Paul Bruines

Leeftijd58
Bij MeerRadio sinds2009

Als 10-jarig jochie werd ik aangestoken door het radio-virus. Iedere zaterdag luisteren naar de Top 40, gepresenteerd door Lex Harding op Radio Veronica vanaf zee, daar is tegelijk mijn liefde voor de zeezenders begonnen. 
Geïnspireerd door Lex ging ik al snel wekelijks mijn eigen hitparade samenstellen en met de plm. 30 singletjes van mijn ouders was dat geen eenvoudige klus! Zogenaamd "uitzenden" vanaf de zolderkamer van mijn ouderlijk huis in Zoeterwoude met een klein pick-upje en een van Fisher Technik nagemaakte microfoon.... ik weet dat veel DJ's ooit zo zijn begonnen.
Later werd het serieuzer toen ik eind 1980 mijn eerste eigen piratenstation startte, met vallen en opstaan duurde dat tot half 1984.
Als je meer hierover wil weten, kijk dan maar eens op www.ldrradio.nl
 
Tja, en dan krijg je een gezinnetje, een vaste baan bij de ING (waar ik nog steeds werk) en wordt het met radiomaken allemaal wat minder. Wel blijven luisteren natuurlijk, de volle vrijdag van Veronica was mijn favoriet en Curry en Van Inkel is in mijn optiek nog steeds het meest legendarische radio-programma ooit gemaakt.
In 1988 was ik in de gelegenheid om op de Firato, de toenmalige beurs in de RAI voor audiofielen, in de mobiele studio van Radio 10 Gold een demo op te nemen. Nooit meer iets van gehoord.... 
Ik verhuisde in 1995 naar Hoofddorp, luisterde nog wel naar de radio, maar gezin en werk gingen voor. Totdat ik in mei 2009 na een zware storm wilde weten wat de schade in Hoofddorp was en terechtkwam op de site van MeerRadio, waar ik zag dat er een vacature voor DJ/presentator was. Nu had ik op mijn eigen zolder nog steeds de oude studio uit de piratentijd opgesteld staan, dus het maken van een demo was geen probleem. De rest is geschiedenis.... begonnen met Meer In De Middag op de zondagmiddag en 1x in de drie weken MeerActiviteiten op de zaterdagochtend was mijn radio-carrière een nieuwe weg ingeslagen. Een weg die ik tot nu toe met veel plezier volg!
 
Mijn beste plaat aller tijden kan ik niet echt noemen. Er is zoveel goede muziek gemaakt en ik heb zo'n brede smaak dat 1 plaatje noemen geen recht zou doen aan al die andere mooie platen. Daarnaast hangt dat ook af van de stemming waarin ik ben. In de auto onderweg naar mijn geliefde Frankrijk gaat On The Waterfront van de Simple Minds op standje 10. Met een goed glas wijn op de bank word ik ontroerd door Frida Boccara met haar Cent Mille Chansons. En een dansfeestje is niet geslaagd zonder de Studio Killers met Ode To The Bouncer.
 
Niet gevraagd maar wil ik wel noemen: mijn grote DJ-voorbeelden: Lex Harding (hoe kan het ook anders), Marc Jacobs (Mi Amigo), Jeroen van Inkel en Frits Spits (waar ik 1x in de Avondspits mee mocht doen met de nationale Hittest....15 singletjes gewonnen!)