MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

januari 19, 2018

Een vlucht van United Airlines op weg naar vliegveld Newark bij New York is vanmiddag rond 15.15 uur teruggekeerd op Schiphol omdat vijftien mensen onwel werden vanwege zuurstofgebrek......

SCHIPHOL - Een vlucht van United Airlines op weg naar vliegveld Newark bij New York is vanmiddag rond 15.15 uur teruggekeerd op Schiphol vanwege een incident.

Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland zijn er vijftien mensen onwel geworden vanwege zuurstofgebrek.

Ook was er volgens de woordvoerder sprake van oververhitting in het landingsgestel, maar dat zou zover bekend niks met het zuurstofgebrek te maken hebben.

Het zou inmiddels weer goed gaan met de onwel geworden passagiers. Zij zijn op de luchthaven opgevangen.

januari 18, 2018

De KLM heeft voor donderdagochtend vanwege de westerstorm meer dan 200 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Het gaat hier om vluchten binnen Europa.....

De KLM heeft voor donderdagochtend vanwege de westerstorm meer dan 200 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Het gaat hier om vluchten binnen Europa.

Vanwege de heftige storm is er donderdag op Schiphol sprake van beperkte start- en landingsbaancapaciteit.

Bovendien is er vanwege de harde wind tussen 10.00 en 12.00 uur geen grondafhandeling mogelijk.

januari 17, 2018

De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft woensdagochtend een 52-jarige man aangehouden die nog ruim 178.000 euro moet betalen..........

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft woensdagochtend een 52-jarige man aangehouden die nog ruim 178.000 euro moet betalen vanwege een openstaand vonnis.

januari 13, 2018

Luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van biobrandstof kunnen in de toekomst voorrang krijgen bij het toedelen van slots op Schiphol......

Luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van biobrandstof kunnen in de toekomst voorrang krijgen bij het toedelen van slots op Schiphol.

In het weekblad Elsevier zegt minister Cora van Nieuwenhuizen
van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat daardoor de luchtvaart milieuvriendelijker zal worden.

Volgens de minister is de verdere ontwikkeling van
biobrandstoffen onvermijdelijk om de klimaatdoelstellingen van het kabinet te halen. Ze is bereid om deze ontwikkeling mede te financieren.

januari 13, 2018

Een taxichauffeur is naar de rechter gestapt voor een boete voor het ronselen van een klant op Schiphol. Hij zou in mei 2017 een Engelsman zijn taxidiensten hebben aangeboden........

Een taxichauffeur is naar de rechter gestapt voor een boete voor het ronselen van een klant op Schiphol. Hij zou in mei 2017 een Engelsman zijn taxidiensten hebben aangeboden.

De taxichauffeur beweert echter dat hij met collega’s in gesprek was.

Volgens de algemene plaatselijke verordening van Haarlemmermeer is ronselen verboden op de plek waar de bekeuring werd uitgeschreven. Er staat een boete op van minstens €350,-.

januari 9, 2018

Civiele en militaire luchtverkeersleiders werken sinds maandag 8 januari schouder aan schouder vanuit de vernieuwde operations room in een gebouw op Schiphol-Oost.......

Civiele en militaire luchtverkeersleiders werken sinds maandag 8 januari schouder aan schouder vanuit de vernieuwde operations room in een gebouw op Schiphol-Oost.

Door de twee luchtverkeersleidingen te integreren, wordt het Nederlands luchtruim beter benut. De samenwerking vanuit één 'operations room' zou ook nodig zijn voor de noodzakelijke nieuwe indeling van het Nederlandse luchtruim.

januari 8, 2018

FNV Luchtvaart heeft zondagochtend besloten de voor vandaag aangekondigde 24-uursstaking van cabinepersoneel bij KLM op te schorten. Vrijdagnacht bereikte de grootste cabinebond VNC al een principeakkoord met de KLM-directie......

SCHIPHOL - FNV Luchtvaart heeft zondagochtend besloten de voor vandaag aangekondigde 24-uursstaking van cabinepersoneel bij KLM op te schorten.

