MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
To The Weekend | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Hoofddorp - Overbos

november 21, 2017

De politie heeft het onderzoek naar een dood echtpaar in een woning aan het Steinerbos in Hoofddorp afgerond. Maandag 13 november trof de politie de levenloze lichamen aan van een man en een vrouw......

De politie heeft het onderzoek naar een dood echtpaar in een woning aan het Steinerbos in Hoofddorp afgerond. Maandag 13 november trof de politie de levenloze lichamen aan van een man en een vrouw.

Uit onderzoek is gebleken dat de man eerst zijn vrouw om het leven heeft gebracht. Vervolgens heeft de man suïcide gepleegd.

Uit het onderzoek is gebleken, dat er geen andere personen bij het incident betrokken waren. Daarmee is het politieonderzoek afgerond.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 15, 2017

In een woning aan Steinerbos in Overbos heeft de politie maandagmiddag twee overleden mensen gevonden..........

HOOFDDORP - In een woning aan Steinerbos in Overbos heeft de politie maandagmiddag twee overleden mensen gevonden. De hele avond is er in en rond de woning onderzoek gedaan door de Forensische Opsporing. Ook dinsdag is het onderzoek verder gegaan. Volgens een woordvoerster van politie Noord-Holland is de doodsoorzaak nog onbekend, sectie zal dit moeten uitwijzen. Het betreft een echtpaar dat al dertig jaar in de wijk woonde. De plotselinge dood van de twee innig geliefde buurtbewoners heeft voor verbijstering en verdriet gezorgd in de Hoofddorpse wijk. 

november 1, 2017

Om de week worden dit najaar en komende winter in wijkgebouw De Boskern in Hoofddorp Overbos middagprogramma’s georganiseerd voor buurtbewoners.......

Om de week worden dit najaar en komende winter in wijkgebouw De Boskern in Hoofddorp Overbos middagprogramma’s georganiseerd voor buurtbewoners.

Zo is er zondag 5 november een Amsterdamse middag met medewerking van accordeongroep Bries.

Twee weken later, op zondag 19 november, staat er een meezing-middag op het programma, wat verzorgd door een amateur muziekgroep uit de eigen wijk.

De Boskern is gevestigd aan Liesbos 24 in Hoofddorp.

Meer informatie over de activiteiten in het wijkgebouw is te vinden op www.maatvast.nl
 

oktober 31, 2017

1 november wordt op de IJvelden van voetbalvereniging Hoofddorp de eerste finale-avond van het 433-toernooi afgewerkt. Jeugdtemas van onder 12 en onder 13 jaar plaatsen zich via de voorrondes voor de eindstrijd en strijden om de hoofdprijs........

Woensdag 1 november wordt op de IJvelden van voetbalvereniging Hoofddorp de eerste finale-avond van het 433-toernooi afgewerkt.

Jeugdteams van onder 12 en onder 13 jaar plaatsen zich via de voorrondes voor de eindstrijd en strijden om de hoofdprijs.

De avond begint om 7 uur met een strafschoppenserie. De wedstrijden worden gespeeld vanaf kwart over 7 tot tegen 9 uur.

Aansluitend reikt uitgever en toernooisponsor Marnix Bakker de prijzen uit.

oktober 17, 2017

Deze week is het Internationale Repair Café week. Daarmee willen de Repair Cafés het onderwerp repareren internationaal in de spotlights zetten. De feestelijke week wordt verspreid over honderden Repair Café-locaties gevierd........

Deze week is het Internationale Repair Café week. Daarmee willen de Repair Cafés het onderwerp repareren internationaal in de spotlights zetten.

De feestelijke week wordt verspreid over honderden Repair Café-locaties gevierd.

Voor Haarlemmermeer is het deze week Repair Café Hoofddorp. Die vindt plaats in De Ark aan Muiderbos op woensdag 18 oktober van 13.30 – 16.00 uur.

Het is het overigens dan precies acht jaar geleden dat Martine Postma het allereerste Repair Café organiseerde.

oktober 5, 2017

“Walking football” is een variant op ‘gewoon’ voetbal. Deelnemers wandelen in plaats van rennen, het veld is verkleind en de spelregels zijn aangepast.....

Volgens Sportvereniging Overbos is “walking football” een sport in opkomst.

“Walking football” is een variant op ‘gewoon’ voetbal. Deelnemers wandelen in plaats van rennen, het veld is verkleind en de spelregels zijn aangepast.

