MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep.

april 24, 2018

Jeugdland Nieuw-Vennep is tijdens de meivakantie de hele week open. Maandag 30 april, dinsdag 1 en woensdag 2 mei is er de Huttenbouw Driedaagse.......

Jeugdland Nieuw-Vennep is tijdens de meivakantie de hele week open. Maandag 30 april, dinsdag 1 en woensdag 2 mei is er de Huttenbouw Driedaagse.

Tijdens de Huttenbouw Driedaagse kunnen kinderen voor de entreeprijs van € 2,- per dag hutten bouwen.

Ouders en familie mogen tot 12.00 uur meehelpen.

Er is een deejay aanwezig voor de muzikale omlijsting. Op maandag en dinsdag worden er pannenkoeken gebakken, op woensdag mogen marshmallows worden geroosterd op het kampvuur.

april 24, 2018

De beeltenis van Baron van Verschuer, die vorige maand als derde polderfiguur op een voetstuk is gezet in PARK21 aan de Rijnlanderweg, kan daar hoogstwaarschijnlijk blijven staan.......

De beeltenis van Baron van Verschuer, die vorige maand als derde polderfiguur op een voetstuk is gezet in PARK21 aan de Rijnlanderweg, kan daar hoogstwaarschijnlijk blijven staan.

Dat zei wethouder Tom Horn gisteravond tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag.

Hij reageerde op vragen van CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee, die bang is dat het object in de weg kan staan wanneer de Duinpolderweg als verdubbelde Bennebroekerweg wordt aangelegd.

april 23, 2018

Een automobilist is zondagmorgen tegen een hondenpoepbak en een verkeersbord tot stilstand gekomen. Het ongeval gebeurde op de hoek van de Componistenweg en Bramerveld in Nieuw-Vennep......

Een automobilist is zondagmorgen tegen een hondenpoepbak en een verkeersbord tot stilstand gekomen.

Het ongeval gebeurde op de hoek van de Componistenweg en Bramerveld in Nieuw-Vennep.

De bestuurder nam vermoedelijk de bocht te ruim.

De politie nam de bestuurder een blaastest af.

Daarbij werd duidelijk dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. Hij is meegenomen voor een uitgebreide ademanalyse op het politiebureau.

De beschadigde auto is door de bergingsdienst van het straatmeubilair getakeld en afgevoerd.
 

april 23, 2018

Zondagavond raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op de rotonde in de Schoolstraat in Nieuw-Vennep, ter hoogte van de Doorbraak.......

Zondagavond raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op de rotonde in de Schoolstraat in Nieuw-Vennep, ter hoogte van de Doorbraak.

De automobilist zag de vrouw, die op een elektrische fiets reed, bij het oprijden van de rotonde over het hoofd.

De vrouw kwam ten val en brak hierbij vermoedelijk haar pols.

Ze is voor verdere behandeling meegenomen met de ambulance naar het ziekenhuis.
 

april 17, 2018

Zondag 22 april vindt de negentiende Venniper Koninginnerit plaats. Dit jaar verschijnen er ruim 130 auto's van 40 jaar en ouder aan de start in Nieuw-Vennep......

Zondag 22 april vindt de negentiende Venniper Koninginnerit plaats. Dit jaar verschijnen er ruim 130 auto's van 40 jaar en ouder aan de start in Nieuw-Vennep.

Samen met Rabobank Regio Schiphol besteedt de Venniper Koninginnerit dit jaar aandacht aan het aspect duurzaamheid.

Als symbool daarvan staat de Nuna7, in 2017 winnaar Solar Challenge in Australië, bij de finish geparkeerd.

Leden van het Nuon Solar Team zijn aanwezig en zullen rond 14.30 uur en 17.00 uur een presentatie geven.

april 9, 2018

Judoschool Judo Yushi uit Nieuw-Vennep heeft goed gepresteerd op het NK tot 15 jaar met een tweede plaats voor Tom Duivenoorden en een derde plaats voor Maira Medema........

Judoschool Judo Yushi uit Nieuw-Vennep heeft goed gepresteerd op het NK tot 15 jaar met een tweede plaats voor Tom Duivenoorden en een derde plaats voor Maira Medema.

Tom won in de klasse tot 55 kg vier partijen op rij met een houdgreep. In de finale tegen Romec Schneider stond Tom met wazari voor, maar kon hij het punt niet over de streep trekken.

