MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Spaarne Gasthuis

juni 21, 2018

Op maandag 25 juni vindt het Zomerconcert van Vrienden Spaarne Gasthuis plaats........

HOOFDDORP - Op maandag 25 juni vindt het Zomerconcert van Vrienden Spaarne Gasthuis plaats. Dit keer zullen topmusici Valeriya Zakopay op piano en Paul Medeiros op viool romantische muziek van Franse en Russische componisten ten gehore brengen. Het concert begint om half acht in de kerkzaal van het ziekenhuis in Hoofddorp en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst via vrienden@spaarnegasthuis.nl.

juni 1, 2018

Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis is een samenwerking aangegaan met professionele geboortefotografen.

De in geboortefotografie gespecialiseerde Dora Barens en Inge Berken brengen de bevalling, de geboorte en de eerste uren daarna in beeld.
Het bijzondere van deze samenwerking is, dat zij niet alleen gewone bevallingen fotograferen, maar ook mee mogen in de operatiekamer tijdens een keizersnede.

mei 14, 2018

Vandaag begonnen leerlingen in het middelbaar onderwijs aan de eindexamens. Volgens Niki Schoonenboom van het Spaarne Gasthuis is examens maken een topprestatie.....

Vandaag begonnen leerlingen in het middelbaar onderwijs aan de eindexamens. Volgens Niki Schoonenboom van het Spaarne Gasthuis is examens maken een topprestatie.

De neuroloog adviseert examinandi allereerst goed uitgerust aan de dag te beginnen.

Belangrijk is verder de tijd te nemen voor een goed ontbijt.

Havermout met fruit of rozijnen is top voor langdurige energie. Ook yoghurt met muesli: op eiwitten werken de hersenen lekker.

april 6, 2018

Voor vrouwen die zijn of worden behandeld voor borstkanker, of nog een hormoontherapie ondergaan, heeft het Spaarne Gasthuis een inloopuur opengesteld....

HOOFDDORP - Voor vrouwen die zijn of worden behandeld voor borstkanker, of nog een hormoontherapie ondergaan, heeft het Spaarne Gasthuis een inloopuur opengesteld.

Tijdens het inloopuur kunnen vragen worden gesteld aan de verpleegkundig specialist of kan men een lotgenoot ontmoeten.

Het inloopuur is er één keer in de maand, op de laatste vrijdag van de maand, ’s middag van 3 tot 4 uur.

maart 16, 2018

De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker.....

HOOFDDORP - De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker. Het Spaarne Gasthuis doet mee en organiseert in de week van 19 maart verschillende activiteiten, waaronder een informatiemarkt, een rondleiding op de afdeling maag-darm-lever en een bezoek aan de opblaasbare darm.

Op de markt zijn stands aanwezig van het inloophuis uit de regio, de medisch speciaalzaken Mathot en Medireva, de stomaleveranciers Dansac en Braun, de stomavereniging en van de stomaverpleegkundige van het Spaarne Gasthuis.

maart 15, 2018

Voor patiënten die in 2016 of 2017 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Hoofddorp houdt het Spaarne Gasthuis op vrijdag 23 maart vanaf 13.00 uur een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis.......

HOOFDDORP - Voor patiënten die in 2016 of 2017 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Hoofddorp houdt het Spaarne Gasthuis op vrijdag 23 maart vanaf 13.00 uur een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis. Volgens IC-verpleegkundige Corine Warmerdam kunnen mensen na hun ontslag klachten ontwikkelen die zich later openbaren. Voor ex-patiënten is zo’n terugkomdag met erkenning van de klachten en herkenning bij anderen heel waardevol. Er is een afwisselend, deels interactief programma samengesteld.

maart 9, 2018

Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol. Zelfs zo vol, dat een aantal ziekenhuizen sinds dinsdag een groot aantal geplande niet-acute operaties heeft geschrapt en een opnamestop heeft afgekondigd.

februari 22, 2018

Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen........

