MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jasper FM | 18:00 - 20:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

juli 23, 2015

Henk Descendre jr. komt op dinsdag 28 juli vrij..........

NIEUW- VENNEP - Henk Descendre jr. komt op dinsdag 28 juli vrij. Volgens zijn oom Joop Descendre heeft de inwoner van Nieuw-Vennep dat in het uitzetcentrum van immigratiedienst ICE te horen gekregen. Descendre houdt nog een slag om de arm wat de datum betreft, eerder meldde een medewerker van het uitzetcentrum hem nog dat Henk jr. pas op 4 augustus op het vliegtuig zou worden gezet.
Henk jr. zit al sinds februari vast in de VS wegens stalking.
 

juli 22, 2015

Het was maandagmiddag een drukte van belang in het luchtruim boven Nieuw-Vennep. Boven de wijk Getsewoud vlogen zowel een traumahelikopter als een politiehelikopter......

NIEUW-VENNEP - Het was maandagmiddag een drukte van belang in het luchtruim boven Nieuw-Vennep.

Boven de wijk Getsewoud vlogen zowel een traumahelikopter als een politiehelikopter.

Bij nader onderzoek bleek dat de traumahelikopter werd ingezet voor een medische noodsituatie op het Kinlozen en dat de politiehelikopter op hetzelfde moment bezig was met een surveillance boven Getsewoud.

In verband met de vele woninginbraken in deze Vennepse wijk wordt er al een paar dagen en nachten extra gesurveilleerd.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

juli 18, 2015

De Zuiderdreef in Nieuw-Vennep wordt nog dit jaar verlengd en loopt straks door tot aan de Spoorlaan. Het verkeer kan dan vanaf begin november gebruikmaken van deze nieuwe verbinding......
 

NIEUW-VENNEP - De Zuiderdreef in Nieuw-Vennep wordt nog dit jaar verlengd en loopt straks door tot aan de Spoorlaan.

Het verkeer kan dan vanaf begin november gebruikmaken van deze nieuwe verbinding.

Dankzij deze weg kan het verkeer uit Nieuw-Vennep straks sneller de Leimuiderweg bereiken en neemt het autoverkeer in het dorp naar verwachting af.

Al in 2002 werd op het raadhuis van Haarlemmermeer besloten dat gemotoriseerd verkeer zo snel mogelijk naar de buitenkanten van Nieuw-Vennep moest worden geleid.

juli 15, 2015

Maandagmiddag is een scooterrijder op de IJweg in Nieuw-Vennep onderuit gegaan....

NIEUW-VENNEP – Maandagmiddag is een scooterrijder op de IJweg in Nieuw-Vennep onderuit gegaan. De man kwam vanaf het fietspad en wilde de weg opdraaien toen hij de stoeprand raakte en daarbij met zijn scooter viel. De man is ter plekke aan zijn verwondingen behandeld door een ambulancemedwerker. Hierna moest hij van de politie een blaastest ondergaan, waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. De scooterrijder is hierna overgebracht naar het politiebureau voor verdere afhandeling.

juli 15, 2015

 De gemeente Haarlemmermeer wil speelplekken aanpassen in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – De gemeente Haarlemmermeer wil speelplekken aanpassen in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep. De huidige speelplekken voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud voldoen niet aan de wensen voor deze kinderen. Zowel de ouders als de kinderen mochten meedenken hoe deze speelplekken ingericht moesten worden. Toch verzetten nu 17 van de 24 bewoners zich tegen de nieuwe plannen. Zij willen het grasveld voor de kleintjes behouden en geen speelheuvel voor hun deur. Ook zijn zij van mening dat er onvoldoende communicatie heeft plaatsgevonden tussen hen, de wijkraad en de gemeente.

juli 10, 2015

De gemeente Haarlemmermeer houdt voet bij stuk inzake de afwijzing van de vergunningaanvraag van KPN voor een zendmast in Nieuw-Vennep.... 

NIEUW-VENNEP – De gemeente Haarlemmermeer houdt voet bij stuk inzake de afwijzing van de vergunningaanvraag van KPN voor een zendmast in Nieuw-Vennep. De bezwaren die KPN tegen deze beslissing heeft ingediend zijn volgens het college afgewezen. In mei van dit jaar mochten zowel KPN als tegenstanders van de zendmast hun argumenten nog eens uiteenzetten bij een hoorzitting.

juli 10, 2015

Een man is woensdagochtend ernstig gewond geraakt na een val van de trap in een woning aan de Grenadierspoor in Nieuw-Vennep....

