MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 07:00 - 10:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

augustus 23, 2015

Om het 5-jarig bestaan van Jeugdland in Nieuw-Vennep te vieren zal op zaterdagmiddag 5 september een groot feest gehouden worden.......

NIEUW-VENNEP – Om het 5-jarig bestaan van Jeugdland in Nieuw-Vennep te vieren zal op zaterdagmiddag 5 september een groot feest gehouden worden.

augustus 20, 2015

Bridgeclub Linquenda begint met het nieuwe bridgeseizoen......

NIEUW-VENNEP - Bridgeclub Linquenda in Nieuw-Vennep begint dinsdag 1 september met het nieuwe bridgeseizoen.
De club bestaat 40 jaar en houdt daarom op 31 oktober een groot jubileumfeest.
Voor de bridgelessen voor beginners is dit jaar gediplomeerd bridgedocent Peter van Maris bereid gevonden om op dinsdagavond les te geven. Deze lessen vinden plaats in De Rustende Jager.
De club heeft nog plaats voor nieuwe leden en paren.
 

augustus 20, 2015

Reggefiber breidt uit in Nieuw-Vennep.........

NIEUW-VENNEP - Reggefiber breidt het gebied met glasvezel uit met Getsewoud-Noord in Nieuw-Vennep.
Enkele jaren geleden wilde het bedrijf daar ook al een netwerk aanleggen, maar kreeg daar toen niet de gewenste hoeveelheid inschrijvingen voor. Alle woningen worden gratis aangesloten op het netwerk en vanaf 31 augustus gaan voorbereiders langs de deuren.
Meer informatie is verkrijgbaar in het informatiepunt bij Travel XL Van Limburg op het Händelplein in Nieuw-Vennep en op woensdag 2 september vindt een informatiebijeenkomst plaats in de Estafette.
 

augustus 20, 2015

Op 24 augustus zal wethouder Nederstigt het Verkeerslabel uitreiken........

NIEUW-VENNEP - Op maandag 24 augustus om 11.00 uur zal wethouder John Nederstigt het Verkeerslabel uitreiken op Daltonschool Het Palet in Nieuw-Vennep.
Daarnaast zal de wethouder de prijs overhandigen aan de klas die de wedstrijd "Ontwerp je eigen vervoermiddel " heeft gewonnen. Het adres van de school is Kalslagerring 17.
 

augustus 14, 2015

Een 26-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn is donderdagmiddag na een ongeval op de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep overleden....

NIEUW-VENNEP - Een 26-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn is donderdagmiddag na een ongeval overleden.

Rond half zes reed hij op het fietspad langs de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep toen hij door een afslaande vrachtwagen werd overreden.

De 23-jarige uit Elburg afkomstige vrachtwagenchauffeur is aangehouden en is verhoord over de toedracht van het ongeluk.
 

augustus 11, 2015

Dit jaar vindt in de Van Zantenhal het tiende Elvis-concert plaats......

NIEUW-VENNEP - Dit jaar vindt in de Van Zantenhal aan de IJweg in Nieuw-Vennep het tiende concert plaats dat René Shuman en zijn vrouw Angela elk jaar op de sterfdag van Elvis Presley geven.
Onder de titel ' René Shuman & Angel-Eye, Elvis & More, memorial concert' wordt op 16 augustus, de 38ste sterfdag van Elvis, een concert neergezet met een groot orkest.
In de show komt niet alleen het repertoire van Elvis aan bod, maar ook dat van Roy Orbison, Johnny Cash en andere grootheden uit die periode.

augustus 11, 2015

In De Harmoniekoepel wordt de manifestatie “Muziek en Eten’ gehouden.......

NIEUW-VENNEP - In De Harmoniekoepel in Nieuw-Vennep wordt in samenwerking met Stichting Maatvast op zaterdag 22 augustus vanaf 15.00 uur de manifestatie “Muziek en Eten’ gehouden.
De muziek wordt tot 17.00 uur verzorgd door de band Mainville Music Company die ook vaak te gast is in het podiumcafé van Duycker. Daarna wordt van 17.00 tot 19.00 uur in het Ontmoetingscentrum het eten verzorgd door Stichting Maatvast.
Het concert is gratis toegankelijk en de kosten voor het muzikale 3-gangen menu bedragen vier euro per persoon exclusief drankjes.

augustus 6, 2015

De tuin van ’In het Zomerpark’ gaat flink op de schop.........

