MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

november 15, 2017

Volgens piloten gaat Schiphol veel te laks om met de vliegveiligheid..........

SCHIPHOL - Volgens piloten gaat Schiphol veel te laks om met de vliegveiligheid. De luchthaven is ondanks serieuze aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid hardleers. In een brandbrief aan de Tweede Kamer stelt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers dat de veiligheid sluitpost is. Per jaar zijn er vijftig ernstige incidenten, zoals bijna botsingen op de banen en daarnaast nog eens een paar honderd minder ernstige voorvallen. Volgens de piloten is er geen vliegveld dat zo vaak van landingsbanen wisselt als Schiphol.

november 15, 2017

Op Schiphol is een succesvolle proef gedaan met een zelfrijdend personenbusje. Een week lang reed de zogeheten WEpod met passagiers over parkeerterrein P3.......

Op Schiphol is een succesvolle proef gedaan met een zelfrijdend personenbusje. Een week lang reed de zogeheten WEpod met passagiers over parkeerterrein P3.

Er is nog niet getest op de openbare weg. De WEpod is overigens nieuw verschijnsel. Op het Rotterdamse bedrijventerrein Rivium en op luchthaven London Heathrow rijden ze al, zij het alleen op een aparte baan.

Bij de proef op Schiphol mengde het personenbusje, waarin maximaal 6 mensen kunnen plaatsnemen, tussen het gewone verkeer op het parkeerterrein door.

november 11, 2017

Het collectieve ontslag van 101 medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol is voorlopig van de baan. FNV Luchtvaart spreekt van goed nieuws en hoopt dat er een definitieve oplossing komt voor de werknemers........

Het collectieve ontslag van 101 medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies op Schiphol is voorlopig van de baan.

FNV Luchtvaart spreekt van goed nieuws en hoopt dat er een definitieve oplossing komt voor de werknemers.

Het ontslag werd in september aangekondigd nadat de Russische vrachtvlieger Air Bridge Cargo (ABC) zijn plek op Schiphol deels leek kwijt te raken.

ABC is een van de grootste klanten in Nederland van Menzies.

november 10, 2017

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen......

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen.

Dat zei het college van B&W in reactie op vragen van GroenLinks-raadslid Nicole Mulder. Zij wil niet dat mensen bij de koop van hun woning in Rijsenhout of Zwanenburg een koopcontract ondertekenen waar in staat dat ze niet mogen klagen.

november 10, 2017

Donderdagavond hebben de hulpdiensten groot alarm geslagen, nadat een speurhond was aangeslagen op een pakketje in een postsorteercentrum van DHL Express aan de Anchoragelaan bij Schiphol........

Donderdagavond hebben de hulpdiensten groot alarm geslagen, nadat een speurhond was aangeslagen op een pakketje in een postsorteercentrum van DHL Express aan de Anchoragelaan bij Schiphol.

De eerste melding kwam ongeveer omstreeks tien over negen binnen. Na overleg is een half uur later opgeschaald naar grote inzet.

Dit gebeurde, nadat een explosievenspeurhond was aangeslagen. Het pand is voor de veiligheid van de medewerkers ontruimd.

november 6, 2017

Twee Embraer 190’s en Boeing 787-9 Dreamliner van KLM zijn zondagmiddag na de start vanaf Schiphol getroffen door blikseminslag.........

Twee Embraer 190’s en Boeing 787-9 Dreamliner van KLM zijn zondagmiddag na de start vanaf Schiphol getroffen door blikseminslag.

Een Embraer met vluchtnummer KL1175 was op weg naar het Noorse Trondheim, maar keerde boven de Noordzee weer om richting Schiphol, nadat bleek dat het toestel geraakt was door blikseminslag.

Volgens een woordvoerder is het terugkeren voor inspectie een standaardprocedure.

De veiligheid van de passagiers en bemanning is niet in het geding geweest.

november 3, 2017

KLM heeft een commerciële overeenkomst gesloten met de Russische vrachtmaatschappij Air Bridge Cargo (ABC) in het conflict over vertrek- en landingsrechten op Schiphol.......

