MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

april 17, 2018

Vakantievlieger Transavia zet komend winterseizoen vol in op het Midden-Oosten.....

SCHIPHOL - Vakantievlieger Transavia zet komend winterseizoen vol in op het Midden-Oosten. Opvallend, schrijft Het Parool, gezien de burgeroorlog in Syrië, de oplopende internationale spanningen en de 1,8 miljoen Syrische vluchtelingen in Libanon.

De maatschappij vliegt vanaf november twee keer per week van Schiphol naar Beiroet, als enige Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

april 17, 2018

De Polderbaan is sinds zondag 15 april 6 uur weer beschikbaar voor vliegverkeer. De baan was vanaf zondag 25 maart buiten gebruik voor groot onderhoud.....

De Polderbaan is sinds zondag 15 april 6 uur weer beschikbaar voor vliegverkeer. De baan was vanaf zondag 25 maart buiten gebruik voor groot onderhoud.

De werkzaamheden werden uitgevoerd in een periode van drie weken. De luchthaven koos voor zogeheten ‘levensduur verlengend onderhoud’ om een periode van drie jaar te overbruggen.

Dit betekent dat in 2021 groot onderhoud aan de gehele Polderbaan moet worden gepleegd.

april 14, 2018

Schiphol zet tijdens de komende meivakantie 20 procent meer personeel in dan vorig jaar, om de drukte tijdens die vakantie het hoofd te bieden......

Schiphol zet tijdens de komende meivakantie 20 procent meer personeel in dan vorig jaar, om de drukte tijdens die vakantie het hoofd te bieden.

Ook kunnen reizigers dit jaar hun handbagage door een nieuwe CT-scanner halen, die het overbodig maakt dat bijvoorbeeld vloeistoffen en laptops eruit moeten worden gehaald.

Vorig jaar trof de luchthaven ook maatregelen in aanloop naar de meivakantie, maar konden enorme wachtrijen niet worden voorkomen. Tientallen mensen misten daardoor hun vlucht.

april 11, 2018

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen...........

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Air France-KLM zegt dat er geen bod is gedaan. In totaal zouden drie belangstellenden zich bij de bewindvoerder van Alitalia gemeld hebben. Een andere zou Lufthansa zijn en wie de derde is, is niet bekend. Alitalia ging vorig jaar failliet, toen grootaandeelhouder Etihad Airways zich terugtrok nadat het personeel zich had uitgesproken tegen een saneringsplan.

april 7, 2018

De omwonenden van Schiphol, vertegenwoordigd door de bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol, willen dat er wordt vastgehouden aan het huidige vliegplafond, totdat vliegveld Lelystad opengaat......

De omwonenden van Schiphol, vertegenwoordigd door de bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol, willen dat er wordt vastgehouden aan het huidige vliegplafond, totdat vliegveld Lelystad opengaat.

Dat betekent 500.000 starts en landingen per jaar, wat nu al bijna is bereikt.

Een paar duizend vliegbewegingen van Schiphol naar Lelystad verplaatsen biedt geen soelaas.

Pas als er 45.000 starts en landingen zijn verplaatst, willen de omwonenden praten over het verhogen van het vliegplafond op Schiphol.

Bron: Trouw
 

april 6, 2018

De luchthaven Schiphol heeft afgelopen donderdag een Stiltecentrum of Meditation centre officieel geopend. Reizigers die komen bidden, mediteren of gewoon behoefte hebben aan stilte kunnen hier terecht......

De luchthaven Schiphol heeft afgelopen donderdag een Stiltecentrum of Meditation centre officieel geopend. Reizigers die komen bidden, mediteren of gewoon behoefte hebben aan stilte kunnen hier terecht.

Moslims, joden, christenen, hindoes en boeddhisten: alle religies en overtuigingen zijn welkom. Schiphol zegt dat het stiltecentrum ruim 60.000 bezoekers per jaar ontvangt.

Wethouder Adam Elzakalai was aanwezig bij de opening en sprak van een oase van rust op de drukste plek in Nederland.

Bron: Luchtvaartnieuws
 

april 5, 2018

Luchthaven Schiphol moet zogenaamde winterslots die het vliegveld niet heeft gebruikt, overhevelen naar de zomerperiode.....

