MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Maand van het Jaar | 14:00 - 15:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

juli 14, 2016

Bij een cateringbedrijf aan de Luzernestraat is woensdagmiddag de vlam in een pan geslagen. 

NIEUW-VENNEP - Bij een cateringbedrijf aan de Luzernestraat is woensdagmiddag de vlam in een pan geslagen.

De lokale brandweerpost ligt ongeveer 300 meter bij het bedrijf vandaan, waardoor de brandweer razendsnel ter plaatse kon zijn.
Medewerkers van het bedrijf, die het vuur ondertussen al hadden gedoofd, zijn door toegesnelde ambulancemedewerkers gecontroleerd. Eén van hen liep lichte brandwonden op. Niemand hoefde mee met de ambulance.

juli 7, 2016

Woonzorgcentrum ’In het Zomerpark’ is op de goede weg...........

NIEUW-VENNEP - Woonzorgcentrum ’In het Zomerpark’ is volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op de goede weg.

Na een bezoek van de inspectie in juli 2015 aan een afdeling waar ruim veertig psychogeriatrische patiënten wonen, kreeg het zorgcentrum nog meerdere onvoldoendes. Verantwoorde zorg was volgens IGZ ’niet gegarandeerd’ en verbeteringen waren nodig.

mei 26, 2016

Leerlingen van het HVC hebben een prima prestatie geleverd............

NIEUW-VENNEP - Leerlingen van het Herbert Vissers College (HVC) hebben afgelopen weekend een prima prestatie geleverd op het NK-minibridge en het NK-pupillenviertallen, dat plaatsvond in het Nationale Denksport Centrum in Utrecht. Roxanne Eenjes en Emma Janssen behaalden de tweede plaats en Stan Deutekom en Renzo Hogenboom werden derde.

mei 26, 2016

4 juni komt de flightsimulator-groep FSHolland voor de laatste keer samen.......

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 4 juni komt de flightsimulator-groep FSHolland voor de laatste keer samen in de "Ontmoeting" in Nieuw-Vennep. De groep is te klein geworden om de huur voor de huidige locatie op te brengen en wijkt uit naar Wormer om daar in afgeslankte vorm door te gaan.

De bezigheid van FSHolland is flightsimmen: het nabootsen van de vliegwereld op je eigen computer als piloot of verkeersleider met een realistisch computerprogramma.

mei 26, 2016

Wijkraad Linquenda wil aan de slag met ’vervuilde’ speelplek....... 

NIEUW-VENNEP - Wijkraad Linquenda wil zelf aan de slag gaan met de ’vervuilde’ speelplek aan Vronen. Bewoners willen de houtsnippers daar weghalen omdat honden en katten daar massaal hun behoefte doen. De bewonersorganisatie had de gemeente eerder al gevraagd om de houtsnippers weg te halen, maar dat verzoek werd afgewezen door wethouder Steffens omdat de situatie niet strijdig is met de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid. De bewonersorganisatie wacht nu op groen licht van de gemeente en hoopt dat de wethouder het benodigde geld beschikbaar wil stellen.

mei 19, 2016

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de wijk Liquenda in Nieuw-Vennep een vluchtende verdachte opgepakt..... 

NIEUW-VENNEP – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in de wijk Liquenda in Nieuw-Vennep een vluchtende verdachte opgepakt.

Tijdens een politiesurveillance is de verdachte opgedoken.

Er wordt nog onderzocht of de verdachte iets te maken heeft met de inbraken tijdens het pinksterweekend in verschillende straten in Getsewoud.

Bron: Haarlems Dagblad
 

mei 19, 2016

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water bezocht op woensdag 18 mei het jubilerend echtpaar Schram uit Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP - Wethouder Marjolein Steffens – van de Water bezocht op woensdag 18 mei het jubilerend echtpaar Schram uit Nieuw-Vennep.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen op een bruiloft en is erna getrouwd en kreeg twee kinderen.