Hierdoor is de sport geschikt voor ouderen zowel mannen als vrouwen. Plezier in bewegen en sociale contacten opdoen staan voorop.

De kick-off vindt plaats op woensdag 11 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

september 23, 2017

Vanaf maandag 25 september organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer elke maandag een sportinstuif in zaal 1 van de Boskern in de Hoofddorpse wijk Overbos.....

Vanaf maandag 25 september organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer elke maandag een sportinstuif in zaal 1 van de Boskern in de Hoofddorpse wijk Overbos.

Tussen half 4 en half 5 zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar welkom om onder begeleiding te sporten en te bewegen.

De sportinstuif in Overbos is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Er staan allerlei sporten en spelletjes op het programma tijdens de instuif, van trefbal tot verstoppertje.

september 7, 2017

Wijkgebouw de Boskern in de Hoofddorpse wijk Overbos start het nieuwe seizoen met een bingo op zondagmiddag 10 september van een tot vijf uur..........

Wijkgebouw de Boskern in de Hoofddorpse wijk Overbos start het nieuwe seizoen met een bingo op zondagmiddag 10 september van een tot vijf uur. Verder vindt in het wijkgebouw op zaterdag 23 september (burendag) een open huis plaats met diverse workshops met o.a. yoga, Chinese dans en mindfulness en er zijn natuurlijk oudhollands spellen en voor de kids een springkussen voor de deur. Op maandag 25 september wordt in samenwerking met Seniorweb weer gestart met een nieuwe basiscursus windows 10.

augustus 23, 2017

Vooral dankzij buurtbewoonster Jeannette van Toren lijkt het terrein langs het Puttersbospad weer op de bloemenzee die het in het verleden was......

HOOFDDORP - Eerder dit jaar had het bloemenveld langs de IJtocht in Hoofddorp nog veel weg van een baggerdepot.

Vooral dankzij buurtbewoonster Jeannette van Toren lijkt het terrein langs het Puttersbospad weer op de bloemenzee die het in het verleden was.

De Overbos-bewoonster trok meerdere keren aan de bel over de berg bagger die daar in februari werd gestort.

De gemeente erkent dat de grote hoeveelheid van 250 kubieke meter daar nooit neergekwakt had mogen worden en het slijk werd daarom alsnog weggehaald.

augustus 16, 2017

Ab van Onna, die in de jaren ’80 het initiatief nam tot de 72 achtkantige woningen in Overbos, wil met andere particulieren een of meer flexibel in te delen complexen neerzetten in Hoofddorp...........

HOOFDDORP - Ab van Onna, die in de jaren ’80 het initiatief nam tot de 72 achtkantige woningen in Overbos, wil met andere particulieren een of meer flexibel in te delen complexen neerzetten in Hoofddorp. De kopers kunnen onder meer zelf bepalen hoe groot en hoe hoog het appartement wordt. Die keuzevrijheid is volgens van Onna uniek, hij heeft een architect gevonden die een heel open opzet heeft gemaakt om met de bewoners in te vullen en een aannemer die graag zo gaat bouwen.

augustus 9, 2017

Zaterdag 2 september vindt een open dag plaats van Afrikaanse Percussie in “de Ark” aan het Muiderbos 36 in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Zaterdag 2 september vindt een open dag plaats van Afrikaanse Percussie in “de Ark” aan het Muiderbos 36 in Hoofddorp.

Van 10.00 uur tot 11.15 uur is er een proefles voor geïnteresseerden om Djembélessen te gaan volgen.

Daarna geeft de Djembé Band Zamana een concert onder leiding van meesterdrummer Patrick Ngambi uit Kameroen.

Vanaf zaterdag 9 september gaat er een nieuwe serie Afrikaanse Percussie- en Djembé/Jamlessen van start, waarvoor men zich aldaar kan opgeven.
 

juni 23, 2017

Het jaarlijkse zomerfeest van de wijk Overbos zal zaterdag plaatsvinden rond het wijkpark en het winkelcentrum ‘t Paradijs in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Het jaarlijkse zomerfeest van de wijk Overbos zal zaterdag plaatsvinden rond het wijkpark en het winkelcentrum ‘t Paradijs in Hoofddorp.

In samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer en het winkelcentrum heeft de wijkraad Overbos zich ingespannen om ook dit jaar met een uitgebreid programma te komen.

