Aangesloten bij Logo ELB
Logo-ANBI

 

 

Luister live!

 
De streekomroep van Haarlemmermeer

Educatieve projecten bij MeerRadio

Mediaworkshops: inspirerend & educatief

EDUCATIE_JOS_VAN_ROOIJEN_FOTO

• Maak Nieuws bij MeerRadio voor PO (basisscholen) groep 7 en 8
• Nieuws=Nieuws. Toch?! voor VO (middelbare scholen) klas 1 en 2

MeerRadio verzorgt, sinds 2016, media-workshops. Deelnemers maken kennis met de media, maar ook met informatie verzamelen, nieuwsberichten opstellen en voorlezen – en maken zélf hun eigen uitzendingen.
Die vervolgens wereldwijd te beluisteren zijn.
Uiteraard onder deskundige begeleiding, in een professionele (radio)studio en met heldere leerdoelen. Daarbij staat de overdracht van kennis en vaardigheden voorop, maar zijn tegelijk belangrijke aspecten als samenwerken in de groep, elkaar rollen gunnen, inspiratie én talent ontdekken beeldbepalend.
 
Workshops MeerRadio – voor wie?
Wij hebben speciale workshops voor het primair onderwijs (basisscholen, groepen 7 en 8) en voortgezet onderwijs (middelbare scholen, klassen  1 en 2). Deze zijn geïnitieerd in samenwerking met het centrum voor kunst en cultuur in Haarlemmer­­meer, Pier K, en het Podium voor Architectuur. Ze zijn er voor scholen in de gemeente Haarlemmermeer, maar zeker ook voor scholen daarbuiten.
Per 1 januari 2019 hebben wij al meer dan 850 enthousiaste workshoppers ontvangen, zowel uit Haarlemmer­meer als Amsterdam. Naast workshops voor scholen bieden wij (maatwerk) workshops voor organisaties, instellingen en bedrijven. Daarbij komen issues aan bod als teambuilding, beter samenwerken en collectief/ individueel prioriteiten stellen. Hiervoor zijn modules beschikbaar, maar workshops kunnen ook voor uw specifieke doelen worden samengesteld.
 
MeerRadio mediaworkshops – door wie?
De mediaworkshops zijn een productie van Meerdoc, de dedicated partner van Stichting MeerOmroep voor educatieve en andere activiteiten rond en met het station in relatie tot derden. In iedere workshop is de bijdrage van vrijwilligers van MeerRadio bovendien onmiskenbaar.
Meerdoc is het samenwerkingsverband van Pattiruhu Consultancy in Hoofddorp en Van Uchelen Creative Communications in Haarlem. Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen zijn beiden voormalig medewerkers van ons station. Mediaprofessionals in hart en nieren, met veel ervaring, know-how en passie voor radio, TV, communicatie, pers en nieuwe media.
Wij werken als MeerRadio graag en goed met hen samen, want Meerdoc verbindt mensen, media en maatschappij.
 
Hoe kunt u mediaworkshops boeken?
Scholen PO en VO in Haarlemmermeer: via Kunst en Cultuur op School resp. www.lerenindemetropolder.nl
Scholen PO en VO buiten Haarlemmermeer: rechtstreeks via Meerdoc.
Organisaties, instellingen en bedrijven, zowel in als buiten Haarlemmermeer: eveneens rechtstreeks via Meerdoc. Individueel boeken is helaas niet mogelijk.
Contact Meerdoc: patcons@pattiruhu.nl of info@creativecommunications.nl
  
Workshop voor basisscholen: Maak Nieuws bij MeerRadio
Populaire workshop in twee delen. Deel 1: Journalist in de klas. Ervaren journalist vertelt in de klas over nieuws maken, media-ervaringen en bereidt het praktijkdeel voor. Deel 2: de groep bezoekt de studio’s en maakt onder begeleiding, samen met een radio-technicus, een zelfgepresenteerde uitzending met jingles, bumpers en muziek. Bekijk het filmpje.

• Tijdsduur: 2 x 1½ uur. Klas en studio. Bij voorkeur 22 (en maximaal 30) deelnemers per groep.

Ieder seizoen van Maak Nieuws bij MeerRadio wordt afgesloten met de feestelijke uitreiking van de Zilveren MeerRadio Microfoon voor de beste uitzending.

• Winnaar 2016/’17: De Klippeholm, groep 7A; prijs uitgereikt door wethouder John Nederstigt.
• Winnaar 2017/’18: ’t Venne, groep 7A; prijs uitgereikt door wethouder Derk Reneman.

Alleen scholen die meedoen…. kunnen winnen!
 
Workshop voor middelbare scholen: Nieuws=Nieuws. Toch?!
Dynamische workshop rond echt nieuws, nepnieuws en cyberpesten. En het ver­band daartussen. Wordt gegeven door ervaren journalisten, mediamensen en bij nieuws betrokken vrijwilligers van MeerRadio. 
De leerlingen werken toe naar een opname van zelf geschreven en ingesproken nieuwsberichten en leren kritisch te zijn op wat ze om zich heen via (social) media zien, horen en… doen.
Bekijk het filmpje.

• Tijdsduur: 1½ uur. Studio. Maximaal 25 deelnemers per groep.

Zelf radio maken? Bij ons kan dat. Luister mee!

 

Advertenties

Banner Goodnight
Banner Hartgerink
Banner Let
Banner MeerRadio Educatief

Ricoweer

Frequenties

Beluister ons op een van de onderstaande kanalen:

Radio:
Kabel: 89.0 FM
Ether: 105.5 FM + 106.6 FM
Ziggo: 42 + 917
KPN: 1143 + 1443
Glasvezel digitale radio: 3047
Tele2: klik hier
Tune-In radio app: https://tunein.com

Internet:
Luister af via internet
MeerTelevisie op Youtube