MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerWakker | 08:00 - 10:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

november 21, 2014

Vorige week vond de eerste proefeditie plaats van de smurfendisco in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep voor kinderen vanaf de leeftijd dat zij kunnen lopen tot en met vijf jaar oud.......
 

NIEUW-VENNEP – Vorige week vond de eerste proefeditie plaats van de smurfendisco in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep.

De smurfendisco is voor kinderen vanaf de leeftijd dat zij kunnen lopen tot en met vijf jaar oud.

De nieuwe beheerder van Linquenda, Marco Goedhart, was zeer tevreden met het feit dat er direct al 22 smurfjes naar de disco gekomen waren.

Vrijwilliger dj Remco verzorgde de muziek en voor de entree moest 1,50 euro betaald worden.

november 19, 2014

Het Activiteitencentrum van Getsewoud in Nieuw-Vennep heeft plannen voor bouwkundige aanpassingen om daarmee nieuwe muziekactiviteiten mogelijk te maken.....

NIEUW-VENNEP – Het Activiteitencentrum van Getsewoud in Nieuw-Vennep heeft plannen voor bouwkundige aanpassingen om daarmee nieuwe muziekactiviteiten mogelijk te maken.

Verder wil men meer wijkbewoners naar het centrum proberen te krijgen, daar uit onderzoek blijkt dat het Activiteitencentrum vrij onbekend is bij zo’n 47 procent van de bewoners en dat 83 procent van de bewoners nooit in het Activiteitencentrum is geweest.

Volgens verantwoordelijk wethouder Steffens-van de Water zal het besluit voor een verbouwing voor het einde van dit jaar genomen worden.

november 18, 2014

Er is momenteel veel overlast van jongeren in de Nieuw-Vennepse wijk Getsewoud...

NIEUW-VENNEP – Er is momenteel veel overlast van jongeren in de Nieuw-Vennepse wijk Getsewoud. De groepen jongeren worden steeds groter en andere mensen voelen zich daardoor bedreigd.

november 18, 2014

De toegangspoortjes op station Nieuw-Vennep gaan pas donderdag dicht....

NIEUW-VENNEP – De toegangspoortjes op station Nieuw-Vennep gaan pas donderdag dicht. Dit uitstel is noodzakelijk omdat de nieuwe automaten op de perrons niet werken.

Door de nieuwe poortjes te sluiten kunnen reizigers alleen met de trein reizen door in te checken met een geldig vervoersbewijs. ‘Zwartrijden’ wordt daardoor moeilijker. De automaten komen ‘binnen de poortjes’ te staan zodat reizigers hun saldo kunnen opladen wanneer deze te laag is om uit te checken. Dagelijks stappen iets meer dan 2.500 mensen in of uit het station.

november 16, 2014

In de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep zullen de kinderen van wijlen Andre Hazes tijdens een Amsterdamse avond op het podium te zien zijn.....

Nieuw-Vennep – In de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep zullen de kinderen van wijlen Andre Hazes tijdens een Amsterdamse avond op het podium te zien zijn. Renee de Haan, bekend van de hit Vuile Huichelaar, opent deze Amsterdamse avond op zaterdag 13 december. Vanwege het optreden van de kinderen van Hazes is deze avond nu gedoopt tot “Hazes & friends”. Verder zullen naast André jr. en Roxanne Hazes ook Nico Landers en Dario deze avond in de Van Zantenhal optreden.

november 14, 2014

Op vrijdag 28 november gaat Theatersportgroep sPierkracht uit Hoofddorp de improvisatiestrijd aan met het Haagse Improfessioneel.....

NIEUW-VENNEP – Op vrijdag 28 november gaat Theatersportgroep sPierkracht uit Hoofddorp de improvisatiestrijd aan met het Haagse Improfessioneel. Bij theatersport draait alles om het improvisatietalent van de spelers. Tijdens deze strijd dagen twee teams elkaar om de beurt uit en bepaalt het publiek mee wat de spelers gaan improviseren. Niets is dus van tevoren ingestudeerd en alles moet ter plekke worden bedacht. De wedstrijd begint ’s avonds om 20.00 uur bij Pier K in Nieuw-Vennep en meer informatie is te vinden op: www.spierkracht.com

november 11, 2014

Een 18-jarige man uit Amsterdam is zaterdagavond tegen middernacht aangehouden op de Fandango in Nieuw-Vennep voor het bezit van softdrugs...

