MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zo Zondag | 17:00 - 18:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

november 28, 2016

De fractie van de PvdA stelt vragen aan het college van B en W naar aanleiding van het onderzoek naar kankerverwekkende stoffen in kunstgrasvelden..... 

NIEUW-VENNEP – De fractie van de PvdA stelt vragen aan het college van B en W naar aanleiding van het onderzoek naar kankerverwekkende stoffen in kunstgrasvelden.

Afgelopen weekend heeft bandenbranchevereniging VACO aangetoond dat veel kunstvelden te veel kankerverwekkende stoffen bevatten.

Op sommige velden worden stoffen gevonden die zes keer de norm overschrijden.

Haarlemmermeer heeft 19 kunstgrasvelden waar dit kankerverwekkende granulaat wordt toegepast.

Volgens de lokale PvdA moet de gemeente hier snel iets aan doen.
 

november 24, 2016

Zaterdagmiddag 26 november om 15.30 uur geeft het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior een Mozart-Matinee......

NIEUW-VENNEP - Zaterdagmiddag 26 november om 15.30 uur geeft het Haarlemmermeers Oratorium Koor Excelsior een Mozart-Matinee. Die vindt plaats in kerk De Rank aan de Eugenie Prévinaireweg. Het concert wordt geheel gevuld met werken van Wolfgang Amadeus Mozart en het koor wordt bijgestaan door meerdere nationaal en internationaal bekende solisten en het Holland Symfonie Orkest.

november 24, 2016

Guus R. gaat in beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak van vorige week vrijdag.....

NIEUW-VENNEP - Guus R. gaat in beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak van vorige week vrijdag. De inwoner van Nieuw-Vennep werd toen veroordeeld tot een geldboete, een voorwaardelijke taakstraf en een contactverbod richting de gemeenteraadsleden Van der Linden en Van der Veer.
Aanleiding tot de uitspraak zijn twee dreigtweets uit november 2014.

november 22, 2016

Het NS-Station van Nieuw-Vennep krijgt dit en volgend jaar 370 nieuwe bomen, die worden geplant tussen het spoor en de woonbebouwing.....

NIEUW-VENNEP - Het NS-Station van Nieuw-Vennep krijgt dit en volgend jaar 370 nieuwe bomen, die worden geplant tussen het spoor en de woonbebouwing.

De vorige bomen werden gekapt voor de aanleg van de Hogesnelheidslijn.

Door het kappen van de bomen klaagden bewoners over geluidsoverlast.

Er worden nu nieuwe bomen geplaatst om geluidshinder te voorkomen.

Het planten van de nieuwe bomen moet 124.000 euro kosten en wordt betaald door de rijksoverheid.

Bron: Haarlemsdagblad

november 21, 2016

Zaterdagmiddag is een brand uitgebroken na een blikseminslag in een woning aan de Wayesteinsingel in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP –Zaterdagmiddag is een brand uitgebroken na een blikseminslag in een woning aan de Wayesteinsingel in Nieuw-Vennep.

De brandweer was op tijd aanwezig om de brand te blussen en voorkom hiermee grote schade aan de woning.

Eén van de bewoners had teveel rook binnen gekregen en moest met de ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis.

november 18, 2016

Het Noro-virus dat het Zorgcentrum In het Zomerpark in Nieuw-Vennep heeft bezocht, is volgens Cordaan, waaronder In het Zomerpark valt, vrijwel onder controle.....

NIEUW-VENNEP - Het Noro-virus dat het Zorgcentrum In het Zomerpark heeft bezocht, is volgens Cordaan, waaronder In het Zomerpark valt, vrijwel onder controle.

Wie door het virus wordt getroffen, krijgt last van buikloop en moet overgeven. Het virus is besmettelijk en kan gevaarlijk zijn voor mensen met een verminderde weerstand.

De bewoners van het zorgcentrum hoeven niet in quarantaine, maar er zijn voorzorgen getroffen om besmetting te voorkomen.

november 15, 2016

D66-raadslid Pablo Meegdes wil meer parkeerplekken bij het NS-Station in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – D66-raadslid Pablo Meegdes wil meer parkeerplekken bij het NS-Station in Nieuw-Vennep.

Volgens het raadslid staan veel auto’s op het gras en zijn er maar twee hokjes om te schuilen als het slecht weer is.

Hij vindt dit veel te weinig en vraagt B en W om hier iets aan te doen.

Verkeerswethouder Derk Reneman van de VVD vindt dat er genoeg parkeerruimte is en dat het niet nodig is om meer schuilmogelijkheden te maken.

Als blijkt dat er toch behoefte is aan meer parkeerplekken en schuilmogelijkheden, wil Reneman hier iets aan doen.

november 10, 2016

Dinsdagmiddag 29 november om vijf uur wordt in buurthuis Het Contact in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep Sint Pannekoek gevierd.......

