MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

juli 14, 2018

De douane op Schiphol verbetert haar voorlichting over de controle van ruimbagage van passagiers op risicovluchten...........

De douane op Schiphol verbetert haar voorlichting over de controle van ruimbagage van passagiers op risicovluchten. Dat gebeurt nadat reizigers bij de ombudsman hadden geklaagd over de informatieverstrekking. Passagiers op diverse zogeheten risicovluchten konden al wel op de website van de douane lezen dat douaniers op het vliegveld van bestemming bevoegd zijn hun koffers te openen zonder dat ze daar zelf bij aanwezig zijn. Vanaf nu wordt die informatie ook in de douane-app opgenomen en worden reizigers bij de gate op die bevoegdheid geattendeerd.

juli 14, 2018

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden..........

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden. Het initiatief hiertoe kan komen van Schiphol, de Koninklijke Marechaussee, de Veiligheidsregio Kennemerland of de gemeente.

juli 14, 2018

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet......

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet. Nu werken politie en marechaussee samen met het leger, maar Defensie zegt dat reservisten heel goed kunnen invallen, zodat de beroepsmilitairen tijd hebben voor ander werk. Defensie benadrukt dat het verlenen van militaire bijstand voor het handhaven van de openbare orde een van de taken is van de Nationale Reserve.

juli 10, 2018

De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee zaterdagochtend 7 juli op Schiphol, na een tip van passagiers, een 31-jarige steward-in-opleiding van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij meegenomen voor een ademanalyse.......

De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee zaterdagochtend 7 juli op Schiphol, na een tip van passagiers, een 31-jarige steward-in-opleiding van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij meegenomen voor een ademanalyse.

De man had teveel alcoholhoudende drank genuttigd. Op het bureau bleek hij 2,0 promille te scoren, waar maximaal 0,2 promille voor vliegtuigpersoneel is toegestaan.

In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan de vlucht sowieso geen alcohol nuttigen.

juli 9, 2018

Vrijdag 6 juli voerde de Koninklijke Marechaussee samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een omvangrijke controle uit onder taxi's op de luchthaven Schiphol......

Vrijdag 6 juli voerde de Koninklijke Marechaussee samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een omvangrijke controle uit onder taxi's op de luchthaven Schiphol.

Tientallen chauffeurs werden staande gehouden en gecontroleerd.

Er werden onder andere boetes uitgedeeld voor overschrijden van de arbeidstijdenwet, verlopen keuringen van taximeters en verouderde software voor taximeters.

Alle betrokken chauffeurs moesten direct stoppen met het vervoeren van passagiers.

juli 9, 2018

De eerste stiptheidsacties van de beveiligers op Schiphol hebben maandagochtend volgens FNV Beveiliging 'enige vertraging' veroorzaakt.....

De eerste stiptheidsacties van de beveiligers op Schiphol hebben maandagochtend volgens FNV Beveiliging 'enige vertraging' veroorzaakt.

Aan de actie deden beveiligers van G4S Aviation Security die lid zijn van de vakbonden FNV en CNV.

Een deel van de beveiligers die bij de securityfilters en bij de ruimbagage werkt, hield maandagochtend tussen half 8 en half 9 stiptheidsacties.

Bij de security voor passagiers betekende dit, dat de handbagage extra streng werd gecontroleerd.

juli 5, 2018

De komst van Amerikaanse Customs and Border Protection officers naar Schiphol om daar paspoorten te controleren van reizigers naar de Verenigde Staten is dichterbij gekomen.......

De komst van Amerikaanse Customs and Border Protection officers naar Schiphol om daar paspoorten te controleren van reizigers naar de Verenigde Staten is dichterbij gekomen. De Amerikanen hebben positief gereageerd op de Nederlandse wens om deze zogenaamde preclearance naar Schiphol te halen. Volgens premier Mark Rutte is er afgesproken om de volgende stappen te zetten. Het kabinet wil preclearance al geruime tijd graag naar Schiphol halen, omdat het reizigers een controle op Amerikaanse bodem bespaart en dus veel tijd scheelt.

juli 4, 2018

Na een kleine week gesloten te zijn geweest voor onderhoud, is de Kaagbaan op Schiphol weer in gebruik......

