MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Hoofddorp

juli 14, 2018

Donderdagavond rond kwart over negen werd de brandweer opgeroepen voor een natuurbrand aan de Meermanstraat..........

HOOFDDORP – Donderdagavond rond kwart over negen werd de brandweer opgeroepen voor een natuurbrand aan de Meermanstraat. Ter plaatse trof de brandweer vlak bij een voetbalveldje een brandende hooibaal aan. De tankautospuit kon de locatie moeilijk bereiken. Twee leden van de brandweer begonnen met het uit elkaar "plukken" van de hooibaal, terwijl  andere spuitgasten keken hoe ze de tankautospuit dichtbij konden zetten. Door het "plukken" van de gloeiende grasplukken ontvlamde de hooibaal weer.

juli 14, 2018

Vandaag vindt de achtste editie plaats van de Kortebaandraverij in Hoofddorp.......

Vandaag vindt de achtste editie plaats van de Kortebaandraverij in Hoofddorp. De Kruisweg wordt dan over een lengte van circa 300 meter tussen Hotel De Beurs en de Joannes de Doperkerk voorzien van een dikke laag zand en is daarom afgesloten tussen vanmorgen 6 uur en vanavond 9 uur.

juli 14, 2018

Op 11 juli hebben ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout en aannemers IBB Kondor en Bébouw Midreth een realisatieovereenkomst voor 84 gasloze woningen in Hoofddorp ondertekend..........

Op 11 juli hebben ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout en aannemers IBB Kondor en Bébouw Midreth een realisatieovereenkomst voor 84 gasloze woningen in Hoofddorp ondertekend. Het betreft het project Het Gemaalhuis, waarvan de architectuur gebaseerd is op de historische gemalen van Haarlemmermeer. Het project wordt gerealiseerd aan de Kruisweg bij de entree van Hoofddorp. In het plan komen 30 grondgebonden woningen en 54 appartementen die zijn voorzien van een duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem.

juli 13, 2018

De brandweer heeft donderdag aan het einde van de middag de begroeiing van de Damsluis in de Hoofdvaart geblust.....

HOOFDDORP - De brandweer heeft donderdag aan het einde van de middag de begroeiing van de Damsluis in de Hoofdvaart geblust. De sluis bevindt zich dichtbij bij molen De Eersteling. In afwachting van de brandweer had een passant al geprobeerd de brand te blussen met een brandblusser. De brandweer had het vuur snel onder controle. Tijdens de recente renovatie is
de Damsluis gedeeltelijk opgebouwd uit piepschuim blokken om de oude sluis lichter te maken. De Damsluis is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. 

juli 13, 2018

Woensdagavond is het restaurant Trattoria Buoni Amici aan de Concourslaan in Hoofddorp enige tijd ontruimd geweest vanwege een brand.....

HOOFDDORP - Woensdagavond is het restaurant Trattoria Buoni Amici aan de Concourslaan enige tijd ontruimd geweest vanwege een brand. De brand woedde tegen de gevel, ter hoogte van de eerste verdieping.
De brandweer slaagde erin de brand snel te blussen.

Meerdere mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Eén persoon is, na controle ter plaatse, overgebracht naar een ziekenhuis.

De brand is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een brandende sigaret.
 

juli 13, 2018

De Hoofddorpse goudsmid Eric van Limpt heeft bij een grote, internationale wedstrijd rond de beste concepten en designs op het gebied van creatieve disciplines een A’ Design Bronze Award gewonnen...........

De Hoofddorpse goudsmid Eric van Limpt heeft bij een grote, internationale wedstrijd rond de beste concepten en designs op het gebied van creatieve disciplines een A’ Design Bronze Award gewonnen. Van Limpt deed met een ring mee in de ‘jewellery department’. Het is voor het eerst dat een Nederlander in deze categorie in de prijzen is gevallen.

juli 13, 2018

Een meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is akkoord met een kettingbeding voor kopers van nieuwe woningen op plekken waar men vliegtuiglawaai kan verwachten......

