MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Hoofddorp

januari 18, 2018

Op 3 en 4 februari wordt het Burgemeester van Stamplein het toneel van het eerste speciaalbierfestival Hoppig Hoofddorp..........

HOOFDDORP – Op 3 en 4 februari wordt het Burgemeester van Stamplein het toneel van het eerste speciaalbierfestival Hoppig Hoofddorp. Ruim 15 kleine Nederlandse brouwerijen zullen klaarstaan met hun winterbieren. Bij binnenkomst krijgt men voor een ticket van €16 een proefglas, twee muntjes en een festivalboekje. Met dit glas kan men naar hartelust diverse Nederlandse bieren proeven. Er zijn overkappingen, parasols en terrasverwarming. Op zaterdag is het festival geopend van twee uur tot tien uur ’s avonds op zondag van twaalf tot zes.

januari 17, 2018

De zeventienjarige karter Lucas Vermaas uit Hoofddorp gaat komend seizoen zijn eigen team Mad-Croc Karting leiden........

HOOFDDORP - De zeventienjarige karter Lucas Vermaas uit Hoofddorp gaat komend seizoen zijn eigen team Mad-Croc Karting leiden. Afgelopen seizoen werd Vermaas op overtuigende wijze Nederlands kampioen bij de viertakten in de Wankel Senioren-klasse. Hij behaalde drie manchezeges tijdens de laatste ronde van het NK en werd zo onbereikbaar voor de concurrentie. Hij vindt het leuk om een eigen team te hebben en heeft inmiddels zijn eerste rijder binnen: leeftijdgenoot Quirijn van Beek, eveneens afkomstig uit Hoofddorp.

januari 12, 2018

De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.
Volgens de Raad van State heeft de vrouw stempels op een aantal visumbladen in haar paspoort onleesbaar gemaakt om zodoende haar reisgedrag te maskeren. Het gaat hierbij om stempels van de Verenigde Arabische Emiraten en het geboorteland Egypte van de vrouw.

januari 12, 2018

De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten houdt op woensdag 24 januari van 1 uur tot half 4 een vragenuur en oogdruppelinstructie in het Spaarne Gasthuis.....

HOOFDDORP - De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten houdt op woensdag 24 januari van 1 uur tot half 4 een vragenuur en oogdruppelinstructie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.
Tijdens het vragenuur zijn 2 leden van de vereniging aanwezig.

Iedereen die meer wil weten over de oogaandoening glaucoom, kan er zijn vragen stellen. Ook kan uitleg worden verkregen over hoe de ogen het beste gedruppeld kunnen worden.

Wie het spreekuur wil bezoeken, kan zich aanmelden via de polikliniek oogheelkunde van het Spaarne Gasthuis.
 

januari 11, 2018

Op dinsdag 23 januari vindt in Zorgcentrum De Meerstede weer een Alzheimer Café plaats........

HOOFDDORP - Op dinsdag 23 januari vindt in Zorgcentrum De Meerstede weer een Alzheimer Café plaats. Op deze avond wordt gesproken over wat nodig is om mantelzorg vol te houden.

Gespreksleider Ellen Millenaar zal met Brigit Albers van Mantelzorg en Meer en met Nelleke van der Vegt, partner van iemand met dementie, spreken over mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Mantelzorg is een zware taak die niet altijd als zodanig herkend wordt door de omgeving. Het café aan de Burgemeester Pabstlaan begint om half acht en duurt tot negen uur, de toegang is gratis.

januari 11, 2018

Het Spaarne Gasthuis heeft op de nieuwjaarsreceptie Lars Carree benoemd tot medewerker van het jaar........

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis heeft op de nieuwjaarsreceptie Lars Carree benoemd tot medewerker van het jaar. Met bijval uit het hele ziekenhuis kreeg Lars deze eretitel, omdat hij weet wat meer dan topzorg is. Lars Carree heeft meerdere petten op in het Spaarne Gasthuis. Zo is hij werkzaam als SEH-verpleegkundige, als weekend-avond-nachthoofd en als crisis coördinator. Volgens bestuursvoorzitter Peter van Barneveld voldoet hij op alle fronten aan de eisen die gesteld worden aan medewerker van het jaar.

januari 11, 2018

Het Spaarne Gasthuis heeft 45 oude bedden gedoneerd aan Stichting Werkgroep Urgenta......