Zo is er een braderie, zijn er springkussens, een kindertheater en kan men als bezoeker meedoen aan workshops en demonstraties van verenigingen.

juni 15, 2017

Het jaarlijkse zomerfeest van de wijk Overbos in Hoofddorp wordt dit jaar gehouden op zaterdag 24 juni, wederom in het wijkpark en winkelcentrum ’t Paradijs.....

HOOFDDORP  -  Het jaarlijkse zomerfeest van de wijk Overbos wordt dit jaar gehouden op zaterdag 24 juni, wederom in het wijkpark en winkelcentrum ’t Paradijs.

mei 24, 2017

Vanaf zaterdag 10 juni 2017 gaat een nieuwe gratis serie West-Afrikaanse Djembélessen in Hoofddorp van start.......

HOOFDDORP – Vanaf zaterdag 10 juni 2017 gaat een nieuwe gratis serie West-Afrikaanse Djembélessen in Hoofddorp van start.

Mensen uit Haarlemmermeer die deze Afrikaanse vorm van trommelen willen uitproberen, kunnen hierbij terecht in een serie van 5 gratis lessen voor beginners.

Deze lessen van Afrikontact Promotions bij De Ark in Hoofddorp starten zaterdagochtend vanaf 11.30 uur en duren tot 12.30 uur.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op de website: www.afrikontact.nl
 

mei 10, 2017

Rond het weekend van 19, 20 en 21 mei zal er een driedubbel feest plaatsvinden bij de De Ark in Hoofddorp. Allereerst gaat de vergroening van De Ark een nieuwe fase in en zal wethouder John Nederstigt vrijdag 19 mei twee fruitbomen aanbieden......

HOOFDDORP – Rond het weekend van 19, 20 en 21 mei zal er een driedubbel feest plaatsvinden bij de De Ark in Hoofddorp.

Allereerst gaat de vergroening van De Ark een nieuwe fase in en zal wethouder John Nederstigt vrijdag 19 mei twee fruitbomen aanbieden.

Verder zal op zaterdag 20 mei in De Ark een muziek- en cabaretavond zijn om het 30-jarig bestaan te vieren.

Tot slot zal op zondag 21 mei feestelijk worden stilgestaan bij het ambtsjubileum van de predikant van De Ark.
 

april 12, 2017

Aanstaande zaterdag en 2e Paasdag zullen bij voetbalclub S.V. Hoofddorp weer Paastoernooien plaatsvinden.......

HOOFDDORP – Aanstaande zaterdag en 2e Paasdag zullen bij voetbalclub S.V. Hoofddorp weer Paastoernooien plaatsvinden.

Op 15 april komen bij dit Jumbo Hofman Toernooi de jeugd van 8 tot en met 11 jaar in actie en op maandag 17 april komt de jeugd van 12 tot en met 15 jaar aan de beurt.

Voor alle deelnemende voetbalteams is er een beker te verdienen.

De toegang tot deze Paastoernooien op sportcomplex de IJvelden in Hoofddorp is gratis.
 

maart 14, 2017

Wijkraad Overbos en omwonenden zijn boos over de bagger die vorige maand is ontstaan langs de IJtocht in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Wijkraad Overbos en omwonenden zijn boos over de bagger die vorige maand is ontstaan langs de IJtocht in Hoofddorp.

Jarenlang stond het terrein vol met bloemen, maar nu is het een modderig terrein waar hekken omheen staan.

Volgens omwonenden is het levensgevaarlijk voor kinderen, omdat deze kunnen wegzakken in de blubber.

De gemeente had niet verwacht dat er zoveel bagger uit de IJtocht kwam en heeft inmiddels per brief excuses aangeboden aan de bewoners.

januari 25, 2017

De politie heeft dinsdagmorgen een hennepplantage aangetroffen in een woning aan het Bervoetsbos in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepplantage aangetroffen in een woning aan het Bervoetsbos in Hoofddorp.

Bij deze politie-inval is ook een personenauto in beslag genomen.

De hennepplantage is na een inventarisatie direct ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf dat de drugs eveneens zal vernietigen.

Onbekend is of er bij de inval ook verdachten zijn aangehouden.

Bron: 112meerlanden.nl
 

november 17, 2016

In de Hoofddorpse wijk Overbos start op 26 november Fibrogym. Deze wekelijkse beweegactiviteit van Sportservice Haarlemmermeer is bedoeld voor mensen met chronische aandoeningen en veel (spier)pijn......

