MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

oktober 17, 2018

Bij het opruimen van het kerkelijk archief van de Hervormde kerk in Nieuw-Vennep heeft beheerder Gerard van Hulzen brieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden......

Nabestaanden van Jan Arensman, Karel de Weerd, Willem van den Hoek en Jan Brouwer worden gezocht. Zij werden in de oorlogsjaren vanuit Nieuw-Vennep tewerkgesteld in Duitsland. 

Dominee J.C.H. Jörg van de Hervormde kerk in Nieuw-Vennep schreef hen brieven en kreeg van een aantal Vennepers brieven terug.

De kerk wil de brieven graag aan de nabestaanden overhandigen.

Bron: Haarlems Dagblad

oktober 15, 2018

De Motocross mag ook in 2019 op het terrein aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep worden gereden......

De Motocross mag ook in 2019 op het terrein aan de Oosterdreef in Nieuw-Vennep worden gereden.

De gemeente heeft hiervoor toestemming verleend.

Wethouder Derk Reneman, die het evenement dit jaar opende, zegt dat zolang er nog niet wordt gebouwd, verleent het college van B&W medewerking aan het gebruik van het terrein.

Het is de bedoeling dat op het terrein ooit huizen gebouwd gaan worden, waardoor de gemeente geen langdurige overeenkomst met de Motocross kan sluiten.
 

oktober 15, 2018

Vrijdag 12 oktober heeft de politie verkeerscontroles gehouden op parkeerplaatsen aan de IJweg in Hoofddorp en in Nieuw-Vennep......

Vrijdag 12 oktober heeft de politie verkeerscontroles gehouden op parkeerplaatsen aan de IJweg in Hoofddorp en in Nieuw-Vennep.

Er stond een ANPR voertuig klaar die kentekens nakeek.

Diverse scooter en snorscooter werden gecontroleerd op de rollerbank.

Meerdere bestuurders moesten lopend met een boete en een wok-melding hun weg vervolgen.

In totaal zijn er 24 bekeuringen uitgeschreven en heeft de belastingdienst op 8 voertuigen beslag gelegd en afgevoerd.

Er is ter plekke voor ongeveer 15.000 euro aan boetes uitgedeeld.

oktober 12, 2018

Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep zal vrijdag 19 oktober ’s avonds om 8 uur een liefdesverhaal draaien genaamd “Breathe”......

Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep zal vrijdag 19 oktober ’s avonds om 8 uur een liefdesverhaal draaien genaamd “Breathe”.

Aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep zal het waargebeurde liefdesverhaal te zien zijn dat gaat over een avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent Jonathan Cavendish zijn ouders, laat de film zien hoeveel impact de hoofdpersoon zijn strijd heeft gehad op de mobiliteit van mindervaliden.

oktober 11, 2018

Het beoogde nieuwe systeem om afval in te zamelen in de gemeente roept zowel bij inwoners als de politiek veel vragen op.......

Het beoogde nieuwe systeem om afval in te zamelen in de gemeente roept zowel bij inwoners als de politiek veel vragen op. De gemeente heeft geruime tijd proef gedraaid in drie proefwijken: Floriande in Hoofddorp, Linquenda in Nieuw-Vennep en Rijsenhout. Inwoners waren over het algemeen tevreden over de proef maar er is kritiek op o.a. de frequentie van de ophaalrondes voor tuinafval en de afschaffing van de zogeheten takkenrondes.

oktober 11, 2018

Woensdagochtend 10 oktober heeft de rechter besloten dat de man die vorige week het dodelijke ongeluk op de A44 bij Nieuw-Vennep veroorzaakte, twee weken langer vast blijft zitten......

Woensdagochtend 10 oktober heeft de rechter besloten dat de man die vorige week het dodelijke ongeluk op de A44 bij Nieuw-Vennep veroorzaakte, twee weken langer vast blijft zitten.

Bij het ongeluk, waar drank en drugs in het spel waren, kwam een echtpaar uit Houten om het leven.

De 32-jarige man reed een 66-jarige man en een 62-jarige vrouw dood.

