MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 08:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

april 22, 2015

Bewoners van de Oosterdreef en de Venneperweg zijn maandagavond bijeengekomen voor een informatieavond over de hogesnelheidslijn......

NIEUW-VENNEP – Bewoners van de Oosterdreef en de Venneperweg zijn maandagavond bijeengekomen voor een informatieavond over de hogesnelheidslijn.

Deze spoorlijn loopt vlak langs hun huizen in Nieuw-Vennep, maar sinds alle bomen langs het spoor gekapt zijn, bezorgt de Thalys de bewoners veel geluidsoverlast.

De omwonenden verzoeken nu dringend om het herplanten van de bomen en hopen eveneens op aanpassing van het geluidsscherm bij station Nieuw-Vennep, daar het geluid van treinen nu via het scherm nu naar de Oosterdreef gekaatst wordt.

april 20, 2015

De slechte staat waarin de Vespohal aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep verkeert, baart de PvdA fractie grote zorgen. Raadslid Willem Klijn heeft het college dan ook vragen gesteld over het verpauperde sportgebouw.......

NIEUW-VENNEP - De slechte staat waarin de Vespohal aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep verkeert, baart de PvdA fractie grote zorgen.

Raadslid Willem Klijn heeft het college dan ook schriftelijk vragen gesteld over het verpauperde sportcomplex. Eigendommen van de gemeente dienen volgens de PvdA’er goed te worden onderhouden.

Verder wil Klijn niet alleen weten waarom het onderhoud is stopgezet, maar is hij ook benieuwd wanneer de hal zal worden opgeknapt.

april 18, 2015

Truus Klerk is de nieuwe Koningin van Nieuw-Vennep en volgt daarmee Tea Roubos op. Sinds 2006 wordt in Nieuw-Vennep elk jaar een Koningin gekozen......

Truus Klerk is de nieuwe Koningin van Nieuw-Vennep en volgt daarmee Tea Roubos op. Sinds 2006 wordt in Nieuw-Vennep elk jaar een Koningin gekozen.

Deze eretitel is in het leven geroepen door Oranjevereniging Beatrix.

Voor de Koningin is een grote rol weggelegd tijdens de lokale feestweek en op Koningsdag.

Mevrouw Klerk is penningmeester van de dorpsraad van Nieuw-Vennep en projectleider van het project 'Leven in Nieuw-Vennep'.

april 16, 2015

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er drie woninginbraken gepleegd in Nieuw Vennep. Huizen aan Palmestein en Laapersveld in Getsewoud-Zuid waren daarbij het doelwit.....

NIEUW-VENNEP – In de nacht van woensdag op donderdag zijn er drie woninginbraken gepleegd in Nieuw Vennep. Huizen aan Palmestein en Laapersveld in Getsewoud-Zuid waren daarbij het doelwit. De inbrekers zijn binnengekomen door een gaatje onder het slot in de deur of raamkozijn te boren en zodoende de sloten te openen. Dit kan volgens de politie worden voorkomen door sloten te monteren die met een sleutel afsluitbaar zijn en de sleutels uit de sloten te halen.

april 12, 2015

Zaterdag 18 april wordt in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep voor de tweede keer een Amsterdamse Feestavond gehouden. Er zijn optredens van Peter Beense, Dario, Sasja Brouwer, Nigel Kreuger en Mick Harren…..

Zaterdag 18 april wordt in de Van Zantenhal aan de IJweg in Nieuw-Vennep voor de tweede keer een Amsterdamse Feestavond gehouden.

Er zijn optredens van Peter Beense, Dario, Sasja Brouwer, Nigel Kreuger en Mick Harren.

De zaal is open om 8 uur ’s avonds.
Kijk voor meer informatie op www.vanzantenhal.nl
 

april 2, 2015

Basisschool De Ark in Nieuw-Vennep houdt woensdag 8 april voor het eerst in haar bestaan een open dag.............

