MeerRadio & MeerTelevisie
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

april 18, 2014

De zoveelste poging van KPN om een UMTS- mast een plaats te geven gebeurt op aandringen van de gemeente Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP – De zoveelste poging van KPN om een UMTS- mast een plaats te geven gebeurt op aandringen van de gemeente Haarlemmermeer. De bedoeling is om de mast op het woon-zorgcomplex Zomerpark in Nieuw-Vennep te plaatsen.

De gemeente voert inmiddels gesprekken met woonzorg Nederland en KPN. De huurders van het complex hebben wel degelijk een stem in de plaatsing van de mast. Als de meerderheid van de huurders tegen stemmen moet KPN weer opzoek naar een andere plek. Volgens het telecombedrijf zal er een vrijstaande mast komen als het plan niet doorgaat.

april 18, 2014

Zondag 27 april is alweer de 15de editie van de Venniper Koninginnerit.....

NIEUW VENNEP – Zondag 27 april is alweer de 15de editie van de Venniper Koninginnerit. Voor de jubileum editie hebben de organisatoren een andere route uitgestippeld. Dit keer is de start in Ophemert, maar de finish blijft in Nieuw-Vennep. Rond 15:00 uur arriveren zo’n 130 klassiekers.

De karavaan zal om 9.30 uur starten en de auto’s arriveren rond 15:00 uur in Nieuw-Vennep. Hier zal het feestje pas echt los komen met verschillende muzikale optredens. Er zijn nog een aantal plekken te vergeven. Via www.wkrit.nl kunt u zich inschrijven.
 

april 17, 2014

De politie is op zoek naar een blanke man die rondhangt in de Faustlaan in Nieuw-Vennep. Hij is opgemerkt, nadat hij een aantal huizen aandachtig aan het bekijken was.....

NIEUW-VENNEP – De politie is op zoek naar een blanke man die rondhangt in de Faustlaan in Nieuw-Vennep. Hij is opgemerkt, nadat hij een aantal huizen aandachtig aan het bekijken was.

Waarschijnlijk is hij de huizen aan het inspecteren, met het doel om er in te breken. Het gaat om een blanke man van rond de 1 meter 70.

De bewoners worden verzocht contact op te nemen met politie, als ze de man opmerken. Hij draagt zwarte kleding, met een zwarte muts.
 

april 16, 2014

Burgemeester Theo Weterings zal op Koningsdag, zaterdag 26 april, de feestelijke opening van de muziekkoepel in Nieuw-Vennep verrichten.....

NIEUW-VENNEP - Burgemeester Theo Weterings zal op Koningsdag, zaterdag 26 april, de feestelijke opening van de muziekkoepel in Nieuw-Vennep verrichten.

Vanaf kwart voor drie ’s middags zal er op het Harmonieplein 'opwarmmuziek' zijn van het duo Jazz'n More en zal eveneens het harmonie-orkest Excelsior optreden.

Om vier uur ‘s middag zal de burgemeester de muziekkoepel openen door het knippen van een lint.

Dorpsraadvoorzitter Thomas Hendriksen en burgemeester Weterings zullen hierna een toespraak houden.

april 12, 2014

Vanaf vandaag roept de nieuwe winkeliersvereniging VenneperHart alle kinderen op om de Paashaas te helpen. Op zijn wandeling door het VenneperHart is de paashaas een aantal bontgekleurde en genummerde eieren verloren......

NIEUW VENNEP – Vanaf vandaag roept de nieuwe winkeliersvereniging VenneperHart alle kinderen op om de Paashaas te helpen. Op zijn wandeling door het VenneperHart is de paashaas een aantal bontgekleurde en genummerde eieren verloren.

Bij de deelnemende winkels in de De Symfonie, Venneperhof, Venneperstraat, Venneperweg, Harmonieplein liggen wedstrijdformulieren.

april 11, 2014

In winkelcentrum De Symphonie in Nieuw-Vennep wordt zaterdag 12 april van 8.00 tot 17.00 uur de actie ‘Het ei en wij’ gehouden....