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis heeft 45 oude bedden gedoneerd aan Stichting Werkgroep Urgenta. Dit is een vrijwilligersorganisatie die zich onder andere inzet voor ziekenhuizen in Moldavië. De bedden gaan naar de afdeling van een streekziekenhuis in dat land waar spoedpatiënten worden opgenomen. De patiënten liggen daar nu nog op bedden van ongeveer 50 jaar oud. George Hille, coördinator van Stichting Werkgroep Urgenta, doet een deel van het voorbereidend werk in Moldavië en in Nederland en is blij met de gedoneerde bedden.

januari 11, 2018

Van 21 tot 28 januari is het de week van het gebed........

HOOFDDORP – Van 21 tot 28 januari is het de week van het gebed.

In deze week staat de bevrijding van het volk Israël uit de slavernij centraal. De gebedsweek wordt over de hele wereld gehouden, ook de Hoofddorpse kerken doen mee met onder andere oecumenische vieringen. In De Ark vindt van half januari tot half februari een expositie plaats met als thema ‘Recht door zee’. Het volledige programma is te vinden op www.kerkeninhoofddorp.nl.

januari 10, 2018

Vlak voor de jaarwisseling zijn de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de duurzame geluidwerende wand langs de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Vlak voor de jaarwisseling zijn de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de duurzame geluidwerende wand langs de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp. Het is weliswaar een duurzame en milieuvriendelijke groene geluidswal, maar écht groen wordt de wal pas de komende jaren want de planten moeten de komende jaren eerst groeien. Er is voor verschillende kleuren planten gekozen, zodat de wand straks elk seizoen een fraai beeld oplevert. De innovatieve geluidswal weert geluid, wekt energie op en is het resultaat van een nieuwe wijze van aanbesteden door de gemeente.

januari 10, 2018

Op HCNieuws.nl uit Pierre Durand zijn verbazing over de beelden van Franz Bodner......

HOOFDDORP – Op HCNieuws.nl uit Pierre Durand zijn verbazing over de beelden van Franz Bodner. Durand heeft jarenlang in Parijs gewoond en nu hij hier woont viel hem op dat deze beelden sterk lijken op die van Niki de Saint Phalle, een Frans-Amerikaanse kunstenares. Zij werkte in een geheel eigen stijl en met vrolijke kleuren. Volgens Durand zijn de beelden gewoon nagemaakt, inclusief de manier van naamgeving van de vrouwelijke beelden.

januari 10, 2018

In een woning aan de Prinses Margrietstraat heeft woensdagochtend op de eerste etage een uitslaande brand gewoed........

HOOFDDORP - In een woning aan de Prinses Margrietstraat heeft woensdagochtend op de eerste etage een uitslaande brand gewoed. Zowel de bewoners van de getroffen woning als de buren moesten naar buiten. Acht personen zijn in de meerdere ambulances onderzocht wegens rookinhalatie, vier personen zijn voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis. De betrokken woning is onbewoonbaar.

januari 5, 2018

Ondernemer Ingrid van Es van Deli K’s in de Concourslaan in Hoofddorp is een petitie begonnen om de winkelstraat opgeknapt te krijgen.....

HOOFDDORP - Ondernemer Ingrid van Es van Deli K’s in de Concourslaan is een petitie begonnen om de winkelstraat opgeknapt te krijgen. Binnen een dag waren er al bijna tweehonderd digitale handtekeningen gezet.
Haar initiatief om iets aan de desolate toestand in de Concourslaan maar ook de Tuinweg te doen, is met enthousiasme opgepakt door andere middenstanders in de buurt.

De ondernemers wijzen hun klanten op de petitie en vragen om die te ondertekenen.

januari 5, 2018

De gemeente Haarlemmermeer beoordeelt aanvragen voor hulp in de huishouding niet goed. Dit blijkt uit een rechterlijke uitspraak.....

