MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

oktober 9, 2015

Het civieltechnische bedrijf Griekspoor uit Nieuw-Vennep is één van de drie finalisten van de ElkeDagBeterAward.....
 

NIEUW-VENNEP – Het civieltechnische bedrijf Griekspoor uit Nieuw-Vennep is één van de drie finalisten van de ElkeDagBeterAward.

Met twee andere ondernemers strijdt het bedrijf daarbij om de titel ‘Vitaalste bedrijf van West-Nederland’.

Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband zal tijdens de Week van de Ondernemer in Rotterdam op woensdag 14 oktober, bekend maken wie de awardwinnaar is.

Deze ElkeDagBeterAward is de prijs voor het bedrijf die het best met zijn medewerkers omgaat bij het investeren in vitaliteit.

oktober 8, 2015

De onenigheid tussen het landelijke verenigingsbureau van ouderenvereniging ANBO en de lokale afdelingen was afgelopen week landelijk nieuws..... 

NIEUW-VENNEP - De onenigheid tussen het landelijke verenigingsbureau van ouderenvereniging ANBO en de lokale afdelingen was afgelopen week landelijk nieuws.

De rekeningen van enkele lokale ANBO afdelingen zijn daarbij geblokkeerd vanwege vermeende financiële malversaties bij deze afdelingen.

Deze maatregel zou vanaf 30 oktober ook voor alle andere 387 afdelingen in het land gaan gelden, waaronder die in Haarlemmermeer.

oktober 7, 2015

Dat blues niet meer iets is voor oude mannen met doorrookte stemmen bewezen drie jeugdige gitaristen tijdens de workshop ‘Gitaar’.....

NIEUW-VENNEP – Dat blues niet meer iets is voor oude mannen met doorrookte stemmen bewezen drie jeugdige gitaristen tijdens de workshop ‘Gitaar’.

Deze workshop werd afgelopen zondag gegeven door John F. tijdens de Bluesdag in De Rustende Jager.

Blues stond zondag de gehele dag centraal in Nieuw-Vennep.

’s Morgens met verschillende workshops en masterclasses en s’middags tijdens de Dutch Blues Challenge.

oktober 6, 2015

Sander van Iersel is met zijn film ‘On your doorstep’ voor een prijs genomineerd bij het Innsbruck Nature Film Festival In Oostenrijk.....
 

NIEUW-VENNEP – Sander van Iersel is met zijn film ‘On your doorstep’ voor een prijs genomineerd bij het Innsbruck Nature Film Festival In Oostenrijk.

De Venneper doet daarbij mee in de categorie Young Talent under 25.

Het betreft een natuurdocumentaire in zijn eigen achtertuin in Getsewoud waarmee hij bij een ander filmfestival al een prijs gewonnen heeft.

Sander werd bij zijn documentaire geïnspireerd door de talloze keren dat hij in zijn jeugd buiten speelde.

september 24, 2015

Vanmiddag om kwart over 4 heeft burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Jan Tamboer......

NIEUW-VENNEP – Vanmiddag om kwart over 4 heeft burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Jan Tamboer.

Tamboer is al decennia lang actief op het gebied van de geschiedschrijving van Haarlemmermeer in zijn geheel en Abbenes en Nieuw-Vennep in het bijzonder.

Ook heeft hij aan de basis gestaan van de ontwikkeling van een historische vereniging voor Haarlemmermeer, wat de Meer-Historie is geworden.

september 16, 2015

Vrijdag 25 september zal in het Crown Theater Aalsmeer de grote Adamas Benefietavond plaatsvinden......

NIEUW-VENNEP - Op vrijdag 25 september vindt in Studio’s Aalsmeer het Adamas Benefiet 2015 plaats.

De opbrengst van deze theatervoorstelling waar zowel regionale als nationaal bekende gezelschappen aan meewerken, gaat naar het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.

Daarnaast zijn er een VIP-diner, een veiling en een loterij.

september 16, 2015

Op de A4 tussen Amsterdam en Delft is ter hoogte van Nieuw-Vennep vanochtend een ongeluk gebeurd. Daarbij is iemand om het leven gekomen.......

