelen zich bezighouden met het verbeteren van milieu.

Volgens haar is men uiteindelijk samen verantwoordelijk voor een prettige leefomgeving. Ze roept daarom vrijwilligers op om een aanvraag te doen uit het Meerlandenfonds.

oktober 3, 2018

Groei&Bloei afdeling Haarlemmermeer geeft maandag 8 oktober een lezing in De Ark in de Hoofddorpse wijk Overbos......

Groei&Bloei afdeling Haarlemmermeer geeft maandag 8 oktober een lezing in De Ark in de Hoofddorpse wijk Overbos.

Tijdens deze lezing door Victor van Pieterson kan men erachter komen wat onkruid precies is, en of het terecht is dat de planten die in de tuin een plek vinden om zich te vestigen er uit te trekken.

Men wordt door Victor in een reis door het verleden meegenomen naar hoe het beeld over onkruid door de eeuwen heen is veranderd.

Voor meer informatie op www.haarlemmermeer.groei.nl

oktober 3, 2018

Tijdens de open dag bij Dierenopvang Haarlemmermeer van afgelopen zondag was het behoorlijk druk, volgens asielbeheerder Petra Elbers......

Tijdens de open dag bij Dierenopvang Haarlemmermeer van afgelopen zondag was het behoorlijk druk, volgens asielbeheerder Petra Elbers.

Met de focus op Dierendag van 4 oktober was het een groot evenement bij de Dierenopvang.

Zondagmiddag liepen tien honden uit de opvang met een begeleider over de rode loper.

Ruim vijftien kraampjes stonden er met informatie, voer en accessoires. Binnen konden honden samen met hun baasje op de foto.

Volgens Elbers was er veel interesse voor de dieren. Men mocht tijdens de open dag geen dier meenemen.

oktober 2, 2018

Gemeenteraadslid Bert de Ruiter draagt in de vergadering van 4 oktober de 46-jarige Barbara Kamper als fractie-assistent voor......

Gemeenteraadslid Bert de Ruiter draagt in de vergadering van 4 oktober de 46-jarige Barbara Kamper als fractie-assistent voor.

De 46-jarige Hoofddorpse is relatief onbekend in de politiek.

Hoewel raadslid Bert de Ruiter zich in de gemeenteraad van Haarlemmermeer geen “fractie” mag noemen, staan de regels wel toe dat hij een fractie-assistent voordraagt.

oktober 2, 2018

Het swingende dansfeest voor senioren, Het Danspaleis, wordt woensdag 3 oktober om 14.30 uur geopend door wethouder Steffens......

Het swingende dansfeest voor senioren, Het Danspaleis, wordt woensdag 3 oktober om 14.30 uur geopend door wethouder Steffens.

Er is een bevlogen platendraaier, een rijdend discomeubel, een glimmende dansvloer in een feestelijk decor met gastvrouwen en heren geïnspireerd op de jaren ’40 en ’50. Kortom, een vrolijk feest van herkenning!

De passage in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp wordt omgetoverd tot een echt danspaleis. Alle ouderen zijn vanaf 14.00 uur welkom.

oktober 1, 2018

De ook dit jaar georganiseerde Truckrun door Haarlemmermeer is een groot succes geworden......

De ook dit jaar georganiseerde Truckrun door Haarlemmermeer is een groot succes geworden.

Zo’n negentig vrachtwagens reden zaterdagmiddag 29 september aan het begin van de middag door Haarlemmermeer.

De Hoofdweg werd helemaal afgereden tot Zwanenburg waar de stoet werd opgewacht door de jeugdbrandweer.

Van Zwanenburg ging de rit weer terug naar het eindpunt de Cruquiushoeve. Daar werd het evenement afgesloten met een barbecue en optredens van diverse artiesten.

De Truckrun werd voor de vijftiende keer gehouden.
 

september 26, 2018

Vrijdagmiddag 28 september viert Home-Start Haarlemmermeer hun 10-jarig jubileum. De organisatie ondersteunt gezinnen in de gemeente......

Vrijdagmiddag 28 september viert Home-Start Haarlemmermeer hun 10-jarig jubileum. De organisatie ondersteunt gezinnen in de gemeente.

Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed en gezinsondersteuning bij opvoedvragen.

Ouders, vrijwilligers en verwijzers in de buurt van Haarlemmermeer kunnen rechtstreeks contact opnemen.

10 jaar wordt in Haarlemmermeer door Home-Start aandacht gegeven aan gezinnen.

september 26, 2018

Voor het eerst organiseerde MeerWaarde dit jaar het JeugdLAB.......

Voor het eerst organiseerde MeerWaarde dit jaar het JeugdLAB. Een dag vol inspiratie, trends, inzichten en kennis over jeugd van 0 tot 23 jaar. Een grote groep aanwezigen ging op 19 september aan de slag met wat deze nieuwe ontwikkelingen betekenen voor het werk met kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers in Haarlemmermeer. Renata Fideli, directeur-bestuurder van MeerWaarde deed de oproep aan de aanwezigen om zich vooral echt druk maken over het lot van kinderen en jongeren in Haarlemmermeer. Er zijn volgens haar genoeg kinderen die net wat extra hulp en ondersteuning nodig hebben.

september 25, 2018

D66 Haarlemmermeer stelt het college vragen over op woensdag 12 september door Zembla getoonde documentaire ‘De Kunstgrasberg’......

D66 Haarlemmermeer stelt het college vragen over op woensdag 12 september door Zembla getoonde documentaire ‘De Kunstgrasberg’.

Volgens D66 toont de documentaire misstanden met betrekking tot de recycling van kunstgrasvelden.

