MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jazz op Maandag | 21:00 - 22:00
Share |

Content about KSH

december 13, 2017

In de aula van de KSH (Katholieke Scholengemeenschap Haarlemmermeer) vindt op vrijdag 22 december om 17.00 uur een bijzonder kerstdiner plaats......

In de aula van de KSH (Katholieke Scholengemeenschap Haarlemmermeer) vindt op vrijdag 22 december om 17.00 uur een bijzonder kerstdiner plaats.

Verschillende organisaties werken samen om, aan de inwoners die het kerstfeest niet zelf kunnen vieren of niet met hun familie kunnen vieren, een kerstdiner aan te bieden.

Ook aan maatschappelijke organisatie is gevraagd met een vertegenwoordiging aanwezig te zijn zodat een dialoog kan plaatsvinden tussen de aanwezigen.

De aula van de KSH is aan het Assumburg 1 te Hoofddorp.

november 10, 2017

Op donderdag 30 november organiseert de gemeenteraad voor de tiende keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi.....

HAARLEMMERMEER - Op donderdag 30 november organiseert de gemeenteraad voor de tiende keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi.

maart 3, 2017

De wethouders Marjolein Steffens-van de Water van Jeugdzaken en John Nederstigt van Onderwijs doen donderdag 9 maart mee aan een debat over normen en waarden.....

HOOFDDORP - De wethouders Marjolein Steffens-van de Water van Jeugdzaken en John Nederstigt van Onderwijs doen donderdag 9 maart mee aan een debat over normen en waarden. Het debat wordt gehouden in de aula van de KSH aan het Assumburg in Hoofddorp en begint om 20:00 uur.

De discussie is een initiatief van het lokaal netwerk van de VVD. Aanleiding voor het debat is het feit dat normen en waarden een grote rol spelen in de verkiezingscampagne voor een nieuwe Tweede Kamer.

december 24, 2016

De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp heeft afgelopen week een inzamelactie gehouden voor de Voedselbank Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp heeft afgelopen week een inzamelactie gehouden voor de Voedselbank Haarlemmermeer.

Toen de KSH-leerlingen donderdag kerstfeest op school vierden, was hen ook gevraagd om iets mee te nemen voor de Voedselbank.

Daar was door de leerlingen massaal gehoor aan gegeven, want men kon ruim zestig volle kratten vullen.

De donaties varieerde hierbij van wasmiddelen tot hagelslag en van pakken rijst en pasta tot lekkere extraatjes zoals koekjes.

Bron: Haarlemsdagblad.nl

december 2, 2016

Leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp zijn verkozen tot de winnaars van het Scholierendebattoernooi 2016.....

HOOFDDORP – Leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp zijn verkozen tot de winnaars van het Scholierendebattoernooi 2016.

Aan dit toernooi in het raadhuis in Hoofddorp deden afgelopen donderdag vijf middelbare scholen uit Haarlemmermeer mee.

De leerlingen van deze scholen gingen met elkaar in debat om verschillende stellingen te verdedigen of aan te vallen.

Dit negende debattoernooi vond plaats onder jurering van diverse gemeenteraadsleden die de leerlingen van de KSH uiteindelijk verkozen tot de winnaars van dit toernooi.

november 26, 2016

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn uit het schoolgebouw van KSH in Hoofddorp een twintigtal laptops gestolen.....

HOOFDDORP – In de nacht van donderdag op vrijdag zijn uit het schoolgebouw van KSH in Hoofddorp een twintigtal laptops gestolen.

De inbrekers zijn de school aan de Assumburg binnengekomen door een groot raam te vernielen.

De inbraak heeft volgens de politie vermoedelijk rond 02:00 uur ‘s nachts plaatsgevonden.

De politie vraagt eventuele getuigen van deze inbraak zich bij hen te melden.

Bron: haarlemsdagblad.nl

juli 7, 2016

Hoewel aanvankelijk de indruk werd gewekt dat de scores van de scholen in Haarlemmermeer aan de lage kant zitten blijken de onderwijsinstellingen in vergelijking met scholen in omliggende regio’s een zeer goede eindexamenuitslagen te hebben neergezet.......

HAARLEMMERMEER - Hoewel aanvankelijk de indruk werd gewekt dat de scores van de scholen in Haarlemmermeer aan de lage kant zitten blijken de onderwijsinstellingen in vergelijking met scholen in omliggende regio’s als Amsterdam en Haarlem zeer goede eindexamenuitslagen te hebben neergezet.Met name leerlingen op de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp en het Herbert Visser College boekten resultaten die ver boven het landelijk gemiddelde liggen.Volgens rector Alle van Steenis, die optreedt als woordvoerder namens alle scholen, wordt er bij het centraal-examencijfer gerekend met een d

april 26, 2016

Rutger Postma en Carlijn Verweij van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp hebben afgelopen week de prijs voor het beste profielwerkstuk gewonnen......
 

