MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp

april 21, 2018

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren Duycker, Pier K en Amstelring Dagbesteding een cultuurprogramma voor ouderen.....

HOOFDDORP - Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren Duycker, Pier K en Amstelring Dagbesteding een cultuurprogramma voor ouderen: het Nostalgisch Cultuurcafé in het Duyckercafé.

Het programma is zeer gevarieerd, met veel live muziek, maar ook lezingen, zelf muziek maken en een cineconcert.
Op woensdag 2 mei staat het Nostalgisch Cultuurcafé in het teken van Ierland. Op deze middag speelt de Ierse band Aodhan.

Entree is altijd gratis; vooraf aanmelden is niet nodig.

april 21, 2018

Na De Sociëteit in Nieuw-Vennep heeft sinds begin dit jaar ook Hoofddorp er twee: in De Boerderij in Pax en in De Nieuwe Silo in Graan voor Visch.....

HOOFDDORP - Na De Sociëteit in Nieuw-Vennep heeft sinds begin dit jaar ook Hoofddorp er twee: in De Boerderij in Pax en in De Nieuwe Silo in Graan voor Visch.
Woensdag 25 april opent wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen deze laatste twee officieel en symbolisch tijdens een bijeenkomst in De Nieuwe Silo.

april 20, 2018

Op zondag 22 april wordt in Poppodium Duycker in Hoofddorp De Grote Auditiedag gehouden.....

HOOFDDORP - Op zondag 22 april wordt in Poppodium Duycker De Grote Auditiedag gehouden.
Op De Grote Auditiedag volgt de deelnemer, samen met andere talenten, workshops onder begeleiding van professionele docenten op het gebied van dans, theater, freestyle en muziek.
Na het groepsgedeelte krijgt iedere deelnemer één minuut de tijd om zijn of haar skills te presenteren.
Aan het eind van de dag wordt een aantal deelnemers geselecteerd om deel te nemen aan Bootcamp 7.0 én bekendgemaakt wie naar de Bootcamp in Amerika mogen.

april 20, 2018

Donderdagavond 26 april draait de film “Stranger in paradise” in de filmzaal van de openbare bibliotheek in Hoofddorp-Centrum.....

HOOFDDORP - Donderdagavond 26 april draait de film “Stranger in paradise” in de filmzaal van de openbare bibliotheek in Hoofddorp-Centrum.

‘Stranger in paradise’ is een film over hoe Europeanen en vluchtelingen tegen elkaar aankijken en hoe macht daarin een rol speelt.
Regisseur Guido Hendrikx is aanwezig om zijn film in te leiden en voor een nagesprek. Hendrikx zegt met zijn film zijn creativiteit te hebben ingezet om de werkelijkheid keihard bij de kijker binnen te laten komen.

april 20, 2018

Een scooterrijder is vrijdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Lunenburgdreef in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Een scooterrijder is vrijdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Lunenburgdreef.

De scooterrijder reed over het fietspad in de richting van de Reina Prinsen Geerlingsdreef, toen hij ter hoogte van Markenburg werd aangetikt door een personenwagen die het fietspad wilde kruisen. De man raakte hierdoor ook nog een verkeersbord en kwam hard ten val.

Het slachtoffer is na de nodige zorg ter plaatse, overgebracht naar het ziekenhuis.
 

april 19, 2018

Vrijdag 20 april opent de Sportinstuif Overbos in gymzaal De Schulp aan het Liesbos 140 in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Vrijdag 20 april opent de Sportinstuif Overbos in gymzaal De Schulp aan het Liesbos 140.
De sportinstuif, die tot en met 20 juli doorgaat, is elke vrijdagmiddag van 3 uur tot half 5.

De sportinstuif in Overbos, die toegankelijk is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig,

Allerlei sporten en spelletjes komen voorbij, van trefbal tot verstoppertje spelen. Gemakkelijk zittende kleding en zaalschoenen worden aanbevolen.

april 19, 2018

Wethouder Marjolein Steffens-Van de Water heeft woensdagmiddag op kantorenpark Beukenhorst-West een tijdelijke gedichtenroute geopend.....

