MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

maart 4, 2015

Er is een definitief einde gekomen aan de Rehobothschool in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Er is een definitief einde gekomen aan de Rehobothschool in Nieuw-Vennep. De laatste overgebleven leerlingen van deze basisschool zijn al enige tijd geleden vertrokken naar basisschool Het Mozaïek. De sloop van het gebouw van de voormalige basisschool in de Veldbloemstraat is begonnen. Volgens de gemeente gaat de sloop langer duren omdat er meer asbest is aangetroffen, dan werd verwacht. Wat er met het terrein gaat gebeuren is nog niet bekend.

maart 4, 2015

- Op 13 juni 2015 zal door de stichting Maatvast en verschillende andere partners van 12.00 tot 17.00 uur een groots evenement gehouden worden op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep........

NIEUW-VENNNEP - Op 13 juni 2015 zal door de stichting Maatvast en verschillende andere partners van 12.00 tot 17.00 uur een groots evenement gehouden worden op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.

Het doel van dit evenement is om mensen met en zonder beperking met elkaar te verbinden en eenzame mensen te bereiken.

Daarnaast wil men iedereen van jong tot oud een leuke middag bezorgen en informatie bieden over hetgeen Nieuw-Vennep te bieden heeft.

maart 2, 2015

Volgens een lokale krant in de Amerikaanse staat Wisconsin zit een 24-jarige man uit Nieuw-Vennep vast omdat hij een meisje van achttien gestalkt zou hebben......

NIEUW-VENNEP – Volgens een lokale krant in de Amerikaanse staat Wisconsin zit een 24-jarige man uit Nieuw-Vennep vast omdat hij een meisje van achttien gestalkt zou hebben.

De man uit Nieuw-Vennep zou het meisje hebben leren kennen via internet. Nadat zij het contact een paar maanden geleden had verbroken, besloot hij haar onaangekondigd op te zoeken.

Ondanks aangifte van haar moeder en een aantal waarschuwingen van de politie bleef hij het meisje toch lastigvallen. A

februari 12, 2015

De Vennepse fotograaf John Hardenberg exposeert een aantal van zijn foto's.......

NIEUW VENNEP – De Vennepse fotograaf John Hardenberg exposeert van zaterdag 14 februari tot en met zondag 1 maart een aantal van zijn foto's.
Hardenberg maakt graag foto's van live-muziek en wil de passie etaleren waarmee muzikanten hun muziek ten gehore te brengen.
Hoogtepunten hiervan zijn gebundeld in een kleine expositie die van 14 februari tot en met 1 maart te zien is in bar FF Verderop aan de Sint Anthoniusstraat 5 in Nieuw-Vennep.
De bar is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur behalve op maandag.

februari 12, 2015

Op de N207 is maandag een 43-jarige man uit Woerden aangehouden wegens te hard rijden.........

NIEUW VENNEP – Op de N207 is maandag een 43-jarige man uit Woerden aangehouden wegens te hard rijden.
Hij reed 77 kilometer per uur te snel en kon meteen zijn rijbewijs inleveren.
Bij de controle werden nog 29 andere automobilisten bekeurd wegens het overtreden van de maximum snelheid.
Ook werden boetes uitgeschreven voor het niet dragen van veiligheidsgordels, het rijden over een wit puntstuk en het negeren van een stopteken.
 

februari 11, 2015

Op zaterdag 14 februari zal het jaarlijkse kindercarnaval in Nieuw-Vennep plaatsvinden......

NIEUW-VENNEP – Op zaterdag 14 februari zal het jaarlijkse kindercarnaval in Nieuw-Vennep plaatsvinden. De optocht start om 13:30uur vanaf winkelcentrum Getsewoud naar de feestzaal. Verder wordt het feest hierna gehouden in de sporthal gelegen aan Sandestein, waarbij een DJ en live muziek aanwezig zullen zijn en de kinderen kunnen deelnemen aan diverse spelletjes. De toegang is gratis en de kinderen mogen hun ouders meenemen.

februari 5, 2015

Kinderboerderij Dierenvreugd houdt zaterdag 21 februari een Startavond vanaf 19.30uur in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP – Kinderboerderij Dierenvreugd houdt zaterdag 21 februari een Startavond vanaf 19.30uur in Nieuw-Vennep. Tijdens deze bijeenkomst informeert de kinderboerderij belangstellenden en genodigden over de voortgang van de herbouw en de plannen voor dit jaar. Tevens geven ze een uitleg over de taakverdeling tussen de Vriendenkring en Ons Tweede Thuis. Vervolgens kunnen de belangstellenden en genodigden tijdens een hapje en een drankje met de medewerkers en vrijwilligers van de kinderboerderij van gedachten wisselen.

januari 29, 2015

De Vespohal blijft behouden voor Nieuw-Vennep.... 