NIEUW-VENNEP - In winkelcentrum De Symphonie in Nieuw-Vennep wordt zaterdag 12 april van 8.00 tot 17.00 uur de actie ‘Het ei en wij’ gehouden.
Statiegeldbonnen kunnen worden ingewisseld voor paaseitjes.
Deze actie is een initiatief van het zangkoor Zingen voor je leven.
Komende zaterdag staan leden van het koor bij de ingang van het Dirk-filiaal om aan iedereen de statiegeldbon met een minimumwaarde van 1 euro te vragen.
Wie de bon afgeeft krijgt er een zakje paaseitjes voor terug.

april 9, 2014

Bij een grootschalige woningrenovatie van 140 woningen van Ymere in Nieuw-Vennep is in drie woningen asbest aangetroffen......

NIEUW-VENNEP - Bij een grootschalige woningrenovatie van 140 woningen van Ymere in Nieuw-Vennep is in drie woningen asbest aangetroffen.

Volgens de gemeente Haarlemmermeer moest hierom het afgelopen weekeinde door een gecertificeerde asbestverwijderaar een spoedsanering plaatsvinden.

Het betreft hier de zolders van drie woningen in de Bosstraat in Nieuw-Vennep.
 

april 8, 2014

De crematieoven voor het nieuwe uitvaartcentrum van Haarlemmermeer is zaterdag op z'n plek gehesen. Dat werkje duurde vier uur....

NIEUW-VENNEP - De crematieoven voor het nieuwe uitvaartcentrum van Haarlemmermeer is zaterdag op z'n plek gehesen. Dat werkje duurde vier uur.
Het Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer wordt gerealiseerd aan de Hoofdweg tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp.
De opening wordt eind augustus, begin september verwacht.
Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer heeft diverse opbaarkamers, twee grote aula’s met zicht op het akkerbouwlandschap, condoleanceruimten, koffiekamers en een binnentuin.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

april 8, 2014

Judo Yushi uit Nieuw-Vennep won zaterdag 5 april drie gouden medailles op het Nederlands Kampioenschap tot achttien jaar...

NIEUW-VENNEP - Judo Yushi uit Nieuw-Vennep won zaterdag 5 april drie gouden medailles op het Nederlands Kampioenschap tot achttien jaar.
Twan van der Werff won in de klasse tot zestig kilo, Ilse Buren was de sterkste in de klasse tot 52 kilo en Britt Koolmoes werd kampioen van Nederland in de klasse tot veertig kilo.
Met ook nog een derde plaats voor Tim Kuijpers was Judo Yushi de best presterende vereniging op het kampioenschap.

april 8, 2014

Zondag 13 april wordt er van 11.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt gehouden in wijkgebouw Linquenda aan de Oostmoor 52 in Nieuw-Vennep....

NIEUW-VENNEP - Zondag 13 april wordt er van 11.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt gehouden in wijkgebouw Linquenda aan de Oostmoor 52 in Nieuw-Vennep.
Om nog goede spullen een tweede leven te geven hebben vrijwilligers besloten om deze markt te houden.
Entree is gratis, iedereen is welkom om te kopen en om te verkopen.
Voor informatie kunt u bellen met Linda Neubert, 06 43004941 of via de mail rommelmarktlinquenda@hotmail.com
Bron: Haarlems Dagblad
 

april 7, 2014

Zondagmiddag rond half drie is op de afrit van de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep, een bestuurder de macht over het stuur verloren en met zijn auto over de kop geslagen....

NIEUW-VENNEP – Zondagmiddag rond half drie is op de afrit van de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep, een bestuurder de macht over het stuur verloren en met zijn auto over de kop geslagen.
Diverse hulpdiensten kwamen op het ongeluk af om hulp te bieden waaronder een traumahelikopter.
De man is nagekeken in de ambulance en wonder boven wonder mankeerde de man niets.
De auto is door de bergingsdienst meegenomen en de afrit werd weer opengesteld voor het verkeer.
 

april 4, 2014

In samenwerking met MEER Event, Oranje Vereniging Beatrix en Silvia's Leeuwtje komt er toch een groot feest op het evenementenplein Venneperweg in Nieuw-Vennep op Koningsdag....

NIEUW-VENNEP - In samenwerking met MEER Event, Oranje Vereniging Beatrix en Silvia's Leeuwtje komt er toch een groot feest op het evenementenplein Venneperweg in Nieuw-Vennep op Koningsdag.
Op zaterdag 26 april is er op het plein live muziek te horen en de bekende oude ambachten zullen aanwezig zijn.
Ook aan de kinderen is gedacht met een springkussen, traptrekkers en nog veel meer.
Het feest begint om 10 uur ’s ochtends en zal tot in de late uurtjes duren.

