MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

april 20, 2018

Zaterdag 28 april 2018 wordt in Nieuw-Vennep het nieuwe Pop-Up transportmuseum geopend.....

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 28 april 2018 wordt in Nieuw-Vennep het nieuwe Pop-Up transportmuseum geopend.
Het museum vertelt het verhaal over de ontwikkeling van het transport in Nederland.

april 19, 2018

Aftredend voorzitter Andries Stokvis ontving woensdag, tijdens de jaarvergadering van de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer-Zuid, de gemeentelijke erespeld.....

NIEUW-VENNEP - Aftredend voorzitter Andries Stokvis ontving woensdag, tijdens de jaarvergadering van de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer-Zuid, uit handen van burgemeester Onno Hoes de gemeentelijke erespeld.

april 18, 2018

Tijdens een bijeenkomst in de Rustende Jager is Frans van der Maden uit Nieuw-Vennep donderdag participatieproof verklaard...........

Tijdens een bijeenkomst in de Rustende Jager is Frans van der Maden uit Nieuw-Vennep donderdag participatieproof verklaard.

april 12, 2018

Op zaterdag 21 april wordt in het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-‘45 het nieuwe boekje ‘De Jodenboerderij’ gepresenteerd.........

Op zaterdag 21 april wordt in het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-‘45 het nieuwe boekje ‘De Jodenboerderij’ gepresenteerd. In het boek staat het verhaal van Metje Bogaard, dochter van Hannis Bogaard. Schrijfster Annie van den Bosch is de dochter van Metje en heeft de verhalen van haar moeder samengebracht en met uniek fotomateriaal geïllustreerd. De Jodenboerderij van de familie Bogaard in Nieuw-Vennep werd in de Tweede Wereldoorlog gezien als een ‘burcht van verzet’ in Haarlemmermeer.

april 12, 2018

Wethouder Tom Horn opent zaterdag 14 april rond half elf het Boshuisje, een logeerhuisje voor zieke en gehandicapte kinderen.......

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn opent zaterdag 14 april rond half elf het Boshuisje, een logeerhuisje voor zieke en gehandicapte kinderen. Het huis staat naast kinderopvang De Boshoeve die veel vraag heeft naar logeermogelijkheden. Een weldoener heeft het huis voor de kinderopvang gekocht en is zo ruim dat het perfect kon worden ingericht als logeerhuis met verpleegkundige en pedagogische begeleiding. Volgens directeur Eva Toele is het huis de kers op de taart.

april 10, 2018

Tijdens de jaarvergadering van Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid op 18 april zal Ben Perdaan het voorzitterschap overnemen van Andries Stokvis.....

NIEUW-VENNEP - Tijdens de jaarvergadering van Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid op 18 april zal Ben Perdaan het voorzitterschap overnemen van Andries Stokvis.

Dat de voorzitterswissel op 18 april plaatsvindt, is historisch gezien in de tijdlijn een bijzonder moment. Bernard Perdaan neemt dan namelijk precies 25 jaar nadat zijn vader de voorzittershamer aan Nies Middelkoop doorgaf, het voorzitterschap van Andries Stokvis over. Stokvis heeft de functie dan 15 jaar vervuld.

Bron: witteweekbladnieuw-vennep.nl.
 

maart 29, 2018

Om Bedrijvenpark Spoorzicht weer op een hoger niveau te brengen is BIZ afgelopen weken gestart met het nieuwe groenplan op het bedrijventerrein........

NIEUW-VENNEP – Om Bedrijvenpark Spoorzicht weer op een hoger niveau te brengen is BIZ afgelopen weken gestart met het nieuwe groenplan op het bedrijventerrein. BIZ staat voor Bedrijven Investering Zone. Er zijn in overleg met de gemeente maatregelen genomen voor kapot gereden stoepen en grasperkjes. Verder wordt er een nieuw wandelpad aangelegd, er worden korven geplaatst die ook als bankje kunnen dienen,  een aantal bomen wordt gekapt en er worden nieuwe planten en struiken aangeplant.

maart 22, 2018

Op vrijdag 6 april wordt in filmhuis Pier K aan het Harmonieplein de film Gifted vertoond........

NIEUW-VENNEP – Op vrijdag 6 april wordt in filmhuis Pier K aan het Harmonieplein de film Gifted vertoond. De film gaat over problemen bij de opvoeding van de hoogbegaafde Mary van zeven met een rechtszaak tot gevolg. Het verhaal heeft verrassende wendingen die aanzetten tot nadenken over opvoeding en talenten. Vanuit de Witte Kerk in Nieuw-Vennep zijn er gespreksvragen om hier na de film over door te praten. Kaartjes zijn te reserveren via www.pier-k.nl of te koop op de avond zelf.

maart 21, 2018

In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant........