KLM heeft een commerciële overeenkomst gesloten met de Russische vrachtmaatschappij Air Bridge Cargo (ABC) in het conflict over vertrek- en landingsrechten op Schiphol.

Dat bevestigt een woordvoerder van KLM na berichtgeving door De Telegraaf.

ABC is recent landingsrechten kwijtgeraakt op Schiphol en is het daar niet mee eens.

Volgens De Telegraaf zou het bereikte akkoord de Russen in staat moeten stellen om hun vrachtvluchten op Schiphol in de komende weken te hervatten.

november 1, 2017

Vakbond FNV roept de KLM en Schiphol op om te voorkomen dat vrachtvluchten van Schiphol verdwijnen..........

SCHIPHOL - Vakbond FNV roept de KLM en Schiphol op om te voorkomen dat vrachtvluchten van Schiphol verdwijnen en dat Rusland als sanctie het luchtruim sluit. De FNV verwacht van Schiphol en KLM als veroorzakers van het probleem dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en met een oplossing komen. Die oplossing zou al aangedragen zijn door de sectoren en ligt dus voor het grijpen.

oktober 25, 2017

Maandag 23 oktober is ceremonieel de eerste paal geslagen voor kantoorgebouw The Base D. The Base D is een duurzame kantoorontwikkeling gelegen in het zakelijke hart op Schiphol Centrum.......

Maandag 23 oktober is ceremonieel de eerste paal geslagen voor kantoorgebouw The Base D. The Base D is een duurzame kantoorontwikkeling gelegen in het zakelijke hart op Schiphol Centrum.

Na voltooiing voegt het gebouw ruim 6000 m² verhuurbaar vloeroppervlak op luchthaventerrein toe. Onder het gebouw wordt een parkeergarage met circa 120 parkeerplaatsen gerealiseerd.

oktober 23, 2017

In september reisden ruim 6,2 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Dat betekende een groei van 6,7 procent ten opzichte van vorig jaar.....

In september reisden ruim 6,2 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol. Dat betekende een groei van 6,7 procent ten opzichte van vorig jaar.

Het aantal passagiers dat van Schiphol vertrok of er de reis eindigde steeg met 9,2 procent. Er waren 2,5 procent meer passagiers die op Schiphol overstapten.

Het totaal aantal passagiersvluchten nam met 2,4 procent toe, terwijl er 6,0 procent meer vrachtbewegingen zijn uitgevoerd dan vorig jaar.

Van de ruim 6,2 miljoen passagiers reisden er 4,5 miljoen binnen Europa en 1,7 miljoen intercontinentaal.

oktober 21, 2017

Vakbond FNV beraadt zich op acties bij afhandelaar Swissport op Schiphol. Dit bedrijf verzorgt de dienstverlening aan passagiers van onder andere TUI, Corendon en Turkish Airlines......

Vakbond FNV beraadt zich op acties bij afhandelaar Swissport op Schiphol. Dit bedrijf verzorgt de dienstverlening aan passagiers van onder andere TUI, Corendon en Turkish Airlines.

De medewerkers klagen over de hoge werkdruk bij hun werk aan de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform.

Het gaat om meer dan achthonderd mensen. Het bedrijf zou verzuimen om iets aan de werkdruk te doen.

oktober 21, 2017

Zaterdag 28 oktober voert KLM voor de allerlaatste keer een vlucht uit met een Fokker-vliegtuig. Met de Fokker 70 wordt dan van Londen naar Amsterdam gevlogen.......

Zaterdag 28 oktober voert KLM voor de allerlaatste keer een vlucht uit met een Fokker-vliegtuig. Met de Fokker 70 wordt dan van Londen naar Amsterdam gevlogen.

Daarmee is de cirkel rond, want de allereerste KLM-vlucht met een Fokker was op 15 september 1920 van Amsterdam naar Londen.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij stelt eind oktober de laatste Fokker 70 buiten dienst. De laatste vlucht arriveert om half 9 vanuit Londen Heathrow op Schiphol.

oktober 20, 2017

Luchthaven Schiphol is vanaf 10 december beter bereikbaar per bus.....

