MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Maak kennis Maandag | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Haarlemmermeer Lyceum

april 18, 2018

Vijftien toptalenten uit het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de titel “Geschiedenisleraar van het jaar”....

AMSTERDAM - Vijftien toptalenten uit het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de titel “Geschiedenisleraar van het jaar”. De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt door het Rijksmuseum, in samenwerking met de publieke omroep NTR en het Nationaal Archief.

De kanshebbers zijn geselecteerd door een vakjury onder leiding van Martine Gosselink, hoofd van de afdeling Geschiedenis van het museum.
Onder die kanshebbers zijn Marcel Heilig van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep en Arne Peypers van het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp.

maart 17, 2018

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer......

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer.

Door hun inzet worden de overgebleven broodjes van lunchroom BackWERK ter beschikking gesteld aan de plaatselijke voedselbank.

Hoewel de Voedselbank geen bewerkt voedsel inneemt is door de inzet van de leerlingen hier een oplossing voor gevonden.

Het project is uitgevoerd in het kader van een samenwerking tussen Menes als onderdeel van Meerwaarde en het Haarlemmermeer Lyceum.

november 10, 2017

Op donderdag 30 november organiseert de gemeenteraad voor de tiende keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi.....

HAARLEMMERMEER - Op donderdag 30 november organiseert de gemeenteraad voor de tiende keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi.

april 4, 2017

Het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp heeft de officiële licentie van daltonschool gekregen van de Nederlandse Daltonvereniging.....  

HOOFDDORP - Het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp heeft de officiële licentie van daltonschool gekregen van de Nederlandse Daltonvereniging.

Het is hiermee de 24e middelbare school die dit predicaat mag voeren.

De wijze waarop leerlingen zelfstandig kunnen werken en keuzes kunnen maken en de sociale samenwerking werden geprezen.

Het daltononderwijs van het Haarlemmermeer Lyceum begint in de klassen 1, 2 en 3, waar leerlingen zitten die bewust voor deze onderwijsvorm hebben gekozen.

februari 8, 2017

Op het schoolplein van het Haarlemmermeer Lyceum vond maandag een grote vechtpartij plaats...........

HOOFDDORP - Op het schoolplein van het Haarlemmermeer Lyceum vond maandag een grote vechtpartij plaats. Twee leerlingen van de school waren met elkaar op de vuist gegaan.

november 25, 2015

Donderdag 26 november wordt voor de achtste keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi in Hoofddorp gehouden..... 

HOOFDDORP – Donderdag 26 november wordt voor de achtste keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi in Hoofddorp gehouden.

Naast het Haarlemmermeer Lyceum, het Herbert Vissers College, de KSH en het Kaj Munk College, doet dit jaar ook het Nova College mee.

In vier poules debatteren in totaal zestien teams van deze scholen om zich hierna één jaar lang de beste debaters van Haarlemmermeer te mogen noemen.

Het toernooi in het Raadhuis begint om 10.30 uur en de finale zal om 15.00 uur plaatsvinden.

oktober 23, 2015

Dinsdagmiddag 27 oktober zal in Podium Duycker in Hoofddorp een scholierendebat gehouden worden.....

HOOFDDORP – Dinsdagmiddag 27 oktober zal in Podium Duycker in Hoofddorp een scholierendebat gehouden worden.

Deelnemers zijn het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp en Het Schoter en het Coornhert Lyceum uit Haarlem.

Samen met woningcorporatie Ymere zijn hierbij drie actuele stellingen bedacht over volkshuisvesting.

Verder is het de bedoeling de leerlingen te laten oefenen voor het NK Debatteren voor Scholieren in januari 2016 en de wereld van volkshuisvesting beter te leren kennen.  

juni 24, 2015

Wethouder Marjolein Steffens–van de Water zal op donderdagmorgen een speech houden bij het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens–van de Water zal op donderdagmorgen een speech houden bij het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp.

Zij is door leerlingen van deze school gevraagd om te speechen tijdens de “opening ceremony” van de simulatie van een conferentie van de Verenigde Naties voor 3 VWO studenten.

De speech van de wethouder staat in het teken van het belang van participatie door inwoners en ondernemers.

juni 12, 2015

Hans van Dokkum neemt donderdag 25 juni afscheid als rector van het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Hans van Dokkum neemt donderdag 25 juni afscheid als rector van het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp. Hij is dan dertien jaar rector geweest op deze school in Floriande. Van Dokkum is in 2002 als rector begonnen op deze school en onder zijn leiding is de school uitgegroeid tot een grote middelbare school met een omvang van ruim 2.100 leerlingen.

