MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Spaarne Gasthuis

oktober 11, 2018

Het Spaarne Gasthuis sluit aan op landelijke en regionale campagnes om de gemiddelde vaccinatiegraad tegen griep onder medewerkers in zorgorganisaties te verhogen.........

Het Spaarne Gasthuis sluit aan op landelijke en regionale campagnes om de gemiddelde vaccinatiegraad tegen griep onder medewerkers in zorgorganisaties te verhogen. Het afgelopen jaar moest het Spaarne Gasthuiszelfs een aantal geplande operaties afzeggen omdat medewerkers zich door griep ziek meldden. Er zal onder meer een rijdende vaccinatiekar door het ziekenhuis rijden om zoveel mogelijk medewerkers in te enten.

september 5, 2018

Op donderdag 6 september, in de Week van de Alfabetisering, opent het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een Taalpunt in de centrale hal.....

HOOFDDORP - Op donderdag 6 september, in de Week van de Alfabetisering, opent het Spaarne Gasthuis een Taalpunt in de centrale hal. Vanaf dat moment kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers daar terecht met al hun taalvragen.

Vrijwilligers gaan voortaan op dinsdag en donderdag hulp bieden bij onder andere het begrijpen van medische informatie en het invullen van formulieren en vragenlijsten.
Het Spaarne Gasthuis wil laaggeletterden hiermee ook helpen naar een betere leefstijl en gezondheid.

september 5, 2018

Nederland telt 2,5 miljoen volwassenen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen.....

HOOFDDORP - Nederland telt 2,5 miljoen volwassenen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.
Om aandacht te vragen voor deze problematiek organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering.
Ook Haarlemmermeer doet hieraan mee.

Op 5 september opent wethouder sociale zaken Ap Reinders de Taalmarkt/informatiemarkt in het Cultuurgebouw. Tevens tekent hij het regionale Taalakkoord/samenwerkingsverband namens de gemeente.

augustus 15, 2018

De borstkankervereniging organiseert in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding......

De borstkankervereniging organiseert in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding.

Het spreekuur is bedoeld voor vrouwen die borstkanker hebben of gehad hebben.

Na een borstamputatie of een borstsparende operatie is mogelijk behoefte aan voorlichting over borstprotheses.

De medewerkers van de BVN geven in een individueel gesprek tips en advies voor de aanschaf van een prothese, deelprothese, lingerie en/of badpak.

Het is eerstvolgende spreekuur is op 29 augustus a.s. om 14.00 uur.

augustus 7, 2018

Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar overwoog om de spoedeisende hulp drie avonden en nachten in de week te sluiten, maar dat kon worden voorkomen.......

Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar overwoog om de spoedeisende hulp drie avonden en nachten in de week te sluiten, maar dat kon worden voorkomen.

Het ziekenhuis heeft alle collega-ziekenhuizen in de regio recent om hulp gevraagd.

Het Spaarne Gasthuis, de Ambulancedienst Amsterdam en AMC en VUmc in Amsterdam reageerden positief en stellen tijdelijk verpleegkundigen hiervoor beschikbaar.

augustus 1, 2018

Na een grote verbouwing is de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp nu gereed.....

HOOFDDORP - Na een grote verbouwing is de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, nu gereed.

Onlangs bracht Arthur Woensdregt, directeur Particulieren van Rabobank Regio Schiphol, een bezoek aan de nieuwe kinderafdeling in Hoofddorp.
Behalve zijn bezoek bracht hij ook een cheque van het Coöperatiefonds van de bank mee ter waarde van 20.250 euro.
Dat bedrag is bedoeld als stimulans voor de kindvriendelijke en warme uitstraling van de afdeling.
 

juli 24, 2018

Wanneer de buitentemperatuur langdurig boven de 25 graden is, beginnen mensen last te krijgen van de hitte.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Wanneer de buitentemperatuur langdurig boven de 25 graden is, beginnen mensen last te krijgen van de hitte. Preventieve maatregelen zijn dan noodzakelijk.

Ook het Spaarne Gasthuis bereidt zich voor op de warmte.
Vanaf woensdag worden er flesjes water uitgedeeld op alle poliklinieken en patiënten die in het ziekenhuis liggen, worden de komende dagen getrakteerd op verkoelende ijsjes.

juni 21, 2018

De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar.....

HOOFDDORP/HAARLEM - De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar. Donderdagochtend stonden de Cliniclowns klaar om de kinderen van de kinderafdeling in Hoofddorp feestelijk te ontvangen.

De verhuizing van de kinderafdeling naar de definitieve plek in Haarlem Zuid is een belangrijke mijlpaal op weg naar de opening van het Vrouw & Kind Centrum eind 2018. Alle kinderen worden vanaf nu opgenomen in Haarlem Zuid.

juni 21, 2018

Op maandag 25 juni vindt het Zomerconcert van Vrienden Spaarne Gasthuis plaats........