NIEUW-VENNEP - Een 18-jarige man uit Amsterdam is zaterdagavond tegen middernacht aangehouden op de Fandango in Nieuw-Vennep voor het bezit van softdrugs.
De politie kreeg een melding van vuurwerkoverlast. Onderweg naar deze melding kwamen zij twee auto’s tegen waarvan de achterste bijna uit de bocht vloog. De auto’s stopten bij een tennisvereniging en de inzittenden werden gecontroleerd.
Bij controle van de auto van de 18-jarige werd een zak met hennep gevonden. Bij fouillering werden nog een aantal zakjes hennep en hasj aangetroffen.

november 11, 2014

Afgelopen zaterdagochtend is een vrouw met haar rollator in de Hoofdvaart in Nieuw-Vennep terecht gekomen...

NIEUW-VENNEP – Afgelopen zaterdagochtend is een vrouw met haar rollator in de Hoofdvaart in Nieuw-Vennep terecht gekomen.

Zij is uit het water geholpen en opgevangen in de toegesnelde ambulance.

Hulpdiensten, inclusief een traumahelikopter waren opgeroepen voor dit incident.

Achteraf waren niet alle hulpdiensten nodig en werden deze geannuleerd.

Hoe de vrouw in het water terecht is gekomen, is niet duidelijk.
 

november 7, 2014

Coördinator welzijn Sanne Hoenjet van verzorgingshuizen Westerkim en Horizon is in Nieuw-Vennep bezig met de oprichting van een koor voor ouderen en bewoners van Westerkim.....

NIEUW-VENNEP – Coördinator welzijn Sanne Hoenjet van verzorgingshuizen Westerkim en Horizon is in Nieuw-Vennep bezig met de oprichting van een koor voor ouderen en bewoners van Westerkim. Om deze reden wordt nu een dirigent gezocht die hieraan een paar uurtjes per week zijn of haar tijd wil besteden. Verder zoekt men ook nog een redacteur voor de huiskrant en is men onder andere op zoek naar een chauffeur  die de maaltijden rondbrengt. Wie belangstelling heeft om deze werkzaamheden op vrijwillige basis te komen verrichten, kan contact opnemen met verzorgingshuis Horizon.

november 1, 2014

Vanavond geeft de rockband ‘Golden Earring’ voor de zevende keer een concert in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep....

NIEUW-VENNEP – Vanavond geeft Golden Earring  voor de zevende keer een concert in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep.

Bekende hits van de Nederlandse band zoals ‘Twilight Zone’, ‘Another 45 Miles’ en ‘When the Lady Smiles’ zullen op deze avond te horen zijn.

Een drumsolo van één van ‘s werelds beste drummers, Cesar Zuiderwijk, zal deze avond niet ontbreken.

Voor meer informatie kijk op www.vanzantenhal.nl
 

oktober 31, 2014

De Hoofddorpse zanger Gerry Holland springt samen met venneper Robert Jezewski in de bres voor daklozen.....

NIEUW-VENNEP – De Hoofddorpse zanger Gerry Holland springt samen met Venneper Robert Jezewski in de bres voor daklozen. Zo zal er op hun initiatief op zondag 23 november een rommelmarkt gehouden worden in De Venneper. Van de opbrengst van deze rommelmarkt worden duurzame pakketten gemaakt waarmee daklozen de winter door kunnen komen. Deze pakketten bevatten onder andere handschoenen, tandpasta en shampoo. Wie aan de actie mee wil doen moet lid worden van de “Geen cent te makken”-facebookpagina en moet zich vooraf opgeven.

oktober 31, 2014

Donderdag 6 november zal de eerste verjaardag van Ontmoetingsplek De Sociëteit in Nieuw-Vennep gevierd worden.....

NIEUW-VENNEP – Donderdag 6 november zal 's morgens de eerste verjaardag van Ontmoetingsplek De Sociëteit in Nieuw-Vennep gevierd worden.

Dit feest in Pier K zal om 10.00 uur starten met een inloop en een kop koffie. Rond 11 uur begint een optreden van koor De Notenkrakers met muziekgroep Nostalgia. Verder zal om twee uur het koor “Droger kan niet op” optreden. Het feest wordt daarna afgesloten met een borrel en een hapje.

oktober 29, 2014

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee Utrechters opgepakt in Nieuw-Vennep op verdenking van diefstal van auto-onderdelen......

