MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Vijfhuizen

april 18, 2018

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.........

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag. Mevrouw Beers werd op 22 april 1918 geboren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude, is al 70 jaar woonachtig in Haarlemmermeer en woont nog steeds zelfstandig.De familie Beers is een van de eerste geslachten die in Haarlemmermeer een landbouwbedrijf uitoefende. Momenteel woont het zesde geslacht op de boerderij. Het bezoek vindt om drie uur plaats in zalencentrum De Poterne in Vijfhuizen.

april 18, 2018

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vijftien maanden celstraf geëist tegen de 53-jarige Vijfhuizenaar Mario D..............

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vijftien maanden celstraf geëist tegen de 53-jarige Vijfhuizenaar Mario D., de chauffeur van de zogeheten monstertruck die in 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed. Het dramatische ongeval kostte drie mensen het leven, 23 mensen raakten gewond, veelal ernstig. Het OM wil ook dat D. vijf jaar lang een verbod krijgt om op te treden als (professioneel) stuntman. Volgens het OM zijn behalve Mario D.

april 14, 2018

Mud Masters op 21 en 22 april in recreatiepark Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos kan doorgaan. De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland verloor een kort geding voor de Haarlemse rechtbank.....

Mud Masters op 21 en 22 april in recreatiepark Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos kan doorgaan. De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland verloor een kort geding voor de Haarlemse rechtbank.

De werkgroep voerde aan dat de run met 16.000 deelnemers niet gehouden moet worden in het vogelbroedseizoen.

De rechter was er niet van overtuigd dat de vogels worden verstoord.

Vorig jaar is geen overtreding geconstateerd en de Mud Masters-organisatie heeft een professioneel bureau ingehuurd voor de ecologische effecten.

april 11, 2018

De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid Kennemerland organiseert op vrijdagochtend 20 april van half 10 tot half 12 uur een “Mindful wandeling”.....

VIJFHUIZEN - De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid Kennemerland organiseert op vrijdagochtend 20 april van half 10 tot half 12 uur een “Mindful wandeling” door o.a. het Herdenkingsbos & De Groene Weelde.
De start is vanaf het parkeerterrein aan Spieringweg naast huisnummer 536 in Vijfhuizen.

Mindful wandelen is een rustgevende manier om de hectiek van alledag los te laten. Bij deze excursie gaat het dan ook niet alleen om het wandelen, maar vooral ook om het beleven van de natuur en het aanwezig zijn in het hier en nu.

maart 23, 2018

Op zondag 8 april start het nieuwe Kunstfortseizoen met de opening van twee bijzondere tentoonstellingen.....

VIJFHUIZEN - Op zondag 8 april start het nieuwe Kunstfortseizoen met de opening van twee bijzondere tentoonstellingen.

In de Genieloods toont de Zwitserse kunstenares Eva-Fiore Kovacovsky fotografisch werk, voortbouwend op 19e eeuwse reproductietechnieken en classificatiesystemen.

In het fort exposeert de in Berlijn woonachtige Catherine Biocca een even absurdistische als beklemmende 'site-specific' installatie met video, animatie en objecten.

maart 5, 2018

Afgelopen vrijdagmiddag zijn in Vijfhuizen twee automobilisten gewond geraakt door een ongeluk........

Afgelopen vrijdagmiddag zijn in Vijfhuizen twee automobilisten gewond geraakt door een ongeluk.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de dierenwinkel aan de Vijfhuizerdijk toen de bestuurster van de voorste wagen remde en de achterste wagen dit te laat in de gaten had.

Beide bestuurders raakten gewond, de bestuurster van de voorste wagen werd voor verdere zorg door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens een omstander stopte de voorste wagen voor overstekende eenden, waarvan eentje de oversteek niet heeft overleefd.
 

februari 13, 2018

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?......

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?

Op zaterdag 24 februari zal René Ros in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing geven over de Stelling van Amsterdam.

De lezing begint om 2 uur ’s middags.

Het museum is te vinden aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.
 

februari 6, 2018

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag en zondag, 17 en 18 februari a.s. voor de 2e keer het CRASH Winter Radioweekend......

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag en zondag, 17 en 18 februari a.s. voor de 2e keer het CRASH Winter Radioweekend.

Het thema dit jaar is de B-17 ‘Flying Fortress’. Er zijn demonstraties van onder meer radiocommunicatie apparatuur uit de B-17 ‘Vliegende Fort’.

Zendamateurs kunnen gedurende dit weekend op gezette tijden verbinding maken met de radiokamer van het museum.

Tijdens de radiodagen is bestaat ook gelegenheid militaire radioapparatuur te koop aan te bieden.

januari 30, 2018

Maandagochtend 29 januari vond een bedreiging met een vuurwapen plaats bij een tankstation in Vijfhuizen......

Maandagochtend 29 januari vond een bedreiging met een vuurwapen plaats bij een tankstation in Vijfhuizen.

Dit is gebeurd naar aanleiding van een betalingsconflict tussen een medewerker en een klant. De verdachte is na de bedreiging van de medewerkers inderhaast weggereden.