SCHIPHOL - Na een kleine week gesloten te zijn geweest voor onderhoud, is de Kaagbaan op de nationale luchthaven weer in gebruik.

Van de start- en landingsbaan zijn onder meer de ‘remsporen’ van landende vliegtuigen verwijderd. Dat leverde zo’n 6.500 kilo rubber op. De rubbersporen op de baan zijn het gevolg van het neerkomen van de banden van landende toestellen op het asfalt.

Verder werden afwateringsgoten schoongemaakt, de baanverlichting getest, scheurtjes gedicht en kregen markeringen waar nodig een likje verf.
 

juni 29, 2018

In Haarlemmermeer zijn de gevaarlijke Aziatische tijgermug en de gelekoortsmug waargenomen, die op plekken als Schiphol het land binnenkomen met geïmporteerde producten als gebruikte banden en bamboe.......

In Haarlemmermeer zijn de gevaarlijke Aziatische tijgermug en de gelekoortsmug waargenomen, die op plekken als Schiphol het land binnenkomen met geïmporteerde producten als gebruikte banden en bamboe.

De muggen zijn overdag actief, kunnen pijnlijk steken en daarbij meer dan 20 verschillende ziektes zoals knokkelkoorts overbrengen.

Het platform 'Stop invasieve exoten' vindt dat de regels voor bedrijven voor de bestrijding moeten worden aangescherpt.

juni 26, 2018

Volgens Connexxion zal de staking in het streekvervoer komende woensdag slechts beperkte overlast geven op en rond Schiphol.....

SCHIPHOL - Volgens Connexxion zal de staking in het streekvervoer komende woensdag slechts beperkte overlast geven op en rond Schiphol.
Vanaf woensdag leggen de buschauffeurs 72 uur het werk neer.

In Reismedia laat een woordvoerder van Connexxion weten, dat het voor Connexxion prioriteit is om de meeste bussen naar Schiphol wel te laten rijden. Daarom worden de chauffeurs die willen werken vooral op de lijndiensten naar Schiphol ingezet.

Connexxion is veruit de grootste aanbieder van busvervoer naar Schiphol.
 

juni 25, 2018

Omwonenden van Schiphol kunnen de komende week meer overlast van vliegtuigen ervaren vanwege regulier onderhoud aan de Kaagbaan......

Omwonenden van Schiphol kunnen de komende week meer overlast van vliegtuigen ervaren vanwege regulier onderhoud aan de Kaagbaan.

Deze start- en landingsbaan is een van de twee meestgebruikte banen van de luchthaven. Dat meldt NH Nieuws maandag.

Sinds maandagochtend 6.00 uur is baan 06-24, die beter bekend is als de Kaagbaan, gesloten voor vliegverkeer.

Het asfalt wordt gerepareerd en de lampen worden vervangen.

Dat betekent dat het vliegverkeer tot en met maandag 2 juli over de andere start- en landingsbanen worden verdeeld.

juni 23, 2018

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat laat de Tweede Kamer weten, dat ze luchtvaartmaatschappijen toch niet gaat verplichten vluchten van Schiphol naar Lelystad Airport te verplaatsen.....

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat laat de Tweede Kamer weten, dat ze luchtvaartmaatschappijen toch niet gaat verplichten vluchten van Schiphol naar Lelystad Airport te verplaatsen.

De minister hoopt wel op toestemming van de Europese Commissie dat nieuwe toetreders met vakantievluchten uitsluitend op Lelystad Airport worden toegelaten.

Verder stelt ze slothandel voor, die luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid biedt hun start- en landingsslots op Schiphol te verkopen, daaraan te verdienen en toch vanaf Lelystad te vliegen.

juni 19, 2018

KLM vliegt op 6 en 7 januari volgend jaar met Boeing 747's naar Las Vegas. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl ......

KLM vliegt op 6 en 7 januari volgend jaar met Boeing 747's naar Las Vegas. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl

De maatschappij onderhoudt geen lijndienst naar de stad, maar organiseert de vluchten eenmalig om aan de grote vraag naar vliegtickets te kunnen voldoen.

Op 8 januari begint in Las Vegas namelijk de Consumer Electronics Show, de grootste consumenten-elektronicabeurs ter wereld.