NIEUW-VENNEP - Dinsdagmiddag 29 november om vijf uur wordt in buurthuis Het Contact in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep Sint Pannekoek gevierd. Sint Pannekoek is een Rotterdamse traditie van gezamenlijk pannenkoeken eten en wordt ieder jaar gevierd op 29 november. Het buurthuis beschikt over een nieuwe keuken zodat het mogelijk is om maaltijdbijeenkomsten te organiseren voor de buurt, een activiteit waaraan in Getsewoud veel behoefte blijkt te bestaan.

november 7, 2016

De Boog

De Boog

november 7, 2016

In de nacht van zondag op maandag hebben twee personen de geldautomaat van de ING-bank aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep opgeblazen.....

NIEUW-VENNEP – In de nacht van zondag op maandag hebben twee personen de geldautomaat van de ING-bank aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep opgeblazen.

Volgens brandweer en politie hebben de daders bij de plofkraak niets meegenomen.

Het pand heeft door de ontploffing veel schade opgelopen. 

De politie is nog op zoek naar de daders en heeft via burgernet een oproep gedaan om uit te kijken naar twee personen op een motor.

 

november 5, 2016

In een woning in de Regulierspoort in Nieuw-Vennep is vrijdagochtend ingebroken.....

NIEUW-VENNEP - In een woning in de Regulierspoort in Nieuw-Vennep is vrijdagochtend ingebroken.

Dankzij de inzet van een politiehelikopter kon de politie even later één van de twee verdachten aanhouden. Na de inbraak werd op Burgernet een beschrijving gegeven van de twee verdachten.

Het ging om twee licht getinte jongens die ten tijde van de inbraak sportschoenen en honkbalpetjes droegen.

De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Bron: haarlemsdagblad.nl

november 5, 2016

Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt opent maandagavond het Energiecafé Nieuw-Vennep bij de Ontmoetingskerk in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt opent maandagavond het Energiecafé Nieuw-Vennep bij de Ontmoetingskerk in Nieuw-Vennep

Het Energiecafé richt zich op huurders met als doel hen te informeren hoe er bespaart kan worden op energieverbruik en energiekosten.

Tijdens het Energiecafé staat onder andere de “Wattstrijd” op het programma.

Dit is een wedstrijd waarbij de deelnemers in vier weken tijd zoveel mogelijk energie proberen te besparen.

november 3, 2016

Een ruime meerderheid van de ondernemers op bedrijvenpark Spoorzicht in Nieuw-Vennep heeft ingestemd met de voortzetting van BIZ........

NIEUW-VENNEP - Een ruime meerderheid van de ondernemers op bedrijvenpark Spoorzicht in Nieuw-Vennep heeft ingestemd met de voortzetting van BIZ (Bedrijven investeringszone). Ook werd voldaan aan de voorwaarde dat de uitgebrachte stemmen het grootste deel van de WOZ waarde moest vertegenwoordigen, zodat BIZ per 1 januari weer met vijf jaar voortgezet wordt. In de afgelopen vijf jaar waren de speerpunten vooral schoon, heel en veilig. Zo is er een netwerk van publieke camera’s aangelegd en is er duidelijke communicatie tussen bestuur en gemeente.

november 1, 2016

Joris Hogervorst uit Nieuw-Vennep heeft een internationale kookwedstrijd in London gewonnen.....

NIEUW-VENNEP – Joris Hogervorst uit Nieuw-Vennep heeft een internationale kookwedstrijd in London gewonnen.

De Venneper pakte de jury in met een geweldige hoofdmaaltijd en was blij verrast toen hij de uitslag hoorde.

De wedstrijd werd georganiseerd door de organisatie achter Europese scholen voor hotellerie en toerisme en staat hoog aangeschreven bij sterrenkoks.

Joris Hogervorst is inmiddels uitgenodigd voor verschillende kookwedstrijden in Italië en Frankrijk.

Bron: Haarlemsdagblad.nl

oktober 29, 2016

Wethouder Duurzaamheid en Onderwijs John Nederstigt heeft vrijdagmorgen in Nieuw-Vennep de nieuwe dependance van basisschool ’t Venne officieel geopend en tevens de Meer voor Elkaar-pluim uitgereikt.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Duurzaamheid en Onderwijs John Nederstigt heeft vrijdagmorgen in Nieuw-Vennep de nieuwe dependance van basisschool ’t Venne officieel geopend en tevens de Meer voor Elkaar-pluim uitgereikt.

In Getsewoud had basisschool ’t Venne had een nieuwe dependance nodig en basisschool De Ark had een noodgebouw over.

Na zorgvuldig te zijn gedemonteerd is het noodgebouw op de nieuwe locatie weer in elkaar gezet waarbij 80% van het gebouw op duurzame wijze is hergebruikt.

oktober 28, 2016

Post.nl krijgt concurrentie vanuit Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Post.nl krijgt concurrentie vanuit Nieuw-Vennep. Het bedrijf Boekuwzending.com wil binnen een jaar vijf extra pakketshops openen in de regio, waar pakketjes kunnen worden gebracht én gehaald.

oktober 28, 2016

Wethouder Jeugd en Participatie Marjolein Steffens-van de Water maakt vrijdagavond in Nieuw-Vennep bekend welk vrijetijdsinitiatief voor jongeren in aanmerking komt voor subsidie.....

