MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

juni 27, 2015

Bewoners van de Nieuw-Vennepse wijk Linquenda kunnen nu terecht bij het inloopspreekuur van de sociaal makelaar van MeerWaarde......

NIEUW-VENNEP – Bewoners van de Nieuw-Vennepse wijk Linquenda kunnen nu terecht bij het inloopspreekuur van de sociaal makelaar van MeerWaarde.

De inloop is iedere donderdag van 15.00 tot 16.30 uur en vindt plaats in wijkgebouw Linquenda.

Bij een sociaal makelaar kan men bijvoorbeeld terecht met een leuk idee voor de wijk of met vragen op het gebied van welzijn.

Sociaal Makelaar Peter Rethans kijkt dus ieder donderdag samen met u naar de mogelijkheden die er zijn en is eventueel per mail te bereiken via: peter.rethans@meerwaarde.nl
 

juni 26, 2015

Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt opent vandaag om 12.30 uur een zonnestalling voor elektrisch kindervervoer in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt opent vandaag om 12.30 uur een zonnestalling voor elektrisch kindervervoer in Nieuw-Vennep.

Deze zonnestalling bij Kinderopvang De Boshoeve kreeg in maart 2013 de publieksprijs in het kader van “Het Groenste Idee van Haarlemmermeer”.

De stalling is voorzien van zonnepanelen en laadt de elektrische bolderwagens, de zogenaamde “stints” dus volledig duurzaam op.

juni 25, 2015

Een 36-jarige man uit Nieuw-Vennep is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Operaweg in Nieuw-Vennep. De man zou de buschauffeur geïntimideerd hebben en wilde de bus niet verlaten......

NIEUW-VENNEP - Een 36-jarige man uit Nieuw-Vennep is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Operaweg in Nieuw-Vennep.

De man zou de buschauffeur geïntimideerd hebben en wilde de bus niet verlaten.

De chauffeur heeft hierna de politie opgeroepen, maar ook tegen de agenten gedroeg de man zich vervelend en negeerde hierbij meerdere verzoeken om weg te gaan.

Toen hij de agenten daarna ook nog eens verhinderde om weer in hun politiewagen in te stappen, werd de beschonken man aangehouden.

juni 24, 2015

Donderdagavond kunnen fans van Dave Roelvink hem ontmoeten op de kermis in Nieuw-Vennep. Om acht uur wordt daar een “meet en greet” gehouden......

NIEUW-VENNEP – Donderdagavond kunnen fans van Dave Roelvink hem ontmoeten op de kermis in Nieuw-Vennep.

Om acht uur wordt daar een “meet en greet” gehouden met de zoon van zanger Dries Roevink die ondermeer bekend is geworden door het televisieprogramma “De Roelvinkjes” .

De kermis staat tijdens de Feestweek in Nieuw-Vennep tot en met zondag 28 juni op het evenemententerrein aan de Zuiderdreef.

juni 24, 2015

Vrijdag opent “I Love Beeing” het derde Bijenpaleis van Nederland in PARK21. De wethouders Tom Horn en John Nederstigt zijn hierbij aanwezig.......

NIEUW-VENNEP – Vrijdag opent “I Love Beeing” het derde Bijenpaleis van Nederland in PARK21. De wethouders Tom Horn en John Nederstigt zijn hierbij aanwezig.

Horn verricht de openingshandeling, terwijl Nederstigt één van de sprekers is.

Het Bijenpaleis is een door ORGA architect ontworpen gebouw met plaats voor drie bijenkasten.

Doordat het in de publieke ruimte staat, trekt het Bijenpaleis de aandacht van voorbijgangers.

De bijeenkomst is vanaf 09.30 uur aan de IJweg 1336 in Nieuw-Vennep.
 

juni 23, 2015

Vrijdag 26 juni gaan de deuren van het Repair Café in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep om 13.30 uur open. Diverse vrijwilligers staan klaar om vakantiespullen te checken voordat de zomervakantie weer begint……

NIEUW-VENNEP – Vrijdag 26 juni gaan de deuren van het Repair Café in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep om 13.30 uur open.

Die dag staan er diverse vrijwilligers klaar om vakantiespullen te checken voordat de zomervakantie weer begint.

Men moet daarbij bijvoorbeeld denken aan zaken zoals het campingkooktoestel dat defect in de schuur staat.