HOOFDDORP - Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen. Dat deden zij met zelfgemaakte bloemen in het kader van de lessen in geluk die zij op school krijgen.De leerlingen gaven de bloemen aan patiënten om ze beterschap te wensen. Ook de medewerkers van het ziekenhuis verdienden een bloem, omdat ze zo hard werken. De leerlingen vonden het eerst spannend om in het ziekenhuis te lopen, maar uiteindelijk vonden ze het allemaal leuk.

februari 8, 2018

In het Spaarne Gasthuis zijn de komende maanden nieuwe kunstexposities te zien......

HOOFDDORP - In het Spaarne Gasthuis zijn de komende maanden nieuwe kunstexposities te zien. Gerard Schuil exposeert zijn monumentale tulpen in Haarlem Zuid en op alle locaties zijn de beelden van Gemma Distelbrink te zien in de draaideuren. In de draaideur locatie Hoofddorp is ook een "elfenbankspiraal" van Gemma te zien, een klein gedeelte van een grotere installatie van ongeveer zes meter. Het spiraal is bekleed met "elfenbankjes" van klei en gesmoord in de zaagselton. De exposities zijn te zien tot 31 maart.

februari 3, 2018

Donderdag 15 februari is er op de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een inloopbijeenkomst over diabetes.......

Donderdag 15 februari is er op de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een inloopbijeenkomst over diabetes.

Een deskundige beantwoordt vragen over diabetes en daaraan gerelateerde thema’s als voeding, vermoeidheid, controle van bloedsuiker en zwangerschap met diabetes.

De afdeling patiëntenvoorlichting bevindt zich in de centrale hal van het Spaarne Gasthuis aan de Spaarnepoort 1 in Hoofddorp.

De deskundige is op donderdag 15 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur aanwezig.
 

januari 25, 2018

Donderdag namen twee leerlingen van basisschool De Bosrank in Hoofddorp voor een dag het stokje over van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdens JINC Baas van Morgen...........

HOOFDDORP – Donderdag namen twee leerlingen van basisschool De Bosrank in Hoofddorp voor een dag het stokje over van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdens JINC Baas van Morgen. JINC is een organisatie die jongeren met het bedrijfsleven probeert te verbinden. De opdracht die de leerlingen kregen als ‘Baas van Morgen’ in het Spaarne Gasthuis was om mee te denken bij het optimaliseren van de bewegwijzering in het ziekenhuis. Deze opdracht kwam voort uit een project dat momenteel binnen het ziekenhuis loopt.

januari 25, 2018

Twee projecten van het Spaarne Gasthuis zijn genomineerd voor een Planetree award...........

HOOFDDORP - Twee projecten van het Spaarne Gasthuis zijn genomineerd voor een Planetree award. Het betreft het publieksevent ‘Het gala van de vrouwenkwaaltjes’ op 22 november vorig jaar dat probeerde om vrouwenkwaaltjes uit de taboesfeer te halen en om het project ‘Hartrevalidatie in de wijk’, waarin het Spaarne Gasthuis met een aantal fysiotherapeuten een uniek hartrevalidatienetwerk opzette in de regio.Eén keer per jaar worden Planetree Awards uitgereikt voor projecten op het gebied van mensgerichte zorg.

januari 12, 2018

De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten houdt op woensdag 24 januari van 1 uur tot half 4 een vragenuur en oogdruppelinstructie in het Spaarne Gasthuis.....

HOOFDDORP - De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten houdt op woensdag 24 januari van 1 uur tot half 4 een vragenuur en oogdruppelinstructie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.
Tijdens het vragenuur zijn 2 leden van de vereniging aanwezig.

Iedereen die meer wil weten over de oogaandoening glaucoom, kan er zijn vragen stellen. Ook kan uitleg worden verkregen over hoe de ogen het beste gedruppeld kunnen worden.