Vrijdagnacht bereikte de grootste cabinebond VNC al een principeakkoord met de KLM-directie. "De concepttekst hiervan hebben wij ter beoordeling ontvangen en kwalificeren wij als een hernieuwd eindbod", laat Birte Nelen van FNV Luchtvaart weten.

januari 6, 2018

Een deel van het KLM-cabinepersoneel gaat op maandag 8 januari 24 uur staken. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen KLM en FNV zijn stukgelopen......

Een deel van het KLM-cabinepersoneel gaat op maandag 8 januari 24 uur staken. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen KLM en FNV zijn stukgelopen.

Het KLM-personeel hekelt de maatregel om op verre vluchten met één steward of stewardess minder te vliegen.
Alternatieve besparingsmaatregen om dat te voorkomen zijn nog niet gevonden.

Volgens FNV zullen er minder, of zelfs geen KLM-vluchten van Schiphol vertrekken. KLM probeert de staking te voorkomen, maar denkt bij acties vrijwel alle vluchten uit te kunnen voeren.

januari 4, 2018

Zeker acht gemeenten rond Schiphol twijfelen op voorhand aan de betrouwbaarheid van de milieueffectrapportage ..........

SCHIPHOL - Zeker acht gemeenten rond Schiphol twijfelen op voorhand aan de betrouwbaarheid van de milieueffectrapportage (MER), het onderzoek van de luchthaven waarin de ruimte voor die groei wordt berekend. Dat blijkt uit een rondvraag van de NOS onder alle 31 gemeenten die vertegenwoordigd zijn in de Omgevingsraad Schiphol. Twaalf gemeenten, waaronder Haarlemmermeer, zeiden wel vertrouwen te hebben in de luchthaven, en elf gemeenten deden niet mee aan het onderzoek.

december 30, 2017

Hoewel de lijst van het AD sinds recente onthullingen met een flinke korrel zout moet worden genomen, is de 37e plek voor de Oliebollerie in de Aankomstpassage op Schiphol toch een vermelding waard......

Hoewel de lijst van het AD sinds recente onthullingen met een flinke korrel zout moet worden genomen, is de 37e plek voor de Oliebollerie in de Aankomstpassage op Schiphol toch een vermelding waard.

Volgens het juryrapport is de oliebol op de luchthaven niet de absolute top, maar zeker een alleszins smakelijke oliebol.

De vulling zou wat royaler mogen en de korst een tikkeltje knapperiger, vindt de website van de krant.

Een bol kost een euro, weegt 114 gram en heeft een vetpercentage van 7,72 procent.
 

december 28, 2017

Piloten van KLM zijn online een petitie begonnen voor behoud van de pilotenpet.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Piloten van KLM zijn online een petitie begonnen voor behoud van de pilotenpet.

Het plan van de luchtvaartmaatschappij, om de iconische pet per 1 januari 2018 uit het uniform te halen, valt slecht bij de vliegers. Zij verenigen zich online bij de petitie 'De pet moet blijven', dat in korte tijd al meer dan 250 keer is ondertekend.

december 27, 2017

De Nederlandse vliegvelden hebben in de voorbije zomer een recordaantal passagiers verwerkt..........

SCHIPHOL - De Nederlandse vliegvelden hebben in de voorbije zomer een recordaantal passagiers verwerkt. Het waren er volgens het CBS in het derde kwartaal bijna 22,2 miljoen. Dat is 6,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De meeste passagiers, zo'n 19,8 miljoen, vlogen via Schiphol. Daar zit het aantal passagiers sinds 2010 onafgebroken in de lift. Schiphol groeide in het derde kwartaal met 6,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bij de regionale luchthavens Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Maastricht lagen de groeipercentages nog veel hoger.

december 27, 2017

Turkish Airlines vergroot vanaf maart de stoelcapaciteit tussen Schiphol en Istanbul aanzienlijk. Dat meldt Luchtvaart Magazine.......

Turkish Airlines vergroot vanaf maart de stoelcapaciteit tussen Schiphol en Istanbul aanzienlijk. Dat meldt Luchtvaart Magazine.

