Roel van Luijk

Leeftijd31
Bij MeerRadio sinds2008

Mijn werk voor MeerRadio heeft aardig wat keuzes in mijn leven bepaald. Op mijn zeventiende kwam ik binnen als technicus, stiekem met het idee om ooit te gaan presenteren.
Die wens ebde langzaam weg, maar het techniek-werk heb ik lange tijd met veel plezier gedaan. Het heeft mijn interesse in de mediawereld zelfs zo beïnvloed dat ik hierdoor van HBO-opleiding ben veranderd.
Ik ben Nieuws & Media gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam.
Toen er bij MeerRadio gewerkt werd aan het opzetten van een televisiejournaal, heb ik mij dan ook direct gemeld. Dit werd een heel leuke periode, waarin ik heel veel heb geleerd en elk vrij uurtje aan MeerTelevisie besteedde.
Zodoende sprak ik ook de voice-overs van diverse reportages in. Dit werd opgepikt door onze programmaleider. Hij vond dat ik een goede stem had en vroeg mij of ik wilde gaan presenteren op de radio.
Die oude wens was ik al weer bijna vergeten, maar dit compliment kon ik natuurlijk niet afslaan! Ik begon bij het activiteitenprogramma en heb sindsdien aardig wat programma’s van MeerRadio gedaan.
Het televisiejournaal bestaat helaas niet meer, maar toch kan ik nog steeds mijn werk en MeerRadio combineren met het programma “MeerMagazine” op zondag. Roel van Luijk