Maar men is natuurlijk ook van harte welkom met andere zaken die defect zijn en waarvan reparatie vaak te duur is.

juni 19, 2015

Bij een verkeersruzie op de Beurtschipper in Nieuw-Vennep is donderdagavond rond kwart over tien een  38-jarige man opzettelijk geschept door een automobilist......

NIEUW-VENNEP – Bij een verkeersruzie op de Beurtschipper in Nieuw-Vennep is donderdagavond rond kwart over tien een  38-jarige man opzettelijk geschept door een automobilist.

De aangereden man had even daarvoor de automobilist aangesproken op zijn gevaarlijke rijgedrag. De bestuurder was bij de ruzie uitgestapt, maar stapte vervolgens weer in zijn auto en schepte hierna de voetganger die daar enkele meters op de motorkap werd meegesleurd.

juni 18, 2015

Aanstaande zaterdag vindt in het centrum en in de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep een door Groei & Bloei georganiseerde Open Tuinendag plaats......

NIEUW-VENNEP – Aanstaande zaterdag vindt in het centrum en in de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep een door Groei & Bloei georganiseerde Open Tuinendag plaats.

Tussen 10.00 en 16.00 uur zullen diverse tuineigenaren in Nieuw-Vennep hun tuin voor publiek opstellen.

Publiek dat kan genieten van deze mooie tuinen of inspiratie kan opdoen voor hun eigen tuin.

De routebeschrijving met de deelnemende tuinen is gratis te downloaden via de website van Groei & Bloei.

juni 18, 2015

De nieuwe single van Rolf Sanchez staat deze week op nummer 1 in Zuid-Amerikaanse Latin Top 30. Por Si No Te Vuelvo A Ver is begin april op 29 binnengekomen in deze toonaangevende hitlijst.......
 

De nieuwe single van Rolf Sanchez staat deze week op nummer 1 in Zuid-Amerikaanse Latin Top 30.

Por Si No Te Vuelvo A Ver is begin april op 29 binnengekomen in deze toonaangevende hitlijst.

Rolf Sanchez komt uit Nieuw-Vennep.
Hij brak in 2011 door als kandidaat van X-Factor.

Aanstaande maandag vertrekt Rolf naar Zuid-Amerika voor promotie van zijn nummer 1-hit.

Daarnaast zal hij enige tijd in Miami verblijven om een nieuw album op te nemen.

juni 12, 2015

Op een adres aan de Odinkhem in Nieuw-Vennep zijn dinsdag zes personen gearresteerd......

NIEUW-VENNEP – Op een adres aan de Odinkhem in Nieuw-Vennep zijn dinsdag zes personen gearresteerd. Door de politie werd een inval gepleegd in een zogenaamde hennepdrogerij met ruim tweehonderd hennepplanten en zestien kilo henneptoppen. De gearresteerde personen zijn een 48-jarige man uit Hoofddorp, een 35 jarige vrouw uit Oegsteest en vier Bulgaarse vrouwen in de leeftijd van 41 tot en met 46 jaar. De  aangetroffen hennep is hierna vernietigd.

Bron: Haarlems Dagblad

juni 10, 2015

Na de aanleg van een glasvezelnetwerk in Hoofddorp en Vijfhuizen, start Reggefiber vanaf 29 juni met het aansluiten de Nieuw-Vennepse wijk Getsewoud op glasvezelnetwerk.....

NIEUW-VENNEP - Na de aanleg van een glasvezelnetwerk in Hoofddorp en Vijfhuizen, start Reggefiber vanaf 29 juni met het aansluiten de Nieuw-Vennepse wijk Getsewoud op glasvezelnetwerk.

Volgens regiomanager van Reggefiber, Geert Alsemgeest, zal Getsewoud hierna ook klaar zijn voor de mogelijkheden die dit nieuwe netwerk de inwoners biedt.

Reggefiber opent binnenkort ook een glasvezelinformatiepunt in Getsewoud.

juni 6, 2015

Vandaag vindt bij korfbalvereniging Kios van 09.00 tot 13.30 uur een Schoolkorfbaltoernooi met scholen uit Haarlemmermeer plaats......

NIEUW-VENNEP – Vandaag vindt bij korfbalvereniging Kios van 09.00 tot 13.30 uur een Schoolkorfbaltoernooi met scholen uit Haarlemmermeer plaats.

Op het complex van Kios aan de Eugénie Prévinaireweg in Nieuw-Vennep worden ongeveer zeshonderd scholieren van basisscholen verwacht.

De kinderen van de groepen 1 en 2 zullen hierbij meedoen aan een spelletjescircuit en de oudere kinderen zullen bij dit toernooi diverse korfbalwedstrijden spelen.