HOOFDDORP - In de Hoofddorpse wijk Overbos start op zaterdag 26 november Fibrogym. Deze wekelijkse beweegactiviteit van Sportservice Haarlemmermeer is bedoeld voor mensen met chronische aandoeningen en veel (spier)pijn.

Tijdens de bijeenkomst wordt bewogen in groepsverband, vanuit een passieve situatie.

De bijeenkomsten vinden plaats in Wijkgebouw De Boskern, Liesbos 24 in Hoofddorp van 11:00 uur tot 12:00 uur.

De lessenreeks omvat acht lessen en de kosten bedragen vijf euro per keer. Meer informatie is te vinden op www.aangepastsporten.info
 

oktober 9, 2016

Zaterdag 22 oktober organiseert de Hoofddorp Uganda Groep een grote boekenmarkt in kerkcentrum De Ark in de Hoofddorpse wijk Overbos......

HOOFDDORP - Zaterdag 22 oktober organiseert de Hoofddorp Uganda Groep een grote boekenmarkt in kerkcentrum De Ark in de Hoofddorpse wijk Overbos.

De opbrengst van deze boekenmarkt is bestemd voor het “Project Food Basket” van The Mothers’ Union uit Uganda.

The Mothers’ Union is een vrouwenorganisatie die zich inzet om de vrouwenemancipatie te bevorderen door activiteiten zoals “Project Food Basket” waarbij vrouwen op een stuk land zelf tarwe en soja verbouwen.

oktober 8, 2016

In Hoofddorp heeft donderdagavond een straatroof plaatsgevonden waarbij een 16-jarige jongen gewond is geraakt......

HOOFDDORP – In Hoofddorp heeft donderdagavond een straatroof plaatsgevonden waarbij een 16-jarige jongen gewond is geraakt.

Toen de jongen rond 21.10 uur op zijn fiets via het Overbospad in Overbos richting het Spaarne Gasthuis reed, werd zijn weg versperd door twee mannen.

Onder bedreiging van een mes moest de jongen zijn kostbaarheden afgeven.

De jongen werd bij de overval in zijn been gestoken en meerdere keren tegen zijn hoofd geschopt.

De overvallers zouden volgens de jongen een Oost-Europese taal spreken.

september 30, 2016

Tijdens de evaluatiebijeenkomst voor wijkbewoners in Overbos, bleek afgelopen woensdag dat de overlast door jongeren flink uit de hand is gelopen.....

HOOFDDORP – Tijdens de evaluatiebijeenkomst voor wijkbewoners in Overbos, bleek afgelopen woensdag dat de overlast door jongeren flink uit de hand is gelopen.

Volgens de buurtbewoners houden jongeren rondom het jongerenontmoetingspunt JOP hen uit de slaap door geluidsoverlast van muziek, brommers en het gegil van meisjes.

Maar ook het dealen van drugs, bedreigingen en diverse vernielingen maken dat veel wijkbewoners zich onveilig voelen.

september 14, 2016

Zaterdag 24 september vindt tussen 13.30 en 15.30 uur het eerste Energiecafé van dit seizoen plaats in Hoofddorp. Hier kan men informatie krijgen over hoe je snel en eenvoudig kunt besparen op de energierekening………

HOOFDDORP - Zaterdag 24 september vindt tussen 13.30 en 15.30 uur het eerste Energiecafé van dit seizoen plaats in Hoofddorp.

Bij het Energiecafé krijgt men informatie hoe je snel en eenvoudig kunt besparen op de energierekening.

Ook kan men hier terecht voor presentaties, tips en persoonlijk advies van ervaren energiecoaches.

Daarnaast is er een duurzame knutseltafel voor kinderen en een energiequiz waarbij prijzen te winnen zijn.

september 7, 2016

Vanaf donderdag gaat het nieuwe seizoen van start van het Financieel Café in Sociaal Cultureel Centrum De Boskern in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Vanaf donderdag gaat het nieuwe seizoen van start van het Financieel Café in Sociaal Cultureel Centrum De Boskern in Hoofddorp.

Bij dit café kunnen getrainde vrijwilligers van Humanitas inwoners van de wijk Overbos in Hoofddorp helpen bij het invullen van formulieren.

Verder kunnen bezoekers hier terecht voor hulp bij het aanvragen en het gebruik van DigiD en informatie over toeslagen en voorzieningen.

Maar ook kunnen zij advies krijgen over het ordenen van hun administratie of over de financiën bij zaken zoals scheiding.