NIEUW-VENNEP Op de A4 tussen Amsterdam en Delft is ter hoogte van Nieuw-Vennep vanochtend een ongeluk gebeurd. Daarbij is iemand om het leven gekomen.

Update 08.00 uur: Er zijn inmiddels weer twee rijstroken open, maar aan beide kanten van de snelweg staat nog een forse file.

Bij het ongeluk, dat rond 6.30 uur gebeurde, was maar één voertuig betrokken. De bestuurder is waarschijnlijk onwel geworden.

Een traumahelikopter werd nog opgeroepen, maar dat mocht niet meer baten.

september 11, 2015

Het politiebureau in Nieuw-Vennep blijft open. Dit besluit is genomen door politie en gemeente. Er komt een nieuw pand, waarin ook de gemeentelijke handhavers en hulpverleners gehuisvest zullen worden.......
 

NIEUW-VENNEP - Het politiebureau in Nieuw-Vennep blijft open. Dit besluit is genomen door Politie Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer.

Er komt een nieuw pand, waarin ook de gemeentelijke handhavers en hulpverleners gehuisvest zullen worden.

De openingstijden zijn weliswaar beperkt, maar als het bureau dicht is kunnen mensen aangifte doen via internet.

Wie dit niet wil kan dan terecht bij een agent via het 3D-loket.

Nieuw-Vennep krijgt met het 3D-loket een primeur in de regio.

september 8, 2015

Er komt definitief geen zendmast van KPN aan het Zichtwegpad in Nieuw-Vennep. De gemeente heeft de omwonenden van deze locatie laten weten dat het telecombedrijf niet in beroep gaat tegen het besluit van de gemeente............ 

NIEUW VENNEP – Er komt definitief geen zendmast van KPN aan het Zichtwegpad in Nieuw-Vennep.

De gemeente Haarlemmermeer heeft de omwonenden van deze locatie laten weten dat het telecombedrijf niet in beroep gaat tegen het besluit van de gemeente om de omgevingsvergunning voor de mast te weigeren.

Om het vaak slechte bereik te verbeteren is de KPN al lange tijd op zoek naar een geschikte locatie voor een zendmast in Getsewoud of omgeving.

Na overleg zou het Zichtwegpad de locatie voor de nieuwe mast zijn, maar daar waren de omwonenden het niet mee eens.

september 3, 2015

Er komt definitief geen zendmast aan het Zichtwegpad.........

NIEUW-VENNEP - Er komt definitief geen zendmast aan het Zichtwegpad in Nieuw-Vennep.
Telecomprovider KPN heeft besloten geen beroep aan te tekenen tegen de herhaalde beslissing van de gemeente om geen vergunning af te geven voor deze locatie. Buurtbewoners hebben zich al lange tijd met hand en tand verzet tegen de komst van een antennemast op deze plek omdat de straling van de mast slecht zou zijn voor de gezondheid.
 

september 2, 2015

Vanaf 2 oktober biedt “Jouw Marktkraam” in Nieuw-Vennep straks ruimte aan meer dan honderd “kleine winkeltjes”......

NIEUW-VENNEP – Vanaf 2 oktober biedt “Jouw Marktkraam” in Nieuw-Vennep straks ruimte aan meer dan honderd “kleine winkeltjes”.

Volgens eigenaresse Liesbeth Feijen kan iedereen in het pand op Venneperhof 7 dan een kraam huren om de meest uiteenlopende spullen te verkopen.

De eigenaresse is van mening dat de tijd hier rijp voor is want tegenwoordig schaamt ook niemand zich meer voor een bezoekje aan de kringloopwinkel.

augustus 26, 2015

De gemeenteraad van Haarlemmermeer is blij met de nieuwe plannen van de gemeente en woningcorporatie Ymere voor de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – De gemeenteraad van Haarlemmermeer is blij met de nieuwe plannen van de gemeente en woningcorporatie Ymere voor de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep.

