Sophie van de Meeberg

Leeftijd40
Bij MeerRadio sinds2013

Mijn naam is Sophie van de Meeberg. Ik ben getrouwd en moeder van twee tienerjongens, ondernemer, raadslid en radiomaker. In 2013 ben ik bij MeerRadio begonnen als nieuwslezer, maar daarmee gestopt toen ik raadslid werd. Je moet nieuws kleurloos kunnen presenteren, dat matcht niet met het raadslidmaatschap. Toch bleef radio trekken en ben in september 2017 begonnen met SophieVolgt – wat mij betreft het allerleukste programma op de Nederlandse radio.
Het oudste medium van de wereld wordt samengebracht met de nieuwste media – social media. Het is elke week weer een feestje om interessante gasten, lekkere muziek en het laatste nieuws te mogen combineren.
Als mij wordt gevraagd wat mijn favoriete plaat aller tijden is, kan ik geen antwoord geven: muziek heeft met emotie te maken, elke plaat die ik mooi vindt, is gekoppeld aan een herinnering – goed of slecht. Ik pik steeds nieuwe muziek op en verbreed nog altijd mijn smaak, ook dankzij technicus Vincent Rijke die vaak met pareltjes komt aanzetten.