MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep.

januari 17, 2018

Woensdagmiddag 24 januari is er een nieuwe Kidsboekenwerkplaats in de Bibliotheek Nieuw-Vennep. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup......

Woensdagmiddag 24 januari is er een nieuwe Kidsboekenwerkplaats in de Bibliotheek Nieuw-Vennep. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup.

Daarna gaan de kinderen samen met Inge van Wijgerden van Schrijffun aan de slag met het maken van hun eigen dromenvanger.

De Kidsboekenwerkplaats staat in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Die zijn van woensdag 24 tot en met zaterdag 3 februari.

januari 17, 2018

Dinsdag 23 januari 2018 om half 8 geeft gemeente Haarlemmermeer een presentatie in Wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep over de waterproblematiek in Nieuw-Vennep West........

Dinsdag 23 januari 2018 om half 8 geeft gemeente Haarlemmermeer een presentatie in Wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52 in Nieuw-Vennep over de waterproblematiek in Nieuw-Vennep West.

De aanleiding is de start binnenkort van de aanleg van de afvoer van grondwater en regenwater in deelplan D van het dorp.

Dit is een vervolg op eerdere werkzaamheden aan regenwaterafvoer in deze wijk.

De gemeente presenteert de oplossingen voor de waterproblematiek, wat bewoners hier zelf aan kunnen doen en de tekeningen.

januari 15, 2018

Weeknieuws

Weeknieuws

januari 12, 2018

In de nacht van woensdag op donderdag rukten politie, brandweer en ambulance uit vanwege lekkend salpeterzuur bij een bedrijf aan de Schillingweg in Nieuw-Vennep......

In de nacht van woensdag op donderdag rukten politie, brandweer en ambulance uit vanwege lekkend salpeterzuur bij een bedrijf aan de Schillingweg in Nieuw-Vennep.

Salpeterzuur veroorzaakt bij aanraking brandwonden en bij inademing interne beschadigingen.

De stof lekte weg uit een vrachtwagen bij transportbedrijf CTS Group, waarin een jerrycan lekgeraakt was door een spijkertje.

Twee medewerkers werden door het ambulancepersoneel nagekeken en bleken ongedeerd. Ongeveer 20 liter weggelekt salpeterzuur werd door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

januari 10, 2018

Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid houdt haar traditionele nieuwjaarsreceptie voor leden en hun partners aanstaande zaterdag 13 januari.......

Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid houdt haar traditionele nieuwjaarsreceptie voor leden en hun partners aanstaande zaterdag 13 januari.

Voorzitter Andries Stokvis houdt zijn jaarlijkse toespraak, waarin hij terugblikt op het voorbije jaar en zijn visie geeft op de ontwikkelingen voor ondernemers in de zuidelijke polder in 2018.

De receptie wordt aangekleed met hapjes en drankjes. De inloop is vanaf 6 uur in Hotel Restaurant de Rustende Jager aan de Venneperweg 471 in Nieuw-Vennep.
 

januari 9, 2018

De politie in Haarlemmermeer gaat, nu de scholen weer zijn begonnen, extra controleren op fietsverlichting....

De politie in Haarlemmermeer gaat, nu de scholen weer zijn begonnen, extra controleren op fietsverlichting.

Op Twitter laat agent Ton Wijsman weten, dat ouders straks niet moeten piepen als hun kind met een bekeuring van 55 euro plus administratiekosten thuiskomt.

Er is niet alleen genoeg gewaarschuwd, aldus de tweet.

Mensen zouden dan ook blij moeten zijn dat het kind weer veilig thuis is gekomen, terwijl die dus in deze donkere dagen zonder verlichting en in donkere kleding volstrekt onzichtbaar was.
 

januari 2, 2018

De eerste dag van het nieuwe jaar bracht een automobiliste in Nieuw-Vennep vooralsnog weinig voorspoed......

De eerste dag van het nieuwe jaar bracht een automobiliste in Nieuw-Vennep vooralsnog weinig voorspoed.

Rond 7 uur ’s avonds reed ze op de Westerdreef door nog onbekende oorzaak tegen een lichtmast.

De bestuurster is door achterliggers geholpen tot de hulpdiensten ter plaatse waren.

