MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Politie

juli 4, 2018

Een 19-jarige automobiliste is dinsdag rond middernacht aangehouden nadat ze samen met een 17-jarige vriendin crashte op de Weg om de Noord......

HOOFDDORP - Een 19-jarige automobiliste is dinsdag rond middernacht aangehouden nadat ze samen met een 17-jarige vriendin crashte op de Weg om de Noord (N201). De wagen was van de weg geraakt en botste aan beide kanten tegen de vangrail. De dames raakten niet ernstig gewond, de auto raakte zwaar beschadigd. Uit een blaastest bleek dat het alcoholpromillage bijna 6,5 keer hoger was dan is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd, ze zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

juni 29, 2018

Bij een growshop in Zaltbommel werd begin deze week tijdens een inval, naast legale groeimiddelen, ook dertig kilo hennep aangetroffen.....

ZALTBOMMEL - Bij een growshop in Zaltbommel werd begin deze week tijdens een inval, naast legale groeimiddelen, ook dertig kilo hennep aangetroffen.
Onder de 4 verdachten die op heterdaad werden aangehouden, is een 46-jarige man uit Hoofddorp.
Een van de verdachten is direct na verhoor vrijgelaten; de overige 3, waaronder de Hoofddorper, zitten nog vast.
De politie kwam de criminele activiteiten in het pand op het spoor door intensieve samenwerking tussen speciale hennepteams van de eenheden Oost-Nederland en Oost-Brabant.

juni 20, 2018

Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter kwamen dinsdagavond massaal in  actie voor een gevonden kinderfietsje bij de Toolenburgerplas.........

HOOFDDORP - Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter kwamen dinsdagavond massaal in  actie voor een gevonden kinderfietsje bij de Toolenburgerplas. Even voor half negen kwam de melding binnen en omdat niet duidelijk was of er misschien een kind te water was geraakt, werd er direct groot opgeschaald. Rond de vindplek van de fiets is gezocht naar een mogelijk slachtoffer, ook hebben duikers van de brandweer in de plas gezocht. Er is niemand gevonden. Voor de zekerheid is via burgernet de eigenaar van de fiets opgeroepen om zich te melden bij de politie.

mei 3, 2018

De politie Haarlemmermeer zet op zaterdag 26 mei de deuren van het politiebureau in Hoofddorp wijd open.....

HOOFDDORP – De politie Haarlemmermeer zet op zaterdag 26 mei de deuren van het politiebureau in Hoofddorp wijd open. Het bureau is dan het toneel van een open dag. Jong en oud kunnen genieten van allerlei demonstraties. Ook het team BBS (Buiten Bewaking Schiphol), dat ook gevestigd is in het bureau aan de Hoofdweg, zal zich tijdens de open dag presenteren.

Bron: Haarlems Dagblad

maart 8, 2018

Het aantal misdrijven in Haarlemmermeer is in 2017 met 11% gedaald t.o.v. het jaar daarvoor..........

Het aantal misdrijven in Haarlemmermeer is in 2017 met 11% gedaald t.o.v. het jaar daarvoor. In totaal zijn dat 830 delicten minder. Het aantal woninginbraken (543) is echter toegenomen ondanks de vele inspanningen in de preventiesfeer. Vooral in de donkere dagen van 2017 is meer ingebroken dan het jaar ervoor. In Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp zijn de meeste inbraken gepleegd.Het aantal overvallen in Haarlemmermeer is vorig jaar met zes toegenomen tot totaal tien ten opzichte van 2016.

februari 28, 2018

Een 19-jarige werknemer van een winkel in Nieuw-Vennep is dinsdag bestolen van de dagopbrengst.........

NIEUW-VENNEP - Een 19-jarige werknemer van een winkel in Nieuw-Vennep is dinsdag bestolen van de dagopbrengst. Dat gebeurde op de Venneperweg toen de werknemer op weg was naar de bank. Plotseling verscheen er een man, die de opbrengst uit zijn handen griste. Eenmaal het geld in handen sprong hij achterop een scooter. De daders verdwenen daarna via de Poststraat en de Gelevinkstraat. De politie doet onderzoek naar de diefstal, onder andere door camerabeelden te bekijken. Volgens rechercheur Ab van Kempen is het een heel brutale diefstal die de politie graag wil oplossen.

februari 22, 2018

Woensdagochtend rond vier uur is een vrouw gewond geraakt bij een steekpartij........