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol moet zogenaamde winterslots die het vliegveld niet heeft gebruikt, overhevelen naar de zomerperiode. Dat heeft de rechtbank in Haarlem donderdag beslist.

Slots zijn tijdsperiodes waarin een vliegtuig mag vertrekken of aankomen op een luchthaven. Schiphol had zo'n 2.500 ongebruikte tijdslots over vanwege storm- en sneeuwoverlast.

april 4, 2018

De vliegtuigen die donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.....

De vliegtuigen die vorige week donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.

De KLM-Boeing maakte een doorstart op de Zwanenburgbaan, waardoor hij te dicht bij het opstijgende Transavia-toestel kwam. De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte op Twitter melding van een “ernstig incident”.

De 2 vliegtuigen, die nagenoeg op dezelfde hoogte vlogen, maakten scherpe bochten van elkaar af, om een botsing te voorkomen. De horizontale afstand tussen de toestellen was ongeveer een kilometer.

april 4, 2018

Door computerproblemen bij luchtverkeersleiding Eurocontrol in Brussel hebben reizigers op Schiphol dinsdag vertraging opgelopen. In heel Europa werd mogelijk de helft van 29.500 vluchten vertraagd door de storing......

Door computerproblemen bij luchtverkeersleiding Eurocontrol in Brussel hebben reizigers op Schiphol dinsdag vertraging opgelopen.

In heel Europa werd mogelijk de helft van 29.500 vluchten vertraagd door de storing.

Het vluchtmanagementsysteem viel uit, waardoor noodprocedures in werking traden.

Vliegtuigmaatschappijen moesten hun vluchtplannen opnieuw indienen.
Kort na de eerste melding liet de organisatie weten de oorzaak al te hebben ontdekt, maar dat het probleem pas laat op de dinsdagavond opgelost zou zijn.

april 3, 2018

De inspectiedienst die afspraken over geluidslimieten moet controleren geeft zelf toe dat er bij overtredingen niet wordt opgetreden......

SCHIPHOL - De controle op de geluidshinder die het vliegverkeer van en naar Schiphol veroorzaakt faalt in alle opzichten.

De inspectiedienst die afspraken over geluidslimieten moet controleren geeft zelf toe dat er bij overtredingen niet wordt opgetreden.

Een nieuw normen- en handhavingsstelsel blijkt nu al failliet.

Het wordt in de praktijk wel te worden toegepast maar er bestaat nog geen wettelijke basis voor.

Dat blijkt uit correspondentie tussen de inspectiedienst (ILT) en omwonenden van de luchthaven die willen dat er wordt opgetreden.

april 3, 2018

Luchthaven Schiphol wordt binnenkort uitgerust met Stop de bloeding-sets. Hiermee kan medische hulp worden gegeven na een aanslag......

Stop de bloeding-sets. Hiermee kan medische hulp worden gegeven na een aanslag.

Volgens traumachirurg dr. Leo Geeraedts van het VMC moet en kan hulp na een aanslag eerder.

Bij een aanslag of een ongeluk gaan veel levens verloren door bloedverlies.

Veel slachtoffers kunnen worden gered wanneer het bloeden snel wordt gestopt.

Geeraeds ziet het liefst dat naast alle AED's Stop de bloeding-sets komen te hangen.

Die wens lijkt in vervulling te gaan nu Schiphol de eerste Stop de bloeding-sets in kasten van bedrijfshulpverleners hangt.

april 2, 2018

Op de kruising van de Schiphol Boulevard, Loevesteinse Randweg met de Westelijke Randweg en de toerit van de A4 in richting van Amsterdam zijn Eerste Paasdag twee mensen gewond geraakt bij een ernstig ongeval......

Op de kruising van de Schiphol Boulevard, Loevesteinse Randweg met de Westelijke Randweg en de toerit van de A4 in richting van Amsterdam zijn Eerste Paasdag twee mensen gewond geraakt bij een ernstig ongeval.

De slachtoffers zijn door toegesnelde ambulances opgevangen en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. De precieze toedracht van het ongeval word door de Dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de Koninklijke Marechaussee nog onderzocht.

maart 30, 2018

Na moederbedrijf KLM stopt nu ook Transavia met ingang van april met de verkoop van sigaretten aan boord van zijn vliegtuigen.......

