MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

juli 13, 2018

De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.....

NIEUW-VENNEP - De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man reed rond 9 uur in de Bosstraat in op een politieagent.

juli 10, 2018

Landgoed De Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 in Nieuw-Vennep staat in het weekend van 14 en 15 juli in het teken van Hoppig Hoofddorp.....

NIEUW-VENNEP - Landgoed De Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 staat in het weekend van 14 en 15 juli in het teken van Hoppig Hoofddorp, een kleinschalig speciaalbierfestival.
Hoppig Hoofddorp organiseert bierfestivals met Nederlandse brouwerijen.

Tijdens deze tweede editie, waarvoor wordt samengewerkt met Park21, staan 6 lokale brouwerijen klaar om hun 30 soorten speciaalbier met het publiek te delen.

Buiten de bieren is er tijdens het festival volop lekker eten en andere drank, muziek en diverse attracties voor de kinderen.

juli 5, 2018

LTO Noord, de dorpsraad, omliggende landbouwbedrijven en bewonersvereniging van Nieuw-Vennep maken zich grote zorgen over de komst van vervuilde grond naar het recreatiegebied Park 21........

NIEUW-VENNEP - LTO Noord, de dorpsraad, omliggende landbouwbedrijven en bewonersvereniging van Nieuw-Vennep maken zich grote zorgen over de komst van vervuilde grond naar het recreatiegebied Park 21. De zorgen zijn onder meer dat de giftige stoffen in het grondwater en vervolgens in de voedselketen terechtkomen. Omdat de gemeente zelf onvoldoende grond heeft voor de geplande recreatieve heuvels van vier meter hoog, is het plan om daarvoor licht verontreinigde grond uit Amsterdam te gebruiken.

juli 4, 2018

De Douglas DC-2 uit 1934, die een maand geleden aan het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep werd geschonken,.....

NIEUW-VENNEP - De Douglas DC-2 uit 1934, die een maand geleden aan het Nederlands Transport Museum werd geschonken, wordt op 13 juli in gerestaureerde staat onthuld.

juni 28, 2018

In een loods waar hout was opgeslagen, naast een boerderij aan de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep, heeft woensdagmiddag brand gewoed.....

NIEUW-VENNEP - In een loods waar hout was opgeslagen, naast een boerderij aan de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep, heeft woensdagmiddag brand gewoed.

De brandweer schaalde de brand snel op naar een zeer grote brand.
De enorme rookontwikkeling hinderde het verkeer op de A44. In verband hiermee werd de maximum snelheid teruggebracht naar 70 kilometer per uur en de afrit volledig afgesloten om de hulpdiensten veilig hun werk te laten doen.

Bij de brand raakte niemand gewond en er werd geen asbest aangetroffen.
 

juni 28, 2018

Zaterdag 30 juni vindt op het Harmonieplein van elf tot vier uur het Full Colour Festival Haarlemmermeer plaats........

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 30 juni vindt op het Harmonieplein van elf tot vier uur het Full Colour Festival Haarlemmermeer plaats. Het belangrijkste doel van het festival is de activering van statushouders en het tot stand brengen van verbinding tussen hen en de inwoners van onze gemeente. Na een openingstoespraak van wethouder Tom Horn zullen er uiteenlopende muzikale optredens te zien zijn van Eritrese, Syrische en Nederlandse artiesten. Spectaculair onderdeel van deze tweede editie van het evenement is De Modeshow met als thema 'Integratie in de Mode'.

juni 28, 2018

Zaterdag 30 juni om elf uur bezoekt locoburgemeester Adam Elzakalai mevrouw Filius-van Dasselaar om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag.........

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 30 juni om elf uur bezoekt locoburgemeester Adam Elzakalai mevrouw Filius-van Dasselaar om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag. Mevrouw is dan precies 100 jaar geleden in Haarlemmermeer geboren. In haar jeugd woonde zij in Hoofddorp, daarna in Oude Meer. Haar man had een kwekerij, na zijn overlijden 35 jaar geleden is zij naar Rijsenhout verhuisd. Zij heeft één dochter, drie kleindochters en twee achterkleinkinderen. Mevrouw Filius houdt enorm van zingen, ze heeft altijd in een koor gezongen.

juni 28, 2018

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21..........

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21. Klimpark21 aan het Kleilandpad 5 in Nieuw-Vennep is het eerste park in Nederland waar deze unieke activiteit beoefend kan worden. De PARK21 zomerweken duren tot 15 juli en er worden talloze activiteiten gehouden zoals een klimclinic, een skeelerclinic, een rondleiding bij boer Rus, een fietsexcursie met wethouder Tom Horn, een circustheater en een pop-up camping.

juni 26, 2018

Een vrouw is maandagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de A44 bij Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Een vrouw is maandagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de A44. Rond kwart voor tien wilde zij vanaf de A4 de toerit van de A44 oprijden, toen zij van het talud reed.