Maira reikte tot de halve finale, waarin ze verloor van Julie Beurskens met een schouderworp. De strijd om brons tegen Maud Lavrijssen besliste Maira vervolgens met uchi-mata.
 

april 6, 2018

Een man uit Nieuw-Vennep is donderdag aangehouden, omdat hij iemand op de Zuiderdreef had bedreigd met een vuurwapen. De dader is op een scooter weggereden.......

Een man uit Nieuw-Vennep is donderdag aangehouden, omdat hij iemand op de Zuiderdreef had bedreigd met een vuurwapen. De dader is op een scooter weggereden.

Agenten zagen de man op de Luzernstraat naast zijn scooter staan. Met zijn handen duidelijk in het zicht moest de man op het midden van de weg op zijn knieën gaan zitten, waarna hij zonder geweld kon worden geboeid.

Op de treeplank van de scooter lagen een alarmpistool en munitie. De politie onderzoekt de aanleiding voor de bedreiging.

Bron: Haarlems Dagblad
 

april 4, 2018

Woensdag 11 april geeft klimaatspecialist en winddeskundige Ine Wijnant een lezing over klimaatverandering in Het Trefpunt in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP – Woensdag 11 april geeft klimaatspecialist en winddeskundige Ine Wijnant een lezing over klimaatverandering in Het Trefpunt in Nieuw-Vennep.

Wijnant is meteoroloog bij het KNMI en betrokken bij onderzoek naar de gevolgen van klimaatopwarming.

Zij legt die avond o.a. uit wat we in het westen van Nederland kunnen verwachten aan wind, storm en regen.

Aan de hand van filmpjes en cijfermateriaal probeert zij die vragen te beantwoorden.

De avond begint om 20.00 uur en Het Trefpunt is te vinden aan de Hoofdweg 1318 in Nieuw-Vennep.

april 4, 2018

De Verkeersveiligheidscampagne “Op voeten en fietsen naar school” van de Vervoerregio Amsterdam is er om ouders aan te moedigen hun kinderen met de fiets of te voet naar school te brengen.......

De Verkeersveiligheidscampagne “Op voeten en fietsen naar school” van de Vervoerregio Amsterdam is er om ouders aan te moedigen hun kinderen met de fiets of te voet naar school te brengen.

Portefeuillehouder Verkeer van de Vervoerregio en wethouder in Haarlemmermeer Derk Reneman verzorgde dinsdag bij de start van de campagne samen met Haarlemmermeers raadslid Mieke Booij een les op de Antoniusschool in Nieuw-Vennep.

maart 20, 2018

Donderdag 5 april tussen 2 en half 4 ’s middags organiseert Adamas Inloophuis een inloopuur voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker......

Donderdag 5 april tussen 2 en half 4 ’s middags organiseert Adamas Inloophuis een inloopuur voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker.

Tijdens het inloopuur is Marlies Bakker, verpleegkundig specialist oncologie, aanwezig om vragen te beantwoorden. Neuropathie kan ontstaan door de behandeling van kanker.

Meestal zijn de klachten prikkels of tintelingen, doofheid of veranderd gevoel in handen of voeten. Daarnaast komen kramp en verlies van spierkracht voor.

maart 20, 2018

Tijdens het kampioenschap van Noord-Holland hebben vijf judoka’s van Judo Yushi uit Nieuw-Vennep zich geplaatst voor het NK tot 15 jaar......

Tijdens het kampioenschap van Noord-Holland hebben vijf judoka’s van Judo Yushi uit Nieuw-Vennep zich geplaatst voor het NK tot 15 jaar.

Afgelopen zondag werden Tom Duivenvoorden, Maira Medema en Estrella Otte “Kampioen van Noord-Holland”.

Omdat er 5 judoka’s aan het NK mogen meedoen, zijn ook Lieke van Lierop en Nora de Smit van Judo Yushi geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

Dat wordt op 7 april in het Groningse Leek gehouden.
 

maart 14, 2018

Op zondag 22 april is weer de jaarlijkse Venniper Koninginnerit, een spektakel met 130 klassieke auto’s. Belangstellenden die willen deelnemen met een auto van 40 jaar of ouder kunnen zich hiervoor aanmelden......

Op zondag 22 april is weer de jaarlijkse Venniper Koninginnerit, een spektakel met 130 klassieke auto’s.