HOOFDDORP – Rutger Postma en Carlijn Verweij van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp hebben afgelopen week de prijs voor het beste profielwerkstuk gewonnen.

Voor alweer de vijftiende keer werd bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in Haarlem prijzen uitgereikt voor de beste profielwerkstukken voor HAVO en VWO.

De prijs voor het beste VWO-werkstuk was voor het werkstuk 'Rode Jihadisten' van de Hoofddorpse leerlingen Rutger en Carlijn.

juni 20, 2015

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft besloten tot opheffing van de geheimhouding op de nota “Toekomst en instandhouding Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp”.......

HOOFDDORP – De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft besloten tot opheffing van de geheimhouding op de nota “Toekomst en instandhouding Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp”.

Met deze nota had het college van B en W op 3 maart besloten dat vanwege de bijzondere situatie waarin de school verkeert, eenmalig 150.000 euro bij te dragen in de fusie- en overnamekosten van de KSH en IRIS Stichting voor Christelijk Voorgezet Onderwijs.

juni 19, 2015

Bij de Katholieke Scholengemeenschap in Hoofddorp is 97 procent van de examenkandidaten VWO inmiddels geslaagd.....

HOOFDDORP – Bij de Katholieke Scholengemeenschap in Hoofddorp is 97 procent van de examenkandidaten VWO inmiddels geslaagd. Mark Mees, directeur van de school verwacht dat ook de laatste 3 procent van alle 34 leerlingen die dit jaar eindexamen VWO hebben gedaan, zullen slagen. Het is een opsteker die de school volgens Mees zeker kan gebruiken. Want in januari van dit jaar kreeg de school van het centrum Hoger Onderwijs Informatie nog magere rapportcijfers.

januari 28, 2015

De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp biedt vanaf aankomend schooljaar vwo-plus-onderwijs aan vwo’ers die meer willen......

HOOFDDORP – De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp biedt vanaf aankomend schooljaar vwo-plus-onderwijs aan vwo’ers die meer willen.

VWO-plussers kunnen dan vakken als filosofie, Cambridge Engels en het themaprogramma sterrenkunde en debatteren volgen.

Dit kan komend schooljaar eveneens op het gymnasium, maar hierbij hebben de leerlingen dan ook de keuze om Grieks of Latijns te volgen.

december 12, 2014

Leerlingen en personeel van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) hebben een maand lang geld ingezameld voor de kerstactie “Serious Request” van de radiozender 3FM......

HOOFDDORP - Leerlingen en personeel van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) hebben een maand lang geld ingezameld voor de kerstactie “Serious Request” van de radiozender 3FM. Hoogtepunt van de KSH-actie wordt een Santa Walk naar het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem op vrijdag 19 december. Ruim 500 leerlingen, docenten en ouders lopen dan met een cheque en in een Kerstmannenpak naar Haarlem. Bedrijven en inwoners uit Haarlemmermeer die deze KSH-actie voor Serious Request financieel willen ondersteunen kunnen dit doen via: www.kominactie.nl/KSHforSR

oktober 21, 2014

De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp heeft zich in Den Haag gemeld om met ingang van 2015 pilotschool te worden voor het vak maatschappijwetenschappen........

HOOFDDORP - De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp heeft zich in Den Haag gemeld om met ingang van 2015 pilotschool te worden voor het vak maatschappijwetenschappen.

Dit vak is een verdiepte vorm van maatschappijleer.
Het gymnasium wordt ook in een nieuw jasje gestoken.

De leerlingen krijgen standaard Engels en Frans op hoog niveau - Cambridge Engels en Delf Frans - zodat zij op dat vakgebied bijna native-speaker worden.

De modernisering van het onderwijspakket op de KSH krijgt daarmee verder vorm.

Bron: Haarlems Dagblad
 

juli 21, 2014

Luister vanavond tussen 7 en 9 uur naar de achtste Nederstigt’s Zomerstudio. Als gast ontvangt John Nederstigt de rector van de KSH in Hoofddorp Mark Mees……

Luister vanavond tussen 7 en 9 uur naar de achtste Nederstigt’s Zomerstudio. Als gast ontvangt John Nederstigt de rector van de KSH in Hoofddorp Mark Mees.

Met Andy Houtkamp praat John over de mooiste sportgebeurtenissen uit de geschiedenis, waaronder de 800 meter van Ellen van Lange tijdens de Olympische Zomerspelen van 1992 in Barcelona.

John Nederstigt is in het dagelijks leven wethouder van Duurzame Economische Ontwikkeling, Innovatie, Onderwijs en Jeugdzorg in de gemeente Haarlemmermeer.

