MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Schiphol

juli 13, 2018

KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen. Sinds 2017 is in de vervanging al 34 miljoen euro geïnvesteerd.

Recent nam KLM twee elektrisch aangedreven overdekte vliegtuigtrappen in gebruik, die ingezet kunnen worden voor de grootste vliegtuigen in de vloot. Door de zomerdrukte moeten steeds meer widebodies worden afgehandeld aan gates zonder aviobrug.

juli 13, 2018

Vaders of moeders die zonder de andere ouder met hun kinderen via Schiphol willen reizen, moeten daarvoor altijd onder meer een toestemmingsformulier meenemen.....

SCHIPHOL  -  Vaders of moeders die zonder de andere ouder met hun kinderen via Schiphol willen reizen, moeten daarvoor altijd onder meer een toestemmingsformulier meenemen. Ook grootouders die met hun kleinkinderen reizen moeten de juiste documenten kunnen overhandigen.
De toestemming is nodig om internationale kindontvoeringen te voorkomen.

juli 11, 2018

Opening van Lelystad Airport met lage vliegroutes is „niet acceptabel”, oordeelt de Regiegroep die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is ingesteld naar aanleiding van de testvlucht op 30 mei jongstleden........

Opening van Lelystad Airport met lage vliegroutes is „niet acceptabel”, oordeelt de Regiegroep die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is ingesteld naar aanleiding van de testvlucht op 30 mei jongstleden. De milieueffectrapportage (MER) bevat mogelijk weer fouten. Lelystad Airport kan pas worden geopend voor commerciële vluchten nadat het Nederlandse luchtruim opnieuw is ingedeeld en lage vliegroutes boven de Veluwe en Noordoost-Nederland niet langer nodig zijn.

juli 11, 2018

Vrijdag 13 juli wordt in het perscentrum van Schiphol Airport het eerste zelfhulpboek voor kinderen met vliegangst gepresenteerd.....

SCHIPHOL - Vrijdag 13 juli wordt in het perscentrum van Schiphol Airport het eerste zelfhulpboek voor kinderen met vliegangst gepresenteerd.

Auteur van het boek, getiteld “Ik wil niet wel vliegen”, is Lucas van Gerwen, klinisch psycholoog, oprichter van Stichting VALK en zelf piloot.
In het rijk geïllustreerde boek neemt de mascotte VALKIE het lezertje bij de hand om samen de vliegangst aan te pakken. Ook is er een hoofdstuk voor de medereiziger met tips om het kind zo goed mogelijk te helpen voor én tijdens de reis.

juli 6, 2018

Bart de Vries, hoofd Vliegdienst bij KLM, legt zijn functie neer.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Bart de Vries, hoofd Vliegdienst bij KLM, legt zijn functie neer. Oorzaak is een conflict met de piloten, die collectief het vertrouwen in hem opzegden vanwege het uitblijven van een oplossing voor de hoge werkdruk. Daardoor werd deze week al een CAO-akkoord afgewezen.

Het afwijzen van het principe-akkoord over een nieuwe CAO door pilotenbond VNV vormde de druppel voor De Vries, die met zijn vertrek afstand neemt van de ontstane situatie.

juli 5, 2018

Peter Pronk is afgelopen weekend feestelijk geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol...........

Peter Pronk is afgelopen weekend feestelijk geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol. Hij volgt de reglementair aftredende voorzitter Gert-Jan Bürmann op. Peter Pronk (52) is geen onbekende in onze regio. In 2000 kwam hij werken bij vastgoedontwikkelaar Timpaan die bouwprojecten had in Lisse, Voorhout en Katwijk. Dichter bij huis was Pronk eindverantwoordelijke bij de bouw van 750 woningen in de VINEX-locaties Floriande en Getsewoud in Haarlemmermeer.

juli 5, 2018

Deze zomervakantie zullen 12,7 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol vliegen.....

SCHIPHOL - Deze zomervakantie zullen 12,7 miljoen passagiers van, naar of via de nationale luchthaven vliegen. Wat een stijging betekent van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar.
Schiphol rekent vanaf zaterdag, als de vakantie in het zuiden van het land begint, per dag op gemiddeld 220.000 passagiers.
Maandag 30 juli wordt met 233.000 passagiers de drukste dag.

Schiphol treft extra maatregelen om de drukte op te vangen. Zo wordt 20 procent meer personeel ingezet en moeten speciale teams bij grote drukte alle passagiersstromen in goede banen leiden.

juni 28, 2018

De 2500 meest lawaaiige vluchten die jaarlijks van en naar Schiphol vliegen, zullen worden geweerd op de luchthaven.....

DEN HAAG/SCHIPHOL - De 2500 meest lawaaiige vluchten die jaarlijks van en naar Schiphol vliegen, zullen worden geweerd op de luchthaven. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dinsdagavond toegezegd na een voorstel van D66 en de ChristenUnie.

