Wim Brik

Leeftijd70
Bij MeerRadio sinds2013
Favoriete hitChicago - Colour my World

Ik ben geboren in de stad Groningen en opgegroeid in Bergen op Zoom en met de radio als centraal punt in het gezin werd ik gelijk geboeid door die magische doos. Een oude buizenradio zorgde voor de dagelijkse opluistering van muziek en hoorspelen. 
In de zesde klas van de lagere school zette de leraar tijdens moment dat de leerlingen voor zichzelf moesten werken de radio aan op een zender die heel anders over kwam. Veel muziek en een discjockey die alleen tegen mij aan het praten was. Geen programma’s als “Moeders Wil Is Wet” nee, dit was heel anders. Ik hoorde dezelfde hits als op Radio Luxemburg die ik ’s avonds uit een klein radiootje kon beluisteren. De zeezender Radio Veronica was hét helemaal voor mij. Radioprogramma’s presenteren wilde ik ook doen dat stond op dat moment al vast.
Het heeft voor mij veel te lang geduurd voor ik een eigen pick-upje (platendraaier) had. Mijn eerste single was van The Motions “Everything That’s Mine" met op de andere kant “There's (No Place To Hide)” die werd totaal grijs gedraaid.
De combinatie van pick-up en een groeiend aantal platen maakte mij populair om deze te draaien op feestjes en fuiven.
Alles ging vanaf dat moment vanzelf door de vele uitnodigingen om in jeugdsociëteiten en later in Discotheek “The Apple” in Bergen op zoom. Ik was 15 jaar en wist het grote publiek te vermaken met vele soorten muziek en persoonlijke babbel. Een grote ommekeer kwam door deelname aan een discjockeywedstrijd tijdens de “Firato” in 1969. Ik kwam in de finale en werd benaderd om voor de RADIO te gaan werken. Die tijd was hectisch, chaotisch en ik leefde in een soort roes.
In 1971 mocht ik mijn dienstplicht vervullen bij de Koninklijke Marine en werd geplaatst aan boord van Hr.Ms. Poolster. Tijdens de trippen (reizen) die gemaakt werden was er op zee geen radiostation te horen, omdat er buiten het zendbereik van welk station dan ook werd gevaren. Een missie van mij was om aan boord een interne omroep op te starten.
Na mijn diensttijd ben ik gaan studeren waarbij radioprogramma’s maken een rode draad door mijn leven was. Van zeezender naar landpiraat en huisomroepen heb ik vele uren mogen vullen met muziek en informatie.
Radio blijft voor mij magisch vanwege het contact met de luisteraars.
Wat is er leuker dan radioprogramma’s te maken voor de mensen in dezelfde gemeente waar ik in woon en dat is MeerRadio de streekomroep van Haarlemmermeer. Ik presenteer op zondag "ZakenPlatvorm", op dinsdag "De Zilveren Golf" en op vrijdag "Onderweg".
Een favoriete stuk muziek heb ik niet, muziek is voor mij actueel en mentaal afhankelijk met een voorkeur naar up-tempo. Bands waar ik veel naar luister zijn Pink Floyd, Chicago, Dire Straits, AC/DC en Supertramp.

 

Programma's die Wim Brik presenteert
De MeerRadio Middag