MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

december 17, 2014

Er heerst onrust over de toename van het aantal woninginbraken in Nieuw-Vennep. .....

NIEUW-VENNEP – Er heerst onrust over de toename van het aantal woninginbraken in Nieuw-Vennep.

VVD-raadslid Agneta Bok wilde van B & W weten of er momenteel inderdaad meer inbraken zijn dan normaal. Volgens burgemeester Theo Weterings blijkt dit niet het geval te zijn. Wel gaf Weterings aan dat er de laatste tijd een zeer beperkte toename is geweest. Dit aantal ligt nog altijd onder dat van vorig jaar rond deze tijd en wordt er dus geen verontrustende toename gesignaleerd.

Bron: Haarlems Dagblad

december 16, 2014

 Door zijn gezang en al zijn vrijwilligerswerk  is Gerrit Tates een bekende inwoner van Nieuw-Vennep geworden. ....

NIEUW-VENNEP – Door zijn gezang en al zijn vrijwilligerswerk  is Gerrit Tates een bekende inwoner van Nieuw-Vennep geworden. Venneper Tates kreeg zondag bij de Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep de gemeentelijke erespeld van Haarlemmermeer uitgereikt. Hij kreeg deze erespeld voor zijn inzet bij talrijke organisaties zoals de Oranjevereniging Beatrix, de Witte Kerk, De Rank en verschillende koren in Nieuw-Vennep. Ook reed Gerrit Tates veertien jaar lang als vrijwilliger ouderen rond in de ANBO-bus voor senioren.

december 15, 2014

NIEUW-VENNEP – Zondag heeft volkszanger Gerry Holland met een aantal vrijwilligers rond de tweehonderd voedselpakketten voor de kerst gevuld voor bewoners in Nieuw-Vennep.  ....

NIEUW-VENNEP – Zondag heeft volkszanger Gerry Holland met een aantal vrijwilligers rond de tweehonderd voedselpakketten voor de kerst gevuld voor bewoners in Nieuw-Vennep. De voedselpakketten gaan naar het Haarlems Leger des Heils, de Haarlemmermeerse Voedselbank, Beschermd Wonen en Blijf-van mijn lijfhuis. De voedselpakketten zijn gevuld met onder andere kerstkransjes, een kerstol en chocolade melk, maar ook met zaken zoals een fles shampoo. Voor 20 december heeft Gerry een gratis artiestengala in De Rustende Jager georganiseerd als bedankje aan de vrijwilligers.

december 13, 2014

Er zit schot in de komst van een restaurant in Venneperhout, nadat veel obstakels zijn overwonnen..... 

NIEUW-VENNEP - Er zit schot in de komst van een restaurant in Venneperhout, nadat veel obstakels zijn overwonnen.

Aanvankelijk waren de voorwaarden voor de pachtovereenkomst onduidelijk en de financiële verplichtingen naar de gemeente niet goed in beeld gebracht.

Na een werkbezoek van het college van B&W aan Getsewoud zijn toezeggingen gedaan en voor de slecht onderhouden paden gaat Staatsbosbeheer middelen zoeken.

Verder worden gesprekken gevoerd met Ons Tweede Thuis om mensen met een beperking een rol te geven in het onderhouden van Venneperhout.

december 12, 2014

In de eerste week van de kerstvakantie organiseert Sportservice Haarlemmermeer de vijfde editie van de Waanzinnige Wintertour.....

NIEUW-VENNEP - In de eerste week van de kerstvakantie organiseert Sportservice Haarlemmermeer de vijfde editie van de Waanzinnige Wintertour. Iedereen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar is deze week dan ’s middags van twaalf tot drie welkom in Sportplaza de Estafette.  Kinderen kunnen hierbij dan onder andere kiezen om te gaan free runnen, voetballen, klimmen of midgetgolven.  Het volledige programma is te vinden op www.sportservicehaarlemmermeer.nl

december 9, 2014

Er is een vierde locatie voor een UMTS-mast in Nieuw-Vennep. ....

NIEUW-VENNEP - Er is een vierde locatie voor een UMTS-mast in Nieuw-Vennep. Er zijn drie locaties in de bebouwde kom van Getsewoud en het ‘oude’ Nieuw-Vennep, maar ook op de hoek Venneperweg-IJweg is nog een mogelijkheid.

