MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Vijfhuizen

januari 11, 2018

Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’..........

VIJFHUIZEN – Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’. Volgens Reinders vertolkt de vereniging het geluid van de ondernemers en prikkelt startende ondernemers om betrokken te zijn bij het dorp en de verenigingen. Zo schonk de vereniging 25 fietsen aan de noodopvang van vluchtelingen en bedong dat het COA haar inkopen bij de lokale ondernemers deed.

januari 8, 2018

Bart Jansen is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van DSOV. Jansen is op dit moment in Vijfhuizen bezig aan zijn eerste jaar......

Bart Jansen is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van DSOV. Jansen is op dit moment in Vijfhuizen bezig aan zijn eerste jaar.

Volgens het bestuur is de samenwerking tussen spelers, technische staf en trainer positief en zijn de sportieve resultaten bovendien uitstekend.

Het eerste elftal staat momenteel bovenaan in de 2e klasse C in regio West 2.

DSOV heeft bovendien al een periodekampioenschap op zak. Een verlenging van het contract was dan ook te verwachten, zo concludeert voetbalwebsite 433Magazine.
 

december 22, 2017

Woensdagavond heeft een man een overval gepleegd op een tankstation aan de N205 richting Hoofddorp.....

VIJFHUIZEN - Woensdagavond heeft een man een overval gepleegd op een tankstation aan de N205 richting Hoofddorp.

De verdachte zou even voor half 10 de winkel van het tankstation in Vijfhuizen zijn binnengelopen en geld hebben geëist.
Volgens een politiewoordvoerder zou er geen wapen zijn gezien, maar zou de dader wel hebben gedreigd te zullen schieten als hij geen geld zou krijgen. De dader is na de overval weggerend.

december 14, 2017

Op 12 december is de Stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH 17 opgericht.........

VIJFHUIZEN - Op 12 december is de Stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH 17 opgericht. Doel van de stichting is bij te dragen aan het in stand houden van het monument dat is opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp op 17 juli 2014. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het verrichten van activiteiten en het verwerven en beheren van fondsen en het verlenen van bijdragen hieruit aan rechtspersonen die een bijdrage leveren aan de instandhouding van het monument.

december 5, 2017

De Ride for the Roses, een fietsevenement in de strijd tegen kanker, start en finisht volgend jaar in Haarlemmermeer. Voorgaande edities van de tocht trokken tot wel 10.000 deelnemers......

De Ride for the Roses, een fietsevenement in de strijd tegen kanker, start en finisht volgend jaar in Haarlemmermeer. Voorgaande edities van de tocht trokken tot wel 10.000 deelnemers.

De 21e editie in 2018 kent 3 in plaats van 2 toertochten: over 25, 50 en voor het eerst 80 kilometer. De kern van het evenement vormt de pelotonstocht over 100 kilometer.

Met de opbrengst van de tochten wordt onderzoek door KWF mede gefinancierd. Ride for the Roses 2018 start en finisht op 9 september bij Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

november 25, 2017

Op de Vijfhuizerweg is donderdagmiddag een automobilist met zijn voertuig van de weg geraakt en in het naastgelegen water terecht gekomen......

Op de Vijfhuizerweg is donderdagmiddag een automobilist met zijn voertuig van de weg geraakt en in het naastgelegen water terecht gekomen.

De bestuurder kon op eigen kracht zijn wagen verlaten. Het slachtoffer, een vliegtuigspotter, was nog een keer terug naar zijn wagen gegaan om zijn fotoapparatuur uit het voertuig te halen.

De man is vervolgens door het ambulancepersoneel onderzocht en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

De bergingsdienst haalde de zwaar beschadigde auto uit het water.

november 24, 2017

Vrijdag 24 november zijn op het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen 170.714 bloembollen geplant.....