Door grotere vliegtuigen in te zetten speelt de maatschappij in op het stijgend aantal overstappers via Istanbul naar Azië, Afrika en het Midden-Oosten.

Op dit moment onderhoudt Turkish Airlines vijf vluchten per dag tussen Schiphol en Istanbul.

december 20, 2017

Het kabinet blijft erbij dat Lelystad Airport vluchten moet overnemen van het overvolle Schiphol........

SCHIPHOL - Het kabinet blijft erbij dat Lelystad Airport vluchten moet overnemen van het overvolle Schiphol. Het is de bedoeling dat dat per 1 april 2019 gebeurt, zei minister Cora van Nieuwenhuizen in een debat met de Tweede Kamer. De minister zegt wel dat die startdatum wordt losgelaten als er meer tijd nodig is om alle procedures af te ronden. Zij wil geen risico’s nemen met de veiligheid. Er komt begin 2018 een nieuw onderzoek naar gevolgen voor de omgeving, nadat er in het vorige onderzoek fouten waren gemaakt.

december 19, 2017

Vrachtmaatschappijen krijgen meer ruimte op Schiphol. Eind vorige week werd een akkoord bereikt voor een zogeheten local rule. In het voorstel staan behoud van historische rechten en slotoptimalisatie centraal......

Vrachtmaatschappijen krijgen meer ruimte op Schiphol. Eind vorige week werd een akkoord bereikt voor een zogeheten local rule. In het voorstel staan behoud van historische rechten en slotoptimalisatie centraal.

Hierdoor is er minder risico dat het aantal vrachtvluchten op Schiphol opnieuw afneemt.

Bij het uitgeven van niet-gevlogen slots - bijvoorbeeld door slecht weer - wordt prioriteit gegeven aan vrachtvluchten.

Hiermee is het ook mogelijk om optimaal gebruik te maken van het plafond van 500.000 vliegbewegingen op Schiphol.

december 19, 2017

De Luchtverkeersleiding Nederland heeft maandag bekend gemaakt dat op 11 december twee vliegtuigen elkaar te dicht genaderd zijn in het luchtruim bij Schiphol......

De Luchtverkeersleiding Nederland heeft maandag bekend gemaakt dat op 11 december twee vliegtuigen elkaar te dicht genaderd zijn in het luchtruim bij Schiphol.

De oorzaak was een niet goed ingestelde hoogtemeter van een van de toestellen.

Het voorval is ook bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid gemeld.

Het incident speelde zich af op de maandag dat het vliegverkeer werd ontregeld door hevige sneeuwbuien.

Een vertrekkend en een aankomend vliegtuig zaten daarbij te dicht bij elkaar in het luchtruim.

december 15, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol rond 17.00 uur een man neergeschoten. Dat bevestigt de Marechaussee aan NH Nieuws. De man dreigde met een mes.......

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol rond 17.00 uur een man neergeschoten. Dat bevestigt de Marechaussee aan NH Nieuws. De man dreigde met een mes.

De Marechaussee heeft via Twitter gemeld dat de verdachte is overmeesterd. Hij is aangehouden en afgevoerd naar een ziekenhuis, zo valt te lezen in de tweet.
De marechaussee heeft net in een statement laten weten dat het gaat om een verwarde man. Er wordt geen rekening gehouden met een terroristische aanslag.

december 15, 2017

Om de gezondheidseffecten op korte termijn van ultrafijnstof op de longen van kinderen te onderzoeken start het RIVM een onderzoek onder 200 kinderen tussen de 7 en 11 jaar in de omgeving van Schiphol......

Om de gezondheidseffecten op korte termijn van ultrafijnstof op de longen van kinderen te onderzoeken start het RIVM een onderzoek onder 200 kinderen tussen de 7 en 11 jaar in de omgeving van Schiphol.

De basisscholen De Oosteinder in Aalsmeer en de Oranje Nassauschool in Badhoevedorp doen mee aan het onderzoek.

