MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Hoofddorp

november 17, 2017

Op begraafplaats Iepenhof in Hoofddorp worden 42 graven geruimd. De graven worden opnieuw uitgegeven.....

HOOFDDORP - Op begraafplaats Iepenhof worden 42 graven geruimd. De graven worden opnieuw uitgegeven.

Gemiddeld worden er op het kerkhof tussen de 20 en 25 mensen per jaar begraven. Met de nieuwe ruimte zou Iepenhof ruim twee jaar vooruit moeten kunnen.

In 2012 werden op Iepenhof al eens 81 graven geruimd. Nu gaat het om veld 2C, rechts van de ingang tegen de Hoofdweg aan.

november 17, 2017

Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders op vragen van HAP-fractievoorzitter Johan Rip.

De wethouders Derk Reneman en Tom Horn stelden begin oktober bij de presentatie van de begroting 2018, dat er na 2019 ’structurele ramingen’ in de gemeentebegroting zullen worden opgenomen ten behoeve van het honkbalcomplex in Park21. Daar had Rip opheldering over gevraagd.

november 16, 2017

Op zaterdagmiddag 2 december sluit Route 65 haar themamaand over Indonesië af met een voorstelling en een Pasar.....

HOOFDDORP - Op zaterdagmiddag 2 december sluit Route 65 haar themamaand over Indonesië af met een voorstelling en een Pasar.

De Indische middag in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp begint met een voorstelling waarin deelnemers van de zangworkshop Indische liedjes laten horen. Gevolgd door een korte presentatie van schrijfster Wanda Dondorp over haar boek Getekend Lot.
Daarna is er een optreden van twee Balinese danseressen.

november 16, 2017

Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport.
Daar dient het toestel als klaslokaal.

Drie maanden heeft het geduurd om de oude kist in te bouwen. Het MBO College Airport is nu de eerste school met een eigen incheckhal, bagagebanden én vliegtuig.

KLM haalt de komende jaren al de “Jumbo’s” uit haar vloot, omdat de nieuwe generatie vliegtuigen milieuvriendelijker is, minder brandstof verbruikt en minder geluid uitstoot.

november 16, 2017

Op 1 februari volgend jaar vindt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp het Duurzaam Gebouwd Congres plaats........

HOOFDDORP - Op 1 februari volgend jaar vindt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp het Duurzaam Gebouwd Congres plaats. Onderwerp van het congres is all-electric nieuwbouw of in de volksmond ‘#VanGasLos’. Experts uit de bouw- en vastgoedsector komen dan bijeen om invulling te geven aan het thema aardgasloos bouwen. Volgens directeur Wietse Walinga van Duurzaam Gebouwd heeft Haarlemmermeer een duidelijke visie op #VanGasLos en weet de gemeente dat zij nu plannen moet maken om bestaande woningen van het gas te halen.

november 16, 2017

Patiënten van het Spaarne Gasthuis die een hartrevalidatieprogramma hebben gevolgd worden door hun zorgverleners uitgenodigd voor een gezonde high tea.......

HOOFDDORP - Patiënten van het Spaarne Gasthuis die een hartrevalidatieprogramma hebben gevolgd worden door hun zorgverleners uitgenodigd voor een gezonde high tea. Het team heeft voor zaterdag 18 november een programma voor zijn (ex)-patiënten en hun partners georganiseerd. De bijeenkomst start met een welkom van cardioloog Jon Funke Küpper. Daarna worden door de ziekenhuiskok gezonde high tea hapjes verzorgd en kan men elkaar ontmoeten. Er worden praatjes gehouden door een stoppen-met-roken-coach, een fysiotherapeut en een medisch maatschappelijk werker.

november 16, 2017

De leden van het CDA Haarlemmermeer en Haarlemmerliede Spaarnwoude hebben Mariette Sedee unaniem gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen in november 2018.....

HOOFDDORP - De leden van het CDA Haarlemmermeer en Haarlemmerliede Spaarnwoude hebben Mariette Sedee unaniem gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen in november 2018.

Sedee is momenteel fractievoorzitter in Haarlemmermeer.

Volgens voorzitter Kees Bakker van de gezamenlijke afdeling is heel bewust de lijsttrekker nu al benoemd. Op 1 januari 2019 fuseren de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede tot een nieuwe gemeente, wat betekent dat er het komende jaar voor het CDA veel werk te doen is.

november 10, 2017

Een delegatie medewerkers van de Japanse overheid brengt dinsdag 14 november een bezoek aan Amstelring Floriande.....
 

HOOFDDORP - Een delegatie medewerkers van de Japanse overheid brengt dinsdag 14 november een bezoek aan Amstelring Floriande.

De Japanse delegatie wil door middel van een werkbezoek een beeld krijgen van manier waarop in Nederland de zorg voor kwetsbare ouderen is georganiseerd en hoe mensen en hun netwerk participeren binnen deze zorg.

Tijdens een lezing door medewerkers van Amstelring krijgt de delegatie voorlichting over verzorging aan huis, het gebruik van slimme ICT in de zorg, gekwalificeerde zorgmedewerkers, samenwerking met de overheid en het wijkgericht werken.

november 9, 2017

Op 23 november brengt zangeres Petra Berger in schouwburg De Meerse een tribute-concert aan Barbra Streisand.........