NIEUW-VENNEP - De tuin van woonzorgcentrum ’In het Zomerpark’ in Nieuw-Vennep gaat vanaf volgende maand flink op de schop. De tuin zal worden voorzien van zes sporttoestellen en er komt een beleef- en beweegdeel met gewassen en bloemen, bedoeld als plek voor ’zintuigbeleving’ voor ouderen die dement zijn.
In het midden van de vernieuwde tuin komen een wandel- en restaurantdeel waar bewoners van In het Zomerpark en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.

augustus 3, 2015

In een woning aan de IJweg in Nieuw-Vennep heeft de politie vanmorgen vroeg het stoffelijk overschot van een 27-jarige vrouw gevonden.......

In een woning aan de IJweg in Nieuw-Vennep heeft de politie vanmorgen vroeg het stoffelijk overschot van een 27-jarige vrouw gevonden

Een 29-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar overlijden.

Er wordt op dit moment verder onderzoek gedaan.

juli 30, 2015

Volgens De Telegraaf is er goed nieuws voor de bewoners van de Wagnerlaan in Nieuw-Vennep. Hun aan drugs verslaafde buurman die deze wijk al lange tijd terroriseert, moet vertrekken......

NIEUW-VENNEP – Volgens De Telegraaf is er goed nieuws voor de bewoners van de Wagnerlaan in Nieuw-Vennep.

Hun aan drugs verslaafde buurman die deze wijk al lange tijd terroriseert, moet vertrekken.

Tijdens spoedoverleg tussen wooncorporatie Ymere, de gemeente en de politie is namelijk besloten de huurovereenkomst van de man te beëindigen.

De man zou regelmatig lawaaioverlast veroorzaken en in de nacht van maandag op dinsdag brak er zelfs brand uit in zijn woning.

juli 23, 2015

Henk Descendre jr. komt op dinsdag 28 juli vrij..........

NIEUW- VENNEP - Henk Descendre jr. komt op dinsdag 28 juli vrij. Volgens zijn oom Joop Descendre heeft de inwoner van Nieuw-Vennep dat in het uitzetcentrum van immigratiedienst ICE te horen gekregen. Descendre houdt nog een slag om de arm wat de datum betreft, eerder meldde een medewerker van het uitzetcentrum hem nog dat Henk jr. pas op 4 augustus op het vliegtuig zou worden gezet.
Henk jr. zit al sinds februari vast in de VS wegens stalking.
 

juli 22, 2015

Het was maandagmiddag een drukte van belang in het luchtruim boven Nieuw-Vennep. Boven de wijk Getsewoud vlogen zowel een traumahelikopter als een politiehelikopter......

NIEUW-VENNEP - Het was maandagmiddag een drukte van belang in het luchtruim boven Nieuw-Vennep.

Boven de wijk Getsewoud vlogen zowel een traumahelikopter als een politiehelikopter.

Bij nader onderzoek bleek dat de traumahelikopter werd ingezet voor een medische noodsituatie op het Kinlozen en dat de politiehelikopter op hetzelfde moment bezig was met een surveillance boven Getsewoud.

In verband met de vele woninginbraken in deze Vennepse wijk wordt er al een paar dagen en nachten extra gesurveilleerd.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

juli 18, 2015

De Zuiderdreef in Nieuw-Vennep wordt nog dit jaar verlengd en loopt straks door tot aan de Spoorlaan. Het verkeer kan dan vanaf begin november gebruikmaken van deze nieuwe verbinding......
 

NIEUW-VENNEP - De Zuiderdreef in Nieuw-Vennep wordt nog dit jaar verlengd en loopt straks door tot aan de Spoorlaan.

Het verkeer kan dan vanaf begin november gebruikmaken van deze nieuwe verbinding.