Een meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is akkoord met een kettingbeding voor kopers van nieuwe woningen op plekken waar men vliegtuiglawaai kan verwachten. In hun koopcontract wordt dan uitdrukkelijk gewezen op het feit dat deze huiseigenaren rekening moeten houden met eventueel vlieglawaai. De beleidsregel is ingevoerd om nieuwbouw van woningen in de geluidszone rond Schiphol toch mogelijk te maken. De VVD-fractie noemde het eerlijk en transparant naar de nieuwe huiseigenaren toe.

juli 12, 2018

In de nacht van woensdag op donderdag werd omstreeks half 2 een brand gemeld in een horecabedrijf aan de Paviljoenlaan in het Haarlemmermeerse Bos.....

HOOFDDORP - In de nacht van woensdag op donderdag werd omstreeks half 2 een brand gemeld in een horecabedrijf aan de Paviljoenlaan in het Haarlemmermeerse Bos. In het pand was tot eind vorig jaar restaurant Vork en Mes gevestigd.

De brandweer schaalde de brand aanvankelijk op naar een grote brand. Achteraf bleken de extra voertuigen voor de waterwinning niet nodig en kon het vuur met de aanwezige tankautospuiten worden geblust.

De brand woedde binnen op de 1e etage van het pand.

juli 12, 2018

Peter Schreuder, lid van het College van Bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer, heeft woensdag de gemeentelijke erespeld gekregen .....

HOOFDDORP - Peter Schreuder, lid van het College van Bestuur van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer, heeft woensdag de gemeentelijke erespeld gekregen uit handen van wethouder onderwijs John Nederstigt.

juli 12, 2018

Deze zomer komt Mad Science met een knettergek wetenschapsprogramma voor kinderen van 7 t/m 11 jaar naar de Bibliotheek............

Deze zomer komt Mad Science met een knettergek wetenschapsprogramma voor kinderen van 7 t/m 11 jaar naar de Bibliotheek. Er worden chemische proefjes gedaan, speurwerk verricht en verschillende constructies getest en nog veel meer. Zelf doen en ontdekken staat voorop. Kinderen kunnen een hele week komen of zich opgeven voor een dag. De week begin op 30 juli en het programma duurt van 09.00 tot 16.00 uur. De standaardprijs is 180,00 euro voor een programma van vier dagen of € 50.- per dag.

juli 12, 2018

Donderdag 12 juli openen Joke Geldof, gedeputeerde provincie Noord-Holland, Michiel van de Burcht, directeur Stadsherstel en wethouder Derk Reneman de culturele broedplaats GinDS, wat staat voor Genie in de Stelling.......

Donderdag 12 juli openen Joke Geldof, gedeputeerde provincie Noord-Holland, Michiel van de Burcht, directeur Stadsherstel en wethouder Derk Reneman de culturele broedplaats GinDS, wat staat voor Genie in de Stelling. Restauratie van de Batterij aan den Sloterdijk aan de Geniedijk in Hoofddorp heeft mogelijk gemaakt dat er ateliers konden ontstaan. GinDS biedt kunstenaars een bijzondere werkplek in de natuur met ruimte voor cursussen en combineert de militaire geschiedenis en het omliggende landschap met de creativiteit van kunstenaars.

juli 12, 2018

Tot en met 31 augustus is het zomercadeautje van de Bibliotheek Haarlemmermeer weer te krijgen: de VakantieBieb-app.........

Tot en met 31 augustus is het zomercadeautje van de Bibliotheek Haarlemmermeer weer te krijgen: de VakantieBieb-app, met ruim 60 e-books voor jong en oud. Die mag je twee maanden gratis lenen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Het zijn e-boeken voor volwassenen, jeugd en kinderen die eenvoudig op tablet of smartphone te lezen zijn. Daarnaast biedt de bieb ook tijdelijk 5 mooie verhalen als luisterboek. De app is in Google Play of de App Store te downloaden. Meer dan 230.000 mensen hebben de LuisterBieb-app al op hun telefoon of tablet staan.

juli 11, 2018

Aanstaande donderdag worden in de gemeenteraad de plannen voor "Beukenhorst West/Hyde Park" behandeld.........