Naast KLM, zal ook Delta 2 speciale retourvluchten tussen Amsterdam en Las Vegas uitvoeren.

juni 14, 2018

Op zaterdag 23 juni wordt er een protestactie gehouden tegen de verdere groei van de luchtvaartsector......

Op zaterdag 23 juni wordt er een protestactie gehouden tegen de verdere groei van de luchtvaartsector.

De milieuorganisaties Greenpeace, Natuur&Milieu en de Natuurfederatie Noord-Holland zeggen dat zij een rood sein geven aan de luchtvaart.

Volgens de belangenverenigingen moet het kabinet zorgen dat de luchtvaart niet verder kan uitbreiden. De uitbreiding gaat niet samen met een groene en veilige toekomst in de omgeving van luchthavens.

Zij vinden dat andere vormen van vervoer, zoals de trein of bus, aantrekkelijker gemaakt moeten worden.

juni 12, 2018

KLM-directeur Elbers zegt dat de ‘aanzienlijk mindere groei’ voor KLM het belang en de urgentie aantoont van de groeidiscussie op Schiphol......

KLM-directeur Elbers zegt tegenover Luchtvaartnieuws, dat de ‘aanzienlijk mindere groei’ voor KLM het belang en de urgentie aantoont van de groeidiscussie op Schiphol.

Na een flinke passagiersgroei in de eerste vier maanden van dit jaar, steeg het aantal passagiers in mei met slechts 2,7 procent.

Over de eerste vijf maanden van 2018 was die groei 7,1 procent.

Op de intercontinentale routes zag KLM gemiddeld een lichte groei in capaciteit, met name op bestemmingen in Noord-, Centraal-, en Zuid-Amerika.

juni 11, 2018

Een Peruaans echtpaar is volgens NH Nieuws vorige week op Schiphol aangehouden omdat ze probeerden 440 beschermde orchideeën te smokkelen......

Een Peruaans echtpaar is volgens NH Nieuws vorige week op Schiphol aangehouden omdat ze probeerden 440 beschermde orchideeën te smokkelen.

De man is voor twee weken in bewaring gesteld, de vrouw moet in augustus voor de politierechter verschijnen.

De 49-jarige man en de 37-jarige vrouw waren onderweg van Peru naar Duitsland met drie koffers en een sporttas vol orchideeën.

Omdat die beschermd zijn, is documentatie nodig bij transport om aan te tonen dat ze legaal zijn verkregen en niet bijvoorbeeld geroofd uit de natuur.

juni 8, 2018

Uit een tussenrapportage van TNO blijkt dat de chaos op 29 april na stroomuitval op Schiphol ontstond door een falend noodstroomsysteem......

Uit een tussenrapportage van TNO blijkt dat de chaos op 29 april na stroomuitval op Schiphol ontstond door een falend noodstroomsysteem.

Duizenden passagiers strandden die dag, en de toegangswegen naar de luchthaven werden zelfs afgesloten.

Een storing bij elektriciteitsnetwerkbeheerder TenneT zorgde er die dag voor dat Schiphol zonder stroom kwam te zitten.

De noodstroomvoorziening op de luchthaven kon de piekbelasting niet aan, waardoor belangrijke processen zoals inchecken niet meer werkten.

juni 4, 2018

De marechaussee hield zondag op Schiphol acht Italianen aan, nadat ze voor overlast hadden gezorgd op hun vlucht van Turijn naar Amsterdam......

De marechaussee hield zondag op Schiphol acht Italianen aan, nadat ze voor overlast hadden gezorgd op hun vlucht van Turijn naar Amsterdam.

Het zou gaan om een vrijgezellenweekend van het achttal, dat kennelijk iets te vroeg al was begonnen.

Tijdens de vlucht hielden ze de crew voortdurend bezig en weigerden de aanwijzingen van het personeel in het vliegtuig op te volgen.

Bij aankomst op Schiphol werden ze overgedragen aan de marechaussee. Ze hebben van het OM per persoon een boete van 300 euro gekregen en hebben die betaald.
 

juni 4, 2018

Waar Qatar Airways, Singapore Airlines en Qantas zich vol overgave storten op zulke trajecten, ziet topman Pieter Elbers geen brood in vluchten langer dan veertien uur voor KLM........

