Robert Hooiveld

Leeftijd39
Bij MeerRadio sinds2006
Favoriete hitFools Garden - Lemon Tree

In een ver verleden was de voorganger van MeerRadio (VLOH-FM) de lokale omroep in Haarlemmermeer. Zo raakte ik begin 2000 in contact met het medium radio.
Na een paar jaar de kat uit de boom te hebben gekeken begon ik als technicus bij de start van MeerRadio in 2006. In deed techniek voor o.a. “MeerCompleet” en “MeerInformatief. Tussen 2009 en 2012 was ik als presentator te horen in “Meer In Het Weekend”.
 
Van 2012 tot 2015 heb ik radio gemaakt bij JouwFM (Bloemendaal e.o.). Toen die zender stopte in 2015 heb ik vijf jaar geen radio gemaakt.
 
Maar “radio maken” is een virus waar je niet snel van af komt. Je raakt voor het leven mee besmet.
Ik merkte aan mezelf als ik weer de intro's van platen vol aan het praten was in de auto. Er kwam een mogelijkheid om weer te doen. Ik werd door Paul Bruines van MeerRadio benaderd of ik zin had weer iets met radio te doen. Een kans die ik met beide handen aangreep. Vanaf zaterdag 29 augustus 2020 presenteer ik samen met Mike van de Bos “Effe Tussendoor” tussen 6 en 8 uur.
 
Voor deze website werd mijn favoriete plaat aller tijden gevraagd.
Als DJ kan ik niet echt een keuze maken, maar mijn guilty pleasure / meezing plaat is de Duitse groep Fools Garden met “Lemon Tree”. Maar Mêlée met “Built To Last” vind ik ook erg goed.
En voor de rest vind ik heerlijk veel Top 40 klassiekers vanaf de jaren 70 tot nu.

 

Programma's die Robert Hooiveld presenteert
The Funk Factory
Meer In De Middag
De MeerRadio Partyavond