MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Hoofddorp

oktober 19, 2018

Het eerste herenteam van MeerSquash is het nieuwe squashseizoen in de DPD Heren Eredivisie begonnen met een overwinning......

Het eerste herenteam van MeerSquash is het nieuwe squashseizoen in de DPD Heren Eredivisie begonnen met een overwinning.

Hoofddorper Tom Schreurs verloor onder andere een aantal wedstrijden, zoals tegen de Argentijn Rodrigo Obregon.

Duitse Tim Weber en Bart Ravelli zorgden voor de overwinning voor MeerSquash.

Woensdag 7 november staat de volgende speelronde op het programma in de DPD Heren Eredivisie. De Hoofddorpers spelen dan uit tegen Victoria Rotterdam.

oktober 18, 2018

Frans Ouwerkerk uit Hoofddorp heeft zijn auto als kunstobject gebruikt......

Frans Ouwerkerk uit Hoofddorp heeft zijn auto als kunstobject gebruikt.

De kunstenaar gebruikt in zijn hele carrière veel kleuren. Na vele gekleurde kunstwerken was zijn Corvette aan de beurt.

Hij heeft een jaar lang in zijn atelier in Hoofddorp gezeten om zijn auto goud met de hand te beschilderen.

Het eindresultaat heeft hij opgedragen aan zijn overleden hond Coby. Altijd als het dier het atelier binnenkwam, plaste hij er tegenaan.

Frans zegt dat al zijn dromen in zijn leven zijn uitgekomen, dat geldt ook voor deze art-Corvette.

oktober 18, 2018

Afgelopen zondag vond de 13e editie plaats van de schoonmaakduik in de Haarlemmermeerse Bosplas......

Afgelopen zondag vond de 13e editie plaats van de schoonmaakduik in de Haarlemmermeerse Bosplas. De schoonmaakactie werd georganiseerd door Project Baseline Haarlemmermeer. In een paar uur tijd heeft een team van 30 man maar liefst 194 kilo aan zwerfafval uit en langs de oostzijde van de bosplas gehaald. NMCX Centrum voor Duurzaamheid hielp de organisatie onder andere door het leveren van schoonmaakmaterialen en greep deze gelegenheid aan om met voorbijgangers op zoek te gaan naar ideeën om zwerfafval tegen te gaan.

oktober 18, 2018

Vanaf 18 oktober kunnen oncologiepatiënten van het Spaarne Gasthuis terecht in de beweegkamer.....

Vanaf 18 oktober kunnen oncologiepatiënten van het Spaarne Gasthuis terecht in de beweegkamer. Chemotherapie vraagt veel van het lichaam. Sommige patiënten krijgen meerdere dagen, 24 uur per dag medicatie toegediend en kunnen tijdens deze behandeling de afdeling niet verlaten en ook geen gebruik maken van de algemene fysiotherapieruimte. Juist deze patiënten hebben veel baat bij een goede conditie: uit verschillende onderzoeken blijkt dat klachten door de behandeling verminderen door te bewegen.

oktober 17, 2018

Gisterochtend zijn op het fietspad van de Hoofdweg in Hoofddorp een scooterrijdster en een fietsster in botsing gekomen......

Gisterochtend zijn op het fietspad van de Hoofdweg in Hoofddorp een scooterrijdster en een fietsster in botsing gekomen.

Voor beide vrouwen werd een ambulance opgeroepen. De fietsster hoefde na behandeling in de ambulance niet mee naar het ziekenhuis.

De scooterrijdster is na medische hulp met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De verkeersongevallen analyse van de politie is opgeroepen om het ongeval te onderzoeken.

oktober 17, 2018

Ouderenbonden KBO/PCOB, Seniorenverenigingen Haarlemmermeer Noord en –Zuid en Seniorenraad Haarlemmermeer houden op maandagavond 5 november een verkiezingsdebat......

Ouderenbonden KBO/PCOB, Seniorenverenigingen Haarlemmermeer Noord en –Zuid en Seniorenraad Haarlemmermeer houden op maandagavond 5 november een verkiezingsdebat. Alle fracties van de gemeenteraad zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Tijdens het debat zal een aantal stellingen aan de orde komen met als onderwerp ouderenbeleid in relatie tot welzijn, wonen, veiligheid en zorg. Iedereen is welkom om te horen hoe de diverse politieke partijen denken over beleid dat met name ouderen betreft. Na elke stelling is er gelegenheid om vragen te stellen over het behandelde onderwerp.

oktober 16, 2018

Poppodium Duycker in Hoofddorp programmeert diverse genres. Progressieve Rock & Metal is daar één van......