NIEUW-VENNEP – Een man is woensdagochtend ernstig gewond geraakt na een val van de trap in een woning aan de Grenadierspoor in Nieuw-Vennep. Politie, ambulance, brandweer en de traumahelikopter waren aanwezig om hierbij te assisteren. Het slachtoffer is na de nodige medische zorg, door de brandweer uit de woning gehesen. Het slachtoffer is na de nodige medische zorg, door de brandweer uit de woning gehesen en hierna met spoed naar het VU in Amsterdam overgebracht. Vanwege de ernst van de verwondingen is de trauma-arts van het mobiel medisch team met de ambulance meegereden.

juli 1, 2015

Onverlaten hebben onlangs de fraaie zandsculptuur op het horecaplein aan de Venneperweg onthoofd in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Onverlaten hebben onlangs de fraaie zandsculptuur op het horecaplein aan de Venneperweg onthoofd in Nieuw-Vennep.

Diverse inwoners van Nieuw-Vennep zijn dan ook boos op deze vandalen en vragen zich dan ook hardop af waarom men mooie dingen zoals deze zandsculptuur niet gewoon intact kunnen laten.

Deze zandsculptuur was er voor plezierige en zelfs culturele momenten en maakte ook deel van De Zandsculptuurroute 2015.

juni 28, 2015

Zorgcentrum Cordaan in het Zomerpark in Nieuw-Vennep houdt zaterdag 25 juli een zomerrommelmarkt......

NIEUW-VENNEP - Zorgcentrum Cordaan in het Zomerpark in Nieuw-Vennep houdt zaterdag 25 juli een zomerrommelmarkt.

Wie nog spullen over heeft waar een ander nog een plezier mee gedaan kan worden, wordt opgeroepen deze af te geven bij de receptie van het zorgcentrum.

Men moet daarbij bijvoorbeeld aan boeken, serviesgoed en cd's of lampen, speelgoed, kleding en eventueel klein meubilair.

De opbrengst van de rommelmarkt komt ten goede aan de bewoners van het zorgcentrum.

Bron: Witte Weekblad
 

juni 27, 2015

Bewoners van de Nieuw-Vennepse wijk Linquenda kunnen nu terecht bij het inloopspreekuur van de sociaal makelaar van MeerWaarde......

NIEUW-VENNEP – Bewoners van de Nieuw-Vennepse wijk Linquenda kunnen nu terecht bij het inloopspreekuur van de sociaal makelaar van MeerWaarde.

De inloop is iedere donderdag van 15.00 tot 16.30 uur en vindt plaats in wijkgebouw Linquenda.

Bij een sociaal makelaar kan men bijvoorbeeld terecht met een leuk idee voor de wijk of met vragen op het gebied van welzijn.

Sociaal Makelaar Peter Rethans kijkt dus ieder donderdag samen met u naar de mogelijkheden die er zijn en is eventueel per mail te bereiken via: peter.rethans@meerwaarde.nl
 

juni 26, 2015

Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt opent vandaag om 12.30 uur een zonnestalling voor elektrisch kindervervoer in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt opent vandaag om 12.30 uur een zonnestalling voor elektrisch kindervervoer in Nieuw-Vennep.

Deze zonnestalling bij Kinderopvang De Boshoeve kreeg in maart 2013 de publieksprijs in het kader van “Het Groenste Idee van Haarlemmermeer”.

De stalling is voorzien van zonnepanelen en laadt de elektrische bolderwagens, de zogenaamde “stints” dus volledig duurzaam op.

juni 25, 2015

Een 36-jarige man uit Nieuw-Vennep is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Operaweg in Nieuw-Vennep. De man zou de buschauffeur geïntimideerd hebben en wilde de bus niet verlaten......

NIEUW-VENNEP - Een 36-jarige man uit Nieuw-Vennep is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Operaweg in Nieuw-Vennep.

De man zou de buschauffeur geïntimideerd hebben en wilde de bus niet verlaten.

De chauffeur heeft hierna de politie opgeroepen, maar ook tegen de agenten gedroeg de man zich vervelend en negeerde hierbij meerdere verzoeken om weg te gaan.

