Eric Westerop

Leeftijd53
Bij MeerRadio sinds2006
Favoriete hitDoobie Brothers – What a fool believes

Eric Westerop kwam al vroeg in aanraking met het medium radio dankzij jeugdvriend Maurice van Dam. Samen hadden zij in de jaren 80 diverse piratenstations in Hoofddorp, waaronder het populaire Radio Paradiso. Onder de schuilnaam Eric de Vries en later Eric de Winter maakte hij jarenlang programma’s. Eerst illegaal, en later legaal bij o.a. het Amsterdamse Extra 108, Power FM en VLOH-FM, destijds de lokale omroep van Haarlemmermeer.

Bijna alle facetten van het radiowerk heeft Eric wel eens uitgevoerd: hitparade DJ, journalistiek presentator, verslaggever op locatie, nieuwslezer en muzieksamensteller. Al snel kwam daar een nieuwe rol als station voice bij: het inspreken van alle jingles en promo’s.

Vanuit die rol was het een kleine stap naar het inspreken van commercials, en werd Eric opgenomen in het bestand van het grootste stemmenbureau van Nederland.

In 1997 ontstond daardoor een nieuwe carrière als professioneel voice-over. Intussen heeft Eric de afgelopen 25 jaar duizenden radio- en tv-commercials, uitlegvideo’s, bedrijfsfilms en telefooncentrales ingesproken.

Sinds een aantal jaar is hij ook de vaste voice-over van het tv-programma Een tegen 50 op RTL4. Je kunt voorbeelden van zijn stem beluisteren op www.ericwesterop.nl