MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Schiphol

april 20, 2018

Medewerkers van grondafhandelaars Aviapartner, Menzies en Swissport zijn vrijdaqochtend begonnen met de eerste stiptheidsacties op Schiphol.....

SCHIPHOL - Medewerkers van grondafhandelaars Aviapartner, Menzies en Swissport zijn vrijdaqochtend begonnen met de eerste stiptheidsacties op de nationale luchthaven. Het personeel klaagt onder meer over een te hoge werkdruk en achterlopende loonontwikkeling.
Eerder leidden de bezwaren al tot korte werkonderbrekingen.

april 18, 2018

Luchthaven Schiphol heeft vanaf nu haar eerste “eigen” windmolens.....

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol heeft vanaf nu haar eerste “eigen” windmolens.
De Royal Schiphol Group, het energiebedrijf Eneco en de gemeente Vianen openden afgelopen maandag windmolenpark Autena.

De twee windmolens leveren samen circa twintig gigawatt-uur aan energie per jaar, wat gelijk staat aan het jaarlijkse verbruik van zeventienduizend gemiddelde Nederlandse huishoudens.
In 2020 moet àlle stroom voor de luchthaven “groen” zijn.

april 17, 2018

FNV Luchtvaart heeft een ultimatum gesteld aan afhandelingsbedrijven Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport op Schiphol.....

SCHIPHOL - FNV Luchtvaart heeft een ultimatum gesteld aan afhandelingsbedrijven Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport.
Als de bedrijven niet vóór donderdagmiddag 12.00 uur ingaan op de eisen van de vakbond, volgen er acties in de meivakantie.
Bij de drie bedrijven werken op Schiphol 1.650 mensen, die zorgen voor de afhandeling van passagiers, bagage en vracht.

Volgens FNV Luchtvaart zijn de onderhandelingen met Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport stukgelopen op loon, werkdruk en roosters.

april 13, 2018

KLM experimenteert deze zomer op Schiphol met het boarden van passagiers via de achterdeur van de Boeing 737’s.....

SCHIPHOL - KLM experimenteert deze zomer op Schiphol met het boarden van passagiers via de achterdeur van de Boeing 737’s.
Door passagiers zowel via de voor- als de achterdeur te laten instappen, hoopt de maatschappij tijdwinst te boeken.

Vorig jaar al testte KLM het uitstappen door zowel de voorste als achterste deur van het toestel. Die pilot was succesvol en dit gebeurt nu op steeds meer vluchten.

april 13, 2018

Uit onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag naar ruim 200 bruggen, tunnels en viaducten in Noord-Holland blijkt, dat de helft zou niet voldoen aan het minimale wettelijke onderhoudsniveau.....

NOORD-HOLLAND - Uit onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag naar ruim 200 bruggen, tunnels en viaducten in Noord-Holland blijkt, dat de helft zou niet voldoen aan het minimale wettelijke onderhoudsniveau. Bij enkele tunnels en viaducten is zelfs kans op instorten.

In de Schipholtunnels zijn in 2012 en 2015 op meerdere plekken lekkages en andere mankementen geconstateerd die deels tussen 2015 en 2017 zijn aangepakt. Het gaat hierbij onder meer om slecht asfalt, onjuist afgewerkte brandwerende onderdelen en mankementen met de noodstroomvoorziening.

april 12, 2018

De Royal Schiphol Group heeft Ballast Nedam en TAV Construction de opdracht gegund voor de bouw van de nieuwe pier op de nationale luchthaven.....

SCHIPHOL - De Royal Schiphol Group heeft Ballast Nedam en TAV Construction de opdracht gegund voor de bouw van de nieuwe pier op de nationale luchthaven. Het Nederlands-Turkse consortium mag zowel de terminal als acht gates aanleggen.
Eind 2019 moet de A-pier klaar zijn.

De nieuwe pier heeft een oppervlakte van 55.000 vierkante meter, krijgt vijf gates voor narrowbody vliegtuigen aan de noordzijde en drie gates voor widebody vliegtuigen aan de zuidzijde.

De pier kan zowel voor Schengen- als non-Schengen vluchten worden ingezet.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

april 11, 2018

Co-piloot Casper van W., vorig jaar veroordeeld voor betrokkenheid bij een dodelijke straatrace in Loosdrecht, zal nooit meer een vliegtuig van Transavia besturen.....

SCHIPHOL - Co-piloot Casper van W., vorig jaar veroordeeld voor betrokkenheid bij een dodelijke straatrace in Loosdrecht, zal nooit meer een vliegtuig van Transavia besturen.

Transavia en Van W. zijn overeengekomen dat het dienstverband op korte termijn eindigt en dat Van W. tot die tijd geen werkzaamheden voor Transavia verricht.

Na de veroordeling wilde Transavia van Casper van W. af, maar de rechter verbood een ontslag.

april 10, 2018

Een 35-jarige piloot van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is maandag door de luchtvaartpolitie op Schiphol aangehouden.....

SCHIPHOL - Een 35-jarige piloot van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is maandag door de luchtvaartpolitie aangehouden.

