MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

april 7, 2016

Op woensdag 13 april wordt bij NVVH een lezing gegeven....... 

NIEUW-VENNEP - Op woensdag 13 april wordt bij het NVVH-Vrouwennetwerk, afdeling Nieuw-Vennep een lezing gegeven met als titel “Een blik achter de sluier”. 

De lezing wordt gegeven door Kees en Diny Terlouw uit Vianen, die in 2002 zes weken per openbaar vervoer door Iran reisden. Sinds die reis is er veel veranderd en in 2013 hebben zij de tocht opnieuw gemaakt en positieve veranderingen waargenomen.

april 7, 2016

Zaterdag 9 april kan de jeugd van Nieuw-Vennep een tekenfilm kijken........ 

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 9 april kan de jeugd van Nieuw-Vennep vanaf 18.45 uur een tekenfilm komen kijken op de avonturenbouwplaats van Jeugdland. Op de posters die op Jeugdland hangen is te zien welke film dat is. De film wordt vertoond op een groot scherm en er zijn genoeg zitplaatsen. De entree bedraagt twee euro, kaarten zijn op de avond zelf of vooraf aan de balie verkrijgbaar. De film is bedoeld voor kinderen van 6 jaar en ouder, de deuren van Jeugdland gaan om 18.30 uur open.

april 5, 2016

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water zal woensdagmorgen drie bomen helpen planten in Nieuw-Vennep. Op de hoek Anthoniusstraat en de Hoofdweg komen vanaf 6 april drie grote sierkersen te staan.....
 

NIEUW-VENNEP - Wethouder Marjolein Steffens – van de Water zal woensdagmorgen drie bomen helpen planten in Nieuw-Vennep.

Op de hoek Anthoniusstraat en de Hoofdweg komen vanaf 6 april drie grote sierkersen te staan die in het voorjaar mooie bloesem zullen geven.

Later deze maand worden nog meer bomen op kale en beeldbepalende locaties in Nieuw-Vennep en Hoofddorp geplant.

Er wordt hierbij gekozen voor wat oudere bomen zodat het beoogde effect ook direct wordt bereikt.

april 1, 2016

Garagebedrijf Johan Oldenhage uit Nieuw-Vennep is door de ANWB uitgeroepen tot het beste garagebedrijf van Nederland......

NIEUW-VENNEP - Garagebedrijf Johan Oldenhage uit Nieuw-Vennep is door de ANWB uitgeroepen tot het beste garagebedrijf van Nederland.

De Vennepse Citroëndealer kreeg het afgelopen jaar de meeste positieve beoordelingen bij de garagereviews op de website van ANWB.

Autobedrijf Fijneman uit Dordrecht eindigde bij deze verkiezing op de tweede plaats en garage Drive On uit Den Haag eindigde op de derde plaats.
 

maart 31, 2016

Sinds maandag 21 maart wordt de 16-jarige Vennepse scholier Joeri Berendrecht vermist. Vanaf deze dag verscheen Joeri niet meer op zijn school in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP – Sinds maandag 21 maart wordt de 16-jarige Vennepse scholier Joeri Berendrecht vermist.

Vanaf deze dag verscheen Joeri niet meer op zijn school in Nieuw-Vennep.

Joeri is hierna nog voor het laatst gezien in Amsterdam.

De jongen draagt een bril met een zwart montuur, is 1,75 meter lang, heeft donkerblond haar en blauwe ogen.

Mensen die hem hebben gezien of meer weten over zijn verblijfplaats, worden verzocht om met de politie contact op te nemen via telefoonnummer: 0800-6070.
 

maart 31, 2016

Een 28-jarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag in Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van diefstal van meerdere fietsen..... 

NIEUW-VENNEP – Een 28-jarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag in Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van diefstal van meerdere fietsen.

De agenten zagen de fietsendief met twee fietsen, een mountainbike en een kinderfiets, staan.

De man beweerde dat hij de fietsen had gevonden in de omgeving van de Regulierspoort en Velperpoort.

De fietsen zijn door de politie in beslag genomen.

Via Facebook worden de eigenaren van de gestolen fietsen gezocht.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

maart 29, 2016

Bij computerclub De CVB zal op zaterdag 2 april in Nieuw-Vennep de workshop 'De veelzijdigheid van een iPad' plaatsvinden.......

