MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Rijsenhout

januari 11, 2018

Woensdagmorgen heeft de politie in Rijsenhout twee mannen van 23 en 29 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.....

RIJSENHOUT - Woensdagmorgen heeft de politie twee mannen van 23 en 29 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.
Om ongeveer 00.50 uur meldde een getuige aan de politie dat hij had gezien dat twee mannen aan het inbreken waren in een auto op de Sloppenbrugge. De getuige zou naar de verdachten hebben geroepen, waarna zij er vandoor gingen.

januari 9, 2018

De nutsbedrijven Tennet en Liander gaan het gesprek aan met Rijsenhout. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De bewonersgroep ’Rijsenhout zegt nee’ probeert de communicatie te begeleiden.....

De nutsbedrijven Tennet en Liander gaan het gesprek aan met Rijsenhout. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De bewonersgroep ’Rijsenhout zegt nee’ probeert de communicatie te begeleiden.

Op 18 december stuurden de twee nutsbedrijven een brief over de stand van zaken rond het project naar slechts enkele dorpsbewoners.

Dat zorgde voor veel verontwaardiging in Rijsenhout. De goedkoopste locatie voor het geplande transformatorpark ligt vlak naast de sportvelden van het dorp.

Tennet moet als overheidsbedrijf zo goedkoop mogelijk werken.

januari 6, 2018

De herstructureringsplannen voor Rijsenhout hebben vertraging opgelopen omdat de provincie Noord-Holland en brancheorganisatie LTO de glastuinbouwbestemming nog niet willen wijzigen.....

De herstructureringsplannen voor Rijsenhout hebben vertraging opgelopen omdat de provincie Noord-Holland en brancheorganisatie LTO de glastuinbouwbestemming nog niet willen wijzigen.

Raadslid Anneke van der Veer heeft bij B&W gevraagd hoe dat kan.

Verder is van der Veer van mening dat de dorpsraad rechtstreeks geïnformeerd had moeten worden.

Zeker omdat de dorpsraad in een eerder stadium het vertrouwen in de gemeente had opgezegd.

Deze handelswijze is niet goed voor het herstel van het vertrouwen.
 

januari 2, 2018

Bewoners van de Aalsmeerdijk in Rijsenhout met postcode 1435 BV die met een of meer loten hebben meegedaan aan de trekking Postcodeloterij op 1 januari mogen samen een honderdduizend euro verdelen.......

Bewoners van de Aalsmeerdijk in Rijsenhout met postcode 1435 BV die met een of meer loten hebben meegedaan aan de trekking Postcodeloterij op 1 januari mogen samen een honderdduizend euro verdelen. Op hun postcode is de Buurt-Ton gevallen.

Dit maakte de Postcode Loterij bekend. De Buurt-Ton wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode.

Hoe hoger het aantal loten waarmee een deelnemer meespeelt, des te groter het aandeel in deze prijs.

december 30, 2017

De trainers-carrousel in het lokale amateurvoetbal is gaan draaien. Voetbalwebsite 433 meldt, dat oefenmeester Edwin van Maas aan het einde van dit seizoen zal stoppen als eindverantwoordelijke voor de selectie van SCW uit Rijsenhout.........

De trainers-carrousel in het lokale amateurvoetbal is gaan draaien. Voetbalwebsite 433 meldt, dat oefenmeester Edwin van Maas aan het einde van dit seizoen zal stoppen als eindverantwoordelijke voor de selectie van SCW uit Rijsenhout.

Van Maas is bezig aan zijn vierde seizoen bij de club. Onder zijn leiding heeft SCW zich weten te handhaven in de derde klasse.

Ook deze competitiejaargang doet SCW mee in de middenmoot. Van Maas gaat niet op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft aangegeven graag op een andere manier aan de club verbonden te willen blijven.
 

december 29, 2017

Haarlemmermeer sluist 6 miljoen euro subsidiegeld door naar duurzaamheidsmaatregelen in het Primaviera-kassengebied bij Rijsenhout.....

HAARLEMMERMEER - Haarlemmermeer sluist 6 miljoen euro subsidiegeld door naar duurzaamheidsmaatregelen in het Primaviera-kassengebied bij Rijsenhout.

Het geld is afkomstig van de rijksoverheid, maar Haarlemmermeer mag de duurzaamheidsprojecten zelf uitkiezen.

