MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

januari 20, 2018

Op 24 maart a.s. wordt door zes lokale omroepen, MeerRadio, Radio Aalsmeer, RTV Amstelveen, Rick FM (Uithoorn), JammFM (Ouderkerk a/d Amstel) en radio Tulipa (ziekenhuis Amstelland) actie gevoerd t.b.v. de Stichting Living Memories onder de naam Let's Make Memories.......

Op 24 maart a.s. wordt door zes lokale omroepen, MeerRadio, Radio Aalsmeer, RTV Amstelveen, Rick FM (Uithoorn), JammFM (Ouderkerk a/d Amstel) en radio Tulipa (ziekenhuis Amstelland) actie gevoerd t.b.v. de Stichting Living Memories onder de naam Let's Make Memories.

januari 20, 2018

Provincie Noord-Holland en gemeente Haarlemmermeer houden op 1 februari de 9e editie van het Duurzaam Gebouwd Congres in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp......

Provincie Noord-Holland en gemeente Haarlemmermeer houden op 1 februari de 9e editie van het Duurzaam Gebouwd Congres in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Wethouder van duurzaamheid John Nederstigt vertelt op het congres hoe Haarlemmermeer van het gas af kan. Verdere aspecten van de energietransitie zijn bewonerscommunicatie, de woonomgeving van de toekomst en circulaire economie in gasloos wonen.

januari 20, 2018

De rechtbank heeft een Noorse vrouw een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. De Noorse was dronken en onder invloed van medicijnen......

De rechtbank heeft een Noorse vrouw een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. De Noorse was dronken en onder invloed van medicijnen.

Zij werd tijdens een KLM-vlucht van Schiphol naar Panama onhandelbaar en gaf de stewardess een vuistslag in het gezicht.

De geslagen stewardess heeft nachtmerries en heeft in haar loopbaan van 26 jaar nog nooit zoiets meegemaakt.

De rechter liet duidelijk weten dat de veiligheid in een vliegtuig vooropstaat. De vrouw mag pas na het uitzitten van haar straf terug naar Noorwegen.

januari 20, 2018

De lokale politieke partij HAP is positief over de voorlopige voorkeursvariant van het project Duinpolderweg......

De lokale politieke partij HAP is positief over de voorlopige voorkeursvariant van het project Duinpolderweg.

HAP heeft altijd gepleit voor diverse maatregelen om de lokale verkeersproblemen in Zwaanshoek en Beinsdorp, maar zeker ook in Lisserbroek aan te pakken.

Daarbij is essentieel dat er diverse verkeersmaatregelen op regionaal niveau genomen worden.

Met deze voorlopige voorkeursvariant ziet het daar nu ook naar uit, want na de inspraakprocedure zullen de ingebrachte inzichten - waar mogelijk - verwerkt worden in de definitieve voorkeursvariant.

januari 20, 2018

In het inloophuis Esperanza, aan de Badhoevelaan 82 in Badhoevedorp, houdt de stichting ‘Zie’ samen met het inloophuis op 5 februari een informatieavond over epilepsie.....

De meest voorkomende neurologische aandoening in Nederland is epilepsie. Ruim 120.000 mensen hebben deze aandoening.

In het inloophuis Esperanza, aan de Badhoevelaan 82 in Badhoevedorp, houdt de stichting ‘Zie’ samen met het inloophuis op 5 februari een informatieavond over epilepsie.

De neuroloog Dr. Esther Poortvliet-Koedam houdt een lezing, waarin aandacht is voor diagnose, behandelmethoden en wat je kunt doen als iemand een epilepsie-aanval krijgt.

januari 20, 2018

De stichting ICT4Handicap gaat samen met de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) de website van de gemeente onderzoeken op toegankelijkheid......

De stichting ICT4Handicap gaat samen met de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) de website van de gemeente onderzoeken op toegankelijkheid.

ICT4Handicap zet zich in voor de toegankelijkheid van ICT voor mensen met een beperking, een chronische ziekte en ouderen.

Het onderzoek sluit aan bij de ambitie van de gemeente, om mogelijke hindernissen voor mensen met een beperking weg te nemen.

De verwachting is dat het rapport in de zomer van 2018 zal worden uitgebracht.

Meer informatie is te vinden op www.ict4handicap.org
 

januari 19, 2018

Het Popkoor Haarlemmermeer presenteert zaterdag 20 januari in Poppodium Duycker in Hoofddorp een show onder het thema “Alive and Kicking”.....

