Aangesloten bij Logo ELB
Logo-ANBI

 

 

Luister live!

 
De streekomroep van Haarlemmermeer

Uitreiking Zilveren MeerRadio Microfoon woensdag 15 mei 2019

Marieke Elsinga PR Foto

Wethouder Marja Ruigrok (Haarlemmermeer; Cultuur) en de bekende radio- en televisiepresentatrice Marieke Elsinga (QMusic, RTL Boulevard) reiken op 21 mei a.s in Hoofddorp de Zilveren MeerRadio Microfoon seizoen 2018/2019 uit.
 
De Zilveren MeerRadio Microfoon is de prijs voor de beste, door basisscholen zelf gemaakte nieuwsuitzending in de workshopserie Maak Nieuws bij MeerRadio. De streekomroep van Haarlemmermeer biedt deze workshop, samen met cen­trum voor kunst en cultuur Pier K, aan sinds 2016. Er namen al meer dan 800 scholieren deel aan de workshop, zowel uit Haarlemmermeer als uit Amsterdam.
Dit is de derde keer dat de Zilveren MeerRadio Microfoon wordt uitgereikt. In 2017 gebeurde dat door wethouder John Nederstigt en in 2018 door wethouder Derk Reneman. Natuurlijk zijn leerlingen van de winnende groepen bij de uitreiking aanwezig!

Marieke Elsinga: beste vrouwelijke DJ
Marieke Elsinga is onder andere bekend als DJ bij Qmusic, waar zij samen met Mattie Valk de ochtendshow Mattie & Marieke presenteert. Maar haar carrière begon in 2011 als DJ bij MeerRadio en als presentatrice bij MeerTelevisie. Daarna vervolgde zij haar loopbaan bij o.a. AmsterdamFM, op TV bij omroep NH, als co-presentator bij RTL Late Night (naast Humberto Tan) en bij RTL Boulevard.
Elsinga won op 31 januari jl. de Zilveren RadioSter Vrouw als beste vrouwelijke DJ. In 2017 won zij de Aanstormend Talent Award tijdens het Gouden Televisier-Ring Gala.
In hetzelfde jaar nam zij deel aan het tv-programma Expeditie Robinson.
 
Workshop Maak Nieuws bij MeerRadio
De bij scholen populaire workshop ‘Maak Nieuws bij MeerRadio’ wordt gegeven in twee delen. Deel 1: Journalist in de klas. Een ervaren journalist vertelt in de klas over nieuws maken, media-ervaringen en bereidt het praktijkdeel voor. Deel 2: de groep bezoekt de studio’s en maakt onder deskundige begeleiding, samen met een radiotechnicus, een zelf­ ge­presenteerde uitzending, compleet met jingles, bumpers en muziek. 
 
Meer informatie op de educatie-pagina van MeerRadio.

Advertenties

Banner Goodnight
Banner Hartgerink
Dierenspeciaalzaak Hoofddorp
ERFGOED JOURNAAL BANNER
ONDERNEEM_BANNER
SCHOLEN BANNER NOV 2019
Facebook permission

Frequenties

Beluister ons op een van de onderstaande kanalen:

Radio:
Ether: 105.5 FM + 106.6 FM
Ziggo TV: 38;
Ziggo Digitale Radio (kanaal 105 in de radio app)
KPN: 1143 + 1443
Glasvezel digitale radio: 3047
Tele2: klik hier
Radio Apps:
Tune-In https://tunein.com
JUKE https://juke.nl/juke-app

Internet:
Luister af via internet
MeerTelevisie op Youtube