Michel Onclin

Leeftijd62
Bij MeerRadio sinds2008
Favoriete hitGeorge McCrae - Rock Your Baby

De in Amsterdam geboren Michel Onclin ging als zevenjarige jongen naar de lagere school in Hoofddorp. Na de MAVO vervolgde hij zijn opleiding aan de Horecaschool Hubertus en de Hotelschool in Amsterdam. Terwijl hij nog op school zat runde Michel in Zandvoort zijn eigen kroeg “De Banjer”. Een paar jaar later kocht hij “Beurszicht” aan de Hoofdweg in Hoofddorp dat werd omgebouwd tot “Grand Café Barrage”. Hier kwam de zanger in Michel boven. Samen met enkele vaste gasten werd als “Michel & De Polderlingen in 1991 de single “De Barrage” opgenomen. Hij kreeg de smaak te pakken, ging regelmatig in cafés optreden en volgde jarenlang zanglessen bij Elizabeth Ooms en later bij Olga Ongena.
Via de Hoofddorpse radiopromotor Wim van Kerkwijk kwam Michel Onclin in contact met Johnny Hoes en zijn platenmaatschappij Telstar. “Iets Dat Liefde Heet” een vertaling van “A Thing Called Love” van Johnny Cash, was in 1991 zijn eerste single. De opvolger “Reken maar op mij” (geschreven door zijn vrouw Anita) bereikte begin 1998 zelfs de Noordzee Top 30. Zijn derde single was het speciaal door Leslie Laverman geschreven “Wat er ook gebeurt”, gevolgd door “Het Kroegenlied”.
Op 4 april 2008 deed Tander Onclin mee aan “Holland’s Got Talent” op SBS6. Voordat hij het wist stond Michel naast zijn 13-jarige dochter voor de tv-camera. Een maand later zongen zij in de halve finale “As” van George Michael en Mary J. Blige.
Michel Onclin zijn eerste kennismaking met MeerRadio was op 23 november 2007 toen hij te gast was in “MeerPortret” dat in die dagen werd gepresenteerd door Andy Houtkamp en Gerard Deurwater. Nadat Ton van Draanen in juni 2008 programmaleider was geworden, nam hij contact op met Michel met het verzoek om naast Peter Beense de tweede presentator van het nieuwe programma “MeerHollands” te worden. Zo gezegd zo gedaan en op zaterdag 13 september 2008 maakte Michel zijn debuut als presentator van “MeerHollands”, iets dat hij tot op dag van vandaag nog met veel plezier doet. Maar ook het zingen doet hij nog met veel plezier. In de afgelopen jaren zijn nog de singles “Als De Dag Van Toen”, “Neem Me Mee” en “Zo Rijk” verschenen.

 

Programma's die Michel Onclin presenteert
MeerHollands