MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Zwaanshoek

september 13, 2018

Wethouder Wonen Tom Horn heeft dinsdag 11 september de officiële eerste paal geslagen van het project Elzenhove in Zwaanshoek-Noord......

Wethouder Wonen Tom Horn heeft dinsdag 11 september de officiële eerste paal geslagen van het project Elzenhove in Zwaanshoek-Noord.

Elzenhove gaat zeventien luxe villa’s omvatten.

Horn stelt het erg druk te hebben met woningen in de sector sociale woningbouw, maar heeft toch ja gezegd voor het slaan van deze paal.

Dit vooral omdat dit weer doorstroming geeft, zodat meer mensen in een passende woning terecht komen.

september 7, 2018

Wethouder Tom Horn van Wonen slaat dinsdag 11 september 2018 de - symbolische - eerste paal van het project Elzenhove .....

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn van Wonen slaat dinsdag 11 september 2018 de - symbolische - eerste paal van het project Elzenhove van Smit's Bouwbedrijf uit Beverwijk.

Elzenhove bestaat uit 17 villa's in het recreatie- en woongebied Boseilanden tussen de Hoofddorpse wijk Floriande en het dorp Zwaanshoek.

juli 28, 2018

Zo'n veertig verontruste inwoners zijn dinsdag samengekomen om de keuze van de provincie Noord-Holland voor de zogenaamde middenvariant van de Duinpolderweg te bespreken...........

ZWAANSHOEK - Zo'n veertig verontruste inwoners zijn dinsdag samengekomen om de keuze van de provincie Noord-Holland voor de zogenaamde middenvariant van de Duinpolderweg te bespreken. Het voelt voor de aanwezigen alsof ze in het verdomhoekje zitten. Dat gevoel ontstond ook al door de komst van de begraafplaats en de zuiveringsinstallatie voor rioolwater, die geen enkel ander dorp wilde. Maar die nu wel in Zwaanshoek te vinden zijn. Nu is het wachten op de keuze die de provincie Zuid-Holland gaat maken.

juli 13, 2018

Imkerij In de Buitenlucht aan de Spieringweg 1131A in Zwaanshoek houdt op zaterdag 14 juli Open Dag.....

ZWAANSHOEK - Imkerij In de Buitenlucht aan de Spieringweg 1131A houdt op zaterdag 14 juli Open Dag van ’s morgens 10 tot ‘s middags 4 uur.

Imker Joke Hoogendoorn vertelt op die dag over het leven van de honingbij en demonstreert wat er komt kijken bij uitoefenen van haar hobby en werk.
Verder kan er vers gewonnen honing worden geproefd en is er elk halfuur een rondleiding met uitleg over de bloemen, gewassen en fruitbomen waar de bijen hun stuifmeel en nectar vandaan halen.

juni 30, 2018

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland twijfelen of een randweg bij Zwaanshoek nog wel nodig is.....

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland twijfelen of een randweg bij Zwaanshoek nog wel nodig is.

Ze willen afwachten wat de nieuwe verbinding tussen de Drie Merenweg (N205) en de Haarlemmerstraat (N208) gaat opleveren.

De heroverweging volgt op een nieuw voorstel van de provinciebesturen om de Duinpolderweg in Hillegom toch niet via bedrijventerrein Horst ten Daal te laten lopen, maar via de noordelijker gelegen Oosteinderpolder.

In Zwaanshoek is veel protest tegen een randweg tussen de Bennebroekerdijk en de Spieringweg.

mei 9, 2018

Staatsbosbeheer heeft als eigenaar veel te weinig geld beschikbaar voor onderhoud van recreatiegebied Zwaansbroek .....

ZWAANSHOEK - Staatsbosbeheer heeft als eigenaar veel te weinig geld beschikbaar voor onderhoud van recreatiegebied Zwaansbroek ten westen van Nieuw-Vennep. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op mondelinge vragen van D66.
Volgens de Haarlemmermeerse fractie verpaupert Zwaansbroek, wat extra schrijnend is omdat het gebied juist steeds populairder wordt bij wandelaars, fietsers en joggers.

mei 1, 2018

Vanaf woensdag 2 mei vindt de wekelijkse nordic walking-wandelgroep van team Sportservice plaats op woensdagen van 09.30 – 10.30 uur in Zwaanshoek.....

