Ruud Kroes

Leeftijd58
Bij MeerRadio sinds2018
Favoriete hitSlave To Love - Bryan Ferry

Ruud is radiomaker sinds zijn jonge tienerjaren. Een echte liefhebber van radio vanaf het moment dat het Veronicaschip ongewild door een storm het strand van Scheveningen opliep in april 1973.
Radio maken werd een full time job in 1980 bij het toen populaire Radio Atlantis in Rotterdam waar hij het nieuws presenteerde.
Ruud kreeg de smaak te pakken en er volgde een radio-tocht naar Belgiƫ (Radio Antwerp), en terug naar Nederland (Radio Stad Den Haag en Centraal).Tussendoor avonturen bij de ziekenomroep in Den Haag en de voorloper van de regionale omroep Radio West, Lokatel.
Zijn loopbaan noopte Ruud echter om bij te sturen, het werden nu voice-overs bij bedrijfsdocumentaires en vervolgens vooral veel bedrijfspresentaties met tussendoor een aantal commercials.
Hij heeft jarenlang in het buitenland gewoond, spreekt meerdere talen, is getrouwd met een Amerikaanse, heeft een bourgondische inslag en fietst graag. In het dagelijks leven is hij financieel adviseur voor bedrijven, is getrouwd en heeft twee zoons.
Ruud presenteert op dinsdagmiddag tussen 12 en 2 uur "De MeerRadioMiddag" en op zondagmiddag "ZoZondag" tussen 5 en 6 uur.

 

Programma's die Ruud Kroes presenteert
De MeerRadio Middag
Zo Zondag