HOOFDDORP  -  Wethouder Marjolein Steffens-Van de Water heeft woensdagmiddag op kantorenpark Beukenhorst-West een tijdelijke gedichtenroute geopend.

Op tal van plaatsen zijn op het trottoir gedichten te lezen die zijn gemaakt door kinderen die afgelopen zomervakantie meededen aan het project IJmuiden aan Zee dat in de Fruittuinen werd gehouden.
De 10- en 11-jarigen werden uitgedaagd om hun gedachten in letters te vangen.

april 19, 2018

De Christen-Democratische Volkspartij CDVP heeft Anneke van der Helm-Chandinsingh tot lijsttrekker gekozen........

De Christen-Democratische Volkspartij CDVP heeft Anneke van der Helm-Chandinsingh tot lijsttrekker gekozen. Volgens de ledenvergadering weet Van der Helm de partijstandpunten goed uit te dragen. Zij is de enige vertegenwoordigster voor de CDVP in de gemeenteraad.

Bron: Haarlems Dagblad

april 19, 2018

De leerlingen van de christelijke bassisschool Vesterhavet in Hoofddorp fietsen en lopen tot en met vrijdag 20 april een record aantal kilometers.....

HOOFDDORP - De leerlingen van de christelijke bassisschool Vesterhavet fietsen en lopen tot en met vrijdag 20 april een record aantal kilometers. Zij doen dat om geld in te zamelen voor de Alpe d’HuZes actie van KWF Kankerbestrijding. Afgelopen maandag zijn zij met hun actie gestart.

april 19, 2018

Leerlingen en ouders van basisschool Vesterhavet in Hoofddorp fietsen en lopen deze week een record aantal kilometers om geld in te zamelen voor de Alpe d’HuZes actie van KWF kankerbestrijding...........

Leerlingen en ouders van basisschool Vesterhavet in Hoofddorp fietsen en lopen deze week een record aantal kilometers om geld in te zamelen voor de Alpe d’HuZes actie van KWF kankerbestrijding. Ze houden twee hometrainers en een loopband die staan opgesteld in de school continue in beweging. Het ingezamelde geld gaat naar het team Femme&Fierce, waar een aantal ouders van Vesterhavet in zit. Zij gaan in juni in Frankrijk de Alpe d’Huez beklimmen.Het eindbedrag van de actie wordt vrijdagmiddag om drie uur bekendgemaakt.

april 18, 2018

Wie goed kan luisteren, samenvatten en doorvragen, zou zo maar een geschikte buurtbemiddelaar kunnen zijn.....

HOOFDDORP - Wie goed kan luisteren, samenvatten en doorvragen, maar ook interesse heeft in de medemens, respect heeft voor de mening van anderen en kan omgaan met weerstand, zou zo maar een geschikte buurtbemiddelaar kunnen zijn.

Wie zich in dit profiel herkent, kan zich bij Meerwaarde aanmelden.
Gezien de samenstelling van het team wordt nadrukkelijk mannen gevraagd te reageren.

Voordat iemand als bemiddelaar aan de slag gaat krijgt hij of zij een training die begin juli start. Hieraan zijn voor de vrijwilliger geen kosten verbonden.

april 18, 2018

Donderdag 19 april reikte wethouder Ap Reinders de participatieverklaringen uit aan de deelnemers van het participatietraject...........

Donderdag 19 april reikte wethouder Ap Reinders de participatieverklaringen uit aan de deelnemers van het participatietraject. Sinds medio 2017 moeten alle vluchtelingen in Nederland een dergelijke verklaring tekenen. Deze is bedoeld om vluchtelingen te wijzen op de rechten, plichten en fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving. De verantwoordelijkheid voor de verklaring ligt bij de gemeenten. Voor Haarlemmermeer neemt Vluchtelingenwerk Nederland dit traject voor haar rekening.

april 17, 2018

Zondag 22 april staan de dansleerlingen van Pier K op het podium van schouwburg De Meerse in Hoofddorp .....