Jaarlijks landen en vertrekken er rond de 2500 vluchten op Schiphol die in het lawaaiigste deel van de zogenaamde 'Hoofdstuk 3'-categorie vallen.
KLM is de afgelopen jaren al begonnen met het vervangen van de grootste lawaaimakers uit de vloot.

juni 27, 2018

Air France gaat de benoeming van een nieuwe topman mogelijk over een andere boeg gooien......

Air France gaat de benoeming van een nieuwe topman mogelijk over een andere boeg gooien. Overwogen wordt om de functie van topman voor Air France-KLM en dochtermaatschappij Air France te splitsen. Vorige week dook de naam van Philippe Capron op als mogelijk topman van Air France-KLM, wat op kritiek stuitte bij diverse  luchtvaartmaatschappijen en de Franse vakbonden. De kritiek is dat Capron geen ervaring heeft in de luchtvaart en nog nooit aan de leiding stond van een bedrijf.

juni 27, 2018

Woensdag vond er bij Schiphol een bijeenkomst plaats van stakende chauffeurs in het openbaar vervoer..........

Woensdag vond er bij Schiphol een bijeenkomst plaats van stakende chauffeurs in het openbaar vervoer. Naast het terrein van het Connexxion-bedrijfspand zag het paars en rood door de jasjes van vakbonden FNV en CNV. Actievoerders mochten niet op het terrein van Connexxion komen. Volgens de FNV legde ongeveer 80 procent van de chauffeurs het werk neer, wat neerkomt op zo’n 9000 chauffeurs.

juni 22, 2018

Reizigers op Schiphol die kort voor vertrek hun laatste euro's kwijt willen, kunnen deze vanaf deze week inwisselen voor virtuele valuta.....

SCHIPHOL - Reizigers op de nationale luchthaven die kort voor vertrek hun laatste euro's kwijt willen, kunnen deze vanaf deze week inwisselen voor virtuele valuta. In de vertrekhal is voor een proefperiode van 6 maanden een automaat geïnstalleerd waar passagiers hun geld kunnen omzetten naar cryptomunten Bitcoin en Ethereum.
Het idee achter deze service is dat buitenlandse reizigers, die van hun euro’s af willen omdat ze er in eigen land niet mee kunnen betalen, via het apparaat in bezit komen van een mondiale munt.

juni 21, 2018

Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur die zich bezighouden met het opstellen van milieurapporten over Schiphol, mogen deze niet langer ook goedkeuren....

DEN HAAG - Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur die zich bezighouden met het opstellen van milieurapporten over Schiphol, mogen deze niet langer ook goedkeuren.
Minister Van Nieuwenhuizen schrijft aan de Tweede Kamer dat de ambtenaren op het ministerie van Infrastructuur worden onderworpen aan een 'functiescheiding'. Hiermee wordt de schijn van partijdigheid voorkomen.

juni 21, 2018

Een manager van Schiphol moet binnen twee weken ruim 250.000 euro terugbetalen aan de luchthaven.....

SCHIPHOL - Een manager van Schiphol moet binnen twee weken ruim 250.000 euro terugbetalen aan de luchthaven. De kantonrechter heeft vastgesteld dat de technisch manager van de hoofdterminal en zijn partner zich schuldig hebben gemaakt aan oplichting. De luchthaven mag ook beslag leggen op hun huizen en bankrekeningen, totdat het kwart miljoen op de rekening van Schiphol staat.

juni 21, 2018

De in 1991 in gebruik genomen verkeerstoren van Schiphol wordt de komende tijd verbouwd......

SCHIPHOL - De in 1991 in gebruik genomen verkeerstoren van Schiphol wordt de komende tijd verbouwd. Door de toenemende drukte op de luchthaven is de toren toe aan een opknapbeurt. De huidige tien werkplekken worden uitgebreid met vijf extra desks en de techniek wordt vernieuwd. De verbouwingen vinden vooral ’s nachts plaats, zodat het luchtverkeer zo min mogelijk last heeft van de werkzaamheden. Over ongeveer een jaar – net voor de drukte van de zomervakantie – moet het karwei geklaard zijn.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

juni 20, 2018

Vliegveld Frankfurt is Schiphol voorbijgestreefd als Europese luchthaven met de meeste directe vluchten.....

BRUSSEL - Vliegveld Frankfurt is Schiphol voorbijgestreefd als Europese luchthaven met de meeste directe vluchten. Dat staat volgens Het Parool in een nieuw rapport van brancheorganisatie ACI Europe.
Zonder overstappen is Schiphol direct verbonden met 326 bestemmingen in 98 landen. Deze zogeheten directe connectiviteit van Schiphol bleef gelijk ten opzichte van vorig jaar. In Frankfurt was sprake van een stijging met 11 procent.

juni 19, 2018

Delta Airlines vliegt sinds kort vier keer per week tussen Los Angeles en Schiphol.....

SCHIPHOL - Delta Airlines vliegt sinds kort vier keer per week tussen Los Angeles en Schiphol. De eerste vlucht landde maandagochtend om 7.00 uur op Nederlandse bodem, zo meldt Luchtvaartnieuws.nl. In totaal voert de Amerikaanse KLM-partner op piekdagen twintig vluchten uit vanaf Schiphol.

