Kevin van Leeuwen

Leeftijd31
Bij MeerRadio sinds2016

Hoe ben ik ooit met radio maken begonnen? Dat is op twitter geweest waar ik in oktober of november 2010 een tweet zag van AB-Radio waarin zij presentatie talent zochten. Hier schreef ik mij voor in en na een traject wat mij iets te lang duurde kreeg ik daar de zondag ochtend show samen met een co-host. Na een half jaar maakte ik daar de wisseling mee naar Jouw FM met een strakker format en veel nieuwe jingles.
Na een jaartje vertrok mijn co-host en kreeg ik toestemming om Robin Damman erbij te halen als producer.
Jouw FM draaide goed en ik leerde hier om strak te jocken. Intro’s pakken en vooral heel veel de stationsnaam noemen. Toen kwam dat moment, augustus 2015. Wij hadden de jaarlijkse Jouw FM BBQ en hier werd verteld dat de zender ging stoppen. Wij zouden tot december 2016 doorgaan en dan samen de stekker eruit trekken. Een lastig moment maar na lang nadenken besloten Robin en ik om opzoek te gaan naar een andere omroep om het radio avontuur langer door te laten gaan.

Met het insturen van een demo en een gesprek met Ton van Draanen was het duidelijk. Robin en ik mochten starten bij MeerRadio. In overleg besloten wij om drie proefuitzendingen te maken voor een nieuwe vrijdagavond programma en op 1 januari 2016 begonnen wij met “To The Weekend” tussen 10 en 12 uur. Ik werd ook gevraagd om de woensdagochtend tussen 7 en 10 uur te doen. Dat heb ik tot oktober 2016 gedaan . Hierna ben ik op een school gaan werken en lukte de woensdagochtend niet meer helaas.
De vrijdagavond is sinds het begin steeds meer mijn en ons stekje geworden. Wij hebben met “To The weekend” een programma neergezet waar Robin en ik samen heel trots op zijn.

Dan mijn favoriete plaat. Dat is lastiger om te noemen. Mijn muziek smaak is erg breed en de classics zoals de beatles zijn er letterlijk met de paplepel ingegoten door mijn vader de beatles fan. Zelf bezoek ik nu met hem ook de concerten van The Analogues. Als ik denk aan de plaat met de beste herinneringen dan is dat er zeker meer dan een. “Home” van Dotan is er eentje omdat die het gevoel van thuiskomen in Oostenrijk oproept. “Ik mis je zo graag” van Claudia de Breij omdat mij vriendinnetje en ik dat ons liedje maakte toen wij voor het eerst naar wintersport gingen. Marco Borsato omdat ik een grote fan ben. Zo zie je, teveel om op te noemen.