HOOFDDORP - Zondag 22 april staan de dansleerlingen van Pier K op het podium van schouwburg De Meerse tijdens het traditionele jaarlijkse eindoptreden.

Pier K biedt danscursussen voor jong en oud. De leerlingen krijgen les van professionele docenten en werken toe naar een gezamenlijke voorstelling aan het einde van het seizoen.
Dit jaar dansen zij delen uit het bestaande klassieke repertoire zoals Giselle, en bewerkingen van choreografen als Jerome Robbins en Hans van Manen.

april 13, 2018

Mensen die maar kort in het centrum van Hoofddorp hoeven te zijn voor een boodschap, kunnen binnenkort hun auto kwijt op zogenoemde 'stop & go'-parkeerplaatsen.....

HOOFDDORP - Mensen die maar kort in het centrum van Hoofddorp hoeven te zijn voor een boodschap, kunnen binnenkort hun auto kwijt op zogenoemde 'stop & go'-parkeerplaatsen. Daar betalen ze maar tien cent voor het eerste half uur.
Het 'stop & go'-tarief gaat gelden op parkeerplekken aan de Kruisweg, de Concourslaan, de Tuinweg en de Hoofdweg.

april 13, 2018

Het 25ste bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer brengt wethouder Marjolein Steffens-van de Water op zaterdag 14 april naar de open dag van zwemgroep De Spetters .....

HOOFDDORP - Het 25ste bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer brengt wethouder Marjolein Steffens-van de Water op zaterdag 14 april naar de open dag van zwemgroep De Spetters in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.

Iedereen met een beperking is welkom, onder de 8 jaar alleen met eigen begeleiding.

april 13, 2018

De gemeente heeft haar visie op verkeer en vervoer opnieuw geformuleerd.....

De gemeente heeft haar visie op verkeer en vervoer opnieuw geformuleerd. Het uitgangspunt van deze mobiliteitsvisie is ‘vrijheid van bewegen’. Dat betekent dat de gemeente alle vormen van vervoer zo makkelijk en veilig mogelijk wil maken voor inwoners.

april 13, 2018

Sedumplantjes zijn dol op fijnstof. Vooral als de vetplant bloeit, lust hij er wel pap van.....

HOOFDDORP - Sedumplantjes zijn dol op fijnstof. Vooral als de vetplant bloeit, lust hij er wel pap van. Om de proef op de som te nemen, is de rotonde op de Pudongweg-Naritaweg beplant met sedum: een vetplantje dat fijnstof uit de lucht filtert.

John Nederstigt, wethouder duurzame economische ontwikkeling, neemt op vrijdag 13 april deze natuurlijke fijnstoffilter 'in gebruik'.

Met de proef op de rotonde op de Pudongweg en Naritaweg in Haarlemmermeer wordt onderzocht hoe het systeem fungeert bij lagere fijnstofconcentraties.
 

april 12, 2018

In het Alzheimer Café in Hoofddorp gaat het 24 april over wettelijke bepalingen bij dementie.........

In het Alzheimer Café in Hoofddorp gaat het 24 april over wettelijke bepalingen bij dementie. Gespreksleider Karin Loogman zal met notaris C. Tasseron spreken over de zaken die je kunt regelen en de rechtsbescherming die je kunt treffen als je vergeetachtig wordt. De notaris zal ingaan op uiteenlopende vragen omdat het belangrijk is om wensen tijdig vast te leggen en zaken rustig met de partner of familie te bespreken en te regelen. Het Café begint om half 8 in zorgcentrum De Meerstede aan de Burgemeester Pabstlaan.

april 12, 2018

Eerste pinksterdag 20 mei vindt in de Jopenkerk aan de Hoofdvaart de Sunday Mess-In’ Around plaats met Kenny Dope.........