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer beoordeelt aanvragen voor hulp in de huishouding niet goed. Dit blijkt uit een rechterlijke uitspraak.
Een inwoner ging in beroep tegen het intrekken van de gemeentelijke bijdrage en is volledig in het gelijk gesteld.

In het Haarlems Dagblad meldt GroenLinks-raadslid Maaike Ballieux dat de uitleg van de gemeente van het begrip zelfredzaamheid volgens de rechter niet in overeenstemming is met de wet maatschappelijke ondersteuning en met andere jurisprudentie op dit vlak.

januari 5, 2018

Vanaf 6 januari gaat er weer elke week ergens in Haarlemmermeer een Repair Café open.....

HAARLEMMERMEER - Vanaf 6 januari gaat er weer elke week ergens in Haarlemmermeer een Repair Café open.
Zaterdag 6 januari start het Repair Café in De Meerkoet in Lisserbroek. Gevolgd door Centrum De Hoek in De Olm in Zwanenburg-Halfweg op dinsdag 9 januari en De Ark in Hoofddorp op 17 januari.
Naar verwachting gaat er vanaf februari ook in Vijfhuizen een Repair Café draaien.

januari 5, 2018

Ook in de wintermaanden is er in De Heimanshof in Hoofddorp veel te zien en te beleven, zowel buiten in de heemtuin aan de Wieger Bruinlaan als in de kassen.....

HOOFDDORP - Ook in de wintermaanden is er in De Heimanshof veel te zien en te beleven, zowel buiten in de heemtuin aan de Wieger Bruinlaan als in de kassen. Hier staan juist nu veel mediterane en tropische planten in bloei.
Dat alles kan op zondag 7 januari bezichtigd worden, tijdens een winterwandeling, die ’s middag om 2 uur begint.

Vanaf half 4 staan in de Kijkdoos voor de bezoekers warme en koude drankjes klaar om met elkaar te toosten. Dan zal ook de win¬naar van de vier-seizoenenfotowedstrijd van 2017 bek¬end wor¬den gemaakt.

januari 4, 2018

Zaterdag 6 januari is bij Poppodium Duycker een optreden te zien van Ground Control met Tribute to David Bowie........

HOOFDDORP – Zaterdag 6 januari is bij Poppodium Duycker een optreden te zien van Ground Control met Tribute to David Bowie. Frontman Ries de Wit en de ervaren bandleden van Ground Control spelen de beste, mooiste en belangrijkste nummers uit het enorme repertoire van Bowie. Soms bijna identiek aan het origineel, soms met een twist, maar altijd met respect voor de Thin White Duke zelf. Als support act is de Hoofddorpse formatie Thursday’s Child te zien die geïnspireerd is door muziek van de Beatles, David Bowie en Stereophonics.

januari 4, 2018

Eigenaren van woningen aan de Van den Berghlaan in Hoofddorp die volgens de gemeente niet brandveilig zijn, riskeren een dwangsom van 2500 euro.....

HOOFDDORP - Eigenaren van woningen aan de Van den Berghlaan die volgens de gemeente niet brandveilig zijn, riskeren een dwangsom van 2500 euro. De woningen zouden niet brandveilig zijn door een constructiefout die tijdens de bouw is gemaakt.

januari 4, 2018

De politie heeft woensdagavond twee Hoofddorpers van 18 en 20 jaar aangehouden voor poging tot inbraak in een woning aan Dassenbos in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - De politie heeft woensdagavond twee Hoofddorpers van 18 en 20 jaar aangehouden voor poging tot inbraak in een woning aan Dassenbos.

Rond half 10 kreeg de politie een melding, maar toen agenten bij de woning arriveerden waren de mannen al verdwenen.