Een alcoholcontrole aan boord wees uit dat de man ruim vier keer meer alcohol in zijn bloed had dan is toegestaan voor vliegtuigpersoneel.

In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan een vlucht geen alcohol nuttigen. Het is niet bekend of de piloot deze regel had overtreden, of dat hij eerder zoveel had gedronken dat zijn lichaam de alcohol nog niet had afgebroken.

april 10, 2018

Op de ranglijst van de 20 grootste luchthavens ter wereld is Schiphol in 2017 gestegen van de twaalfde naar de elfde plaats.....

SCHIPHOL - Op de ranglijst van de 20 grootste luchthavens ter wereld is Schiphol in 2017 gestegen van de twaalfde naar de elfde plaats.

Hartsfield-Jackson International Airport in Atlanta bleef de grootste ter wereld, zo blijkt uit de door Airports Council International gepubliceerde lijst.

De top drie, naast Atlanta bestaande uit Beijing en Dubai, bleef ongewijzigd.

april 6, 2018

Piloten maken zich zorgen over de mogelijk teruglopende veiligheid op en rond Schiphol.....

SCHIPHOL - Piloten maken zich zorgen over de mogelijk teruglopende veiligheid op en rond de luchthaven. Dat blijkt op internetfora naar aanleiding van een bijna-botsing op 29 maart en twee andere incidenten die nipt konden worden afgewend door vliegtuigen te laten doorstarten.

april 6, 2018

Tot dusver hoefde je bij de meeste intercontinentale vluchten niet te betalen voor het eerste stuk ruimbagage, maar dit zal veranderen....

SCHIPHOL - Tot dusver hoefde je bij de meeste intercontinentale vluchten niet te betalen voor het eerste stuk ruimbagage, maar dit zal bij veel luchtvaartmaatschappijen deze maand al veranderen.
Het intercontinentale bagagebeleid wordt aangepast bij KLM, Air France, American Airlines, Alitalia, British Airways en Iberia.

april 5, 2018

Luchthaven Schiphol moet zogenaamde winterslots die het vliegveld niet heeft gebruikt, overhevelen naar de zomerperiode.....

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol moet zogenaamde winterslots die het vliegveld niet heeft gebruikt, overhevelen naar de zomerperiode. Dat heeft de rechtbank in Haarlem donderdag beslist.

Slots zijn tijdsperiodes waarin een vliegtuig mag vertrekken of aankomen op een luchthaven. Schiphol had zo'n 2.500 ongebruikte tijdslots over vanwege storm- en sneeuwoverlast.

maart 30, 2018

Kinderen die in de omgeving van Schiphol wonen, krijgen op zaterdag 7 april een unieke kans om een kijkje te nemen bij de werkzaamheden aan de Polderbaan..... 

SCHIPHOL - Kinderen die in de omgeving van de nationale luchthaven wonen, krijgen op zaterdag 7 april een unieke kans om een kijkje te nemen bij de werkzaamheden aan de Polderbaan. Die leveren extra geluidshinder op en daarom wil de luchthaven graag iets terugdoen.

Tijdens de Polderbaan Experience kunnen maximaal driehonderd kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud een kijkje nemen op de Polderbaan en komen ze alles te weten over de diverse werkzaamheden van de brandweer en marshallers.

maart 30, 2018

Uitzendkrachten hebben recht op hetzelfde loon als vergelijkbare vaste werknemers. Het maakt daarbij niet uit of ze via een ingewikkelde constructie zijn ingehuurd.....

HAARLEM - Uitzendkrachten hebben recht op hetzelfde loon als vergelijkbare vaste werknemers. Het maakt daarbij niet uit of ze via een ingewikkelde constructie zijn ingehuurd.
Tot die conclusie komt de kantonrechter in Haarlem in een zaak die zestien flexwerkers hebben aangespannen tegen de uitzendbureaus Flexcargo en DMW.
Zij kregen tussen 2011 en 2015 van DHL en Menzies World Cargo het minimumloon betaald voor hun werk in een vrachthal op Schiphol. Hun collega's in directe dienst bij deze pakketbezorgers hadden een cao en kregen meer betaald.

maart 29, 2018

Alle lijnbussen die op en rond de nationale luchthaven rijden, zijn vanaf komende zondag elektrisch.....

SCHIPHOL - Alle lijnbussen die op en rond de nationale luchthaven rijden, zijn vanaf komende zondag elektrisch. Sinds woensdag zijn 65 elektrische, door VDL gebouwde, bussen in gebruik. Vanaf zondag zijn dat er zelfs honderd.

Connexxion won vorig jaar de concessie voor het openbaar vervoer in de regio Amstelland-Meerlanden, waar Schiphol onder valt. Een van de voorwaarden van de Vervoersregio Amsterdam was dat er moet worden gereden met emissieloze bussen. Connexxion kwam daarop met deze oplossing.

maart 23, 2018

Op de nationale luchthaven is woensdag een bijzonder toestel geland: een Boeing 787 Dreamliner in VVIP-uitvoering.....