Bron: HCnieuws.nl
 

april 4, 2014

Tijdens een verkeerscontrole op de IJweg in Nieuw-Vennep werden dinsdagavond 75 hardrijders bekeurd...

NIEUW-VENNEP - Tijdens een verkeerscontrole op de IJweg in Nieuw-Vennep werden dinsdagavond 75 hardrijders bekeurd.
Een bestuurder van een Seat is binnen een half uur tweemaal betrapt op te hard rijden op deze 60-kilometerweg. Beide keren reed de man ruim 30 kilometer te hard.
De hoogst gemeten snelheid was 96 km per uur.
De IJweg is één van die wegen waar de politie regelmatig controleert, omdat er door hardrijders vaak ongelukken worden veroorzaakt.
 

april 4, 2014

The Passion zal live te zien zijn bij Pier K in Nieuw-Vennep...

NIEUW-VENNEP – The Passion zal live te zien zijn bij Pier K in Nieuw-Vennep.
The Passion is een muziekaal evenement dat jaarlijks wordt opgevoerd op Witte Donderdag steeds op een ander locatie in Nederland. Dit jaar wordt het evenement in Groningen gehouden.
Het schouwspel vertelt het verhaal van Pasen in een modern muzikaal jasje waar duizenden mensen bij aanwezig zijn en dat miljoenen tv-kijkers trekt.
Pier K vertoont donderdag 17 april in samenwerking met Crosspoint en de Witte Kerk The Passion op een groot scherm.

april 2, 2014

Op de Spoorlaan heeft de politie vrijdagavond 29 maart twee mannen van 23 en 33 jaar uit Hoofddorp aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het dealen van drugs.......

NIEUW-VENNEP- Op de Spoorlaan heeft de politie vrijdagavond 29 maart twee mannen van 23 en 33 jaar uit Hoofddorp aangehouden.
Het tweetal wordt verdacht van het dealen van drugs.

Surveillerende agenten zagen een van de mannen bij de ander in een auto stappen waarna er iets werd overhandigd en de ‘passagier’ weer uitstapte.

Bij staande houding van de mannen werd voor bijna duizend euro aan contant geld aangetroffen.

maart 25, 2014

De mogelijkheid bestaat dat nog deze zomer meer activiteiten voor bewoners van de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep worden georganiseerd in activiteitencentrum Zomerpark....

NIEUW-VENNEP – De mogelijkheid bestaat dat nog deze zomer meer activiteiten voor bewoners van de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep worden georganiseerd in activiteitencentrum Zomerpark.
Momenteel wordt onderzocht welke technische maatregelen daarvoor nodig zijn. Het gemeentelijk ingenieursbureau bekijkt wat er aan het pand moet veranderen om zonder problemen sociaal-culturele activiteiten te kunnen organiseren.

maart 25, 2014

Zondagmiddag 23 maart zijn bij een eenzijdig ongeval op de A4 bij Nieuw-Vennep meerdere personen gewond geraakt....

NIEUW-VENNEP – Zondagmiddag 23 maart zijn bij een eenzijdig ongeval op de A4 bij Nieuw-Vennep meerdere personen gewond geraakt.
Een automobilist is van de weg afgereden en botste vol tegen een regelkast van Rijkswaterstaat aan.
De vier inzittenden zijn door de brandweer uit de auto gehaald.
Verder waren nog vijf ambulances, politie en de traumahelikopter aanwezig om hulp bieden.
Alle vier inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
Het verkeer ondervond flinke hinder omdat er maar één rijstrook beschikbaar was.

maart 14, 2014

Het ziet er naar uit dat de Raad van State het nieuwe bestemmingsplan voor Nieuw-Vennep gedeeltelijk gaat afkeuren. Inwoners van Nieuw-Vennep legden bij de Raad bezwaren op tafel over de toelating van horeca op een gedeelte van de Venneperweg tussen de Rustoordstraat en de Akkerstraat....

NIEUW-VENNEP - Het ziet er naar uit dat de Raad van State het nieuwe bestemmingsplan voor Nieuw-Vennep gedeeltelijk gaat afkeuren.

Inwoners van Nieuw-Vennep legden bij de Raad bezwaren op tafel over de toelating van horeca op een gedeelte van de Venneperweg tussen de Rustoordstraat en de Akkerstraat.