Even later trok een voorbijgaande auto de aandacht van de agenten, waarop zij het voertuig langs de kant zetten. Toen de agenten inbrekersgereedschap in de auto aantroffen, arresteerden zij de 20-jarige bestuurder, mede omdat hij ook voldeed aan het opgegeven signalement.

januari 4, 2018

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Amstelveen/Hoofddorp houdt op vrijdag 19 januari vanaf kwart over zes in Wijkcentrum ’t Kattegat een nieuwjaarsreceptie.....

HOOFDDORP - De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Amstelveen/Hoofddorp houdt op vrijdag 19 januari vanaf kwart over zes in Wijkcentrum ’t Kattegat een nieuwjaarsreceptie. Tijdens de receptie zal informatie en literatuur van de Gemeenschap beschikbaar worden gesteld. Daarnaast geeft de bijeenkomst de gelegenheid om gesprekken aan te knopen met leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Zowel de receptie als het aansluitende diner zijn gratis toegankelijk. Aanmelding is gewenst via ahmadiyya.amstelveen@gmail.com

januari 4, 2018

Door de storm is woensdagochtend de dakbedekking van een blok garageboxen in Graan voor Visch van het dak gewaaid..........

HOOFDDORP -  Door de storm is woensdagochtend de dakbedekking van een blok garageboxen in Graan voor Visch van het dak gewaaid. De eerste westerstorm van het nieuwe jaar raasde over het land en er werden windstoten gemeten van meer dan 140 kilometer per uur. Het KNMI kondigde code geel af voor het gehele land.  

januari 3, 2018

In zijn nieuwjaarsboodschap zei burgemeester Hoes onder meer dat het belangrijk is het ondernemerschap als uitgangspunt te nemen..........

HOOFDDORP – In zijn nieuwjaarsboodschap zei burgemeester Hoes onder meer dat het belangrijk is het ondernemerschap als uitgangspunt te nemen omdat de economie sneller groeit dan de afgelopen jaren. Hij merkte ook op dat als Schiphol zijn economische positie nog meer wil benutten dat dat moet in samenspraak met de omgeving.

januari 3, 2018

Binnen de fractie van de HAP zal Henk van Steenis met ingang van 11 januari tijdelijk de functie van gemeenteraadslid overnemen van Chris Groothand......

HOOFDDORP - Binnen de fractie van de HAP zal Henk van Steenis met ingang van 11 januari tijdelijk de functie van gemeenteraadslid overnemen van Chris Groothand. Om gezondheidsredenen treedt Groothand tijdelijk terug. Door deze overname blijft de politieke fractie van HAP gedurende deze periode op volle sterkte. Volgens fractievoorzitter Johan Rip kan de politieke ervaring van Van Steenis, die deze raadsperiode al actief is als fractie-assistent, direct worden ingezet ten behoeve van de inwoners en ondernemers van Haarlemmermeer.

december 29, 2017

Drieënveertig woninginbraken en pogingen daartoe, daarop staat de teller in Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - Drieënveertig woninginbraken en pogingen daartoe, daarop staat de teller in Haarlemmermeer.

Het gaat daarbij om cijfers vanaf 18 december tot en met woensdag na Kerst, zo blijkt uit de facebookpagina van de politie Haarlemmermeer. Vooral Hoofddorp is populair bij het dievengilde. Daar was het maar liefst 25 keer raak.

De politie van Haarlemmermeer grijpt deze cijfers aan om inwoners te waarschuwen en te vragen om 112 te bellen als zij een verdachte situatie opmerken.

 

Bron: haarlemsdagblad.nl.

december 29, 2017

Schrijver Tommy Wieringa komt op 24 januari 2018 naar Het Cultuurgebouw in Hoofddorp voor een lezing over zijn werk.....

HOOFDDORP - Schrijver Tommy Wieringa komt op 24 januari 2018 naar Het Cultuurgebouw voor een lezing over zijn werk.
De schrijver is bekend van onder meer zijn boeken “Joe Speedboat”, “De dood van “Murat Idrissi” en “De heilige Rita”.

In zijn laatste romans is migratie telkens een leidmotief. Daarin gooit Wieringa het vluchtelingenthema in een wijdvertakt epos en werpt hij een nietsontziende blik op de praktijken van mensenhandelaren.