NIEUW-VENNEP – In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant. Volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een groene schoolomgeving en contact met de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

maart 16, 2018

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer in Pier K aan het Harmonieplein.

maart 9, 2018

Iedere derde donderdag van de maand krijgen bandjes uit de regio de kans een show weg te geven in het Pier Kafé.....

NIEUW-VENNEP - Iedere derde donderdag van de maand krijgen bandjes uit de regio de kans een show weg te geven in het Pier Kafé in het Pier K-gebouw aan het Harmonieplein.
Dat betekent dat de bezoekers op 15 maart weer kunnen genieten van optredens van Pier K-bands en andere bandjes uit Haarlemmermeer en omgeving.

Vanaf kwart over 8 ’s avonds treden volgende bands op:
Cat’s Groove, Bluesband De Zaak en Spassamok.
Tussen de optredens door wordt tweemaal een popquiz gehouden.

maart 2, 2018

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet in het hele koninkrijk.....

NIEUW-VENNEP - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet in het hele koninkrijk.
Stichting Philia doet daar wederom aan mee. En wel via de Ladiesday op zaterdag 10 maart, speciaal voor vrouwen met een beperking.

Tijdens NLdoet biedt Stichting Philia haar gasten om half 1 een high tea aan, waarna een enthousiast team van vrijwilligers klaar staat om hun haar, make-up en nagels te verzorgen.

februari 28, 2018

De CDA fractie heeft het college aandacht gevraagd voor onveilige verkeerssituaties in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP - De CDA fractie heeft het college aandacht gevraagd voor onveilige verkeerssituaties in Nieuw-Vennep. Het betreft scooters en bromfietsen van bezorgdiensten die gebruik maken van fiets- en voetpaden waar dit niet is toegestaan. In 2017 heeft het College de betreffende bezorgdiensten in Hoofddorp aangeschreven om hen op hun verantwoordelijkheden te wijzen en voorgelicht over de verkeersregels en de gevolgen bij handhaving. Dit heeft in Hoofddorp tot behoorlijke afname van overlast gezorgd.De fractie vraagt zich nu af of die aanpak ook toe te passen is in Nieuw-Vennep.

februari 28, 2018

Een 19-jarige werknemer van een winkel in Nieuw-Vennep is dinsdag bestolen van de dagopbrengst.........

NIEUW-VENNEP - Een 19-jarige werknemer van een winkel in Nieuw-Vennep is dinsdag bestolen van de dagopbrengst. Dat gebeurde op de Venneperweg toen de werknemer op weg was naar de bank. Plotseling verscheen er een man, die de opbrengst uit zijn handen griste. Eenmaal het geld in handen sprong hij achterop een scooter. De daders verdwenen daarna via de Poststraat en de Gelevinkstraat. De politie doet onderzoek naar de diefstal, onder andere door camerabeelden te bekijken. Volgens rechercheur Ab van Kempen is het een heel brutale diefstal die de politie graag wil oplossen.

februari 28, 2018

Bij een kop-staartaanrijding op de A4 met drie voertuigen zijn dinsdagavond twee personen gewond geraakt........

NIEUW-VENNEP - Bij een kop-staartaanrijding op de A4 met drie voertuigen zijn dinsdagavond twee personen gewond geraakt. Een hulpvaardige medeweggebruiker had één van de slachtoffers in zijn auto laten wachten. Die kreeg daar nekklachten, maar na controle door het ambulancepersoneel kon hij gewoon uitstappen en plaatsnemen in de ambulance. Soms gebeurt het dat zo'n slachtoffer niet meer kan/mag uitstappen en dat de brandweer het dak van deze wagen moet verwijderen. Twee slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

januari 18, 2018

De politie Haarlemmermeer zoekt via haar facebookaccount getuigen van een aanrijding.....

NIEUW-VENNEP - De politie Haarlemmermeer zoekt via haar facebookaccount getuigen van een aanrijding die plaats vond op dinsdag 16 januari 2018 rond half 8 ‘s avonds op de N207/N205 ofwel de Leimuiderweg bij Nieuw-Vennep.

De politie zoekt met name naar een bestuurder(ster) van een witte achtpersoonsauto, van het type mpv, die mogelijk getuige zou kunnen zijn. Deze auto reed op de N205, moest wachten bij het verkeerslicht en draaide rechtsaf de N207 op in de richting van Lisse/Hillegom.

januari 17, 2018

Bij een ongeval op de A4 bij de afrit van de N207 is dinsdagmiddag een automobilist gewond geraakt.......

