MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuws

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

november 20, 2017

De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek. Zondagochtend rond kwart voor twee stond daar een auto in brand......

De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek. Zondagochtend rond kwart voor twee stond daar een auto in brand.

Een tweede auto raakte beschadigd door de brand. De brandweer heeft het vuur geblust.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk gaat het om brandstichting.

De politie zoekt getuigen. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 20, 2017

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld......

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld. 

Meijer postte een foto van het groen duo. Hij kreeg direct veel bijval van zijn volgers op sociale media.

Volgens organisator Hoofddorp Winkelstad heeft het helemaal niets met die discussie te maken.

Het was volgens woordvoerster Sonja Olthuis alom bekend, dat het om twee tuinpieten ging, die het groene van de polder symboliseren.

november 20, 2017

Een Boeing 777-300 van KLM is maandagochtend tijdens een vlucht van Kaapstad naar Schiphol uitgeweken naar Nice. De piloten kregen een brandmelding uit het ruim en besloten zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde luchthaven te vliegen.......

Een Boeing 777-300 van KLM is maandagochtend tijdens een vlucht van Kaapstad naar Schiphol uitgeweken naar Nice.

De piloten kregen een brandmelding uit het ruim en besloten zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde luchthaven te vliegen.

Het toestel was al ruim negen uur onderweg toen de piloten de brandmelding kregen.

Daarop besloten zij zo snel mogelijk uit te wijken.

De Boeing vloog op dat moment boven de Middellandse Zee. De piloten zetten het toestel veilig op de luchthaven van Nice aan de grond. Na inspectie bleek sprake te zijn van vals alarm.

november 20, 2017

Vorige week vrijdag rond middernacht is een taxichauffeur het slachtoffer geworden van een beroving. Dit gebeurde op de Vuursteen in Hoofddorp......

Vorige week vrijdag rond middernacht is een taxichauffeur het slachtoffer geworden van een beroving. Dit gebeurde op de Vuursteen in Hoofddorp.

De chauffeur had de daders rond half twaalf als klanten opgepikt vanaf het Gulden Winckelplantsoen in Amsterdam.

De drie mannen wilden naar Hoofddorp. Bij het afrekenen ging het mis en werd de chauffeur aangevallen.

Daarbij kreeg de chauffeur klappen tegen zijn hoofd.

november 18, 2017

Van dinsdag 21 november tot en met vrijdag 24 november vindt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein het jaarlijkse Mediafestival plaats......

Van dinsdag 21 november tot en met vrijdag 24 november vindt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein het jaarlijkse Mediafestival plaats.

Het Mediafestival wordt georganiseerd binnen de Week van de Mediawijsheid en heeft dit jaar het thema: Hack or be Hacked, codeer en decodeer jezelf en de wereld.

Gedurende vier dagen bezoeken meer dan 1.000 leerlingen van het primair- en voorgezet onderwijs uit Haarlemmermeer Het Cultuurgebouw om alles te weten te komen over de digitale wereld van de toekomst.

Het Mediafestival is niet voor het publiek toegankelijk.

november 18, 2017

De Nieuwe Bennebroekerweg is van 27 november tot en met 8 december aanstaande afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen tussen de Hoofdweg en de rotonde bij Floriande......

De Nieuwe Bennebroekerweg is van 27 november tot en met 8 december aanstaande afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen tussen de Hoofdweg en de rotonde bij Floriande.

Dat is het gevolg van werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde en de plaatsing van geluidschermen bij de nieuwe wijk Zuiderhoeven. Verkeer kan de omleidingsroutes volgen die zijn aangegeven op borden.

De weg is overigens sinds 16 oktober 2017 al afgesloten voor verkeer dat van oost naar west – in de richting Zwaanshoek - rijdt.

november 18, 2017

Dinsdag 21 november behandelt de Raad van State het beroep dat drie personen hebben aangetekend tegen het bestemmingsplan voor het centrum van Zwanenburg......

Dinsdag 21 november behandelt de Raad van State het beroep dat drie personen hebben aangetekend tegen het bestemmingsplan voor het centrum van Zwanenburg.

Het nieuwe dorpshart met sporthal en dorpshuis is een langgekoesterde wens van veel Zwanenburgers.

De plannen en ontwerpen liggen al geruime tijd klaar, maar of het er ook van gaat komen is nu aan de Raad van State.

november 18, 2017

D66 Haarlemmermeer organiseert woensdag 22 november een bijeenkomst rond het thema ‘Onderwijs, Werk en Inkomen en Zorg. Tijdens deze avond wil de partij met haar leden en belangstellenden brainstormen aan de hand van een aantal stellingen.......