De verdachte probeerde nog via de naastgelegen akkerlanden te vluchten, maar de politie trof hem kort daarna aan in een veld met koolzaad.

Hoelang de man in totaal vast blijft zitten, is niet bekend.

oktober 8, 2018

In de nacht van zondag op maandag betrapte de politie een automobilist in een gestolen auto, die ongeveer 75 bekeuringen open had staan......

In de nacht van zondag op maandag betrapte de politie een automobilist in een gestolen auto, die ongeveer 75 bekeuringen open had staan.

De politie kreeg een melding dat er op de A4 bij Nieuw-Vennep een auto reed die gesignaleerd stond als gestolen.
In de buurt van Amsterdam werd de auto gevonden.

De 46-jarige bestuurder uit Rotterdam bleek niet in het bezit van een rijbewijs en had een bedrag van bijna 23.000 euro aan bekeuringen openstaan.

De man krijgt een maand de tijd om de betaling in orde te maken.

oktober 5, 2018

Een scooterrijder is donderdagochtend 4 oktober gewond geraakt toen hij over het hoofd gezien werd door een afslaande wagen......

Een scooterrijder is donderdagochtend 4 oktober gewond geraakt toen hij over het hoofd gezien werd door een afslaande wagen.

Hij reed op het fietspad naast de IJweg op het stuk tussen de Bennebroekerweg en de Noordelijke Randweg. Door de aanrijding kwam hij hard ten val.

Het slachtoffer is na de nodige medische zorg in de ambulance voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Of de scooterrijder een helm droeg, is niet bekend.
 

oktober 4, 2018

Stichting Maatvast Haarlemmermeer organiseert een Basiscursus Tekenen en Schilderen.......

Stichting Maatvast Haarlemmermeer organiseert een Basiscursus Tekenen en Schilderen. Plaats van handeling is wijkgebouw Linquenda aan Oostmoor in Nieuw-Vennep. De cursus begint op 16 oktober en duurt acht weken, elke dinsdagavond van zeven tot tien uur. Docent is Ruben van der Meer, hij is afgestudeerd aan Art & Design met als specialisatie schilderkunst. Een indruk van deze kunstenaar en zijn werk is te zien op www.rubenvandermeer.com. De kosten van de cursus bedragen €100 per persoon exclusief materialen en consumpties.

oktober 4, 2018

Rob van der Veen en Richard Renes, de voormalige koks van steakhouse ‘De Oude Molen’ hebben woensdag 3 oktober hun eigen steakhouse in Nieuw-Vennep geopend......

Rob van der Veen en Richard Renes, de voormalige koks van steakhouse ‘De Oude Molen’ hebben woensdag 3 oktober hun eigen steakhouse in Nieuw-Vennep geopend.

Tijdens de reünie van het voormalig personeel van ‘De Oude Molen’ hebben de mannen het nieuws bekend gemaakt.

Hun restaurant gaat ‘De Malle Molen’ heten.

Steakhouse ‘De Oude Molen’ sloot in februari jl. omdat eigenaresse Sylvia Scheltus-de Jong het restaurant niet meer kon combineren met haar privéleven, zoals de zorg voor haar 4 kinderen.

oktober 2, 2018

In Nieuw-Vennep werd maandagavond 1 oktober de brandweer opgeroepen voor een brand in de Bosstraat......

In Nieuw-Vennep werd maandagavond 1 oktober de brandweer opgeroepen voor een brand in de Bosstraat.

De brand bleek te zijn ontstaan in een ondergrondse elektriciteitskabel. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Door het probleem met de kabel is de stoep ruim 10 centimeter omhoog gekomen. Ook is een heg in de straat vloog in brand.

Nadat netbeheerder Liander had vastgesteld dat er geen stroom meer op de kabel stond, werd de straat weer vrijgegeven.
 

oktober 2, 2018

Judoka Ilse Buren van Judo Yushi uit Nieuw-Vennep, is zaterdag 29 september tweede van Nederland geworden......

Judoka Ilse Buren van Judo Yushi uit Nieuw-Vennep, is zaterdag 29 september tweede van Nederland geworden.
Voor haar was het haar debuut op het NK judo voor volwassenen.

