MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

oktober 21, 2016

Na de Energiecafés in Hoofddorp worden er dit najaar ook bijeenkomsten georganiseerd in Nieuw-Vennep en Lisserbroek.....

HAARLEMMERMEER - Na de Energiecafés in Hoofddorp worden er dit najaar ook bijeenkomsten georganiseerd in Nieuw-Vennep en Lisserbroek.
Op woensdagavond 2 november is er een Energiecafé in Lisserbroek en op maandagavond 7 november kan men terecht in Nieuw-Vennep.

Iedereen die wil weten hoe je eenvoudig en snel kunt besparen op je energierekening is van harte welkom. 

De Energiecafés worden georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid, en ondersteund door woningcorporatie Ymere.

oktober 20, 2016

De bestuurster van een snorscooter is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Griseldalaan.....

NIEUW-VENNEP - De bestuurster van een snorscooter is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Griseldalaan.
De vrouw was door onbekende oorzaak hard onderuit gegaan.

Voorbijgangers boden direct hulp aan de vrouw, in afwachting van de komst van de hulpdiensten.
Na de nodige eerste zorg door ambulancepersoneel, is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

De scooter is tijdelijk gestald bij een buurtbewoner.

oktober 19, 2016

De politie heeft maandagavond een 43-jarige Venneper aangehouden op verdenking van het schieten op een groepje jongeren met een luchtdrukwapen........

NIEUW-VENNEP - De politie heeft maandagavond een 43-jarige Venneper aangehouden op verdenking van het schieten op een groepje jongeren met een luchtdrukwapen. Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie deze melding van de jongeren die op de Venneperweg bij elkaar stonden. Zij lieten weten dat er een man was geweest die op hen had geschoten met een luchtdrukwapen. Na het schieten was de man een woning binnengegaan. Daar heeft de politie de verdachte aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

oktober 17, 2016

Een automobilist is zaterdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij op de IJweg in Nieuw-Vennep tegen een boom botste.....

NIEUW-VENNEP – Een automobilist is zaterdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij op de IJweg in Nieuw-Vennep tegen een boom botste.

Vanwege de ernst van de botsing werd een traumahelikopter opgeroepen, maar dit bleek niet nodig.

De automobilist is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie gaat er vanuit dat het om een eenzijdig ongeval gaat.

De IJweg was tijdens het onderzoek afgesloten voor verkeer.

oktober 16, 2016

Op maandag 17 oktober bezoekt burgemeester Theo Weterings het echtpaar Gerard Christiaan Wijnand ter Braake en Agatha Jacoba ter Braake–Zijta om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum......

NIEUW-VENNEP - Op maandag 17 oktober bezoekt burgemeester Theo Weterings het echtpaar Gerard Christiaan Wijnand ter Braake en Agatha Jacoba ter Braake–Zijta om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Meneer Ter Braake heeft tot zijn 4e in Zandvoort gewoond en daarna, tot 1989, in Heemstede. Mevrouw is een geboren Haarlemmermeerse maar woonde van 1956 tot 1989 met haar man in Heemstede. Vanuit hier zijn zij naar Hoofddorp verhuisd en later naar Nieuw-Vennep.

oktober 15, 2016

De IJweg tussen Nieuw-Vennep en Lisserbroek is op 19 en 20 oktober van zes uur ’s avonds tot zes uur ‘s morgens afgesloten voor alle verkeer.....

NIEUW-VENNEP/LISSERBROEK - De IJweg tussen Nieuw-Vennep en Lisserbroek is op 19 en 20 oktober van zes uur ’s avonds tot zes uur ‘s morgens afgesloten voor alle verkeer.

Op het gedeelte tussen de Getsewoudweg en de Lisserweg wordt de weg afgesloten voor het maken van filmopnames.

De opnames zijn bedoeld voor de nieuwe Nederlandse speelfilm ’Oude liefde’ van regisseur Nicole van Kilsdonk en met de actrices Halina Reijn en Hadewych Minis.

