MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Schiphol

januari 18, 2018

Het vliegverkeer op Schiphol heeft donderdag flinke hinder ondervonden van de storm.....

SCHIPHOL - Het vliegverkeer op Schiphol heeft donderdag flinke hinder ondervonden van de storm. In totaal werden zo'n 260 vluchten van en naar de luchthaven geschrapt.
Het vliegverkeer heeft zelfs tijdelijk geheel stilgelegen. In de loop van de middag werd weer mondjesmaat gevlogen.

januari 18, 2018

Naar nu bekend werd zijn vrijdagmiddag op Schiphol twee Syriëgangers aangehouden............

SCHIPHOL – Naar nu bekend werd zijn vrijdagmiddag op Schiphol twee Syriëgangers aangehouden. Tegen beiden liep een internationaal aanhoudingsbevel, zij worden verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie. De twee kwamen uit Turkije en werden begeleid door de marechaussee. De man vertrok in 2013 uit Nederland om deel te nemen aan de gewapende strijd en de vrouw verbleef twee maal in het Midden-Oosten. Zij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en is voor twee weken vastgezet. De man wordt vrijdag voorgeleid.

januari 12, 2018

De capaciteit van de verkeerstoren op luchthaven Schiphol wordt nog vóór de zomer van 2019 fors uitgebreid.....

SCHIPHOL - De capaciteit van de verkeerstoren op de luchthaven wordt nog vóór de zomer van 2019 fors uitgebreid. Dat zei bestuursvoorzitter Michiel van Dorst van Luchtverkeersleiding Nederland onlangs bij de officiële start van de samenwerking tussen de civiele en militaire verkeersleiders.
Het is de bedoeling dat de capaciteit wordt verhoogd van 8 naar 12 posities, wat een verhoging van de mankracht met 50 procent inhoudt ten opzichte van de huidige bezetting.

januari 12, 2018

Schiphol begint nog deze maand met een grootscheepse verbouwing van vertrekhal 1 en het bijbehorende winkel- en horecagebied.....

SCHIPHOL - Schiphol begint nog deze maand met een grootscheepse verbouwing van vertrekhal 1 en het bijbehorende winkel- en horecagebied.

De vertrekhal krijgt net als vertrek 2 een tussenverdieping, waar de security naartoe verhuist. De uitbreiding is nodig om de grote toestroom van reizigers binnen het Schengengebied het hoofd te bieden.

Het leeuwendeel van de verbouwing, waaronder het nieuwe securitygebied, moet medio 2020 af zijn.

januari 11, 2018

In de winkels op Schiphol kan sinds 1 januari worden betaald met de in China populaire betaalmethode Alipay.....

SCHIPHOL - In de winkels op de nationale luchthaven kan sinds 1 januari worden betaald met de in China populaire betaalmethode Alipay, te vergelijken met de Amerikaanse betaaldienst PayPal.
Met de invoering van Alipay wordt het de honderdduizenden Chinese toeristen die jaarlijks Nederland bezoeken, nóg aangenamer gemaakt om in het See Buy Fly winkelcentrum te shoppen.

januari 5, 2018

Schiphol staat op de achtste plaats in de categorie van meest efficiënte luchthavens die meer dan 30 miljoen passagiers per jaar ontvangen.....

SCHIPHOL - Schiphol staat op de achtste plaats in de categorie van meest efficiënte luchthavens die meer dan 30 miljoen passagiers per jaar ontvangen, zo blijkt uit de jaarlijkse punctualiteitslijst van de Official Airline Guide.
Op de nummer één staat Tokyo Haneda, waarvandaan ruim bijna 87 procent van de vluchten op tijd vertrokken.

december 28, 2017

Spoorbeheerder ProRail gaat in 2018 diverse proeven doen met zelfrijdende treinen.....

SCHIPHOL - Spoorbeheerder ProRail gaat in 2018 diverse proeven doen met zelfrijdende treinen.

In de proeven neemt een systeem handelingen gedeeltelijk of zelfs volledig van de machinist over. Deze automatisering levert volgens ProRail voordelen op. Zo kunnen geautomatiseerde treinen dichter op elkaar rijden, waardoor de capaciteit op het spoor verbetert en het energieverbruik van de treinen daalt.

december 27, 2017

Piloten van KLM zijn achter de schermen bezig met het voorbereiden van acties om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten.......

Volgens pilotenvakbond VNV wordt na 1 januari een speciale actie- en inventarisatiecommissie ingesteld. Dit bevestigde de bond na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

december 22, 2017

Op Schiphol zijn donderdag ongeveer 19 duizend dode kalkoenkuikens aangetroffen.....

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn donderdag ongeveer 19 duizend dode kalkoenkuikens aangetroffen. De diertjes zijn gestorven tijdens het luchttransport van Canada naar Nederland.