Door het ongeval was een gedeelte van de Westerdreef tijdelijk gestremd.

De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.
 

december 29, 2017

Gisteravond hield de politie een 18-jarige man uit Nieuw-Vennep in zijn woonhuis aan in verband met een steekpartij die eerder op de avond had plaatsgevonden op Turfsteker in zijn woonplaats.....

Gisteravond hield de politie een 18-jarige man uit Nieuw-Vennep in zijn woonhuis aan in verband met een steekpartij die eerder op de avond had plaatsgevonden op Turfsteker in zijn woonplaats.

De verdachte meldde zich zelf bij de politie. Rond kwart over 8 trof de politie na een melding een jongeman aan die in zijn rug was gestoken.

Het slachtoffer, een 21 jarige man uit Nieuw-Vennep, werd ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

december 19, 2017

Op vrijdag 22 december is burgemeester Hoes aanwezig bij het kerstlichtjesfeest. Hij maakt daar samen met Hans de Bats van de Voedselbank de opbrengst bekend van de actie “Help de voedselbank de winter door”.......

Op vrijdag 22 december is burgemeester Hoes aanwezig bij het kerstlichtjesfeest.

Hij maakt daar samen met Hans de Bats van de Voedselbank de opbrengst bekend van de actie “Help de voedselbank de winter door”.

Het kerstlichtjesfeest vindt plaats op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep tussen 18.30 uur en 21.00 uur. Vanaf 18.45 uur zijn er optredens van diverse zangkoren.

De avond wordt afgesloten met een kerst-sing-in onder leiding van dirigent Erik Waerts, waarbij alle aanwezigen mee mogen zingen.

december 18, 2017

Boekuwzending.com, het bedrijf van het Vennepse echtpaar Rik en Margreet Balder, is winnaar geworden van de Ondernemersprijs Haarlemmermeer......

Boekuwzending.com, het bedrijf van het Vennepse echtpaar Rik en Margreet Balder, is winnaar geworden van de Ondernemersprijs Haarlemmermeer.

Dat werd vrijdagavond 15 december tijdens het traditionele MeerBusiness Ondernemersgala bekend gemaakt.

Er waren dit jaar 4 genomineerden; ook hoveniersbedrijf Stukart Tuinen, vervoerder Doelen Coach Service en Mindwize, een marketing en communicatiebureau, waren in de race.

december 16, 2017

In Nieuw-Vennep zullen rond de jaarwisseling de Grote Brug en het Venneperplein voorzien worden van mobiel cameratoezicht. Met deze maatregel probeert de gemeente overlast te voorkomen.......

In Nieuw-Vennep zullen rond de jaarwisseling de Grote Brug en het Venneperplein voorzien worden van mobiel cameratoezicht.

Met deze maatregel probeert de gemeente overlast te voorkomen.

Dit jaar zal het oud-en-nieuwfeest “Happy New Vennep” niet worden georganiseerd omdat er niet voldoende subsidie beschikbaar was.

In het verleden waren er regelmatig ongeregeldheden op de Venneperbrug in het centrum van het dorp.

Sinds het “Happy New Vennep” feest werd gehouden was het met oud en nieuw rustig in het centrum.

december 16, 2017

Op donderdag deed de politie onderzoek in een woning aan de Langemoor in Nieuw-Vennep. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met tweeënveertig planten.......

Op donderdag deed de politie onderzoek in een woning aan de Langemoor in Nieuw-Vennep.

In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met tweeënveertig planten.

De politie kwam de kwekerij op het spoor door een tip dat op het adres mogelijk een kwekerij zou zitten.

Bij een warmtemeting bleek dit inderdaad het geval te zijn.

De politie nam de hennep en de bijbehorende apparatuur zoals lampen en filters in beslag.

Bij onderzoek bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

december 13, 2017

Op maandag 18 december is er om 14.30 uur een kerstmiddag in Het Trefpunt aan de Hoofdweg 1318 in Nieuw Vennep. Een mooie viering met bekende kerstliederen, gedichten en een overdenking door ds. Berensen.......

Op maandag 18 december is er om 14.30 uur een kerstmiddag in Het Trefpunt aan de Hoofdweg 1318 in Nieuw Vennep.

