MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

januari 17, 2018

Bij een ongeval op de A4 bij de afrit van de N207 is dinsdagmiddag een automobilist gewond geraakt.......

NIEUW-VENNEP - Bij een ongeval op de A4 bij de afrit van de N207 is dinsdagmiddag een automobilist gewond geraakt. Een personenwagen klapte achterop een stilstaande wagen en raakte hierbij ook nog een andere wagen. De bestuurder had niet door dat er een file was ontstaan. De chauffeur van de stilstaande wagen moest door de brandweer uit de wagen geknipt worden. Twee wagens zijn door de bergingsdienst afgevoerd.

januari 12, 2018

Nu Stadsherstel Amsterdam niet alleen Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdweg 1327 in Nieuw-Vennep heeft gekocht, maar ook het al even monumentale tbc-huisje ernaast.....

NIEUW-VENNEP - Nu Stadsherstel Amsterdam niet alleen Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdweg 1327 heeft gekocht, maar ook het al even monumentale tbc-huisje ernaast, staat zij voor de vraag wie bij wil dragen aan herstel van het tbc-huisje.
Woordvoerder Stella van Heezik van Stadsherstel denkt daarbij aan stille fondsen of betrokken bedrijven en particulieren.
Weldoeners kunnen volgens Van Heezik een vermelding krijgen en om de zoveel tijd thee komen drinken in het huisje met boerderijbewoners.

januari 3, 2018

Bij een ongeval op de Hoofdweg is woensdagochtend een 75-jarige automobilist overleden.......

NIEUW-VENNEP - Bij een ongeval op de Hoofdweg is woensdagochtend een 75-jarige automobilist overleden. Rond half tien reed de man nabij de Valutaweg tegen een boom. Hulpverleners hebben nog lange tijd geprobeerd om de bestuurder te reanimeren, maar ondanks alle inspanningen is de man overleden.  

december 28, 2017

Dinsdagavond 9 januari om half acht vindt in het Adamas Inloophuis aan de Eugenie Prévinaireweg een informatieavond plaats voor partners van mensen met kanker.......

NIEUW-VENNEP – Dinsdagavond 9 januari om half acht vindt in het Adamas Inloophuis aan de Eugenie Prévinaireweg een informatieavond plaats voor partners van mensen met kanker. Sprekers zijn mevrouw E. van Westerop, psycho-oncologisch therapeut en mevrouw N. de Beer, verpleegkundig specialist oncologie van het Spaarne Gasthuis. Er gebeurt veel met de partner van iemand die kanker krijgt, er worden tijdens de bijeenkomst vragen behandeld van en tips gegeven voor de mensen die hiermee te maken krijgen. Belangstellenden moeten zich aanmelden via mail@adamas-inloophuis.

december 28, 2017

De uit 1880 stammende Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdvaart-westzijde krijgt een nieuw leven.......

NIEUW-VENNEP - De uit 1880 stammende Margaretha’s Hoeve aan de Hoofdvaart-westzijde krijgt een nieuw leven. Stadsherstel Amsterdam restaureert het rijksmonument, dat tegenover bedrijventerrein Nieuw-Vennep-Zuid ligt, en maakt er zestien wooneenheden in. Op het land wil bouwbedrijf Thunnissen 28 tot 30 woningen bouwen. Daarvoor moet het bedrijf nog wel toestemming krijgen van de gemeente. Volgens het bestemmingsplan is het mogelijk dat er in de boerderij aan zorg wordt gedaan, maar nog niet dat eromheen wordt gebouwd.

december 21, 2017

Tijdens het kerstdiner van de Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid werd dit jaar de Respect Award uitgereikt aan de Venniper Koninginnerit........

NIEUW-VENNEP – Tijdens het kerstdiner van de Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid (OVHZ) werd dit jaar de Respect Award uitgereikt aan de Venniper Koninginnerit. Dit klassiekerevenement is volgens de OVHZ niet meer weg te denken uit Haarlemmermeer en een verrijking voor het op de kaart zetten van het Groothertogdom Nieuw-Vennep. De organisatie van de rit is in handen van zes enthousiastelingen met als voorzitter René Enthoven, die trots en totaal verrast was.

december 21, 2017

Een 70-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is woensdag veroordeeld tot 90 uur werkstraf wegens smaad.....