Vanaf woensdag 2 mei vindt de wekelijkse nordic walking-wandelgroep van team Sportservice plaats op woensdagen van 09.30 – 10.30 uur in Zwaanshoek.

Onder leiding van een professionele trainer wandelen de deelnemers een route in de regio en werken zo aan hun fysieke en mentale gezondheid.

De conditie wordt verbeterd en rug-, schouder- en armspieren worden dankzij de stokken – de zogenaamde poles – actief gebruikt.

maart 14, 2018

Negen bewoners van de Goudriaanstraat in Zwaanshoek zijn in de prijzen gevallen bij de februari-trekking van de Postcode Straatprijs......

Negen bewoners van de Goudriaanstraat in Zwaanshoek zijn in de prijzen gevallen bij de februari-trekking van de Postcode Straatprijs.

In totaal hebben zij 337.500 euro gewonnen.

Tevens heeft de Postcode Loterij een auto verloot onder winnaars.

De uitreiking is op 23 maart om 10 uur ’s morgens te zien bij ‘Koffietijd' op RTL4.
 

maart 14, 2018

De 33-jarige Ilona Brouwer uit Zwaanshoek heeft zich aangemeld voor de editie 2018 van Expeditie Robinson.....

ZWAANSHOEK - De 33-jarige Ilona Brouwer uit Zwaanshoek heeft zich aangemeld voor de editie 2018 van Expeditie Robinson. Om kans te maken verkozen te worden moet zij echter heel veel stemmen zien binnen te halen.

Het werkt als volgt. Elke week krijgen aanmelders de gelegenheid om een opdracht die zij krijgen online te zetten en daarmee stemmen te werven. Zeven weken lang is er een dergelijke stemronde.

De 7 aanmelders met de meeste stemmen in de betreffende week krijgen een plek in de castingronde.

maart 1, 2018

Lokale politieke partij HAP houdt dinsdagavond  6 maart haar maandelijkse fractiespreekuur op locatie.......

ZWAANSHOEK - Lokale politieke partij HAP houdt dinsdagavond  6 maart haar maandelijkse fractiespreekuur op locatie. Deze keer rijden raadsleden Abdul Salhi en Henk van Steenis met de mobiele fractiekamer naar Zwaanshoek. Van zeven tot acht uur  staan zij bij dorpshuis de Oase aan de Bennebroekerweg op de parkeerplaats om met inwoners, ondernemers en organisaties in gesprek te gaan. Ook mensen die gewoon eens willen kennismaken met HAP en van gedachten willen wisselen onder het genot van een kopje koffie zijn van harte welkom.

februari 22, 2018

Door een gaslek was de Bennebroekerweg in Zwaanshoek woensdagmiddag enige tijd afgesloten voor het doorgaande verkeer.....

ZWAANSHOEK - Door een gaslek was de Bennebroekerweg woensdagmiddag enige tijd afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Rond kwart voor 4 ging het mis tijdens het plaatsen van boompalen. Tijdens de werkzaamheden ontstond het vermoeden dat een paaltje een gasleiding had doorboord.

De gealarmeerde brandweer stelde aan de hand van metingen vast dat het inderdaad om een gasleiding ging, waarop het gasbedrijf werd ingeschakeld.

Het gasbedrijf heeft de leiding opgegraven en snel kunnen repareren.
 

februari 16, 2018

Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.....

HAARLEMMERMEER/HILLEGOM - Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.
De maatregelen die daarvoor nodig zijn leveren teveel praktische problemen op. De 6.400 Haarlemmermeerders blijven aangewezen op de milieustraat in Rijsenhout.

januari 31, 2018

Projectontwikkelaar MEER Vastgoed kan beginnen met de bouw van zestien woningen nabij Hanepoel.........

