Nick van Duin

Leeftijd24
Bij MeerRadio sinds2021
Favoriete hitStromae - Tous Les Mêmes

Mijn naam is Nick van Duin. Ik ben oorspronkelijk geboren in Haarlem, maar na mijn eerste paar maanden mocht ik mijzelf al snel Hoofddorper noemen.

Sinds grofweg mijn zestiende ben ik een enorme interesse voor radio gaan ontwikkelen. Ik mocht stage lopen bij de regionale omroep NH Radio en kreeg zo voor het eerst de magie van radio mee. Mijn leidinggevende bood mij een parttime baantje na mijn stageperiode aan, waarna die interesse en liefde voor radio zich steeds verder is gaan ontwikkelen. Via mijn opleiding kwam ik aan een stageplaats bij 3FM, waarna ik honderd procent zeker wist: “Dit is het beroep waar ik thuishoor.” Inmiddels heb ik verschillende posities mogen innemen; ik ben (social media) redacteur geweest, producer, muzieksamensteller, enz.

Ik heb vrijwel op elke positie gestaan, behalve achter de microfoon. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, als je het mij vraagt! Daarom hoorde je mij sinds juli 2021 elke donderdag en vrijdag in het programma Onderweg. Tegenwoordig doe ik de muziekredactie van MeerRadio en presenteer om-de-week op zondagmiddag MeerMagazine.

Vraag je mij naar mijn favoriete plaat, dan krijg je om de dag een ander antwoord. Het is immers ook lastig kiezen, met toegang tot de gehele popgeschiedenis in mijn achterzak. 
Toch is er één artiest die vanaf de eerste paar noten een bijzondere plek in mijn hart heeft weten te veroveren. De Walloniër Stromae heeft aan het begin van de 10’s de fantastische plaat Racine Carrée uitgebracht, waar onder andere de parels Papaoutai, Ta Fête en Tous Les Mêmes op stonden. Ik daag iedereen uit naar de laatste te luisteren en niet volledig uit zijn (of haar) plaat te gaan.