NIEUW-VENNEP - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee Utrechters opgepakt in Nieuw-Vennep op verdenking van diefstal van auto-onderdelen.

Bij de Zuiderpoort vond de politie ‘s nachts een auto met ingeslagen ramen en uit een auto aan de Rossinilaan bleken diverse onderdelen te zijn verwijderd.

De politie ging hierna op onderzoek uit en kwam zo de verdachten op het spoor.

Het gaat om twee Utrechters van 17 en 21 jaar. Zij zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
 

oktober 22, 2014

In de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep is woensdagavond 29 oktober een uitleg van bioloog Henk Nijenhuis over het belang nestkasten......

NIEUW-VENNEP – In de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep is woensdagavond 29 oktober een uitleg van bioloog Henk Nijenhuis over het belang nestkasten.

Onlangs zijn in deze wijk struiken verwijderd en veel bomen gekapt waardoor veel schuilplekken voor dieren verloren zijn gegaan.

Het plaatsen van nestkasten is belangrijk omdat daarmee onder andere vleermuizen en vlinders in de wijk blijven komen.

De uitleg is vanaf 19.00 uur in het wijkcentrum Linquenda en wordt georganiseerd door het Natuur- en Milieucentrum Haarlemmermeer.
 

oktober 15, 2014

De Venneperweg tussen de IJweg en het viaduct van de Drie Merenweg in Nieuw-Vennep is tot en met vrijdag 17 oktober afgesloten voor auto’s.....

NIEUW-VENNEP – De Venneperweg tussen de IJweg en het viaduct van de Drie Merenweg in Nieuw-Vennep is tot en met vrijdag 17 oktober afgesloten voor auto’s.

In het wegdek zitten behoorlijke scheuren en deze worden gerepareerd.

Het verkeer tussen de wijk Getsewoud en Hillegom of Beinsdorp zal moeten omrijden via de IJweg en N208 (Leidsestraat)

De buslijnen 90 en 92 rijden andere routes en tussen Hillegom en het parkeerterrein van Restaurant ’t Kolkje rijdt een pendelbus 891.

Bron: Haarlems Dagblad
 

oktober 14, 2014

Afgelopen vrijdag heeft de brandweer het gebied rond Strausslaan in Nieuw-Vennep afgezet en deels ontruimd vanwege een gaslek.....

NIEUW-VENNEP - Afgelopen vrijdag heeft de brandweer het gebied rond Strausslaan in Nieuw-Vennep afgezet en deels ontruimd vanwege een gaslek.

Naast veel inzet van politie en brandweer trok de afzetting ook veel bekijks van het publiek.

Bezorgde buurtbewoners schakelden de hulpdiensten in.
Het bleek te gaan om een klein gaslek wat inmiddels wordt gerepareerd.

Bewoners konden kort daarna weer terugkeren naar hun huis.

Bron: Haarlems Dagblad
 

oktober 11, 2014

In de herfstvakantie worden er leuke ochtenden georganiseerd voor kinderen van de basisschool met het thema ‘Zeesterren’. Dinsdag 14 en woensdag 15 oktober staan de deuren van Het Trefpunt in Nieuw Vennep open......

In de herfstvakantie worden er leuke ochtenden georganiseerd voor kinderen van de basisschool met het thema ‘Zeesterren’.

Dinsdag 14 en woensdag 15 oktober staan de deuren van Het Trefpunt in Nieuw Vennep open om te knutselen, zingen, toneel te spelen en spelletjes te doen.

Het thema ‘Zeesterren’ wordt op allerlei manieren uitgewerkt. De ochtenden beginnen om 10.00 uur en eindigen om 12.00 uur.

oktober 11, 2014

Vandaag zal het eerder uitgestelde concert plaats vinden van Miss Montreal en Belle Perez in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Vanavond zal het eerder uitgestelde concert plaats vinden van Miss Montreal en Belle Perez in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. Tevens zullen de Femal DJ’s Miss Smile en No Sugar het podium betreden.

Vanaf 20.00 uur ’s avonds zijn de deuren van de Van Zantenhal geopend. Het concert begint om half negen en eindigt om half een ’s nachts. Meer informatie is te vinden op www.vanzantenhal.nl.

oktober 10, 2014

Donderdagochtend is de snelweg A44 tussen de A4 en de afrit Abbenes bij Nieuw-Vennep tot half twaalf volledig afgesloten geweest.....

