Maurice van Dam

Leeftijd56
Bij MeerRadio sinds2005
Favoriete hitRick Astley - Never Gonna Give You Up

Maurice van Dam is geboren als Maurice de Vaal. Hij is de zoon van de inmiddels hoogbejaarde oorlogsveteraan Skippy de Vaal. Na de lagere school ging Maurice naar de Burgemeester Jansoniusschool. Hier volgde hij een technische opleiding. Techniek had altijd zijn interesse. Hij wist al snel een babyfoon om te bouwen tot een FM-zendertje waarmee hij de Hoofddorpse wijk Pax van non-stop muziekprogramma’s ging voorzien.
 
Samen met zijn schoolvriend Eric Westerop begon hij in 1987 de piratenzender Radio Paradiso die al snel de populairste zender van Haarlemmermeer werd. Maurice de Vaal nam de discjockeynaam Maurice van Dam aan en Eric Westerop werd Eric de Vries. Zij hadden bewust voor deze radio-namen gekozen, omdat “Van Dam” en “De Vries” nogal veel voorkomen in het telefoonboek.
 
Na verschillende keren te zijn opgepakt, gingen Maurice en Eric naar de Amsterdamse zender Extra 108. Hier zaten ook de  later bekend geworden Jeroen van Inkel en Gijs Staverman.
Naast Extra 108 maakten Maurice en Eric ook programma’s voor VLOH-FM de lokale omroep van Haarlemmermeer.
 
Daar kwamen zij Henk-Jaap Demoet tegen. Hij was in die tijd muzieksamensteller bij Radio Noordzee Nationaal en voor hij het wist was Maurice een van de presentatoren op deze zender.
Bij VLOH-FM heeft Maurice van Dam de meest uiteenlopende dingen gedaan. Hij deed redactiewerk, was technicus en presentator van “VLOH Compleet” op zondagochtend en “Nice & Slow” op de late avond.
 
Na 20 jaar moest VLOH-FM in 2003 gedwongen stoppen, maar Maurice ging niet bij de pakken neerzitten.
Samen met oud VLOH-collega’s Richard Kwant en Christian Groeneveld werd de Stichting MeerOmroep opgericht.
De stichting kreeg in 2005 een nieuwe vergunning en kon MeerRadio begin 2006 van start gaan. Maurice van Dam werd de eerste programmaleider van MeerRadio, een taak die al snel door Henk-Jaap Demoet werd overgenomen. Sinds juni 2008 is Ton van Draanen programmaleider.
 
Op MeerRadio is Maurice van Dam iedere zondagmorgen tussen 10 en 12 uur te horen in “MeerCompleet” met het spel TeleDing. Bij dit spel zijn tot op de dag van vandaag prachtige prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door de Haarlemmermeerse middenstand.