MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp.

januari 16, 2018

Tot twee keer toe is maandagmiddag een auto op de Hoofddorpdreef – de N201 – uit de bocht gevlogen. Eerst ramde een automobiliste daarbij een lichtmast om vlak voor het water in de berm tot stilstand te komen.......

Tot twee keer toe is maandagmiddag een auto op de Hoofddorpdreef – de N201 – uit de bocht gevlogen. Eerst ramde een automobiliste daarbij een lichtmast om vlak voor het water in de berm tot stilstand te komen.

De bestuurster raakte hierbij niet gewond. Later op de dag was het weer raak. Dat voertuig, met twee inzittenden, kwam pal boven het naastgelegen water tot stilstand.

januari 12, 2018

De politie is op zoek naar de bestuurder van een snorfiets die op woensdagochtend op de IJweg in Nieuw-Vennep een fietser aanreed en ten val bracht. De snorfietser is na het ongeluk doorgereden.......

De politie is op zoek naar de bestuurder van een snorfiets die op woensdagochtend op de IJweg in Nieuw-Vennep een fietser aanreed en ten val bracht. De snorfietser is na het ongeluk doorgereden.

Tussen 9:00 uur en 9:15 uur wilde de fietser twee fietssters inhalen en werd daarbij geraakt door een passerende snorfiets.

Door de klap vloog de fietser over de kop en liep daarbij o.a. een hersenschudding en een snee in zijn wenkbrauw op.

De politie vraagt getuigen zich te melden.
Dat kan op telefoonnummer 0900-8844.
 

januari 10, 2018

De fiets- en voetgangersbrug De Golvende Brug in Beukenhorst-Zuid is overgebleven als één van de zes finalisten voor de WAN Best Bridge Award 2017......

De fiets- en voetgangersbrug De Golvende Brug in Beukenhorst-Zuid is overgebleven als één van de zes finalisten voor de WAN Best Bridge Award 2017.

Het winnende ontwerp wordt bekend gemaakt tijdens de WAN Awards Ceremony op 28 februari aanstaande in Londen.

De WAN (World Architecture News) Best Bridge Award is een toonaangevende internationale competitie die het belang de brug als beeldbepalend kunstwerk in de openbare ruimte deze onderstreept.

januari 9, 2018

Jerry Verschoor vertrekt aan het einde van het lopende seizoen noodgedwongen als hoofdtrainer van de zondag-1 selectie van SV Hoofddorp......

Jerry Verschoor vertrekt aan het einde van het lopende seizoen noodgedwongen als hoofdtrainer van de zondag-1 selectie van SV Hoofddorp.

Verschoor beschikt niet over het vereiste trainersdiploma, maar kreeg dit seizoen van de KNVB dispensatie om dat diploma alsnog te halen. Dat lukte echter niet.

De KNVB stelt aan trainers op dat niveau de eis dat zij in het bezit zijn van het TC 1 diploma.

De club vond in de 34-jarige Jethro Abram inmiddels al een opvolger.

januari 9, 2018

Voor de tweede keer in korte tijd is een scooterrijder hard onderuit gegaan langs de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp. Opnieuw is gladheid de oorzaak van het ongeval......

Voor de tweede keer in korte tijd is een scooterrijder hard onderuit gegaan langs de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp. Opnieuw is gladheid de oorzaak van het ongeval.

Een man reed maandagochtend rond half 5 in een fietstunneltje, toen hij ten val kwam.

Het water op het wegdek was door de lage temperatuur opgevroren, waardoor de weg spekglad werd.

De man liep vermoedelijk enkele botbreuken op en is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.
 

januari 6, 2018

Basisschool De Bosrank in Hoofddorp scoort een 8,7 in de RTL-scholentest. Met die hoge score is de school volgens D66-raadslid John Jhinnoe ’het Ajax onder de basisscholen’.......

Basisschool De Bosrank in Hoofddorp scoort een 8,7 in de RTL-scholentest. Met die hoge score is de school volgens D66-raadslid John Jhinnoe ’het Ajax onder de basisscholen’.

Volgens Jhinnoe is de score opvallend, omdat 48 procent van de leerlingen een niet-Nederlandse achtergrond heeft.