Toen hij de agenten daarna ook nog eens verhinderde om weer in hun politiewagen in te stappen, werd de beschonken man aangehouden.

juni 24, 2015

Donderdagavond kunnen fans van Dave Roelvink hem ontmoeten op de kermis in Nieuw-Vennep. Om acht uur wordt daar een “meet en greet” gehouden......

NIEUW-VENNEP – Donderdagavond kunnen fans van Dave Roelvink hem ontmoeten op de kermis in Nieuw-Vennep.

Om acht uur wordt daar een “meet en greet” gehouden met de zoon van zanger Dries Roevink die ondermeer bekend is geworden door het televisieprogramma “De Roelvinkjes” .

De kermis staat tijdens de Feestweek in Nieuw-Vennep tot en met zondag 28 juni op het evenemententerrein aan de Zuiderdreef.

juni 24, 2015

Vrijdag opent “I Love Beeing” het derde Bijenpaleis van Nederland in PARK21. De wethouders Tom Horn en John Nederstigt zijn hierbij aanwezig.......

NIEUW-VENNEP – Vrijdag opent “I Love Beeing” het derde Bijenpaleis van Nederland in PARK21. De wethouders Tom Horn en John Nederstigt zijn hierbij aanwezig.

Horn verricht de openingshandeling, terwijl Nederstigt één van de sprekers is.

Het Bijenpaleis is een door ORGA architect ontworpen gebouw met plaats voor drie bijenkasten.

Doordat het in de publieke ruimte staat, trekt het Bijenpaleis de aandacht van voorbijgangers.

De bijeenkomst is vanaf 09.30 uur aan de IJweg 1336 in Nieuw-Vennep.
 

juni 23, 2015

Vrijdag 26 juni gaan de deuren van het Repair Café in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep om 13.30 uur open. Diverse vrijwilligers staan klaar om vakantiespullen te checken voordat de zomervakantie weer begint……

NIEUW-VENNEP – Vrijdag 26 juni gaan de deuren van het Repair Café in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep om 13.30 uur open.

Die dag staan er diverse vrijwilligers klaar om vakantiespullen te checken voordat de zomervakantie weer begint.

Men moet daarbij bijvoorbeeld denken aan zaken zoals het campingkooktoestel dat defect in de schuur staat.

Maar men is natuurlijk ook van harte welkom met andere zaken die defect zijn en waarvan reparatie vaak te duur is.

juni 19, 2015

Bij een verkeersruzie op de Beurtschipper in Nieuw-Vennep is donderdagavond rond kwart over tien een  38-jarige man opzettelijk geschept door een automobilist......

NIEUW-VENNEP – Bij een verkeersruzie op de Beurtschipper in Nieuw-Vennep is donderdagavond rond kwart over tien een  38-jarige man opzettelijk geschept door een automobilist.

De aangereden man had even daarvoor de automobilist aangesproken op zijn gevaarlijke rijgedrag. De bestuurder was bij de ruzie uitgestapt, maar stapte vervolgens weer in zijn auto en schepte hierna de voetganger die daar enkele meters op de motorkap werd meegesleurd.

juni 18, 2015

Aanstaande zaterdag vindt in het centrum en in de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep een door Groei & Bloei georganiseerde Open Tuinendag plaats......

NIEUW-VENNEP – Aanstaande zaterdag vindt in het centrum en in de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep een door Groei & Bloei georganiseerde Open Tuinendag plaats.

Tussen 10.00 en 16.00 uur zullen diverse tuineigenaren in Nieuw-Vennep hun tuin voor publiek opstellen.

Publiek dat kan genieten van deze mooie tuinen of inspiratie kan opdoen voor hun eigen tuin.

De routebeschrijving met de deelnemende tuinen is gratis te downloaden via de website van Groei & Bloei.

juni 18, 2015

De nieuwe single van Rolf Sanchez staat deze week op nummer 1 in Zuid-Amerikaanse Latin Top 30. Por Si No Te Vuelvo A Ver is begin april op 29 binnengekomen in deze toonaangevende hitlijst.......
 

De nieuwe single van Rolf Sanchez staat deze week op nummer 1 in Zuid-Amerikaanse Latin Top 30.

Por Si No Te Vuelvo A Ver is begin april op 29 binnengekomen in deze toonaangevende hitlijst.

Rolf Sanchez komt uit Nieuw-Vennep.
Hij brak in 2011 door als kandidaat van X-Factor.

Aanstaande maandag vertrekt Rolf naar Zuid-Amerika voor promotie van zijn nummer 1-hit.