Belangstellenden die willen deelnemen met een auto van 40 jaar of ouder kunnen zich aanmelden via de vernieuwde website www.vkrit.nl.

Dat kan voor de sport- of tourklasse. Uiteraard wordt er weer gezorgd voor een goede lunch en versnaperingen voor onderweg.

Op 17 maart wordt er een workshop navigeren georganiseerd voor wie meer wil leren over kaartlezen.

maart 13, 2018

De gemeente heeft het ontwerp bestemmingsplan voor Margaretha’s Hoeve in Nieuw-Vennep ter inzage gelegd.......

De gemeente heeft het ontwerp bestemmingsplan voor Margaretha’s Hoeve in Nieuw-Vennep ter inzage gelegd.

De uit 1880 stammende hoeve aan de Hoofdvaart-westzijde krijgt een nieuw leven

Op het land wil bouwbedrijf Thunnissen 28 tot 30 woningen bouwen en het in gebruik nemen van de bestaande monumentale stolpboerderij voor kleinschalige zorg voor ouderen.

Het plan ligt de komende zes weken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp.

maart 13, 2018

Groei & Bloei organiseert dinsdag 20 maart een lezing onder de titel ‘De schoonheid van de Lente’. Henny de Wilt, in het dagelijks leven hovenier op kasteel Sypestein, verzorgt de presentatie......

Groei & Bloei organiseert dinsdag 20 maart een lezing onder de titel ‘De schoonheid van de Lente’. Henny de Wilt, in het dagelijks leven hovenier op kasteel Sypestein, verzorgt de presentatie.

Geïllustreerd met veel beeldmateriaal wordt de blik gericht op het herstel van de natuur na de winterperiode en de lente zich in tal van vormen en kleuren weer aandient.

De avond wordt georganiseerd in wijkgebouw Linquenda, gelegen aan Oostmoor in Nieuw-Vennep. Aanvang 8 uur 's avonds. De toegang is gratis.
 

maart 10, 2018

In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een Poolse auto staande bij een bedrijventerrein op de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep......

In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een Poolse auto staande bij een bedrijventerrein op de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep.

Bij controle bleek de bestuurder voor 2400 euro aan boetes open te hebben staan, die hij niet kon voldoen. De bestuurder en zijn bijrijder mochten de weg om die reden niet met de auto vervolgen.

De bijrijder, die de eigenaar van de auto bleek te zijn, begreep niets van de situatie. De politie zegt voertuigen buiten gebruik te mogen stellen als de bestuurder openstaande boetes niet onmiddellijk betaalt.
 

maart 10, 2018

De nieuwe eigenaar van het voormalige Restaurant d’Oude Molen aan de Madeliefstraat in Nieuw-Vennep heeft een omgevingsvergunning aangevraagd, om één woning op het perceel te mogen vestigen.......

De nieuwe eigenaar van het voormalige Restaurant d’Oude Molen aan de Madeliefstraat in Nieuw-Vennep heeft een omgevingsvergunning aangevraagd, om één woning op het perceel te mogen vestigen.

Dit bevestigde het college van B&W naar aanleiding van eerdere vragen van de fractie van de HAP.

Het gaat niet om een wijziging van het bestemmingsplan, maar een aanvraag om van de horecabestemming te mogen afwijken.

Er komt dus geen appartementencomplex, hoewel dat verhaal de ronde deed.

maart 7, 2018

Ter voorbereiding op de EK 2019 kwalificatiewedstrijd tegen Jong Andorra zal Jong Oranje een training afwerken op het complex van FC VVC in Nieuw-Vennep. Dat meldt voetbalwebsite 433 magazine.....

Ter voorbereiding op de EK 2019 kwalificatiewedstrijd tegen Jong Andorra zal Jong Oranje een training afwerken op het complex van FC VVC in Nieuw-Vennep. Dat meldt voetbalwebsite 433 magazine.

 De selectie van bondscoach Art Langerer maakt op 24 maart gebruik van de accommodatie van de voetbalclub in de noordrand van het dorp.

De wedstrijd tegen Andora is drie dagen later. De training begint om 14.45 uur en publiek is van harte welkom. Na afloop zijn de spelers van Jong Oranje beschikbaar voor foto’s en handtekeningen.
 

maart 6, 2018

De politie waarschuwt voor oplichters aan de deur in Haarlemmermeer. Vorige week werd een 76-jarige inwoner van Nieuw-Vennep de dupe van een laffe babbeltruc.....