Vlucht DL78/79 vliegt elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag tussen Los Angeles en Schiphol. Op de route wordt nauw samengewerkt met KLM, dat ook zelf op de route actief is.
Delta zet op de nieuwe lijndienst een Boeing 777-200LR in.
 

juni 15, 2018

Corendon Airlines neemt de komende jaren méér Boeing 737 MAX-toestellen op in haar vloot.....

LIJNDEN/SCHIPHOL - Corendon Airlines neemt de komende jaren méér Boeing 737 MAX-toestellen op in haar vloot. Dat zegt topman Atilay Uslu in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.
Corendon Airlines vliegt sinds deze maand met het uiterst stille en zuinige toestel. In 2019 volgt een tweede exemplaar.

juni 15, 2018

Beveiligingsbedrijf I-SEC is beloond met de Werf& Award .....

SCHIPHOL - Beveiligingsbedrijf I-SEC is beloond met de Werf& Award voor een wervingsactie waarbij in zes maanden tijd 850 man beveiligingspersoneel voor Schiphol werd aangetrokken.
Die campagne werd vorig jaar ingezet om de lange wachtrijen bij security te bestrijden.

Om te kunnen voldoen aan de harde leveringsverplichting vanuit Schiphol schakelde I-SEC het Amsterdamse Jobsrepublic in, dat gespecialiseerd is in het doelgroepgericht werven van mensen via social media. Het resultaat van deze inzet leidde tot een ongekend hoge respons onder latente werkzoekenden.

juni 13, 2018

HMSHost International, exploitant van horecalocaties op onder meer Schiphol, is het afgelopen jaar flink gegroeid. .....

SCHIPHOL - HMSHost International, exploitant van horecalocaties op onder meer de nationale luchthaven, is het afgelopen jaar flink gegroeid. Volgens het ANP dikte de wereldwijde concernomzet vorig jaar met 19 procent aan tot 512 miljoen euro.

Ook in de eerste maanden van dit jaar zat de omzet bij HMSHost in de lift. Op de E-pier van Schiphol is het bedrijf bijvoorbeeld samen met Deliveroo een maaltijdbezorgservice gestart voor reizigers die zitten te wachten bij de gate.
Op Schiphol telt HMSHost in totaal zo’n 80 horecalocaties.
 

juni 12, 2018

Op de A4 bij Schiphol zijn dinsdagochtend twee gewonden gevallen bij een botsing tussen twee auto’s.....

SCHIPHOL - Op de A4 bij Schiphol zijn dinsdagochtend twee gewonden gevallen bij een botsing tussen twee auto’s. Op de weg richting Den Haag was daardoor slechts één rijstrook beschikbaar, wat vanaf knooppunt Badhoevedorp een lange file tot gevolg had.

De bestuurders van beide voertuigen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

juni 6, 2018

El Al zet deze zomer één keer per week de Boeing 747-400 in op de lijndienst tussen Schiphol en Tel Aviv.....

SCHIPHOL/TEL AVIV - El Al zet deze zomer één keer per week de Boeing 747-400 in op de lijndienst tussen Schiphol en Tel Aviv.

De 747’s van El Al bieden plaats aan 405 passagiers. Dat zijn er ruim 200 meer dan in de Boeing 737’s die de Israëlische maatschappij meestal op de route inzet.
Vorig jaar zette de maatschappij ook geregeld grotere toestellen in om meer capaciteit te bieden.

juni 5, 2018

De acties in het streekvervoer, die dinsdag zijn gehouden in delen van Zuid-Holland, Flevoland en Overijsel, zijn volgens CNV Vakmensen succesvol verlopen.....

ZUID- EN NOORDHOLLAND  -  De acties in het streekvervoer, die dinsdag zijn gehouden in delen van Zuid-Holland, Flevoland en Overijsel, zijn volgens CNV Vakmensen succesvol verlopen. Komende donderdag wordt gestaakt rond Schiphol, Haarlem, IJmuiden, Alkmaar en Den Helder.

De staking op donderdag begint vanaf de eerste rit op donderdagochtend en duurt tot de eerste rit op vrijdagochtend, meldt CNV Vakmensen aan nu.nl.

mei 30, 2018

Op zondag 3 juni 2018 organiseert Stichting Dorpentocht voor de 41e keer de recreatieve fietstocht.....

LANDELIJK - Op zondag 3 juni 2018 organiseert Stichting Dorpentocht voor de 41e keer de recreatieve fietstocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een Goed Doel. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor Stichting Jarige Job.

mei 29, 2018

Een Boeing 737 van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft dinsdagochtend een voorzorgslanding gemaakt op Schiphol.....

SCHIPHOL  -  Een Boeing 737 van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft dinsdagochtend een voorzorgslanding gemaakt op Schiphol vanwege rook in de cockpit. Het toestel was onderweg van Oslo naar Brussel.

De Boeing is iets na 10 uur veilig geland. Volgens een woordvoerder van de luchthaven was de rook bij de daling alweer verdwenen.

Er raakte bij het incident niemand gewond.

Technici onderzoeken wat er is gebeurd en of, en wanneer, het toestel weer de lucht in kan.