MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Forgotten Faces | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

januari 17, 2017

Het Herbert Vissers College houdt een beleggingscompetitie voor leerlingen van 4-havo en 5-vwo.....

NIEUW-VENNEP – Het Herbert Vissers College houdt een beleggingscompetitie voor leerlingen van 4-havo en 5-vwo.

Voor het vak Management en Organisatie krijgen leerlingen een fictief kapitaal van 100.000 euro, waarmee ze tussen februari en maart een zo goed mogelijk rendement moeten halen.

Dit rendement moeten ze halen door te handelen in aandelen op de Amsterdamse beurs.

VWO-leerlingen doen daarnaast ook een optiecompetitie, waarbij ze een aandeel in een bepaalde periode en prijs moeten kopen of verkopen.

januari 14, 2017

Vrijdag 20 januari zal in Nieuw-Vennep de jaarlijkse cabaretavond van de Plattelands Jongeren Gemeenschap plaatsvinden.....

NIEUW-VENNEP – Vrijdag 20 januari zal in Nieuw-Vennep de jaarlijkse cabaretavond van de Plattelands Jongeren Gemeenschap plaatsvinden.

Na deze cabaretvoorstelling met aanstormende talenten uit Haarlemmermeer zoals: Thomas Smith, Jeroen Pater en Martijn Kardol, zal er ook een sponsorloterij gehouden worden.

De cabaretavond start om 19.30 uur in de Van Zantenhal aan de IJweg in Nieuw-Vennep.

Bron: dichtbij.nl

januari 13, 2017

Locoburgemeester Ap Reinders bezoekt deze zaterdag het echtpaar Serlie in Nieuw-Vennep om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.....

NIEUW-VENNEP – Locoburgemeester Ap Reinders bezoekt deze zaterdag het echtpaar Serlie in Nieuw-Vennep om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De in 1926 geboren Willem Serlie en de eveneens in 1926 geboren Catharina Serlie-van der Laan hebben elkaar al in hun jeugd in Leiden leren kennen.

Nadat ze verkering hadden gekregen is het paar in 1950 getrouwd en verhuisde zij later naar Nieuw-Vennep.

Willem Serlie heeft bij het Gemeentelijk Energiebedrijf in Heemstede gewerkt en Catharina werkte als datatypiste.

januari 13, 2017

De wijken Linquenda, Bornholm en Hoofddorp-Oost en –Noord krijgen een sociaal makelaar, naar voorbeeld van de wijk Overbos.....

HAARLEMMERMEER - De wijken Linquenda (in Nieuw-Vennep), Bornholm en Hoofddorp-Oost en –Noord krijgen een sociaal makelaar, naar voorbeeld van de Hoofddorpse wijk Overbos.
In die laatste Hoofddorpse wijk heeft de sociaal makelaar de afgelopen jaren verbindingen gelegd tussen bewoners en organisaties, met als doel mensen met elkaar te verbinden en daarmee vereenzaming te voorkomen.
Nu deze aanpak van Stichting Meerwaarde blijkt te werken, wordt het ook naar andere wijken overgebracht.

januari 12, 2017

De inschrijving voor de Venniper Koninginnerit op zondag 23 april is geopend.........

NIEUW-VENNEP – De inschrijving voor de Venniper Koninginnerit op zondag 23 april is geopend. Deze 18e editie biedt ruimte voor 130 equipes die zich kunnen aanmelden voor de sport-, tour- en vintageklasse. De route van ongeveer 170 kilometer blijft tot de dag van de rit geheim. Via de website www.vkrit.nl kunnen equipes met een klassieker van het bouwjaar 1977 of eerder zich aanmelden.

januari 12, 2017

Volgens voorzitter Rogier Liefbroer is Tennisvereniging Nieuw-Vennep weer een florerende vereniging........