Ruim vier miljoen euro gaat naar een gelijkstroom- en een CO2-voorziening. Het CO2 dat nodig is voor de teelt van gewassen in kassen wordt nu geproduceerd met gasgestookte warmtekrachtkoppelingen.

december 22, 2017

De statiegeldactie die in Rijsenhout werd opgezet in samenspraak met de plaatselijke COOP heeft een bedrag van € 446,10 opgeleverd.....

De statiegeldactie die in Rijsenhout werd opgezet in samenspraak met de plaatselijke COOP heeft een bedrag van € 446,10 opgeleverd.

De supermarkt franchise startte de actie om de dorpsraad financieel te ondersteunen. Het geld zal onder meer worden gebruikt voor professionele ondersteuning in de ambities om het dorp leefbaar te houden, zoals drukwerk.

Daarnaast is geld nodig ter dekking van de kosten voor juridisch advies in de strijd om de komst van 150KV station te voorkomen.

december 19, 2017

De politie heeft zondagmorgen in een greppel langs de A4 een verdachte gevonden die mogelijk betrokken was bij een inbraak in een garagebedrijf aan de Aarbergerweg in Rijsenhout.......

De politie heeft zondagmorgen in een greppel langs de A4 een verdachte gevonden die mogelijk betrokken was bij een inbraak in een garagebedrijf aan de Aarbergerweg in Rijsenhout.

Deze verdachte, een 27-jarige Amsterdammer, werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Kort ervoor hadden getuigen daarvandaan een bestelbusje weg zien wegrijden.

Na een korte zoektocht werd het busje aangetroffen. Daar sprongen twee personen uit die het op een rennen zetten.

december 12, 2017

Dorpsraad en Regiegroep Rijsenhout hebben eind vorige week een brandbrief gestuurd naar het College van B&W, de ambtelijke organisatie en de gemeenteraad.......

Dorpsraad en Regiegroep Rijsenhout hebben eind vorige week een brandbrief gestuurd naar het College van B&W, de ambtelijke organisatie en de gemeenteraad.

Aanleiding zijn de zorgen over het stagneren van de gebiedsontwikkeling in het dorp, terwijl die in de omringende omgeving wèl in hoog tempo voortgaat.

De briefschrijvers doelen op Aalsmeer waar tal van ontwikkelingen plaatsvinden. De belangenbehartigers van het dorp aan de Ringvaart begrijpen er niets meer van, schrijven ze.

december 7, 2017

Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is woensdagavond door een onbekende man neergestoken.....

HOOFDDORP - Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is woensdagavond door een onbekende man neergestoken. Dit gebeurde rond half 9 uur op het Rosenholmpad.
Het slachtoffer liep even daarvoor met een vriend over het fietspad toen zij op de dader stuitten. Door onbekende reden kwam het tot een conflict tussen het drietal. Het slachtoffer en de onbekende man raakten met elkaar in gevecht toen de man ineens een steekwapen trok en de Rijsenhouter stak. De man vluchtte daarna op een zwarte opoefiets in onbekende richting.

november 27, 2017

De actiegroep ’Rijsenhout zegt Nee’ maant de dorpsbewoners tot kalmte nu geruchten de ronde doen, dat nutsbedrijf Tennet alsnog een immens transformatorgebouw vlak bij het dorp wil bouwen......

De actiegroep ’Rijsenhout zegt Nee’ maant de dorpsbewoners tot kalmte nu geruchten de ronde doen, dat nutsbedrijf Tennet alsnog een immens transformatorgebouw vlak bij het dorp wil bouwen.

Volgens de bewonersgroep is er geen grond voor die verhalen. Op de dorpswebsite stelt de bewonersgroep, dat Tennet nog bezig is met onderzoek naar technische oplossingen om elders het transformatorstation te bouwen.

De groep weet zich in haar protest gesteund door een bijna unanieme Haarlemmermeerse gemeenteraad.

november 24, 2017

Voor het eerst in Nederland wordt een buurtbatterij in een woonwijk ingezet.....

RIJSENHOUT - Voor het eerst in Nederland wordt een buurtbatterij in een woonwijk ingezet.
In Rijsenhout testen 35 huishoudens het komende jaar deze batterij samen met Lyv smart Living, netbeheerder Liander en Tegenstroom, het lokale energiebedrijf van de gemeente Haarlemmermeer.

november 21, 2017

Zaterdagmiddag rond half zes uur hield de politie een 53-jarige Amsterdammer aan voor het beledigen van politieagenten. Tijdens een reguliere surveillance reden de politieagenten door de Vrijheidstraat in Rijsenhout......

