Inge Wijsman

Leeftijd56
Bij MeerRadio sinds2018
Favoriete hitDésiree - Gilbert Becaud

Ik ben Vlaamse en ik woon sinds Kerst 2005 in Nieuw-Vennep. Met heel veel plezier overigens, want voor mij is Haarlemmermeer een ideale plek om te wonen. Nog heerlijk rustig, en toch centraal  ten opzichte van enkele mooie steden als Haarlem, Leiden en Amsterdam. Bovendien relatief dicht bij de waterleidingduinen, de bloembollenvelden en de plassengebieden.

Ik ben naast voedingsdeskundige en gewichtsconsulent ook journalist. Omdat ik zelf heb ervaren dat je met een gezonde leefstijl een veel prettiger leven kan hebben (ik heb mijn diabetes omgekeerd door gezonder te gaan leven), wilde ik ook anderen inspireren om kleine stappen te zetten die uiteindelijk een groot verschil maken. Dat doe ik door (vaak op de fiets) heel Nederland door te crossen om kookvlogs met artsen of video-impressies op leefstijlcongressen te maken, en humorvolle presentaties te verzorgen bij bedrijven. Dat allemaal om het bewustzijn over de impact van leefstijl te vergroten en de gezondheidskloof te verkleinen.

Veel van deze ludieke acties post ik op mijn facebookpagina Inge Trapt Door. Maar ook de website van mijn bedrijf In Food Shape voorzie ik meerdere keren per week van nieuws op gebied van leefstijl en gezondheid. En verder staan er verrassend simpele, lekkere en gezonde recepten op. 

En uiteraard de Tip van de Week, met daarin het leefstijlonderwerp dat ik telkens op zaterdag tijdens “Meer in de Middag” op MeerRadio bespreek. Elke week bereid ik met veel plezier een onderwerp voor, en ik probeer het – zoals bij alles wat ik doe – een beetje luchtig te houden. Zelfs een voedingsdeskundige moet niet heiliger dan de paus willen zijn. En met een vingertje wijzen, wil ik al helemaal niet. Ik wil graag op een leuke, laagdrempelige manier informatie geven. Ik neem het op video, en plaats het op mijn website zodat het voor iedereen te zien en te horen is.

Eén favoriete plaat…? Lastig! Désiree van Gilbert Bécaud doet mij uit volle borst meezingen. Ik rap al 40 jaar (!) de hele tekst van Rapper’s Delight van The Sugar Hill Gang. Als ik Boogie Wonderland van Earth, Wind & Fire hoor, kan ik echt niet stilstaan. En ik kan nog steeds ontroerd geraken van She van Charles Aznavour. Van de hedendaagse artiesten maakt Ed Sheeran met zijn diversiteit enorme indruk op me.

Website: https://www.infoodshape.nl/