NIEUW-VENNEP – Volgens voorzitter Rogier Liefbroer is Tennisvereniging Nieuw-Vennep weer een florerende vereniging en wordt volgend jaar gewoon het 50-jarig bestaan gevierd. Nog maar enkele maanden geleden ging er een noodkreet uit in verband met openstaande vacatures maar die zijn nu alle vervuld en er hebben zich vrijwilligers gemeld. Er waren ook financiële problemen vanwege de nieuwe tennishal wat voor een zware periode zorgde. Maar daar is in samenwerking met de gemeente medio 2015 middels een renteloze lening een oplossing voor gevonden.

januari 11, 2017

Woensdag 8 februari 2017 zal er het Venneperhout in Nieuw-Vennep een Mindfulness wandeling plaatsvinden.......

NIEUW-VENNEP – Woensdag 8 februari 2017 zal er het Venneperhout in Nieuw-Vennep een Mindfulness wandeling plaatsvinden.

Mindfulness betekent volgens organisator Thobien Robberts van Inner-Healing en Vitaal En Energiek Leven, eigenlijk bewust je aandacht oefenen.

"Het is een manier van meditatie die je op allerlei manieren kunt beoefenen en laat je genieten van het Hier en Nu", aldus Robberts.

Verder heeft de natuur volgens Robberts veel te bieden en wandel je op deze manier "Van Groei naar Bloei en van Loslaten naar Rusten".

januari 10, 2017

Zaterdag zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeluk op de A4 vlak voor de afrit Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Zaterdag zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeluk op de A4 vlak voor de afrit Nieuw-Vennep.

Het voertuig van de twee slachtoffers botste op een vrachtwagen, die kort voor het ongeluk geschaard was.

Het Mobiel Medisch Team van Amsterdam werd opgeroepen om medische ondersteuning te bieden.

Beide inzittenden zijn uit de auto gehaald en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

Het is niet bekend wat de oorzaak van de aanrijding is.

januari 6, 2017

Groei&Bloei afdeling Haarlemmermeer organiseert een lezing door Jan Schep, onder de titel “Het stadsparadijs“.....
 

NIEUW-VENNEP - Groei&Bloei afdeling Haarlemmermeer organiseert een lezing door Jan Schep, onder de titel “Het stadsparadijs“.
De lezing is op dinsdag 17 januari, ’s avonds om 8 uur in Wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep.

Jan Schep is eigenaar van tuinontwerpwinkel Dubbelgroen in Amsterdam. Aan de hand van een presentatie toont hij zijn werk als toegepaste tuinontwerper.
De lezing staat in het teken van de Nederlandse tuinstijl en gaat over de geschiedenis tot aan nu en de toekomst. 

De toegang is gratis.
 

januari 2, 2017

Op Nieuwjaarsmorgen zijn drie personen gewond geraakt bij een steekpartij op de Venneperweg in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Op Nieuwjaarsmorgen zijn drie personen gewond geraakt bij een steekpartij op de Venneperweg in Nieuw-Vennep.

Het incident gebeurde vlakbij een evenemententerrein, waar een nieuwjaarsfeest net was afgesloten.

De verdachte nam na de steekpartij de benen en is nog niet aangehouden.

De slachtoffers werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat de verwondingen meevielen.

De politie zette de plek van het steekincident enige tijd af om sporenonderzoek te doen en is nog op zoek naar getuigen.

december 30, 2016

Driehonderd huishoudens in Nieuw-Vennep, die alle afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering, doen mee aan een proef.....

NIEUW-VENNEP - Driehonderd huishoudens in Nieuw-Vennep, die alle afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering, doen mee aan een proef.

De gemeente wil in zeven maanden tijd vijftien procent van de mensen aan werk te helpen. Nog eens dertig procent moet in een traject komen om te bemiddelen naar werk, dagbesteding of vrijwilligerswerk.
Het principe daarbij is: werk boven uitkering, oftewel: een uitkering kan in het uiterste geval, maar werk is beter.

december 24, 2016

In de kerstvakantie wordt op Jeugdland Nieuw-Vennep kookworkshops voor kinderen georganiseerd.....

NIEUW-VENNEP - In de kerstvakantie wordt op Jeugdland Nieuw-Vennep kookworkshops voor kinderen georganiseerd.

Iedere dag kunnen kinderen vanaf 10.00 uur komen leren koken en bakken en daarbij creatieve en lekkere gerechten klaarmaken.

