MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuws

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

oktober 22, 2018

Afgelopen tien jaar is de hotelcapaciteit rond Schiphol flink gegroeid.....

Afgelopen tien jaar is de hotelcapaciteit rond Schiphol flink gegroeid.

Er zijn sinds 2008 elf nieuwe hotels bijgekomen waardoor de capaciteit is flink gestegen. Namelijk met zo’n ruim 2600 kamers.

In 2018 steeg het aantal kamers met elf procent ten opzichte van 2017. Dit is vooral te danken aan het nieuwe Corendon Village Hotel langs de A4. Door dit hotel kwamen er bijna 700 kamers bij.

Volgend jaar wordt ook uitbreiding van het hotelaanbod rondom Schiphol verwacht.
 

oktober 22, 2018

Locoburgemeester Haarlemmermeer John Nederstigt gaat donderdag 25 oktober mevrouw Trientje Bax-Hazenberg bezoeken.....

Locoburgemeester Haarlemmermeer John Nederstigt gaat donderdag 25 oktober mevrouw Trientje Bax-Hazenberg bezoeken.

Dit doet hij omdat zij die dag 100 jaar wordt.

Mevrouw Bax heeft vroeger in de politiek gezeten als lid van de PvdA.

Zij was verder actief voor het lokale buurtgenootschap Venneperweg, het tegenwoordige Beinsdorp. Ze heeft er mede voor gezorgd dat er een dorpshuis is gekomen.
 

oktober 22, 2018

Doordat het aantal bezoekers verminderde, hierdoor daalde ook het aantal vrijwilligers. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie voor begin 2019.......

Het Repair Café Nieuw-Vennep gaat tijdelijk dicht.

Doordat het aantal bezoekers verminderde, hierdoor daalde ook het aantal vrijwilligers. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie voor begin 2019.

Velen zeggen dat de reden van het verminderen van de bezoekers is dat het café ver uit de loop zit.

Het bestuur van de Haarlemmermeerse Repair Cafés besloot daarom tijdelijk te stoppen in Linquenda en naar een betere locatie te kijken.

oktober 22, 2018

Op de Hoofddorpse scholen Klavertje 4 en De Brandaris is vorige week het startsein gegeven voor ‘Sportland komt naar je toe”, het winnende idee van de Kinderraad.....

Op de Hoofddorpse scholen Klavertje 4 en De Brandaris is vorige week het startsein gegeven voor ‘Sportland komt naar je toe”, het winnende idee van de Kinderraad.

Wethouder Marjolein Steffens en kinderburgemeester Julia Pieters lanceerden het sportmoment.

Het idee van deze sportdag voor meerdere scholen is door Sportservice Haarlemmermeer georganiseerd.

In plaats van één sportdag, zijn er nu meerdere sportmomenten die worden gehouden op de scholen die zich hiervoor aanmelden.

oktober 21, 2018

Jeroen Griekspoor ontvangt vandaag Christine Veling, de voorzitter van de Seniorenvereniging HLMRMEER NOORD en Piet Schouten van Groen Links Haarlemmermeer……

Jeroen Griekspoor presenteert op vanmiddag tussen 12 en 1 uur “MeerMagazine” op MeerRadio.

In het eerste halfuur praat hij met Christine Veling, de voorzitter van de Seniorenvereniging HLMRMEER NOORD over het verkiezingsdebat over het seniorenbeleid op 5 november 2018 in buurtcentrum De Amazone, Mathilde Wibautstraat 21, Toolenburg-Oost in Hoofddorp. Dit voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november.

oktober 20, 2018

De bouw van 700 woningen in de nieuwe wijk Schuilhoeve in Badhoevedorp is een stuk dichterbij gekomen.....

De bouw van 700 woningen in de nieuwe wijk Schuilhoeve in Badhoevedorp is een stuk dichterbij gekomen.

Eerder hield de Raad van State het plan tegen, omdat er te weinig maatregelen waren getroffen om grondlawaai van vliegtuigen tegen te gaan.

Wethouder Reneman noemt het nu voorliggende bestemmingsplan het best onderbouwde ooit. Een grote vernieuwing in het plan is dat een aantal woningen wordt voorzien van zogenoemde dove (geluidsluwe) gevels.

oktober 20, 2018

De Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande wordt opnieuw ingericht met onder meer vrijliggende fietspaden......

De Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande wordt opnieuw ingericht met onder meer vrijliggende fietspaden, een rotonde op de kruising met de Molenaarslaan en zogeheten as-verspringingen.

Het voorstel heeft de instemming van de door de gemeente ingestelde klankbordgroep.

Wethouder Reneman geeft aan dat de laan een stuk overzichtelijker en veiliger wordt dan in de huidige situatie. In het voorstel blijft wel de R-net-buslijn 341 over de laan rijden.