Een mooie viering met bekende kerstliederen, gedichten en een overdenking door ds. Berensen.

Het koor “Samen op Weg” uit Abbenes zal zingen. Natuurlijk is er wat lekkers bij de koffie en thee. Na afloop wordt er gezamenlijk een glas glühwein gedronken.

Wanneer u gehaald en thuis gebracht wil worden of meer informatie wil hebben, kijk op de site www.wittekerk.nl

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

december 12, 2017

Een man uit Nieuw-Vennep met liefst vier keer het toegestane promillage alcohol in zijn bloed liep vrijdagavond tegen de lamp nadat hij zijn bestelbus op een wel erg bijzondere manier had geparkeerd.......

Een man uit Nieuw-Vennep met liefst vier keer het toegestane promillage alcohol in zijn bloed liep vrijdagavond tegen de lamp nadat hij zijn bestelbus op een wel erg bijzondere manier had geparkeerd.

Agenten kregen vrijdagavond rond 21.45 uur melding dat een bestelbus stil stond in de berm bij de rotonde van het Beursplein in Hoofddorp.

Bij zijn aanhouding had de man had een onsamenhangend verhaal hoe hij van de weg geraakt was. Zijn bus had ook schade. Dit zal verder door de politie onderzocht worden.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

december 2, 2017

Het bestuur van de stichting Sporthal Nieuw-Vennep, dat in 2017 zorgde voor de tot de energieneutrale sporthal omgebouwde Vespohal, heeft besloten om certificaten uit te geven......

Het bestuur van de stichting Sporthal Nieuw-Vennep, dat in 2017 zorgde voor de tot de energieneutrale sporthal omgebouwde Vespohal, heeft besloten om certificaten uit te geven.

Met een inleg van 2.000 euro per certificaat krijgt de certificaathouder een rentevergoeding van 4 % per jaar.

Een keer per vijf jaar zal een kwart van de certificaten worden uitgeloot; zij kunnen eventueel hun inleg terugontvangen.

De actie volgt op verzoeken uit de samenleving om zich op te verbinden ter ondersteuning van de Stichting Sporthal Nieuw-Vennep.

december 2, 2017

Het doek lijkt gevallen voor Happy Nieuw-Vennep, het gratis oud- en nieuwfeest dat op het Venneperplein werd georganiseerd.......

Het doek lijkt gevallen voor Happy Nieuw-Vennep, het gratis oud- en nieuwfeest dat op het Venneperplein werd georganiseerd.

Initiatiefnemers Ruud Vinke en Bert den Elzen zeggen tegenover het Haarlems Dagblad geen mogelijkheden te zien om het evenement op de huidige financiële basis te organiseren.

De stichting van waaruit dit gebeurde wordt gesubsidieerd, maar de bijdrage neemt dit jaar met bijna de helft af.

De festiviteiten werden voor het eerst in 2008 georganiseerd en waren bedoeld om het traditionele vandalisme op de zogenaamde oude brug tegen te gaan.

november 29, 2017

Er is beweging gekomen in het conflict tussen de gemeente en actievoerende omwonenden van het Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep........

Er is beweging gekomen in het conflict tussen de gemeente en actievoerende omwonenden van het Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep.

Besloten is de Spaanse aken, die op de nominatie stonden om te worden vervangen, toch nog minimaal 4 jaar te laten staan.

In de tussenliggende tijd worden de bomen regelmatig op stabiliteit en veiligheid voor de omgeving gecontroleerd. Met deze toezegging geeft wethouder Steffens gehoor aan wensen die gedurende de participatie zijn geuit.

november 25, 2017

De politie heeft donderdagochtend drie mannen aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de IJweg. Het drietal werd rond 1 uur gespot door een oplettende getuige......

De politie heeft donderdagochtend drie mannen aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de IJweg. Het drietal werd rond 1 uur gespot door een oplettende getuige.

De getuige zag de drie mannen over een hek klimmen en vond dit erg verdacht. Agenten waren na de melding snel ter plaatse en zagen drie personen wegrennen.