NIEUW-VENNEP - Een 70-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is woensdag veroordeeld tot 90 uur werkstraf wegens smaad. Hij mag drie jaar lang op geen enkele manier contact hebben met dorpsgenoot en raadslid Anneke van der Veer. Bij overtreding van dat totale verbod, moet de Venneper een maand de cel in.

december 15, 2017

Het Vennepse smartlappenkoor Droger Kan Niet neemt vrijdag 22 december deel aan het Kerslichtjesfeest in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Het Vennepse smartlappenkoor Droger Kan Niet neemt vrijdag 22 december deel aan het Kerslichtjesfeest.
Voor die gelegenheid presenteert het tienjarige koor een aangepast programma met Nederlandstalige nummers.

Het Kerstlichtjesfeest bij de Koepel op het Harmonieplein begint ’s avonds om 6 uur.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: Nieuwsblad Haarlemmermeer.
 

december 13, 2017

De wasstraat van Loogman op bedrijventerrein Spoorzicht gaat eind van dit jaar dicht.....

NIEUW-VENNEP - De wasstraat van Loogman op bedrijventerrein Spoorzicht gaat eind van dit jaar dicht. De huurovereenkomst voor het terrein loopt af en zal niet worden verlengd. Volgens het bedrijf heeft de eigenaar een vergunning voor een tankstation gekregen en kon er geen overeenstemming worden bereikt over de exploitatie. Vervolgens heeft de eigenaar de huur opgezegd en moet Loogman dus weg. Het bedrijf aan de Gersteweg heeft nu nog een wasstraat met bediening en drie wasboxen waar automobilisten zelf hun auto kunnen reinigen.

december 8, 2017

De doornstruiken aan de Kalslagerring in Nieuw-Vennep gaan weg.....

NIEUW-VENNEP - De doornstruiken aan de Kalslagerring gaan weg.
De doornen van de struiken zorgen al jaren voor overlast. Als de takken van de struiken na het snoeien op het fietspad terecht kwamen, kregen veel fietsers een lekke band.

december 7, 2017

Zondagmiddag vindt in Hotel de Rustende Jager een spirituele beurs plaats.........

NIEUW-VENNEP – Zondagmiddag vindt in Hotel de Rustende Jager een spirituele beurs plaats. Op de beurs is alle informatie te vinden op het gebied van spiritualiteit. Veel aspecten komen aan bod, zoals handlezen, foto lezen, readings, naam-analyse, iriscopie en nog veel meer disciplines. Verder kan men kennis maken met de familie Van Kooij uit het tv-programma van RTL4 "Helemaal het Einde". De beurs duurt van elf uur tot half zes, de entree bedraagt vijf euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

december 1, 2017

Haarlemmermeer krijgt ruim een miljoen euro van Rijkswaterstaat voor de aanleg van 11 hectare groen in Park21.....

NIEUW-VENNEP - Haarlemmermeer krijgt ruim een miljoen euro van Rijkswaterstaat voor de aanleg van 11 hectare groen in Park21.

De 5 hectare bomen en 6 hectare bosplantsoen zijn een compensatie voor Project A1/A6, oftewel het verbreden van de snelweg tussen Diemen en Almere.

Rijkswaterstaat is volgens de Boswet verplicht om bomen die worden gekapt te ’compenseren’, wat betekent dat voor elke gekapte boom een nieuwe moet worden geplant. Als dat ter plekke niet mogelijk is, moet elders een locatie worden gevonden.

november 30, 2017

Op 19 december verzorgt het Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer weer de traditionele Kerstsamenzang.........