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit vermoedt dat de eendagskuikens zijn omgekomen door temperatuurproblemen aan boord van het vliegtuig.
De dode kuikens maakten deel uit van een zending van in totaal bijna
21 duizend soortgenoten.

december 22, 2017

FNV Luchtvaart wil door Ryanair erkend worden als vakbondsvertegenwoordiger van het cabinepersoneel dat in Nederland werkt.....

SCHIPHOL - FNV Luchtvaart wil door Ryanair erkend worden als vakbondsvertegenwoordiger van het cabinepersoneel dat in Nederland werkt. De vakbond zegt "een groot deel" van het Nederlandse Ryanair-cabinepersoneel te organiseren.

Ryanair heeft onderhandelingen met vakbonden tot vorige week altijd geweigerd. Afgelopen vrijdag maakte de Ierse budgetmaatschappij bekend bereid te zijn om rond de tafel te gaan met pilotenvakbonden in diverse Europese landen. Met die stap wilde de maatschappij een staking in de drukke kerstperiode voorkomen.

december 22, 2017

Luchthaven Schiphol heeft deze week een nieuw platform op Schiphol-Oost in gebruik genomen.....

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol heeft deze week een nieuw platform op Schiphol-Oost in gebruik genomen. Het platform is bedoeld voor het parkeren van vliegtuigen die tijdelijk aan de grond staan.

december 15, 2017

De Noorse prijsvechter Norwegian opent nu echt de aanval op KLM en partner Delta.....

SCHIPHOL/NEW YORK - De Noorse prijsvechter Norwegian opent nu echt de aanval op KLM en partner Delta. Vanaf 7 mei 2018 vliegt de budgetmaatschappij vier keer per week vanaf Schiphol naar JFK Airport New York.
Op de route zet Norwegian een Boeing 787 Dreamliner in.

Norwegian is al langer op Schiphol actief, maar dan met vluchten naar Scandinavië.

Norwegian gaat met de vluchten naar New York als “low cost carrier” de concurrentie aan met gevestigde namen KLM en haar Amerikaanse partner Delta Air Lines.

december 15, 2017

Als er niets verandert aan de groei van Schiphol, wordt vliegen vanaf de luchthaven duurder en zijn reizigers mogelijk langer onderweg.....

SCHIPHOL - Als er niets verandert aan de groei van Schiphol, wordt vliegen vanaf de luchthaven duurder en zijn reizigers mogelijk langer onderweg.
Dat blijkt uit een onderzoeksrapport over de economische effecten van Schiphol.
Schiphol mag jaarlijks 500.000 vliegbewegingen maken. Tegen die grens loopt de luchthaven aan.
Vermoedelijk zal de vraag naar vluchten door de capaciteitsbeperkingen straks groter zijn dan het aanbod, wat betekent dat vliegen duurder wordt.

december 14, 2017

Het wegvallen van vrachtvluchten op Schiphol brengt grote schade toe aan de Nederlandse industrie.....

SCHIPHOL - Het wegvallen van vrachtvluchten op Schiphol brengt grote schade toe aan de Nederlandse industrie. Uit een sectorrapportage van ABN-Amro blijkt dat niet alleen de directe werkgelegenheid rond Schiphol wordt geraakt, maar dat ook ver buiten de luchthaven de gevolgen merkbaar zijn.

december 8, 2017

KLM is momenteel druk bezig al haar Boeings 747 type 400 uit te faseren.....

SCHIPHOL/TWENTE - KLM is momenteel druk bezig al haar Boeings 747 type 400 uit te faseren. Woensdagmiddag vertrok er een van Schiphol naar Twente Airport waar nog nooit een 747 is geland.
Tot en met 2020 verlaten alle Boeings 747 van KLM de vloot op Schiphol. Sommige 747's lopen tegen de 30 jaar oud en worden vervangen door veel zuinigere Boeing 777's en 787's, en op den duur ook door de Airbus A350.

december 7, 2017

Wouter Bos is een van de kandidaten om topman te worden van Schiphol.....

SCHIPHOL - Wouter Bos is een van de kandidaten om topman te worden van Schiphol.
Het Financieele Dagblad meldt dat de voormalige PvdA-leider en minister van Financiën 'goede kans' maakt om op de shortlist te komen van vijf of zes namen om Jos Nijhuis begin 2018 op te volgen.

Afgelopen vrijdag vergaderde de selectiecommissie over de opvolging van Nijhuis en volgende week staat er weer een vergadering in de planning.
Vóór kerst zou er duidelijkheid moeten komen over wie de nieuwe CEO van Schiphol Group wordt.

december 1, 2017

De Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam wordt vanaf 10 december in de daluren tijdelijk toeslagvrij.....

SCHIPHOL - De Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam wordt vanaf 10 december in de daluren tijdelijk toeslagvrij.

