Ron Anbeek

Leeftijd53
Bij MeerRadio sinds2018
Favoriete hitDire Straits - Private Investigations

Mijn naam is Ron Anbeek en ik woon in Amsterdam. Inmiddels de 50 net gepasseerd, ben ik ooit heel lang geleden met radio begonnen: in Utrecht bij de piraat als plaatjesdraaier (ja, er was nog enkel vinyl en als je geluk had zat het gaatje in het midden), via de CD en het legalere circuit naar de mp3tjes en 4tjes naar de lokale omroep en een meer veelzijdige radiopresentatie.

De laatste jaren ben ik actief geweest bij Amsterdam FM en Haarlem 105. Bij die laatste lokale omroep heb ik heel veel verschillende bijdragen geleverd aan de radio en een enkele keer op tv. Naast muziekprogramma’s, geregeld afgewisseld met interviews en nieuws items, maakte ik informatieve programma’s. In verband met de politieke actualiteit in Haarlem werkte ik mee aan debatten over het in die gemeente gehouden parkeerreferendum en lijsttrekkersdebatten voor de gemeenteraadsverkiezingen, die zowel op radio als tv werden uitgezonden.

Voor Haarlem105 radio heb ik een radioprogramma bedacht en opgezet voor en over ondernemers en ondernemingen, werkzoekenden en werkgevers in Haarlem: Zakelijk Haarlem, welk business radioprogramma maandelijks vanuit een café ’s avonds werd uitgezonden. Ik was ook een van de presentatoren. Bij MeerRadio heb ik van september tot eind december ONDERWEG op donderdag gepresenteerd. Sinds januari 2019 ben ik op zondagavond te horen tussen 10 en 12 uur met Nice & Slow.