Zaterdagmiddag rond half zes uur hield de politie een 53-jarige Amsterdammer aan voor het beledigen van politieagenten. Tijdens een reguliere surveillance reden de politieagenten door de Vrijheidstraat in Rijsenhout.

Daar werden zij verbaal zeer agressief bejegend door de man. Hij wilde weten wat de politie in de straat te zoeken had en begon de agenten uit te schelden. Hierop werd de Amsterdammer aangehouden.

Tijdens zijn aanhouding pleegde de verdachte behoorlijk verzet. De Amsterdammer is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

november 17, 2017

Op de Leimuiderdijk in Rijsenhout zijn woensdagavond drie mannen van 25, 28 en 31 jaar aangehouden.....

RIJSENHOUT - Op de Leimuiderdijk zijn woensdagavond drie mannen van 25, 28 en 31 jaar aangehouden.

Rond half 9 ’s avonds hoorde de politie over een vechtpartij, waarbij mogelijk een pistool was getrokken.
Ter plekke aangekomen zagen de agenten een auto met drie personen.
Omdat het drietal geen gevolg gaf aan de sommatie de handen te tonen, moesten de agenten in eerste instantie hun pistolen trekken.
Bij de aanhouding van de 28-jarige verdachte moest er ook nog een politiehond aan te pas komen.

november 15, 2017

Vrijdag 17 november om 12 uur wordt in het akkerland bij Rijsenhout weer een brandbom geruimd........

RIJSENHOUT - Vrijdag 17 november om 12 uur wordt in het akkerland bij Rijsenhout weer een brandbom geruimd. Het betreft een Duitse brandbom van 50 kilo met 1,26 kilo springstof. Door lekkage van brandstof uit de bom is de grond verontreinigd. De medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie werken daarom in beschermende kleding en met ademlucht. Gezien het type bom zal de ruiming geen impact hebben op de omgeving, wegafzettingen of ontruimingen van woningen zijn daarom niet noodzakelijk.

oktober 21, 2017

Peter van Veen is de nieuwe voorzitter van voetbalclub SCW uit Rijsenhout. De 47-jarige Van Veen is de opvolger van Harry van Straalen die vele jaren als preses aan de club verbonden was........

Peter van Veen is de nieuwe voorzitter van voetbalclub SCW uit Rijsenhout. De 47-jarige Van Veen is de opvolger van Harry van Straalen die vele jaren als preses aan de club verbonden was.

Van Veen is van origine Rijsenhouter, speelde in zijn jeugd zelf bij de vereniging aan het Konnetlaantje en woont – na de nodige omzwervingen – nu weer met zij gezin het dorp.

Hij is ondernemer, richt zich op werving en selectie en advies en doceert aan de Universiteit Leiden.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 11, 2017

De Pudongweg, die de Aalsmeerderweg met de Kruisweg verbindt wordt voorlopig niet afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Rijsenhout en Aalsmeer.....

De Pudongweg, die de Aalsmeerderweg met de Kruisweg verbindt wordt voorlopig niet afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Rijsenhout en Aalsmeer.

De verbinding tussen de dubbeldorpen blijft zo behouden. Er moet wel een alternatieve route komen.

Bij het maken van plannen voor het hoogwaardig openbaar vervoer tussen Schiphol-Zuid en Aalsmeer, en een busknooppunt op het kruispunt van Pudongweg, Kruisweg en Fokkerweg, werd een ontwerp gemaakt, waarbij het doorgaande autoverkeer onmogelijk wordt gemaakt.

september 28, 2017

De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2017 gaat op 1 oktober van start.....

RIJSENHOUT - De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2017 gaat op 1 oktober van start.

Ook dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van 50 duizend euro in het fonds gestort om sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen. Aanvragen kunnen tot 1 november aanstaande worden ingediend via de website van Meerlanden.

Dit jaar beoordeelt het fonds hoe verenigingen en goede doelen zich bezig houden met het verbeteren van milieu en buurt, en hoe zij het welzijn van mensen bevorderen.

september 15, 2017

Meerlanden lanceert een APP waarmee inwoners worden geholpen bij het scheiden van hun afval. Volgens Meerlanden is lang niet bij iedereen duidelijk welk afval in welke bak thuishoort. De App – die Afvalzoeker heet – gaat daarbij helpen....