UMTS-zendmasten in woonwijken zijn een omstreden onderwerp in Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Bewoners zijn bang voor gezondheidsgevolgen van elektromagnetische straling, die pas op langere termijn duidelijk zouden worden. De locatie op de hoek Venneperweg-IJweg kan daarom een oplossing zijn voor een veilige telefoniedekking in Nieuw-Vennep.

december 7, 2014

In de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep zullen de kinderen van wijlen Andre Hazes tijdens een Amsterdamse avond op het podium te zien zijn.....

Nieuw-Vennep – In de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep zullen de kinderen van wijlen Andre Hazes tijdens een Amsterdamse avond op het podium te zien zijn. Renee de Haan, bekend van de hit Vuile Huichelaar, opent deze Amsterdamse avond op zaterdag 13 december. Vanwege het optreden van de kinderen van Hazes is deze avond nu gedoopt tot “Hazes & friends”. Verder zullen naast André jr. en Roxanne Hazes ook Nico Landers en Dario deze avond in de Van Zantenhal optreden.

december 7, 2014

Op vrijdag 19 december zal op het Harmonieplein de eerste Vennepse kerstmarkt verrijzen. Wethouder Derk Reneman zal deze om zeven uur ’s avonds openen......

NIEUW-VENNEP - Op vrijdag 19 december zal op het Harmonieplein de eerste Vennepse kerstmarkt verrijzen.

Wethouder Derk Reneman zal deze om zeven uur ’s avonds openen.

Het plein zal feestelijk versierd zijn, met vele marktkraampjes en een gevarieerd muzikaal programma.

De Rotaryclub Haarlemmermeer 1852, Pier K, de Muziekkoepel-commissie en het Venneperhart hebben hun krachten voor dit evenement gebundeld om extra aandacht te vragen voor de Voedselbank Haarlemmermeer.

december 5, 2014

Het nieuwe parkeersysteem op de Venneperweg in Nieuw-Vennep zorgt voor veel ergernis bij klanten en ondernemers van de nabijgelegen winkels en horeca.....

NIEUW-VENNEP – Het nieuwe parkeersysteem op de Venneperweg in Nieuw-Vennep zorgt voor veel ergernis bij klanten en ondernemers van de nabijgelegen winkels en horeca. In de nabij gelegen parkeergarage van De Symfonie is het eerste uur parkeren nu gratis geworden, terwijl de parkeertarieven op de Venneperweg duurder zijn geworden. Verder blijkt dat de nieuwe en ingewikkelde manier van betalen van het parkeergeld voor veel ouderen een hindernis te zijn.

december 5, 2014

Zondag 28 december vindt in wijkgebouw Linquenda in Nieuw Vennep een middag met een drankje en hapje in kerstsfeer plaats......

NIEUW-VENNEP - Zondag 28 december vindt in wijkgebouw Linquenda in Nieuw Vennep een middag met een drankje en hapje in kerstsfeer plaats. Deze middag met muziekbingo wordt mede verzorgd door de Top 2000-pianist die bekend is van het tv-programma Top 2000 a gogo. De kosten voor deelname bedragen 4 euro en de activiteit vindt plaats van 13.30 tot 16.00 uur.
Voor meer informatie en verplichte aanmelding kunt u tot 18 december terecht bij het wijkgebouw of via: wijkgebouw@linquenda.nl.

Bron: Dichtbij.nl

december 4, 2014

Donderdagochtend zijn bij twee aanrijdingen op de N207 ter hoogte van Nieuw-Vennep negen voertuigen betrokken geraakt.....

NIEUW-VENNEP – Donderdagochtend zijn bij twee aanrijdingen op de N207 ter hoogte van Nieuw-Vennep negen voertuigen betrokken geraakt.

Het begon met een kleine kop-staartaanrijding waarbij drie auto’s betrokken waren op de Leimuiderweg. Een vrachtwagen botste hierna op de achterste wagen waardoor een aantal auto’s op elkaar schoof. Door dit ongeluk ontstond bij 7 auto’s en 2 vrachtwagens schade en moesten 5 van de 7 auto’s worden weggesleept. In totaal raakten drie personen gewond, waarvan 1 persoon naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.

december 3, 2014

Zondagmiddag hield de politie een man aan wegens zijn betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Nieuw-Vennep. Een agent controleerde de bestuurder die stopte bij een loods aan de Luzernestraat......

NIEUW-VENNEP – Zondagmiddag hield de politie een man aan wegens zijn betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Nieuw-Vennep.