NIEUW-VENNEP - Op 19 december verzorgt het Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer weer de traditionele Kerstsamenzang. Er wordt niet alleen gezongen maar er is ook een korte overweging en er worden gedichten voorgedragen. De kerstsamenzang is een initiatief van de Raad van Kerken Haarlemmermeer-zuid. De ruim zeventig mannenstemmen onder leiding van Hans van Noord zijn vanaf 20.00 uur te horen bij Protestantse Gemeente De Rank aan de Eugénie Previnaireweg. De toegang is gratis, het is mogelijk een donatie te doen voor een goed doel.

november 29, 2017

De bomen aan het bomenlaantje aan de westkant van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw Vennep worden voorlopig niet gekapt.......

NIEUW-VENNEP - De bomen aan het bomenlaantje aan de westkant van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw Vennep worden voorlopig niet gekapt. Dat is de uitkomst van het participatietraject over dit plantsoen uitgevoerd door de gemeente Haarlemmermeer.

Hoewel de gemeente in het verleden heeft aangeven dat de bomen een gevaar vormen voor de omgeving heeft nieuwe onderzoek aangetoond dat de bomen nog zeker vier jaar kunnen blijven staan.

november 24, 2017

De Vereniging Museumkwartier Hembrug verlaat definitief het Zaandamse Hembrugterrein. Deze week is de verhuizing naar de voormalige Fokkervestiging in Nieuw-Vennep begonnen....

NIEUW-VENNEP - De Vereniging Museumkwartier Hembrug verlaat definitief het Zaandamse Hembrugterrein. Deze week is de verhuizing naar de voormalige Fokkervestiging in Nieuw-Vennep begonnen.

De vereniging - bestaande uit elf clubs voor behoud van mobiel erfgoed - gaat in Nieuw-Vennep verder als Stichting Nederlands Transport Museum. Nog vóór de voorjaarsvakantie wil zij op de nieuwe, tijdelijke locatie een pop-upmuseum openen. Uiteindelijk hoopt de stichting te verhuizen naar Park21.

november 22, 2017

Op de kruising van de Hugo de Vriesstraat met de Staringstraat heeft dinsdagmiddag een flinke aanrijding plaatsgevonden...........

NIEUW-VENNEP - Op de kruising van de Hugo de Vriesstraat met de Staringstraat heeft dinsdagmiddag een flinke aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Een auto op de voorrangsweg kreeg geen voorrang en werd vol in de zijkant geramd door een andere wagen zodat het voertuig door de klap tweemaal rond tolde. De aangereden bestuurder is in eerste instantie voorzichtig op de brancard gelegd en in de ambulance behandeld, maar ziekenhuisopname bleek niet nodig. De inzittenden van de andere wagen kwamen met de schrik vrij. Beide

november 9, 2017

Marcel Klein wordt de nieuwe voorzitter van de dorpsraad van Nieuw-Vennep. Hij volgt per 1 januari Peter Bokhorst op.....

NIEUW-VENNEP - Marcel Klein wordt de nieuwe voorzitter van de dorpsraad van Nieuw-Vennep. Hij volgt per 1 januari Peter Bokhorst op.

De 38-jarige Klein, die sinds vijftien jaar in Nieuw-Vennep woont, werkt in het dagelijks leven bij Delta Lloyd.

Bokhorst neemt op 19 december afscheid. Hij is sinds de lente van 2014 voorzitter van de dorpsraad.
Zijn bouwbedrijf Meerland Bouw, waarvan hij directeur en mede-eigenaar is, slokt steeds meer van zijn tijd op, waardoor hij te weinig toe komt aan het werk voor de Vennepse dorpsraad.

november 9, 2017

Op vrijdag 17 november 2017 houdt lunchroom BioSoepi tussen twaalf en twee uur een Buurtlunch........