Poppodium Duycker in Hoofddorp programmeert diverse genres. Progressieve Rock & Metal is daar één van.

Tijdens de maandelijkse reeks ‘Prog Invasion’ biedt Duycker een podium aan de beste Progressieve Rock & Metal bands uit steeds een ander land.

Zaterdag 27 oktober staan twee acts uit België en twee acts uit Nederland op het programma.

Onder andere de band ‘Thurisaz’ en de band ‘Dyscordia’ zijn hier voorbeelden van.

Voor meer informatie over deze avond op www.duycker.nl

 

oktober 16, 2018

De Jopenkerk in Hoofddorp sluit 1 januari 2019 de deuren wegens tekort aan bezoekers......

De Jopenkerk in Hoofddorp sluit 1 januari 2019 de deuren wegens tekort aan bezoekers.

Michiel Ordeman, eigenaar van het brouwersbedrijf, zegt het erg jammer te vinden. Volgens hem ligt het restaurant uit de loop, waardoor ze minder klanten trekken.

Negen personeelsleden zouden hun baan kunnen verliezen, maar mogelijk zet de bedrijfsleider de zaak voort. Dan kan er een deel van de inventaris blijven en blijft ook de werkgelegenheid in stand.

Momenteel zoekt het bedrijf naar een nieuwe locatie in Amsterdam.
 

Bron: Haarlems Dagblad

oktober 16, 2018

Volgende week reizen de Nederlandse turners naar Doha in Qatar voor de wereldkampioenschappen......

Volgende week reizen de Nederlandse turners naar Doha in Qatar voor de wereldkampioenschappen.

Het team van bondscoach Bram van Bokhoven verloor in de afsluitende landenwedstrijd in Hoofddorp tegen Zwitserland.

Omdat tijdens het EK, afgelopen zomer in Glasgow, Nederland negende werd en Zwitserland vijfde, was het resultaat van de interland in Hoofddorp volgens Van Bokhoven hoopgevend.

De bondscoach zegt zeker blij te zijn met de aansluiting en gaat met een goed gevoel richting Doha.

oktober 15, 2018

Maandagochtend 15 oktober is een bestelwagen in botsing gekomen met een vrachtauto in Hoofddorp......

Maandagochtend 15 oktober is een bestelwagen in botsing gekomen met een vrachtauto in Hoofddorp.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Van Heuven Goedhartlaan met Graan voor Visch.
Eén van de wagens zou door rood hebben gereden waardoor ze in botsing zijn gekomen.

De bestuurder van de bestelwagen raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn voertuig is door een bergingsdienst opgehaald.

oktober 13, 2018

‘Back to the Sixties’ komt op 21 oktober naar Hoofddorp......

‘Back to the Sixties’ komt op 21 oktober naar Hoofddorp.

Onder andere The Jumping Jewels “Revival Band” en William Smulders treden zondag 21 oktober op in Event Center Fokker aan de IJweg in Hoofddorp.

Met oprichter en leadgitarist Hans van Eijk is The Jumping Jewels de band die vele successen boekten en hits scoorden in binnen en buitenland. Ook waren zijn begin jaren 60 de vaste begeleiders van zanger Johnny Lion.

oktober 11, 2018

Haarlemmermeer zet de deur open voor iedereen die wil experimenteren met de circulaire economie, energie en duurzaamheid.........

Haarlemmermeer zet de deur open voor iedereen die wil experimenteren met de circulaire economie, energie en duurzaamheid. Ondernemers kunnen vanaf nu terecht bij C-Bèta aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp, zonder dat zij een vergunning hoeven aan te vragen. Er is slechts een melding bij de gemeente nodig. Speciaal voor het gebied van C-Bèta heeft de gemeente een parapluvergunning afgegeven die al veel raakvlakken heeft met de Omgevingswet die er aan komt.

oktober 11, 2018

Het beoogde nieuwe systeem om afval in te zamelen in de gemeente roept zowel bij inwoners als de politiek veel vragen op.......