Het is nu aan de gemeenteraad om het plan definitief goed te keuren. De aanbesteding staat gepland voor midden 2019.

oktober 20, 2018

Haarlems Dagblad komt in samenwerking met het Algemeen Dagblad met een eigen stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november......

Haarlems Dagblad komt in samenwerking met het Algemeen Dagblad met een eigen stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november.

De redactie heeft dertig lokale stellingen bedacht, waarop alle twaalf deelnemende politieke partijen hun standpunten hebben gegeven.

Het gaat om actuele zaken die in de huidige gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude spelen, maar ook over beslissingen die moeten worden genomen voor de toekomst.

oktober 20, 2018

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat dat er meer wegen, fietspaden en busbanen moeten komen om de bereikbaarheid goed te houden.....

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat dat er meer wegen, fietspaden en busbanen moeten komen om de bereikbaarheid goed te houden.

De metro van Amsterdam moet worden doorgetrokken naar Hoofddorp.

Dit sluit aan op de visie van de Metropoolregio Amsterdam. Haarlemmermeer geeft aan dat een overkoepelend beleid voor alle vervoersmiddelen nodig is om een goede bereikbaarheid te waarborgen.

Ook moet er gekeken worden naar een grotere ringweg om Hoofddorp, omdat de maximale capaciteit van de huidige Ring Hoofddorp bereikt is.

oktober 20, 2018

Het water in zowel de boezem als in alle polders wordt nauwkeurig op een vast peil gehouden. In de zomer staat het water iets hoger, omdat er door het gras, de bomen en de planten meer vraag naar grondwater is......

Het water in zowel de boezem als in alle polders wordt nauwkeurig op een vast peil gehouden. In de zomer staat het water iets hoger, omdat er door het gras, de bomen en de planten meer vraag naar grondwater is.

Normaal gezien gaat het Hoogheemraadschap van Rijnland al in september van het zomerpeil over naar lagere winterpeil, maar door het aanhoudende mooie weer en de droogte in Nederland werd dat moment uitgesteld.

oktober 19, 2018

Gemeente Haarlemmermeer zou om zoveel mogelijk schade te beperken het beoogde bedrijvengebied in Badhoevedorp-Zuid alsnog moeten laten ontwikkelen......

Gemeente Haarlemmermeer zou om zoveel mogelijk schade te beperken het beoogde bedrijvengebied in Badhoevedorp-Zuid alsnog moeten laten ontwikkelen.

Dat zegt adviseur Ben Ottens van gebiedsontwikkelaar Chipshol in reactie op het vonnis van de rechtbank in Amsterdam in de zaak van TeleVerde tegen de gemeente.

De rechters hebben vastgesteld dat de gemeente een rechtsgeldige toezegging hebben gedaan om de grond in Badhoevedorp-Zuid te mogen ontwikkelen. Deze toezegging is nooit nagekomen.

oktober 19, 2018

Nadat afgelopen week de lokale partij HAP het verkiezingsprogramma voor 2019 -2022 bekend gemaakt heeft, zijn van alle deelnemende partijen de programma’s bekend......

Nadat afgelopen week de lokale partij HAP het verkiezingsprogramma voor 2019 -2022 bekend gemaakt heeft, zijn van alle deelnemende partijen de programma’s bekend.

Het gaat om de verkiezingen van 21 november 2018 voor de gemeenteraad voor de nieuwe gefuseerde gemeente Haarlemmermeer.

Alle programma’s staan overzichtelijk op de site: haarlemmermeer.nl/verkiezingen.

Om het voor de kiezers eenvoudiger te maken komt de gemeente eind oktober ook nog met de digitale stemhulpen van Kieskompas en Stemwijzer.
 

oktober 19, 2018

In het Spaarne Gasthuis Hoofddorp is op vrijdag 26 oktober de bijeenkomst ‘Gezond eten en bewegen. Hoe start ik en hoe houd ik het vol?’.....

In het Spaarne Gasthuis Hoofddorp is op vrijdag 26 oktober de bijeenkomst ‘Gezond eten en bewegen. Hoe start ik en hoe houd ik het vol?’

Dit is bedoeld voor mensen met kanker en hun naasten. Het is een onderdeel van het programma voor een gezondere leefstijl.

Een gezondere leefstijl zorgt voor een sneller herstel en kan meewerken aan het voorkomen of terugkomen van kanker.

Onder andere zullen Ricardo Wakker of Mirjam Groen en Nikita Buis hierover spreken.

Aanmelden is verplicht en kan via www.spaarnegasthuis.nl.
 

oktober 19, 2018

Op 94-jarige leeftijd is Chipshol-oprichter Jan Poot overleden, die bij Schiphol ten zuiden van Badhoevedorp hightechbedrijven, woningen en kantoren wilde bouwen.....

Op 94-jarige leeftijd is Chipshol-oprichter Jan Poot overleden, die bij Schiphol ten zuiden van Badhoevedorp hightechbedrijven, woningen en kantoren wilde bouwen.

