MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

februari 18, 2017

Burgemeester Theo Wetering bezoekt deze zaterdag het echtpaar Van der Linden om hen in Nieuw-Vennep te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.....

NIEUW-VENNEP – Burgemeester Theo Wetering bezoekt deze zaterdag het echtpaar Van der Linden om hen in Nieuw-Vennep te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De in 1929 geboren Albert van der Linden en de in 1931 geboren Johanna van der Linden–Eijk hebben elkaar als buurkinderen in Burgerveen leren kennen.

De vonk sloeg echter pas over toen Johanna op het ijs viel en Albert van haar een kus kreeg toen hij haar overeind hielp.

februari 18, 2017

Volgens het Haarlems Dagblad is de gemeente Haarlemmermeer tot de conclusie gekomen dat een gebiedsgerichte samenwerking in de Nieuw-Vennep mislukt is.....

NIEUW-VENNEP – Volgens het Haarlems Dagblad is de gemeente Haarlemmermeer tot de conclusie gekomen dat een gebiedsgerichte samenwerking in de Nieuw-Vennep mislukt is.

Bij dit pilot zijn volgens de gemeente vooral jongeren en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond in de wijken Linquenda en Welgelegen niet bereikt.

Wel lukte het om volwassen autochtone inwoners aan te spreken.

Toch komt de gemeente tot de eindconclusie dat het idee om meer bewoners te betrekken bij de plannen van gemeente, politie en andere instanties, niet echt van de grond is gekomen.

februari 18, 2017

Burgemeester Theo Weterings heeft in Nieuw-Vennep het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt aan Businesspark Nieuw-Vennep Zuid.....

NIEUW-VENNEP - Burgemeester Theo Weterings heeft in Nieuw-Vennep het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt aan Businesspark Nieuw-Vennep Zuid.

De uitreiking van het keurmerk vond vrijdagmiddag plaats bij het wat verlate jeu de boules Valentijntoernooi van Pétanquevereniging De Spaanse Ruiter.

Ondernemers van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid kregen het keurmerk omdat zij veel tijd en energie gestoken hebben in het veiliger maken van hun bedrijventerrein.

februari 11, 2017

Dinsdagmiddag onthult burgemeester Theo Weterings het nieuwe logo van Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Dinsdagmiddag onthult burgemeester Theo Weterings het nieuwe logo van Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.

Adamas bestaat dinsdag precies tien jaar en heeft zich in deze periode ontwikkeld tot een onmisbare schakel in de zorgketen voor mensen met kanker in Haarlemmermeer.

Het inloophuis biedt daarbij psychosociale ondersteuning en begeleiding aan volwassenen en kinderen en hun familie die met kanker geconfronteerd zijn.

februari 11, 2017

De wijkraad van Linquenda in Nieuw-Vennep zegt onaangenaam verrast te zijn met de jongerenontmoetingsplaats die onlangs door de gemeente in Venneperhout-Oost is neergezet.....

NIEUW-VENNEP - De wijkraad van Linquenda in Nieuw-Vennep zegt onaangenaam verrast te zijn met de jongerenontmoetingsplaats die onlangs door de gemeente in Venneperhout-Oost is neergezet.

Wijkraadvoorzitter Rob Hoogendoorn vindt deze gang van zaken niet netjes.

Volgens Hoogendoorn is de bezwaarprocedure voor deze hangplek niet eens afgerond en had hij voor plaatsing eerst overleg met de omwonenden willen hebben.

februari 7, 2017

Zondagmiddag heeft de politie tijdens een controle zeven bestuurders opgepakt die meer dan 50 kilometer te hard reden over de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Zondagmiddag heeft de politie tijdens een controle zeven bestuurders opgepakt die meer dan 50 kilometer te hard reden over de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep.

De rijbewijzen van de wegmisbruikers zijn ingenomen.

Bij de controle zijn in totaal 51 bestuurders aan de kant gezet, waarbij meer dan de helft 30 kilometer of sneller reed.

Er werden ook boetes uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel of het rijden zonder rijbewijs.

februari 7, 2017

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra verzorgde afgelopen week een gastles over de wet over orgaandonatie op het Herbert Visser College in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Tweede Kamerlid Pia Dijkstra verzorgde afgelopen week een gastles over de wet over orgaandonatie op het Herbert Visser College in Nieuw-Vennep.