NIEUW VENNEP - Basisschool De Ark in Nieuw-Vennep houdt woensdag 8 april voor het eerst in haar bestaan een open dag.
Beide locaties van de school openen hun deuren die dag voor belangstellenden die meer willen weten over de school en voor ouders die nog een school voor hun kind zoeken.
Het hoofdgebouw van de school aan de Laan van Gildestein 74 (groepen 1 tot en met 4) is van 8.30 tot 10.00 uur te bezoeken.
De dependance De Sloep aan de IJweg 1710 (groepen 5 tot en met 8) is van 10.30 tot 12.00 uur toegankelijk.

maart 27, 2015

Maandag vond rond 16.30 uur een botsing plaats tussen een scooterrijder en een jongen van 12 jaar op het schoolplein aan de Laan van Gildestein in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Maandag vond rond 16.30 uur een botsing plaats tussen een scooterrijder en een jongen van 12 jaar op het schoolplein aan de Laan van Gildestein in Nieuw-Vennep. De jongen liep hierbij letsel op, maar de scooterrijder ging er na de aanrijding direct vandoor. De scooterrijder is een lichtgetinte jongeman met een rode parka jas en een rode Beanie muts.

maart 20, 2015

Vermoedelijk komt er al na de zomer een rechte brug over de Vivaldisingel in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP– Vermoedelijk komt er al na de zomer een rechte brug over de Vivaldisingel in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep. De brug is speciaal bedoeld voor rolstoelers en mensen met een rollator en verbindt het Zomerpark met het winkelcentrum in Getsewoud. Dit heeft wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Beheer en Onderhoud bekendgemaakt. In tegenstelling tot eerdere berichten verdwijnt de bestaande hoge brug over de Vivaldisingel niet, maar komt er gewoon eentje bij. Volgens wethouder Steffens komt er straks een gedegen brug van duurzaam materiaal.

maart 7, 2015

De fietsmolen die sinds 2004 bij station Nieuw-Vennep in gebruik is zal na de zomer worden verwijderd. De gemeente ziet zich hiertoe genoodzaakt wegens veel technische problemen......

NIEUW-VENNEP - De fietsmolen die sinds 2004 bij station Nieuw-Vennep in gebruik is zal na de zomer worden verwijderd.

De gemeente ziet zich hiertoe genoodzaakt omdat de fietsmolen vaak te kampen heeft met technische problemen.

Ook blijkt de service van exploitant Fietsumrond slecht, omdat storingen pas na lang aandringen worden verholpen.

Wel zijn er goede alternatieven voor forensen die hun fiets bij het station willen stallen.

maart 6, 2015

Een aantal basisscholen uit Nieuw-Vennep doen op 12 maart mee aan de jaarlijkse actie “Wij trekken aan de bel”.....

NIEUW-VENNEP – Een aantal basisscholen uit Nieuw-Vennep doen op 12 maart mee aan de jaarlijkse actie “Wij trekken aan de bel”. Ze vragen hiermee aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden. Overal in de wereld maken kinderen met en zonder handicap één minuut lang samen kabaal op hun schoolplein met onder meer toeters en trommels.  Deze actie is een initiatief van de Stichting Liiliane Fonds, dat dit jaar haar 35-jarig jubileum viert.

maart 6, 2015

Op zondag  15 maart is ‘stilte’ het onderwerp van een themadienst bij Het Apostolisch Genootschap aan de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP – Op zondag  15 maart is ‘stilte’ het onderwerp van een themadienst bij Het Apostolisch Genootschap aan de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep.  Het is de tweede van een serie themadiensten dit jaar. Deze themadiensten, waarmee vorig jaar is begonnen,  zijn bedoeld als laagdrempelige kennismaking met deze geloofsstroming. Voorganger van de themadienst op 15 maart is Thomas Hartgers. De dienst, met zang en muziek,  begint om 09.30 uur en duurt ongeveer een uur. Voor kinderen tot zes jaar is hierbij een mogelijkheid tot kinderopvang.

maart 5, 2015

Venneper Henk Descendre jr. die in een  Amerikaanse gevangenis verblijft op verdenking van het stalken van een 18-jarig Amerikaans meisje, heeft het zwaar, maar wordt goed behandeld.....

