Rico Schröder

Leeftijd49
Bij MeerRadio sinds2017
Favoriete hitPhil Collins- In The Air Tonight

Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Rico Schröder, De vaste weerman voor MeerRadio. Ik was jarenlang de weerman voor AB-radio, later JouwFM in Bloemendaal, maar dat station is sinds eind 2015 niet meer on air. In die tijd heb ik mij verdiept in het weer in onze omgeving en dat probeer ik elke dag via mijn website RicoWeer.nl in duidelijke bewoordingen kenbaar te maken.
Wij zitten hier in Haarlemmermeer vlakbij zee en de Noordzee heeft vaak invloed op ons weer. Laat ik een voorbeeld geven met betrekking tot het voorjaar. Het voorjaar is in onze regio duidelijk zonniger dan landinwaarts en dat komt omdat de Noordzee dan nog (veel) kouder is dan de temperaturen over land. Ik probeer in mijn weerpraatje dit soort nuances te vermelden.
De reden is dat de landelijke weerberichten te globaal zijn en niet specifiek naar de diverse regio’s verwijzen. Ik zal in mijn weerberichten echt specifiek de verwachting voor de regio Haarlemmermeer maken. Wordt er neerslag in het noorden of zuiden van het land verwacht en blijft het bij ons droog, dan zeg ik dus dat het droog blijft.
Ik maak ook landelijke weerberichten voor Alpenweerman.nl. Mede-eigenaar Johann doet de weersverwachting voor de Alpenlanden en ik maak dagelijks een uitgebreid weerpraatje voor de Lage Landen (Nederland en België). Mocht je Op wintersport gaan of ben je elders in de Lage Landen, neem een kijkje op Alpenweerman.nl.
De interesse in het weer is er altijd al geweest, maar heeft een enorme vlucht genomen met de komst van het internet. Alle weerkaarten van de diverse weermodellen zijn daar te vinden en als je daar elke dag mee bezig bent, heb je dat zo onder de knie. Het is inmiddels een uit de hand gelopen hobby. De regionale weersverwachting voor Haarlemmermeer is te vinden op RicoWeer.nl, maar ook via de site van MeerRadio kan je via een link op mijn site komen. Voor het landelijke weerbericht verwijs ik graag naar Alpenweerman.nl. Tot ziens op mijn weersite! Rico Schröder.