Het verkeer zal tijdens de wegafsluitingen met borden worden omgeleid.

oktober 13, 2016

Uit een overzicht van de aanpak van jeugdoverlast blijkt volgens het Haarlems Dagblad dat de situatie in Badhoevedorp onder controle is......

HAARLEMMERMEER - Uit een overzicht van de aanpak van jeugdoverlast blijkt volgens het Haarlems Dagblad dat de situatie in Badhoevedorp onder controle is. Het sluiten van het Badkuipterrein heeft nauwelijks tot overlast geleid.
Het terrein aan de Rijstvogelstraat werd deze zomer gesloten omdat jongeren zich niet aan de afspraken hadden gehouden.

Ook in de Hoofddorpse wijken Floriande en Bornholm is het rustig.

oktober 13, 2016

Vrijwilligers van Maatvast beginnen in Wijkgebouw Linquenda een support groep voor mensen die een bariatrische ingreep hebben ondergaan.........

NIEUW-VENNEP - Vrijwilligers van Maatvast beginnen in Wijkgebouw Linquenda een support groep voor mensen die een bariatrische ingreep hebben ondergaan of erover denken om het te laten doen. Onder een bariatrische ingreep valt onder andere de sleeve (maagverkleining), de maagband en de gastric bypass. De vrijwilligers van Maatminder zijn ervaringsdeskundigen.De avonden vinden plaats op 10 oktober, 14 november en 12 december van acht tot tien uur. De toegang bedraagt drie euro. Meer informatie is te verkrijgen via maatminder@gmail.com. 

oktober 7, 2016

Woensdag 12 oktober 2016, in de week van de duurzaamheid, wordt in PARK 21 een vliegerfestival georganiseerd voor leerlingen van basisscholen uit Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP - Woensdag 12 oktober 2016, in de week van de duurzaamheid, wordt in PARK 21 een vliegerfestival georganiseerd voor leerlingen van basisscholen uit Haarlemmermeer.
Twaalf klassen, van zeven basisscholen, doen mee aan deze eerste editie.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid en Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind brengen met dit festival windenergie op een speelse manier onder de aandacht bij jongeren.

oktober 4, 2016

Op donderdag 6 oktober organiseert Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer in het kader van de ‘Week van de Toegankelijkheid’ een werklunch in Buurthuis Het Contact in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Op donderdag 6 oktober organiseert Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer in het kader van de ‘Week van de Toegankelijkheid’ een werklunch in Buurthuis Het Contact in Nieuw-Vennep.

BGH organiseert deze werklunch omdat de Kamer van de Staten-Generaal heeft besloten dat toegankelijk vanaf 1 januari 2017 een recht voor iedereen is.

Tijdens de bijeenkomst zullen plaatselijke politici, ambtenaren en VN-medewerkers met elkaar praten en presentaties houden over mensen met een beperking of chronische ziekte.

september 30, 2016

De gemeente Haarlemmermeer heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van bijna 83 hectare grond voor de verdere ontwikkeling van PARK21.....

NIEUW-VENNEP - De gemeente Haarlemmermeer heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van bijna 83 hectare grond voor de verdere ontwikkeling van PARK21.

Het gaat om twee aaneengesloten landbouwpercelen achter de Hoofdweg en om een landbouwperceel achter de IJweg.
Alle drie de percelen liggen in Nieuw-Vennep. Met de aankoop is ruim 7 miljoen euro gemoeid.
De gemeente koopt de grond van verzekeringsmaatschappij ASR.

september 30, 2016

Een dezer dagen wordt gestart met de renovatie van de Vespohal in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Een dezer dagen wordt gestart met de renovatie van de Vespohal.