De heer van Dokkum wordt opgevolgd door een centrale directie, bestaande uit Bart Orenus en Sandra van Dalen, die beiden al vervangend rector op het Haarlemmermeer Lyceum zijn.

februari 27, 2015

Leerlingen van het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp en een recordaantal van 45 VMBO-klassen debatteren dit jaar op de achtste editie van het landelijke VMBO Debattoernooi......

HOOFDDORP – Leerlingen van het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp en een recordaantal van 45 VMBO-klassen debatteren dit jaar op de achtste editie van het landelijke VMBO Debattoernooi.

Op vrijdag 6 maart zullen zij in het Buitenhout College in Almere een verbale strijd met elkaar aangaan over actuele maatschappelijke thema’s, zoals overgewicht, het Nederlandse asielbeleid en de vraag of docenten gevoelige onderwerpen zoals geloof moeten vermijden in de klas.

januari 20, 2015

Het Haarlemmermeer Lyceum is zesde geworden op het Nederlands Kampioenschap debatteren voor scholieren......

HOOFDDORP – Het Haarlemmermeer Lyceum is zesde geworden op het Nederlands Kampioenschap debatteren voor scholieren. De finaledag van dit kampioenschap vond plaats  in Leiden op 17 januari, waarbij de scholieren in debat mochten gaan met VVD-staatssecretaris Fred Teeven. Dit jaar hadden 120 scholen zich ingeschreven voor het NK debat en streden 30 van deze 120 scholen in de finale voor de titel van het Nederlands Kampioenschap debatteren. Uiteindelijk won het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

Bron: Haarlems Dagblad

november 29, 2014

Het Haarlemmermeer Lyceum heeft donderdag de zevende editie van het Haarlemmermeers Scholieren Debat Toernooi gewonnen. In de finale werden de scholieren van het Kaj Munk College met slechts één punt verslagen......

HOOFDDORP - Het Haarlemmermeer Lyceum heeft donderdag de zevende editie van het Haarlemmermeers Scholieren Debat Toernooi gewonnen.

In de finale werden de scholieren van het Kaj Munk College met slechts één punt verslagen. In het Raadhuis in Hoofddorp kwam de school uit Floriande als winnaar uit de bus in hun strijd tegen de KSH, Kaj Munk College en het Herbert Vissers College.

De winnaars kregen de prijzen uit handen van juryvoorzitter Fineke Eveleens en burgemeester Theo Weterings.

september 10, 2014

Het Haarlemmermeer Lyceum locatie Zuidrand opent 10 september haar deuren. Bijna 1.000 leerlingen krijgen hier onderwijs op maat, waarbij talentontwikkeling centraal staat....
 

HOOFDDORP - Het Haarlemmermeer Lyceum locatie Zuidrand opent 10 september haar deuren.

Bijna 1.000 leerlingen krijgen hier onderwijs op maat, waarbij talentontwikkeling centraal staat.

Havo- en Vwo-regulier en Daltononderwijs, maar ook LOOT-leerlingen krijgen hier de nodige begeleiding en ondersteuning.

Naast de opening door wethouder John Nederstigt van Onderwijs zal er een rondleiding worden gegeven en komen diverse sprekers aan het woord.

Robin van Galen zal als bijzondere Olympische gast zijn visie delen op talentontwikkeling.

juli 31, 2014

Vanaf augustus beschikt het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp over een tweede schoolgebouw........

HOOFDDORP - Vanaf augustus beschikt het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp over een tweede schoolgebouw, locatie Zuidrand aan de Molenaarslaan.
Het leerlingenaantal van het Haarlemmermeer Lyceum is afgelopen jaren fors gestegen, zodat men heeft besloten om een extra schoolgebouw neer te laten zetten.
Zowel de bestaande als de nieuwe vestiging hebben een Loot-status, dat wil zeggen dat jonge topsporters op het Haarlemmermeer Lyceum terecht kunnen.
Zij krijgen aangepast onderwijs, zodat hun trainingen en wedstrijden niet in het nauw komen.
 

februari 19, 2014

Omdat er volgens haar veel mis zou gaan op het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp, heeft voormalig lid van de medezeggenschapsraad Trudie Noordermeer, deze week een klachtenmeldpunt geopend......