Aanstaande donderdag worden in de gemeenteraad de plannen voor "Beukenhorst West/Hyde Park" behandeld. Het plan is dat in Beukenhorst West tussen de 3000 en 3800 appartementen komen met naar inschatting 5000 inwoners. Hoewel omwonenden tevreden zijn over het participatie proces Hoofddorp Centraal met betrekking tot het Wandelbos en de Fruittuinen, vrezen zij nu dat er te overhaast beslissingen worden. De verwachte hoge bewonersdichtheid zal volgens hen grote impact hebben om de omgeving. Bovendien zijn de plannen onvoldoende gedeeld met omwonenden.

juli 6, 2018

Op zaterdag 14 juli wordt op de Kruisweg in Hoofddorp weer de kortebaandraverij gehouden.....

HOOFDDORP - Op zaterdag 14 juli wordt op de Kruisweg weer de kortebaandraverij gehouden. In verband hiermee zal de verkeersituatie ter plekke op deze dag tijdelijk gewijzigd zijn.

De Kruisweg en de naastgelegen parallelweg is die zaterdag vanaf ’s morgens 6 uur gesloten voor alle voertuigen.
Deze ochtend mogen er vanaf 8 uur geen auto’s op de parkeerplaatsen van de parallelweg staan.

De Kruisweg/parallelweg is rond 9 uur ’s avonds weer volledig vrij toegankelijk.
 

juli 6, 2018

De politie doet onderzoek naar een steekincident dat in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni plaatsvond .....

HOOFDDORP - De politie doet onderzoek naar een steekincident dat in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni plaatsvond in de omgeving van winkelcentrum ’t Paradijs in Hoofddorp. Daarbij raakte een 16-jarige Hoofddorper gewond.

Omdat nog steeds niet duidelijk is wat zich die zondagochtend tussen half 2 en kwart over 2 precies heeft afgespeeld, roept de politie getuigen van het incident, of mensen die over andere informatie beschikken die de recherche kan helpen bij het opsporen van de dader, op om zich te melden bij de recherche in Haarlem.

juli 4, 2018

Voor de 57 jarige Mark uit Hoofddorp is een droom werkelijkheid geworden......

HOOFDDORP - Voor de 57 jarige Mark uit Hoofddorp is een droom werkelijkheid geworden.
Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen.

Onlangs stond de Loterij bij Mark op de stoep om hem te verrassen met de cheque. Hij was compleet verrast door het bedrag.

De winnaar heeft een leuke bestemming voor zijn prijs bedacht: hij gaat er van op vakantie naar Spanje.
 

juli 4, 2018

Een 19-jarige automobiliste is dinsdag rond middernacht aangehouden nadat ze samen met een 17-jarige vriendin crashte op de Weg om de Noord......

HOOFDDORP - Een 19-jarige automobiliste is dinsdag rond middernacht aangehouden nadat ze samen met een 17-jarige vriendin crashte op de Weg om de Noord (N201). De wagen was van de weg geraakt en botste aan beide kanten tegen de vangrail. De dames raakten niet ernstig gewond, de auto raakte zwaar beschadigd. Uit een blaastest bleek dat het alcoholpromillage bijna 6,5 keer hoger was dan is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd, ze zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

juli 4, 2018

Wethouder Marjolein Steffens en voorzitter Elaine Veldema van het Participatieteam legden zondag gezamenlijk een krans bij het nieuwe monument als herinnering aan het slavernijverleden.......

Wethouder Marjolein Steffens en voorzitter Elaine Veldema van het Participatieteam legden zondag gezamenlijk een krans bij het nieuwe monument als herinnering aan het slavernijverleden. Ongeveer 150 bezoekers waren in Hoofddorp bij de ceremoniële inwijding aanwezig op de hoek van de Kruisweg en het Planetenpad. Naast Steffens en Veldema hield ook Frederique Janss van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland een korte toespraak.

juli 4, 2018

De politie Noord-Holland heeft een phishingbende opgerold.....