Inmiddels zijn er drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen bijgekomen.

Meneer Schram heeft 40 jaar in de bouw en op de taxi gewerkt waarvan 20 jaar op Schiphol.

Mevrouw Schram – Berkenkamp is werkzaam geweest in de Franse wijnen en in het huishouden.

Het echtpaar is 60 jaar getrouwd. 

mei 12, 2016

Meerkracht heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Z&Z..........

NIEUW-VENNEP - Stichting Meerkracht heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Zorg en Zekerheid, met als doel het optimaliseren van de eerstelijns zorg in Haarlemmermeer-Zuid. Het betreft in het bijzonder de chronische zorg, bijvoorbeeld bij COPD, astma, hart- en vaatziekten, depressie en angst en ouderenzorg.

mei 5, 2016

In het weekend van 15 en 16 mei vindt “Een festijn met bouwsteentjes” plaats........

NIEUW-VENNEP - In het weekend van 15 en 16 mei vindt in de Van Zantenhal “Een festijn met bouwsteentjes” plaats. Het wordt georganiseerd door Venneper Ruud Woeltjes (60), beter bekend als Ruud Lego of  Lego Ruud. Al vanaf de basisschool zijn de bekende bouwsteentjes z'n grootste passie. Sinds 52 jaar verzamelt, ordent en bouwt hij dagelijks de mooiste creaties van Lego, hij heeft inmiddels meer dan 9 miljoen Lego-bouwsteentjes.

Het festijn in de Van Zantenhal is beide dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en de toegang bedraagt € 2.50.

mei 5, 2016

Zondag 8 mei vindt een jamsessie van MeerJazz plaats........

NIEUW-VENNEP - Zondag 8 mei vindt in De Rustende Jager in Nieuw-Vennep een jamsessie van MeerJazz plaats.

Onder leiding van BassistThomas Kwakernaat worden zowel amateurmusici als professionele jazzartiesten uitgenodigd het podium te betreden.

mei 4, 2016

Donderdag 12 mei houdt Het Signaal Nieuw Vennep weer een Openbare Spirituele avond. Deze avond wordt verzorgd door Loes van Loon......

NIEUW-VENNEP - Donderdag 12 mei houdt Het Signaal Nieuw Vennep weer een Openbare Spirituele avond. Deze avond wordt verzorgd door Loes van Loon.

Zij is een zeer bekend en gewaardeerd medium, wat vooral komt door haar liefdevolle en zuivere manier van werken.

Zij wordt daarbij bijgestaan door haar gidsen Hebenes en Aaron.
Loes geeft boodschappen door aan de hand van meegebrachte foto's van overledenen.

De aanvang is 20:00 uur in Ontmoetingscentrum Maatvast aan de Elemastraat 65 in Nieuw-Vennep en de entree bedraagt € 6.00.
 

april 24, 2016

Bij de Nationale Dodenherdenking van 4 mei wordt ook in Nieuw-Vennep stilgestaan bij het thema “Geef vrijheid door“.......

NIEUW-VENNEP – Bij de Nationale Dodenherdenking van 4 mei wordt ook in Nieuw-Vennep stilgestaan bij het thema “Geef vrijheid door“.

Voorafgaand aan de kranslegging is er een bijeenkomst in de zaal van het Apostolisch Genootschap in Nieuw-Vennep waarbij door verschillende sprekers stilgestaan zal worden bij het belang van vrijheid.

De bijeenkomst met bijdragen van verschillende generaties is voor iedereen vrij toegankelijk.

april 7, 2016

Op woensdag 13 april wordt bij NVVH een lezing gegeven....... 

NIEUW-VENNEP - Op woensdag 13 april wordt bij het NVVH-Vrouwennetwerk, afdeling Nieuw-Vennep een lezing gegeven met als titel “Een blik achter de sluier”. 