Te beoordelen aan de buitenkant, moet er heel wat opgeknapt worden.
En als de verhalen over de binnenkant kloppen, dan zouden die een extra reden zijn om de hal met het roemrijke verleden beter onderdeel kunnen zijn van een sloop- en nieuwbouwplan.

september 29, 2016

Op dinsdag 11 oktober vindt in het Adamas Inloophuis een informatieavond plaats over hormonale therapie bij borstkanker..........

NIEUW-VENNEP – Op dinsdag 11 oktober vindt in het Adamas Inloophuis een informatieavond plaats over hormonale therapie bij borstkanker. Tijdens deze bijeenkomst voor mensen met borstkanker en hun naasten wordt informatie gegeven over wat hormoontherapie is, wanneer dat nodig is en welke hormoontherapieën er zijn. Ook de bijwerkingen worden besproken.

september 27, 2016

Maandagochtend zijn 29 woningen aan de Marskramer in Nieuw-Vennep ontruimd vanwege een gaslucht.....

NIEUW-VENNEP –Maandagochtend zijn 29 woningen aan de Marskramer in Nieuw-Vennep ontruimd vanwege een gaslucht.

Netbeheerder Liander heeft de gasleiding opgegraven en de toevoer afgesloten, om te controleren waar het lek zat.

Het bleek om een lekkende gasfles te gaan in één van de opslagboxen van het seniorencomplex.

De bewoners werden tijdelijk opgevangen bij het Herbert Vissers College en konden na het onderzoek veilig terug naar hun woning.

september 22, 2016

Twee automobilisten moesten dinsdag hun rijbewijs inleveren, omdat ze meer dan 70 kilometer te hard reden op de Leimuiderweg bij Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Twee automobilisten moesten dinsdag hun rijbewijs inleveren, omdat ze meer dan 70 kilometer te hard reden op de Leimuiderweg bij Nieuw-Vennep.

De twee automobilisten reden op de N207 met een snelheid van 154 en 191 kilometer per uur, waar een maximale snelheid van 80 kilometer per uur is toegestaan.

De bestuurders werden aan de kant gezet en moesten gelijk het rijbewijs inleveren.

Bron: Politie.nl
 

september 22, 2016

Het Oranjecongres van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen wordt dit jaar in Haarlemmermeer gehouden.....

HAARLEMMERMEER – Het Oranjecongres van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen wordt dit jaar in Haarlemmermeer gehouden.

Op 7, 8 en 9 oktober komen 250 Oranjeverenigingen vanuit het hele land naar de gemeente om te luisteren naar sprekers en kennis te maken met Haarlemmermeer.

Het congres wordt georganiseerd door het bestuur van de Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep.

Er is een meerdaags programma gemaakt voor Oranjefans, gevuld met gastsprekers en excursies in Schiphol, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Cruquius.
 

september 22, 2016

De man uit Nieuw-Vennep die hakenkruisen tekende in liften in Amstelveen, krijgt van de rechter een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.....

NIEUW-VENNEP – De man uit Nieuw-Vennep die hakenkruisen tekende in liften in Amstelveen, krijgt van de rechter een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

In de lente van 2015 tekende de 28-jarige man verschillende hakenkruisen op liften van gebouwen en schreef soms het woord jood of SS. 

De man zou volgens de rechter schuldig zijn aan het beledigen van groepen mensen.

In de flats wonen veel ouderen die de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt.

Bron: haarlemsdagblad.nl

september 15, 2016

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) houdt op zondag 25 september een excursie Vruchten en Zaden in de Venneperhout...........

NIEUW-VENNEP - Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) houdt op zondag 25 september een excursie Vruchten en Zaden in de Venneperhout. 

De wandeling door het nog jonge park laat de vormenrijkdom van vrucht en zaad zien en een IVN-gids zal vertellen over de vele manieren die planten hebben ontwikkeld om hun zaden te verspreiden.

september 1, 2016

Annelies Osinga, coördinator van het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep, kreeg afgelopen week uit handen van Liesbeth Feijen van Jouw Marktkraam een cheque ter waarde van 373,60 euro overhandigd...........

