MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about ProRail

mei 29, 2018

Op het spoor bij Hoofddorp heeft dinsdagochtend een defecte trein met circa 300 passagiers zo'n anderhalf uur stilgestaan.....

HOOFDDORP - Op het spoor bij Hoofddorp heeft dinsdagochtend een defecte trein met circa 300 passagiers zo'n anderhalf uur stilgestaan.

Rond kwart over 11 lukte het om met een locomotief aan de andere zijde van de trein naar het perron terug te rijden.

Door het incident reden er tussen Rotterdam en Schiphol geen treinen.
Een woordvoerster benadrukte, met een verwijzing naar het warme weer, dat de airco in de trein gewoon is blijven werken.
 

februari 1, 2018

Tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Breda en Eindhoven gaan vanaf eind 2021 tienminutentreinen rijden........

SCHIPHOL - Tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Breda en Eindhoven gaan vanaf eind 2021 tienminutentreinen rijden. Om dit zogenoemde spoorboekloos reizen te realiseren, krijgt spoorbeheerder ProRail 43,3 miljoen euro van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur). De extra treinen zijn nodig om het groeiende aantal passagiers te kunnen vervoeren. De NS draagt 27 miljoen bij om het te realiseren. Het geld is bedoeld om onder meer sporen en perrons aan te passen.

januari 31, 2018

Op de site van vakblad OV-Magazine betoogde wethouder Reneman dat het over tien jaar zo druk gaat worden op station Schiphol dat mensen van de perrons vallen.....

HAARLEMMERMEER - Op de site van vakblad OV-Magazine betoogde wethouder Reneman dat het over tien jaar zo druk gaat worden op station Schiphol dat mensen van de perrons vallen. Er zou niet genoeg gedaan worden om de metropoolregio Amsterdam bereikbaar te houden. Reneman baseert zich op een verkeers- en vervoeranalyse van station Schiphol uit 2014 van onder meer NS, ProRail en het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu.

december 28, 2017

Spoorbeheerder ProRail gaat in 2018 diverse proeven doen met zelfrijdende treinen.....

SCHIPHOL - Spoorbeheerder ProRail gaat in 2018 diverse proeven doen met zelfrijdende treinen.

In de proeven neemt een systeem handelingen gedeeltelijk of zelfs volledig van de machinist over. Deze automatisering levert volgens ProRail voordelen op. Zo kunnen geautomatiseerde treinen dichter op elkaar rijden, waardoor de capaciteit op het spoor verbetert en het energieverbruik van de treinen daalt.

augustus 4, 2017

Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail niet meer leiden tot chaos op het spoor.......

SCHIPHOL - Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail niet meer leiden tot chaos op het spoor. Een speciaal bijstandsteam moet een eind maken aan urenlange vertragingen in de spoortunnel.

Het team is sinds kort 24 uur per dag en 7 dagen per week inzetbaar.
Het moet binnen 10 minuten kunnen bepalen wat er aan de hand is als de rookmelders afgaan. Kleine, relatief ongevaarlijke problemen moet het nieuwe team zelf oplossen.

september 5, 2015

De Haarlemmermeerse fractie van de PvdA is bezorgd over de veiligheid in de Schipholtunnel........

SCHIPHOL - De Haarlemmermeerse fractie van de PvdA is bezorgd over de veiligheid in de Schipholtunnel.

De sociaaldemocraten hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over plannen van Pro Rail om de tunnel bij brandmeldingen toch open te houden.

Volgens Pro Rail-topman Pier Eringa moet iedere melding wel goed onderzocht worden, maar wil hij daarbij niet direct al het treinverkeer stilleggen.