De vrouw is voor behandeling aan haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In de auto zat ook een hond. Agenten hebben zorggedragen voor het huisdier.

Het is niet bekend waardoor de vrouw van het talud reed; de politie heeft haar nog geen verklaring kunnen afnemen.
 

juni 26, 2018

Lunchroom De BioExpress in Nieuw-Vennep is afgelopen zondag tot winnaar uitgeroepen van het Groenste Idee 2018.....

NIEUW-VENNEP - Lunchroom De BioExpress is afgelopen zondag tot winnaar uitgeroepen van het Groenste Idee 2018. Vincent van Munster en zijn collega’s zetten met dit idee voedselverspilling op de kaart.

juni 22, 2018

Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.....

HAARLEMMERMEER - Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.
De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Hierdoor loopt het aantal bezoekers van kleinere bureaus steeds verder terug, zo ook in Nieuw-Vennep en Halfweg. Daarom is besloten dat deze politiebureaus niet meer voor publiek toegankelijk zijn.

juni 20, 2018

Maandagavond omstreeks 10 uur is op de A4-west voorbij het brugrestaurant door de politie een auto klemgereden.........

NIEUW-VENNEP - Maandagavond omstreeks 10 uur is op de A4-west voorbij het brugrestaurant door de politie een auto klemgereden. De bestuurder was doorgereden na een aanrijding en vertoonde zeer gevaarlijk rijgedrag. Hij bleek hevig onder invloed te zijn van drugs en is door de ambulancedienst meegenomen naar het ziekenhuis.

juni 15, 2018

Komend weekeinde gaat in Nieuw-Vennep de grootste hobby motocross-spektakel van Nederland weer van start.....

NIEUW-VENNEP - Komend weekeinde gaat in Nieuw-Vennep de grootste hobby motocross-spektakel van Nederland weer van start. Deze 28ste editie op het crossterrein aan de Oosterdreef wordt vrijdagavond om 6 uur geopend door wethouder Derk Reneman.

Traditiegetrouw wordt in het derde weekend van juni de MotoCross Nieuw-Vennep verreden met de vaste klassementen zoals de Jeugd, MX1, MX2, Open, de Superklasse en de verschillende quadklasses. Daarnaast rijden ook de typische Vennepse Krasse Knarren Klasse en de Lady-klasse.
Er verschijnen dit jaar bijna 600 deelnemers aan de start.

juni 13, 2018

De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.

Vrijdagmiddag 20 april was een groep jongeren met elkaar op de vuist gegaan bij de Toolenburgse Plas in Hoofddorp. Tijdens de vechtpartij werd geschoten op een 16-jarige jongen. Deze raakte gewond en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
De schutter ging er op een scooter vandoor.

juni 8, 2018

Gemeente Haarlemmermeer en de Samenwerkende grondeigenaren Nieuw-Vennep West hebben woensdag een intentie-overeenkomst getekend .....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - Gemeente Haarlemmermeer en de Samenwerkende grondeigenaren Nieuw-Vennep West hebben woensdag een intentie-overeenkomst getekend voor de gebiedsontwikkeling Nieuw-Vennep West. 
Binnen een half jaar wordt gezamenlijk onderzocht of, en zo ja, hoe dit gebied ontwikkeld kan worden. In het positieve geval wordt aansluitend de woningbouw op deze locatie versneld tot uitvoering gebracht.

juni 6, 2018

Wethouder Tom Horn draait op vrijdag 8 juni 2018, samen met de initiatiefnemer van het eerste uur Ria van de Hoef, de zogenoemde feestpaal voor Villa Octet de grond in.....

NIEUW-VENNEP  -  Wethouder Tom Horn draait op vrijdag 8 juni 2018, samen met de initiatiefnemer van het eerste uur Ria van de Hoef, de zogenoemde feestpaal voor Villa Octet de grond in.

Villa Octet is een duurzaam en energieneutraal te bouwen woonvoorziening voor 8 gehandicapte jongvolwassenen tussen de 20 en ongeveer 30 jaar met permanent zorgtoezicht.

Alle 8 krijgen in Villa Octet de beschikking over een eigen appartement met eigen toilet en douche.
Villa Octet wordt gebouwd aan de Venneperweg 827 in Nieuw-Vennep.

mei 23, 2018

Tennisser Tallon Griekspoor is er dinsdag niet in geslaagd de eerste kwalificatieronde door te komen.....

PARIJS/NIEUW-VENNEP - Tennisser Tallon Griekspoor is er dinsdag niet in geslaagd de eerste kwalificatieronde door te komen. De Amerikaan Reilly Opelka was in twee sets te sterk voor de 21-jarige speler uit Nieuw-Vennep.

Griekspoor moest met de cijfers 7-5 en 6-3 de overwinning aan zijn tegenstander laten. De Venneper moet daardoor weer even wachten op zijn debuut in het hoofdschema van een grandslamtoernooi.