Meerlanden lanceert een APP waarmee inwoners worden geholpen bij het scheiden van hun afval. Volgens Meerlanden is lang niet bij iedereen duidelijk welk afval in welke bak thuishoort. De App – die Afvalzoeker heet – gaat daarbij helpen.

Naast de App Afvalzoeker is er een website, afvalzoeker.nl – waar antwoorden op vragen over het scheiden van afval worden beantwoord. Het is bovendien de bedoeling dat de informatie voortdurend wordt geactualiseerd; hiervoor wordt de medewerking van gebruikers gevraagd.

augustus 29, 2017

Een 49-jarige man, die vrijdagavond laat bezig was in zijn schuur, is door een onbekende opgesloten aan de Regenboogstraat in Rijsenhout......

RIJSENHOUT - Een 49-jarige man, die vrijdagavond laat bezig was in zijn schuur, is door een onbekende opgesloten aan de Regenboogstraat in Rijsenhout.

De schuurdeur stond op een kiertje met de sleutels nog in het slot toen de bewoner rond 23.45 uur hoorde dat de deur op slot werd gedraaid.

De man zat opgesloten en kreeg de deur niet meer open.

Hij belde zijn buurman die de sleutel had en werd bevrijd.

De sleutels waren uit het slot verdwenen.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

augustus 5, 2017

Rijsenhouters die lege flessen inleveren bij de lokale supermarkt Coop, kunnen de opbrengst hiervan doneren aan de dorpsraad van Rijsenhout......

RIJSENHOUT - Rijsenhouters die lege flessen inleveren bij de lokale supermarkt Coop, kunnen de opbrengst hiervan doneren aan de dorpsraad van Rijsenhout.

Met deze actie wil de supermarkt een lokaal initiatief steunen om geld op te halen voor de dorpsraad in haar strijd tegen een groot transformatorstation pal naast het dorp.

Nadat een paar jaar geleden de kerk in het centrum van het dorp was afgebrand, ging de hele dorpsgemeenschap ook al met allerlei initiatieven achter de kerkgemeente staan om een nieuwe kerk te kunnen bouwen.

augustus 3, 2017

Bij snackbar Moes op de Werf in Rijsenhout is woensdagmiddag rond
kwart voor 5 een brand uitgebroken nadat de vlam in de frituurinstallatie was geslagen.....

RIJSENHOUT - Bij snackbar Moes op de Werf is woensdagmiddag rond kwart voor 5 een brand uitgebroken nadat de vlam in de frituurinstallatie was geslagen. Het vuur werd hierna de afzuiginstallatie ingezogen, waardoor op het dak de vlammen uit de pijp sloegen.

De brandweer, die met meerdere voertuigen ter plekke was, is lange tijd bezig geweest om alle vuurhaarden te lokaliseren en te blussen.
De naastgelegen winkel en bovengelegen woningen hebben rookschade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen.

augustus 1, 2017

Zaterdag gaan Eric Wientjens en Jurgen Soerewijn zich middels een fietstocht inzetten voor The Blue Cap Foundation......

RIJSENHOUT – Zaterdag gaan Eric Wientjens en Jurgen Soerewijn zich middels een fietstocht inzetten voor The Blue Cap Foundation.

Zij willen met de fietstocht aandacht vragen en geld inzamelen voor deze stichting die zich inzet voor veilige zwembaden.

Wientjes en Soerewijn starten zaterdagmorgen in Rijsenhout om vanuit daaruit in één dag het IJsselmeer rond te fietsen en zaterdagavond weer te eindigen in Rijsenhout.

Beide mannen rijden in totaal 400 kilometer en hebben op de route 4 rustpunten.

Bron: hcnieuws.nl

juli 14, 2017

Op zaterdag 15 juli bezoekt burgemeester Theo Weterings mevrouw Ariaantje Rus-Steenwijk om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.....

RIJSENHOUT - Op zaterdag 15 juli bezoekt burgemeester Theo Weterings mevrouw Ariaantje Rus-Steenwijk om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.

Ariaantje Steenwijk ging op 16-jarige leeftijd werken bij het boerenbedrijf van de familie Rus aan de Rijnlanderweg in Nieuw-Vennep. Zij was daar inwonend en zorgde voor het gezin. In de weekenden ging zij één dag naar haar ouderlijk huis aan de Kaagweg in Abbenes.

In de loop der tijd kreeg Mevrouw Rus verkering met Jaap, de jongste van de 3 boerenzonen. Zij trouwden en kregen 5 kinderen.