MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 07:00 - 10:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

september 22, 2016

Twee automobilisten moesten dinsdag hun rijbewijs inleveren, omdat ze meer dan 70 kilometer te hard reden op de Leimuiderweg bij Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Twee automobilisten moesten dinsdag hun rijbewijs inleveren, omdat ze meer dan 70 kilometer te hard reden op de Leimuiderweg bij Nieuw-Vennep.

De twee automobilisten reden op de N207 met een snelheid van 154 en 191 kilometer per uur, waar een maximale snelheid van 80 kilometer per uur is toegestaan.

De bestuurders werden aan de kant gezet en moesten gelijk het rijbewijs inleveren.

Bron: Politie.nl
 

september 22, 2016

Het Oranjecongres van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen wordt dit jaar in Haarlemmermeer gehouden.....

HAARLEMMERMEER – Het Oranjecongres van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen wordt dit jaar in Haarlemmermeer gehouden.

Op 7, 8 en 9 oktober komen 250 Oranjeverenigingen vanuit het hele land naar de gemeente om te luisteren naar sprekers en kennis te maken met Haarlemmermeer.

Het congres wordt georganiseerd door het bestuur van de Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep.

Er is een meerdaags programma gemaakt voor Oranjefans, gevuld met gastsprekers en excursies in Schiphol, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Cruquius.
 

september 22, 2016

De man uit Nieuw-Vennep die hakenkruisen tekende in liften in Amstelveen, krijgt van de rechter een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.....

NIEUW-VENNEP – De man uit Nieuw-Vennep die hakenkruisen tekende in liften in Amstelveen, krijgt van de rechter een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

In de lente van 2015 tekende de 28-jarige man verschillende hakenkruisen op liften van gebouwen en schreef soms het woord jood of SS. 

De man zou volgens de rechter schuldig zijn aan het beledigen van groepen mensen.

In de flats wonen veel ouderen die de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt.

Bron: haarlemsdagblad.nl

september 15, 2016

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) houdt op zondag 25 september een excursie Vruchten en Zaden in de Venneperhout...........

NIEUW-VENNEP - Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) houdt op zondag 25 september een excursie Vruchten en Zaden in de Venneperhout. 

De wandeling door het nog jonge park laat de vormenrijkdom van vrucht en zaad zien en een IVN-gids zal vertellen over de vele manieren die planten hebben ontwikkeld om hun zaden te verspreiden.

september 1, 2016

Annelies Osinga, coördinator van het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep, kreeg afgelopen week uit handen van Liesbeth Feijen van Jouw Marktkraam een cheque ter waarde van 373,60 euro overhandigd...........

NIEUW-VENNEP - Annelies Osinga, coördinator van het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep, kreeg afgelopen week uit handen van Liesbeth Feijen van Jouw Marktkraam een cheque ter waarde van 373,60 euro overhandigd. Het geld kwam binnen via de verkoop van artikelen die huurders van kraampjes in de winkel niet kwijtraken. Deze voorwerpen worden afgeprijsd en gaan in de goede doelenkraam, waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel van dat moment gaat. Elk kwartaal wordt namelijk een nieuw goed doel gekozen. Zo werd bijvoorbeeld ook al geld ingezameld voor Kika.

augustus 26, 2016

Er lijkt schot te komen in de plannen tot bebouwing op het terrein op de hoek van de Hoofdweg en de Zuiderdreef.....

NIEUW-VENNEP - Er lijkt schot te komen in de plannen tot bebouwing op het terrein op de hoek van de Hoofdweg en de Zuiderdreef.

Eens heette de voormalige woning van het echtpaar Van Maris in de volksmond Klein Keukenhof. Het terrein rond het huis was door het planten van duizenden bloembollen een prachtige attractie geworden.
Het terrein verwildert en er wordt illegaal puin en huisvuil gestort.

De huidige eigenaar heeft een bouwplan klaar dat hij op donderdag 1 september aan omwonenden wil presenteren in De Rustende Jager.

augustus 25, 2016

Computer Vereniging CVB in Nieuw-Vennep opent het nieuwe seizoen op zaterdag 27 augustus met een open dag...........

NIEUW-VENNEP – Computer Vereniging CVB in Nieuw-Vennep opent het nieuwe seizoen op zaterdag 27 augustus met een open dag. Iedereen die belangstelling heeft voor of kennis wil maken met computers is welkom in Het Trefpunt aan de Hoofdweg. Op de open dag, die duurt van tien uur ’s ochtends tot drie uur in de middag kan men kennis maken met het bestuur en deskundige vrijwilligers. De toegang is gratis.  

augustus 25, 2016

Agenten hebben dinsdagochtend twee Haarlemmers van 44 en 47 jaar oud aangehouden.........

NIEUW-VENNEP - Agenten hebben dinsdagochtend twee Haarlemmers van 44 en 47 jaar oud aangehouden die in het bezit waren van inbrekersgereedschap. Omstreeks 01.30 uur zag de politie een bestelauto met aanhanger rijden in Nieuw-Vennep. De combinatie viel op omdat de verlichting niet in orde was. Bij controle van het kenteken bleek de eigenaar een bekende van de politie te zijn in verband met vermogensdelicten. Het gereedschap en de auto met aanhanger zijn in beslag genomen en beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

augustus 17, 2016

Voetbalclub FC VVC uit Nieuw-Vennep houdt op zondag 28 augustus haar eerste internationale toernooi.........