De lezing wordt gegeven door Kees en Diny Terlouw uit Vianen, die in 2002 zes weken per openbaar vervoer door Iran reisden. Sinds die reis is er veel veranderd en in 2013 hebben zij de tocht opnieuw gemaakt en positieve veranderingen waargenomen.

april 7, 2016

Zaterdag 9 april kan de jeugd van Nieuw-Vennep een tekenfilm kijken........ 

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 9 april kan de jeugd van Nieuw-Vennep vanaf 18.45 uur een tekenfilm komen kijken op de avonturenbouwplaats van Jeugdland. Op de posters die op Jeugdland hangen is te zien welke film dat is. De film wordt vertoond op een groot scherm en er zijn genoeg zitplaatsen. De entree bedraagt twee euro, kaarten zijn op de avond zelf of vooraf aan de balie verkrijgbaar. De film is bedoeld voor kinderen van 6 jaar en ouder, de deuren van Jeugdland gaan om 18.30 uur open.

april 5, 2016

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water zal woensdagmorgen drie bomen helpen planten in Nieuw-Vennep. Op de hoek Anthoniusstraat en de Hoofdweg komen vanaf 6 april drie grote sierkersen te staan.....
 

NIEUW-VENNEP - Wethouder Marjolein Steffens – van de Water zal woensdagmorgen drie bomen helpen planten in Nieuw-Vennep.

Op de hoek Anthoniusstraat en de Hoofdweg komen vanaf 6 april drie grote sierkersen te staan die in het voorjaar mooie bloesem zullen geven.

Later deze maand worden nog meer bomen op kale en beeldbepalende locaties in Nieuw-Vennep en Hoofddorp geplant.

Er wordt hierbij gekozen voor wat oudere bomen zodat het beoogde effect ook direct wordt bereikt.

april 1, 2016

Garagebedrijf Johan Oldenhage uit Nieuw-Vennep is door de ANWB uitgeroepen tot het beste garagebedrijf van Nederland......

NIEUW-VENNEP - Garagebedrijf Johan Oldenhage uit Nieuw-Vennep is door de ANWB uitgeroepen tot het beste garagebedrijf van Nederland.

De Vennepse Citroëndealer kreeg het afgelopen jaar de meeste positieve beoordelingen bij de garagereviews op de website van ANWB.

Autobedrijf Fijneman uit Dordrecht eindigde bij deze verkiezing op de tweede plaats en garage Drive On uit Den Haag eindigde op de derde plaats.
 

maart 31, 2016

Sinds maandag 21 maart wordt de 16-jarige Vennepse scholier Joeri Berendrecht vermist. Vanaf deze dag verscheen Joeri niet meer op zijn school in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP – Sinds maandag 21 maart wordt de 16-jarige Vennepse scholier Joeri Berendrecht vermist.

Vanaf deze dag verscheen Joeri niet meer op zijn school in Nieuw-Vennep.

Joeri is hierna nog voor het laatst gezien in Amsterdam.

De jongen draagt een bril met een zwart montuur, is 1,75 meter lang, heeft donkerblond haar en blauwe ogen.

Mensen die hem hebben gezien of meer weten over zijn verblijfplaats, worden verzocht om met de politie contact op te nemen via telefoonnummer: 0800-6070.
 

maart 31, 2016

Een 28-jarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag in Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van diefstal van meerdere fietsen..... 

NIEUW-VENNEP – Een 28-jarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag in Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van diefstal van meerdere fietsen.

De agenten zagen de fietsendief met twee fietsen, een mountainbike en een kinderfiets, staan.

De man beweerde dat hij de fietsen had gevonden in de omgeving van de Regulierspoort en Velperpoort.

De fietsen zijn door de politie in beslag genomen.

Via Facebook worden de eigenaren van de gestolen fietsen gezocht.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

maart 29, 2016

Bij computerclub De CVB zal op zaterdag 2 april in Nieuw-Vennep de workshop 'De veelzijdigheid van een iPad' plaatsvinden.......