NIEUW-VENNEP - Annelies Osinga, coördinator van het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep, kreeg afgelopen week uit handen van Liesbeth Feijen van Jouw Marktkraam een cheque ter waarde van 373,60 euro overhandigd. Het geld kwam binnen via de verkoop van artikelen die huurders van kraampjes in de winkel niet kwijtraken. Deze voorwerpen worden afgeprijsd en gaan in de goede doelenkraam, waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel van dat moment gaat. Elk kwartaal wordt namelijk een nieuw goed doel gekozen. Zo werd bijvoorbeeld ook al geld ingezameld voor Kika.

augustus 26, 2016

Er lijkt schot te komen in de plannen tot bebouwing op het terrein op de hoek van de Hoofdweg en de Zuiderdreef.....

NIEUW-VENNEP - Er lijkt schot te komen in de plannen tot bebouwing op het terrein op de hoek van de Hoofdweg en de Zuiderdreef.

Eens heette de voormalige woning van het echtpaar Van Maris in de volksmond Klein Keukenhof. Het terrein rond het huis was door het planten van duizenden bloembollen een prachtige attractie geworden.
Het terrein verwildert en er wordt illegaal puin en huisvuil gestort.

De huidige eigenaar heeft een bouwplan klaar dat hij op donderdag 1 september aan omwonenden wil presenteren in De Rustende Jager.

augustus 25, 2016

Computer Vereniging CVB in Nieuw-Vennep opent het nieuwe seizoen op zaterdag 27 augustus met een open dag...........

NIEUW-VENNEP – Computer Vereniging CVB in Nieuw-Vennep opent het nieuwe seizoen op zaterdag 27 augustus met een open dag. Iedereen die belangstelling heeft voor of kennis wil maken met computers is welkom in Het Trefpunt aan de Hoofdweg. Op de open dag, die duurt van tien uur ’s ochtends tot drie uur in de middag kan men kennis maken met het bestuur en deskundige vrijwilligers. De toegang is gratis.  

augustus 25, 2016

Agenten hebben dinsdagochtend twee Haarlemmers van 44 en 47 jaar oud aangehouden.........

NIEUW-VENNEP - Agenten hebben dinsdagochtend twee Haarlemmers van 44 en 47 jaar oud aangehouden die in het bezit waren van inbrekersgereedschap. Omstreeks 01.30 uur zag de politie een bestelauto met aanhanger rijden in Nieuw-Vennep. De combinatie viel op omdat de verlichting niet in orde was. Bij controle van het kenteken bleek de eigenaar een bekende van de politie te zijn in verband met vermogensdelicten. Het gereedschap en de auto met aanhanger zijn in beslag genomen en beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

augustus 17, 2016

Voetbalclub FC VVC uit Nieuw-Vennep houdt op zondag 28 augustus haar eerste internationale toernooi.........

NIEUW-VENNEP – Voetbalclub FC VVC uit Nieuw-Vennep houdt op zondag 28 augustus haar eerste internationale toernooi. Hieraan nemen bekende betaald voetbalclubs uit binnen- en buitenland deel. In totaal doen zestien teams mee. Op 28 augustus zijn er wedstrijden te zien van FC VVC tegen o.a. Everton, AS Trenčin (Slowakije), Fortuna Düsseldorf, Feyenoord, Vitesse en Volendam.

augustus 16, 2016

Op bedrijvenpark Spoorzicht in Nieuw-Vennep is de criminaliteit de afgelopen vijf jaar flink afgenomen...........

NIEUW-VENNEP - Op bedrijvenpark Spoorzicht in Nieuw-Vennep is de criminaliteit de afgelopen vijf jaar flink afgenomen. Het aanzien van het terrein is bovendien sterk verbeterd. Volgens de ondernemersvereniging is dat vooral te danken aan de samenwerking door de ondernemers via de zogenoemde BIZ-regeling.