NIEUW-VENNEP – Donderdagochtend is de snelweg A44 tussen de A4 en de afrit Abbenes bij Nieuw-Vennep tot half twaalf volledig afgesloten geweest. Een automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en is hierna tegen de zijkant van een buisobstakelbeveiliger bij de afrit geknald.

Het slachtoffer is hierna door ambulancemedewerkers in de auto gestabiliseerd en moest daarna door de brandweer uit de auto geknipt worden. De gewonde automobilist is na de nodige zorg in een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht .

oktober 10, 2014

In de Rustende Jager in Nieuw-Vennep wordt zondag 18 januari 2015 de trouwbeurs ‘ja, ik wil’ gehouden.Deze beurs wordt gehouden door organisatie ‘Trouwen in Haarlemmermeer’......

NIEUW-VENNEP – In de Rustende Jager in Nieuw-Vennep wordt zondag 18 januari de trouwbeurs ‘ja, ik wil’ gehouden.

Deze beurs wordt gehouden door organisatie ‘Trouwen in Haarlemmermeer’. Toekomstige bruidsparen kunnen bij deze beurs informatie krijgen en contacten leggen met leveranciers uit de trouwbranche in Haarlemmermeer. Verder worden er tijdens de beurs twee modeshows gelopen en ontvangen de bezoekers na afloop een goed gevulde goodiebag.

oktober 10, 2014

Afgelopen zaterdag 4 oktober was er een speciale klusdag op kinderboerderij Dierenvreugd in Nieuw-Vennep. Vrijwilligers hebben die dag flinke vorderingen gemaakt met de nieuwbouw.......

NIEUW-VENNEP – Afgelopen zaterdag 4 oktober was er een speciale klusdag op kinderboerderij Dierenvreugd in Nieuw-Vennep.

Vrijwilligers hebben die dag flinke vorderingen gemaakt met de nieuwbouw, waardoor het dak van de knuffelruimte er in zijn geheel op zit.

De inzet van vrijwilligers wordt zeer op prijs gesteld door de mensen van de kinderboerderij.

Maar de kinderboerderij is natuurlijk nog lang niet klaar en er zijn nog veel vrijwilligers nodig om alles volledig af te krijgen.

oktober 9, 2014

Vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober vindt er een nieuwe hobby- en creamarkt plaats in winkelcentrum Symfonie in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober vindt er een nieuwe hobby- en creamarkt plaats in winkelcentrum Symfonie in Nieuw-Vennep.

Bezoekers kunnen hier van alles vinden op het gebied van decoraties, kaarsen, sieraden, bloemsierkunst, zeepjes en nog veel meer. Verder zijn er kant-en-klare producten te koop, die bijvoorbeeld gekocht kunnen worden als cadeau voor de decembermaand. Maar ook is er materiaal beschikbaar om zelf thuis aan de slag te gaan.

Bron: Dichtbij.nl

oktober 7, 2014

Aanstaande zaterdag 11 oktober wordt in de Bibliotheek in Nieuw-Vennep de jeugdvoorstelling ‘Het Prentenpaleis’ uitgevoerd....

NIEUW-VENNEP - Aanstaande zaterdag 11 oktober wordt in de Bibliotheek in Nieuw-Vennep de jeugdvoorstelling ‘Het Prentenpaleis’ uitgevoerd.

Het Prentenpaleis is een muzikale, beeldende voorstelling in een getekende wereld, die wordt gegeven ter gelegenheid van de Kinderboekenweek.

De voorstelling, voor kinderen van 3 t/m 8 jaar, begint om half drie in de middag.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl
 

oktober 2, 2014

Vanaf woensdag 1 oktober is het eerste uur parkeren in de parkeergarage onder de Symfonie in Nieuw-Vennep gratis....

NIEUW-VENNEP – Vanaf woensdag 1 oktober is het eerste uur parkeren in de parkeergarage onder de Symfonie in Nieuw-Vennep gratis. Hierna wordt 50 cent per half uur gerekend. Eerder betaalde men 70 cent voor het eerste uur. Voorzitter van de winkeliersvereniging Babs van Groenigen zegt hier erg blij mee te zijn. De winkeliers van de Symfonie hopen dat door deze maatregel het winkelcentrum nog beter bezocht zal worden.