NIEUW-VENNEP – Bij computerclub De CVB zal op zaterdag 2 april in Nieuw-Vennep de workshop 'De veelzijdigheid van een iPad' plaatsvinden.

Ferdinand de Grijs zal bij deze workshop uitleggen wat een iPad precies is en hoe veelzijdig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk dit apparaat is voor mensen met weinig computerervaring.

De bijeenkomst wordt van 11.00 tot 12.30 uur gehouden in Het Trefpunt aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep en de workshop is toegankelijk voor leden én niet-leden van computerclub De CVB.

Bron: hcnieuws.nl
 

maart 24, 2016

Op de plek van het afgebrande huis in Nieuw-Vennep komen nieuwe woningen.......

NIEUW-VENNEP - Op de plek van het afgebrande huis op de hoek Zuiderdreef-Hoofdweg in Nieuw-Vennep komen vijf nieuwe woningen. Althans, daar lijken de gemeente Haarlemmermeer en de eigenaar van de grond snel overeenstemming over te bereiken.

De betreffende woning is de afgelopen jaren flink verkrot nadat het in oktober 2014 deels afbrandde. Een stedenbouwkundige heeft in opdracht van eigenaar Nico Donker een plan gemaakt voor vijf grondgebonden woningen op het betreffende stuk grond, dat vlakbij het evenemententerrein van Nieuw-Vennep ligt.

maart 24, 2016

Op 10 april vindt ’Zumba against cancer’ plaats........

NIEUW-VENNEP - Op 10 april vindt in sporthal De Estafette in Nieuw-Vennepvoor de vierde keer ’Zumba against cancer’ plaats.

Tijdens een marathon gaan deelnemers drie uur lang zumba doen en daarmee geld ophalen voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

maart 22, 2016

De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag de melding binnen dat een personenauto op verschillende plekken in Nieuw-Vennep verdacht stilstond.......

NIEUW-VENNEP - De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag de melding binnen dat een personenauto op verschillende plekken in Nieuw-Vennep verdacht stilstond.

Na controle door de politie bleek de bestuurder geen illegale dingen te doen, maar mee te spelen aan een geo-tracking game.

Dit is een onlinespel waarbij deelnemers locaties in de 'echte wereld' moeten opzoeken.

Agenten hebben de man uitgelegd dat een nachtelijke zoekspel niet echt handig is.

maart 19, 2016

Winkeliersvereniging Getsewoud en Fresh Events houden op woensdag 13 april van 10.00 tot 17.00 uur een braderie in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - Winkeliersvereniging Getsewoud en Fresh Events houden op woensdag 13 april van 10.00 tot 17.00 uur een braderie in Nieuw-Vennep.

Deze braderie is een jaarlijkse traditie in het winkelcentrum Getsewoud.

Aan deze braderie wordt deelgenomen door lokale verenigingen en stichtingen, terwijl winkeliers en standwerkers hun waar aan de man brengen.

Voor kinderen is er een kop van jut en een echte zweefmolen.
 

maart 18, 2016

Zaterdag 30 april zal bij de oude Bolsvestiging in Nieuw-Vennep een reünie plaatsvinden voor zo’n 150 voormalige medewerkers van Bols.......

HAARLEMMERMEER – Zaterdag 30 april zal bij de oude Bolsvestiging in Nieuw-Vennep een reünie plaatsvinden voor zo’n 150 voormalige medewerkers van Bols.

De bedoeling is deze reünie te laten plaatsvinden in de ontvangstruimte, de voormalige kantine of in de onmiddellijke omgeving van het oude Bolsgebouw.

Rond 1970 verhuisde de Bolsstokerij naar Nieuw-Vennep omdat verdere uitbreiding in Amsterdam niet mogelijk was.

Het Bols-bedrijf is zeer belangrijk geweest voor de ontwikkeling en werkgelegenheid in Nieuw-Vennep.

maart 11, 2016

Voormalig dakloze Cees-Luuk Lindeboom geeft woensdagmiddag 16 maart een lezing over daklozen bij het NVVH-Vrouwenwerk in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP - Voormalig dakloze Cees-Luuk Lindeboom geeft woensdagmiddag 16 maart een lezing over daklozen bij het NVVH-Vrouwenwerk in Nieuw-Vennep.