De in de uitzending genoemde Nederlandse bedrijven die claimen kunstgras te recyclen, leverden de beloofde recycling-diensten niet.
Wel lieten deze bedrijven verschillende gemeenten wel 10.000 tot 20.000 euro per kunstgrasveld betalen voor verwijdering en recycling.

D66 is benieuwd of het college met een oplossing komt.

september 25, 2018

FC VVC uit Nieuw-Vennep heeft de eerste wedstrijd aan de start van de nieuwe competitie tegen SCW met 2-0 gewonnen......

FC VVC uit Nieuw-Vennep heeft de eerste wedstrijd aan de start van de nieuwe competitie tegen SCW met 2-0 gewonnen.

Een doelpunt van Kevin van Vilsteren en een penalty van Patrick Duarte gaven de doorslag.

Als vervanger van de geblesseerde Thierry Wesseling stond de 17-jarige Neal Wessel onder de lat.

Coach Rick IJzendoorn van FC VVC vond hem geweldig. Hij stelt niet anders te kunnen zeggen dan “hoe goed vervanger Neal zijn doel verdedigde”.

september 25, 2018

Hulpverleners zijn maandagochtend 24 september in grote getallen opgeroepen om te assisteren nadat een passant meldde dat er een onbeheerde kinderfiets was aangetroffen......

Hulpverleners zijn maandagochtend 24 september in grote getallen opgeroepen om te assisteren nadat een passant meldde dat er een onbeheerde kinderfiets was aangetroffen.

Langs de Hoofdvaart kwamen meerdere politie-eenheden, ambulances, brandweervoertuigen en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Van een ongeval bleek geen sprake. De fiets was meer dan vermoedelijk achtergelaten, waarop de actie werd afgeblazen en iedereen terug kon.

De politie heeft de fiets meegenomen naar het bureau.
 

september 25, 2018

Na de Week Tegen Pesten van vorige week heeft inmiddels elke school in Haarlemmermeer een anti-pest protocol......

Na de Week Tegen Pesten van vorige week heeft inmiddels elke school in Haarlemmermeer een anti-pest protocol.

Scholen maken samen met leerlingen afspraken over het voorkomen van en omgaan met pestgedrag.

Want hoewel de cijfers er steeds beter uitzien komt pesten nog steeds voor.

Hieke van der Hoogte, sociaal makelaar jeugd bij MeerWaarde, zet zich in voor de doelgroep ‘eenzame jongeren’.
Zij ging in gesprek met leerlingen van KSH in Hoofddorp.

Stichting MeerWaarde biedt maatjes aan om contact te leggen met eenzame jongeren.

september 21, 2018

Een nieuw evenement komt naar Expo Haarlemmermeer: de Hollandse Motorbeurs......

Een nieuw evenement komt naar Expo Haarlemmermeer: de Hollandse Motorbeurs.

Expo Haarlemmermeer is een locatie van ruim 20.000 m2. Op 16, 17 en 18 november 2018 zal daar de eerste editie worden gehouden van de Hollande Motorbeurs, oftewel “Amsterdam Motorbike Show”

Na ruim 20 jaar de Noordelijke Motorbeurs te hebben georganiseerd, is Organsiatiebureau Fremar door verschillende relaties gevraagd om een vergelijkbare motorbeurs te organiseren in het westen van het land.

Kijk voor meer informatie op dehollandsemotorbeurs.nl

september 20, 2018

Het sportevenement Corporate Games komt naar Nederland......

Het sportevenement Corporate Games komt naar Nederland.

Dit evenement met eerdere edities in onder meer Mexico City, Melbourne en Kaapstad zal van 28 t/m 30 juni 2019 afspelen.

Werknemers van bedrijven en inwoners uit Haarlemmermeer kunnen deze dagen mee doen aan één van de twaalf sporten die gehouden worden.

De sportactiviteiten vinden plaats op sportterreinen en accommodaties door heel Haarlemmermeer.

De officiële introductie van Corporate Games Nederland was gistermiddag in het ETO Ballpark in Hoofddorp.

september 19, 2018

Groei&Bloei Haarlemmermeer nodigt mensen uit voor een planten-en stekjesruilbeurs bij Moestuinvereniging de Meertuinders......

Groei&Bloei Haarlemmermeer nodigt mensen uit voor een planten-en stekjesruilbeurs bij Moestuinvereniging de Meertuinders.

Komende zondag, 23 september,kunnen er vanaf half 2 ’s middags planten, zaden, zaailingen, tuingereedschap of andere tuingerelateerde artikelen geruild worden.

Deelname aan de ruilbeurs is voor iedereen toegankelijk.
De enige voorwaarde is dat men zelf iets meeneemt om te ruilen.

Meer informatie op www.haarlemmermeer.groei.nl of op de facebook pagina Groei&Bloei Haarlemmermeer.
 

september 12, 2018

Het is wethouder Adam Elzakalai niet gelukt de gemeenteraad te overtuigen waarom er aan de A4 een tweede tankstation naast Den Ruygen Hoek moet komen......

Het is wethouder Adam Elzakalai niet gelukt de gemeenteraad te overtuigen waarom er aan de A4 een tweede tankstation naast Den Ruygen Hoek moet komen.

 

Men is allerminst overtuigd van de noodzaak en dat geldt voor alle partijen, oppositie en coalitie inclusief Elzakalai’s eigen VVD.

 

CDA-raadslid Mariëtte Sedee durft de stelling aan dat er door de gemeente Haarlemmermeer, de projectontwikkelaar, en de ondernemer doelbewust naartoe is gewerkt om dit pompstation te passen in de plannen voor Schiphol Trade Park.