NIEUW-VENNEP - Op vrijdag 17 november 2017 houdt lunchroom BioSoepi tussen twaalf en twee uur een Buurtlunch. Voor slechts 3 euro kan er worden genoten van een luxe belegd broodje, een BioSoepi en een kopje koffie of thee. Primeur bij deze lunch is een nieuwe concept van BioSoepi: de Uitgestelde Soep. Dit is een principe waarmee bedrijven en particulieren geluk delen. Een bedrijf of particulier bestelt een soepje en BioSoepi schenkt er bij de lunch eentje uit aan iemand die wel een geluksmomentje verdiend heeft.

november 9, 2017

Met de benoeming van Joop van der Burg tot voorzitter en Willemijn van Klingeren tot secretaris is wijkraad Linquenda gered...........

NIEUW-VENNEP - Met de benoeming van Joop van der Burg tot voorzitter en Willemijn van Klingeren tot secretaris is wijkraad Linquenda gered. Van der Burg volgt per 1 december Rob Hoogendoorn op. Hij is zo’n tien jaar voorzitter geweest van de wijkraad in Nieuw-Vennep. Het bestuur van de organisatie is maandag akkoord gegaan met de benoeming van Van der Burg en Van Klingeren.

Bron: Haarlems Dagblad

november 3, 2017

Sinterklaasavond en het uitpakken van cadeaus is voor veel kinderen een vanzelfsprekendheid. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen.....

NIEUW-VENNEP - Sinterklaasavond en het uitpakken van cadeaus is voor veel kinderen een vanzelfsprekendheid. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen.

Gezinnen die verblijven in de maatschappelijke opvang van het RIBW, hebben vaak geen mogelijkheid om voor hun kinderen iets extra's te doen tijdens de feestdagen.
Daarom is besloten om dit jaar een inzamelingsactie van cadeaus te houden, en wel op zaterdag 25 november bij wijkgebouw Linquenda aan Oostmoor 52 in Nieuw-Vennep, ’s middags van 12 tot 3 uur.

oktober 27, 2017

De intensivering van de jacht op muskusratten heeft dit jaar in Haarlemmermeer al ongeveer 800 gevangen exemplaren opgeleverd.....

HAARLEMMERMEER - De intensivering van de jacht op muskusratten heeft dit jaar in Haarlemmermeer al ongeveer 800 gevangen exemplaren opgeleverd.
Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 400.

Muskusratten, ook wel waterkonijnen genoemd, ondermijnen met het graven van gangenstelsels het watersysteem en vormen in die zin een gevaar voor de veiligheid. Daarom worden ze weggevangen.

september 29, 2017

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen is donderdag 28 september present geweest bij de viering van het 80-jarig bestaan van de EHBO vereniging Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen is donderdag 28 september present geweest bij de viering van het 80-jarig bestaan van de EHBO vereniging Nieuw-Vennep.
Het bezoek van de wethouder was in het kader van de Meer voor Elkaar-toer van de gemeentebestuurders.

september 22, 2017

De gemeente ziet geen reden om de proef op de kruising van de Venneperweg en de Oosterdreef in Nieuw-Vennep vroegtijdig te staken.....

NIEUW-VENNEP - De gemeente ziet geen reden om de proef op de kruising van de Venneperweg en de Oosterdreef vroegtijdig te staken.

De verkeerslichtinstallatie is aan vervanging toe. Om te kijken of er echt een nieuwe installatie moet komen, zijn de stoplichten begin september uitgezet. Sindsdien klagen veel mensen over de veiligheid ter plaatse.

Er zouden zich gevaarlijke situaties voordoen op de kruising, omdat de verkeerslichten niet werken.

september 21, 2017

In het Dokter Van Haeringenplantsoen sneuvelen mogelijk minder bomen dan de ongeveer zeventig die eerder op de nominatie stonden om te worden gekapt........

NIEUW-VENNEP - In het Dokter Van Haeringenplantsoen sneuvelen mogelijk minder bomen dan de ongeveer zeventig die eerder op de nominatie stonden om te worden gekapt. Volgens een woordvoerder van wethouder Steffens staat het nog niet vast hoeveel exemplaren worden gekapt, een deel van de bomen wordt later nog een keer beoordeeld. Op 9 oktober om half acht wordt in De Rank voor de tweede keer een inloopavond gehouden over het renovatieplan voor het Van Haeringenplantsoen.