Myrugia Cijntje-Daal

Leeftijd64
Bij MeerRadio sinds2021

Ik ben Myrugia Cijntje-Daal geboren in 1957 op Curaçao. Na mijn middelbare school en een korte tijd gewerkt te hebben bij het departement van Onderwijs en Cultuur op Curaçao, verhuisde ik naar Nederland om verder te studeren. Na de opleiding arbeidsrecht en rechtspositie op de Bestuursacademie, ging ik door naar de opleiding Personeel en Arbeid aan de Algemene Hoge School Amsterdam. Vervolgens heb ik de doctoraalstudie sociologie met specialisatie “arbeid, beleid en organisatie” gedaan aan de Universiteit van Amsterdam.
 
Na een carrière als Manager Human Resources heb ik in 2004 als directeur/eigenaar het organisatieadviesbureau MAC HRM en Organisatieadvies opgericht, waar de werkzaamheden met name gericht zijn op de ontwikkeling van organisaties en een proactieve werk- en denkwijze in houding en gedrag van de mensen. Met deze werkwijze worden organisaties ondersteund in het verbeteren van hun prestaties, behalen van gestelde doelstellingen en het kunnen groeien en innoveren.
 
Daarbij ben ik bestuurslid van een politieke vereniging, lid van een bestuurscommissie Innovatie en Duurzaamheid en was voorzitter stembureau bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Als vrijwilliger bij het Rode Kruis ben ik binnen mijn afdeling coördinator EHBO-voorlichting aan kinderen.
 
Voor MeerTelevisie heb ik het programma “De BedrijfsGallery” gemaakt, welke in 2012 en 2013 is uitgezonden. Mede door deze vrijwillige bijdrage voor de televisie in de Haarlemmermeer werden ondernemers en organisaties op professionele wijze belicht in “De BedrijfsGallery”.