HOOFDDORP - Op maandag 25 juni vindt het Zomerconcert van Vrienden Spaarne Gasthuis plaats. Dit keer zullen topmusici Valeriya Zakopay op piano en Paul Medeiros op viool romantische muziek van Franse en Russische componisten ten gehore brengen. Het concert begint om half acht in de kerkzaal van het ziekenhuis in Hoofddorp en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst via vrienden@spaarnegasthuis.nl.

juni 1, 2018

Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.

De in geboortefotografie gespecialiseerde Dora Barens en Inge Berken brengen de bevalling, de geboorte en de eerste uren daarna in beeld.
Het bijzondere van deze samenwerking is, dat zij niet alleen gewone bevallingen fotograferen, maar ook mee mogen in de operatiekamer tijdens een keizersnede.

mei 14, 2018

Vandaag begonnen leerlingen in het middelbaar onderwijs aan de eindexamens. Volgens Niki Schoonenboom van het Spaarne Gasthuis is examens maken een topprestatie.....

Vandaag begonnen leerlingen in het middelbaar onderwijs aan de eindexamens. Volgens Niki Schoonenboom van het Spaarne Gasthuis is examens maken een topprestatie.

De neuroloog adviseert examinandi allereerst goed uitgerust aan de dag te beginnen.

Belangrijk is verder de tijd te nemen voor een goed ontbijt.

Havermout met fruit of rozijnen is top voor langdurige energie. Ook yoghurt met muesli: op eiwitten werken de hersenen lekker.

april 6, 2018

Voor vrouwen die zijn of worden behandeld voor borstkanker, of nog een hormoontherapie ondergaan, heeft het Spaarne Gasthuis een inloopuur opengesteld....

HOOFDDORP - Voor vrouwen die zijn of worden behandeld voor borstkanker, of nog een hormoontherapie ondergaan, heeft het Spaarne Gasthuis een inloopuur opengesteld.

Tijdens het inloopuur kunnen vragen worden gesteld aan de verpleegkundig specialist of kan men een lotgenoot ontmoeten.

Het inloopuur is er één keer in de maand, op de laatste vrijdag van de maand, ’s middag van 3 tot 4 uur.

maart 16, 2018

De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker.....

HOOFDDORP - De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker. Het Spaarne Gasthuis doet mee en organiseert in de week van 19 maart verschillende activiteiten, waaronder een informatiemarkt, een rondleiding op de afdeling maag-darm-lever en een bezoek aan de opblaasbare darm.

Op de markt zijn stands aanwezig van het inloophuis uit de regio, de medisch speciaalzaken Mathot en Medireva, de stomaleveranciers Dansac en Braun, de stomavereniging en van de stomaverpleegkundige van het Spaarne Gasthuis.

maart 15, 2018

Voor patiënten die in 2016 of 2017 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Hoofddorp houdt het Spaarne Gasthuis op vrijdag 23 maart vanaf 13.00 uur een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis.......

HOOFDDORP - Voor patiënten die in 2016 of 2017 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Hoofddorp houdt het Spaarne Gasthuis op vrijdag 23 maart vanaf 13.00 uur een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis. Volgens IC-verpleegkundige Corine Warmerdam kunnen mensen na hun ontslag klachten ontwikkelen die zich later openbaren. Voor ex-patiënten is zo’n terugkomdag met erkenning van de klachten en herkenning bij anderen heel waardevol. Er is een afwisselend, deels interactief programma samengesteld.

maart 9, 2018

Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol. Zelfs zo vol, dat een aantal ziekenhuizen sinds dinsdag een groot aantal geplande niet-acute operaties heeft geschrapt en een opnamestop heeft afgekondigd.

februari 22, 2018

Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen........

HOOFDDORP - Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen. Dat deden zij met zelfgemaakte bloemen in het kader van de lessen in geluk die zij op school krijgen.De leerlingen gaven de bloemen aan patiënten om ze beterschap te wensen. Ook de medewerkers van het ziekenhuis verdienden een bloem, omdat ze zo hard werken. De leerlingen vonden het eerst spannend om in het ziekenhuis te lopen, maar uiteindelijk vonden ze het allemaal leuk.

februari 8, 2018

In het Spaarne Gasthuis zijn de komende maanden nieuwe kunstexposities te zien......

HOOFDDORP - In het Spaarne Gasthuis zijn de komende maanden nieuwe kunstexposities te zien. Gerard Schuil exposeert zijn monumentale tulpen in Haarlem Zuid en op alle locaties zijn de beelden van Gemma Distelbrink te zien in de draaideuren. In de draaideur locatie Hoofddorp is ook een "elfenbankspiraal" van Gemma te zien, een klein gedeelte van een grotere installatie van ongeveer zes meter. Het spiraal is bekleed met "elfenbankjes" van klei en gesmoord in de zaagselton. De exposities zijn te zien tot 31 maart.

februari 3, 2018

Donderdag 15 februari is er op de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een inloopbijeenkomst over diabetes.......