Het beoogde nieuwe systeem om afval in te zamelen in de gemeente roept zowel bij inwoners als de politiek veel vragen op. De gemeente heeft geruime tijd proef gedraaid in drie proefwijken: Floriande in Hoofddorp, Linquenda in Nieuw-Vennep en Rijsenhout. Inwoners waren over het algemeen tevreden over de proef maar er is kritiek op o.a. de frequentie van de ophaalrondes voor tuinafval en de afschaffing van de zogeheten takkenrondes.

oktober 11, 2018

Wethouder Adam Elzakalai opent zaterdag 13 oktober de nieuwe Jeu de Bouleslaan in Hoofddorp......

Wethouder Adam Elzakalai opent zaterdag 13 oktober de nieuwe Jeu de Bouleslaan in Hoofddorp.

Aan de Annie Romeinstraat zal de baan genaamd “Concerto” om half 1 ’s middags geopend worden. Daarna zal de eerste bal gegooid worden.

De Jeu de Bouleslaan kwam tot stand omdat de bewoners aan hadden gegeven graag een plek van samenkomst te willen.

Marianne van Staveren, de initiatiefneemster, zegt dat ze een Jeu de Bouleslaan helemaal geschikt vindt hiervoor.

 

oktober 11, 2018

Het Spaarne Gasthuis sluit aan op landelijke en regionale campagnes om de gemiddelde vaccinatiegraad tegen griep onder medewerkers in zorgorganisaties te verhogen.........

Het Spaarne Gasthuis sluit aan op landelijke en regionale campagnes om de gemiddelde vaccinatiegraad tegen griep onder medewerkers in zorgorganisaties te verhogen. Het afgelopen jaar moest het Spaarne Gasthuiszelfs een aantal geplande operaties afzeggen omdat medewerkers zich door griep ziek meldden. Er zal onder meer een rijdende vaccinatiekar door het ziekenhuis rijden om zoveel mogelijk medewerkers in te enten.

oktober 10, 2018

Alzheimer Nederland, afdeling Amstelland en Meerlanden nodigt dinsdag 23 oktober mensen uit voor het Alzheimer Café Hoofddorp......

Alzheimer Nederland, afdeling Amstelland en Meerlanden nodigt dinsdag 23 oktober mensen uit voor het Alzheimer Café Hoofddorp.

In het café wordt aandacht besteed aan gedrag van alzheimer en de dementie.
Gespreksleider Ellen Millenaar zal spreken met Simone Klooster, gezondheidszorgpsycholoog, over deze onderwerpen.

Ook zal ze onder andere uitleg geven over de gedragsveranderingen die kunnen voorkomen bij dementie en wat dat voor mantelzorgers en naasten kan betekenen.

oktober 10, 2018

Donderdag 11 oktober presenteert het CDA Haarlemmermeer haar verkiezingsprogramma aan de pers.......

Donderdag 11 oktober presenteert het CDA Haarlemmermeer haar verkiezingsprogramma aan de pers. De bijeenkomst duurt van half vier tot half vijf en vindt plaats in restaurant Den Burgh aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp. Het programma wordt gepresenteerd en toegelicht door Mariette Sedee, fractievoorzitster en lijsttrekster bij de komende verkiezingen van 21 november.

oktober 10, 2018

Eind oktober herdenkt het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer, waarin onder andere kerken, Humanistisch Verbond, Amnesty International en twee Moslimgroepen samenwerken, de Schipholbrand van 2005.........

Eind oktober herdenkt het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer, waarin onder andere kerken, Humanistisch Verbond, Amnesty International en twee Moslimgroepen samenwerken, de Schipholbrand van 2005. De laatste jaren gebeurt dat altijd in tweeën: met een herdenking bij het monument bij de plek van de brand en met een thema-avond.Vrijdagavond 26 oktober om 7 uur vindt de herdenking bij het monument op Schiphol-Oost plaats, waarbij de namen van de elf van de slachtoffers worden genoemd. De thema-avond vindt  woensdag 24 oktober plaats in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.

oktober 10, 2018

Wethouder Tom Horn is donderdag 11 oktober één van de sprekers tijdens de Masterclass Sexucation..........