Dankzij deze weg kan het verkeer uit Nieuw-Vennep straks sneller de Leimuiderweg bereiken en neemt het autoverkeer in het dorp naar verwachting af.

Al in 2002 werd op het raadhuis van Haarlemmermeer besloten dat gemotoriseerd verkeer zo snel mogelijk naar de buitenkanten van Nieuw-Vennep moest worden geleid.

juli 15, 2015

Maandagmiddag is een scooterrijder op de IJweg in Nieuw-Vennep onderuit gegaan....

NIEUW-VENNEP – Maandagmiddag is een scooterrijder op de IJweg in Nieuw-Vennep onderuit gegaan. De man kwam vanaf het fietspad en wilde de weg opdraaien toen hij de stoeprand raakte en daarbij met zijn scooter viel. De man is ter plekke aan zijn verwondingen behandeld door een ambulancemedwerker. Hierna moest hij van de politie een blaastest ondergaan, waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. De scooterrijder is hierna overgebracht naar het politiebureau voor verdere afhandeling.

juli 15, 2015

 De gemeente Haarlemmermeer wil speelplekken aanpassen in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – De gemeente Haarlemmermeer wil speelplekken aanpassen in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep. De huidige speelplekken voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud voldoen niet aan de wensen voor deze kinderen. Zowel de ouders als de kinderen mochten meedenken hoe deze speelplekken ingericht moesten worden. Toch verzetten nu 17 van de 24 bewoners zich tegen de nieuwe plannen. Zij willen het grasveld voor de kleintjes behouden en geen speelheuvel voor hun deur. Ook zijn zij van mening dat er onvoldoende communicatie heeft plaatsgevonden tussen hen, de wijkraad en de gemeente.

juli 10, 2015

De gemeente Haarlemmermeer houdt voet bij stuk inzake de afwijzing van de vergunningaanvraag van KPN voor een zendmast in Nieuw-Vennep.... 

NIEUW-VENNEP – De gemeente Haarlemmermeer houdt voet bij stuk inzake de afwijzing van de vergunningaanvraag van KPN voor een zendmast in Nieuw-Vennep. De bezwaren die KPN tegen deze beslissing heeft ingediend zijn volgens het college afgewezen. In mei van dit jaar mochten zowel KPN als tegenstanders van de zendmast hun argumenten nog eens uiteenzetten bij een hoorzitting.

juli 10, 2015

Een man is woensdagochtend ernstig gewond geraakt na een val van de trap in een woning aan de Grenadierspoor in Nieuw-Vennep....

NIEUW-VENNEP – Een man is woensdagochtend ernstig gewond geraakt na een val van de trap in een woning aan de Grenadierspoor in Nieuw-Vennep. Politie, ambulance, brandweer en de traumahelikopter waren aanwezig om hierbij te assisteren. Het slachtoffer is na de nodige medische zorg, door de brandweer uit de woning gehesen. Het slachtoffer is na de nodige medische zorg, door de brandweer uit de woning gehesen en hierna met spoed naar het VU in Amsterdam overgebracht. Vanwege de ernst van de verwondingen is de trauma-arts van het mobiel medisch team met de ambulance meegereden.

juli 1, 2015

Onverlaten hebben onlangs de fraaie zandsculptuur op het horecaplein aan de Venneperweg onthoofd in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Onverlaten hebben onlangs de fraaie zandsculptuur op het horecaplein aan de Venneperweg onthoofd in Nieuw-Vennep.

Diverse inwoners van Nieuw-Vennep zijn dan ook boos op deze vandalen en vragen zich dan ook hardop af waarom men mooie dingen zoals deze zandsculptuur niet gewoon intact kunnen laten.

Deze zandsculptuur was er voor plezierige en zelfs culturele momenten en maakte ook deel van De Zandsculptuurroute 2015.

juni 28, 2015

Zorgcentrum Cordaan in het Zomerpark in Nieuw-Vennep houdt zaterdag 25 juli een zomerrommelmarkt......

NIEUW-VENNEP - Zorgcentrum Cordaan in het Zomerpark in Nieuw-Vennep houdt zaterdag 25 juli een zomerrommelmarkt.