NIEUW-VENNEP – De Vespohal blijft behouden voor Nieuw-Vennep. Hoewel de betrokken partijen nog in onderhandeling zijn, is inmiddels duidelijk dat Freestyle Gymnastic niet alleen de nieuwe gebruiker van de hal wordt, maar dat de sporthal ook volledig opgeknapt gaat worden. De Vespohal is in het verleden altijd gebruikt door badmintonvereniging Nieuw-Vennep, maar die verhuisde na het gereed komen van sportcomplex de Estafette. Ben Perdaan van de Stichting Vespohal meldt dat er steeds meer vernielingen aan het pand worden aangebracht en dat moet gestopt worden.

januari 29, 2015

Afgelopen zaterdag hield Twirlvereniging Nieuw-Vennep een flesseninzamelingsactie voor de ingang van supermarkt Hoogvliet.

NIEUW-VENNEP – Afgelopen zaterdag hield Twirlvereniging Nieuw-Vennep een flesseninzamelingsactie voor de ingang van supermarkt Hoogvliet. Twirlen is een batonsport waarbij je in combinatie met lichaamsbewegingen oefeningen met een baton (een stokje) uitvoert. De actie leverde 500 lege flessen en enkele bierkratten op. In totaal werd er 200 euro ingezameld voor de nieuwe trainingspakken. De nieuwe trainingspakken krijgen de lichtblauwe verenigingskleur. Daarnaast werden de flessendoppen apart ingezameld. Deze opbrengst gaat naar KNGF blindengeleidehonden.

Bron: Dichtbij.nl

januari 27, 2015

Waar jarenlang jongerencentrum De Stip zat, opent zaterdag 7 februari het nieuwe jongerencentrum De Hype haar deuren. .....

NIEUW-VENNEP – Waar jarenlang jongerencentrum De Stip zat, opent zaterdag 7 februari het nieuwe jongerencentrum De Hype haar deuren. Daarbij is het interieur van het gebouw aan de Venneperweg in Nieuw Vennep flink opgeknapt. Het aantal bezoekers van De Stip liep de laatste jaren terug, zodat er nu gekozen is voor een metamorfose en een nieuwe naam. Timo Kruissel van stichting Maatvast is verder de nieuwe beheerder. Kruissel helpt de jongeren op weg bij het organiseren van activiteiten en ook is aanwezig tijdens openingstijden.

januari 24, 2015

Hosni Harbaoui van het Shellstation aan de Zuiderdreef in Nieuw Vennep is verkozen tot de beste Shell-medewerker van Nederland in 2014......

NIEUW-VENNEP – Hosni Harbaoui van het Shellstation aan de Zuiderdreef in Nieuw Vennep is verkozen tot de beste Shell-medewerker van Nederland in 2014.

januari 22, 2015

De gemeente Haarlemmermeer heeft gisteravond op de Laan van Gildestein in Nieuw-Vennep zeker twee hakenkruizen verwijderd die met graffiti op muren zijn aangebracht.....

NIEUW-VENNEP – De gemeente Haarlemmermeer heeft gisteravond op de Laan van Gildestein in Nieuw-Vennep zeker twee hakenkruizen verwijderd die met graffiti op muren zijn aangebracht. De politie heeft na waarneming van deze hakenkruizen direct een verzoek tot verwijdering ingediend bij de gemeente. Wijkraadvoorzitter Krijn Goudzwaard van de wijkraad Getsewoud zegt deze zaak erg onplezierig te vinden en hoopt dat het hier gaat om een incident.

januari 17, 2015

Zandtovenaar, Gert van der Vijver, zal woensdag 21 januari tweemaal optreden in de Van Zantenhal in Nieuw- Vennep. .....

