MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Vijfhuizen

november 1, 2017

Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek – zaterdag 4 en zondag 5 november - vindt het Landelijke Atelierweekend plaats......

Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek – zaterdag 4 en zondag 5 november - vindt het Landelijke Atelierweekend plaats.

Tijdens dit weekend stellen kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Aan de Kromme Spieringweg 268 in Vijfhuizen opent STAL 268 haar deuren.

In STAL 268 exposeren Evelien Weijmer-Ruizendaal, Yvonne Samson, Els Roth, Anita Rayer en Esther Velzeboer.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 31, 2017

Jesse Verbeek mag vrijdag 3 november de symbolische eerste paal van het bouwproject Spieringhof in Vijfhuizen slaan......

Jesse Verbeek mag vrijdag 3 november de symbolische eerste paal van het bouwproject Spieringhof in Vijfhuizen slaan.

Jesse is een van de drie zoons van de onlangs overleden Henk Verbeek, die de weg bereidde voor de bebouwing van het braakliggende terrein in het hart van het dorp.

Op Spieringhof worden 26 rietgedekte woningen gebouwd. Henk Verbeek was op verschillende fronten actief in Vijfhuizen, onder meer bij voetbalvereniging DSOV en als bestuurslid van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen.

september 11, 2017

Sandra uit Vijfhuizen heeft 159.000 euro gewonnen in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' van RTL 4. Nadat Sandra 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte zij – met assistentie van echtgenoot Marco - dit geldbedrag in de wacht in het ‘Gouden Koffer Spel'.........

Sandra uit Vijfhuizen heeft 159.000 euro gewonnen in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' van RTL 4. Nadat Sandra 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte zij – met assistentie van echtgenoot Marco - dit geldbedrag in de wacht in het ‘Gouden Koffer Spel'.
Sandra was samen met 49 wijkgenoten uit Vijfhuizen – in postcodegebied 2141 – te gast bij de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde Sandra als finalist en mocht zij het bekende ‘Gouden Koffer Spel' spelen.

september 2, 2017

Vijftig inwoners van Vijfhuizen uit postcodegebied 2141 gaan strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in de ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'.....

VIJFHUIZEN - Vijftig inwoners uit postcodegebied 2141 gaan strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in de ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'.
Zij wonnen een felbegeerde studioplaats in de tv-spelshow die Linda de Mol presenteert.

De vijftig inwoners uit Vijfhuizen zijn samen met inwoners uit negen andere wijken uit heel Nederland aanwezig in de studio.
Een van de 500 aanwezigen kan de studio als miljonair verlaten.

september 1, 2017

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 september wordt overal in Nederland het Fortenfestival gehouden.....

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 september wordt overal in Nederland het Fortenfestival gehouden.

Dat betekent: ontdekken van de prachtige forten en vestingen die ons land rijk is. En genieten van films in de buitenbioscoop, theater, kunst, muziek, historie en biologisch eten en drinken.

Bij het Kunstfort bij Vijfhuizen draait de buitenbioscoop op vier avonden diverse films: van woensdag 6 sept tot en met zaterdag 9 september.

Via de website forten.nl kom je alles te weten over de activiteiten bij het Kunstfort bij Vijfhuizen.
 

augustus 25, 2017

Een recordaantal danceliefhebbers komt dit weekend naar het Floriadeterrein in Haarlemmermeer voor de 24e editie van Mysteryland.....

VIJFHUIZEN - Een recordaantal danceliefhebbers komt dit weekend naar het Floriadeterrein in Haarlemmermeer voor de 24e editie van Mysteryland.

Voor het eerst bedraagt het bezoekersaantal meer dan 100.000.

Het bezoekersrecord is te danken aan de uitbreiding van de camping naast het festivalterrein. Die biedt dit jaar voor het eerst plaats aan zo'n 15.000 bezoekers.

Mysteryland is het oudste en grootste elektronische muziekfestival van Nederland. Dit jaar treden meer dan tweehonderd dj's op.

augustus 16, 2017

Zondag 20 augustus is er een snuffelmarkt in de grote Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen.......