NIEUW-VENNEP - Venneper Henk Descendre jr. die in een  Amerikaanse gevangenis verblijft op verdenking van het stalken van een 18-jarig Amerikaans meisje, heeft het zwaar, maar wordt goed behandeld. De familie van de 24-jarige man heeft dit laten weten. Er is nog geen duidelijkheid over wat er precies gebeurd is, maar volgens de familie was er sprake van goede bedoelingen van Henk. Tevens laat men weten dat de  werkgever van de man begrip heeft getoond voor de huidige situatie en dat het op dit moment nog onduidelijk is wat er verder gaat gebeuren met de Venneper.

maart 4, 2015

Er is een definitief einde gekomen aan de Rehobothschool in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Er is een definitief einde gekomen aan de Rehobothschool in Nieuw-Vennep. De laatste overgebleven leerlingen van deze basisschool zijn al enige tijd geleden vertrokken naar basisschool Het Mozaïek. De sloop van het gebouw van de voormalige basisschool in de Veldbloemstraat is begonnen. Volgens de gemeente gaat de sloop langer duren omdat er meer asbest is aangetroffen, dan werd verwacht. Wat er met het terrein gaat gebeuren is nog niet bekend.

maart 4, 2015

- Op 13 juni 2015 zal door de stichting Maatvast en verschillende andere partners van 12.00 tot 17.00 uur een groots evenement gehouden worden op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep........

NIEUW-VENNNEP - Op 13 juni 2015 zal door de stichting Maatvast en verschillende andere partners van 12.00 tot 17.00 uur een groots evenement gehouden worden op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.

Het doel van dit evenement is om mensen met en zonder beperking met elkaar te verbinden en eenzame mensen te bereiken.

Daarnaast wil men iedereen van jong tot oud een leuke middag bezorgen en informatie bieden over hetgeen Nieuw-Vennep te bieden heeft.

maart 2, 2015

Volgens een lokale krant in de Amerikaanse staat Wisconsin zit een 24-jarige man uit Nieuw-Vennep vast omdat hij een meisje van achttien gestalkt zou hebben......

NIEUW-VENNEP – Volgens een lokale krant in de Amerikaanse staat Wisconsin zit een 24-jarige man uit Nieuw-Vennep vast omdat hij een meisje van achttien gestalkt zou hebben.

De man uit Nieuw-Vennep zou het meisje hebben leren kennen via internet. Nadat zij het contact een paar maanden geleden had verbroken, besloot hij haar onaangekondigd op te zoeken.

Ondanks aangifte van haar moeder en een aantal waarschuwingen van de politie bleef hij het meisje toch lastigvallen. A

februari 12, 2015

De Vennepse fotograaf John Hardenberg exposeert een aantal van zijn foto's.......

NIEUW VENNEP – De Vennepse fotograaf John Hardenberg exposeert van zaterdag 14 februari tot en met zondag 1 maart een aantal van zijn foto's.
Hardenberg maakt graag foto's van live-muziek en wil de passie etaleren waarmee muzikanten hun muziek ten gehore te brengen.
Hoogtepunten hiervan zijn gebundeld in een kleine expositie die van 14 februari tot en met 1 maart te zien is in bar FF Verderop aan de Sint Anthoniusstraat 5 in Nieuw-Vennep.
De bar is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur behalve op maandag.

februari 12, 2015

Op de N207 is maandag een 43-jarige man uit Woerden aangehouden wegens te hard rijden.........

NIEUW VENNEP – Op de N207 is maandag een 43-jarige man uit Woerden aangehouden wegens te hard rijden.
Hij reed 77 kilometer per uur te snel en kon meteen zijn rijbewijs inleveren.
Bij de controle werden nog 29 andere automobilisten bekeurd wegens het overtreden van de maximum snelheid.
Ook werden boetes uitgeschreven voor het niet dragen van veiligheidsgordels, het rijden over een wit puntstuk en het negeren van een stopteken.
 

februari 11, 2015

Op zaterdag 14 februari zal het jaarlijkse kindercarnaval in Nieuw-Vennep plaatsvinden......