Na moederbedrijf KLM stopt nu ook Transavia met ingang van april met de verkoop van sigaretten aan boord van zijn vliegtuigen.

De luchtvaartmaatschappij vindt de verkoop niet meer bij het imago passen en signaleert bovendien een daling in de vraag naar tabaksproducten.

Sigaretten waren te koop op vluchten met een bestemming buiten de Europese Unie. Transavia adverteert al sinds december 2017 niet meer voor sigaretten.
 

maart 28, 2018

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen heeft de Tweede Kamer laten weten dat de Milieu Effect Rapportage over Schiphol opnieuw is uitgesteld.........

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen heeft de Tweede Kamer laten weten dat de Milieu Effect Rapportage over Schiphol opnieuw is uitgesteld. Oorzaak is dat de externe bureaus die de berekeningen moeten uitvoeren, de laatste maanden hun handen vol hebben gehad aan de berekeningen van de routes rond vliegveld Lelystad. De stukken zijn nu vlak voor de zomervakantie gereed. De omgevingsraad kan dan na de zomervakantie een advies uitbrengen.

maart 27, 2018

Luchtreizigers zijn van mening dat ze op Schiphol de beste luchthavenmedewerkers van Europa treffen. De luchthaven ontving hiervoor vorige week een Skytrax World Airport Award......

Luchtreizigers zijn van mening dat ze op Schiphol de beste luchthavenmedewerkers van Europa treffen. De luchthaven ontving hiervoor vorige week een Skytrax World Airport Award.

De jury bestond uit bijna veertien miljoen passagiers die via een online enquête hun ervaringen deelden over alles van check-in tot en met de gate op meer dan 500 luchthavens.

Volgens de motivatie is de award gewonnen vanwege de gecombineerde kwaliteit van de medewerkers die is terug te zien in houding, vriendelijkheid en efficiëntie.

maart 27, 2018

Ondanks dat de groeilimiet nagenoeg is bereikt, kan Schiphol komend zomerseizoen vijf nieuwe bestemmingen aan het wereldwijde routenetwerk toevoegen.....

Ondanks dat de groeilimiet nagenoeg is bereikt, kan Schiphol komend zomerseizoen vijf nieuwe bestemmingen aan het wereldwijde routenetwerk toevoegen.

Het gaat om Orlando International, Alghero, Fortaleza, Växjö en Zadar. Dat blijkt uit een uitgebreide zomerroute-special van Luchtvaartnieuws Magazine.

Orlando International Airport wordt dagelijks aangevlogen door Delta Air Lines. TUI fly vliegt vanaf Schiphol al op Orlando, maar maakt gebruik van Sanford Airport.

maart 26, 2018

Voor de tweede keer in amper twee maanden woedde vrijdagavond een brand in een passagierstrein. De brand, in een wc in het achterste deel van de trein, werd op eindstation Schiphol ontdekt......

Voor de tweede keer in amper twee maanden woedde vrijdagavond een brand in een passagierstrein. De brand, in een wc in het achterste deel van de trein, werd op eindstation Schiphol ontdekt.

Omstreeks kwart over tien ging het automatische brandalarm van de schipholspoortunnel af. De brandweer besloot na aankomst op te schalen naar middelbrand.

maart 23, 2018

Het aantal nachtvluchten op Schiphol wordt niet verlaagd, dat zei luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen donderdag in de Tweede Kamer.......

Het aantal nachtvluchten op Schiphol wordt niet verlaagd, dat zei luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen donderdag in de Tweede Kamer.

Omliggende gemeenten van Schiphol vinden dat het aantal moet worden teruggebracht naar de afgesproken 29.000 nachtvluchten. Volgens hen ligt sinds 2015 het werkelijke aantal nachtelijke vliegbewegingen boven de 32.000; in 2016 waren het er zelfs 33.000.

Volgens de minister is er in de Omgevingsraad Schiphol nog discussie gaande over maximaal 29.000 of 32.000 nachtvluchten.

maart 20, 2018

Vanaf 1 april is Bart Pouwels binnen Schiphol de nieuwe “vrachttopman” van het team Aviation Marketing en Cargo......

