John Nederstigt

Leeftijd55
Bij MeerRadio sinds2014
Favoriete hitSupertramp - Give A Little Bit

John Nederstigt is geboren in De Zilk, maar woont sinds 2008 in Haarlemmermeer.
 
Na studie internationaal management die deels in Nederland en deels in de Verenigde Staten is gedaan, heeft John geruime tijd in het buitenland gewoond en gewerkt. Naast de Verenigde Staten heeft John ook gewoond en gewerkt in Polen, Rusland en Hong Kong. 
 
In alle landen maakte hij bijzondere politieke situaties mee, zoals de verkiezingscampagnes in de VS, de veranderingen in en voormalig Oostblok en de teruggave van Hong Kong door de Britten aan China. Dit heeft  er met name voor gezorgd dan John zeer politiek geïnteresseerd is geraakt.
 
Bij  terugkeer werkte John vanuit het bedrijfsleven aan enkele unieke  Publiek-Private Samenwerkingen (PPS) zoals de eerst PPS-school  en de renovatie en exploitatie van het Ministerie van Financiën.
 
Ook was hij interim manager bij een bedrijf voor Sociale Werkvoorziening en als project manager  bij NKI-Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis  (NKI-AVL) waar hij werkte aan de uitbreiding van de bestralingscapaciteit van het instituut buiten de eigen terreinen bij bestaande ziekenhuizen zoals het Spaarneziekenhuis. Hiermee is de zorg dichterbij en dus beter bereikbaar geworden.
 
Begin 2009 meldde John zich bij de afdeling Haarlemmermeer van D66. Hij werkte mee aan de campagne en werd aangewezen om na de verkiezingsuitslag samen met de fractievoorzitter de onderhandelingen  te doen.
 
Zijn politieke loopbaan ging snel. In 2010 werd John wethouder van Duurzame economische ontwikkeling en –inrichting en energie in Haarlemmermeer.
Met ingang van 1 januari 2019 is John Nederstigt geen wethouder meer, aangezien D66 niet in het nieuwe college van B&W zit.
Hij heeft zich namens zijn beschikbaar gesteld voor een zetel in het Europese Parlement. De verkiezingen zijn in mei 2019.
 
Bij MeerRadio is John Nederstigt sinds de zomer van 2014 te horen. Eerst tijdens de zomermaanden op de maandagavond met “Nederstigt’s Zomerstudio” en vanaf 5 oktober 2014 op de zondagavond met “Starten met Nederstigt & Houtkamp”. Eerst samen NOS sportverslaggever Andy Houtkamp, maar sinds 2017 met diens zoon Jason.

Bron: D66 Haarlemmermeer/MeerRadio