BADHOEVEDORP - Woensdagochtend rond vier uur is een vrouw gewond geraakt bij een steekpartij. Zij werd in de buurt van het kruispunt van de Kamerling Onneslaan met de Keizersweg meerdere keren gestoken door een man. Na het incident is de vrouw naar een woning enkele honderden meters verderop aan de Keizersweg gelopen. Zij is door ambulancepersoneel opgevangen en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is de dader een man van 1 meter 80 met kort grijs haar en een grijzige broek. Hij zou in een grijskleurige jeep zijn weggereden.

februari 7, 2018

Een 25-jarige man uit Uitgeest is in de nacht van dinsdag op woensdag op de A4 bij Hoofddorp tegen een rimpelbuisobstakelbeveiliger (rimob) gereden.......

HOOFDDORP - Een 25-jarige man uit Uitgeest is in de nacht van dinsdag op woensdag op de A4 bij Hoofddorp tegen een rimpelbuisobstakelbeveiliger (rimob) gereden. Een blaastest wees uit dat hij gedronken had. De bestuurder was volgens de politie erg geschrokken maar goed aanspreekbaar. Op het politiebureau blies de man 460 U/gl. Hij werd met een boete en een rijverbod weer naar huis gestuurd.

november 8, 2017

Een twintigjarige motorrijder is dinsdagmiddag gesnapt terwijl hij bij Badhoevedorp zeker 67 kilometer per uur te hard reed............

BADHOEVEDORP – Een twintigjarige motorrijder is dinsdagmiddag gesnapt terwijl hij bij Badhoevedorp zeker 67 kilometer per uur te hard reed. Agenten in een onopvallende auto op de Sloterweg werden door de motorrijder op het fietspad ingehaald. Collega’s zagen de man zelfs van hen wegrijden terwijl zij 150 kilometer per uur reden. Op de Hoofdweg Oostzijde kon de motorrijder staande worden gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bron: Haarlems Dagblad

oktober 19, 2017

Tijdens een verkeerscontrole op het Wilsonpad is dinsdagochtend een scooterbestuurder gesnapt die 73 kilometer per uur reed.........

HOOFDDORP – Tijdens een verkeerscontrole op het Wilsonpad is dinsdagochtend een scooterbestuurder gesnapt die 73 kilometer per uur reed. Net als zes andere scooteraars kreeg hij niet alleen een bekeuring. Zij mogen pas weer de weg op met hun scooter als die is aangepast. De scooters kregen de zogenoemde WOK-status, wat staat voor Wacht op Keuring.

Bron: Haarlems Dagblad

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

augustus 31, 2017

Een 20-jarige inbreker uit Hoofddorp is dinsdagavond laat op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Anne Franklaan in zijn woonplaats.......

HOOFDDORP - Een 20-jarige inbreker uit Hoofddorp is dinsdagavond laat op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Anne Franklaan in zijn woonplaats. Een politieman die in zijn vrije tijd zijn hond aan het uitlaten was, zag twee jongens op een lawaaierig brommertje rijden. De twee reden een steeg in, waarna de agent glasgerinkel hoorde. Op het moment dat de politieman de steeg in ging om te kijken, probeerde een verdachte vanuit een tuin over de schutting te klimmen. De agent wist de inbreker te pakken waarna een worsteling ontstond.

juli 28, 2017

Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdweg-Oostzijde in Nieuw-Vennep heeft de politie woensdag een man aangehouden die een stiletto in zijn auto had liggen....

NIEUW-VENNEP - Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdweg-Oostzijde heeft de politie woensdag een man aangehouden die een stiletto in zijn auto had liggen.

De auto van de man was langs de kant gezet omdat hij 123 kilometer per uur reed waar maximaal 60 kilometer gereden mag worden.

Na inname van zijn rijbewijs werd de man werd opgepakt wegens verboden wapenbezit.