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol is vanaf 10 december beter bereikbaar per bus. In de nieuwe dienstregeling zijn extra verbindingen opgenomen, waardoor passagiers worden aangemoedigd het openbaar vervoer te gebruiken.

Reizigers en mensen die werken op Schiphol krijgen snellere en frequentere verbindingen en aanvullende mobiliteitsdiensten zoals deelauto en -fiets. Daarnaast wordt door de inzet van meer en langere bussen het vervoeraanbod verder uitgebreid.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

 

oktober 18, 2017

Er komen op korte termijn geen extra slots voor vrachtvluchten op Schiphol beschikbaar. Een verzoek voor een zogeheten local rule voor het toekennen van slots aan vrachtvluchten is weggestemd door de luchtvaartmaatschappijen binnen het zogenaamde Coordination Committee Netherlands (CCN).......

Er komen op korte termijn geen extra slots voor vrachtvluchten op Schiphol beschikbaar.

Een verzoek voor een zogeheten local rule voor het toekennen van slots aan vrachtvluchten is weggestemd door de luchtvaartmaatschappijen binnen het zogenaamde Coordination Committee Netherlands (CCN).

Hiervan zijn alle luchtvaartmaatschappijen die gebruikmaken van Schiphol lid. De luchtvrachtsector wil dat vrijgekomen slots worden toegewezen aan vrachtvluchten om het aantal huidige vluchten op peil te houden.

oktober 16, 2017

Schiphol is donderdagavond 12 oktober uitgeroepen tot CAPA Airport of the Year 2017 in de categorie voor luchthavens met meer dan 30 miljoen passagiers per jaar......

Schiphol is donderdagavond 12 oktober uitgeroepen tot CAPA Airport of the Year 2017 in de categorie voor luchthavens met meer dan 30 miljoen passagiers per jaar.

CAPA, het centrum voor de luchtvaart, reikt jaarlijks prijzen uit aan luchthavens die een belangrijke strategische rol spelen in de luchtvaartindustrie.

Schiphol wordt een wereldwijd toonaangevende luchthaven genoemd.

Verder is Schiphol een van de weinige luchthavens die met deze omvang nog steeds het single-terminal concept gebruikt, in combinatie met zes landingsbanen.

oktober 12, 2017

Schiphol verwacht grote drukte tijdens de herfstvakantie.....

SCHIPHOL - Schiphol verwacht grote drukte tijdens de herfstvakantie.
De luchthaven houdt er rekening mee dat er komende dagen 3 miljoen mensen via Schiphol reizen.
Schiphol treft extra maatregelen om het verblijf op de luchthaven zo aangenaam mogelijk te maken.

De dagen waarop de meeste reizigers vertrekken zijn vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober.
Vrijdag 27 oktober is de dag waarop de meeste mensen op één dag aankomen in Amsterdam.

Schiphol adviseert reizigers op tijd te vertrekken en thuis al online in te checken.

oktober 11, 2017

Britse zakenreizigers vinden Schiphol opnieuw beste Europese luchthaven. Zakelijke reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijk voor de Mainport Schiphol......

Britse zakenreizigers vinden Schiphol opnieuw beste Europese luchthaven. Zakelijke reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijk voor de Mainport Schiphol.

In 2016 vertrokken er wekelijks 900 vluchten van Schiphol naar 28 verschillende luchthavens in Groot Brittannië, met in totaal ruim 9,5 miljoen passagiers aan boord. Schiphol wint deze prijs voor de 28ste keer.

oktober 5, 2017

De zuidwesterstorm heeft vanochtend ook op Schiphol voor chaos gezorgd. Alleen al KLM schrapte 150 vluchten. Maar ook andere vluchten liepen forse vertragingen op, mede omdat ook Londen last had van de storm........

De zuidwesterstorm heeft vanochtend ook op Schiphol voor chaos gezorgd. Alleen al KLM schrapte 150 vluchten.

Maar ook andere vluchten liepen forse vertragingen op, mede omdat ook Londen last had van de storm.

Door de storm waren tot de middag slechts twee banen in gebruik. De Buitenveldertbaan voor landende toestellen en de Kaagbaan voor starts.