NIEUW-VENNEP – Wethouder Jeugd en Participatie Marjolein Steffens-van de Water maakt vrijdagavond in Nieuw-Vennep bekend welk vrijetijdsinitiatief voor jongeren in aanmerking komt voor subsidie.

Bij een jeugdonderzoek in 2015 was namelijk naar voren gekomen dat er in Nieuw-Vennep te weinig te doen was voor jongeren.

De gemeente heeft daarom 25.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor het beste idee van jongeren met als voorwaarde dat ze dit ook zelf uitvoeren.

oktober 25, 2016

Betaald parkeren in Nieuw-Vennep en Badhoevedorp wordt afgeschaft.....

NIEUW-VENNEP – Betaald parkeren in Nieuw-Vennep en Badhoevedorp wordt afgeschaft.

De gemeente laat in het nieuwe parkeerbeleid van Haarlemmermeer weten dat er onvoldoende reden is om door te gaan met betaald parkeren in de omgeving van de parkeergarage van De Symfonie in Nieuw-Vennep.

Winkeliers van Nieuw-Vennep zijn blij met dit besluit, vooral omdat bij het winkelcentrum in Getsewoud al gratis kan worden geparkeerd.

In Badhoevedorp wordt betaald parkeren ook afgeschaft.

Bron: Haarlems Dagblad
 

oktober 22, 2016

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water van doelgroepenbeleid spreekt deze zaterdag bij het G- Hockeytoernooi in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Wethouder Marjolein Steffens-van de Water van doelgroepenbeleid spreekt deze zaterdag bij het G- Hockeytoernooi in Nieuw-Vennep.

G-hockey is een speciale categorie hockey voor spelers met een verstandelijke beperking.

Aan dit toernooi doen 19 G-Hockeyteams uit heel Nederland mee.

Het G-Hockeytoernooi wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd door Rotaract Club Haarlemmermeer in samenwerking met de Vennepse hockeyclub MHC De Kikkers.

oktober 21, 2016

Na de Energiecafés in Hoofddorp worden er dit najaar ook bijeenkomsten georganiseerd in Nieuw-Vennep en Lisserbroek.....

HAARLEMMERMEER - Na de Energiecafés in Hoofddorp worden er dit najaar ook bijeenkomsten georganiseerd in Nieuw-Vennep en Lisserbroek.
Op woensdagavond 2 november is er een Energiecafé in Lisserbroek en op maandagavond 7 november kan men terecht in Nieuw-Vennep.

Iedereen die wil weten hoe je eenvoudig en snel kunt besparen op je energierekening is van harte welkom. 

De Energiecafés worden georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid, en ondersteund door woningcorporatie Ymere.

oktober 20, 2016

De bestuurster van een snorscooter is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Griseldalaan.....

NIEUW-VENNEP - De bestuurster van een snorscooter is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Griseldalaan.
De vrouw was door onbekende oorzaak hard onderuit gegaan.

Voorbijgangers boden direct hulp aan de vrouw, in afwachting van de komst van de hulpdiensten.
Na de nodige eerste zorg door ambulancepersoneel, is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.

De scooter is tijdelijk gestald bij een buurtbewoner.

oktober 19, 2016

De politie heeft maandagavond een 43-jarige Venneper aangehouden op verdenking van het schieten op een groepje jongeren met een luchtdrukwapen........

NIEUW-VENNEP - De politie heeft maandagavond een 43-jarige Venneper aangehouden op verdenking van het schieten op een groepje jongeren met een luchtdrukwapen. Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie deze melding van de jongeren die op de Venneperweg bij elkaar stonden. Zij lieten weten dat er een man was geweest die op hen had geschoten met een luchtdrukwapen. Na het schieten was de man een woning binnengegaan. Daar heeft de politie de verdachte aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

oktober 17, 2016

Een automobilist is zaterdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij op de IJweg in Nieuw-Vennep tegen een boom botste.....

NIEUW-VENNEP – Een automobilist is zaterdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij op de IJweg in Nieuw-Vennep tegen een boom botste.

Vanwege de ernst van de botsing werd een traumahelikopter opgeroepen, maar dit bleek niet nodig.

De automobilist is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie gaat er vanuit dat het om een eenzijdig ongeval gaat.

De IJweg was tijdens het onderzoek afgesloten voor verkeer.

oktober 16, 2016

Op maandag 17 oktober bezoekt burgemeester Theo Weterings het echtpaar Gerard Christiaan Wijnand ter Braake en Agatha Jacoba ter Braake–Zijta om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum......

NIEUW-VENNEP - Op maandag 17 oktober bezoekt burgemeester Theo Weterings het echtpaar Gerard Christiaan Wijnand ter Braake en Agatha Jacoba ter Braake–Zijta om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Meneer Ter Braake heeft tot zijn 4e in Zandvoort gewoond en daarna, tot 1989, in Heemstede. Mevrouw is een geboren Haarlemmermeerse maar woonde van 1956 tot 1989 met haar man in Heemstede. Vanuit hier zijn zij naar Hoofddorp verhuisd en later naar Nieuw-Vennep.