De toegang is gratis en fans zijn natuurlijk van harte welkom.
 

juni 5, 2015

Gebruikers van de Anbo-bus moeten het binnenkort doen zonder Corrie Hendrikse en Gert de Swart. Beiden nemen namelijk afscheid als vrijwilliger......

NIEUW-VENNEP -  Gebruikers van de Anbo-bus moeten het binnenkort doen zonder Corrie Hendrikse en Gert de Swart. Beiden nemen namelijk afscheid als vrijwilliger.

Mevrouw Hendrikse is sinds begin 2006 actief als chauffeuse, maar heeft de laatste 2 jaar vanwege persoonlijke omstandigheden niet meer met de bus gereden.

Wie graag een handje wil helpen en als vrijwilliger in Nieuw-Vennep aan de slag wil als chauffeur van de Anbo-bus, kan zich aanmelden bij coördinator Van Vierzen via het telefoonnummer:  0252-689050.

juni 5, 2015

Zaterdag 5 juni is het de laatste computerclubdag van dit seizoen bij Computer Vereniging Bollenstreek en Haarlemmermeer (CVB).....

NIEUW-VENNEP – Zaterdag 6 juni is het de laatste computerclubdag van dit seizoen bij Computer Vereniging Bollenstreek en Haarlemmermeer (CVB). Daar kan men van 10.00 to 15.00 uur terecht voor vragen of ondersteuning op computergebied.  

juni 5, 2015

Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers weer de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.....

NIEUW-VENNEP – Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers weer de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Mantelzorgers kunnen elke zes weken van 10.30 tot 12.30 uur bij elkaar komen in Woonzorgcentrum “In het Zomerpark” in Nieuw Vennep. De komende data zijn 25 juni, 6 augustus, 17 september, 29 oktober en 10 december.

Mantelzorgers die  iemand met dementie verzorgen kunnen tussen 13.00 en 15.00 uur op dezelfde locatie  bij elkaar komen op 24 juni, 5 augustus, 16 september, 28 oktober en 9 december.   

mei 30, 2015

Evert-Jan Oppelaar is als docent informatiekunde aan het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep, uitgeroepen tot Onderwijs Pionier 2015.....

NIEUW-VENNEP – Evert-Jan Oppelaar is als docent informatiekunde aan het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep, uitgeroepen tot Onderwijs Pionier 2015. Deze Pionierstroffee wordt jaarlijks uitgereikt door de beroepsvereniging voor en door leraren, onderwijscoöperatie Kennisland. Oppelaar heeft de prijs gewonnen met zijn project “De docent als architect, is de chef-kok van zijn eigen les”. Het project werd uit veertig inzendingen verkozen. Volgens de jury en zijn leerlingen ontwerpt Oppelaar zijn lessen op een creatieve en gevarieerde wijze .

mei 23, 2015

De Motocross Nieuw-Vennep viert dit jaar een 25-jarig jubileum. Traditiegetrouw wordt in het derde weekeinde van juni de Motocross Nieuw-Vennep verreden.......

NIEUW-VENNEP - De Motocross Nieuw-Vennep viert dit jaar een 25-jarig jubileum. Traditiegetrouw wordt in het derde weekeinde van juni de Motocross Nieuw-Vennep verreden.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 juni wordt het een extra feestelijke editie, daar het namelijk de 25ste keer is dat het evenement op de agenda staat.

Uiteraard gaan rijders uit de bekende landelijke cross-klassementen van start, evenals de deelnemers aan de traditionele Venneper crossattracties zoals de mototriatlon, de Ladies Cup, de elektrische crossmotoren en de Krasse Knarren Klasse.

mei 23, 2015

Door laswerkzaamheden aan een zeecontainer is vrijdagmiddag bij de firma Griekspoor in Nieuw-Vennep brand uitgebroken.,,,,

NIEUW-VENNEP - Door laswerkzaamheden aan een zeecontainer is vrijdagmiddag bij de firma Griekspoor in Nieuw-Vennep brand uitgebroken.

Nadat de zeecontainer vlam vatte probeerden vijf werknemers van het bedrijf de brand zelf te blussen.

Omdat het onduidelijk was of ze daarbij gevaarlijke stoffen hebben binnengekregen, heeft de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer nog metingen verricht, maar daarbij bleek dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

mei 13, 2015

De Rotaryclub Haarlemmermeer startte vorig jaar met het initiatief “Fietsen voor Adamas Inloophuis.” Deze actie beviel zo goed, dat ook dit jaar opnieuw een stukje Haarlemmermeer op de fiets kan worden verkend.......