De mannen werden ontdekt, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering en een zoekslag in de omgeving, werden diverse goederen aangetroffen die veelal gebruikt worden bij inbraken.

november 22, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opende maandag 20 november de Sociëteit Nieuw-Vennep in wijkgebouw Linquenda. Als openingshandeling prikte Steffens een grote ballon door die aan het plafond was bevestigd......

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opende maandag 20 november de Sociëteit Nieuw-Vennep in wijkgebouw Linquenda. Als openingshandeling prikte Steffens een grote ballon door die aan het plafond was bevestigd.

Hieruit kwamen confetti en kleine ballonnen tevoorschijn. Het wijkgebouw Linquenda kende al een sociëteit, mogelijk gemaakt door Amstelring.

november 21, 2017

Op de Spoorlaan in Nieuw-Vennep zijn maandagmiddag twee personenwagens frontaal op elkaar geklapt. Beide wagens kwamen dwars op de weg tot stilstand. De ravage was groot......

Op de Spoorlaan in Nieuw-Vennep zijn maandagmiddag twee personenwagens frontaal op elkaar geklapt. Beide wagens kwamen dwars op de weg tot stilstand. De ravage was groot.

Eén van de bestuurders is in de ambulance behandeld, maar hoefde na behandeling niet mee.

Eén van de wagens raakte een stoeprandje. Hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste vol op een tegemoetkomende wagen.

november 18, 2017

Ricardo Sousa uit Nieuw-Vennep heeft twee gouden medailles veroverd tijdens het wereldkampioenschap kung-fu in China......

Ricardo Sousa uit Nieuw-Vennep heeft twee gouden medailles veroverd tijdens het wereldkampioenschap kung-fu in China.

De 50-jarige topsporter is de eerste landgenoot die ooit van een mondiaal toernooi met twee gouden plakken naar huis kwam.

Sousa hoopt dat zijn prestaties doorwerken in Nederland. Hij vindt dat er te weinig animo voor de sport is in ons land.

Het ontbreekt volgens de wereldkampioen aan aandacht, onder meer in de media.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 8, 2017

Donderdag 23 november organiseert Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep een feestelijke Open Chill Avond. Die is bedoeld om nieuwe chillers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het inloophuis en met chillers die het huis al bezoeken......

Donderdag 23 november organiseert Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep een feestelijke Open Chill Avond.

Die is bedoeld om nieuwe chillers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het inloophuis en met chillers die het huis al bezoeken.

Het inloophuis is een plek waar tieners in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in contact kunnen komen met leeftijdsgenoten die ook te maken hebben met kanker in het gezin.

Alle films die de afgelopen 10 jaar zijn gemaakt, worden vertoond.

november 8, 2017

Vrijdag 10 en zaterdag 11 november organiseert de Protestantse Gemeente De Rank voor de 27-ste keer in successie haar jaarlijkse rommelmarkt.........

Vrijdag 10 en zaterdag 11 november organiseert de Protestantse Gemeente De Rank voor de 27-ste keer in successie haar jaarlijkse rommelmarkt.

Aansluitend aan de rommelmarkt wordt een veiling georganiseerd met een aantrekkelijk aanbod van leuke, aparte, mooie en zeldzame voorwerpen of attracties.

De opbrengst van de rommelmarkt komt ten goede aan de Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep en verschillende goede doelen.

De openingstijden zijn op vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. De veiling is vanaf 15.30 uur.

november 1, 2017

Zondag 5 november organiseert Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer een uitvaartbraderie. In het gebouw aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep worden diverse kraampjes ingericht, waar ondernemers uit de omgeving uitvaartproducten presenteren......

Zondag 5 november organiseert Crematorium en Uitvaartcentrum Haarlemmermeer een uitvaartbraderie. In het gebouw aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep worden diverse kraampjes ingericht, waar ondernemers uit de omgeving uitvaartproducten presenteren.

 Zoals gedenkstenen, rouwbloemstukken en memorabilia voor de as, fotografie, vervoer naar de uitvaart, nalatenschappen en rouwverwerking. Ook worden er rondleidingen gegeven door het hele gebouw.

De uitvaartbraderie begint 5 november om 10 uur en eindigt om 4 uur. De entree is gratis.