De gemeente koopt hierbij voor in totaal 6,4 miljoen drie panden van Ymere.

Dit zijn basisschool De Fakkel, Hospice Bardo en het pand van de Stichting Maatschappelijke Opvang in Hoofddorp.

De corporatie krijgt daardoor geld om ruim honderd woningen op het al jaren braakliggende terrein van de Nieuwe Kom in het centrum van Nieuw-Vennep te bouwen.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

augustus 23, 2015

Om het 5-jarig bestaan van Jeugdland in Nieuw-Vennep te vieren zal op zaterdagmiddag 5 september een groot feest gehouden worden.......

NIEUW-VENNEP – Om het 5-jarig bestaan van Jeugdland in Nieuw-Vennep te vieren zal op zaterdagmiddag 5 september een groot feest gehouden worden.

augustus 20, 2015

Bridgeclub Linquenda begint met het nieuwe bridgeseizoen......

NIEUW-VENNEP - Bridgeclub Linquenda in Nieuw-Vennep begint dinsdag 1 september met het nieuwe bridgeseizoen.
De club bestaat 40 jaar en houdt daarom op 31 oktober een groot jubileumfeest.
Voor de bridgelessen voor beginners is dit jaar gediplomeerd bridgedocent Peter van Maris bereid gevonden om op dinsdagavond les te geven. Deze lessen vinden plaats in De Rustende Jager.
De club heeft nog plaats voor nieuwe leden en paren.
 

augustus 20, 2015

Reggefiber breidt uit in Nieuw-Vennep.........

NIEUW-VENNEP - Reggefiber breidt het gebied met glasvezel uit met Getsewoud-Noord in Nieuw-Vennep.
Enkele jaren geleden wilde het bedrijf daar ook al een netwerk aanleggen, maar kreeg daar toen niet de gewenste hoeveelheid inschrijvingen voor. Alle woningen worden gratis aangesloten op het netwerk en vanaf 31 augustus gaan voorbereiders langs de deuren.
Meer informatie is verkrijgbaar in het informatiepunt bij Travel XL Van Limburg op het Händelplein in Nieuw-Vennep en op woensdag 2 september vindt een informatiebijeenkomst plaats in de Estafette.
 

augustus 20, 2015

Op 24 augustus zal wethouder Nederstigt het Verkeerslabel uitreiken........

NIEUW-VENNEP - Op maandag 24 augustus om 11.00 uur zal wethouder John Nederstigt het Verkeerslabel uitreiken op Daltonschool Het Palet in Nieuw-Vennep.
Daarnaast zal de wethouder de prijs overhandigen aan de klas die de wedstrijd "Ontwerp je eigen vervoermiddel " heeft gewonnen. Het adres van de school is Kalslagerring 17.
 

augustus 14, 2015

Een 26-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn is donderdagmiddag na een ongeval op de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep overleden....

NIEUW-VENNEP - Een 26-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn is donderdagmiddag na een ongeval overleden.

Rond half zes reed hij op het fietspad langs de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep toen hij door een afslaande vrachtwagen werd overreden.

De 23-jarige uit Elburg afkomstige vrachtwagenchauffeur is aangehouden en is verhoord over de toedracht van het ongeluk.
 

augustus 11, 2015

Dit jaar vindt in de Van Zantenhal het tiende Elvis-concert plaats......

NIEUW-VENNEP - Dit jaar vindt in de Van Zantenhal aan de IJweg in Nieuw-Vennep het tiende concert plaats dat René Shuman en zijn vrouw Angela elk jaar op de sterfdag van Elvis Presley geven.
Onder de titel ' René Shuman & Angel-Eye, Elvis & More, memorial concert' wordt op 16 augustus, de 38ste sterfdag van Elvis, een concert neergezet met een groot orkest.
In de show komt niet alleen het repertoire van Elvis aan bod, maar ook dat van Roy Orbison, Johnny Cash en andere grootheden uit die periode.

augustus 11, 2015

In De Harmoniekoepel wordt de manifestatie “Muziek en Eten’ gehouden.......