Poot had succes met zijn bedrijf Eurowoningen, en de ontwikkeling van een skidorp in Frankrijk, maar schuwde bij zijn - nooit tot stand gekomen - Airport City-project niet om met krantenadvertenties zijn visie te delen en daarbij regelmatig op de man te spelen.

oktober 19, 2018

Lady Bird is vrijdagavond 26 oktober in Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep te zien......

Lady Bird is vrijdagavond 26 oktober in Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep te zien.

De film legt zowel humor als drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijken meer op elkaar dan ze denken.

De film werpt een indringende blik op relaties, idealen en de schoonheid van een plek die thuis genoemd mag worden.

Filmhuis Pier K is onderdeel van Pier K, centrum voor kunst en cultuur en is gevestigd aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.

oktober 19, 2018

In de vroege vrijdagmorgen hield de politie drie mannen aan die kort daarvoor inbraken in een horecapand aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp......

In de vroege vrijdagmorgen hield de politie drie mannen aan die kort daarvoor inbraken in een horecapand aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp.

Bij aankomst van de politie bleken de mannen er al met een personenauto vandoor te zijn. De politie vond de rijdende auto en gaf de bestuurder een stopteken, maar die ging er op hoge snelheid vandoor.

Na een achtervolging reden de verdachten zich in Haarlem klem in een doodlopende straat en gingen er rennend vandoor.

oktober 19, 2018

Medewerkers van Menzies World Cargo op Schiphol krijgen de door hen gewenste loonsverhoging......

Medewerkers van Menzies World Cargo op Schiphol krijgen de door hen gewenste loonsverhoging.

Het bedrijf Menzies World Cargo zorgt voor de vrachtafhandeling van diverse luchtvaartmaatschappijen op Schiphol.

Eerder waren er stakingen nodig om een akkoord af te dwingen. Volgens vakbond FNV verliepen de CAO-gesprekken moeizaam.

De 350 werknemers krijgen nu twee keer een loonsverhoging van drie procent en in november en februari een eenmalige uitkering van vijfhonderd euro.

oktober 19, 2018

Het eerste herenteam van MeerSquash is het nieuwe squashseizoen in de DPD Heren Eredivisie begonnen met een overwinning......

Het eerste herenteam van MeerSquash is het nieuwe squashseizoen in de DPD Heren Eredivisie begonnen met een overwinning.

Hoofddorper Tom Schreurs verloor onder andere een aantal wedstrijden, zoals tegen de Argentijn Rodrigo Obregon.

Duitse Tim Weber en Bart Ravelli zorgden voor de overwinning voor MeerSquash.

Woensdag 7 november staat de volgende speelronde op het programma in de DPD Heren Eredivisie. De Hoofddorpers spelen dan uit tegen Victoria Rotterdam.

oktober 19, 2018

Gemeenteraad Haarlemmermeer worstelde donderdagavond opnieuw met de onteigening van twee winkelpanden aan de Concourslaan in Hoofddorp, om grootschalige detailhandel mogelijk te maken......

Gemeenteraad Haarlemmermeer worstelde donderdagavond opnieuw met de onteigening van twee winkelpanden aan de Concourslaan in Hoofddorp, om grootschalige detailhandel mogelijk te maken.

Het voorstel tot onteigening werd gedaan, omdat een wethouder al in 2011 die toezegging deed aan de projectontwikkelaar. Wel zijn alle partijen voorstander van snelle uitvoering van de renovatie van de Concourslaan.

De raad vindt onteigening een zwaar middel, omdat het ingediende plan van de ondernemers Khemai en Bakker binnen de renovatieplannen zou passen.

oktober 19, 2018

Bij een steekpartij in een woning aan het Savelsbos in Hoofddorp is donderdagavond een 46-jarige man gewond geraakt......

Bij een steekpartij in een woning aan het Savelsbos in Hoofddorp is donderdagavond een 46-jarige man gewond geraakt.

De bewoonster van het huis zag bij thuiskomst de voordeur openstaan en vond haar man met een ernstige steekwond.

Politie, ambulances en een traumateam kwamen naar de woning. Na eerste hulp moest de man met spoed naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster is de toestand van de man stabiel.

oktober 18, 2018

In de garagebox van bewoners van de Irene Vorrinkstraat in Hoofddorp is een mogelijke explosie voorkomen......

In de garagebox van bewoners van de Irene Vorrinkstraat in Hoofddorp is een mogelijke explosie voorkomen.

In de box lag namelijk een partij vuurwerk die volgens de politie voor een enorme explosie had kunnen zorgen.

Dit vuurwerk werd door een voorbijganger ontdekt omdat hij een sterke wietlucht rook, en dit aan de politie doorgaf.

Agenten gingen er met een warmtecamera op af en troffen ongeveer dertig wietplanten aan en 275 kilo vuurwerk, waarvan 75 kilo mortierbommen. De explosiekracht van dit vuurwerk wordt vergeleken met een granaat.