Een ander bezwaar gaat over een nieuwe parkeerregeling aan de Parlevinker. In beide gevallen kreeg de gemeente kritische vragen voorgelegd waarop geen overtuigend antwoord kwam.

maart 11, 2014

Locoburgemeester John Nederstigt heeft vrijdag 7 maart de gemeentelijke erespeld uitgereikt aan Riek Lansdaal-Van der Meijden...

NIEUW-VENNEP - Locoburgemeester John Nederstigt heeft vrijdag 7 maart de gemeentelijke erespeld uitgereikt aan Riek Lansdaal-Van der Meijden.
Lansdaal krijgt de speld voor het werk dat zij voor de katholieke kerk in Nieuw-Vennep heeft gedaan en nog doet.
Ze is al jarenlang lid van de parochieraad.
Ook op andere terreinen is de 70-jarige Vennepse belangeloos actief voor de gemeenschap.
Bron: Haarlems Dagblad
 

maart 8, 2014

Op 7 maart is in Nieuw-Vennep de Venneppas officieel geïntroduceerd. De Vennepse student Kevin van Vilsteren bedacht de pas om plaatselijke consumenten en ondernemers bij elkaar te brengen......

Op 7 maart is in Nieuw-Vennep de Venneppas officieel geïntroduceerd. De Vennepse student Kevin van Vilsteren bedacht de pas om plaatselijke consumenten en ondernemers bij elkaar te brengen.

Ondernemers in het dorp hebben behoorlijk te lijden onder de recessie en concurrentie van winkels in omliggende plaatsen.

Met de Venneppas kunnen tegen minimale kosten klanten geworven en behouden worden. Er doen inmiddels al meer dan veertig ondernemers mee die korting geven op hun producten.

februari 21, 2014

Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep onderzoekt de mogelijkheden om de kermis- en de feesttent terug te laten keren naar het centrum van Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep onderzoekt de mogelijkheden om de kermis- en de feesttent terug te laten keren naar het centrum van Nieuw-Vennep.
Beoogde locatie is het terrein naast Pier K in de Nieuwe Kom.
Belangrijke partijen als de gezamenlijke horeca en stichting ’t Grapje zijn in principe enthousiast over een verhuizing naar de Nieuwe Kom, meldt de Oranjevereniging.
Voorzitter John Stassen heeft afgelopen vrijdag op het raadhuis in Hoofddorp een gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente over eventuele verplaatsing.

februari 19, 2014

In Nieuw-Vennep is men de troosteloze aanblik van veel plaatsen in het centrum meer dan zat. Volgens Wim Bogers van de dorpsraad is er al jaren niets gebeurd......

HAARLEMMERMEER – In Nieuw-Vennep is men de troosteloze aanblik van veel plaatsen in het centrum meer dan zat. Volgens Wim Bogers van de dorpsraad is er al jaren niets gebeurd en weet niemand wanneer er eindelijk iets gebeuren gaat om Nieuw-Vennep weer een bruisend centrum te geven.

Zo heeft de dorpsraad tijdelijke oplossingen aangedragen, maar lijkt zelfs het inzaaien van gras op de braakliggende terreinen de gemeente volgens Bogers niet te lukken.

februari 10, 2014

Afgelopen zaterdagmiddag zijn zes verdachten aangehouden op de Lireweg in Nieuw-Vennep....

NIEUW-VENNEP – Afgelopen zaterdagmiddag zijn zes verdachten aangehouden op de Lireweg in Nieuw-Vennep.
Het gaat om vier mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 18 tot 52 jaar.

Agenten namen poolshoogte na melding van een henneplucht en ontdekten een aantal personen in het pand die bezig waren met het rooien van hennep.

Ook was er sprake van diefstal van de elektra.
Alle verdachten zijn aangehouden en inmiddels zijn twee verdachten in verzekering gesteld.

februari 5, 2014

De zaterdag 1 februari geopende B&B Broodjes Boetiek van Birgit en Britta Suidgeest op station Nieuw-Vennep is met open armen ontvangen....

NIEUW-VENNEP - De zaterdag 1 februari geopende B&B Broodjes Boetiek van Birgit en Britta Suidgeest op station Nieuw-Vennep is met open armen ontvangen. Velen vinden de smaakvolle veelzijdige winkel een aanwinst voor het dorp.