ZWAANSHOEK - Projectontwikkelaar MEER Vastgoed kan beginnen met de bouw van zestien woningen nabij Hanepoel. De Raad van State verwierp vorige week alle aangevoerde bezwaren die door een omwonende tegen dit project waren ingediend. Volgens die omwonende zal de woningbouw plaatsvinden op een deel van haar grond. Uit gegevens van het kadaster blijkt dat overigens niet, maar de omwonende stelt dat die gegevens niet kloppen.De Raad van State heeft echter geen boodschap aan het geschil over de eigendomsgrens. Dat moet volgens de Raad maar bij een andere rechter worden uitgevochten.

januari 3, 2018

Iedereen kan elke dinsdag om 9.30 uur meewandelen vanaf Dorpshuis De Oase. Tijdens het wandelen werken deelnemers niet alleen aan hun conditie, maar ook aan sociale contacten.....

Team Sportservice Haarlemmermeer is in samenwerking met stichting Dorpshuis Zwaanshoek gestart met Nordic Walking.

Iedereen kan elke dinsdag om 9.30 uur meewandelen vanaf Dorpshuis De Oase. Tijdens het wandelen werken deelnemers niet alleen aan hun conditie, maar ook aan sociale contacten.

Wie belangstelling heeft kan de eerste keer gratis meelopen. Na de proefles zijn de kosten 3 euro per wandeling, inclusief een kop koffie of thee na afloop.

november 20, 2017

De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek. Zondagochtend rond kwart voor twee stond daar een auto in brand......

De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek. Zondagochtend rond kwart voor twee stond daar een auto in brand.

Een tweede auto raakte beschadigd door de brand. De brandweer heeft het vuur geblust.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk gaat het om brandstichting.

De politie zoekt getuigen. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 14, 2017

In Zwaanshoek wordt een kleinschalig nieuwbouwproject gerealiseerd. Er komen in totaal 27 laagbouwwoningen. Het gaat om twee blokken van drie en daartussen twee-onder-een-kap woningen langs de Bennebroekerweg.......

In Zwaanshoek wordt een kleinschalig nieuwbouwproject gerealiseerd. Er komen in totaal 27 laagbouwwoningen. Het gaat om twee blokken van drie en daartussen twee-onder-een-kap woningen langs de Bennebroekerweg.

Daarachter komt een blok van zeven en een blok van vier huizen. Langs de eigen toegangsweg van dit hofje komen ook twee-onder-een-kappers te staan. Een ander project in de kern, dat vanwege de crisis vastliep, kan mogelijk worden vlotgetrokken.

De grote vrije kavels in het groengebied tussen de Spieringweg en de Drie Merenweg werden nauwelijks verkocht.

oktober 13, 2017

Op de plek aan de Bennebroekerweg in Zwaanshoek, waar voorheen eierverwerkingsfabriek Enthoven was te vinden, worden 27 woningen gebouwd.....

ZWAANSHOEK - Op de plek aan de Bennebroekerweg in Zwaanshoek, waar voorheen eierverwerkingsfabriek Enthoven was te vinden, worden 27 woningen gebouwd.
De provincie en hoogheemraadschap van Rijnland gaan akkoord met deze woningbouw. De gemeente heeft speciaal voor het bouwplan een mini-bestemmingsplan gemaakt.
Volgens de parkeernorm van de gemeente zijn er 68 parkeerplaatsen nodig.
Er worden er op het terrein in totaal 71 gerealiseerd.

september 25, 2017

Zaterdagavond is de brandweer uitgerukt naar de Goudriaanstraat in Zwaanshoek, omdat daar een speeltoestel in brand stond. Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat op die plek brand is gesticht......

Zaterdagavond is de brandweer uitgerukt naar de Goudriaanstraat in Zwaanshoek, omdat daar een speeltoestel in brand stond.

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat op die plek brand is gesticht. Op 16 juli ging ook al een speeltoestel verloren.

De politie verzoekt getuigen of mensen die iets bijzonders hebben gezien afgelopen zaterdagavond om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 9, 2017

Vanaf maandag 15 september zet Knutselhuis Zwaanshoek de voordeur weer open voor het wekelijkse ‘vertel-uur’ en om te knutselen. In het verteltheater wordt tijd ingeruimd voor verhalen, poppenkast, toneelspelen en goochelen.....

Vanaf maandag 15 september zet Knutselhuis Zwaanshoek de voordeur weer open voor het wekelijkse ‘vertel-uur’ en om te knutselen. In het verteltheater wordt tijd ingeruimd voor verhalen, poppenkast, toneelspelen en goochelen.

Geknutseld wordt er met klei, terwijl er ook gebakken en geschilderd kan worden.