De politie waarschuwt voor oplichters aan de deur in Haarlemmermeer. Vorige week werd een 76-jarige inwoner van Nieuw-Vennep de dupe van een laffe babbeltruc.

Een onbekende man belde aan en vertelde de bejaarde bewoner dat hij op visite kwam bij de buurvrouw, maar dat die niet thuis was.

Hij zei erg nodig naar het toilet te moeten en vroeg of hij even gebruik mocht maken van het toilet van de bejaarde bewoner.

februari 26, 2018

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie ter hoogte van de afrit Nieuw-Vennep op de A4 een waarschuwingsschot moeten lossen......

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie ter hoogte van de afrit Nieuw-Vennep op de A4 een waarschuwingsschot moeten lossen.

Eerder die nacht probeerden agenten de auto te controleren. De bestuurder ging er, als reactie hierop, met hoge snelheid vandoor.

Bij de afrit Nieuw-Vennep op de A4 vloog de auto uit de bocht. Vervolgens vluchtte de bestuurder van de auto te voet verder.

Na het lossen van een waarschuwingsschot staakte de man zijn vluchtpoging.

februari 23, 2018

Donderdagavond kreeg de politie melding van mishandeling. Een 35-jarige man in Nieuw-Vennep zou zijn vriendin mishandeld hebben.........

Donderdagavond kreeg de politie melding van mishandeling. Een 35-jarige man in Nieuw-Vennep zou zijn vriendin mishandeld hebben.

De man ging er vandoor op een gestolen scooter, maar met behulp van de opgeroepen politiehelikopter kon hij worden aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek hij bovendien onder invloed van alcohol en cocaïne.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Haarlems Dagblad
 

februari 21, 2018

In de voorjaarsvakantie, van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart, organiseert het nieuwe Nederlandse Transport Museum in Nieuw Vennep ‘Open Middagen’......

In de voorjaarsvakantie, van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart, organiseert het nieuwe Nederlandse Transport Museum in Nieuw Vennep ‘Open Middagen’.

Elke vakantiedag is het museum open en zijn er om 14:00 én 15:00 uur rondleidingen. Bovendien kan er met een historische bus rondgereden worden.

Het museum is nog volop in opbouw. De officiële opening staat in de meivakantie gepland. De organisatoren spreken bij deze tijdelijke openstelling dan ook van een momentopname.

februari 21, 2018

Ontwikkelaar MEER Vastgoed start begin april met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het Medisch Maatschappelijk Centrum aan de Doorbraak, achter de Schoolstraat in Nieuw-Vennep......

Ontwikkelaar MEER Vastgoed start begin april met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het Medisch Maatschappelijk Centrum aan de Doorbraak, achter de Schoolstraat in Nieuw-Vennep.

Aansluitend starten de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting wordt het centrum in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

In het Medisch Maatschappelijk Centrum komen onder meer huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten, wijkzorg en een apotheek.

De nieuwbouw maakt deel uit van het project De Nieuwe Kom nabij het centrum van het dorp.

februari 20, 2018

Op zaterdag 3 maart speelt Nadja Filtzer haar succesvolle voorstelling Vive Piaf in Nieuw-Vennep. Het programma gaat over het intense en ontroerende leven van de Grand Dame van het Franse Chanson, Edith Piaf.......

Op zaterdag 3 maart speelt Nadja Filtzer haar succesvolle voorstelling Vive Piaf in Nieuw-Vennep.

Het programma gaat over het intense en ontroerende leven van de Grand Dame van het Franse Chanson, Edith Piaf.

Met chansons als ‘La Vie en Rose’ en ‘Milord’ maar ook met eigen vertalingen en onbekende juweeltjes volgt ze het kronkelige pad van Piaf’s leven in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw, langs Parijse bordelen naar uitverkochte concertzalen.

februari 20, 2018

TenneT is vorige week maandag gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding.......

TenneT is vorige week maandag gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding.

Onderdeel van het project is het afbreken van de bestaande 150 kV hoogspanningsverbinding die loopt tussen het hoogspanningsstation Vijfhuizen en Lisserbroek.

Er worden in de aanloop naar het broedseizoen maatregelen genomen, zodat broedende vogels zich niet gaan nestelen en verstoord worden in het werkgebied.

Het fiets- en voetgangerspad parallel aan de Driemerenweg is om veiligheidsredenen voor een jaar afgesloten.