Men moet daarbij denken aan het maken van gerechten zoals een peperkoekenhuis, speculaas, cupcakes, pizza's, wafels of pompoensoep.

Naast deze kookpret kunnen kinderen deze Kerstvakantie natuurlijk ook gewoon komen spelen op Jeugdland.

december 23, 2016

De komende drie jaar levert het bedrijf DONAR Groen uit Nieuw-Vennep gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen aan de sociale werkbedrijven.....

NIEUW-VENNEP - De komende drie jaar levert het bedrijf DONAR Groen gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen aan de sociale werkbedrijven.
Dat is de uitkomst van de Europese aanbesteding die door Cedris, de koepelorganisatie van sociale werkbedrijven, is uitgeschreven.
Bij sociale werkbedrijven werken mensen die vanwege een beperking extra ondersteuning nodig hebben.

Bij de beoordeling is, behalve op de beste prijs-kwaliteitverhouding en klantgerichtheid, ook meegewogen of een bedrijf invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

december 22, 2016

De politie in Nieuw-Vennep kreeg woensdagochtend een melding binnen van geluidsoverlast........

NIEUW-VENNEP - De politie in Nieuw-Vennep kreeg woensdagochtend een melding binnen van geluidsoverlast. Een inwoner klaagde omdat de buren nogal luidruchtig zouden zijn tijdens het vrijen. Wijkagent Arjen Schut meldde dit op Twitter. Later die dag moest de agent langs bij een basisschool aan Fandango waar een verdachte regelmatig aan het dansen was. De man is een bekende van de politie en werd aangehouden. 

december 15, 2016

De gemeentelijke subsidie voor het jaarwisselingsfeest Happy New Vennep wordt afgebouwd......

NIEUW-VENNEP - De gemeentelijke subsidie voor het jaarwisselingsfeest Happy New Vennep wordt afgebouwd. Vorig jaar werd nog een bedrag van 40.000 euro uitgetrokken voor de festiviteiten in Nieuw-Vennep. Dit jaar is dat verlaagd tot 34.350 euro. Het is de bedoeling dat de rest van de benodigde geld door ondernemers wordt opgebracht. Volgend jaar is er nog minder subsidie beschikbaar. Verder worden er activiteiten rond de jaarwisseling gesteund die ook vorig jaar succesvol bleken.

december 8, 2016

Bij een ongeval op de A4 ter hoogte van de oprit vanaf de N207 is woensdagochtend een automobiliste gewond geraakt.........

NIEUW-VENNEP - Bij een ongeval op de A4 ter hoogte van de oprit vanaf de N207 is woensdagochtend een automobiliste gewond geraakt. Bij het ongeval waren een personenwagen, een bestelbus en een vrachtwagen betrokken. De bestuurster van de personenwagen moest door de brandweer uit de auto geknipt worden en werd daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval en de afhandeling waren drie rijstroken van de A4 en de oprit afgesloten, wat voor flinke files zorgde op de A4 en de N207.

december 6, 2016

Zondag 11 december starten de beste snelwandelaars van Nederland en België het derde trainingsseizoen in Nieuw-Vennep.....

HAARLEMMERMEER – Zondag 11 december starten de beste snelwandelaars van Nederland en België het derde trainingsseizoen in Nieuw-Vennep.

De snelwandelaars beginnen op een route door Getsewoud en eindigen in de middag in sporthal De Estafette. 

Nederlands kampioen Rob Tersteeg traint dit seizoen voor de Europacup van 50 km die op 21 mei in Tjechië wordt gehouden.

Snelwandelaars Liesting, De Bruin, De Smet en Maas trainen voor het Nederlands kampioenschap, dat in juli in Utrecht zal plaatsvinden.