Directeur van de school, Susanne Pedersen, hoopt dat de media-aandacht voor de school de aandacht van ouders wekt, zodat extra leerlingen aangetrokken kunnen worden.

januari 6, 2018

Donderdagavond rond half acht deed zich een eenzijdig ongeval voor op de Taurusavenue in Hoofddorp......

Donderdagavond rond half acht deed zich een eenzijdig ongeval voor op de Taurusavenue in Hoofddorp.

Een personenauto raakte in de bocht van de rijbaan en kwam aan de waterkant tot stilstand.

De 2 inzittenden van de auto werden in een nabijgelegen hotel opgevangen. De auto werd door de bergingsdienst afgevoerd.
 

januari 3, 2018

Jan Tameris en Jos van Bakel zijn tijdens de algemene ledenvergadering van S.V. Hoofddorp benoemd tot ereleden.....

Jan Tameris en Jos van Bakel zijn tijdens de algemene ledenvergadering van S.V. Hoofddorp benoemd tot ereleden.

Ron Brandt werd onderscheiden voor 40 jaar lidmaatschap.
Jan Tameris is vanaf 1 augustus 1945 lid, aanvankelijk van sportvereniging E.T.O.

Na de fusie tussen sportvereniging E.T.O. en de Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Hoofddorp Boys zette hij in 1969 zijn lidmaatschap voort bij S.V.

Hoofddorp. Tameris heeft zich op vele terreinen intensief ingezet en verdienstelijk gemaakt voor de vereniging.

januari 3, 2018

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die maandagnacht 1 januari plaatsvond op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp.....

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die maandagnacht 1 januari plaatsvond op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp.

Omstreeks 2 uur werd een 35-jarige man uit Amstelveen bij een bushalte overvallen. Hij zei door twee mannen te zijn bedreigd, mogelijk met vuurwapen.

Hij moest onder andere zijn jas, portemonnee en GSM afgeven.

Volgens het slachtoffer ging het om negroïde mannen met een normaal postuur, een lengte van 1,75 en 1,90 meter en een leeftijd van ongeveer 20 jaar oud.

januari 2, 2018

De bestuurster vloog ter hoogte van het Taurusavenue uit de bocht, schoot door de berm en kwam tegen een lichtmast en een verkeerslicht tot stilstand.......

Een automobiliste is zaterdagochtend 30 december gewond geraakt bij een ongeval op het Taurusavenue.

De bestuurster vloog ter hoogte van het Taurusavenue uit de bocht, schoot door de berm en kwam tegen een lichtmast en een verkeerslicht tot stilstand.

Het slachtoffer raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De zwaar beschadigde wagen is door de bergingsdienst afgevoerd.

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onderwerp van nader onderzoek door de verkeerspolitie.
 

januari 2, 2018

Nieuwjaarsochtend is een aan de J.C. Beetslaan in Hoofddorp een personenauto uitgebrand. De melding kwam rond 5 uur bij de brandweer binnen......

Nieuwjaarsochtend is een aan de J.C. Beetslaan in Hoofddorp een personenauto uitgebrand. De melding kwam rond 5 uur bij de brandweer binnen.

Bij aankomst bleken zowel de voorkant als het interieur al volop te branden.

Aangezien er niet direct een technische oorzaak voor de brand kon worden aangewezen, houdt de politie rekening met brandstichting.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

december 27, 2017

Medio januari gaat het vervangen van de bomen op de monumentale Geniedijk verder met de derde fase. De oude populieren worden gekapt en vervangen door Iepen......

Medio januari gaat het vervangen van de bomen op de monumentale Geniedijk verder met de derde fase.

De oude populieren worden gekapt en vervangen door Iepen. Deze kunnen beter tegen sterke wind, omdat het hout taaier is.

Ze kunnen wel 200 jaar oud worden en laten vrijwel geen takken vallen.

De huidige bomen vormden door hun ouderdom een veiligheidsrisico voor wandelaars en fietsers; ze zijn niet meer goed bestand tegen harde wind en storm.

december 27, 2017

De sloop van zwembad Het Spectrum in Hoofddorp begint over ongeveer twee maanden. Dat meldt het Haarlems Dagblad......

De sloop van zwembad Het Spectrum in Hoofddorp begint over ongeveer twee maanden. Dat meldt het Haarlems Dagblad.