Later vond de landelijke Eenheid van de politie de auto terug in Alkmaar. De verdachte is korte tijd later langs de A9 in Akersloot aangehouden.

januari 30, 2018

Het Vijfhuizen Ons Shantykoor (VOC) bestaat eind van dit jaar 20 jaar en organiseert op zondagmiddag 11 februari een optreden in dorpshuis d’ Oude Waterwolf in Vijfhuizen......

Het Vijfhuizen Ons Shantykoor (VOC) bestaat eind van dit jaar 20 jaar en organiseert op zondagmiddag 11 februari een optreden in dorpshuis d’ Oude Waterwolf in Vijfhuizen.

Het thema ‘Valentijn Shanty’ verraadt waarover gezongen wordt. Het wordt een reis om de wereld vol shanties en zeemansliederen die eindigt in Amsterdam.

Ga op zondagmiddag 11 februari van het optreden genieten in dorpshuis d’ Oude Waterwolf aan de Kromme spieringweg 436 in Vijfhuizen. De toegang is € 5,- en de zaal opent om 14.00 uur.
 

januari 29, 2018

Bij Vijfhuizen op de Drie Merenweg kwam zaterdagochtend een personenauto op zijn kop in het water van de naastgelegen sloot terecht.......

Bij Vijfhuizen op de Drie Merenweg kwam zaterdagochtend een personenauto op zijn kop in het water van de naastgelegen sloot terecht.

Hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter, maar die hoefde niet te landen.

De vier inzittenden zijn met letsel naar het ziekenhuis gebracht. Waarom de buitenlandse auto van de weg raakte was onduidelijk.

Door het ongeval was één rijstrook op de N205 afgesloten. De bergingsdienst heeft wagen uit de sloot gehaald en afgevoerd.
 

januari 26, 2018

Autocoureur Danny Kroes rijdt komend weekeinde de tweede ronde van de TCR Middle East International Series op de Dubai Autodrome.....

VIJFHUIZEN/DUBAI - Autocoureur Danny Kroes rijdt komend weekeinde de tweede ronde van de TCR Middle East International Series op de Dubai Autodrome.

De achttienjarige inwoner van Vijfhuizen zal op de baan in de Verenigde Arabische Emiraten uitkomen voor Pit Lane Competizioni in een Audi RS3 LMS. Hij vervangt in Dubai de Italiaan Alberto Vescovi die verhinderd was.

Kroes hoopt zich opnieuw in de kijker te rijden, na zijn debuut in de TCR vorig jaar tijdens de race in het TCR Benelux Touring Car-kampioenschap in Zandvoort.

januari 23, 2018

De kerkklok van de Verbondskerk in Vijfhuizen heeft het een tijdje zonder wijzerplaten moeten doen, omdat de klok eind vorig jaar dringend gerepareerd moest worden.......

De kerkklok van de Verbondskerk in Vijfhuizen heeft het een tijdje zonder wijzerplaten moeten doen, omdat de klok eind vorig jaar dringend gerepareerd moest worden.

De tijdsaanduiding op de kerktoren werd door veel inwoners van Vijfhuizen gemist. Op zaterdag 20 januari was het eindelijk zover; de wijzerplaten van de kerkklok werden met een hoogwerker teruggeplaatst.

Alle inwoners van Vijfhuizen kunnen nu weer vanuit alle richtingen op de kerkklok zien hoe laat het is.

Bron: Nieuwsblad Haarlemmermeer

januari 15, 2018

De inzameling van kerstbomen in Vijfhuizen heeft een recordopbrengst van 628 exemplaren opgeleverd......

De inzameling van kerstbomen in Vijfhuizen heeft een recordopbrengst van 628 exemplaren opgeleverd.

Kinderen hebben de afgelopen week jacht gemaakt op de afgedankte naaldbomen om ze voor een presentje naar de verzamelplaats te brengen.

Voor elke boom kregen de kinderen 50 cent en een lootje. De bomen worden verwerkt in een versnipperaar.

Onder de jonge inzamelaars leeft echter de wens om ze op te sparen voor een grote kerstbomenfik, zo vertelden ze aan het Haarlems Dagblad.

januari 11, 2018

Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’..........

VIJFHUIZEN – Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’. Volgens Reinders vertolkt de vereniging het geluid van de ondernemers en prikkelt startende ondernemers om betrokken te zijn bij het dorp en de verenigingen. Zo schonk de vereniging 25 fietsen aan de noodopvang van vluchtelingen en bedong dat het COA haar inkopen bij de lokale ondernemers deed.

januari 8, 2018

Bart Jansen is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van DSOV. Jansen is op dit moment in Vijfhuizen bezig aan zijn eerste jaar......

Bart Jansen is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van DSOV. Jansen is op dit moment in Vijfhuizen bezig aan zijn eerste jaar.

Volgens het bestuur is de samenwerking tussen spelers, technische staf en trainer positief en zijn de sportieve resultaten bovendien uitstekend.

Het eerste elftal staat momenteel bovenaan in de 2e klasse C in regio West 2.