KLM heeft geen interesse in de markt van ultralange vluchten.

Waar Qatar Airways, Singapore Airlines en Qantas zich vol overgave storten op zulke trajecten, ziet topman Pieter Elbers geen brood in vluchten langer dan veertien uur voor KLM.

Dat zegt hij in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine. Singapore Airlines verbindt dit najaar Singapore non-stop met New York, Qatar Airways onderhoudt een lijnvlucht tussen Doha en Auckland en ook Perth – Londen staat op de nominatie om non-stop gevlogen te worden.

juni 2, 2018

Volgens de consumentenbond is Emirates met een rapportcijfer van 9,2 de beste maatschappij die op Schiphol vliegt. Dat komt vooral door het zitcomfort en het eten en drinken aan boord......

Volgens de consumentenbond is Emirates met een rapportcijfer van 9,2 de beste maatschappij die op Schiphol vliegt. Dat komt vooral door het zitcomfort en het eten en drinken aan boord.

Ook Cathay Pacific en KLM eindigen hoog. De Nederlandse maatschappij wordt “degelijk, betrouwbaar, maar duur” genoemd. Cathay Pacific wordt vooral om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding geroemd.

Ryanair, Vueling en TUI fly eindigen onderaan in het onderzoek. Zo is slechts 28 procent van de reizigers tevreden over het zitcomfort bij Ryanair.

juni 2, 2018

Een Boeing 737 van Transavia heeft deze week op weg naar Schiphol een tussenlanding in Portugal moeten maken vanwege een stinkende man aan boord......

Een Boeing 737 van Transavia heeft deze week op weg naar Schiphol een tussenlanding in Portugal moeten maken vanwege een stinkende man aan boord.

Andere passagiers probeerden de stank met zakdoeken te weren of begonnen over te geven. Een reiziger vergeleek de lucht met die van rotte kaas gecombineerd met zweet.

De crew spoot met parfum, verplaatste de onwelriekende man naar de achterste rij en vervolgens naar het toilet, maar niets hielp.

mei 31, 2018

Zo'n tweehonderd beveiligers hebben woensdag actie gevoerd op Schiphol.....

SCHIPHOL - Zo'n tweehonderd beveiligers hebben woensdag actie gevoerd op de luchthaven. Zij eisten onder meer betere roosters en hogere salarissen.
De actie vond plaats in de aanloop naar nieuwe cao-onderhandelingen.

Volgens vakbond FNV kunnen veel beveiligers amper rondkomen van hun salaris. Door ongezonde roosters staat hun privéleven onder druk en het ziekteverzuim is hoog. Ook neemt de werkdruk volgens de vakbond steeds verder toe.
De onderhandelingen over een cao voor de particuliere beveiliging zijn donderdag begonnen.

mei 29, 2018

Transavia rust een aantal Boeing 737-800’s uit met zogeheten Split Scimitar Winglets. Die zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl..........

Transavia rust een aantal Boeing 737-800’s uit met zogeheten Split Scimitar Winglets. Die zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl.

Voor een Boeing 737-800 kan die besparing – door de verbeterde aerodynamische eigenschappen die de vleugels hierdoor krijgen – oplopen tot circa tweehonderd ton brandstof op jaarbasis.

Bovendien wordt het vliegbereik met zo’n 370 kilometer vergroot.

De vloot van Transavia bestaat op dit moment uit acht Boeing 737-700’s en 35 Boeing 737-800’s.

mei 28, 2018

De komende jaren worden passagiers die aankomen op de E-pier van Schiphol op bijzondere wijze welkom geheten......

De komende jaren worden passagiers die aankomen op de E-pier van Schiphol op bijzondere wijze welkom geheten.

Twaalf Delfts blauwe vazen uit de tuinen van Paleis Het Loo staan hier gepresenteerd in een ontwerp van de bekende Nederlandse designer Mae Engelgeer.

Schiphol en Paleis Het Loo willen hiermee passagiers die aankomen in Nederland extra verwelkomen.

In een toelichting zegt Schiphol het belangrijk te vinden dat passagiers zich welkom voelen en verrast worden. Kunst heeft daar een speciale rol in.