NIEUW-VENNEP - Bij een ongeval op de A4 bij de afrit van de N207 is dinsdagmiddag een automobilist gewond geraakt. Een personenwagen klapte achterop een stilstaande wagen en raakte hierbij ook nog een andere wagen. De bestuurder had niet door dat er een file was ontstaan. De chauffeur van de stilstaande wagen moest door de brandweer uit de wagen geknipt worden. Twee wagens zijn door de bergingsdienst afgevoerd.

januari 12, 2018

Nu Stadsherstel Amsterdam niet alleen Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdweg 1327 in Nieuw-Vennep heeft gekocht, maar ook het al even monumentale tbc-huisje ernaast.....

NIEUW-VENNEP - Nu Stadsherstel Amsterdam niet alleen Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdweg 1327 heeft gekocht, maar ook het al even monumentale tbc-huisje ernaast, staat zij voor de vraag wie bij wil dragen aan herstel van het tbc-huisje.
Woordvoerder Stella van Heezik van Stadsherstel denkt daarbij aan stille fondsen of betrokken bedrijven en particulieren.
Weldoeners kunnen volgens Van Heezik een vermelding krijgen en om de zoveel tijd thee komen drinken in het huisje met boerderijbewoners.

januari 3, 2018

Bij een ongeval op de Hoofdweg is woensdagochtend een 75-jarige automobilist overleden.......

NIEUW-VENNEP - Bij een ongeval op de Hoofdweg is woensdagochtend een 75-jarige automobilist overleden. Rond half tien reed de man nabij de Valutaweg tegen een boom. Hulpverleners hebben nog lange tijd geprobeerd om de bestuurder te reanimeren, maar ondanks alle inspanningen is de man overleden.  

december 28, 2017

Dinsdagavond 9 januari om half acht vindt in het Adamas Inloophuis aan de Eugenie Prévinaireweg een informatieavond plaats voor partners van mensen met kanker.......

NIEUW-VENNEP – Dinsdagavond 9 januari om half acht vindt in het Adamas Inloophuis aan de Eugenie Prévinaireweg een informatieavond plaats voor partners van mensen met kanker. Sprekers zijn mevrouw E. van Westerop, psycho-oncologisch therapeut en mevrouw N. de Beer, verpleegkundig specialist oncologie van het Spaarne Gasthuis. Er gebeurt veel met de partner van iemand die kanker krijgt, er worden tijdens de bijeenkomst vragen behandeld van en tips gegeven voor de mensen die hiermee te maken krijgen. Belangstellenden moeten zich aanmelden via mail@adamas-inloophuis.

december 28, 2017

De uit 1880 stammende Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdvaart-westzijde krijgt een nieuw leven.......

NIEUW-VENNEP - De uit 1880 stammende Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdvaart-westzijde krijgt een nieuw leven. Stadsherstel Amsterdam restaureert het rijksmonument, dat tegenover bedrijventerrein Nieuw-Vennep-Zuid ligt, en maakt er zestien wooneenheden in. Op het land wil bouwbedrijf Thunnissen 28 tot 30 woningen bouwen. Daarvoor moet het bedrijf nog wel toestemming krijgen van de gemeente. Volgens het bestemmingsplan is het mogelijk dat er in de boerderij aan zorg wordt gedaan, maar nog niet dat eromheen wordt gebouwd.

december 21, 2017

Tijdens het kerstdiner van de Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid werd dit jaar de Respect Award uitgereikt aan de Venniper Koninginnerit........

NIEUW-VENNEP – Tijdens het kerstdiner van de Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid (OVHZ) werd dit jaar de Respect Award uitgereikt aan de Venniper Koninginnerit. Dit klassiekerevenement is volgens de OVHZ niet meer weg te denken uit Haarlemmermeer en een verrijking voor het op de kaart zetten van het Groothertogdom Nieuw-Vennep. De organisatie van de rit is in handen van zes enthousiastelingen met als voorzitter René Enthoven, die trots en totaal verrast was.

december 21, 2017

Een 70-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is woensdag veroordeeld tot 90 uur werkstraf wegens smaad.....

NIEUW-VENNEP - Een 70-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is woensdag veroordeeld tot 90 uur werkstraf wegens smaad. Hij mag drie jaar lang op geen enkele manier contact hebben met dorpsgenoot en raadslid Anneke van der Veer. Bij overtreding van dat totale verbod, moet de Venneper een maand de cel in.

december 15, 2017

Het Vennepse smartlappenkoor Droger Kan Niet neemt vrijdag 22 december deel aan het Kerslichtjesfeest in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Het Vennepse smartlappenkoor Droger Kan Niet neemt vrijdag 22 december deel aan het Kerslichtjesfeest.
Voor die gelegenheid presenteert het tienjarige koor een aangepast programma met Nederlandstalige nummers.

Het Kerstlichtjesfeest bij de Koepel op het Harmonieplein begint ’s avonds om 6 uur.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: Nieuwsblad Haarlemmermeer.