Daarnaast zal hij enige tijd in Miami verblijven om een nieuw album op te nemen.

juni 12, 2015

Op een adres aan de Odinkhem in Nieuw-Vennep zijn dinsdag zes personen gearresteerd......

NIEUW-VENNEP – Op een adres aan de Odinkhem in Nieuw-Vennep zijn dinsdag zes personen gearresteerd. Door de politie werd een inval gepleegd in een zogenaamde hennepdrogerij met ruim tweehonderd hennepplanten en zestien kilo henneptoppen. De gearresteerde personen zijn een 48-jarige man uit Hoofddorp, een 35 jarige vrouw uit Oegsteest en vier Bulgaarse vrouwen in de leeftijd van 41 tot en met 46 jaar. De  aangetroffen hennep is hierna vernietigd.

Bron: Haarlems Dagblad

juni 10, 2015

Na de aanleg van een glasvezelnetwerk in Hoofddorp en Vijfhuizen, start Reggefiber vanaf 29 juni met het aansluiten de Nieuw-Vennepse wijk Getsewoud op glasvezelnetwerk.....

NIEUW-VENNEP - Na de aanleg van een glasvezelnetwerk in Hoofddorp en Vijfhuizen, start Reggefiber vanaf 29 juni met het aansluiten de Nieuw-Vennepse wijk Getsewoud op glasvezelnetwerk.

Volgens regiomanager van Reggefiber, Geert Alsemgeest, zal Getsewoud hierna ook klaar zijn voor de mogelijkheden die dit nieuwe netwerk de inwoners biedt.

Reggefiber opent binnenkort ook een glasvezelinformatiepunt in Getsewoud.

juni 6, 2015

Vandaag vindt bij korfbalvereniging Kios van 09.00 tot 13.30 uur een Schoolkorfbaltoernooi met scholen uit Haarlemmermeer plaats......

NIEUW-VENNEP – Vandaag vindt bij korfbalvereniging Kios van 09.00 tot 13.30 uur een Schoolkorfbaltoernooi met scholen uit Haarlemmermeer plaats.

Op het complex van Kios aan de Eugénie Prévinaireweg in Nieuw-Vennep worden ongeveer zeshonderd scholieren van basisscholen verwacht.

De kinderen van de groepen 1 en 2 zullen hierbij meedoen aan een spelletjescircuit en de oudere kinderen zullen bij dit toernooi diverse korfbalwedstrijden spelen.

De toegang is gratis en fans zijn natuurlijk van harte welkom.
 

juni 5, 2015

Gebruikers van de Anbo-bus moeten het binnenkort doen zonder Corrie Hendrikse en Gert de Swart. Beiden nemen namelijk afscheid als vrijwilliger......

NIEUW-VENNEP -  Gebruikers van de Anbo-bus moeten het binnenkort doen zonder Corrie Hendrikse en Gert de Swart. Beiden nemen namelijk afscheid als vrijwilliger.

Mevrouw Hendrikse is sinds begin 2006 actief als chauffeuse, maar heeft de laatste 2 jaar vanwege persoonlijke omstandigheden niet meer met de bus gereden.

Wie graag een handje wil helpen en als vrijwilliger in Nieuw-Vennep aan de slag wil als chauffeur van de Anbo-bus, kan zich aanmelden bij coördinator Van Vierzen via het telefoonnummer:  0252-689050.

juni 5, 2015

Zaterdag 5 juni is het de laatste computerclubdag van dit seizoen bij Computer Vereniging Bollenstreek en Haarlemmermeer (CVB).....

NIEUW-VENNEP – Zaterdag 6 juni is het de laatste computerclubdag van dit seizoen bij Computer Vereniging Bollenstreek en Haarlemmermeer (CVB). Daar kan men van 10.00 to 15.00 uur terecht voor vragen of ondersteuning op computergebied.  

juni 5, 2015

Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers weer de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.....

NIEUW-VENNEP – Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers weer de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Mantelzorgers kunnen elke zes weken van 10.30 tot 12.30 uur bij elkaar komen in Woonzorgcentrum “In het Zomerpark” in Nieuw Vennep. De komende data zijn 25 juni, 6 augustus, 17 september, 29 oktober en 10 december.

Mantelzorgers die  iemand met dementie verzorgen kunnen tussen 13.00 en 15.00 uur op dezelfde locatie  bij elkaar komen op 24 juni, 5 augustus, 16 september, 28 oktober en 9 december.