De voorbereidende werkzaamheden voor de afbraak van het in 2014 gesloten bad en de renovatie van de gelijknamige sporthal, starten al eind januari. De parkeerplaats bij Het Spectrum is dan niet meer te gebruiken.

De sporthal krijgt een nieuwe gevel, horecaruimte, vloer en entree. De renovatie moet op 1 oktober zijn voltooid.

december 19, 2017

Zaterdagavond rond half twaalf kreeg de politie de melding dat er mogelijk ingebroken zou worden in een woning aan Waterwolf in Hoofddorp. Ter plaatse bleek een raampje vernield.......

Zaterdagavond rond half twaalf kreeg de politie de melding dat er mogelijk ingebroken zou worden in een woning aan Waterwolf in Hoofddorp. Ter plaatse bleek een raampje vernield.

Ook was er geprobeerd een deur te forceren. Er werd niemand meer aangetroffen. Om er zeker van te zijn dat er geen inbrekers in de woning waren, ging de politie naar binnen.

Op de zolderverdieping vonden de agenten in totaal 163 hennepplanten. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur in beslag.

december 16, 2017

Op de Weg om de Noord in Hoofddorp is donderdagavond een bestuurder met te veel alcohol op tegen een boom gereden. De bestuurder ging er te voet vandoor maar hij werd snel door agenten staande gehouden.......

Op de Weg om de Noord in Hoofddorp is donderdagavond een bestuurder met te veel alcohol op tegen een boom gereden.

De bestuurder ging er te voet vandoor maar hij werd snel door agenten staande gehouden.

Na controle door het ambulancepersoneel bleek de man niet ernstig gewond. Ook het traumateam hoefde niet in actie te komen.

Na een blaastest bleek de automobilist teveel gedronken te hebben en werd hij aangehouden.

Het doorgaande verkeer was gestremd en de personenauto werd door de bergingsdienst afgevoerd.

december 13, 2017

De gemeenteraad gaat donderdag 14 december 2017 praten over de fysieke leefomgeving. Het doel is een schone, duurzame, hele en veilige openbare ruimte......

De gemeenteraad gaat donderdag 14 december 2017 praten over de fysieke leefomgeving.

Het doel is een schone, duurzame, hele en veilige openbare ruimte.

Een onderdeel daarvan is het voorstel om de parkeerautomaten te vervangen voor meer gebruiksvriendelijke exemplaren.

Bij inwoners is veel ongenoegen over de ingewikkelde en langdurige handelingen die moeten worden uitgevoerd bij het betalen aan de parkeerautomaat.

De vergadering van de gemeenteraad begint om 19.00 uur in het raadhuis en is ook via internet te volgen.

december 13, 2017

In de aula van de KSH (Katholieke Scholengemeenschap Haarlemmermeer) vindt op vrijdag 22 december om 17.00 uur een bijzonder kerstdiner plaats......

In de aula van de KSH (Katholieke Scholengemeenschap Haarlemmermeer) vindt op vrijdag 22 december om 17.00 uur een bijzonder kerstdiner plaats.

Verschillende organisaties werken samen om, aan de inwoners die het kerstfeest niet zelf kunnen vieren of niet met hun familie kunnen vieren, een kerstdiner aan te bieden.

Ook aan maatschappelijke organisatie is gevraagd met een vertegenwoordiging aanwezig te zijn zodat een dialoog kan plaatsvinden tussen de aanwezigen.

De aula van de KSH is aan het Assumburg 1 te Hoofddorp.

december 12, 2017

Een 52-jarige Hoofddorper is zaterdagmorgen rond tien voor acht met zijn auto in de sloot tussen de Alkemadelaan en Populierenstraat in Roelofarendsveen terecht gekomen.....

Een 52-jarige Hoofddorper is zaterdagmorgen rond tien voor acht met zijn auto in de sloot tussen de Alkemadelaan en Populierenstraat in Roelofarendsveen terecht gekomen.

Na ademanalyse bleek de man bijna 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben.

Hij heeft een proces verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zijn auto, of wat daar van over was, moest hij achterlaten voor de berger.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

december 12, 2017

Studenten Pedagogisch werk van het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp houden donderdag 21 december van 16.00 - 18.00 uur een feestelijke benefiet kerstmarkt......