Pia Dijkstra legde tijdens de les uit wat de wet precies inhoudt en wat er gaat veranderen.

In de nieuwe wet worden mensen die hun voorkeur niet registreren als ‘geen bezwaar’ aangegeven.

De leerlingen van de school kozen met een grote meerderheid voor het belang van de patiënten.

februari 7, 2017

Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep wil een eigen juniorclub oprichten.....

NIEUW-VENNEP – Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep wil een eigen juniorclub oprichten.

De jeugd kan op deze manier zelf activiteiten bedenken voor Koningsdag en de Vennepse feestweek.

Het bestuur van de club zal voornamelijk bestaan uit scholieren.

In het verleden was weinig animo voor jeugdprogrammaonderdelen die gehouden werden.

Voor de programmering van dit jaar zal dit nog geen gevolgen hebben.

Bron: Haarlems Dagblad

februari 2, 2017

Petra Stroomer is de nieuwe koningin van Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Petra Stroomer is de nieuwe koningin van Nieuw-Vennep. Zij volgt Annelies Groenewoud op, die de taken van dorpskoningin afgelopen jaar op zich nam.

De 43-jarige Stroomer is de twaalfde dorpskoningin van Nieuw-Vennep. De traditie begon in 2006 met de benoeming van Kitty Noordzij. Ook vrouwen als Corrie van Breemen, Mien Potman en Monique Beelt werden ooit gekroond.

Hoewel er de nodige verplichtingen aan vast zitten, is de titel bedoeld als ereblijk voor vrouwen die veel voor de samenleving betekenen.

februari 2, 2017

Wethouder Steffens heeft woensdag de eerste van driehonderd ‘compensatiebomen’ geplant die de gemeente Haarlemmermeer van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft gekregen.........

NIEUW-VENNEP - Wethouder Steffens heeft woensdag de eerste van driehonderd ‘compensatiebomen’ geplant die de gemeente Haarlemmermeer van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft gekregen. Deze eerste boom staat op de hoek van de Valutaweg en de Hoofdweg. Andere bomen komen onder meer aan de Spoorlaan te staan. Het is de bedoeling dat alle bomen de komende drie maanden op hun plek worden gezet.

februari 1, 2017

John Stassen werd dinsdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van Oranjevereniging Beatrix verrast met de uitreiking van de erespeld van de gemeente Haarlemmermeer.........

NIEUW-VENNEP - John Stassen werd dinsdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van Oranjevereniging Beatrix verrast met de uitreiking van de erespeld van de gemeente Haarlemmermeer. De voorzitter kreeg de speld uit handen van locoburgemeester Marjolein Steffens.Stassen kreeg de waardering niet alleen voor zijn inzet bij de Oranjevereniging. De Venneper is al vele jaren onder andere actief als Rotarylid, penningmeester van Tennisclub De Kikkers, van de Oranjevierdaagse Nieuw-Vennep en van Stichting Autocros Haarlemmermeer.

januari 31, 2017

De dorpsraad van Nieuw-Vennep houdt een online enquête over de groei van luchthaven Schiphol.....

NIEUW-VENNEP – De dorpsraad van Nieuw-Vennep houdt een online enquête over de groei van luchthaven Schiphol.

Aan de hand van de enquête praat de bewonersorganisatie op woensdag 1 maart met de wijkraad Getsewoud en Dorpsraadcafé over de toekomst van Schiphol.

De dorpsraad wil van de Vennepers weten of de luchthaven mag groeien of dat zij te veel last ondervinden van het vliegverkeer.

Ook wil de bewonersorganisatie weten wat omwonenden vinden van de mogelijke aanleg van een Tweede Kaagbaan.

januari 27, 2017

De eigenaresse van Italiaans restaurant Mamma Mia aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep moet tóch een boete van 8.000 euro betalen.....

NIEUW-VENNEP - De eigenaresse van Italiaans restaurant Mamma Mia aan de Venneperweg moet tóch een boete van 8.000 euro betalen. De Raad van State wees donderdag een hoger beroep van de eigenaresse af.

