Ad Hinten

Leeftijd60
Bij MeerRadio sinds2017
Favoriete hitAC/DC - Whole Lotta Rosie

Iedere donderdagmiddag is om kwart over 5 in het programma “Onderweg” ruimte gereserveerd voor de dierenrubriek met Ad Hinten. Hij informeert de luisteraar over uiteenlopende zaken zoals: wat is het beste voer voor knaagdieren en konijnen, wat is er te doen aan het onzindelijk gedrag van een poes of kat, wat kan men doen tegen vlooien bij huisdieren etc. Ad Hinten heeft in de loop der jaren heel wat kennis opgebouwd. Het begon allemaal tien jaar geleden. Hij en zijn vrouw Linda gingen op zoek naar een geschikte locatie voor een dierenspeciaalzaak. Die vonden zij in Hoofddorp aan Skagerrak 226.
Naast deze winkel hebben Ad en Linda ook een hondengedragscentrum, waar puppie - en honden-trainingen gegeven worden en kan een hond van gedragsproblemen worden geholpen. Om hun kennis hoog te houden volgen Ad en Linda jaarlijks diverse cursussen voor bijscholing, workshops en lezingen.
Wie Dierenspeciaalzaak Hoofddorp binnenkomt wordt als voor de deur hartelijk ontvangen door Brutus en binnen door de honden Ginger, Ruby en Amber en de vogels Twinkie, Rocky en Beauty.
Zij kunnen zich de hele dag vrij bewegen waardoor de winkel er als een Paradijs uitziet. Ad en Linda zijn zich bewust van het ‘dierenwelzijn’ en verkopen daarom geen vogels, knaagdieren of konijnen.
Maar zij kunnen belangstellenden wel in contact brengen met fokkers en/of kwekers.