HOOFDDORP - Het Popkoor Haarlemmermeer presenteert zaterdag 20 januari in Poppodium Duycker een show onder het thema “Alive and Kicking”. De uitvoering is het resultaat van vier maanden hard werken en repeteren.

In de show vertolken de dames en de heren van het koor tijdloze hits uit de jaren 80 van de vorige eeuw.

Het optreden van het Popkoor Haarlemmermeer begint ’s avonds om 8 uur. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via www.duycker.nl of te koop aan de deur.

januari 19, 2018

Haarlemmermeer krijgt drie miljoen euro van de Stichting Leefomgeving Schiphol. In totaal verdeelt de stichting twintig miljoen euro over gemeentes rond Schiphol om de woon-, werk- en leefomgeving te verbeteren......

Haarlemmermeer krijgt drie miljoen euro van de Stichting Leefomgeving Schiphol. In totaal verdeelt de stichting twintig miljoen euro over gemeentes rond Schiphol om de woon-, werk- en leefomgeving te verbeteren.

Bij een feestelijke bijeenkomst in Uithoorn werd op donderdag 18 januari de uitslag bekendgemaakt.

Het geld van Stichting Leefomgeving Schiphol voor Haarlemmermeer gaat naar 10 projecten, waaronder vernieuwing van de dorpshuizen De Reede in Rijsenhout, De Vluchthaven in Lijnden, Marijke in Burgerveen en Het Dijkhuis in Aalsmeerderbrug.

januari 19, 2018

In de Etta Palmstraat in Hoofddorp is in de nacht van donderdag op vrijdag brandgesticht......

In de Etta Palmstraat in Hoofddorp is in de nacht van donderdag op vrijdag brandgesticht.

Rond 3 uur werd de bewoonster van een woning wakker van een klap tegen de voordeur. Ze zag vuur bij de voordeur. Agenten blusten het vuur met een brandblusser. De bewoners verlieten het huis via de achterzijde.

De politie vermoedt brandstichting en start een forensisch onderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0 900 - 88 44
 

januari 19, 2018

Op donderdag 18 januari hebben de gemeenteraden van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude gezamenlijk vergaderd. Zij spraken over de invulling van de nieuwe omgevingswet......

Op donderdag 18 januari hebben de gemeenteraden van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude gezamenlijk vergaderd. Zij spraken over de invulling van de nieuwe omgevingswet.

De invoering van de wet is gepland voor 2021. Dan is er een nieuwe gemeente Haarlemmermeer waar de huidige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude deel van uitmaakt.

De gemeenteraden gaan wel in hun eigen raadsvergaderingen van eind januari 2018 hierover stemmen, omdat zij tot 2019 formeel nog afzonderlijke gemeenten zijn.

januari 19, 2018

Jongeren die (mede)verantwoordelijk zijn voor de zorg voor een ziek familielid hebben behoefte aan meer ondersteuning.....

HOOFDDORP - Jongeren die (mede)verantwoordelijk zijn voor de zorg voor een ziek familielid hebben behoefte aan meer ondersteuning. Dit blijkt uit een onderzoek van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn.
De resultaten zijn afgelopen dinsdag gepresenteerd tijdens het Slotsymposium Jong & Zorgend in Hoofddorp.

Voor het onderzoek werden 70 jonge mantelzorgers ondervraagd.
Jonge mantelzorgers zouden baat hebben bij coaching en contact met lotgenoten, zo blijkt uit het onderzoek.

januari 19, 2018

De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP/RIJSENHOUT - De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer. Onder de noemer Flora Fauna Actie planten de raadsleden vrijdag 19 januari bomen in PARK21 en in Rijsenhout.

Ook ruimen zij zwerfafval op. Zij worden daarbij geholpen door de Kinderburgemeester Merel Breur en wethouder John Nederstigt.
De organisatie is in handen van NMCX, Centrum voor Duurzaamheid.

januari 19, 2018

Ryanair is deze week met een nieuw bagagebeleid gestart.....

IERLAND/SCHIPHOL - Ryanair is deze week met een nieuw bagagebeleid gestart.
De meeste passagiers mogen nu geen groot stuk handbagage meer meenemen in de cabine. In plaats daarvan moeten reizigers dit stuk handbagage bij de gate afgeven, waarna het kosteloos in het ruim wordt geplaatst. Het tweede, kleinere stuk handbagage mag nog wel in de cabine.
De maatregel geldt niet voor reizigers die priority boarding hebben aangeschaft of met een Plus/Flexi Plus/Family Plus-ticket reizen.

januari 19, 2018

Opnieuw heeft SEIN, de Stichting Epilepsie Instellingen in Nederland, bewezen de NIAZ-accreditatie waard te zijn.....