Het ministerie van Sociale Zaken legde aanvankelijk zelfs een boete op van 12.000 euro na een controle bij het restaurant in 2014.
Volgens het ministerie zagen inspecteurs van de Arbeidsinspectie van enige afstand iemand aan het werk in de keuken. Toen de inspecteurs binnen waren, was die persoon verdwenen.

januari 24, 2017

Een Franse automobilist werd zaterdagochtend aangehouden omdat hij 180 kilometer per uur reed op de A4 bij Leiden.....

NIEUW-VENNEP – Een Franse automobilist werd zaterdagochtend aangehouden omdat hij 180 kilometer per uur reed op de A4 bij Leiden.

Toen de man bij Nieuw-Vennep aan de kant werd gezet, bleek dat hij ook nog eens te veel had gedronken.

De bestuurder verklaarde dat hij het stuur van een vriend had overgenomen omdat hij te langzaam reed.

De man werd meegenomen naar het bureau voor verdere ondervraging.

Het rijbewijs van de Fransman is op basis van de snelheid ingenomen en hij heeft een dagvaarding gekregen.

januari 21, 2017

De viering van het tienjarig bestaan van het Nieuw-Vennepse Adamas Inloophuis voor kankerpatiënten en hun familieleden, heeft donderdagavond in theater De Meerse een speciaal tintje gekregen.....

NIEUW-VENNEP - De viering van het tienjarig bestaan van het Nieuw-Vennepse Adamas inloophuis voor kankerpatiënten en hun familieleden, heeft donderdagavond in theater De Meerse een speciaal tintje gekregen.

Burgemeester Theo Weterings was aanwezig om de gemeentelijke erespeld uit te reiken aan José Kortekaas-De Groot.

Zij was een van de initiatiefnemers van het Adamas Inloophuis en vervulde de afgelopen jaren vele functies als vrijwilliger.
Zij wordt gezien als een spil van Adamas Inloophuis.

 

januari 19, 2017

Aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep zijn dinsdag vernielingen aangericht aan de biologische buurtmoestuin De Groen(s)te Tuin........

NIEUW-VENNEP - Aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep zijn dinsdag vernielingen aangericht aan de biologische buurtmoestuin De Groen(s)te Tuin. Vrijwilligers van de biologische buurtmoestuin meldden dat er vandalen langs zijn geweest en hebben foto’s van de vernielingen op Facebook gezet. Er is aangifte gedaan van onder meer een vernielde tuinstoel. Op Twitter meldde wijkagent Hans van Rooijen dat er veel energie van de vrijwilligers in de soep gelopen is en dat de politie de zaak gaat onderzoeken.

januari 17, 2017

Het Herbert Vissers College houdt een beleggingscompetitie voor leerlingen van 4-havo en 5-vwo.....

NIEUW-VENNEP – Het Herbert Vissers College houdt een beleggingscompetitie voor leerlingen van 4-havo en 5-vwo.

Voor het vak Management en Organisatie krijgen leerlingen een fictief kapitaal van 100.000 euro, waarmee ze tussen februari en maart een zo goed mogelijk rendement moeten halen.

Dit rendement moeten ze halen door te handelen in aandelen op de Amsterdamse beurs.

VWO-leerlingen doen daarnaast ook een optiecompetitie, waarbij ze een aandeel in een bepaalde periode en prijs moeten kopen of verkopen.

januari 14, 2017

Vrijdag 20 januari zal in Nieuw-Vennep de jaarlijkse cabaretavond van de Plattelands Jongeren Gemeenschap plaatsvinden.....

NIEUW-VENNEP – Vrijdag 20 januari zal in Nieuw-Vennep de jaarlijkse cabaretavond van de Plattelands Jongeren Gemeenschap plaatsvinden.

Na deze cabaretvoorstelling met aanstormende talenten uit Haarlemmermeer zoals: Thomas Smith, Jeroen Pater en Martijn Kardol, zal er ook een sponsorloterij gehouden worden.

De cabaretavond start om 19.30 uur in de Van Zantenhal aan de IJweg in Nieuw-Vennep.