Studenten Pedagogisch werk van het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp houden donderdag 21 december van 16.00 - 18.00 uur een feestelijke benefiet kerstmarkt.

Publiek is van harte welkom. De eerstejaars studenten Pedagogisch medewerker kinderopvang en Onderwijsassistent toveren de kantine van hun school om tot een sfeervolle kerstmarkt met kraampjes vol zoete en hartige hapjes, kerstcadeautjes en kerstversieringen.

december 11, 2017

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen op 22 december vindt een speciale zwemclinic plaats voor zwemmers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking......

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen op 22 december vindt een speciale zwemclinic plaats voor zwemmers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Deze clinic wordt georganiseerd door Zwem- en PoloClub Hoofddorp, de Koninklijke Nederlandse Zwembond en Team Sportservice Haarlemmermeer.

De clinic vindt plaats van 13.30 tot 14.30 uur. Er is maximaal ruimte voor twintig deelnemers. Het hebben van een zwemdiploma is voor deze clinic verplicht.

december 10, 2017

Bart Fiers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Cultuurgebouw, neemt op donderdag 25 januari afscheid. Het Cultuurgebouw komt in een volgende fase waarbij een bestuurder past met een meer cultureel profiel, aldus een persverklaring......

Bart Fiers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Cultuurgebouw, neemt op donderdag 25 januari afscheid. Het Cultuurgebouw komt in een volgende fase waarbij een bestuurder past met een meer cultureel profiel, aldus een persverklaring.

Fiers gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij heeft in de afgelopen jaren een leidende rol gespeeld in het fusieproces, dat heeft geleid tot het huidige Cultuurgebouw.

Er staat nu een organisatie waar we trots op zijn en waaraan andere cultuurorganisaties een voorbeeld nemen.

december 5, 2017

Dinsdag 12 december viert ondernemersorganisatie ZP-net zijn eerste lustrum. De eerste bijeenkomst vond in 2012 plaats in bedrijvenverzamelgebouw De Burgemeester in Hoofddorp......

Dinsdag 12 december viert ondernemersorganisatie ZP-net zijn eerste lustrum. De eerste bijeenkomst vond in 2012 plaats in bedrijvenverzamelgebouw De Burgemeester in Hoofddorp.

De organisatie is sindsdien uitgegroeid tot een levensvatbare vereniging waar ZP'ers en starters nog steeds hun kennis delen en bereid zijn om elkaar te helpen.

ZP-net viert zijn vijfde verjaardag met een borrelbijeenkomst. Die vindt plaats bij Verhage in Hoofddorp Floriande. De aanvang is om 6 uur. Meer informatie is te vinden op de website van ZP-net.

november 28, 2017

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof die plaatsvond op zondagavond op het Roosterbospad in Hoofddorp. Omstreeks tien voor zeven werd een 15-jarige jongen tijdens het wandelen met de hond aangesproken door een man......

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof die plaatsvond op zondagavond op het Roosterbospad in Hoofddorp. Omstreeks tien voor zeven werd een 15-jarige jongen tijdens het wandelen met de hond aangesproken door een man.

Die eiste geld en de mobiele telefoon van de jongen. De man dreigde met een mes. De dader is een blanke man van ongeveer 20 jaar oud, met een lengte van 1,80 meter. Hij had een kras of litteken op zijn voorhoofd.

november 28, 2017

Een 8-jarig meisje is gewond geraakt toen ze maandagmiddag in Hoofddorp werd aangereden door een personenauto. In plaats van zich om het slachtoffertje te bekommeren, maakte de automobilist zich uit de voeten.......

Een 8-jarig meisje is gewond geraakt toen ze maandagmiddag in Hoofddorp werd aangereden door een personenauto.

In plaats van zich om het slachtoffertje te bekommeren, maakte de automobilist zich uit de voeten.

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor 3 op de kruising van de Hoofdweg met Graan voor Visch. De politie meldt dat het meisje bij de aanrijding lichtgewond raakte.

De politie roept getuigen op zich te melden. Behalve naar de doorrijder en getuigen is de politie ook op zoek naar een vrouw die het meisje in afwachting van de hulpdiensten heeft opgevangen.