NIEUW-VENNEP – Voetbalclub FC VVC uit Nieuw-Vennep houdt op zondag 28 augustus haar eerste internationale toernooi. Hieraan nemen bekende betaald voetbalclubs uit binnen- en buitenland deel. In totaal doen zestien teams mee. Op 28 augustus zijn er wedstrijden te zien van FC VVC tegen o.a. Everton, AS Trenčin (Slowakije), Fortuna Düsseldorf, Feyenoord, Vitesse en Volendam.

augustus 16, 2016

Op bedrijvenpark Spoorzicht in Nieuw-Vennep is de criminaliteit de afgelopen vijf jaar flink afgenomen...........

NIEUW-VENNEP - Op bedrijvenpark Spoorzicht in Nieuw-Vennep is de criminaliteit de afgelopen vijf jaar flink afgenomen. Het aanzien van het terrein is bovendien sterk verbeterd. Volgens de ondernemersvereniging is dat vooral te danken aan de samenwerking door de ondernemers via de zogenoemde BIZ-regeling.

augustus 13, 2016

De biologische moestuin aan de Hoofdweg 1301 organiseert voor zondag 21 augustus een open dag.....

NIEUW-VENNEP - De biologische moestuin aan de Hoofdweg 1301 organiseert voor zondag 21 augustus een open dag. Van 12 tot 16 uur kunnen er groenten, zelf gemaakte jam en chutney gekocht worden.

Dezelfde middag kunnen bezoekers ook komen kennismaken met de buurtmoestuin waar vrijwilligers, hoofdzakelijk groenten, op een biologische manier kweken.

Vanaf diverse kramen worden diverse groenten verkocht, zoals allerlei soorten sla, bietjes, uien, courgette, bonen, komkommers, knoflook en aardappels. Er kan ook een boeketje geplukt worden van bloemen uit de tuin.

augustus 10, 2016

Jeugdland Nieuw-Vennep aan de Getsewoudweg gaat weer open vanaf vrijdag 19 augustus.....

NIEUW-VENNEP - Jeugdland Nieuw-Vennep aan de Getsewoudweg gaat weer open vanaf vrijdag 19 augustus. Om die dag feestelijk te openen komt speciaal voor de kinderen kunstenares Erica Muizer uit Spijkenisse naar Jeugdland om een middag les te geven. Aangezien het thema “griezelen” dit jaar bij Jeugdland centraal staat worden er draken geschilderd.

Jeugdland gaat om tien uur open, het schilderen start om 14.00 uur. De kosten hiervoor zijn een euro.

De week erna is Jeugdland elke dag van 10.00 uur tot 17.30 uur geopend.

augustus 10, 2016

Maandagmiddag vond op de afrit van de A4 naar de N207 een ongeval plaats waarbij een automobiliste gewond raakte............

NIEUW-VENNEP – Maandagmiddag vond op de afrit van de A4 naar de N207 een ongeval plaats waarbij een automobiliste gewond raakte. De bestuurster moest uitwijken voor een medeweggebruiker en botste daarbij tegen de zijkant van een vrachtwagen. De auto kwam tollend midden op de A4 tot stilstand.  De bestuurster is overgebracht naar het ziekenhuis, de wagen moest weggesleept worden en de vrachtwagen kon na de afhandeling zijn weg vervolgen. Na een kleine asfaltreparatie werd de snelweg weer vrijgegeven. De veroorzaker is doorgereden of heeft niets gemerkt.

augustus 4, 2016

Op zondag 7 augustus is er in Nieuw-Vennep weer een open lunch voor alleengaanden...........

NIEUW-VENNEP - Op zondag 7 augustus is er in Nieuw-Vennep weer een open lunch voor alleengaanden in de Herberg aan de Sint Anthoniusstraat naast de rooms-katholieke kerk.

augustus 4, 2016

De Sociëteit in Nieuw-Vennep is ook in de zomer elke donderdag geopend..........

Nieuw-Vennep - De Sociëteit in Nieuw-Vennep is ook in de zomer elke donderdag geopend. Ontmoeten staat voorop op deze ontmoetingsplek voor senioren. In de ochtend staat de koffie of thee klaar en ’s-middags is er gelegenheid om samen spelletjes te doen. De Sociëteit is geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur en wil men tussen de middag mee eten dan kan dit ook. Hiervoor moet men zich dan wel even aanmelden. Locatie is het gebouw van Pier-K aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Meer informatie is te vinden op www.meerwaarde.nl.

augustus 4, 2016

Dinsdag werd een Burgernetactie opgestart vanwege een verdachte situatie aan de Leidsepoort in Nieuw-Vennep..........