Buren had het kwalificatietoernooi gewonnen en was vrijgeloot in de finale van het NK. Ze stond onder andere tegen Zoë de Jong.

De finale tegen Naomi van Krevel was voor Ilse Buren lastig.
Krevel nam de aanval over en scoorde waza-ari, een score in Aziatische vechtsport.

oktober 1, 2018

Carla Vink uit Nieuw-Vennep heeft zondagavond in het televisieprogramma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ een bedrag van 40.000 euro gewonnen......

Carla Vink uit Nieuw-Vennep heeft zondagavond in het televisieprogramma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ een bedrag van 40.000 euro gewonnen.

In de laatste aflevering van dit seizoen was één van de vakken gevuld met 50 Vennepers.
Zij waren aanwezig omdat op hun postcode 2151 bij de trekking een plaats in de studio was gevallen.

Carla won volkomen onverwacht een bedrag van 40.000 euro dankzij de twee laatste spelers in de finale.

oktober 1, 2018

In de nacht van zaterdag 29 en zondag 30 september zijn zes personen gewond geraakt bij een ongeval in Nieuw-Vennep......

In de nacht van zaterdag 29 en zondag 30 september zijn zes personen gewond geraakt bij een ongeval in Nieuw-Vennep.

Het ongeluk gebeurde nadat de auto door een nog onbekende oorzaak van de weg raakte.
Die kwam terecht in de sloot van de Driemerenweg, ter hoogte van de Leimuiderweg.

Toen de hulpdiensten er waren, heeft de brandweer gecontroleerd of er nog mensen in de auto zaten.

Alle zes zijn meegenomen naar het ziekenhuis voor controle en behandeling.

Door het ongeluk was de Driemerenweg een tijdje volledig afgesloten.
 

september 27, 2018

Voormalig personeel en gasten die bar-steakhouse d’Oude Molen in Nieuw-Vennep of elkaar missen, kunnen zondag hun hart ophalen tijdens een reünie bij café Sylvia’s Leeuwtje.............

Voormalig personeel en gasten die bar-steakhouse d’Oude Molen in Nieuw-Vennep of elkaar missen, kunnen zondag hun hart ophalen tijdens een reünie bij café Sylvia’s Leeuwtje. Het restaurant sloot in februari na bijna 42 jaar voorgoed de deuren. De reünie begint zondagmiddag om vier uur. Alle voormalige gasten en personeelsleden zijn uitgenodigd voor een hapje en een drankje.

Bron: Haarlems Dagblad

september 26, 2018

Cafetaria Ridderhof is dinsdag aan het begin van de avond overvallen door één persoon..........

NIEUW-VENNEP - Cafetaria Ridderhof is dinsdag aan het begin van de avond overvallen door één persoon. De dader dreigde met een vuurwapen. Het is nog niet bekend of de dader iets heeft buitgemaakt. De politie heeft met meerdere voertuigen in het dorp gezocht en er werd ook een politiehelikopter ingezet. Volgens Burgernet gaat het om een in het zwart geklede dader met een zonnebril. Hij is weggereden op een scooter. De politie is op zoek naar tips, 0900-8844, anoniem 0800-7000.

september 26, 2018

In wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep is vrijdagmiddag 28 september Repair Café......

In wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep is vrijdagmiddag 28 september Repair Café.

Hier kan men terecht voor kleine reparaties aan elektrische apparaten, huisraad, fietsen en kleding.

Iedereen is van half 2 tot 4 uur ’s middags welkom aan Oostmeer 52. De laatste reparaties worden rond half 4 aangenomen.

Achter Repair Café zit een team van vrijwilligers, dat vraagt naar een vrijwillige bijdrage. De opbrengst hiervan gaat naar onder andere nieuw gereedschap.

september 18, 2018

Buurtbewoners worden op vrijdag 21 september uitgenodigd mee te doen met de activiteiten voor burendag op Jeugdland Nieuw-Vennep......

Buurtbewoners worden op vrijdag 21 september uitgenodigd mee te doen met de activiteiten voor burendag op Jeugdland Nieuw-Vennep.

