Ricardo Bos

Leeftijd25
Bij MeerRadio sinds2010
Favoriete hitToto - Africa

Sinds juli 2018 is Ricardo Bos terug bij MeerRadio. Toen hij 12 jaar was zat hij, samen met Stan Geertsema, achter de microfoon als presentator van “Meer4Kids” op de vroege zondagochtend. Omdat het radiomaken op een gegeven moment niet te combineren was met school, stopten Ricardo en Stan met het programma.

Ricardo is na verloop van tijd verschillende programma’s via internet gaan maken. In zijn programma “Bos In De Avond” had hij gasten over de vloer, maakte interviews, keek naar de beste feesten en waar elke week weer iets nieuws te winnen was. Op zijn vijftiende probeerde hij het bij 3FM, maar vanwege zijn leeftijd ging dat niet door en kort daarna stopte ook zijn eigen radioshow “Bos in de avond”.

Vanaf dat moment is hij zich gaan focussen op een toekomst bij Defensie. Na een lange en zware periode van heel gedisciplineerd trainen werd hij goedgekeurd voor een functie bij de Luchtmobiele Brigade, Koninklijke Landmacht. Ricardo heeft uiteindelijk bijna 3 jaar bij de Luchtmobiele Brigade te Schaarsbergen rondgelopen als Soldaat der Infanterie. Hij beschrijft dit als zeer bijzonder en iets waar hij met trots op terug kijkt. Maar denkend aan de toekomst stopte Ricardo bij Defensie.

Hij heeft toen een bedrijf opgericht dat zich focust op persoonsvervoer op het hoogste niveau. Ricardo heeft als privéchauffeur o.a. voor Tweede Kamerleden gereden.

Ondanks het succes in zijn bedrijf bleef radiomaken toch kriebelen kwam hij terug naar MeerRadio.  Een mail naar programmaleider Ton van Draanen was genoeg om de draad weer op te pakken.