Een agent controleerde de bestuurder die stopte bij een loods aan de Luzernestraat in Nieuw-Vennep, omdat zijn auto als buiten gebruik geregistreerd stond.

In de auto werd een knuppel en goederen voor hennepkwekerij aangetroffen. Verder rook de auto van de man naar hennep en gaf hij toe er een hennepkwekerij in de loods zat.

december 2, 2014

Tijdens een door de gemeente gehouden inloopavond in Nieuw-Vennep over de mogelijke plaatsing van UMTS - zendmasten voor mobiele dekking in Getsewoud-Zuid en een deel van Linquenda, kwamen drie plaatsen aan de orde.......

NIEUW-VENNEP - Tijdens een door de gemeente gehouden inloopavond in Nieuw-Vennep over de mogelijke plaatsing van UMTS - zendmasten voor mobiele dekking in Getsewoud-Zuid en een deel van Linquenda, kwamen drie plaatsen aan de orde.

Dat zijn volgens de KPN de Componistenweg bij de rotonde van de Laan van Berlioz, bij het Zichtwegpad en op het dak van het zorgcentrum in het Zomerpark.

De bewonerscommissie van het Zomerpark en de eigenaar van het pand van Woonzorg zeggen zich echter tegen plaatsing op deze locatie te verzetten.

november 29, 2014

Kringloopwinkel Hebbes in de Venneperstraat in Nieuw Vennep is op zoek naar een nieuwe lokatie. Vanwege een forse huurverhoging moet de winkel per 1 februari op een andere plek worden voortgezet.......
 

NIEUW-VENNEP - Kringloopwinkel Hebbes in de Venneperstraat in Nieuw Vennep is op zoek naar een nieuwe lokatie.

Vanwege een forse huurverhoging moet de winkel per 1 februari op een andere plek worden voortgezet.

Klanten reageren teleurgesteld op de aanstaande verhuizing, maar ook de eigenaresse is teleurgesteld , omdat het huidige pand nu lekker in de loop zit.

Andere winkelruimtes in het centrum zijn veelal te klein, dus mogelijkerwijs verhuist Hebbes naar de Luzernestraat nabij kringloopwinkel ’t Zwaantje.
 

november 25, 2014

De rommelmarkt in de Rustende Jager in Nieuw-Vennep ten bate van de actie ‘Geen cent te makken’ trekt veel bezoekers....

NIEUW-VENNEP – De rommelmarkt in de Rustende Jager in Nieuw-Vennep ten bate van de actie ‘Geen cent te makken’ trekt veel bezoekers.
Mensen die op zoek zijn naar koopjes, maar vooral mensen die het goede doel willen ondersteunen en minder bedeelden een warm hart toedragen zijn aanwezig. Initiatiefnemer Gerry Holland doneerde vorig jaar de opbrengst van zijn single ‘Geen cent te makken’ aan de daklozen, voor wie hij tevens een inzamelactie hield. Er werden toen meer dan honderd pakketten uitgedeeld.
 

november 25, 2014

Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep ontvangt tienduizend euro van Stichting Roparun....

NIEUW-VENNEP - Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep ontvangt tienduizend euro van Stichting Roparun. Met dit bedrag worden trainingen voor vrijwilligers van het inloophuis georganiseerd. Door deze trainingen zijn vrijwilligers in staat om de juiste ondersteuning te bieden aan mensen met kanker.

november 24, 2014

In een groot gedeelte van Nieuw-Vennep is een totaal vervoersverbod en ophokplicht voor pluimveel ingesteld....

NIEUW-VENNEP - In een groot gedeelte van Nieuw-Vennep is een totaal vervoersverbod en ophokplicht voor pluimveel ingesteld.
In de gemeente Nieuwkoop is bij een pluimveehouderij aan de Langeraarseweg in Ter Aar is vogelgriep geconstateerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.
Omdat een gedeelte van Nieuw-Vennep valt binnen het 10 kilometergebied rond het getroffen bedrijf betekent dit een totaal vervoersverbod voor alle risicovolle dieren en risicovolle producten.
Dit vervoersverbod staat met verkeersborden aangegeven.

november 22, 2014

Het college van B&W heeft bekend gemaakt dat de gemeentelijke parkeertarieven volgend jaar met 11 procent omhoog gaan.......

HOOFDDORP - Het college van B&W heeft bekend gemaakt dat de gemeentelijke parkeertarieven volgend jaar met 11 procent omhoog gaan.