NIEUW-VENNEP - Zandtovenaar, Gert van der Vijver, zal woensdag 21 januari tweemaal optreden in de Van Zantenhal in Nieuw- Vennep. De Zandtovenaar strooit, veegt en schuift met zijn hand zand op een lichtbak en creëert zo levensechte gedaantes en vormen.  Er zullen woensdag twee optredens zijn, die elk ongeveer 30 minuten zal duren. De eerste begint om 16.00 uur en de volgende om 19.00 uur plaatsvinden.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Van Zantenhal en verder bij Vivant Venneperhof en Ridderhof in Nieuw-Vennep. 

januari 16, 2015

 Op het kruispunt N207 met de afrit van de A4 zijn woensdagmiddag twee personenwagen op elkaar gebotst......

NIEUW-VENNEP - Op het kruispunt N207 met de afrit van de A4 zijn woensdagmiddag twee personenwagen op elkaar gebotst. Beide bestuursters van de wagens zijn elk in één van de toegesnelde ambulances behandeld, maar hoefden na behandeling niet naar het ziekenhuis voor verdere zorg. Nadat de flink beschadigde voertuigen door de brandweer waren veiliggesteld, moesten ze door een bergingsdienst versleept worden. Exact een week geleden, gebeurde een soortgelijk ongeval op hetzelfde kruispunt.

januari 10, 2015

De inschrijving voor de zestiende editie van de Venniper Koninginnerit is deze week van start gegaan......

NIEUW-VENNEP - De inschrijving voor de zestiende editie van de Venniper Koninginnerit is deze week van start gegaan.

Het evenement, waarbij auto klassiekers centraal staan, zal op zondag 26 april worden gehouden.

Deelnemers kunnen een startplek reserveren via de website van het evenement. Deelnemende auto's moeten van 1975 of eerder zijn. Na de finish vindt er een feestelijke prijsuitreiking plaats en wordt er een uitleg gegeven over de gereden route.

januari 9, 2015

Donderdagavond 8 januari heeft in een loods van een autosloperij aan de Gersteweg in Nieuw Vennep brand gewoed.....

NIEUW-VENNEP - Donderdagavond 8 januari heeft in een loods van een autosloperij aan de Gersteweg in Nieuw Vennep brand gewoed.

De brand werd rond kwart over tien ’s avonds ontdekt en al vrij snel door de brandweer  opgeschaald naar een middelbrand zodat eerdere brandweervoertuigen de brand kwamen bestrijden.

Rond twaalf uur was de brand onder controle, maar de loods kon niet meer gered worden.  

In de afgebrande loods trof de politie een mogelijke hennepkwekerij aan, waarbij illegaal stroom werd afgetapt.

januari 9, 2015

Pietertje ‘Nel’ Vink-Woudstra, ook bekend als moeder of grootmoeder van badminton vereniging Nieuw-Vennep, heeft woensdag een erespeld uitgereikt gekregen.....

NIEUW-VENNEP – Pietertje ‘Nel’ Vink-Woudstra, ook bekend als moeder of grootmoeder van badminton vereniging Nieuw-Vennep, heeft woensdag een erespeld uitgereikt gekregen. Zij ontving deze erespeld in Nieuw-Vennep uit handen van loco burgemeester Elzakalai. Mevrouw Vink-Woudstra is als vrijwilligster al 25 jaar jeugdbegeleider voor badmintonvereniging De Kaag en vanaf 1969 tot heden jeugdbegeleider en bestuurslid van Badmintonvereniging Nieuw-Vennep dat in 2015 45 jaar bestaat.

januari 9, 2015

De brandweer werd donderdagochtend opgeroepen voor een woningbrand in de Kerkstraat in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - De brandweer werd donderdagochtend opgeroepen voor een woningbrand in de Kerkstraat in Nieuw-Vennep. Bij aankomst bleek het om een schoorsteenbrand te gaan. Brandend as was hierbij uit de schoorsteen naar beneden gevallen en veroorzaakte daarbij een behoorlijke rookontwikkeling. De brandweer heeft de brandende as op straat uitgemaakt en nageblust met een brandweergieter.

januari 6, 2015

Aanstaande zaterdag zijn alle kinderen, ouders en buurtgenoten uitgenodigd om samen met medewerkers en vrijwilligers van Jeugdland het nieuwe jaar in te komen inluiden..... 