Tijdens de aanhouding roken de agenten een sterke wietlucht. Op het politiebureau wees een drugstest uit dat de verdachte cannabis had gebruikt. Ook hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt.

juni 1, 2017

De politie heeft maandag op de A4 ter hoogte van Hoofddorp een automobilist aan de kant gezet...........

HOOFDDORP - De politie heeft maandag op de A4 ter hoogte van Hoofddorp een automobilist aan de kant gezet. De bestuurder - in politiejargon een gesignaleerde - had nog boetes van liefst 3660 euro openstaan. De man heeft alle boetes ter plekke afgerekend. Dat laat de politie weten op Twitter.

mei 25, 2017

Een 20-jarige man uit Nieuw-Vennep die in Heemstede op een gestolen snorfiets reed, trok zelf de aandacht van de politie........

HEEMSTEDE - Een 20-jarige man uit Nieuw-Vennep die in Heemstede op een gestolen snorfiets reed, trok zelf de aandacht van de politie. Agenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag dat zijn licht het niet goed deed. Rond middernacht lieten ze hem stoppen op de Heemsteedse Dreef. Bij de controle bleek dat het kenteken niet klopte. De man en de snorfiets moesten mee naar het bureau, waar bleek dat de snorfiets geregistreerd stond als gestolen.

Bron: Haarlems Dagblad

mei 3, 2017

De aanhoudingen afgelopen januari in Amsterdam en Valencia voor de grote diamantroof op Schiphol in 2005 kwamen tot stand na een jarenlange undercoveractie van justitie..........

SCHIPHOL - De aanhoudingen afgelopen januari in Amsterdam en Valencia voor de grote diamantroof op Schiphol in 2005 kwamen tot stand na een jarenlange undercoveractie van justitie. Woensdag stonden de zeven verdachten voor het eerst voor de rechter. Zij werden kort na de roof al gearresteerd maar wegens gebrek aan bewijs al snel vrijgelaten.

april 11, 2017

Twee mannen van 18 en 21 jaar hebben zondagavond een man met een vuurwapen bedreigd in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Twee mannen van 18 en 21 jaar hebben zondagavond een man met een vuurwapen bedreigd in Nieuw-Vennep.

Eerder in de avond zou er een woordwisseling zijn geweest tussen het tweetal en de man.

Het slachtoffer werd wat later weer aangesproken door de mannen en bedreigd.

Het duo is door de politie aangehouden op het Bramerveld in de woonplaats van de mannen.

De politie doet nog onderzoek naar het incident en zoekt getuigen.

Bron: haarlemsdagblad.nl 

april 8, 2017

Donderdag is een man in Hoofddorp aangehouden vanwege een vermoedelijke diefstal van blikken babymelkpoeder.....

HOOFDDORP – Donderdag is een man in Hoofddorp aangehouden vanwege een vermoedelijke diefstal van blikken babymelkpoeder.

De politie kreeg donderdagmiddag een melding binnen dat vier mannen met grote tassen mogelijk een winkeldiefstal zouden plegen bij een supermarkt aan de Graftermeerstraat.

Nadat de politie was gewaarschuwd vroeg het winkelpersoneel de mannen om de babyvoeding uit hun tassen te halen.

Toen de politie arriveerde gingen de mannen er vandoor, maar het lukte de agenten toch om één van hen aan te houden.

maart 8, 2017

Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in Amsterdam...........

RIJSENHOUT - Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in Amsterdam. Samen met een 19-jarige Amsterdammer had hij geprobeerd in te breken bij een bedrijf aan de Koningslaan in de hoofdstad. Op camerabeelden zag een bewaker hen bij het bedrijf. Na het afgaan van het alarm sloegen de twee op de vlucht richting Vondelpark, waar zij met behulp van een speurhond door de politie werden aangehouden. De Amsterdammer werd hierbij door de hond in de schouder gebeten. De verdachten zijn meegenomen voor verhoor.

Bron: Haarlems Dagblad

februari 21, 2017

Drie mannen die zich voordeden als agenten hebben zondagavond twee toeristen in Hoofddorp bestolen.....