Lindeboom spreek in wijkgebouw Linquenda met kennis van zaken en een flinke dosis humor over dit onderwerp.

Verder is hij onder meer ambassadeur van het Straatjournaal, vrijwilliger bij de interkerkelijke avondopvang dak- en thuislozen en voorzitter van de Landelijke Vereniging Dak- en Thuislozen.

Bron: Witte Weekblad
 

maart 10, 2016

Zondag 27 maart houdt het Apostolisch Genootschap aan de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep een paasdienst met als thema ‘een nieuw begin’.....  

Nieuw-Vennep - Zondag 27 maart houdt het Apostolisch Genootschap aan de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep een paasdienst met als thema ‘een nieuw begin’.

De laagdrempelige diensten zijn een toegankelijke manier om met deze geloofsstroming kennis te maken.

Voorganger van de paasdienst op 27 maart is Els-Heidi Bakker.

De dienst, met zang en muziek, begint om 9.30 uur en duurt ongeveer één uur.

Voor kinderen tot zes jaar is er kinderopvang.
 

maart 9, 2016

De expositie “Passie voor muziek: Lokale helden” van Venneper fotograaf John Hardenberg in Pier K is verlengd tot 25 maart. De tentoonstelling bestaat uit 20 portretten van lokale muzikanten.......
 

De expositie “Passie voor muziek: Lokale helden” van Venneper fotograaf John Hardenberg in Pier K is verlengd tot 25 maart.
De tentoonstelling bestaat uit 20 portretten van lokale muzikanten op A3+ formaat.

Hardenberg fotografeert regelmatig muzikanten op podia in en rond Nieuw-Vennep waarbij hij zich laat inspireren door het enthousiasme en de passie waarmee zij hun optredens brengen.

De Haarlemmermeer telt een groeiend aantal getalenteerde muzikanten die zich vrijwel wekelijks presenteren tijdens optredens en jam sessies.

maart 9, 2016

Nieuw-Vennep krijgt geen beschermd dorpsgezicht. Volgens het jaarverslag over 2015 heeft de dorpsraad van Nieuw-Vennep heeft dit onderwerp niet verder uitgewerkt.......
 

NIEUW-VENNEP - Nieuw-Vennep krijgt geen beschermd dorpsgezicht.

Volgens het jaarverslag over 2015 heeft de dorpsraad van Nieuw-Vennep heeft dit onderwerp niet verder uitgewerkt.

De vorige voorzitter van de dorpsraad, Thomas Hendriksen, opperde in 2012 het idee om diverse plekken in Nieuw-Vennep te benoemen tot beschermd dorpsgezicht.

De dorpsraad is echter niet verder gegaan met het uitwerken van dit idee omdat de historisch plekken of panden die hiervoor in aanmerking komen, volgens hen te veel verspreid over het dorp liggen.

maart 8, 2016

Donderdag 17 maart staat de bandjesavond van Vennip Live bij Pier K Nieuw-Vennep in het teken van rockmuziek.......

NIEUW-VENNEP - Donderdag 17 maart staat de bandjesavond van Vennip Live bij Pier K Nieuw-Vennep in het teken van rockmuziek.

De bands die deze avond spelen zijn onder meer Skip Wednesday, Thursday Move en Livingroom Saboteurs. Tussen de optredens door kan het publiek eveneens meedoen aan een zogenaamde Pier Kwis.

Vennip Live start om acht uur ‘s avonds en vindt plaats in het Pier Kafé aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.
 

maart 5, 2016

De politie waarschuwt inwoners van Nieuw-Vennep voor een oude inbrekerstruc. De afgelopen dagen zijn bij meerdere woningen in Nieuw-Vennep takjes tussen de voordeur gedaan.......
 

NIEUW-VENNEP - De politie waarschuwt inwoners van Nieuw-Vennep voor een oude inbrekerstruc.

De afgelopen dagen zijn bij meerdere woningen in Nieuw-Vennep takjes tussen de voordeur gedaan.

Als de takjes een tijdje blijven zitten, kunnen inbrekers daarmee zien dat de bewoners niet thuis zijn.