CRUQUIUS - Opnieuw heeft SEIN, de Stichting Epilepsie Instellingen in Nederland, bewezen de NIAZ-accreditatie waard te zijn.

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg kende SEIN op 22 december 2017 de accreditatiestatus toe. De officiële uitreiking van het accreditatiebewijs was afgelopen dinsdag.

Het NIAZ onderzoekt of zorginstellingen hun organisatie zo hebben ingericht dat zij voldoende kwaliteit van zorg kunnen bieden.

januari 19, 2018

Een vlucht van United Airlines op weg naar vliegveld Newark bij New York is vanmiddag rond 15.15 uur teruggekeerd op Schiphol omdat vijftien mensen onwel werden vanwege zuurstofgebrek......

SCHIPHOL - Een vlucht van United Airlines op weg naar vliegveld Newark bij New York is vanmiddag rond 15.15 uur teruggekeerd op Schiphol vanwege een incident.

Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland zijn er vijftien mensen onwel geworden vanwege zuurstofgebrek.

Ook was er volgens de woordvoerder sprake van oververhitting in het landingsgestel, maar dat zou zover bekend niks met het zuurstofgebrek te maken hebben.

Het zou inmiddels weer goed gaan met de onwel geworden passagiers. Zij zijn op de luchthaven opgevangen.

januari 19, 2018

De westerstorm op donderdag 18 januari heeft ook in Haarlemmermeer voor ongelukken, schade en ongemakken gezorgd.......

De westerstorm op donderdag 18 januari heeft ook in Haarlemmermeer voor ongelukken, schade en ongemakken gezorgd.

In Abbenes belandde een kleine vrachtwagen op de waterkant van de Hoofdvaart. Ook op de A5, en op de A9 bij Badhoevedorp werden vrachtwagens omvergeblazen.

Schiphol sloot een deel van de vertrekhal af wegens stormschade en honderden vluchten werden geannuleerd.

Op de A44 bij Buitenkaag - net buiten Haarlemmermeer - waaide een boom om die op een passerende auto viel. De beknelde bestuurder werd door de brandweer bevrijd.

januari 19, 2018

De woning naast het Fort bij Aalsmeer wordt gesloopt.....

AALSMEERDERBRUG - De woning naast het Fort bij Aalsmeer wordt gesloopt. Het pand is inmiddels onbewoonbaar gemaakt.

Eigenaar van ’boerderij Dijkzicht’ is de gemeente Haarlemmermeer.
In het Haarlems Dagblad verklaart de woordvoerster van de gemeente dat besloten is om, in afwachting van de sloop, de woning onbewoonbaar te maken ter voorkoming van vandalisme.

januari 18, 2018

Op 24 maart a.s. wordt door zes lokale omroepen, MeerRadio, Radio Aalsmeer, RTV Amstelveen, Rick FM (Uithoorn), JammFM (Ouderkerk a/d Amstel) en radio Tulipa (ziekenhuis Amstelland) actie gevoerd t.b.v. de Stichting Living Memories onder de naam Let's Make Memories.......

Op 24 maart a.s. wordt door zes lokale omroepen, MeerRadio, Radio Aalsmeer, RTV Amstelveen, Rick FM (Uithoorn), JammFM (Ouderkerk a/d Amstel) en radio Tulipa (ziekenhuis Amstelland) actie gevoerd t.b.v. de Stichting Living Memories onder de naam Let's Make Memories.

januari 18, 2018

Het vliegverkeer op Schiphol heeft donderdag flinke hinder ondervonden van de storm.....

SCHIPHOL - Het vliegverkeer op Schiphol heeft donderdag flinke hinder ondervonden van de storm. In totaal werden zo'n 260 vluchten van en naar de luchthaven geschrapt.
Het vliegverkeer heeft zelfs tijdelijk geheel stilgelegen. In de loop van de middag werd weer mondjesmaat gevlogen.

januari 18, 2018

De KLM heeft voor donderdagochtend vanwege de westerstorm meer dan 200 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Het gaat hier om vluchten binnen Europa.....

De KLM heeft voor donderdagochtend vanwege de westerstorm meer dan 200 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Het gaat hier om vluchten binnen Europa.

Vanwege de heftige storm is er donderdag op Schiphol sprake van beperkte start- en landingsbaancapaciteit.

Bovendien is er vanwege de harde wind tussen 10.00 en 12.00 uur geen grondafhandeling mogelijk.