NIEUW-VENNEP – Aanstaande zaterdag zijn alle kinderen, ouders en buurtgenoten uitgenodigd om samen met medewerkers en vrijwilligers van Jeugdland het nieuwe jaar in te komen inluiden. Dit samenzijn in Nieuw-Vennep zal ’s avonds  van zes tot acht uur plaatsvinden meteen warm kampvuur en lekkere broodjes, koffie en chocomel.

Verder heeft Jeugdland voor de kinderen ook iets anders georganiseerd, maar dat is nog een geheim. Om hieraan deel te kunnen nemen, moeten de kinderen echter wel een zaklamp meenemen.

december 31, 2014

Het Activiteiten Team Getsewoud houdt zaterdag 10 januari de jaarlijkse kerstbomenactie in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Het Activiteiten Team Getsewoud houdt zaterdag 10 januari de jaarlijkse kerstbomenactie in Nieuw-Vennep. Deelnemers kunnen dan tussen 11.00 en 14.00 uur zoveel mogelijk kerstbomen inleveren bij één van de zes containers. Deze containers staan onder andere aan de Bospoort op de hoek van Wechelerveld en Weleveld, bij de sporthal aan de Sandesteijn en op nog veel meer plaatsen in Getsewoud. Voor elke ingeleverde boom ontvangen deelnemers een lootje, waarmee ze dan ’s middags tussen 15.00 en 17.00 uur in Sporthal Sandesteijn prijzen kunnen winnen.

december 31, 2014

Donovan Wold uit Nieuw-Vennep is definitief geselecteerd om de Karate Bond Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens de Europese Karate Kampioenschappen. .....

NIEUW-VENNEP – Donovan Wold uit Nieuw-Vennep is definitief geselecteerd om de Karate Bond Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens de Europese Karate Kampioenschappen. Dit toernooi zal plaatsvinden van 6 tot 8 februari in het Zwitserse Zürich. Venneper Donovan Wold traint bij Kenamju in Haarlem en maakt sinds zijn jeugd deel uit van de wedstrijdselectie van deze sportschool. Om in aanmerking te komen voor de EK selectie heeft hij zich al bij diverse kwalificatie toernooien moeten bewijzen.

december 27, 2014

Tot 4 januari zal er een kinderpretpark plaats vinden in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. ....

NIEUW-VENNEP – Nog tot 4 januari zal er een kinderpretpark plaats vinden in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep.

De pretpark is toegankelijk voor kinderen tot en met 15 jaar, maar het adviesleeftijd is 2 tot en met 11 jaar. De prijzen verschillen per leeftijd en eten en drinken is niet toegestaan. Daarnaast zullen er 35 grote opblaasattracties aanwezig zijn. Ook is er gedacht aan de kleintjes. Voor hen is er een apart gedeelte met verschillende attracties. Voor meer informatie, ga naar: www.vanzantenhal.nl.

december 27, 2014

Er komt een tijdelijk parkje op een deel van het braakliggende terrein in de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Er komt een tijdelijk parkje op een deel van het braakliggende terrein in de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep. Het ‘postzegelpark’ komt er op verzoek van de bewoners. De Groengroep van de dorpsraad heeft in overleg met de gemeente een plan gemaakt. Omdat het om een tijdelijk park gaat, in verwachting van bebouwing die daar gepland is, komen er geen bomen. Tuincentra in Nieuw-Vennep kunnen ook een deel van het park inrichten. Er zijn mogelijk nog andere locaties in het centrum van Nieuw-Vennep die als tijdelijk park kunnen worden ingericht.

december 25, 2014

Op 17 januari vindt in het Ontmoetingscentrum aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep weer een rommelmarkt plaats...........

NIEUW VENNEP – Op 17 januari vindt in het Ontmoetingscentrum aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep weer een rommelmarkt plaats.
De plannen voor een rentree van de markt liggen er al een half jaar en de Vennepers hebben er ruim 10 jaar op moeten wachten maar volgens de beheerder is dit het juiste moment omdat er door de decembermaand een overschot aan cadeaus is.
De rommelmarkt wordt eens in de 3 maanden gehouden, als het een succes wordt één keer per maand.
Op de markt zal een ruimte zijn waar kinderen hun oude spulletjes kunnen verkopen.