NS kreeg eerder dit jaar een boete, omdat afgesproken prestaties in de spits op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda niet zijn gehaald. Om de reiziger tegemoet te komen wordt daarom de rechtstreekse trein tussen Schiphol en Rotterdam tijdelijk goedkoper buiten de spits.
Normaal kost de toeslag voor een enkeltje 2,40 euro.

Vanaf 1 maart 2018 geldt er weer een toeslag.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

november 30, 2017

KLM vliegt vanaf vrijdag weer naar Bali.....

SCHIPHOL - KLM vliegt vanaf vrijdag weer naar Bali.
De vluchten naar het Indonesische vakantie-eiland werden afgelopen weekend stilgelegd vanwege de aswolk rond vulkaan Gunung Agung.
De internationale luchthaven van Denpasar moest daarom worden gesloten.

Vrijdagochtend vertrekt de eerste vlucht van Bali naar Schiphol, waarbij volgens dienstregeling een tussenstop wordt gemaakt in Singapore.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.
 

november 30, 2017

Schiphol houdt de komende twee weken een proef waarbij reizigers op afspraak door de beveiliging kunnen.....

SCHIPHOL - Schiphol houdt de komende twee weken een proef waarbij reizigers op afspraak door de beveiliging kunnen.
Met de zogenoemde Personal Security Pass hoeft iemand niet in een lange rij te staan. De luchthaven wil mensen op deze manier de garantie geven dat ze hun vlucht halen.

november 24, 2017

De passagiers die op 21 en 22 november 2017 te maken hadden met vertraging op Schiphol door een grote storing bij de luchtverkeersleiding, hebben geen recht op compensatie.....

SCHIPHOL - De passagiers die op 21 en 22 november 2017 te maken hadden met vertraging op Schiphol door een grote storing bij de luchtverkeersleiding, hebben geen recht op compensatie. Dat stelt claimbureau AirHelp.

Volgens een woordvoerder van AirHelp kan geen aanspraak worden gemaakt op een daartoe strekkende Europese verordening, omdat het bij de storing ging om een cyberaanval. Hierdoor kunnen de vliegmaatschappijen die de verstoorde vluchten zouden uitvoeren, zich beroepen op buitengewone omstandigheden.

november 24, 2017

Personeel van afhandelingsbedrijf Swissport heeft donderdagochtend stiptheidsacties gehouden op Schiphol.....

SCHIPHOL - Personeel van afhandelingsbedrijf Swissport heeft donderdagochtend stiptheidsacties gehouden op de nationale luchthaven. Vanaf 6.00 uur werkten de Swissport-medewerkers strikt volgens de veiligheidsregels.
Het is de eerste actie die zij houden sinds het verstrijken van een ultimatum, vorige week dinsdag. Vakbond FNV wil dat Swissport meer personeel aanneemt om de werkdruk te verlichten.

De Swissport-medewerkers werken bij de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform.

november 17, 2017

Woensdag 22 november reikt het bestuur van het Schipholfonds tijdens een feestelijke bijeenkomst 43 donaties uit voor een totaal bedrag van 80.937 euro.....

SCHIPHOL - Woensdag 22 november reikt het bestuur van het Schipholfonds tijdens een feestelijke bijeenkomst 43 donaties uit voor een totaal bedrag van 80.937 euro.

Het grootste deel is voor de 37 winnaars van de jeugdronde 2017.
De jeugdronde is georganiseerd voor jeugdleden tussen 6 en 16 jaar oud van sportverenigingen in de omgeving van Schiphol. Zij konden zelf een aanvraag doen voor hun vereniging. Zij ontvangen een totaalbedrag van ruim 53.000 euro.

november 10, 2017

De luchthavenbrandweer van Schiphol krijgt dertien nieuwe brandweerwagens.....

SCHIPHOL - De luchthavenbrandweer krijgt dertien nieuwe brandweerwagens. De huidige vloot brandweerwagens is na vijftien jaar aan het einde van haar levensduur.
De zogenoemde crashtenders hebben een capaciteit van 13.000 liter water, 1.600 liter schuim en 250 kilo poeder, die in korte tijd heel precies over een brandhaard kunnen worden gespoten.

november 9, 2017

Medewerkers van de beveiligingsbedrijven G4S Aviation en I-SEC mogen sinds kort niet meer “zomaar” naar de wc.....

SCHIPHOL - Medewerkers van de beveiligingsbedrijven G4S Aviation en I-SEC mogen sinds kort niet meer “zomaar” naar de wc.

Volgens vakbond FNV Beveiliging moeten medewerkers van I-SEC, als ze nodig moeten, zich eerst melden bij een ’plaswacht’. Bij G4S Aviation moeten beveiligers zich vooraf melden bij hun teamleider.
Als er al iemand naar de wc is, moet men wachten tot de collega terug is.

Volgens FNV Beveiliging houdt I-SEC zelfs bij hoelang iemand naar de wc gaat en zijn er zelfs sancties opgelegd als het te lang duurde.