HAARLEMMERMEER – De Rotaryclub Haarlemmermeer startte vorig jaar met het initiatief “Fietsen voor Adamas Inloophuis.”

Deze actie beviel zo goed, dat ook dit jaar opnieuw een stukje Haarlemmermeer op de fiets kan worden verkend, waarbij gelijktijdig het goede doel wordt ondersteund.

Het Adamas Inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker samen met hun naasten welkom zijn.

mei 12, 2015

Ondanks weerstand bij de leden van Wijkraad Linquenda, wil KPN haar pogingen om een nieuwe umts-mast in Nieuw-Vennep te plaatsen gewoon doorzetten......

NIEUW-VENNEP - Ondanks weerstand bij de leden van Wijkraad Linquenda, wil KPN haar pogingen om een nieuwe umts-mast in Nieuw-Vennep te plaatsen gewoon doorzetten.

Het telecombedrijf is al meer dan elf jaar op zoek naar een passende plek voor de mast, die zou moeten zorgen voor een betere kwaliteit van de door hen geleverde diensten.

Op verzoek van de KPN gaat de bestuursrechter zich nu uitspreken over het al dan niet plaatsen van de mast bij de rotonde Laan van Berlioz en de Componistenweg in Nieuw-Vennep.

Bron: Haarlems Dagblad
 

april 28, 2015

Op Koningsdag was er in Nieuw- Vennep aandacht voor het agrarische polderverleden van Haarlemmermeer.......

NIEUW-VENNEP – Op Koningsdag was er in Nieuw- Vennep aandacht voor het agrarische polderverleden van Haarlemmermeer.

Over de Venneperweg reed hierbij een bonte stoet tractoren die later werden ingezet voor het traditionele ringsteken.

Verder had MeerHistorie, als de historische vereniging van Haarlemmermeer, een deel van haar collectie landbouwwerktuigen tentoongesteld en was er een ouderwetse touwslager aanwezig.

april 27, 2015

Afgelopen zondag startten ruim 135 klassieke auto's in Nieuw-Vennep om deel te nemen aan de 16e Venniper Koninginnerit........

NIEUW-VENNEP - Afgelopen zondag startten ruim 135 klassieke auto's in Nieuw-Vennep om deel te nemen aan de 16e Venniper Koninginnerit.

Rond drie uur 's-middags keerden de auto's terug naar het parkeerterrein bij De Rustende Jager, waar de automobielen bewonderd konden worden door toeschouwers.

Aan het einde van de middag vond de prijsuitreiking plaats.

Onder de deelnemers bevonden zich zeer exclusieve klassiekers zoals een Asston Martin Le Mans uit 1934, een MG J2 uit 1932 en een Morris Minor uit 1932.

april 24, 2015

De bekende soundtrack van de waterlelie op de Efteling houdt hangjongeren op afstand van het schoolplein van de Montessorischool in Toolenburg......

HOOFDDORP – De bekende soundtrack van de waterlelie op de Efteling houdt hangjongeren op afstand van het schoolplein van de Montessorischool in Toolenburg.

Deze school in Hoofddorp had al een tijd last van hangjongeren die veel rommel achterlieten, zoals sigarettenpeuken en wietzakjes. Er hangen nu speakers achter de ventilatieroosters, waar de muziek ’s avonds non-stop uitkomt maar dusdanig dat omwonenden er geen last van hebben.

Eén van de intitatiefnemers kwam op het idee door het NOS Jeugdjournaal, waar een andere school succesvol hetzelfde deed.

april 22, 2015

Bewoners van de Oosterdreef en de Venneperweg zijn maandagavond bijeengekomen voor een informatieavond over de hogesnelheidslijn......

NIEUW-VENNEP – Bewoners van de Oosterdreef en de Venneperweg zijn maandagavond bijeengekomen voor een informatieavond over de hogesnelheidslijn.

Deze spoorlijn loopt vlak langs hun huizen in Nieuw-Vennep, maar sinds alle bomen langs het spoor gekapt zijn, bezorgt de Thalys de bewoners veel geluidsoverlast.

De omwonenden verzoeken nu dringend om het herplanten van de bomen en hopen eveneens op aanpassing van het geluidsscherm bij station Nieuw-Vennep, daar het geluid van treinen nu via het scherm nu naar de Oosterdreef gekaatst wordt.