D66 Haarlemmermeer organiseert woensdag 22 november een bijeenkomst rond het thema ‘Onderwijs, Werk en Inkomen en Zorg. Tijdens deze avond wil de partij met haar leden en belangstellenden brainstormen aan de hand van een aantal stellingen.

Daarnaast wil de lokale afdeling op deze manier de belangrijkste punten van deze thema’s inventariseren.

Dit met het oog op de verkiezingen voor de gemeenteraad in november 2018. De programmacommissie van D66 neemt deze aandachtspunten vervolgens mee bij het opstellen en schrijven van het concept verkiezingsprogramma.

november 18, 2017

Zondagmiddag tussen 12 en 1 uur heeft politiek-redacteur Henk van der Eem in MeerMagazine een uitgebreid gesprek met de vertrekkende burgemeester Theo Weterings.......

Zondagmiddag tussen 12 en 1 uur heeft politiek-redacteur Henk van der Eem in MeerMagazine een uitgebreid gesprek met de vertrekkende burgemeester Theo Weterings.

Openhartig vertelt Weterings waarom hij eigenlijk leraar geschiedenis wilde worden, maar toch economie is gaan studeren. Zijn favoriete muziek komt in de uitzending ook ter sprake.

Verder spreekt Theo Weterings over het toekomstige gemeentehuis; het huis van Haarlemmermeer, de omlegging van de A9, de lokale politieke cultuur en zijn bedenkingen over het gebruik van social media in de lokale politiek.

november 18, 2017

Ricardo Sousa uit Nieuw-Vennep heeft twee gouden medailles veroverd tijdens het wereldkampioenschap kung-fu in China......

Ricardo Sousa uit Nieuw-Vennep heeft twee gouden medailles veroverd tijdens het wereldkampioenschap kung-fu in China.

De 50-jarige topsporter is de eerste landgenoot die ooit van een mondiaal toernooi met twee gouden plakken naar huis kwam.

Sousa hoopt dat zijn prestaties doorwerken in Nederland. Hij vindt dat er te weinig animo voor de sport is in ons land.

Het ontbreekt volgens de wereldkampioen aan aandacht, onder meer in de media.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 17, 2017

Liefst 8 sprekers voeren het woord tijdens de buitengewone raadsvergadering op 23 november ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Weterings.......

Liefst 8 sprekers voeren het woord tijdens de buitengewone raadsvergadering op 23 november ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Weterings.

Onder hen Commissaris der Koning van Noord-Holland Johan Remkes, 3 collega burgemeesters, de voorzitter van het Dorps- en wijkraden overleg Cor Mouwen, wethouder John Nederstigt namens het college en Mieke Booij, namens de gemeenteraad.

november 17, 2017

Op de Leimuiderdijk in Rijsenhout zijn woensdagavond drie mannen van 25, 28 en 31 jaar aangehouden.....

RIJSENHOUT - Op de Leimuiderdijk zijn woensdagavond drie mannen van 25, 28 en 31 jaar aangehouden.

Rond half 9 ’s avonds hoorde de politie over een vechtpartij, waarbij mogelijk een pistool was getrokken.
Ter plekke aangekomen zagen de agenten een auto met drie personen.
Omdat het drietal geen gevolg gaf aan de sommatie de handen te tonen, moesten de agenten in eerste instantie hun pistolen trekken.
Bij de aanhouding van de 28-jarige verdachte moest er ook nog een politiehond aan te pas komen.

november 17, 2017

Bij een ongeval op de kruising Kruisweg met de Prins Bernhardstraat in Hoofddorp is woensdagavond de bestuurster van een fiets gewond geraakt.....

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de kruising Kruisweg met de Prins Bernhardstraat is woensdagavond de bestuurster van een fiets gewond geraakt.

Een auto en een fiets kwamen met elkaar in botsing, toen één van de bestuurders de Prins Bernhardstraat in wilde rijden en de ander eruit.

De fietsster raakte gewond en is na behandeling in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

november 17, 2017

Op begraafplaats Iepenhof in Hoofddorp worden 42 graven geruimd. De graven worden opnieuw uitgegeven.....

HOOFDDORP - Op begraafplaats Iepenhof worden 42 graven geruimd. De graven worden opnieuw uitgegeven.

Gemiddeld worden er op het kerkhof tussen de 20 en 25 mensen per jaar begraven. Met de nieuwe ruimte zou Iepenhof ruim twee jaar vooruit moeten kunnen.

In 2012 werden op Iepenhof al eens 81 graven geruimd. Nu gaat het om veld 2C, rechts van de ingang tegen de Hoofdweg aan.

november 17, 2017

De bewoner van een woning aan de Sperwerstraat in Badhoevedorp heeft woensdagmiddag een inbreker zijn huis uit gejaagd. Hij kwam samen met zijn dochter rond 15.00 uur thuis.......