VIJFHUIZEN - Vandaag om 12 uur zijn op het Nationaal Monument MH17 170.714 bloembollen geplant. De bloembollen met de Nederlandse soortnaam Sneeuwroem zullen in het voorjaar het Monument een paarsblauwe gloed geven.
Het aantal verwijst naar 17 juli 2014, de datum van de ramp met de MH17.

november 9, 2017

Met de eenmalige bijdrage van 225.000 euro van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, is nu ook het beheer van het MH17-monument in Vijfhuizen geregeld.....

VIJFHUIZEN - Met de eenmalige bijdrage van 225.000 euro van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, is nu ook het beheer van het MH17-monument in Vijfhuizen geregeld. Tot voor kort was er te weinig geld voor onderhoud.
Door de provinciale steun is er nu voldoende geld binnen voor de komende twintig jaar.

Ook de Stichting Nationaal Monument MH17, het recreatieschap, de gemeente Haarlemmermeer en het Rijk leveren een financiële bijdrage.
In totaal gaat het hierbij om een bedrag van negen ton.

november 1, 2017

Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek – zaterdag 4 en zondag 5 november - vindt het Landelijke Atelierweekend plaats......

Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek – zaterdag 4 en zondag 5 november - vindt het Landelijke Atelierweekend plaats.

Tijdens dit weekend stellen kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Aan de Kromme Spieringweg 268 in Vijfhuizen opent STAL 268 haar deuren.

In STAL 268 exposeren Evelien Weijmer-Ruizendaal, Yvonne Samson, Els Roth, Anita Rayer en Esther Velzeboer.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 31, 2017

Jesse Verbeek mag vrijdag 3 november de symbolische eerste paal van het bouwproject Spieringhof in Vijfhuizen slaan......

Jesse Verbeek mag vrijdag 3 november de symbolische eerste paal van het bouwproject Spieringhof in Vijfhuizen slaan.

Jesse is een van de drie zoons van de onlangs overleden Henk Verbeek, die de weg bereidde voor de bebouwing van het braakliggende terrein in het hart van het dorp.

Op Spieringhof worden 26 rietgedekte woningen gebouwd. Henk Verbeek was op verschillende fronten actief in Vijfhuizen, onder meer bij voetbalvereniging DSOV en als bestuurslid van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen.

september 11, 2017

Sandra uit Vijfhuizen heeft 159.000 euro gewonnen in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' van RTL 4. Nadat Sandra 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte zij – met assistentie van echtgenoot Marco - dit geldbedrag in de wacht in het ‘Gouden Koffer Spel'.........

Sandra uit Vijfhuizen heeft 159.000 euro gewonnen in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' van RTL 4. Nadat Sandra 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte zij – met assistentie van echtgenoot Marco - dit geldbedrag in de wacht in het ‘Gouden Koffer Spel'.
Sandra was samen met 49 wijkgenoten uit Vijfhuizen – in postcodegebied 2141 – te gast bij de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde Sandra als finalist en mocht zij het bekende ‘Gouden Koffer Spel' spelen.

september 2, 2017

Vijftig inwoners van Vijfhuizen uit postcodegebied 2141 gaan strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in de ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'.....

VIJFHUIZEN - Vijftig inwoners uit postcodegebied 2141 gaan strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in de ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'.
Zij wonnen een felbegeerde studioplaats in de tv-spelshow die Linda de Mol presenteert.

De vijftig inwoners uit Vijfhuizen zijn samen met inwoners uit negen andere wijken uit heel Nederland aanwezig in de studio.
Een van de 500 aanwezigen kan de studio als miljonair verlaten.

september 1, 2017

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 september wordt overal in Nederland het Fortenfestival gehouden.....

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 september wordt overal in Nederland het Fortenfestival gehouden.

Dat betekent: ontdekken van de prachtige forten en vestingen die ons land rijk is. En genieten van films in de buitenbioscoop, theater, kunst, muziek, historie en biologisch eten en drinken.

Bij het Kunstfort bij Vijfhuizen draait de buitenbioscoop op vier avonden diverse films: van woensdag 6 sept tot en met zaterdag 9 september.