HOOFDDORP – Drie mannen die zich voordeden als agenten hebben zondagavond twee toeristen in Hoofddorp bestolen.

Toeristen uit Myanmar werden aangesproken door een drietal in burger, die vertelden dat ze van de politie waren.

De mannen wilden een controle doen op de aanwezigheid van harddrugs en eisten de paspoorten en portemonnees van de slachtoffers.

Na controle kreeg het duo de paspoorten en portemonnees terug, maar later bleek dat het geld verdwenen was.

De politie is nog op zoek naar de oplichters en doet onderzoek naar het voorval.

februari 7, 2017

Vorige week is op Schiphol een taxichauffeur zonder vergunning een boete gekregen van 12.000 euro.....

SCHIPHOL - Vorige week is op Schiphol een taxichauffeur zonder vergunning een boete gekregen van 12.000 euro.

De Amsterdammer werd betrapt toen hij een passagier op de luchthaven afzette in een normale personenwagen.

Hij moest het bedrag betalen omdat hij al eerder op dezelfde manier werd betrapt en toen een voorwaardelijke boete had gekregen van 10.000 euro.

Het bedrag is daarbij verhoogd met 2.000 euro.

Ook kreeg hij opnieuw een voorwaardelijke boete van 10.000 euro als hij voor de vierde keer betrapt wordt.

januari 18, 2017

Op de Waddenweg in Hoofddorp is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto opengebroken.....

Hoofddorp - Op de Waddenweg in Hoofddorp is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto opengebroken. Rond kwart voor drie werden bewoners wakker door het gerommel aan de auto. Een bewoonster deed het slaapkamerraam open en begon hard te gillen waarop twee mannen op de vlucht sloegen. Door de inbraak is er schade ontstaan aan de auto en de eigenaar heeft aangifte gedaan. Ondanks een zoekactie in de omgeving zijn de autokrakers niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

januari 14, 2017

Een 33-jarige vrouw uit Eindhoven is vrijdagochtend aangehouden op Schiphol.....

SCHIPHOL - Een 33-jarige vrouw uit Eindhoven is vrijdagochtend aangehouden op Schiphol.

De vrouw had vorig jaar geprobeerd om af te reizen naar Syrië, maar was op verzoek van het Openbaar Ministerie op 23 december in Bulgarije aangehouden.

De koninklijke marechaussee heeft de vrouw bij haar terugkomst in Nederland op Schiphol aangehouden.

Tegen de moslima loopt een strafrechtelijk onderzoek omdat zij verdacht wordt van poging deelname aan een organisatie met een terroristisch oogmerk.

De vrouw zal de komende dagen door de politie worden verhoord.

januari 5, 2017

Een 35-jarige man uit Abbenes is dinsdagochtend aangehouden bij het Esso-tankstation aan de N207 in Leimuiden......

LEIMUIDEN - Een 35-jarige man uit Abbenes is dinsdagochtend aangehouden bij het Esso-tankstation aan de N207 in Leimuiden. In zijn auto lag inbrekersgereedschap, zoals schroevendraaiers, kniptang en een betonschaar. Daarnaast werden koperen kabels, een HP-beeldscherm, een waterkoker en een cirkelzaag gevonden.

De man kon geen logische verklaring afleggen over deze goederen en de politie vermoedt dat de spullen gestolen zijn. Mensen bij wie dinsdagnacht is ingebroken wordt verzocht om zich bij de politie te melden.

Bron: Haarlems Dagblad

december 22, 2016

Om de inzet van politie te beperken heeft het college van B&W een plan van aanpak vastgesteld voor verwarde mensen..........

HAARLEMMERMEER – Om de inzet van politie te beperken heeft het college van B&W een plan van aanpak vastgesteld voor verwarde mensen. Volgens wethouder Horn is deze groep heel divers, het gaat om mensen met een licht verstandelijke beperking, dementerenden en mensen met psychiatrische klachten. Het plan van aanpak omvat tien actiepunten, volgens de wethouder moet het efficiënter en effectiever. Hij is ervan overtuigd dat de situatie beter gaat worden, hoewel dat geen garantie is dat de politie nooit meer hoeft op te draven.