Donderdag 15 februari is er op de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een inloopbijeenkomst over diabetes.

Een deskundige beantwoordt vragen over diabetes en daaraan gerelateerde thema’s als voeding, vermoeidheid, controle van bloedsuiker en zwangerschap met diabetes.

De afdeling patiëntenvoorlichting bevindt zich in de centrale hal van het Spaarne Gasthuis aan de Spaarnepoort 1 in Hoofddorp.

De deskundige is op donderdag 15 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur aanwezig.
 

januari 25, 2018

Donderdag namen twee leerlingen van basisschool De Bosrank in Hoofddorp voor een dag het stokje over van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdens JINC Baas van Morgen...........

HOOFDDORP – Donderdag namen twee leerlingen van basisschool De Bosrank in Hoofddorp voor een dag het stokje over van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdens JINC Baas van Morgen. JINC is een organisatie die jongeren met het bedrijfsleven probeert te verbinden. De opdracht die de leerlingen kregen als ‘Baas van Morgen’ in het Spaarne Gasthuis was om mee te denken bij het optimaliseren van de bewegwijzering in het ziekenhuis. Deze opdracht kwam voort uit een project dat momenteel binnen het ziekenhuis loopt.

januari 25, 2018

Twee projecten van het Spaarne Gasthuis zijn genomineerd voor een Planetree award...........

HOOFDDORP - Twee projecten van het Spaarne Gasthuis zijn genomineerd voor een Planetree award. Het betreft het publieksevent ‘Het gala van de vrouwenkwaaltjes’ op 22 november vorig jaar dat probeerde om vrouwenkwaaltjes uit de taboesfeer te halen en om het project ‘Hartrevalidatie in de wijk’, waarin het Spaarne Gasthuis met een aantal fysiotherapeuten een uniek hartrevalidatienetwerk opzette in de regio.Eén keer per jaar worden Planetree Awards uitgereikt voor projecten op het gebied van mensgerichte zorg.

januari 12, 2018

De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten houdt op woensdag 24 januari van 1 uur tot half 4 een vragenuur en oogdruppelinstructie in het Spaarne Gasthuis.....

HOOFDDORP - De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten houdt op woensdag 24 januari van 1 uur tot half 4 een vragenuur en oogdruppelinstructie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.
Tijdens het vragenuur zijn 2 leden van de vereniging aanwezig.

Iedereen die meer wil weten over de oogaandoening glaucoom, kan er zijn vragen stellen. Ook kan uitleg worden verkregen over hoe de ogen het beste gedruppeld kunnen worden.

Wie het spreekuur wil bezoeken, kan zich aanmelden via de polikliniek oogheelkunde van het Spaarne Gasthuis.
 

januari 11, 2018

Het Spaarne Gasthuis heeft op de nieuwjaarsreceptie Lars Carree benoemd tot medewerker van het jaar........

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis heeft op de nieuwjaarsreceptie Lars Carree benoemd tot medewerker van het jaar. Met bijval uit het hele ziekenhuis kreeg Lars deze eretitel, omdat hij weet wat meer dan topzorg is. Lars Carree heeft meerdere petten op in het Spaarne Gasthuis. Zo is hij werkzaam als SEH-verpleegkundige, als weekend-avond-nachthoofd en als crisis coördinator. Volgens bestuursvoorzitter Peter van Barneveld voldoet hij op alle fronten aan de eisen die gesteld worden aan medewerker van het jaar.

januari 11, 2018

Het Spaarne Gasthuis heeft 45 oude bedden gedoneerd aan Stichting Werkgroep Urgenta......

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis heeft 45 oude bedden gedoneerd aan Stichting Werkgroep Urgenta. Dit is een vrijwilligersorganisatie die zich onder andere inzet voor ziekenhuizen in Moldavië. De bedden gaan naar de afdeling van een streekziekenhuis in dat land waar spoedpatiënten worden opgenomen. De patiënten liggen daar nu nog op bedden van ongeveer 50 jaar oud. George Hille, coördinator van Stichting Werkgroep Urgenta, doet een deel van het voorbereidend werk in Moldavië en in Nederland en is blij met de gedoneerde bedden.

december 29, 2017

Het Spaarne Gasthuis stopt per 1 januari met de wekelijkse kerkdiensten.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis stopt per 1 januari met de wekelijkse kerkdiensten.

In het Haarlems Dagblad meldt geestelijk verzorger en dominee van het Spaarne Gasthuis Petra Renes, dat er zijn weken zijn geweest dat er maar een paar patiënten de diensten bezochten. De inspanning die daarvoor moet worden gedaan, staat niet in verhouding tot het aantal patiënten dat de geestelijke verzorgers wil bereiken.

De komende maanden wordt grondig onderzocht waar patiënten op geestelijk gebied dan wèl behoefte aan hebben.