Peter Ludikhuize

Leeftijd61
Bij MeerRadio sinds2009
Favoriete hitDavid Bowie - Heroes

In 2009 begon Peter Ludikhuize als vaste columnist bij het programma Puur Cultuur op MeerRadio, nadat hij als lid van Toneelvereniging Hoofddorp al een aantal keer te gast was geweest in dit programma. Begin 2015 werd hij  gevraagd om de presentatie van Puur Cultuur over te nemen (waarop hij bevestigend antwoordde).
 
Daarnaast presenteerde Peter samen met Jeroen Griekspoor vanaf het najaar van 2016 elke maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur het programma Splinternieuw XL, met nieuwe singles en verse albumtracks.
 
Toen medio 2018 de vraag kwam om op de maandagavond een uur extra te vullen, kwamen Jeroen en Peter met het voorstel voor een nieuw programma: #MaakKennisMaandag. Hierin  werd een aantal rubrieken van Puur Cultuur en Splinternieuw XL samengevoegd met nieuwe onderwerpen. Vanaf september 2018 is dit luchtige, informatieve, muzikale én vooral vrolijke programma wekelijks op de maandag te horen tussen 19.00 en 21.00 uur. Daarnaast presenteren Peter en Jeroen in juni, juli en augustus op hetzelfde tijdstip het programma Zomeravond.
 
Van Peter verschenen inmiddels vier boeken bij uitgeverij Boekscout. In maart 2013 verscheen een eerste verzameling van zijn stukjes in de bundel LUD!EK, eind 2014 gevolgd door PUUR LUD!EK met een selectie van de columns die hij schreef voor het radioprogramma Puur Cultuur.
In zijn derde boek PLATEN VOOR MIJN HOOFD uit 2017 richtte Peter zich vooral op zijn grote passie: muziek.
Zijn in januari 2021 uitgekomen bundel STUKJES & BEETJES betekent een terugkeer naar zijn eerste twee boeken met columns (en meer) waarin Peter – soms subtiel maar meestal ongezouten – zijn mening geeft over uiteenlopende onderwerpen.
 
STUKJES & BEETJES is te bestellen in de webwinkel van Boekscout: https://bit.ly/3qlhFmS, bij bol.com: https://bit.ly/3tYTRYc of bij je lokale boekhandel (ISBN: 978-94-643-1401-4).