NIEUW-VENNEP – Bij computerclub De CVB zal op zaterdag 2 april in Nieuw-Vennep de workshop 'De veelzijdigheid van een iPad' plaatsvinden.

Ferdinand de Grijs zal bij deze workshop uitleggen wat een iPad precies is en hoe veelzijdig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk dit apparaat is voor mensen met weinig computerervaring.

De bijeenkomst wordt van 11.00 tot 12.30 uur gehouden in Het Trefpunt aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep en de workshop is toegankelijk voor leden én niet-leden van computerclub De CVB.

Bron: hcnieuws.nl
 

maart 24, 2016

Op de plek van het afgebrande huis in Nieuw-Vennep komen nieuwe woningen.......

NIEUW-VENNEP - Op de plek van het afgebrande huis op de hoek Zuiderdreef-Hoofdweg in Nieuw-Vennep komen vijf nieuwe woningen. Althans, daar lijken de gemeente Haarlemmermeer en de eigenaar van de grond snel overeenstemming over te bereiken.

De betreffende woning is de afgelopen jaren flink verkrot nadat het in oktober 2014 deels afbrandde. Een stedenbouwkundige heeft in opdracht van eigenaar Nico Donker een plan gemaakt voor vijf grondgebonden woningen op het betreffende stuk grond, dat vlakbij het evenemententerrein van Nieuw-Vennep ligt.

maart 24, 2016

Op 10 april vindt ’Zumba against cancer’ plaats........

NIEUW-VENNEP - Op 10 april vindt in sporthal De Estafette in Nieuw-Vennepvoor de vierde keer ’Zumba against cancer’ plaats.

Tijdens een marathon gaan deelnemers drie uur lang zumba doen en daarmee geld ophalen voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

maart 22, 2016

De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag de melding binnen dat een personenauto op verschillende plekken in Nieuw-Vennep verdacht stilstond.......

NIEUW-VENNEP - De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag de melding binnen dat een personenauto op verschillende plekken in Nieuw-Vennep verdacht stilstond.

Na controle door de politie bleek de bestuurder geen illegale dingen te doen, maar mee te spelen aan een geo-tracking game.

Dit is een onlinespel waarbij deelnemers locaties in de 'echte wereld' moeten opzoeken.

Agenten hebben de man uitgelegd dat een nachtelijke zoekspel niet echt handig is.

maart 19, 2016

Winkeliersvereniging Getsewoud en Fresh Events houden op woensdag 13 april van 10.00 tot 17.00 uur een braderie in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - Winkeliersvereniging Getsewoud en Fresh Events houden op woensdag 13 april van 10.00 tot 17.00 uur een braderie in Nieuw-Vennep.

Deze braderie is een jaarlijkse traditie in het winkelcentrum Getsewoud.

Aan deze braderie wordt deelgenomen door lokale verenigingen en stichtingen, terwijl winkeliers en standwerkers hun waar aan de man brengen.

Voor kinderen is er een kop van jut en een echte zweefmolen.
 

maart 18, 2016

Zaterdag 30 april zal bij de oude Bolsvestiging in Nieuw-Vennep een reünie plaatsvinden voor zo’n 150 voormalige medewerkers van Bols.......

HAARLEMMERMEER – Zaterdag 30 april zal bij de oude Bolsvestiging in Nieuw-Vennep een reünie plaatsvinden voor zo’n 150 voormalige medewerkers van Bols.

De bedoeling is deze reünie te laten plaatsvinden in de ontvangstruimte, de voormalige kantine of in de onmiddellijke omgeving van het oude Bolsgebouw.

Rond 1970 verhuisde de Bolsstokerij naar Nieuw-Vennep omdat verdere uitbreiding in Amsterdam niet mogelijk was.

Het Bols-bedrijf is zeer belangrijk geweest voor de ontwikkeling en werkgelegenheid in Nieuw-Vennep.