Vanaf 1 april is Bart Pouwels binnen Schiphol de nieuwe “vrachttopman” van het team Aviation Marketing en Cargo.

Op dit moment is hij directeur “Business development cargo”. Pouwels zegt dat hij deze ervaring goed kan gebruiken om de lucht-cargo de komende jaren nog beter op de kaart te zetten.

Bart Pouwels heeft al zo’n twintig jaar ervaring in de luchtvaartsector en werkt al 10 jaar voor Schiphol.
 

maart 16, 2018

Vanaf zondagavond 25 maart gaat de Polderbaan van Schiphol drie weken dicht voor onderhoud.....

SCHIPHOL - Vanaf zondagavond 25 maart gaat de Polderbaan drie weken dicht voor onderhoud. Tot en met 15 april zullen landende en startende vliegtuigen voornamelijk van drie andere banen gebruik moeten maken, met meer hinder als gevolg.
Vooral de parallelle Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan maar ook de Buitenveldertbaan krijgen tijdelijk meer vliegverkeer.

In 2021 wordt de Polderbaan opnieuw onder handen genomen, maar dan gaat de gehele baan op de schop.
 

maart 12, 2018

Dick Benschop zal met ingang van 1 mei a.s. CEO van de NV Luchthaven Schiphol worden. Minister Hoekstra van Financiën heeft zijn benoeming goedgekeurd......

Dick Benschop zal met ingang van 1 mei a.s. CEO van de NV Luchthaven Schiphol worden. Minister Hoekstra van Financiën heeft zijn benoeming goedgekeurd.

Benschop is momenteel in dienst bij Shell International als Vice President Non-Operated Ventures. Hij wordt de opvolger van Jos Nijhuis die sinds 2009 leiding geeft aan de Schiphol Group.

Over de opvolging van huidige CEO Nijhuis ontstond ophef, nadat die zich nadrukkelijk had uitgesproken voor een mannelijke kandidaat.

maart 7, 2018

Wethouder Ap Reinders heeft afgelopen maandag het startsein gegeven voor de tweede ronde van 'Vergrijzen of Verzilveren'...........

SCHIPHOL - Wethouder Ap Reinders heeft afgelopen maandag het startsein gegeven voor de tweede ronde van 'Vergrijzen of Verzilveren'. Dit project van Luchtvaart Community Schiphol en House of Skills moet vijftigplussers (meer) kans geven op het vinden van een baan en dan vooral op het terrein van de luchthaven. Aan de eerste ronde in juni vorig jaar deden 15 werkzoekenden mee, twaalf van hen vonden een baan.

maart 2, 2018

Op Schiphol zijn afgelopen weekend twee bedelaars aangehouden. Zij hielden in de trein maar ook op Schiphol Plaza een zielig verhaal over kindertjes.......

Op Schiphol zijn afgelopen weekend twee bedelaars aangehouden. Zij hielden in de trein maar ook op Schiphol Plaza een zielig verhaal over kindertjes.

Het opgehaalde geld werd echter direct omgezet in sigaretten uit de kiosk.

Agenten zagen dat de twee zwartrijders andere reizigers om geld vroegen. in een fastfoodrestaurant ging het bedelen door.

Een agent in burger werd ook om geld gevraagd. De twee werden gearresteerd en verklaarden net een maand in Nederland te zijn. Dat klopte niet. Ze bleken al twee jaar aan het bedelen te zijn.

maart 2, 2018

Door de harde oostenwind vlogen donderdagochtend grote vliegtuigen als de Boeing 747 en Airbus A330 op slechts 300 meter hoogte over Hoofddorp om te landen op de Buitenveldertbaan.......

Door de harde oostenwind vlogen donderdagochtend grote vliegtuigen als de Boeing 747 en Airbus A330 op slechts 300 meter hoogte over Hoofddorp om te landen op de Buitenveldertbaan.

Deze ongewone aanvliegroute bleef niet onopgemerkt. Volgens het Haarlems Dagblad viel een bewoner uit de wijk Bornholm het afwijkende vliegtuiggeluid op. De toestellen bleken vanaf 7.30 uur over zijn huis te vliegen.