SCHIPHOL - Op de nationale luchthaven is woensdag een bijzonder toestel geland: een Boeing 787 Dreamliner in VVIP-uitvoering.
Het vliegtuig is eigendom van het Chinese Deer Jet, dat het ultraluxe toestel verhuurt aan rijke klanten. Kostprijs: zo’n 59.000 dollar per uur.

maart 22, 2018

Het incident, waarbij in december een Embraer 170 en een Boeing 737 elkaar bij Schiphol te dicht naderden, is te wijten aan een verkeerd ingestelde hoogtemeter.....

SCHIPHOL - Het incident, waarbij in december een Embraer 170 en een Boeing 737 elkaar bij Schiphol te dicht naderden, is te wijten aan een verkeerd ingestelde hoogtemeter. Dat blijkt uit onderzoek van Luchtverkeersleiding Nederland.
Daarnaast reageerde de bemanning van de Embraer niet correct op aanwijzingen van het TCAS-systeem, dat hen opdracht gaf om onmiddellijk te dalen, waar de Boeing-bemanning wél meteen ingreep door te klimmen.

maart 16, 2018

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen.....

BADHOEVEDORP/AALSMEER - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen. Met blaastesten en metingen wil het RIVM de mogelijke gezondheidsschade in beeld brengen.

Het is voor het eerst dat er op grote schaal onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen van ultrafijn stof op de gezondheid van omwonenden van Schiphol.

maart 8, 2018

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Schiphol een 33-jarige Amsterdammer opgepakt omdat hij nog een celstraf moet uitzitten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Schiphol een 33-jarige Amsterdammer opgepakt omdat hij nog een celstraf moet uitzitten.
De man was op de luchthaven omdat hij van plan was naar Suriname te vliegen.

Bij het controleren van zijn paspoort ontdekte de marechaussee dat de man nog 540 dagen gevangenisstraf moet uitzitten.
De man is aangehouden en zit vast. Waarvoor hij de celstraf heeft gekregen, is niet bekend.

maart 2, 2018

Schiphol gaat vluchtcapaciteit die is overgebleven uit de winter niet inzetten in de zomer.....

SCHIPHOL - Schiphol gaat vluchtcapaciteit die is overgebleven uit de winter niet inzetten in de zomer.

De luchthaven heeft de mogelijkheid om in de zomer tweeduizend vluchten méér te laten plaatsvinden. Deze capaciteit resteert uit het winterseizoen, omdat luchtvaartmaatschappijen deze slots, niet hadden gebruikt.

De luchthaven ziet daar echter van af, omdat Schiphol sowieso al grote reizigersdrukte verwacht op de luchthaven, mede doordat luchtvaartmaatschappijen naar verwachting grotere vliegtuigen inzetten.

februari 23, 2018

China Southern Airlines gaat komende zomer waarschijnlijk weer met de Airbus A380 op de route Amsterdam-Beijing vliegen..,...

BEIJING/SCHIPHOL - China Southern Airlines gaat komende zomer waarschijnlijk weer met de Airbus A380 op de route Amsterdam-Beijing vliegen.

De Chinese KLM-partner zette in 2015 en 2016 de A380 al in op de route Amsterdam-Beijing, maar keerde in 2017 niet terug, onder meer vanwege groot onderhoud aan de A380’s.

De inzet van de A380 betekent een forse capaciteitsuitbreiding. Het toestel biedt bij China Southern plaats aan 506 passagiers.

In de A330-300, die normaal dienst doet op de route, is plaats voor 284 passagiers.

februari 22, 2018

KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.....

AMSTELVEEN - KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.

Met haar besluit heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur het nationale probleem niet opgelost. Schiphol heeft Lelystad Airport namelijk nodig om te kunnen groeien.
De luchthaven tikt het groeiplafond aan. Bovendien is er tien jaar geleden een afspraak gemaakt dat er tienduizenden vakantievluchten zouden worden overgeplaatst naar Eindhoven én Lelystad.

februari 21, 2018

De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met zeker een jaar uitgesteld......

SCHIPHOL - De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met zeker een jaar uitgesteld. Minister Van Nieuwenhuizen wil het vertrouwen van omwonenden terugwinnen en meer onderzoek doen naar overlast. Het plan was om Lelystad Airport per april 2019 uit te breiden, maar er is veel verzet. In meerdere provincies zijn actiegroepen opgezet om de uitbreiding tegen te houden. Die zijn bezorgd over het milieu en geluidsoverlast. Ook in de Kamer is kritiek en binnen de coalitie heeft de CU aangedrongen op uitstel.

februari 16, 2018

Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.
Mensen die op de luchthaven werken, elkaar daar hebben ontmoet of een andere reden hebben om op Schiphol te willen trouwen, kunnen zich aanmelden.

De organisatie zorgt voor de locatie, aankleding, taart en meer. Het enige wat het geselecteerde bruidspaar hoeft te doen is trouwkleding en ringen meenemen. Ook voor het trouwfeest moet het winnende koppel zelf zorgen.