Wie het spreekuur wil bezoeken, kan zich aanmelden via de polikliniek oogheelkunde van het Spaarne Gasthuis.
 

januari 11, 2018

Het Spaarne Gasthuis heeft op de nieuwjaarsreceptie Lars Carree benoemd tot medewerker van het jaar........

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis heeft op de nieuwjaarsreceptie Lars Carree benoemd tot medewerker van het jaar. Met bijval uit het hele ziekenhuis kreeg Lars deze eretitel, omdat hij weet wat meer dan topzorg is. Lars Carree heeft meerdere petten op in het Spaarne Gasthuis. Zo is hij werkzaam als SEH-verpleegkundige, als weekend-avond-nachthoofd en als crisis coördinator. Volgens bestuursvoorzitter Peter van Barneveld voldoet hij op alle fronten aan de eisen die gesteld worden aan medewerker van het jaar.

januari 11, 2018

Het Spaarne Gasthuis heeft 45 oude bedden gedoneerd aan Stichting Werkgroep Urgenta......

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis heeft 45 oude bedden gedoneerd aan Stichting Werkgroep Urgenta. Dit is een vrijwilligersorganisatie die zich onder andere inzet voor ziekenhuizen in Moldavië. De bedden gaan naar de afdeling van een streekziekenhuis in dat land waar spoedpatiënten worden opgenomen. De patiënten liggen daar nu nog op bedden van ongeveer 50 jaar oud. George Hille, coördinator van Stichting Werkgroep Urgenta, doet een deel van het voorbereidend werk in Moldavië en in Nederland en is blij met de gedoneerde bedden.

december 29, 2017

Het Spaarne Gasthuis stopt per 1 januari met de wekelijkse kerkdiensten.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis stopt per 1 januari met de wekelijkse kerkdiensten.

In het Haarlems Dagblad meldt geestelijk verzorger en dominee van het Spaarne Gasthuis Petra Renes, dat er zijn weken zijn geweest dat er maar een paar patiënten de diensten bezochten. De inspanning die daarvoor moet worden gedaan, staat niet in verhouding tot het aantal patiënten dat de geestelijke verzorgers wil bereiken.

De komende maanden wordt grondig onderzocht waar patiënten op geestelijk gebied dan wèl behoefte aan hebben.

december 15, 2017

Veel mensen schijnen niet te weten wat een bezoek aan een arts kost en wat de prijs is van een ziekenhuisbehandeling.....

DEN HAAG/HOOFDDORP - Veel mensen schijnen niet te weten wat een bezoek aan een arts kost en wat de prijs is van een ziekenhuisbehandeling. Eerst bij het betalen van hun eigen risico krijgen zij daar iets van te zien. Maar checken blijft dan erg lastig.

De Consumentenbond constateert dat er enorme prijsverschillen zijn onder ziekenhuizen. Om de zorgtarieven transparant te maken, voert de bond momenteel een actie. Daarbij roept zij onder meer op om ziekenhuisrekeningen met haar te delen, zodat de kosten openbaar kunnen worden gemaakt.

december 5, 2017

Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp komt niet voor in de bovenste regionen van de jaarlijkse verkiezing van het beste ziekenhuis van Nederland door Elsevier Weekblad. Het ziekenhuis scoort in alle categorieën wel bovengemiddeld......

Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp komt niet voor in de bovenste regionen van de jaarlijkse verkiezing van het beste ziekenhuis van Nederland door Elsevier Weekblad.

Het ziekenhuis scoort in alle categorieën wel bovengemiddeld.

Ten opzichte van vorig jaar is de positie op de ranglijst echter niet veranderd. Die wordt aangevoerd door de Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder, Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Doetinchem.

november 16, 2017

Patiënten van het Spaarne Gasthuis die een hartrevalidatieprogramma hebben gevolgd worden door hun zorgverleners uitgenodigd voor een gezonde high tea.......