HOOFDDORP - De politie Noord-Holland heeft een phishingbende opgerold. Bij het onderzoek naar de verdachten werden ook huiszoekingen gedaan in Hoofddorp.
De bende zou zijn opgerold door een zogeheten cybercrimeteam van de politie Noord-Holland. De groep opereerde vanuit Nederland en richtte zich voornamelijk op België, onder meer Antwerpen, Hasselt en Brussel.
Er zijn acht huiszoekingen geweest in Almere en Hoofddorp en zes Nederlandse verdachten in de leeftijd van 20-30 jaar aangehouden.

juli 4, 2018

Tijdens de zomerperiode krijgt Hoofddorp Winkelstad een zomerse aanblik.....

HOOFDDORP - Tijdens de zomerperiode krijgt Hoofddorp Winkelstad een zomerse aanblik.
Niet alleen zijn alle lantaarnpalen in het gehele centrum weer mooi versierd met plantenbakken met vrolijke zomerbloeiers, maar op de zondagmiddagen in juli en augustus kunnen bezoekers van Hoofddorp Winkelstad genieten van zomerse acts.
Op het Polderplein Buiten is de komende zondagen veel straattheater en muziek. Singer-songwriters laten op de terrassen van Mooca en Zoet&Zalig hun zomerse geluiden horen en zullen wisselende acts het winkelend publiek verrassen.

juli 3, 2018

Tien studenten van het WerkLeerbedrijf Haarlemmermeer ontvingen maandag in Verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp hun MBO1 diploma.....

HOOFDDORP - Tien studenten van het WerkLeerbedrijf Haarlemmermeer ontvingen maandag in Verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp hun MBO1 diploma. Vijf van hen gaan in september door naar niveau 2, de andere vijf deelnemers worden vanuit het project aan een baan geholpen.

WijkLeerbedrijf Haarlemmermeer huist in verpleeghuis Bornholm, dat onderdeel is van Amstelring. De andere samenwerkingspartners zijn MeerWaarde Welzijn, Pract’S oefentherapie, gemeente Haarlemmermeer, ROC Nova College en Calibris Advies.

juli 3, 2018

De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.....

HOOFDDORP - De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.

De derde dag van de tocht met fossielvrije voertuigen begon dinsdagochtend in Hoofddorp en ging via Rijsenhout en Zwanenburg naar Alkmaar, Den Helder, Breezand en tenslotte Harlingen.

Onderweg is er stilgestaan bij diverse duurzame initiatieven, waaronder de teelt van algen in enorme bassins bij Algae Innovations in Rijsenhout.

juli 3, 2018

Naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant over de opsporingsmethoden van gemeenten bij het vermoeden van bijstandsfraude,.....

HOOFDDORP - Naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant over de opsporingsmethoden van gemeenten bij het vermoeden van bijstandsfraude, heeft politieke partij HAP vragen gesteld aan het gemeentebestuur.
De artikelen schetsen een beeld van opsporingsonderzoeken die worden gekenmerkt door verdraaide bewijzen, dubieuze tipgevers, stalkende rechercheurs en agressieve verhoren.
De partij heeft aanwijzingen dat bij de in het artikel genoemde voorbeelden de betrokken gemeenten in hun opsporingsmethoden mogelijk zijn doorgeslagen ten nadele van de mensen die het betreft.

juni 29, 2018

Columbine Lep is zaterdag 14 juli de titelverdediger tijdens de kortebaandraverij op de Kruisweg in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Columbine Lep is zaterdag 14 juli de titelverdediger tijdens de kortebaandraverij op de Kruisweg.
Met pikeur Ruud Pools gaat de merrie uit de stal van Cees Hetteling op jacht naar haar derde overwinning.

Dit seizoen is de merrie nog op zoek naar succes. Tijdens haar eerste start op Duindigt verloor ze in de eerste omloop van regerend Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg. Afgelopen zaterdag strandde ze in Zwanenburg in de derde omloop.

Het evenement begint ’s middags om 1 uur. De eerste start is omstreeks half 2 te verwachten.