Kevin van Leeuwen

Leeftijd35
Bij MeerRadio sinds2016
Favoriete hitDotan - Home

Hoe ben ik ooit met radio maken begonnen?
Dat is op twitter geweest waar ik in oktober of november 2010 een tweet zag van AB-Radio waarin zij presentatie talent zochten. Ik schreef hier op en na een traject wat mij iets te lang duurde kreeg ik daar de zondag ochtend show samen met een co-host. Na een half jaar maakte ik daar de wisseling mee naar Jouw FM met een strakker format, nieuwe jingles en een heel fris jasje.
Na een jaartje vertrok mijn co-host en kreeg ik toestemming om mijn beste maatje Robin Damman erbij te halen vooral als producer.

Jouw FM draaide goed, ik leerde om strak te ‘jocken’, intro’s te pakken, korte talks te houden en vooral veel, heel veel, de stationsnaam te noemen.

 Toen kwam dat moment, augustus 2015. Wij hadden de jaarlijkse Jouw FM BBQ en hier werd verteld dat de zender ging stoppen. Wij zouden tot december 2015 doorgaan en dan samen de stekker eruit trekken. Een lastig moment, wilde ik doorgaan met radio maken? Ik voelde dat mijn avontuur nog niet klaar was en samen met Robin ben ik opzoek gegaan naar andere omroep.
 
Met het insturen van een demo en een gesprek met Ton van Draanen was het duidelijk. Robin en ik mochten starten bij MeerRadio. In overleg besloten wij om drie proefuitzendingen te maken voor een nieuwe vrijdagavondshow en op 1 januari 2016 begonnen wij met “To The Weekend” tussen 10 en 12 uur.
Ik werd ook gevraagd om de woensdagochtend tussen 7 en 10 uur te doen. Dat heb ik tot oktober 2016 gedaan.
De vrijdagavond is sinds het begin steeds meer mijn en ons stekje geworden. Wij hebben met “To The weekend” een programma neergezet waar Robin en ik samen heel trots op zijn. We hebben speciale uitzendingen gemaakt rondom kerst en Sinterklaas, een marathon van 12 uur omdat wij een jaar bestonden en inmiddels maken wij ook elk jaar een zomer editie. Hier maken wij een virtuele reis om jou als luisteraar en je radio ook een vakantie te gunnen.

Dan mijn favoriete plaat. Dat is lastiger om te vertellen. Mijn muziek smaak is erg breed en de classics zoals de beatles zijn er letterlijk met de paplepel ingegoten door mijn vader de beatles fan. Zelf bezoek ik nu met hem ook de concerten van The Analogues.
Als ik denk aan de plaat met de beste herinneringen dan is dat er zook meer dan een. “Home” van Dotan is er eentje omdat die het gevoel van thuiskomen in Oostenrijk oproept. “We Can Work It Out” van Paul McCartney (de versie tijdens de Back In The World Tour) omdat ik die altijd draaide als ik het huishouden deed bij mijn ex. Een hele lading van Marco Borsato omdat ik daar al vanaf het begin fan van ben.

Teveel om op te noemen…

 

Programma's die Kevin van Leeuwen presenteert
De MeerRadio Middag