Het Knutselhuis is op maandag open voor kinderen van de groepen 5 tot en met 8. Op dinsdagmiddag zijn kinderen van de groepen 2 tot en met 4 welkom. Kinderen zijn op beide dagen vanaf kwart over 3 welkom, om kwart over vijf is het afgelopen.

september 6, 2017

Zaterdag 9 september houdt biologische Zorgboerderij de Landyn aan de Spieringweg 1228 in Zwaanshoek open huis. Tussen 12 en 4 uur wordt uitleg gegeven over de biologische wijze van telen, de activiteiten van de zorgboerderij, de mogelijkheden van verhuur en andere activiteiten......

Zaterdag 9 september houdt biologische Zorgboerderij de Landyn aan de Spieringweg 1228 in Zwaanshoek open huis. Tussen 12 en 4 uur wordt uitleg gegeven over de biologische wijze van telen, de activiteiten van de zorgboerderij, de mogelijkheden van verhuur en andere activiteiten.

Tijdens rondleidingen kunnen bezoekers onder meer kennis maken met het werk van een imker en het maken van quilts. Voor kinderen is er een workshop wol vilten.

augustus 29, 2017

Een 20-jarige man is vrijdagmorgen het slachtoffer geworden van een straatroof aan de Goudriaanstraat in Zwaanshoek.....

ZWAANSHOEK- Een 20-jarige man is vrijdagmorgen het slachtoffer geworden van een straatroof aan de Goudriaanstraat in Zwaanshoek.

Hij moest daarbij onder bedreiging zijn telefoon afgeven, waarna de dader er vervolgens vandoor ging.

Bij de politie is een beperkt signalement van de straatrover bekend.

Het is een man van 20-30 jaar die een blauwe spijkerbroek, zwarte sweater met capuchon en witte sportschoenen droeg.

Verder had de dader een zonnebril op.

De politie roept getuigen op zich te melden.

juli 28, 2017

Ondanks de bouwvak wordt er hard gewerkt aan de herinrichting van de Bennebroekerweg in Zwaanshoek....

ZWAANSHOEK - Ondanks de bouwvak wordt er hard gewerkt aan de herinrichting van de Bennebroekerweg. De Goudriaanstraat is inmiddels weer bereikbaar vanaf de Spieringweg.

De verwachtingen van de nieuwe wegindeling zijn hooggespannen. Er werd voor deze invulling gekozen na een uitvoerige participatieperiode waar alle dorpsbewoners aan konden meedoen. Doel van de nieuwe inrichting is de weg onaantrekkelijk te maken voor doorgaand verkeer dat van de Bollenstreek naar Schiphol rijdt.

juni 23, 2017

Er is volgens de gemeente Haarlemmermeer een bodemsanering nodig tussen De Hanepoel en de Waltmanstraat in Zwaanshoek......

ZWAANSHOEK - Er is volgens de gemeente Haarlemmermeer een bodemsanering nodig tussen De Hanepoel en de Waltmanstraat in Zwaanshoek.

Dat er sprake is van bodemverontreiniging in Zwaanshoek is al jaren bekend, maar die blijkt minder onschuldig dan aanvankelijk werd gedacht.

De verontreiniging beweegt zich namelijk in de richting van de woningen in deze omgeving.

De provincie Noord-Holland heeft op grond van de Wet Bodemsanering het label ’ernstig maar niet spoedeisend’ gehangen aan deze vervuilde grond in Zwaanshoek.

juni 13, 2017

De Open Tuinendag van Groei & Bloei Haarlemmermeer zal dit jaar op 17 juni in Zwaanshoek plaatsvinden......

ZWAANSHOEK – De Open Tuinendag van Groei & Bloei Haarlemmermeer zal dit jaar op 17 juni in Zwaanshoek plaatsvinden.

Van 10.00 tot 16.00 uur zijn in Zwaanshoek een twaalftal tuinen geselecteerd, waarbij bezoekers inspiratie kunnen opdoen over alles wat met tuinen en tuinieren te maken heeft.

Naast de geopende tuinen vinden bij deze open dag ook andere activiteiten plaats zoals een tentoonstelling van foto’s van de fotowedstrijd en exposities van schilderijen en beelden.