NIEUW-VENNEP – Op zaterdag 14 februari zal het jaarlijkse kindercarnaval in Nieuw-Vennep plaatsvinden. De optocht start om 13:30uur vanaf winkelcentrum Getsewoud naar de feestzaal. Verder wordt het feest hierna gehouden in de sporthal gelegen aan Sandestein, waarbij een DJ en live muziek aanwezig zullen zijn en de kinderen kunnen deelnemen aan diverse spelletjes. De toegang is gratis en de kinderen mogen hun ouders meenemen.

februari 5, 2015

Kinderboerderij Dierenvreugd houdt zaterdag 21 februari een Startavond vanaf 19.30uur in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP – Kinderboerderij Dierenvreugd houdt zaterdag 21 februari een Startavond vanaf 19.30uur in Nieuw-Vennep. Tijdens deze bijeenkomst informeert de kinderboerderij belangstellenden en genodigden over de voortgang van de herbouw en de plannen voor dit jaar. Tevens geven ze een uitleg over de taakverdeling tussen de Vriendenkring en Ons Tweede Thuis. Vervolgens kunnen de belangstellenden en genodigden tijdens een hapje en een drankje met de medewerkers en vrijwilligers van de kinderboerderij van gedachten wisselen.

januari 29, 2015

De Vespohal blijft behouden voor Nieuw-Vennep.... 

NIEUW-VENNEP – De Vespohal blijft behouden voor Nieuw-Vennep. Hoewel de betrokken partijen nog in onderhandeling zijn, is inmiddels duidelijk dat Freestyle Gymnastic niet alleen de nieuwe gebruiker van de hal wordt, maar dat de sporthal ook volledig opgeknapt gaat worden. De Vespohal is in het verleden altijd gebruikt door badmintonvereniging Nieuw-Vennep, maar die verhuisde na het gereed komen van sportcomplex de Estafette. Ben Perdaan van de Stichting Vespohal meldt dat er steeds meer vernielingen aan het pand worden aangebracht en dat moet gestopt worden.

januari 29, 2015

Afgelopen zaterdag hield Twirlvereniging Nieuw-Vennep een flesseninzamelingsactie voor de ingang van supermarkt Hoogvliet.

NIEUW-VENNEP – Afgelopen zaterdag hield Twirlvereniging Nieuw-Vennep een flesseninzamelingsactie voor de ingang van supermarkt Hoogvliet. Twirlen is een batonsport waarbij je in combinatie met lichaamsbewegingen oefeningen met een baton (een stokje) uitvoert. De actie leverde 500 lege flessen en enkele bierkratten op. In totaal werd er 200 euro ingezameld voor de nieuwe trainingspakken. De nieuwe trainingspakken krijgen de lichtblauwe verenigingskleur. Daarnaast werden de flessendoppen apart ingezameld. Deze opbrengst gaat naar KNGF blindengeleidehonden.

Bron: Dichtbij.nl

januari 27, 2015

Waar jarenlang jongerencentrum De Stip zat, opent zaterdag 7 februari het nieuwe jongerencentrum De Hype haar deuren. .....

NIEUW-VENNEP – Waar jarenlang jongerencentrum De Stip zat, opent zaterdag 7 februari het nieuwe jongerencentrum De Hype haar deuren. Daarbij is het interieur van het gebouw aan de Venneperweg in Nieuw Vennep flink opgeknapt. Het aantal bezoekers van De Stip liep de laatste jaren terug, zodat er nu gekozen is voor een metamorfose en een nieuwe naam. Timo Kruissel van stichting Maatvast is verder de nieuwe beheerder. Kruissel helpt de jongeren op weg bij het organiseren van activiteiten en ook is aanwezig tijdens openingstijden.

januari 24, 2015

Hosni Harbaoui van het Shellstation aan de Zuiderdreef in Nieuw Vennep is verkozen tot de beste Shell-medewerker van Nederland in 2014......

NIEUW-VENNEP – Hosni Harbaoui van het Shellstation aan de Zuiderdreef in Nieuw Vennep is verkozen tot de beste Shell-medewerker van Nederland in 2014.

januari 22, 2015

De gemeente Haarlemmermeer heeft gisteravond op de Laan van Gildestein in Nieuw-Vennep zeker twee hakenkruizen verwijderd die met graffiti op muren zijn aangebracht.....

NIEUW-VENNEP – De gemeente Haarlemmermeer heeft gisteravond op de Laan van Gildestein in Nieuw-Vennep zeker twee hakenkruizen verwijderd die met graffiti op muren zijn aangebracht. De politie heeft na waarneming van deze hakenkruizen direct een verzoek tot verwijdering ingediend bij de gemeente. Wijkraadvoorzitter Krijn Goudzwaard van de wijkraad Getsewoud zegt deze zaak erg onplezierig te vinden en hoopt dat het hier gaat om een incident.