Bron: dichtbij.nl

januari 13, 2017

Locoburgemeester Ap Reinders bezoekt deze zaterdag het echtpaar Serlie in Nieuw-Vennep om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.....

NIEUW-VENNEP – Locoburgemeester Ap Reinders bezoekt deze zaterdag het echtpaar Serlie in Nieuw-Vennep om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De in 1926 geboren Willem Serlie en de eveneens in 1926 geboren Catharina Serlie-van der Laan hebben elkaar al in hun jeugd in Leiden leren kennen.

Nadat ze verkering hadden gekregen is het paar in 1950 getrouwd en verhuisde zij later naar Nieuw-Vennep.

Willem Serlie heeft bij het Gemeentelijk Energiebedrijf in Heemstede gewerkt en Catharina werkte als datatypiste.

januari 13, 2017

De wijken Linquenda, Bornholm en Hoofddorp-Oost en –Noord krijgen een sociaal makelaar, naar voorbeeld van de wijk Overbos.....

HAARLEMMERMEER - De wijken Linquenda (in Nieuw-Vennep), Bornholm en Hoofddorp-Oost en –Noord krijgen een sociaal makelaar, naar voorbeeld van de Hoofddorpse wijk Overbos.
In die laatste Hoofddorpse wijk heeft de sociaal makelaar de afgelopen jaren verbindingen gelegd tussen bewoners en organisaties, met als doel mensen met elkaar te verbinden en daarmee vereenzaming te voorkomen.
Nu deze aanpak van Stichting Meerwaarde blijkt te werken, wordt het ook naar andere wijken overgebracht.

januari 12, 2017

De inschrijving voor de Venniper Koninginnerit op zondag 23 april is geopend.........

NIEUW-VENNEP – De inschrijving voor de Venniper Koninginnerit op zondag 23 april is geopend. Deze 18e editie biedt ruimte voor 130 equipes die zich kunnen aanmelden voor de sport-, tour- en vintageklasse. De route van ongeveer 170 kilometer blijft tot de dag van de rit geheim. Via de website www.vkrit.nl kunnen equipes met een klassieker van het bouwjaar 1977 of eerder zich aanmelden.

januari 12, 2017

Volgens voorzitter Rogier Liefbroer is Tennisvereniging Nieuw-Vennep weer een florerende vereniging........

NIEUW-VENNEP – Volgens voorzitter Rogier Liefbroer is Tennisvereniging Nieuw-Vennep weer een florerende vereniging en wordt volgend jaar gewoon het 50-jarig bestaan gevierd. Nog maar enkele maanden geleden ging er een noodkreet uit in verband met openstaande vacatures maar die zijn nu alle vervuld en er hebben zich vrijwilligers gemeld. Er waren ook financiële problemen vanwege de nieuwe tennishal wat voor een zware periode zorgde. Maar daar is in samenwerking met de gemeente medio 2015 middels een renteloze lening een oplossing voor gevonden.

januari 11, 2017

Woensdag 8 februari 2017 zal er het Venneperhout in Nieuw-Vennep een Mindfulness wandeling plaatsvinden.......

NIEUW-VENNEP – Woensdag 8 februari 2017 zal er het Venneperhout in Nieuw-Vennep een Mindfulness wandeling plaatsvinden.

Mindfulness betekent volgens organisator Thobien Robberts van Inner-Healing en Vitaal En Energiek Leven, eigenlijk bewust je aandacht oefenen.

"Het is een manier van meditatie die je op allerlei manieren kunt beoefenen en laat je genieten van het Hier en Nu", aldus Robberts.

Verder heeft de natuur volgens Robberts veel te bieden en wandel je op deze manier "Van Groei naar Bloei en van Loslaten naar Rusten".

januari 10, 2017

Zaterdag zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeluk op de A4 vlak voor de afrit Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Zaterdag zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeluk op de A4 vlak voor de afrit Nieuw-Vennep.

Het voertuig van de twee slachtoffers botste op een vrachtwagen, die kort voor het ongeluk geschaard was.

Het Mobiel Medisch Team van Amsterdam werd opgeroepen om medische ondersteuning te bieden.

Beide inzittenden zijn uit de auto gehaald en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

Het is niet bekend wat de oorzaak van de aanrijding is.