Jeroen Griekspoor

Leeftijd60
Bij MeerRadio sinds2008
Favoriete hitThe Beatles - Norwegian Wood

Jeroen stamt af van de jongens die lang geleden de polder drooglegden. Een echte Haarlemmermeerder dus, die op 11-jarige leeftijd met een oude bandrecorder van zijn oma, ‘radio’ begon te maken. Dat leidde begin jaren ’80 tot het met enkele vrienden opzetten van de illegale zender Radio Calypso (zij stierf een vroege dood omdat de politie al snel op de stoep stond) en tv-uitzendingen op het destijds net aangelegde kabelnet, onder de naam Meer-TV.
Wie eenmaal besmet is met het radiovirus, keert er vroeg of laat naar terug. Zo ook Jeroen, die in 2007 bij MeerRadio begon als nieuwslezer. Daarna presenteerde hij een aantal jaren PuurCultuur, Onderweg en MeerMagazine.
Tegenwoordig presenteert Jeroen, samen met Peter Ludikhuize, het informatief, culturele programma Maak Kennis Maandag en zoekt hij iedere week naar nieuw uitgekomen muziek voor het programma Splinternieuw.
Naast echtgenoot, vader, hondenbezitter (van 2 Jack-Russells) en zijn radiowerk, is Jeroen ook schrijver. Zijn recensies, columns en korte verhalen, vind je o.a. op zijnzegje.nl.