Marjolein Bindels

Leeftijd66
Bij MeerRadio sinds2006
Favoriete hitThe Moody Blues - Question

Als dochter van een kolonel bij de Marine ben ik opgegroeid in Den Helder, waarna ik verhuisd ben naar Amsterdam en op de UvA (Universiteit van Amsterdam) Nederlands heb gestudeerd. Toen ik trouwde en kinderen kreeg, zijn we verhuisd naar Hoofddorp en daar ben ik gebleven.
Als docent Nederlands heb ik lesgegeven op het Kaj Munk College , toen nog Willem de Zwijger College geheten en het Nova College in Hoofddorp en Haarlem, waar ik nu nog steeds werk. 
In mijn studententijd werd mijn honger naar kennis gevoed door mede-studenten, met wie ik uren kon filosoferen over het leven.  Omdat ik streng en ook nog katholiek ben opgevoed heeft vooral het leven in Amsterdam mij veel geleerd om mijn blik wat te verruimen en dingen op een andere manier te bekijken. De zoektocht naar 'de waarheid' zoals het wel wordt genoemd, bestaat niet echt, maar wel naar wat voor jouzelf het meest acceptabel is en dan ook nog op dat moment.
Toen ik naast mijn werk in september 2006 bij MeerRadio ging werken, was het aanvankelijk om teksten te redigeren, maar in 2009 kwam het aanbod om een programma over spiritualiteit 'Er is Meer..' te maken, dat dus nu bijna tien jaar al uitgezonden wordt.
Nog steeds worden er elke week hele bijzondere gasten ge├»nterviewd. Wat de waarheid precies is, weet ik nog steeds niet, maar ik blijf op zoek naar de volgende gast die mij dat gaat vertellen.