NIEUW-VENNEP - In De Harmoniekoepel in Nieuw-Vennep wordt in samenwerking met Stichting Maatvast op zaterdag 22 augustus vanaf 15.00 uur de manifestatie “Muziek en Eten’ gehouden.
De muziek wordt tot 17.00 uur verzorgd door de band Mainville Music Company die ook vaak te gast is in het podiumcafé van Duycker. Daarna wordt van 17.00 tot 19.00 uur in het Ontmoetingscentrum het eten verzorgd door Stichting Maatvast.
Het concert is gratis toegankelijk en de kosten voor het muzikale 3-gangen menu bedragen vier euro per persoon exclusief drankjes.

augustus 6, 2015

De tuin van ’In het Zomerpark’ gaat flink op de schop.........

NIEUW-VENNEP - De tuin van woonzorgcentrum ’In het Zomerpark’ in Nieuw-Vennep gaat vanaf volgende maand flink op de schop. De tuin zal worden voorzien van zes sporttoestellen en er komt een beleef- en beweegdeel met gewassen en bloemen, bedoeld als plek voor ’zintuigbeleving’ voor ouderen die dement zijn.
In het midden van de vernieuwde tuin komen een wandel- en restaurantdeel waar bewoners van In het Zomerpark en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.

augustus 3, 2015

In een woning aan de IJweg in Nieuw-Vennep heeft de politie vanmorgen vroeg het stoffelijk overschot van een 27-jarige vrouw gevonden.......

In een woning aan de IJweg in Nieuw-Vennep heeft de politie vanmorgen vroeg het stoffelijk overschot van een 27-jarige vrouw gevonden

Een 29-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar overlijden.

Er wordt op dit moment verder onderzoek gedaan.

juli 30, 2015

Volgens De Telegraaf is er goed nieuws voor de bewoners van de Wagnerlaan in Nieuw-Vennep. Hun aan drugs verslaafde buurman die deze wijk al lange tijd terroriseert, moet vertrekken......

NIEUW-VENNEP – Volgens De Telegraaf is er goed nieuws voor de bewoners van de Wagnerlaan in Nieuw-Vennep.

Hun aan drugs verslaafde buurman die deze wijk al lange tijd terroriseert, moet vertrekken.

Tijdens spoedoverleg tussen wooncorporatie Ymere, de gemeente en de politie is namelijk besloten de huurovereenkomst van de man te beëindigen.

De man zou regelmatig lawaaioverlast veroorzaken en in de nacht van maandag op dinsdag brak er zelfs brand uit in zijn woning.

juli 23, 2015

Henk Descendre jr. komt op dinsdag 28 juli vrij..........

NIEUW- VENNEP - Henk Descendre jr. komt op dinsdag 28 juli vrij. Volgens zijn oom Joop Descendre heeft de inwoner van Nieuw-Vennep dat in het uitzetcentrum van immigratiedienst ICE te horen gekregen. Descendre houdt nog een slag om de arm wat de datum betreft, eerder meldde een medewerker van het uitzetcentrum hem nog dat Henk jr. pas op 4 augustus op het vliegtuig zou worden gezet.
Henk jr. zit al sinds februari vast in de VS wegens stalking.
 

juli 22, 2015

Het was maandagmiddag een drukte van belang in het luchtruim boven Nieuw-Vennep. Boven de wijk Getsewoud vlogen zowel een traumahelikopter als een politiehelikopter......

NIEUW-VENNEP - Het was maandagmiddag een drukte van belang in het luchtruim boven Nieuw-Vennep.

Boven de wijk Getsewoud vlogen zowel een traumahelikopter als een politiehelikopter.

Bij nader onderzoek bleek dat de traumahelikopter werd ingezet voor een medische noodsituatie op het Kinlozen en dat de politiehelikopter op hetzelfde moment bezig was met een surveillance boven Getsewoud.

In verband met de vele woninginbraken in deze Vennepse wijk wordt er al een paar dagen en nachten extra gesurveilleerd.

Bron: Haarlemsdagblad.nl