Dinsdag werd een Burgernetactie opgestart vanwege een verdachte situatie aan de Leidsepoort in Nieuw-Vennep. Gevraagd werd om uit te kijken naar een man i.v.m. een mogelijke inbraak. Een Burgernet deelneemster kreeg de oproep en zag de man. Hierop belde zij de politie belde zodat die naar de juiste plek gestuurd kon worden. De politie heeft de man inderdaad aangetroffen maar het bleek niet om inbraak te gaan. Momenteel wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. 

juli 29, 2016

Veertien bedrijven maken kans op de titel “meest innovatieve bedrijf” van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid..... 

NIEUW-VENNEP - Veertien bedrijven maken kans op de titel “meest innovatieve bedrijf” van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid.

Deze titel wordt tijdens The Guts Award op 22 september uitgereikt aan het bedrijf dat de afgelopen periode het meeste moed en lef heeft getoond als het gaat om toekomst, innovatie en succes.

De award uitreiking vindt plaats bij Aanpassingsbedrijf Bierman.

The Guts Award wordt georganiseerd door het parkmanagement van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer.
 

juli 22, 2016

Deze week krijgt het speeltuintje aan de Vronen eindelijk kunstgras.....

NIEUW-VENNEP – Deze week krijgt het speeltuintje aan de Vronen eindelijk kunstgras.

Het speeltuintje was al jaren een doorn in het oog van vele omwonenden vanwege de door honden- en kattenpoep en schimmels vervuilde ondergrond. Dat er sprake was van een onhygiënische, ongezonde situatie, werd bevestigd door de GGD.

Nadat eerder dit jaar de wijkraad tijdens een inspraakronde bij de gemeente nog te horen had gekregen dat het pleintje 4 jaar geleden was opgeknapt en eerst na 10 jaar weer aan de beurt zou komen, keerde onlangs toch het tij.

juli 14, 2016

Bij een cateringbedrijf aan de Luzernestraat is woensdagmiddag de vlam in een pan geslagen. 

NIEUW-VENNEP - Bij een cateringbedrijf aan de Luzernestraat is woensdagmiddag de vlam in een pan geslagen.

De lokale brandweerpost ligt ongeveer 300 meter bij het bedrijf vandaan, waardoor de brandweer razendsnel ter plaatse kon zijn.
Medewerkers van het bedrijf, die het vuur ondertussen al hadden gedoofd, zijn door toegesnelde ambulancemedewerkers gecontroleerd. Eén van hen liep lichte brandwonden op. Niemand hoefde mee met de ambulance.

juli 7, 2016

Woonzorgcentrum ’In het Zomerpark’ is op de goede weg...........

NIEUW-VENNEP - Woonzorgcentrum ’In het Zomerpark’ is volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op de goede weg.

Na een bezoek van de inspectie in juli 2015 aan een afdeling waar ruim veertig psychogeriatrische patiënten wonen, kreeg het zorgcentrum nog meerdere onvoldoendes. Verantwoorde zorg was volgens IGZ ’niet gegarandeerd’ en verbeteringen waren nodig.

mei 26, 2016

Leerlingen van het HVC hebben een prima prestatie geleverd............

NIEUW-VENNEP - Leerlingen van het Herbert Vissers College (HVC) hebben afgelopen weekend een prima prestatie geleverd op het NK-minibridge en het NK-pupillenviertallen, dat plaatsvond in het Nationale Denksport Centrum in Utrecht. Roxanne Eenjes en Emma Janssen behaalden de tweede plaats en Stan Deutekom en Renzo Hogenboom werden derde.

mei 26, 2016

4 juni komt de flightsimulator-groep FSHolland voor de laatste keer samen.......

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 4 juni komt de flightsimulator-groep FSHolland voor de laatste keer samen in de "Ontmoeting" in Nieuw-Vennep. De groep is te klein geworden om de huur voor de huidige locatie op te brengen en wijkt uit naar Wormer om daar in afgeslankte vorm door te gaan.

De bezigheid van FSHolland is flightsimmen: het nabootsen van de vliegwereld op je eigen computer als piloot of verkeersleider met een realistisch computerprogramma.

mei 26, 2016

Wijkraad Linquenda wil aan de slag met ’vervuilde’ speelplek....... 

NIEUW-VENNEP - Wijkraad Linquenda wil zelf aan de slag gaan met de ’vervuilde’ speelplek aan Vronen. Bewoners willen de houtsnippers daar weghalen omdat honden en katten daar massaal hun behoefte doen. De bewonersorganisatie had de gemeente eerder al gevraagd om de houtsnippers weg te halen, maar dat verzoek werd afgewezen door wethouder Steffens omdat de situatie niet strijdig is met de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid. De bewonersorganisatie wacht nu op groen licht van de gemeente en hoopt dat de wethouder het benodigde geld beschikbaar wil stellen.

mei 19, 2016

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de wijk Liquenda in Nieuw-Vennep een vluchtende verdachte opgepakt..... 

NIEUW-VENNEP – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de wijk Liquenda in Nieuw-Vennep een vluchtende verdachte opgepakt.

Tijdens een politiesurveillance is de verdachte opgedoken.

Er wordt nog onderzocht of de verdachte iets te maken heeft met de inbraken tijdens het pinksterweekend in verschillende straten in Getsewoud.

Bron: Haarlems Dagblad