VIJFHUIZEN - Zondag 20 augustus is er een snuffelmarkt in de grote Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen.

Honderden kramen liggen van 9 tot 16.30 uur vol met mooie, interessante, exclusieve, verrassende en oude spullen uit moeders en grootmoeders Tijd.

De meest uiteenlopende spullen zijn er te koop zoals antiek, curiosa, aardewerk en speelgoed.

Verder zijn er onder andere verzamelobjecten, poppen, kleding, games, Cd’s, boeken en vintage.

De toegang is 4 euro 50 en kinderen tot 12 jaar en 80 plussers hebben gratis toegang.

augustus 11, 2017

Woensdagavond is een man gewond geraakt bij een brand op een autosloperij op bedrijventerrein Krukas in Vijfhuizen.....

VIJFHUIZEN - Woensdagavond is een man gewond geraakt bij een brand op een autosloperij op bedrijventerrein Krukas.

De man was rond half 10 bezig om de benzinetank van een sloopauto leeg te halen. Hij boorde daarvoor een gat onderin de tank, bij welke actie de brandstof vlam vatte. Het slachtoffer kreeg de brandende vloeistof over zich heen.

Omdat de auto in een loods geparkeerd stond wilde de man het voertuig met een heftruck naar buiten verplaatsen. Dit lukte, maar hij raakte daarbij wel gewond.

augustus 9, 2017

De geldautomaat aan de D'Yserinckweg in Vijfhuizen wordt om veiligheidsredenen definitief gesloten......

VIJFHUIZEN – De geldautomaat aan de D'Yserinckweg in Vijfhuizen wordt om veiligheidsredenen definitief gesloten.
Sinds 2016 neemt het aantal plofkraken op geldautomaten van de Rabobank toe, zo ook in de Regio Schiphol.

Het is een ingrijpende gebeurtenis, omdat plofkraken steeds meer plaats vinden met behulp van zware explosieven in plaats van met gas.

De grootste zorg zit in het toegenomen risico op persoonlijk letsel.

De geldautomaat aan de D'Yserinckweg was na de poging tot plofkraak in april dit jaar al buiten werking.

augustus 5, 2017

Professioneel verhalenverteller Gottfrid van Eck onthult komende zondagmiddag de geheimen van Kunstfort bij Vijfhuizen......

VIJFHUIZEN - Professioneel verhalenverteller Gottfrid van Eck onthult komende zondagmiddag de geheimen van Kunstfort bij Vijfhuizen.

Zijn vertelling maakt deel uit van verhalenfestival “Forten vol Verhalen”.

Van Eck wekt daarbij op een speelse en interactieve manier verhalen tot leven en balanceert daarbij graag op het slappe koord van feiten, fictie, wijsheid en humor.

Volgens de organisatie laat hij het publiek hierbij meereizen naar lang vervlogen tijden om ze daarna weer te laten landen in het heden.

augustus 4, 2017

Op het terrein waar in Vijfhuizen het woonwijkje Spieringhof moet komen, is de grondsanering momenteel in volle gang.....

VIJFHUIZEN - Op het terrein waar het woonwijkje Spieringhof moet komen, is de grondsanering momenteel in volle gang.

Aan de Kromme Spieringweg gaat ZuidhofVerbeek Ontwikkelcombinatie 26 rietgedekte koopwoningen realiseren.
Voordat, naar verwachting eind oktober, de eerste paal geslagen kan worden moet het terrein grondig schoongemaakt worden.

augustus 3, 2017

De raadsleden Beryl van Straten van VVD en Willem Klijn van PvdA vinden de informatie die de gemeente Haarlemmermeer aan burgers en ondernemers geeft soms tegenstrijdig.....

HOOFDDORP - De raadsleden Beryl van Straten van VVD en Willem Klijn van PvdA vinden de informatie die de gemeente Haarlemmermeer aan burgers en ondernemers geeft soms tegenstrijdig. Daardoor weten de mensen niet waar zij aan toe zijn.

augustus 2, 2017

De pluimveesector werd maandag opgeschrikt door vergiftigde kippeneieren, die op advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit razendsnel uit de schappen werden gehaald.......

VIJFHUIZEN - De pluimveesector werd maandag opgeschrikt door vergiftigde kippeneieren, die op advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit razendsnel uit de schappen werden gehaald. Ook bij supermarkt Hoogvliet in Vijfhuizen werden uit voorzorg 110 dozen biologische eieren uit de schappen verwijderd en vernietigd, volgens bedrijfsleider Vincent van Honschoten na opdracht van hogerhand.

juli 31, 2017

Volgens ZuidhofVerbeek Ontwikkelcombinatie zullen de plannen voor de bouw van nieuwe woningen aan de Kromme Spieringweg in Vijfhuizen alsnog gerealiseerd worden........

VIJFHUIZEN – Volgens ZuidhofVerbeek Ontwikkelcombinatie zullen de plannen voor de bouw van nieuwe woningen aan de Kromme Spieringweg in Vijfhuizen alsnog gerealiseerd worden.

Door de economische crisis waren deze plannen niet tot uitvoer gebracht, maar volgens ontwikkelaar ZuidhofVerbeek zal dit nu toch gebeuren.

Het bouwplan voorziet in de bouw van 12 twee-onder-één-kapwoningen, zes hoekwoningen, zeven tussenwoningen en één vrijstaand huis.

Verder worden met het bouwplan twee doelstellingen tegelijk gerealiseerd.

juli 28, 2017

Op bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed. Bij autobedrijf Car Place Sari ontstond rond half twee een brand.......

VIJFHUIZEN – Op bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed.

Bij autobedrijf Car Place Sari ontstond rond half twee een brand.

De brand werd door de opgeroepen brandweer al snel opgeschaald naar "grote" brand.

Door de brand waren vanuit de wijde omgeving zwarte rookwolken te zien.

Omdat het vliegverkeer op de Polderbaan ook hinder had van de hevige rookontwikkeling, werden diverse landende vliegtuigen omgeleid naar andere banen.

juli 18, 2017

Sinds de bloembakken op het wegdek zijn vervangen door plateaus hebben de woonbooteigenaren langs de Cruquiusdijk last van trillingen die worden veroorzaakt door afremmende voertuigen......

VIJFHUIZEN - Bij de entree van Vijfhuizen wordt op de Cruquiusdijk een markering aangebracht.

Sinds de bloembakken op het wegdek zijn vervangen door plateaus hebben de woonbooteigenaren langs de Cruquiusdijk last van trillingen die worden veroorzaakt door afremmende voertuigen.

De woonbooteigenaren hebben de gemeente Haarlemmermeer gevraagd om ook visuele wegversmallingen bij de plateaus aan te brengen om de snelheid uit het verkeer te halen.

juli 17, 2017

In Park Vijfhuizen in Haarlemmermeer heeft vanmiddag de herdenking plaatsgevonden van de ramp met vlucht MH17......

VIJFHUIZEN - In Park Vijfhuizen in Haarlemmermeer heeft vanmiddag de herdenking plaatsgevonden van de ramp met vlucht MH17.

Dat gebeurde bij het Nationaal Monument MH17, dat daarna officieel is onthuld door koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het bijzijn van ruim tweeduizend nabestaanden.

Vandaag is het precies drie jaar geleden dat het vliegtuig boven Oost-Oekraïne werd neergeschoten waarbij de alle inzittenden om het leven kwamen.

juni 29, 2017

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op maandag 17 juli aanwezig bij de officiële opening van het Nationaal Monument MH17......

VIJFHUIZEN - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op maandag 17 juli aanwezig bij de officiële opening van het Nationaal Monument MH17.

Ook premier Mark Rutte en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer zijn aanwezig bij de plechtigheid in het zogenoemde 'Herinneringsbos' in Vijfhuizen.

Met vlucht MH17 van Malaysia Airlines kwamen in het oosten van Oekraïne alle inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, om het leven.

Precies drie jaar na de vliegramp wordt het monument in gebruik genomen.

juni 28, 2017

In Vijfhuizen is dinsdagavond een bestelwagen in botsing gekomen met een andere auto en daarbij over de kop geslagen......

VIJFHUIZEN - In Vijfhuizen is dinsdagavond een bestelwagen in botsing gekomen met een andere auto en daarbij over de kop geslagen.

De bestelwagen kwam op de Zwanenburgerdijk, ter hoogte van de Spaarnwouderweg, in botsing met een blauwe personenauto die er na het ongeval vandoor ging.

De bestuurder van de over de kop geslagen auto raakte bij het ongeval gewond en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden.

De politie is op zoek naar getuigen die deze blauwe Ford Mondeo rond acht uur hebben gezien.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 17, 2017

Inwoners van Vijfhuizen kunnen op 29 juni een kijkje komen nemen bij het Nationaal Monument MH17.......

VIJFHUIZEN - Inwoners van Vijfhuizen kunnen op 29 juni een kijkje komen nemen bij het Nationaal Monument MH17.
Dit monument ter nagedachtenis van de 298 slachtoffers van de vliegramp boven de Oekraïne is aangelegd in Park Vijfhuizen.

Het gedenkteken en een amfitheater liggen centraal in het monument, terwijl hieromheen een lint van 298 bomen is geplant.

De officiële opening van het monument zal plaatsvinden op maandag 17 juli.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 31, 2017

Tijdens het jaarlijkse duurzaamheidscongres van Haarlemmermeer werd bekend gemaakt dat naast de Polderbaan bij Vijfhuizen een oude vliegtuigslurf komt te liggen......

VIJFHUIZEN – Tijdens het jaarlijkse duurzaamheidscongres van Haarlemmermeer werd bekend gemaakt dat naast de Polderbaan bij Vijfhuizen een oude vliegtuigslurf komt te liggen.

Deze afgedankte aviabrug van Schiphol krijgt nog vóór september een nieuw leven op deze spottersplek bij de IJweg.
Het is de gemeente Haarlemmermeer al langer een doorn in het oog dat op deze toeristische trekpleister zo weinig voorzieningen zijn.

mei 30, 2017

De burgemeester is beschermheer van het koor dat sinds de oprichting in 1998 al ruim 200 optredens in onder andere verpleeg- en verzorgingshuizen in Haarlemmermeer heeft gedaan.......

VIJFHUIZEN - Burgemeester Weterings heeft afgelopen zaterdag in Vijfhuizen een CD van het Vijfhuizen Ons Shantykoor in ontvangst genomen.

Weterings ontving dit eerste exemplaar van de tweede CD van het koor in het dorpshuis De Oude Waterwolf.

De burgemeester is beschermheer van het koor dat sinds de oprichting in 1998 al ruim 200 optredens in onder andere verpleeg- en verzorgingshuizen in Haarlemmermeer heeft gedaan.
 

mei 23, 2017

De ondernemersvereniging in Vijfhuizen heeft zware kritiek geuit op het bouwplan van woningbouwcorporatie Ymere op de Groeneweg en Woudweg in Vijfhuizen......

VIJFHUIZEN – De ondernemersvereniging in Vijfhuizen heeft zware kritiek geuit op het bouwplan van woningbouwcorporatie Ymere op de Groeneweg en Woudweg in Vijfhuizen.

In dit bouwplan gaat Ymere uit van 35 sociale huurwoningen, waarbij geen plaats lijkt te zijn voor senioren uit Vijfhuizen.

Door huurwoningen voor senioren zou er in Vijfhuizen doorstroming kunnen ontstaan, waardoor er woningen vrijkomen voor gezinnen.

mei 21, 2017

Locoburgmeester Tom Horn heeft gisteren tijdens de opening van het therapiecentrum van Stichting Contacthond in Vijfhuizen......

VIJFHUIZEN – Locoburgmeester Tom Horn heeft gisteren tijdens de opening van het therapiecentrum van Stichting Contacthond in Vijfhuizen.

Na tien jaar op diverse locaties zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen de therapie te hebben toegepast, heeft Stichting Contacthond nu haar eigen pand.

Deze eigen locatie zal vooral gebruikt worden als therapiecentrum voor de behandeling van kinderen.

De stichting is weliswaar gevestigd in Haarlemmermeer, maar behandelt kinderen, jongeren en ouderen in het hele land.