Via de website forten.nl kom je alles te weten over de activiteiten bij het Kunstfort bij Vijfhuizen.
 

augustus 25, 2017

Een recordaantal danceliefhebbers komt dit weekend naar het Floriadeterrein in Haarlemmermeer voor de 24e editie van Mysteryland.....

VIJFHUIZEN - Een recordaantal danceliefhebbers komt dit weekend naar het Floriadeterrein in Haarlemmermeer voor de 24e editie van Mysteryland.

Voor het eerst bedraagt het bezoekersaantal meer dan 100.000.

Het bezoekersrecord is te danken aan de uitbreiding van de camping naast het festivalterrein. Die biedt dit jaar voor het eerst plaats aan zo'n 15.000 bezoekers.

Mysteryland is het oudste en grootste elektronische muziekfestival van Nederland. Dit jaar treden meer dan tweehonderd dj's op.

augustus 16, 2017

Zondag 20 augustus is er een snuffelmarkt in de grote Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen.......

VIJFHUIZEN - Zondag 20 augustus is er een snuffelmarkt in de grote Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen.

Honderden kramen liggen van 9 tot 16.30 uur vol met mooie, interessante, exclusieve, verrassende en oude spullen uit moeders en grootmoeders Tijd.

De meest uiteenlopende spullen zijn er te koop zoals antiek, curiosa, aardewerk en speelgoed.

Verder zijn er onder andere verzamelobjecten, poppen, kleding, games, Cd’s, boeken en vintage.

De toegang is 4 euro 50 en kinderen tot 12 jaar en 80 plussers hebben gratis toegang.

augustus 11, 2017

Woensdagavond is een man gewond geraakt bij een brand op een autosloperij op bedrijventerrein Krukas in Vijfhuizen.....

VIJFHUIZEN - Woensdagavond is een man gewond geraakt bij een brand op een autosloperij op bedrijventerrein Krukas.

De man was rond half 10 bezig om de benzinetank van een sloopauto leeg te halen. Hij boorde daarvoor een gat onderin de tank, bij welke actie de brandstof vlam vatte. Het slachtoffer kreeg de brandende vloeistof over zich heen.

Omdat de auto in een loods geparkeerd stond wilde de man het voertuig met een heftruck naar buiten verplaatsen. Dit lukte, maar hij raakte daarbij wel gewond.

augustus 9, 2017

De geldautomaat aan de D'Yserinckweg in Vijfhuizen wordt om veiligheidsredenen definitief gesloten......

VIJFHUIZEN – De geldautomaat aan de D'Yserinckweg in Vijfhuizen wordt om veiligheidsredenen definitief gesloten.
Sinds 2016 neemt het aantal plofkraken op geldautomaten van de Rabobank toe, zo ook in de Regio Schiphol.

Het is een ingrijpende gebeurtenis, omdat plofkraken steeds meer plaats vinden met behulp van zware explosieven in plaats van met gas.

De grootste zorg zit in het toegenomen risico op persoonlijk letsel.

De geldautomaat aan de D'Yserinckweg was na de poging tot plofkraak in april dit jaar al buiten werking.

augustus 5, 2017

Professioneel verhalenverteller Gottfrid van Eck onthult komende zondagmiddag de geheimen van Kunstfort bij Vijfhuizen......

VIJFHUIZEN - Professioneel verhalenverteller Gottfrid van Eck onthult komende zondagmiddag de geheimen van Kunstfort bij Vijfhuizen.

Zijn vertelling maakt deel uit van verhalenfestival “Forten vol Verhalen”.

Van Eck wekt daarbij op een speelse en interactieve manier verhalen tot leven en balanceert daarbij graag op het slappe koord van feiten, fictie, wijsheid en humor.

Volgens de organisatie laat hij het publiek hierbij meereizen naar lang vervlogen tijden om ze daarna weer te laten landen in het heden.

augustus 4, 2017

Op het terrein waar in Vijfhuizen het woonwijkje Spieringhof moet komen, is de grondsanering momenteel in volle gang.....