De kinderen doen thuis dagelijks een blaastest en wekelijks een longfunctietest op school. Daarnaast worden er op de scholen metingen van de luchtverontreiniging uitgevoerd.

Het onderzoek zal in de loop van 2019 zijn afgerond.

december 12, 2017

Na een maandag waarop de vliegvelden veel last hadden van het winterse weer, was het dinsdag nog niet allemaal in een keer over......

Na een maandag waarop de vliegvelden veel last hadden van het winterse weer, was het dinsdag nog niet allemaal in een keer over.

Op Schiphol, waar maandag honderden vluchten uitvielen, moesten sommige passagiers de nacht op veldbedden in de terminal doorbrengen.

Dinsdagochtend heeft KLM nog zo’n vijftig vluchten geannuleerd, vooral in Europa. De luchtvaartmaatschappij waarschuwt dat de vertragingen van maandag ook hun effect op de dinsdag hebben.

Reizigers worden zoveel mogelijk omgeboekt op alternatieve vluchten.

december 6, 2017

ProRail en NS nemen op korte termijn maatregelen om treinpassagiers sneller in- en uit te laten stappen. Zo wordt een LED-scherm boven het perron gehangen dat reizigers moet wijzen op de deurposities van de treinen.......

ProRail en NS nemen op korte termijn maatregelen om treinpassagiers sneller in- en uit te laten stappen.

Zo wordt een LED-scherm boven het perron gehangen dat reizigers moet wijzen op de deurposities van de treinen.

Volgens de spoorbedrijven leidt dit systeem ertoe dat passagiers met bagage sneller instappen, meer kans hebben op een zitplaats en dat de trein op tijd kan vertrekken.

Volgend jaar wordt bovendien een extra roltrap aangelegd op het plein voor Schiphol Plaza.

december 5, 2017

De grootste vakbond van het cabinepersoneel, VNC, doet vooralsnog niet mee met de geplande staking van KLM op 8 januari.....

De grootste vakbond van het cabinepersoneel, VNC, doet vooralsnog niet mee met de geplande staking van KLM op 8 januari.

VNC wacht eerst de onderhandelingen met KLM over de nieuwe cao af. De staking werd gisteren aangekondigd door de FNV.

Die protesteert daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen.

december 4, 2017

Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt op maandag 8 januari voor 24 uur het werk neer. Dat meldt NH Nieuws........

Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt op maandag 8 januari voor 24 uur het werk neer. Dat meldt NH Nieuws.

Het zou voor het eerst in de 98-jarige geschiedenis van KLM zijn dat het cabinepersoneel een hele dag staakt.

FNV protesteert daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen.

december 4, 2017

Baliemedewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport hebben zondag een korte werkonderbreking gehouden op Schiphol.......

Baliemedewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport hebben zondag een korte werkonderbreking gehouden op Schiphol.

Personeel van Swissport voert al langere tijd actie voor verlichting van de werkdruk. Eerdere stiptheidsacties hebben volgens de vakbond FNV Luchtvaart niet het gewenste effect gehad, vandaar dat is besloten tot een werkonderbreking.

De werknemers van Swissport klagen over onderbezetting en onwerkbare roosters. Dat leidt in de woorden van de FNV tot een ongezond hoge werkdruk en een hoog ziekteverzuim.

december 2, 2017

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT zet als eerste de Boeing 737 MAX in naar Schiphol. Het wordt voorlopig een eenmalig bezoek van het geavanceerde type, dat volgende week naar Schiphol moet komen......

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT zet als eerste de Boeing 737 MAX in naar Schiphol. Het wordt voorlopig een eenmalig bezoek van het geavanceerde type, dat volgende week naar Schiphol moet komen.

Aan boord van de zuinige Boeing 737 MAX 8 is bij LOT plaats voor 186 passagiers. Het eerste toestel, met registratie SP-LVA, moet volgens de voorlopige planning woensdag 6 december om 9.40 uur voor het eerst landen op Schiphol en vertrekt volgens schematijd om 10.25 uur.

LOT sloot eerder al een onderhoudsdeal voor de Boeing 737 MAX met Air France-KLM.