Ronald van Cuilenborg

Leeftijd68
Bij MeerRadio sinds2019
Favoriete hitThe Beatles – Paperback Writer/Rain (1966)

Begin jaren nul werd Ronald door deejay Ron Bisschop, z’n tegenwoordige MeerRadio-collega, uitgenodigd om eens langs te komen in het programma dat Ron toen presenteerde bij Radio 192 en daarbij dan vooral de mooiste liedjes uit zijn platencollectie mee te nemen. En zo geschiedde, zelfs tot een paar keer toe.

Bij dat station kwam hij ook in contact met good old Peter van Dam. Die was op een gegeven moment begonnen met de “Manneke Pop”-webstream. Peter vroeg Ronald - en nog een aantal andere muziekliefhebbers - om op zijn server een persoonlijke map te vullen met hun favoriete muziek. En dat heeft hij toen maar gedaan!

Het was de geboorte van zijn gevarieerde popprogramma, door Peter prompt gedoopt als ‘Radio Laura’, naar de naam van Ronald’s dochter. Al snel stond er ook een map met mp3-tjes uit z’n soul-, jazz-, rock-, Beatles-, Stones-, en Elvisverzameling op de server.
Op het laatst kwam er iedere week in totaal zo’n 24 uur muziek uit Ronalds platenverzameling op die stream voorbij, compleet met door Peter gemaakte persoonlijke uuropeners, jingles en promo’s. Een jongensdroom kwam uit!

De webstream van Manneke Pop is er helaas niet meer, maar bij de opvolger daarvan, het internet station Radio Duivenstraat, heeft Ronald al weer zo’n ruim drie jaar een plaatsje gevonden. Hij doet daar ook nog het jazzprogramma ‘All That Jazz’.

En nu, per 1 augustus 2019, heeft Ronald naar eigen zeggen een tweede “radio-home” gevonden. Programmaleider Ton van Draanen heeft hem de gelegenheid geboden redactioneel en ook als presentator aan de slag te gaan bij z’n favoriete regionale radiostation MeerRadio! Eén en ander moet kunnen lukken, want Ronald is sinds 1 januari gepensioneerd gerechtsambtenaar en hij is ook nog eens verslingerd aan het medium radio.

Zijn favoriete plaat allertijden is de single Paperback Writer/Rain van The Beatles uit 1966. Beide plaatkanten zijn volgens Ronald “baanbrekend en maatgevend voor de pop- en rockmuziek die daarna nog zou volgen, tot op de dag van vandaag”.