Ook op het spoor hebben de treinen last gehad van de harde wind. Uit voorzorg reden er tussen Den Helder en Zaandam tot 2 uur in de middag minder treinen.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 3, 2017

De KLM wil dat Schiphol meer werk maakt van het verbeteren van de infrastructuur op de luchthaven. Volgens president-directeur Pieter Elbers van KLM is er nog steeds een tekort aan opstelplaatsen, taxibanen en marechaussees.......

De KLM wil dat Schiphol meer werk maakt van het verbeteren van de infrastructuur op de luchthaven. Volgens president-directeur Pieter Elbers van KLM is er nog steeds een tekort aan opstelplaatsen, taxibanen en marechaussees.

Ook moeten de securitydoorgangen breder gemaakt worden, vindt hij. Elbers ziet veel aandacht voor vraagstukken die pas over een aantal jaren spelen, zoals de nieuwe terminal.

“Maar laten we niet vergeten dat er op korte termijn nog veel moet gebeuren”, aldus de KLM-topman in een interview met De Telegraaf.

september 29, 2017

Een nieuw informatiescherm op het perron van Schiphol moet reizigers straks helpen sneller de trein in te stappen. Het nieuwe systeem wordt half november in gebruik genomen.......

Een nieuw informatiescherm op het perron van Schiphol moet reizigers straks helpen sneller de trein in te stappen. Het nieuwe systeem wordt half november in gebruik genomen.

De zogenoemde Intelligent Platform Bar (IPB) is een ledscherm boven het perron. Het toont waar reizigers de trein in kunnen stappen, nog voordat de trein er daadwerkelijk is.

Ook valt op de IPB te zien waar de eerste en tweede klassecoupes zich bevinden.

september 26, 2017

Schiphol is de op twee na best verbonden luchthaven ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van OAG, wereldwijd marktleider in digitale vluchtinformatie. Alleen Londen Heathrow en Frankfurt bieden meer overstapmogelijkheden......

Schiphol is de op twee na best verbonden luchthaven ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van OAG, wereldwijd marktleider in digitale vluchtinformatie. Alleen Londen Heathrow en Frankfurt bieden meer overstapmogelijkheden.

Ook op het gebied van low cost verbindingen draait Schiphol wereldwijd goed mee, zo meldt luchtvaartnieuws.nl.

Onze nationale luchthaven bekleedt in dat klassement wereldwijd de zeventiende positie. Die ranglijst wordt aangevoerd door Kuala Lumpur, waar prijsvechter Air Asia een grote basis heeft.

september 15, 2017

Bij een botsing tussen een lijnbus en een personenwagen zijn woensdagmiddag bij Schiphol twee personen gewond geraakt.....

SCHIPHOL - Bij een botsing tussen een lijnbus en een personenwagen zijn woensdagmiddag twee personen gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde op de Schipholweg ter hoogte van de kruising Zuidtangent. Beide bestuurders raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
Onder de buspassagiers vielen geen slachtoffers.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

september 15, 2017

Voor de zakelijke reiziger, die tegenwoordig niet zelden uit het Verre Oosten komt, is Gassan Diamonds op Schiphol uitgegroeid tot een begrip.....

SCHIPHOL - Voor de zakelijke reiziger, die tegenwoordig niet zelden uit het Verre Oosten komt, is Gassan Diamonds op Schiphol uitgegroeid tot een begrip.
Deze week viert het familiebedrijf zijn 50-jarige bestaan.

Het bedrijf begon in 1967 op Schiphol, enigszins verstopt, op een afgelegen plek.
In 1989 breidde het bedrijf uit na de overname van drie juwelierswinkels.
Sindsdien heeft Gassan het rijk alleen op de luchthaven. Hier heeft de diamantair inmiddels zeventien winkels.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

september 14, 2017

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.....

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.

De storm van woensdag schopte de dienstverlening van KLM danig in de war, met vertragingen en annuleringen tot gevolg.

Het is KLM er alles aan gelegen om de dienstverlening weer volledig volgens de planning te krijgen. Eventuele acties zouden tot verdere vertragingen kunnen leiden.