HOOFDDORP – Omdat er volgens haar veel mis zou gaan op het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp, heeft voormalig lid van de medezeggenschapsraad Trudie Noordermeer, deze week een klachtenmeldpunt geopend.

februari 17, 2014

Het eerste scholierendebat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, wordt dinsdag 18 februari gehouden in het Haarlemmermeer Lyceum te Hoofddorp....

HOOFDDORP - Het eerste scholierendebat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, wordt dinsdag 18 februari gehouden in het Haarlemmermeer Lyceum te Hoofddorp. Vertegenwoordigers van de politieke partijen zullen discussiëren met de leerlingen over onderwerpen die in de polder spelen.
In totaal doen er 350 scholieren mee aan deze bijeenkomst.
Na de debatten wordt er gestemd en daarna wordt de uitslag van de scholierengemeenteraadsverkiezing bekendgemaakt.

december 17, 2013

De 17-jarige Koen van Etten, leerling op het Haarlemmermeer Lyceum, gaat voor het vak drama een eindexamenvoorstelling geven. Hij doet dit woensdag 18 december op Big Spotters Hill in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp.
 

HOOFDDORP - De 17-jarige Koen van Etten, leerling op het Haarlemmermeer Lyceum, gaat voor het vak drama een eindexamenvoorstelling geven.
Hij doet dit woensdag 18 december op Big Spotters Hill in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp.
Koen heeft er voor gekozen om de inperking van vrije meningsuiting en vooral de slachtoffers daarvan, als uitgangspunt te nemen.
De voorstelling zet aan tot nadenken over de kostbaarheid van vrijheid.
Wat doen we er bijvoorbeeld aan om de vrijheid in ons land te behouden.
En hoe verdraagzaam zijn we eigenlijk zelf.

september 25, 2013

Niemand minder dan wethouder John Nederstigt zal later deze week het startsein geven voor de bouw van het nieuwe Haarlemmermeer Lyceum. Dat laat de gemeente ons weten. De school kan, als alles volgens planning verloopt, in juni verhuizen naar de Zuidrand van Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Niemand minder dan wethouder John Nederstigt zal later deze week het startsein geven voor de bouw van het nieuwe Haarlemmermeer Lyceum. Dat laat de gemeente ons weten. De school kan, als alles volgens planning verloopt, in juni verhuizen naar de Zuidrand van Hoofddorp. Het nieuwe gebouw van het Haarlemmermeer Lyceum biedt ruimte aan ongeveer duizend scholieren. Medewerkers, leerlingen en ouders hebben in de ontwerpfase meegedacht over de inrichting van de school. 

september 11, 2013

Op topniveau sporten en een schooldiploma halen. Het valt niet mee om het één met het ander te combineren. Bij het Haarlemmermeer Lyceum kan het. De school heeft dinsdagmiddag een LOOT-status gekregen.....

HOOFDDORP - Op topniveau sporten en een schooldiploma halen. Het valt niet mee om het één met het ander te combineren. Bij het Haarlemmermeer Lyceum kan het. De school heeft dinsdagmiddag een LOOT-status gekregen.

Dat is een officiële erkenning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor het geven van Topsport Talent Onderwijs aan leerlingen die van NOC-NSF de Talentsportstatus toegekend hebben gekregen.

LOOT staat trouwens voor Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport.

februari 5, 2013

Maandag ontving het Haarlemmermeer Lyceum het bericht dat de school per 1 augustus a.s. de LOOT-status krijgt toegekend.....

HOOFDDORP - Maandag ontving het Haarlemmermeer Lyceum het bericht dat de school per 1 augustus a.s. de LOOT-status krijgt toegekend.
Deze LOOT-status betekent een officiële erkenning vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
De school geeft Topsport Talent Onderwijs aan leerlingen met een daartoe speciaal door NOC-NSF afgegeven Talentsportstatus. Hierbij wordt de onderwijsvorm in tempo en aanbod aangepast aan het training- en wedstrijdschema van de sporter, zonder afbreuk te doen aan het niveau van het einddiploma.

maart 12, 2012

HOOFDDORP - Het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp eindigde vrijdag op de zevende plaats in de landelijke finale van het VMBO Debattoernooi.

HOOFDDORP - Het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp eindigde vrijdag op de zevende plaats in de landelijke finale van het VMBO Debattoernooi.
26 scholen uit heel Nederland streden in Alphen aan den Rijn voor de titel ‘beste debater van 2012’.
Het toernooi werd georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en Stichting Lezen. Het is de bedoeling het lezen bij VMBO-leerlingen te stimuleren en het debatonderwijs in Nederland te bevorderen.