HOOFDDORP – Eerste pinksterdag 20 mei vindt in de Jopenkerk aan de Hoofdvaart de Sunday Mess-In’ Around plaats met Kenny Dope. Dit is een van ‘s werelds meest gerespecteerde DJ’s, die speciaal voor dit event overvliegt vanuit New York. De grootmeester neemt je mee op een muzikale reis door House, Disco, Latin, Funk & Soul samen met Bazmataz en Miguel from Harlem. Zij zullen een all vinyl-set draaien.

april 12, 2018

Julia Pieters uit Hoofddorp is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - Julia Pieters uit Hoofddorp is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlemmermeer. Woensdag kreeg de groep 7-leerlinge van basisschool Klavertje Vier in de wijk Floriande de officiële ambtsketen omgehangen door burgemeester Onno Hoes.

De 10-jarige Julia werd door een jury van gemeenteraadsleden gekozen uit vier kandidaten. Zij presenteerden zichzelf in de raadszaal van het Hoofddorpse raadhuis aan de kindergemeenteraad, die dit jaar bestaat uit leerlingen van de basisscholen Klavertje Vier en Bikube in Bornholm.

april 12, 2018

Adam Elzakalai, wethouder Economische zaken van Haarlemmermeer, geeft vandaag een gastles op het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Adam Elzakalai, wethouder Economische zaken van Haarlemmermeer, geeft vandaag een gastles op het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp. De wethouder houdt voor de tweedejaars studenten van de opleidingen Junior accountmanager en Assistent manager internationale handel een presentatie over onder andere circulaire economie en het vestigingsklimaat in Haarlemmermeer. De presentatie vormt het uitgangspunt voor een uitwisseling tussen de wethouder en de studenten.

april 11, 2018

Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft een cheque van 5.000 euro ontvangen van softwareontwikkelaar Allshare.....

HOOFDDORP - Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft een cheque van 5.000 euro ontvangen van softwareontwikkelaar Allshare.

Allshare ontwikkelt sinds 1983 bancaire software. Begin dit jaar verhuisde het bedrijf van Hoofddorp naar Amsterdam. Tijdens deze verhuizing organiseerde een medewerker een veiling waarbij een groot deel van de inboedel werd geveild en verkocht op Marktplaats.
De opbrengst van de veiling resulteerde in de cheque voor Stichting Leergeld.

april 11, 2018

Het koor Rhyme for Life, voorheen Zingen voor Leven/Adamas, treedt op zondag 15 april op in de doopsgezinde kerk aan de Hoofdweg 691 in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Het koor Rhyme for Life, voorheen Zingen voor Leven/Adamas, treedt op zondag 15 april op in de doopsgezinde kerk aan de Hoofdweg 691.
Onder leiding van dirigente en pianiste Carole Kroese en stemdocent Elise Blesgraaf brengt het koor een gevarieerd repertoire.

Op die zondag wordt ook een schilderijententoonstelling geopend, met werk van Hannelore Noordeloos en haar leerlingen Riet Hulst, Liesbeth van Dijk en Dieuw Meester.

april 6, 2018

Voor vrouwen die zijn of worden behandeld voor borstkanker, of nog een hormoontherapie ondergaan, heeft het Spaarne Gasthuis een inloopuur opengesteld....

HOOFDDORP - Voor vrouwen die zijn of worden behandeld voor borstkanker, of nog een hormoontherapie ondergaan, heeft het Spaarne Gasthuis een inloopuur opengesteld.

Tijdens het inloopuur kunnen vragen worden gesteld aan de verpleegkundig specialist of kan men een lotgenoot ontmoeten.

Het inloopuur is er één keer in de maand, op de laatste vrijdag van de maand, ’s middag van 3 tot 4 uur.