Wie nog spullen over heeft waar een ander nog een plezier mee gedaan kan worden, wordt opgeroepen deze af te geven bij de receptie van het zorgcentrum.

Men moet daarbij bijvoorbeeld aan boeken, serviesgoed en cd's of lampen, speelgoed, kleding en eventueel klein meubilair.

De opbrengst van de rommelmarkt komt ten goede aan de bewoners van het zorgcentrum.

Bron: Witte Weekblad
 

juni 27, 2015

Bewoners van de Nieuw-Vennepse wijk Linquenda kunnen nu terecht bij het inloopspreekuur van de sociaal makelaar van MeerWaarde......

NIEUW-VENNEP – Bewoners van de Nieuw-Vennepse wijk Linquenda kunnen nu terecht bij het inloopspreekuur van de sociaal makelaar van MeerWaarde.

De inloop is iedere donderdag van 15.00 tot 16.30 uur en vindt plaats in wijkgebouw Linquenda.

Bij een sociaal makelaar kan men bijvoorbeeld terecht met een leuk idee voor de wijk of met vragen op het gebied van welzijn.

Sociaal Makelaar Peter Rethans kijkt dus ieder donderdag samen met u naar de mogelijkheden die er zijn en is eventueel per mail te bereiken via: peter.rethans@meerwaarde.nl
 

juni 26, 2015

Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt opent vandaag om 12.30 uur een zonnestalling voor elektrisch kindervervoer in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt opent vandaag om 12.30 uur een zonnestalling voor elektrisch kindervervoer in Nieuw-Vennep.

Deze zonnestalling bij Kinderopvang De Boshoeve kreeg in maart 2013 de publieksprijs in het kader van “Het Groenste Idee van Haarlemmermeer”.

De stalling is voorzien van zonnepanelen en laadt de elektrische bolderwagens, de zogenaamde “stints” dus volledig duurzaam op.

juni 25, 2015

Een 36-jarige man uit Nieuw-Vennep is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Operaweg in Nieuw-Vennep. De man zou de buschauffeur geïntimideerd hebben en wilde de bus niet verlaten......

NIEUW-VENNEP - Een 36-jarige man uit Nieuw-Vennep is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Operaweg in Nieuw-Vennep.

De man zou de buschauffeur geïntimideerd hebben en wilde de bus niet verlaten.

De chauffeur heeft hierna de politie opgeroepen, maar ook tegen de agenten gedroeg de man zich vervelend en negeerde hierbij meerdere verzoeken om weg te gaan.

Toen hij de agenten daarna ook nog eens verhinderde om weer in hun politiewagen in te stappen, werd de beschonken man aangehouden.

juni 24, 2015

Donderdagavond kunnen fans van Dave Roelvink hem ontmoeten op de kermis in Nieuw-Vennep. Om acht uur wordt daar een “meet en greet” gehouden......

NIEUW-VENNEP – Donderdagavond kunnen fans van Dave Roelvink hem ontmoeten op de kermis in Nieuw-Vennep.

Om acht uur wordt daar een “meet en greet” gehouden met de zoon van zanger Dries Roevink die ondermeer bekend is geworden door het televisieprogramma “De Roelvinkjes” .

De kermis staat tijdens de Feestweek in Nieuw-Vennep tot en met zondag 28 juni op het evenemententerrein aan de Zuiderdreef.

juni 24, 2015

Vrijdag opent “I Love Beeing” het derde Bijenpaleis van Nederland in PARK21. De wethouders Tom Horn en John Nederstigt zijn hierbij aanwezig.......

NIEUW-VENNEP – Vrijdag opent “I Love Beeing” het derde Bijenpaleis van Nederland in PARK21. De wethouders Tom Horn en John Nederstigt zijn hierbij aanwezig.

Horn verricht de openingshandeling, terwijl Nederstigt één van de sprekers is.

Het Bijenpaleis is een door ORGA architect ontworpen gebouw met plaats voor drie bijenkasten.

Doordat het in de publieke ruimte staat, trekt het Bijenpaleis de aandacht van voorbijgangers.

De bijeenkomst is vanaf 09.30 uur aan de IJweg 1336 in Nieuw-Vennep.