HOOFDDORP - Op 23 november brengt zangeres Petra Berger in schouwburg De Meerse een tribute-concert aan Barbra Streisand. Op 24 april werd Streisand 75 jaar, voor Petra een reden te meer om de tienvoudige Grammy Award winnares een eerbetoon te brengen. Met haar band onder leiding van Edwin Schimscheimer brengt Petra vertolkingen van klassiekers als ‘People’, ‘Woman In Love’ en ‘Guilty’. Daarbij vertelt ze het levensverhaal van Streisand. Tickets voor het concert kosten 23 euro en zijn te verkrijgen aan de kassa of via de site van De Meerse.

november 9, 2017

De fractie van GroenLinks heeft vorige week tijdens de begrotingsbehandeling voorgesteld om alle gemeentelijke uitgaven met uitzondering van werk en zorg met 1 procent te korten...........

HOOFDDORP - De fractie van GroenLinks heeft vorige week tijdens de begrotingsbehandeling voorgesteld om alle gemeentelijke uitgaven met uitzondering van werk en zorg met 1 procent te korten. Met de opbrengst van drie miljoen euro van deze “kaasschaafmethode” zouden toekomstige waterproblemen in de polder moeten worden betaald.Volgens raadslid Maaike Ballieux van GL is er straks grote behoefte voor een piekberging voor overtollig water doordat het klimaat drastisch verandert. Daarom pleitte zij ervoor om nu alvast een geldpotje te maken om zo'n berging te financieren.

november 9, 2017

Borstkankervereniging Nederland houdt in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding.........

HOOFDDORP - Borstkankervereniging Nederland (BVN) houdt in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding. Het spreekuur is bedoeld voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. Medewerkers van de BVN geven vrouwen in een individueel gesprek tips en advies voor de aanschaf van een prothese, lingerie en/of badpak. Het eerstvolgende spreekuur vindt plaats op 22 november vanaf twee uur. Er wordt op afspraak gewerkt en er is ruime gelegenheid om materialen te bekijken en vragen te stellen.

november 8, 2017

Verkeerswethouder Derk Reneman wil het betaald parkeren uitbesteden aan een bedrijf dat het parkeergeld int...........

HOOFDDORP - Verkeerswethouder Derk Reneman wil het betaald parkeren uitbesteden aan een bedrijf dat het parkeergeld int. Hoe het betaald parkeren verder wordt geregeld is dan aan dat bedrijf.Het is vooral de gebruiksonvriendelijkheid van de parkeermeters waar veel inwoners en ook de gemeente over vallen. Nu is het zo dat de gemeente eigenaar is van de parkeerautomaten die 615.000 euro kosten. Volgend jaar worden de meters versneld afgeschreven, een verliespost die de wethouder voor lief neemt. Hij wil zo snel mogelijk van de meters en van de zorg rond het betaald parkeren af.

november 3, 2017

Afgelopen woensdag is bij kerkgebouw De Lichtkring aan de Lunenburgdreef in Hoofddorp, een gratis buurtwinkeltje geopend.....

HOOFDDORP - Afgelopen woensdag is bij kerkgebouw De Lichtkring aan de Lunenburgdreef, een gratis buurtwinkeltje geopend.
Het zogenoemde SoGoed Winkeltje is een idee dat uit Amerika is komen overwaaien als het zusje van de minibieb.

Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen, kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. Mensen die iets nodig hebben, kunnen een artikel uit het kastje pakken. Ruilen mag ook.

november 3, 2017

Hoofddorpse rappers komen zaterdagavond 11 november bij elkaar om hun steun te betuigen aan de slachtoffers in het door de orkaan Irma getroffen Sint Maarten.....

HOOFDDORP - Hoofddorpse rappers komen zaterdagavond 11 november bij elkaar om hun steun te betuigen aan de slachtoffers in het door de orkaan Irma getroffen Sint Maarten.

Lokaal hiphoptalent vult de avond en host Diggy Dex praat alle acts aan elkaar.
Bij de entree bepaalt de bezoeker zijn eigen bijdrage.

De geldinzamelingsactie wordt georganiseerd door Headline Onelines, het eigen hiphoplabel van Duycker.
Tickets reserveren kan via www.duycker.nl.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

november 3, 2017

Afgelopen dinsdag heeft de politie twee jongens aangehouden, 14 en 16 jaar oud en afkomstig uit IJmuiden.....

HOOFDDORP - Afgelopen dinsdag heeft de politie twee jongens aangehouden, 14 en 16 jaar oud en afkomstig uit IJmuiden.

Tegen half 9 ’s avonds zag de politie de jongens op een bromscooter het Leenderbos oversteken in de richting van Floriande.
De jongens negeerden een rood verkeerslicht en gingen even verderop bijna onderuit na een verkeerde stuurbeweging.

november 3, 2017

Het Taalhuis in Hoofddorp is op zoek naar taalvrijwilligers.....

HOOFDDORP - Het Taalhuis is op zoek naar taalvrijwilligers.