Ook is besloten om het parkeertarief voor de ondergrondse parkeergarage bij het Vennepse winkelcentrum De Symfonie te verlagen naar 20 cent.

Op deze manier worden de winkeliers tegemoet gekomen, die het economisch moeilijk hebben.
 

november 21, 2014

Leerlingen van de groepen 6 van bassischool Bommelstein in Nieuw-Vennep hebben zich de afgelopen vier weken bezig gehouden met het thema ‘De aarde beweegt’.....

NIEUW-VENNEP – Leerlingen van de groepen 6 van bassischool Bommelstein in Nieuw-Vennep hebben zich de afgelopen vier weken bezig gehouden met het thema ‘De aarde beweegt’.

Als afsluiting brachten zij donderdag 13 november een bezoek aan Space expo in Noordwijk, waar zij André Kuipers de hand konden schudden.

De astronaut was daar in verband met opnames voor het “televisieprogramma “Heel Nederland kijkt naar de sterren.

november 21, 2014

Vorige week vond de eerste proefeditie plaats van de smurfendisco in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep voor kinderen vanaf de leeftijd dat zij kunnen lopen tot en met vijf jaar oud.......
 

NIEUW-VENNEP – Vorige week vond de eerste proefeditie plaats van de smurfendisco in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep.

De smurfendisco is voor kinderen vanaf de leeftijd dat zij kunnen lopen tot en met vijf jaar oud.

De nieuwe beheerder van Linquenda, Marco Goedhart, was zeer tevreden met het feit dat er direct al 22 smurfjes naar de disco gekomen waren.

Vrijwilliger dj Remco verzorgde de muziek en voor de entree moest 1,50 euro betaald worden.

november 19, 2014

Het Activiteitencentrum van Getsewoud in Nieuw-Vennep heeft plannen voor bouwkundige aanpassingen om daarmee nieuwe muziekactiviteiten mogelijk te maken.....

NIEUW-VENNEP – Het Activiteitencentrum van Getsewoud in Nieuw-Vennep heeft plannen voor bouwkundige aanpassingen om daarmee nieuwe muziekactiviteiten mogelijk te maken.

Verder wil men meer wijkbewoners naar het centrum proberen te krijgen, daar uit onderzoek blijkt dat het Activiteitencentrum vrij onbekend is bij zo’n 47 procent van de bewoners en dat 83 procent van de bewoners nooit in het Activiteitencentrum is geweest.

Volgens verantwoordelijk wethouder Steffens-van de Water zal het besluit voor een verbouwing voor het einde van dit jaar genomen worden.

november 18, 2014

Er is momenteel veel overlast van jongeren in de Nieuw-Vennepse wijk Getsewoud...

NIEUW-VENNEP – Er is momenteel veel overlast van jongeren in de Nieuw-Vennepse wijk Getsewoud. De groepen jongeren worden steeds groter en andere mensen voelen zich daardoor bedreigd.

november 18, 2014

De toegangspoortjes op station Nieuw-Vennep gaan pas donderdag dicht....

NIEUW-VENNEP – De toegangspoortjes op station Nieuw-Vennep gaan pas donderdag dicht. Dit uitstel is noodzakelijk omdat de nieuwe automaten op de perrons niet werken.

Door de nieuwe poortjes te sluiten kunnen reizigers alleen met de trein reizen door in te checken met een geldig vervoersbewijs. ‘Zwartrijden’ wordt daardoor moeilijker. De automaten komen ‘binnen de poortjes’ te staan zodat reizigers hun saldo kunnen opladen wanneer deze te laag is om uit te checken. Dagelijks stappen iets meer dan 2.500 mensen in of uit het station.

november 14, 2014

Op vrijdag 28 november gaat Theatersportgroep sPierkracht uit Hoofddorp de improvisatiestrijd aan met het Haagse Improfessioneel.....

NIEUW-VENNEP – Op vrijdag 28 november gaat Theatersportgroep sPierkracht uit Hoofddorp de improvisatiestrijd aan met het Haagse Improfessioneel. Bij theatersport draait alles om het improvisatietalent van de spelers. Tijdens deze strijd dagen twee teams elkaar om de beurt uit en bepaalt het publiek mee wat de spelers gaan improviseren. Niets is dus van tevoren ingestudeerd en alles moet ter plekke worden bedacht. De wedstrijd begint ’s avonds om 20.00 uur bij Pier K in Nieuw-Vennep en meer informatie is te vinden op: www.spierkracht.com