Men kan de handen uit de mouwen steken in de moestuin zodat het voorjaar weer van alles kan groeien zoals tomaten, courgettes, bloemen en kruiden.

Onder andere wordt er ook een indianentent opgezet en zijn er nog veel meer andere activiteiten.

Jeugdland is te vinden aan Getsewoudweg 2. De dag start om 13.00 uur en is om 17.00 uur weer afgelopen.

 

 

september 12, 2018

Na een bedrijfsongeval op een bedrijfsterrein aan de Staringstraat in Nieuw-Vennep is dinsdagmiddag een man zwaargewond geraakt......

Na een bedrijfsongeval op een bedrijfsterrein aan de Staringstraat in Nieuw-Vennep is dinsdagmiddag een man zwaargewond geraakt.

Hij is gereanimeerd en meerdere hulpdiensten boden hulp aan het slachtoffer.

De traumahelikopter met het mobiel medisch team landde naast de busbaan, achter het bedrijf.

Het slachtoffer is met spoed en onder begeleiding van politiemotoren naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam overgebracht.

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

Bron: Haarlems Dagblad

september 12, 2018

Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep heeft in Gert van de Meeberg een nieuwe predikant......

Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep heeft in Gert van de Meeberg een nieuwe predikant.

Hij wordt op zondag 30 september tijdens een feestelijke kerkdienst door Angelique Rijlaarsdam verbonden aan de kerkgemeente.

Van de Meeberg volgt Pieter van Winden op, die ongeveer twee jaar lang interim-predikant van De Rank was.
 

september 7, 2018

Een 19-jarige inwoner van Nieuw-Vennep die op 28 december vorig jaar een man meerdere keren stak met een mes.....

NIEUW-VENNEP - Een 19-jarige inwoner van Nieuw-Vennep die op 28 december vorig jaar een man meerdere keren stak met een mes, is eerder deze week veroordeeld tot 283 dagen jeugddetentie, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Ook moet de man het slachtoffer een schadevergoeding betalen.
De rechtbank in Haarlem achtte bewezen dat sprake was van poging tot doodslag.

september 6, 2018

Op donderdag 20 september van 16.00 – 17.00 uur opent Meerwaarde Welzijn het nieuwe PlusPunt aan de Venneperhof 30 in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Op donderdag 20 september van 16.00 – 17.00 uur opent Meerwaarde Welzijn het nieuwe PlusPunt aan de Venneperhof 30. Een laagdrempelige locatie waar inwoners terecht kunnen voor informatie, advies en vragen over welzijn, vrijwilligerswerk, vrijetijdsactiviteiten, hulp en dienstverlening.

Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke opening.
Het nieuwe PlusPlunt ligt midden in het drukke winkelcentrum. Zo hoopt men meer mensen te bereiken en op weg te helpen.
 

september 5, 2018

Raadslid Anneke van der Veer doet met haar nieuwe politieke partij Politiek Sterk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen .....

NIEUW-VENNEP - Raadslid Anneke van der Veer doet met haar nieuwe politieke partij Politiek Sterk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Volgens HC Nieuws heeft zij dit bevestigd en tevens aangegeven komende donderdag tijdens de raadsvergadering een toelichting te geven op haar besluit.

augustus 13, 2018

Jorgos Skotadis is sinds dit weekend Nederlands Kampioen Marathon Zwemmen. Tijdens de tocht van 22 kilometer van Stavoren naar Medemblik werd de zwemmer uit Nieuw-Vennep 1ste in 5 uur, 7 minuten en 29 seconden.

STAVOREN/MEDEMBLIK - Jorgos Skotadis is sinds dit weekend Nederlands Kampioen Marathon Zwemmen. Tijdens de tocht van 22 kilometer van Stavoren naar Medemblik werd de zwemmer uit Nieuw-Vennep 1ste in 5 uur, 7 minuten en 29 seconden.

De zwemmer van het RTC-de Dolfijn werd voor deze gelegenheid begeleid door Sjaak Kagchelland (coach) en Robert Blokker als schipper (uit Medemblik) op zijn zeilboot "Skuum".