Het Taalhuis is een centrale plek in de bibliotheek waar iedereen die hulp nodig heeft met taalvaardigheden en digitale vaardigheden, terecht
kan voor informatie, doorverwijzing en eenvoudige ondersteuning.

Het Taalhuis werkt samen met diverse lokale taalorganisaties in Haarlemmermeer. Het doel van deze samenwerking is het verminderen van het aantal laaggeletterden.

november 3, 2017

Vork en Mes in Hoofddorp gaat sluiten en heropent begin 2018 als evenementenlocatie. Dit meldt Jonathan Karpathios in zijn blog.....

HOOFDDORP - Vork en Mes gaat sluiten en heropent begin 2018 als evenementenlocatie. Dit meldt Jonathan Karpathios in zijn blog.

De ondernemer gaat zich vanaf 2018 meer richten op catering en events. Wat betekent dat hij, samen met zijn partners, op verschillende locaties food en entertainment gaat verbinden. Zijn restaurant in het voormalige Floriade-paviljoen gaat door als Hydrapier en is te boeken voor besloten diners en events.

november 2, 2017

De Wijkraad van Floriande blijft vinden dat de Hoofddorpse wijk met de aanstaande nieuwe busregeling onvoldoende bediend wordt.....

HOOFDDORP - De Wijkraad van Floriande blijft vinden dat de wijk met de aanstaande nieuwe busregeling onvoldoende bediend wordt.
De wijkraad roept inwoners van Floriande die haar mening delen over die busregeling, op zich te melden. Om steunbetuigingen te verzamelen is een speciale Facebook-pagina opgestart.

november 2, 2017

Het nieuw te bouwen appartementengebouw Hof van Pampus in het westen van de Zuidrand in Hoofddorp wordt duurzaam en levensloopbestendig.........

HOOFDDORP – Het nieuw te bouwen appartementengebouw Hof van Pampus in het westen van de Zuidrand in Hoofddorp wordt duurzaam en levensloopbestendig. Het gebouw gaat volledig voldoen aan de duurzaamheidseisen door het gebruik van zonnepanelen, warmte-koudeopslag en doordat ze gasloos zijn.

november 2, 2017

De gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland hebben, na jaren van overleg, overeenstemming bereikt over het vervangen van de zeven bruggen op de kruising Bennebroekertocht en Hoofdvaart.......

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland hebben, na jaren van overleg, overeenstemming bereikt over het vervangen van de zeven bruggen op de kruising Bennebroekertocht en Hoofdvaart. In het tweede kwartaal van 2019 moeten de nieuwe bruggen klaar zijn.

november 1, 2017

De gemeente is gestart met de aanleg van een bijzonder geluidsscherm.......

HAARLEMMERMEER - De gemeente is gestart met de aanleg van een bijzonder geluidsscherm.De uitgangspunten voor de 177 meter lange wal bij woningbouwplan Zuiderhoeven in Hoofddorp werden bepaald door Haarlemmermeer en de aannemer bedacht de uitvoering. Naast het weren van geluid zal er middels zonnepanelen energie geleverd worden voor ongeveer elf huishoudens. Verder verhoogt de wand de biodiversiteit door een schanskorfconstructie zodat er veel diverse planten kunnen groeien.

oktober 27, 2017

Met het Gala van de Vrouwenkwaaltjes op woensdag 22 november haalt het Spaarne Gasthuis de kwaaltjes uit de taboesfeer.....

HAARLEM - Met het Gala van de Vrouwenkwaaltjes op woensdag 22 november haalt het Spaarne Gasthuis de kwaaltjes uit de taboesfeer.
Onbeschaamd, met humor, maar ook met oplossingen. Maar wel voor Ladies Only.

De geheel verzorgde avond in de Philharmonie in Haarlem wordt geleid door radio- en tv-presentatrice Sofie van den Enk en cabaretière Kristel Zweers.

oktober 27, 2017

Een automobilist trok in de nacht van woensdag op donderdag de aandacht van de politie toen hij zonder lichten de A4 bij Hoofddorp op reed.....

HOOFDDORP - Een automobilist trok in de nacht van woensdag op donderdag de aandacht van de politie toen hij zonder lichten de A4 bij Hoofddorp op reed.

Nadat de bestuurder staande was gehouden, bleek dat hij landelijk gesignaleerd stond vanwege een groot openstaand geldbedrag aan verkeersboetes.

Op het politiebureau wist hij het geld bij elkaar te krijgen. Na het betalen van de boetes mocht hij zijn reis vervolgen.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

oktober 27, 2017

De intensivering van de jacht op muskusratten heeft dit jaar in Haarlemmermeer al ongeveer 800 gevangen exemplaren opgeleverd.....

HAARLEMMERMEER - De intensivering van de jacht op muskusratten heeft dit jaar in Haarlemmermeer al ongeveer 800 gevangen exemplaren opgeleverd.
Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 400.

Muskusratten, ook wel waterkonijnen genoemd, ondermijnen met het graven van gangenstelsels het watersysteem en vormen in die zin een gevaar voor de veiligheid. Daarom worden ze weggevangen.