De bewoner van een woning aan de Sperwerstraat in Badhoevedorp heeft woensdagmiddag een inbreker zijn huis uit gejaagd. Hij kwam samen met zijn dochter rond 15.00 uur thuis.

Ze troffen de inbreker aan in hun woning. Er ontstond een vechtpartij, waarna de inbreker wist te ontvluchten.

De politie zoekt naar mensen die iets gezien hebben. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900 – 8844.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 17, 2017

Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders op vragen van HAP-fractievoorzitter Johan Rip.

De wethouders Derk Reneman en Tom Horn stelden begin oktober bij de presentatie van de begroting 2018, dat er na 2019 ’structurele ramingen’ in de gemeentebegroting zullen worden opgenomen ten behoeve van het honkbalcomplex in Park21. Daar had Rip opheldering over gevraagd.

november 17, 2017

Woensdag 22 november reikt het bestuur van het Schipholfonds tijdens een feestelijke bijeenkomst 43 donaties uit voor een totaal bedrag van 80.937 euro.....

SCHIPHOL - Woensdag 22 november reikt het bestuur van het Schipholfonds tijdens een feestelijke bijeenkomst 43 donaties uit voor een totaal bedrag van 80.937 euro.

Het grootste deel is voor de 37 winnaars van de jeugdronde 2017.
De jeugdronde is georganiseerd voor jeugdleden tussen 6 en 16 jaar oud van sportverenigingen in de omgeving van Schiphol. Zij konden zelf een aanvraag doen voor hun vereniging. Zij ontvangen een totaalbedrag van ruim 53.000 euro.

november 17, 2017

In deze tijd waarin veel belang wordt gehecht aan permanente educatie, wil ook sociale onderneming Paswerk bijdragen aan het up to date houden van de kennis van haar medewerkers.....

CRUQUIUS - In deze tijd waarin veel belang wordt gehecht aan permanente educatie, wil ook sociale onderneming Paswerk bijdragen aan het up to date houden van de kennis van haar medewerkers.
Daartoe krijgen alle medewerkers van Paswerk Schoonmaak opleidingen en cursussen, zoals de SVS Basiscursus Schoonmaak van de landelijke schoonmaakbranche.

De groep medewerkers, die in de regio dagelijks gemeentehuizen, andere kantoren en bedrijfsgebouwen schoonhouden, hebben de eindtoets van een opfriscursus succesvol afgerond en een officieel certificaat ontvangen.

november 17, 2017

Vanaf morgen is de ijsbaan op Winter Village in Hoofddorp open. Dit jaar kunnen inwoners en bezoekers schaatsen in de buitenlucht. Winter Village is opgebouwd op het Raadhuisplein......

Vanaf morgen is de ijsbaan op Winter Village in Hoofddorp open. Dit jaar kunnen inwoners en bezoekers schaatsen in de buitenlucht. Winter Village is opgebouwd op het Raadhuisplein.

De deels uit tenten bestaande accommodatie biedt ook voor de niet schaatsers een uitnodigende winterse sfeer met warme chocolademelk of kaasfondue.

Het concept van Winter Village voorziet volgens de organisatoren in veelzijdige activiteiten op het ijs en goede horecavoorzieningen.

Winter Village Hoofddorp staat op het plein tot en met 14 januari volgend jaar.

november 16, 2017

Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport.
Daar dient het toestel als klaslokaal.

Drie maanden heeft het geduurd om de oude kist in te bouwen. Het MBO College Airport is nu de eerste school met een eigen incheckhal, bagagebanden én vliegtuig.

KLM haalt de komende jaren al de “Jumbo’s” uit haar vloot, omdat de nieuwe generatie vliegtuigen milieuvriendelijker is, minder brandstof verbruikt en minder geluid uitstoot.

november 16, 2017

Op 1 februari volgend jaar vindt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp het Duurzaam Gebouwd Congres plaats........

HOOFDDORP - Op 1 februari volgend jaar vindt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp het Duurzaam Gebouwd Congres plaats. Onderwerp van het congres is all-electric nieuwbouw of in de volksmond ‘#VanGasLos’. Experts uit de bouw- en vastgoedsector komen dan bijeen om invulling te geven aan het thema aardgasloos bouwen. Volgens directeur Wietse Walinga van Duurzaam Gebouwd heeft Haarlemmermeer een duidelijke visie op #VanGasLos en weet de gemeente dat zij nu plannen moet maken om bestaande woningen van het gas te halen.