Wethouder Tom Horn is donderdag 11 oktober één van de sprekers tijdens de Masterclass Sexucation, een bijeenkomst in het kader van de Gezonde School. De masterclass, georganiseerd door het Team Gezonde School van GGD Kennemerland, vindt plaats in Claus Hoofddorp en wordt voornamelijk bezocht door leraren. Thema’s van de masterclass zijn de bevordering van seksualiteit die veilig, vrijwillig en prettig is en actuele fenomenen die daarbij een (negatieve) rol spelen: slutshaming, sexting, #metoo en breezermeisjes.

oktober 9, 2018

Op de Joury School in Hoofddorp krijgen ongeveer 100 kinderen met verschillende achtergronden Arabische les......

Op de Joury School in Hoofddorp krijgen ongeveer 100 kinderen met verschillende achtergronden Arabische les.

Volgens directrice Hanna Subee is het leren van een taal altijd positief. Ze zegt dat het de kinderen bewust en actief in hun eigen omgeving maakt.

De kinderen hebben de lessen op de weekendschool bijvoorbeeld nodig om te kunnen communiceren met familieleden in het buitenland.

Naast een aantal vluchtelingkinderen, gaat het om kinderen die al heel lang in Nederland wonen of hier zijn geboren.
 

oktober 9, 2018

De Nederlandse popgroep De Dijk speelt vrijdag 12 oktober in Poppodium Duycker op het Raadhuisplein in Hoofddorp......

De Nederlandse popgroep De Dijk speelt vrijdag 12 oktober in Poppodium Duycker op het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Sinds de jaren tachtig maakt de band een flinke reeks hits en de hoeveelheid awards lijken oneindig.

De Dijk speelde al meer dan 5 keer eerder voor een uitverkochte zaal in Poppodium Duycker.

Ook vrijdag belooft weer een geweldige avond te worden met klassiekers als ‘Bloedend Hart’, ‘Als ze er niet is’ en ‘Binnen Zonder Kloppen’.

Kijk voor meer informatie op www.duycker.nl
 

oktober 9, 2018

Gymdocente Miranda Reijnders van de KSH in Hoofddorp heeft vorige week tijdens de raadsvergadering laten weten dat er 500 leerlingen van de school geen gymles krijgen......

Gymdocente Miranda Reijnders van de KSH in Hoofddorp heeft vorige week tijdens de raadsvergadering laten weten dat er 500 leerlingen van de school geen gymles krijgen.

Dit wegens vertraging van de renovatie van de sporthal van Het Spectrum.

Eerder was al bekend dat de renovatie zeker een half jaar langer zou gaan duren dan eerst gepland.

Volgens sportwethouder Adam Elzakalai komt dit door bouwtechnische problemen.

oktober 9, 2018

Piet Dees, lid van Postzegelvereniging Haarlemmermeer, overhandigde vrijdag 5 oktober het eerste exemplaar van zijn boek aan voorzitter Peters......

Piet Dees, lid van Postzegelvereniging Haarlemmermeer, overhandigde vrijdag 5 oktober het eerste exemplaar van zijn boek aan voorzitter Peters.

De Hoofddorper gaf zijn boek “Voor en na Versailles” als dank voor de jarenlange betrokkenheid en inspiratie van de vereniging.

Met dit boek wil Piet bewijzen dat het verzamelen van postzegels een interessante en boeiende bezigheid kan zijn.

“Voor en na Versailles” behandelt de historische ontwikkelingen tijdens de Parijse vredesconferentie en de gevolgen voor het postverkeer.

oktober 8, 2018

Zaterdagavond 6 oktober wonnen de basketballers van BV Hoofddorp de wedstrijd tegen Almelo in de landelijke eerste divisie......

Zaterdagavond 6 oktober wonnen de basketballers van BV Hoofddorp de wedstrijd tegen Almelo in de landelijke eerste divisie.

In de eerste helft leek het erop dat Hoofddorp ten onder zou gaan, omdat enkele tegenstanders raak schoten vanuit alle hoeken. De achterstand liep op tot 15 punten.

In de tweede helft werd de achterstand steeds kleiner en binnen enkele minuten stond er weer een voorsprong op het scorebord.

De eindstand is 77-73 geworden.