DSOV heeft bovendien al een periodekampioenschap op zak. Een verlenging van het contract was dan ook te verwachten, zo concludeert voetbalwebsite 433Magazine.
 

december 22, 2017

Woensdagavond heeft een man een overval gepleegd op een tankstation aan de N205 richting Hoofddorp.....

VIJFHUIZEN - Woensdagavond heeft een man een overval gepleegd op een tankstation aan de N205 richting Hoofddorp.

De verdachte zou even voor half 10 de winkel van het tankstation in Vijfhuizen zijn binnengelopen en geld hebben geëist.
Volgens een politiewoordvoerder zou er geen wapen zijn gezien, maar zou de dader wel hebben gedreigd te zullen schieten als hij geen geld zou krijgen. De dader is na de overval weggerend.

december 14, 2017

Op 12 december is de Stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH 17 opgericht.........

VIJFHUIZEN - Op 12 december is de Stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH 17 opgericht. Doel van de stichting is bij te dragen aan het in stand houden van het monument dat is opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp op 17 juli 2014. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het verrichten van activiteiten en het verwerven en beheren van fondsen en het verlenen van bijdragen hieruit aan rechtspersonen die een bijdrage leveren aan de instandhouding van het monument.

december 5, 2017

De Ride for the Roses, een fietsevenement in de strijd tegen kanker, start en finisht volgend jaar in Haarlemmermeer. Voorgaande edities van de tocht trokken tot wel 10.000 deelnemers......

De Ride for the Roses, een fietsevenement in de strijd tegen kanker, start en finisht volgend jaar in Haarlemmermeer. Voorgaande edities van de tocht trokken tot wel 10.000 deelnemers.

De 21e editie in 2018 kent 3 in plaats van 2 toertochten: over 25, 50 en voor het eerst 80 kilometer. De kern van het evenement vormt de pelotonstocht over 100 kilometer.

Met de opbrengst van de tochten wordt onderzoek door KWF mede gefinancierd. Ride for the Roses 2018 start en finisht op 9 september bij Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

november 25, 2017

Op de Vijfhuizerweg is donderdagmiddag een automobilist met zijn voertuig van de weg geraakt en in het naastgelegen water terecht gekomen......

Op de Vijfhuizerweg is donderdagmiddag een automobilist met zijn voertuig van de weg geraakt en in het naastgelegen water terecht gekomen.

De bestuurder kon op eigen kracht zijn wagen verlaten. Het slachtoffer, een vliegtuigspotter, was nog een keer terug naar zijn wagen gegaan om zijn fotoapparatuur uit het voertuig te halen.

De man is vervolgens door het ambulancepersoneel onderzocht en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

De bergingsdienst haalde de zwaar beschadigde auto uit het water.

november 24, 2017

Vrijdag 24 november zijn op het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen 170.714 bloembollen geplant.....

VIJFHUIZEN - Vandaag om 12 uur zijn op het Nationaal Monument MH17 170.714 bloembollen geplant. De bloembollen met de Nederlandse soortnaam Sneeuwroem zullen in het voorjaar het Monument een paarsblauwe gloed geven.
Het aantal verwijst naar 17 juli 2014, de datum van de ramp met de MH17.

november 9, 2017

Met de eenmalige bijdrage van 225.000 euro van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, is nu ook het beheer van het MH17-monument in Vijfhuizen geregeld.....

VIJFHUIZEN - Met de eenmalige bijdrage van 225.000 euro van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, is nu ook het beheer van het MH17-monument in Vijfhuizen geregeld. Tot voor kort was er te weinig geld voor onderhoud.
Door de provinciale steun is er nu voldoende geld binnen voor de komende twintig jaar.

Ook de Stichting Nationaal Monument MH17, het recreatieschap, de gemeente Haarlemmermeer en het Rijk leveren een financiële bijdrage.
In totaal gaat het hierbij om een bedrag van negen ton.

november 1, 2017

Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek – zaterdag 4 en zondag 5 november - vindt het Landelijke Atelierweekend plaats......

Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek – zaterdag 4 en zondag 5 november - vindt het Landelijke Atelierweekend plaats.

Tijdens dit weekend stellen kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Aan de Kromme Spieringweg 268 in Vijfhuizen opent STAL 268 haar deuren.

In STAL 268 exposeren Evelien Weijmer-Ruizendaal, Yvonne Samson, Els Roth, Anita Rayer en Esther Velzeboer.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 31, 2017

Jesse Verbeek mag vrijdag 3 november de symbolische eerste paal van het bouwproject Spieringhof in Vijfhuizen slaan......

Jesse Verbeek mag vrijdag 3 november de symbolische eerste paal van het bouwproject Spieringhof in Vijfhuizen slaan.

Jesse is een van de drie zoons van de onlangs overleden Henk Verbeek, die de weg bereidde voor de bebouwing van het braakliggende terrein in het hart van het dorp.

Op Spieringhof worden 26 rietgedekte woningen gebouwd. Henk Verbeek was op verschillende fronten actief in Vijfhuizen, onder meer bij voetbalvereniging DSOV en als bestuurslid van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen.