MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Maak kennis Maandag | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Wijkraad Linquenda

mei 25, 2017

De overlast rond de jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Venneperhout lijkt mee te vallen........

NIEUW-VENNEP - De overlast rond de jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Venneperhout lijkt mee te vallen. Volgens de gemeente hebben bewoners nog geen melding gedaan van problemen rond de hangplek. Op een bewonersavond van wijkraad Linquenda waren zo’n dertig bewoners en professionals aanwezig om te praten over het thema jeugd en JOP’s. De in januari geplaatste jongerenontmoetingsplaats bleek nog steeds een heet hangijzer.

juli 27, 2016

Een groep bewoners en de wijkraad van Linquenda in Nieuw-Vennep zijn tegen de komst van een jongerenontmoetingsplaats in Venneperhout......

NIEUW-VENNEP - Een groep bewoners en de wijkraad van Linquenda in Nieuw-Vennep zijn tegen de komst van een jongerenontmoetingsplaats in Venneperhout.

De gemeente Haarlemmermeer wil bij de Burcht in Venneperhout-Oost een overdekte ontmoetingsplek voor jongeren neerzetten.

Volgens veel omwonenden en voorzitter Rob Hoogendoorn van wijkraad Linquenda maken jongeren nu al veel herrie op de beoogde locatie en verwacht hij weinig van handhaving bij een overdekte ontmoetingsplaats op deze plek.

juli 22, 2016

Deze week krijgt het speeltuintje aan de Vronen eindelijk kunstgras.....

NIEUW-VENNEP – Deze week krijgt het speeltuintje aan de Vronen eindelijk kunstgras.

Het speeltuintje was al jaren een doorn in het oog van vele omwonenden vanwege de door honden- en kattenpoep en schimmels vervuilde ondergrond. Dat er sprake was van een onhygiënische, ongezonde situatie, werd bevestigd door de GGD.

Nadat eerder dit jaar de wijkraad tijdens een inspraakronde bij de gemeente nog te horen had gekregen dat het pleintje 4 jaar geleden was opgeknapt en eerst na 10 jaar weer aan de beurt zou komen, keerde onlangs toch het tij.

mei 26, 2016

Wijkraad Linquenda wil aan de slag met ’vervuilde’ speelplek....... 

NIEUW-VENNEP - Wijkraad Linquenda wil zelf aan de slag gaan met de ’vervuilde’ speelplek aan Vronen. Bewoners willen de houtsnippers daar weghalen omdat honden en katten daar massaal hun behoefte doen. De bewonersorganisatie had de gemeente eerder al gevraagd om de houtsnippers weg te halen, maar dat verzoek werd afgewezen door wethouder Steffens omdat de situatie niet strijdig is met de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid. De bewonersorganisatie wacht nu op groen licht van de gemeente en hoopt dat de wethouder het benodigde geld beschikbaar wil stellen.

februari 27, 2016

De houtsnippers op speelplekken in Nieuw-Vennep zijn een gevaar voor de gezondheid van kinderen.....

HOOFDDORP- De houtsnippers op speelplekken in Nieuw-Vennep zijn een gevaar voor de gezondheid van kinderen.
Dit zei wijkraadvoorzitter Rob Hoogendoorn van de wijkraad Linquenda als inspreker tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Volgens Hoogendoorn worden de speelplaatsen veelvuldig als kattenbak en hondentoilet gebruikt en groeien er zelfs paddenstoelen tussen de houtsnippers.

Eveneens voerde de wijkraadvoorzitter aan dat ook de GGD tegen het gebruik van houtsnippers op speelplaatsen is.

mei 8, 2014

De wijk Linquenda in Nieuw Vennep bestaat dit jaar 40 jaar...........

NIEUW VENNEP - De wijk Linquenda in Nieuw Vennep bestaat dit jaar 40 jaar.
Daarom organiseert de wijkraad op zaterdag 17 mei van 13.00 tot 17.00 uur een groot wijkfeest.
Op de velden bij de scholen aan de Kalslagerring vinden allerlei activiteiten plaats zoals een live optreden van de Haarlemmermeerse zanger Gerry Holland, een voorstelling van jeugdtheater Zwuf en een live optreden van Shanti koor “Voor de mast” uit Katwijk.