Bron: Haarlemsdagblad.nl

december 1, 2016

Na ruim 70 jaar komt er een einde aan het installatiebedrijf KroonTechniek B.V. in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP - Na ruim 70 jaar komt er een einde aan het installatiebedrijf KroonTechniek B.V. in Nieuw-Vennep. De bedrijfsactiviteiten worden overgenomen door TBI Comfort Partners. De organisatie zal vanuit Nieuw-Vennep werkzaam blijven en worden toegevoegd aan regio Noordwest.Op 14 november is er getekend door beide directies en is het voltallige personeel ingelicht door middel van een presentatie van TBI Comfort Partners.Bij dit bedrijf werken nu ongeveer driehonderd medewerkers.

november 28, 2016

De fractie van de PvdA stelt vragen aan het college van B en W naar aanleiding van het onderzoek naar kankerverwekkende stoffen in kunstgrasvelden..... 

NIEUW-VENNEP – De fractie van de PvdA stelt vragen aan het college van B en W naar aanleiding van het onderzoek naar kankerverwekkende stoffen in kunstgrasvelden.

Afgelopen weekend heeft bandenbranchevereniging VACO aangetoond dat veel kunstvelden te veel kankerverwekkende stoffen bevatten.

Op sommige velden worden stoffen gevonden die zes keer de norm overschrijden.

Haarlemmermeer heeft 19 kunstgrasvelden waar dit kankerverwekkende granulaat wordt toegepast.

Volgens de lokale PvdA moet de gemeente hier snel iets aan doen.
 

november 24, 2016

Zaterdagmiddag 26 november om 15.30 uur geeft het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior een Mozart-Matinee......

NIEUW-VENNEP - Zaterdagmiddag 26 november om 15.30 uur geeft het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior een Mozart-Matinee. Die vindt plaats in kerk De Rank aan de Eugenie Prévinaireweg. Het concert wordt geheel gevuld met werken van Wolfgang Amadeus Mozart en het koor wordt bijgestaan door meerdere nationaal en internationaal bekende solisten en het Holland Symfonie Orkest.

november 24, 2016

Guus R. gaat in beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak van vorige week vrijdag.....

NIEUW-VENNEP - Guus R. gaat in beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak van vorige week vrijdag. De inwoner van Nieuw-Vennep werd toen veroordeeld tot een geldboete, een voorwaardelijke taakstraf en een contactverbod richting de gemeenteraadsleden Van der Linden en Van der Veer.
Aanleiding tot de uitspraak zijn twee dreigtweets uit november 2014.

november 22, 2016

Het NS-Station van Nieuw-Vennep krijgt dit en volgend jaar 370 nieuwe bomen, die worden geplant tussen het spoor en de woonbebouwing.....

NIEUW-VENNEP - Het NS-Station van Nieuw-Vennep krijgt dit en volgend jaar 370 nieuwe bomen, die worden geplant tussen het spoor en de woonbebouwing.

De vorige bomen werden gekapt voor de aanleg van de Hogesnelheidslijn.

Door het kappen van de bomen klaagden bewoners over geluidsoverlast.

Er worden nu nieuwe bomen geplaatst om geluidshinder te voorkomen.

Het planten van de nieuwe bomen moet 124.000 euro kosten en wordt betaald door de rijksoverheid.

Bron: Haarlemsdagblad

november 21, 2016

Zaterdagmiddag is een brand uitgebroken na een blikseminslag in een woning aan de Wayesteinsingel in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP –Zaterdagmiddag is een brand uitgebroken na een blikseminslag in een woning aan de Wayesteinsingel in Nieuw-Vennep.

De brandweer was op tijd aanwezig om de brand te blussen en voorkom hiermee grote schade aan de woning.

Eén van de bewoners had teveel rook binnen gekregen en moest met de ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis.

november 18, 2016

Het Noro-virus dat het Zorgcentrum In het Zomerpark in Nieuw-Vennep heeft bezocht, is volgens Cordaan, waaronder In het Zomerpark valt, vrijwel onder controle.....

NIEUW-VENNEP - Het Noro-virus dat het Zorgcentrum In het Zomerpark heeft bezocht, is volgens Cordaan, waaronder In het Zomerpark valt, vrijwel onder controle.

Wie door het virus wordt getroffen, krijgt last van buikloop en moet overgeven. Het virus is besmettelijk en kan gevaarlijk zijn voor mensen met een verminderde weerstand.

De bewoners van het zorgcentrum hoeven niet in quarantaine, maar er zijn voorzorgen getroffen om besmetting te voorkomen.