HOOFDDORP - Patiënten van het Spaarne Gasthuis die een hartrevalidatieprogramma hebben gevolgd worden door hun zorgverleners uitgenodigd voor een gezonde high tea. Het team heeft voor zaterdag 18 november een programma voor zijn (ex)-patiënten en hun partners georganiseerd. De bijeenkomst start met een welkom van cardioloog Jon Funke Küpper. Daarna worden door de ziekenhuiskok gezonde high tea hapjes verzorgd en kan men elkaar ontmoeten. Er worden praatjes gehouden door een stoppen-met-roken-coach, een fysiotherapeut en een medisch maatschappelijk werker.

oktober 27, 2017

Met het Gala van de Vrouwenkwaaltjes op woensdag 22 november haalt het Spaarne Gasthuis de kwaaltjes uit de taboesfeer.....

HAARLEM - Met het Gala van de Vrouwenkwaaltjes op woensdag 22 november haalt het Spaarne Gasthuis de kwaaltjes uit de taboesfeer.
Onbeschaamd, met humor, maar ook met oplossingen. Maar wel voor Ladies Only.

De geheel verzorgde avond in de Philharmonie in Haarlem wordt geleid door radio- en tv-presentatrice Sofie van den Enk en cabaretière Kristel Zweers.

oktober 19, 2017

Dankzij vrijgemaakt budget van de Vrienden Spaarne Gasthuis kunnen 15 afdelingen van het Spaarne Gasthuis hun patiënten een dagje extra in de watten leggen..........

HOOFDDORP - Dankzij vrijgemaakt budget van de Vrienden Spaarne Gasthuis kunnen 15 afdelingen van het Spaarne Gasthuis hun patiënten een dagje extra in de watten leggen. Het geld mag door de afdeling vrij besteed en op haar eigen manier ingevuld worden. Te denken valt aan een workshop gezond koken voor mensen met diabetes, een uitgebreide lunch voor dialysepatiënten of Tai Chi voor hartrevalidatiepatiënten.

oktober 11, 2017

Per 1 januari 2018 treedt Prof. Dr. I.N. (Ivo) van Schaik toe tot de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis.......

HOOFDDORP - Per 1 januari 2018 treedt Prof. Dr. I.N. (Ivo) van Schaik toe tot de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Hij is de beoogde opvolger van bestuursvoorzitter Peter van Barneveld, die per juni 2018 met pensioen gaat.Van Schaik is sinds 1999 werkzaam in het AMC waar hij, behalve neuroloog en opleider, ook voorzitter is van de divisie Hersenen & Zintuigen. Zowel binnen als buiten het AMC nam Van Schaik zitting in verschillende commissies en besturen. Sinds 2010 is Van Schaik hoogleraar neurologie bij de Universiteit van Amsterdam.

oktober 7, 2017

Tijdens de Donorweek, van 9 tot en met 15 oktober, is in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp een informatiestand ingericht bij de afdeling patiëntenvoorlichting......

Tijdens de Donorweek, van 9 tot en met 15 oktober, is in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp een informatiestand ingericht bij de afdeling patiëntenvoorlichting.

Op woensdag 11 oktober is Ria Pater van 11.00 – 15.00 uur aanwezig om extra informatie te geven over orgaan- en weefseldonatie. Zij is vrijwilliger bij de Nederlandse Transplantatiestichting.

Een belangrijk doel van de Donorweek is mensen te stimuleren hun keuze vast te leggen in het donorregister.

september 29, 2017

Voor het 2e jaar op rij staat een team van het Spaarne Gasthuis aan de start voor de finale van de Nationale Diabetes Challenge.....

HOOFDDORP/PAPENDAL - Voor het 2e jaar op rij staat een team van het Spaarne Gasthuis - in samenwerking met huisartsenpraktijk Leonard Springer, fysiotherapie Teding van Berkhout en fysioVerton - aan de start voor de finale van de Nationale Diabetes Challenge.
Maandenlang is er door 26 deelnemers getraind om op zaterdag
30 september op sportcentrum Papendal de laatste kilometers af te leggen.