De politie adviseert mensen die weten dat hun buren met vakantie zijn een extra controlerondje langs het huis van de buren te lopen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

maart 1, 2016

Net zoals in 2010 zal dit jaar in Nieuw-Vennep een collectieve doorspuitactie van de drainages in de wijk Getsewoud plaatsvinden.....

Net zoals in 2010 zal dit jaar in Nieuw-Vennep een collectieve doorspuitactie van de drainages in de wijk Getsewoud plaatsvinden.

De Wijkraad Getsewoud zal hiervoor in nauwe samenwerking met de gemeente en rioolspecialist Elkro, een tweede inloopavond voor bewoners houden.

Vanwege de enorme belangstelling op de eerste inloopavond zal deze tweede inloopavond op maandag 7 maart van 19.30 tot 21.00 uur plaatsvinden in het Activiteitencentrum Zomerpark in Nieuw-Vennep.

Voor meer informatie kan men terecht op: www.wijkraad-getsewoud

maart 1, 2016

Iedereen die problemen heeft met zijn of haar computer is zaterdag 5 maart van harte welkom op de inloopmiddag van computervereniging de CVB in Nieuw-Vennep.....

Iedereen die problemen heeft met zijn of haar computer is zaterdag 5 maart van harte welkom op de inloopmiddag van computervereniging de CVB in Nieuw-Vennep.

De Vereniging is dan van 13.00 tot 15.00 uur toegankelijk voor leden en niet-leden die vragen óf problemen met hun computers hebben.

Verder zal er op dinsdag 22 maart een extra inloopmiddag van 14.00 tot 16.00 uur plaatsvinden.

Het gebruik van draadloos internet is deze middagen gratis, maar niet-leden dienen wel een kleine bijdrage per dagdeel te betalen.

februari 27, 2016

De houtsnippers op speelplekken in Nieuw-Vennep zijn een gevaar voor de gezondheid van kinderen.....

HOOFDDORP- De houtsnippers op speelplekken in Nieuw-Vennep zijn een gevaar voor de gezondheid van kinderen.
Dit zei wijkraadvoorzitter Rob Hoogendoorn van de wijkraad Linquenda als inspreker tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Volgens Hoogendoorn worden de speelplaatsen veelvuldig als kattenbak en hondentoilet gebruikt en groeien er zelfs paddenstoelen tussen de houtsnippers.

Eveneens voerde de wijkraadvoorzitter aan dat ook de GGD tegen het gebruik van houtsnippers op speelplaatsen is.

februari 26, 2016

Door het succes van de eerste Venneper-Run afgelopen september is besloten geen jaar te wachten met de tweede run.....

NIEUW-VENNEP - Door het succes van de eerste Venneper-Run afgelopen september is besloten geen jaar te wachten met de tweede run.

Organisatoren Femke Swier en Leander van Diggelen van Triathlon Vereniging Haarlemmermeer hebben in samenwerking met Sportplaza de Estafette besloten de volgende loop op 17 april te houden.

Nieuw deze editie zijn de Kidsrun van 2,5 km en de Sportplaza 5 km Business Run.

Bedrijventeams kunnen met maximaal 5 deelnemers inschrijven voor 125 euro.

februari 24, 2016

Dinsdag werden in Nieuw-Vennep meerdere hulpdiensten opgeroepen.......

NIEUW-VENNEP - Dinsdag werden in Nieuw-Vennep meerdere hulpdiensten, waaronder het mobiel medisch team, opgeroepen voor een spoedgeval in het medisch centrum in de Hugo de Vriesstraat.
De traumahelikopter die landde in de groenstrook naast het centrum waar een kindje onwel geworden was, trok veel bekijks. Het slachtoffertje is na eerste hulp met spoed naar een ziekenhuis overgevlogen.
 

februari 23, 2016

Op woensdag 16 en donderdag 17 maart zal Groei&Bloei Haarlemmermeer de workshops “Paasbinden” houden......

NIEUW-VENNEP – Op woensdag 16 en donderdag 17 maart zal Groei&Bloei Haarlemmermeer de workshops “Paasbinden” houden.

Deelnemers leren bij deze workshops onder deskundige leiding hun eigen Paasdecoraties te maken en mogen na afloop de zelf vervaardigde decoraties ook mee naar huis nemen.

De workshops beginnen om acht uur ’s avonds en vinden plaats in Wooncentrum Veldzicht in Nieuw-Vennep.