VIJFHUIZEN - Op het terrein waar het woonwijkje Spieringhof moet komen, is de grondsanering momenteel in volle gang.

Aan de Kromme Spieringweg gaat ZuidhofVerbeek Ontwikkelcombinatie 26 rietgedekte koopwoningen realiseren.
Voordat, naar verwachting eind oktober, de eerste paal geslagen kan worden moet het terrein grondig schoongemaakt worden.

augustus 3, 2017

De raadsleden Beryl van Straten van VVD en Willem Klijn van PvdA vinden de informatie die de gemeente Haarlemmermeer aan burgers en ondernemers geeft soms tegenstrijdig.....

HOOFDDORP - De raadsleden Beryl van Straten van VVD en Willem Klijn van PvdA vinden de informatie die de gemeente Haarlemmermeer aan burgers en ondernemers geeft soms tegenstrijdig. Daardoor weten de mensen niet waar zij aan toe zijn.

augustus 2, 2017

De pluimveesector werd maandag opgeschrikt door vergiftigde kippeneieren, die op advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit razendsnel uit de schappen werden gehaald.......

VIJFHUIZEN - De pluimveesector werd maandag opgeschrikt door vergiftigde kippeneieren, die op advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit razendsnel uit de schappen werden gehaald. Ook bij supermarkt Hoogvliet in Vijfhuizen werden uit voorzorg 110 dozen biologische eieren uit de schappen verwijderd en vernietigd, volgens bedrijfsleider Vincent van Honschoten na opdracht van hogerhand.

juli 31, 2017

Volgens ZuidhofVerbeek Ontwikkelcombinatie zullen de plannen voor de bouw van nieuwe woningen aan de Kromme Spieringweg in Vijfhuizen alsnog gerealiseerd worden........

VIJFHUIZEN – Volgens ZuidhofVerbeek Ontwikkelcombinatie zullen de plannen voor de bouw van nieuwe woningen aan de Kromme Spieringweg in Vijfhuizen alsnog gerealiseerd worden.

Door de economische crisis waren deze plannen niet tot uitvoer gebracht, maar volgens ontwikkelaar ZuidhofVerbeek zal dit nu toch gebeuren.

Het bouwplan voorziet in de bouw van 12 twee-onder-één-kapwoningen, zes hoekwoningen, zeven tussenwoningen en één vrijstaand huis.

Verder worden met het bouwplan twee doelstellingen tegelijk gerealiseerd.

juli 28, 2017

Op bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed. Bij autobedrijf Car Place Sari ontstond rond half twee een brand.......

VIJFHUIZEN – Op bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed.

Bij autobedrijf Car Place Sari ontstond rond half twee een brand.

De brand werd door de opgeroepen brandweer al snel opgeschaald naar "grote" brand.

Door de brand waren vanuit de wijde omgeving zwarte rookwolken te zien.

Omdat het vliegverkeer op de Polderbaan ook hinder had van de hevige rookontwikkeling, werden diverse landende vliegtuigen omgeleid naar andere banen.

juli 18, 2017

Sinds de bloembakken op het wegdek zijn vervangen door plateaus hebben de woonbooteigenaren langs de Cruquiusdijk last van trillingen die worden veroorzaakt door afremmende voertuigen......

VIJFHUIZEN - Bij de entree van Vijfhuizen wordt op de Cruquiusdijk een markering aangebracht.

Sinds de bloembakken op het wegdek zijn vervangen door plateaus hebben de woonbooteigenaren langs de Cruquiusdijk last van trillingen die worden veroorzaakt door afremmende voertuigen.

De woonbooteigenaren hebben de gemeente Haarlemmermeer gevraagd om ook visuele wegversmallingen bij de plateaus aan te brengen om de snelheid uit het verkeer te halen.