Robin Haase is dit jaar op Roland Garros de enige Nederlandse deelnemer in het enkelspel voor mannen.

Bron: haarlemsdagblad.nl.

mei 17, 2018

Op de kruising van de Componistenweg met de Puccinilaan heeft woensdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.....

NIEUW-VENNEP - Op de kruising van de Componistenweg met de Puccinilaan heeft woensdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens. Ondanks de flinke klap en de fikse schade aan de voertuigen, raakte niemand gewond. De bestuurster van één van de wagens is voor de zekerheid gecontroleerd in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide voertuigen konden niet meer rijden en werden door de bergingsdienst afgevoerd.

mei 11, 2018

Secretaris Mieke Ebell van computervereniging De CVB geeft tijdens de clubmeeting op zaterdag 12 mei een presentatie .....

NIEUW-VENNEP - Secretaris Mieke Ebell van computervereniging De CVB geeft tijdens de clubmeeting op zaterdag 12 mei een presentatie waarin het opfrissen van de basiskennis van Windows centraal staat.
De presentatie begint rond 11 uur.
Tijdens en na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen.

De clubbijeenkomst is in Gebouw Het Trefpunt aan de Hoofdweg 1318 in Nieuw-Vennep, naast De Witte Kerk.

mei 10, 2018

Woensdag 16 mei om elf uur bezoekt locoburgemeester Reinders het echtpaar Geerlof-van Hunnik.........

NIEUW-VENNEP - Woensdag 16 mei om elf uur bezoekt locoburgemeester Reinders het echtpaar Geerlof-van Hunnik aan de Vivaldisingel om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in het Gereformeerd Jeugdhuis in Amsterdam en zij woonden daar boven de apotheek aan de Haarlemmerdijk. Na Lisse en Haarlem ging het paar in 1968 in Nieuw-Vennep wonen waar het inmiddels vierde kind werd geboren. Mevrouw Geerlof was tot 1990 apothekersassistente, de heer Geerlof was tot aan zijn pensioen in 1996 autovertegenwoordiger bij Ford in Hillegom en Lisse.

mei 2, 2018

De organisatie van de historische Venniper Koninginnerit moest dit jaar onnodig een enorm bedrag voor de aanvraag van de gemeentelijke vergunning betalen.......... 

NIEUW-VENNEP - De organisatie van de historische Venniper Koninginnerit moest dit jaar onnodig een enorm bedrag voor de aanvraag van de gemeentelijke vergunning betalen. Volgens Forza!-raadslid Michel van Dijk was de organiserende stichting dit jaar 676 euro kwijt aan de vereiste vergunning tegen 300 euro vorig jaar. Burgemeester Hoes betreurt de gang van zaken. Volgens hem heeft de stichting aangegeven dat zo'n 1000 mensen zouden meedoen aan het evenement, aanzienlijk meer dan het aantal deelnemers van vorig jaar. Dit leidde tot een aanzienlijk hoger tarief.

april 27, 2018

De meivakantie is zo goed als begonnen en dat betekent dat Jeugdland Nieuw-Vennep weer de hele week open is.....

NIEUW-VENNEP - De meivakantie is zo goed als begonnen en dat betekent dat Jeugdland weer de hele week open is.

Tijdens deze vakantie is er op maandag, dinsdag en woensdag weer de Huttenbouw Driedaagse. Voor de entreeprijs van 2 euro per dag kunnen kinderen hutten bouwen, al of niet samen met vader, moeder, opa, oma, buurman, tante of andere kennissen, die allemaal tot 12 uur mogen meehelpen.

april 27, 2018

Online supermarkt Picnic is nu ook in Hoofddorp actief.....

HOOFDDORP - Online supermarkt Picnic is nu ook in Hoofddorp actief.
De duurzame elektrische wagentjes rukten woensdag voor het eerst uit om de boodschappen gratis en – naar eigen zeggen – tegen de laagste prijs aan huis te bezorgen.

De uitbreiding naar Hoofddorp is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Gouda, Rotterdam en dat recent van start ging in Amsterdam en Nijmegen.

april 26, 2018

Op 20 april is het nieuwe boek 'Spreuken van het Licht' van Venneper Bastiaan Oostendorp verschenen....

Op 20 april is het nieuwe boek 'Spreuken van het Licht' van Venneper Bastiaan Oostendorp verschenen. Het is volgens uitgever Boekscout een klein boekje dat zicht geeft op grote woorden. Het bevat een verzameling spreuken die op elk levensthema een vernieuwende kijk geven. Het boekje geeft een leidraad voor allerlei situaties die in het leven voorkomen.Oostendorp (1980) bestudeert al jaren boeken over religie, spiritualiteit en filosofie. Ze vormen voor hem een bron van wijze woorden die de basis vormen voor boeken van eigen hand.