Daarnaast is hij een groot muziekliefhebber.

april 16, 2014

Afgelopen vrijdag won Bart van der Zwaard, leerling van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp, in Amsterdam de titel ’Beste voorlezer uit de brugklas’ van Noord-Holland.....

HOOFDDORP – Afgelopen vrijdag won Bart van der Zwaard, leerling van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp, in Amsterdam de titel ’Beste voorlezer uit de brugklas’ van Noord-Holland.

Hij won deze titel van zes anderen door voor te lezen uit het boek Password van schrijfster Mirjam Mous.

Op 22 mei doet brugklasser Bart mee aan de grote landelijke finale in het muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht.
 

maart 22, 2014

Aanstaande woensdag 26 maart gaat de burgemeester van Haarlemmermeer, Theo Weterings, in gesprek met leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp......

HOOFDDORP – Aanstaande woensdag 26 maart gaat de burgemeester van Haarlemmermeer, Theo Weterings, in gesprek met leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp.

Leerlingen van de de studierichting ‘Talenstroom Cultuur, Media en Maatschappij’, bereiden deze bijeenkomst tijdens hun lessen voor.

Zij verdiepen zich daarbij in de algemene leefsituatie in Haarlemmermeer. Zij doen dit met de nadruk op Hoofddorp omdat zij daar bijna allemaal wonen.

maart 22, 2014

Leerlingen van het Herbert Vissers College en de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp ontwerpen dit voorjaar een duurzaam gebouw van afval in opdracht van NMCH Centrum voor Duurzaamheid......

HOOFDDORP - Leerlingen van het Herbert Vissers College en de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp ontwerpen dit voorjaar een duurzaam gebouw van afval in opdracht van NMCH Centrum voor Duurzaamheid.

Er wordt kennis gemaakt met het concept Cradle to Cradle in Park 20 te Hoofddorp, via een speciaal hiervoor ontwikkelde educatie-app.

Dit concept gaat uit van gesloten kringlopen, en is ontwikkeld door de Amerikaanse architect William McDonough en de Duitse chemicus Michael Braungart.

februari 15, 2014

D66-prominent en oud-minister van economische zaken Jan Terlouw was afgelopen woensdagavond naar Hoofddorp gekomen voor het afnemen van een door hem geschreven dictee......

HOOFDDORP – D66-prominent en oud-minister van economische zaken Jan Terlouw was afgelopen woensdagavond naar Hoofddorp gekomen voor het afnemen van een door hem geschreven dictee.

Naast politicus, is Jan Terlouw ook bekend als schrijver van vele kinderboeken.

Na afloop van dit moeilijke dictee werden de winnaars van het KSH-dictee bekend gemaakt.

Bij de categorie leerlingen van de KSH was dit Chloë van Baar.

februari 10, 2014

Op 12 februari zal Jan Terlouw het derde Groot Dictee der Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) voordragen. Hij heeft speciaal voor deze gelegenheid het dictee geschreven......

Op 12 februari zal Jan Terlouw het derde Groot Dictee der Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) voordragen. Hij heeft speciaal voor deze gelegenheid het dictee geschreven.

Deelnemers zijn leerlingen en docenten van de KSH, lokale ondernemers, lokale politici en inwoners die zich hebben ingeschreven.

Er zijn 3 categorieën die beoordeeld worden; de leerlingen, medewerkers van de KSH en de genodigden uit Haarlemmermeer.

Tijdens de pauze wordt een lijsttrekkersdebat tussen lokale fractievoorzitters georganiseerd met thema taal en politiek.

januari 21, 2014

De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) heeft een muziek- en theatervleugel gerealiseerd met vijf professionele muziekstudio’s....

HOOFDDORP - De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) heeft een muziek- en theatervleugel gerealiseerd met vijf professionele muziekstudio’s.

Op 21 januari om 16.00 uur zal deze officieel worden geopend door wethouder Adam Elzakalai met verschillende muzikale optredens door leerlingen van KSH.

Ook zal er een convenant ondertekend worden waarmee de samenwerking tussen KSH en PierK zal worden beklonken.

maart 27, 2012

HOOFDDORP - In de aula van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp vond vorige week het groot KSH-dictee plaats. De jongste deelnemers waren de brugklassers en de oudste was een heer van 75 jaar.
 

HOOFDDORP - In de aula van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp vond woensdag 21 maart het groot KSH-dictee plaats.
De jongste deelnemers waren de brugklassers en de oudste was een heer van 75 jaar.
Het uit elf zinnen staande dictee was geschreven door auteur Aliefka Bijlsma.
Eregast wethouder van onderwijs John Nederstigt reikte na afloop de prijzen uit aan de winnaars en aan de beste leerling.
Hij sprak de wens uit, dat na het enorme succes dit jaar, het Groot KSH Dictee ook volgend jaar zal plaatsvinden.