Aangesloten bij Logo ELB
Logo-ANBI

 

 

Luister live!

 
De streekomroep van Haarlemmermeer

Henny Beijer ‘In De Kleedkamer Met ... Wilko Geesink’ woensdag 2 oktober 2019

WILKO GEESINK

Woensdag 2 oktober zit sportjournalist Henny Beijer ’s avonds tussen 9 en 10 een uur lang in de kleedkamer in gesprek met Wilko Geesink. ‘Honkbal is mijn lust en mijn leven’, zei de nu 73-jarige ondernemer/apotheker twee jaar geleden in een interview. Dat was naar aanleiding  van zijn benoeming tot voorzitter van ETO, de stichting die het honkbalstadion in Hoofddorp exploiteert. Een loodzware klus wachtte hem gezien de belabberde financiële situatie van de stichting eertijds. Het hem sindsdien niet meegezeten in zijn opdracht.
 
Wat bezielde de aimabele Badhoevedorper om de voorzittershamer ter hand te nemen? Terwijl hij aan het afbouwen was als eigenaar van de apotheken in Toolenburg en op Schiphol Plaza?

Wie is deze welbespraakte en energieke bestuurder, die in zijn jonge jaren zelf als catcher, outfielder en coach bij het Amsterdamse ABC furore maakte? Wat maakt het honkbal voor hem zijn geliefde sport? Was het die passie die hem bewoog zich in te zetten voor een ogenschijnlijk verloren zaak als dat peperdure stadion, waar nooit Amerikaanse profs zouden spelen?

En wat doen die zorgen hem op een leeftijd, waarop je ook kunt gaan genieten en anderen – jongeren wellicht – de problemen laat?
 
Een radioportret van een ambitieuze sportbestuurder met een missie, die in 2017 beloofde: Voorlopig zijn ze nog niet van me af.
 
MeerRadio woensdag 2 oktober 21:00 tot 22:00 uur. Presentatie: Henny Beijer. Techniek: Jeroen Calvelage.

Wilko Geestink (foto: HCnieuws.nl)

Advertenties

Banner Goodnight
Banner Hartgerink
Dierenspeciaalzaak Hoofddorp
KINEPOLIS 2019
ONDERNEEM_BANNER
SCHOLEN BANNER NOV 2019

Ricoweer

Frequenties

Beluister ons op een van de onderstaande kanalen:

Radio:
Kabel: 89.0 FM
Ether: 105.5 FM + 106.6 FM
Ziggo: 38 + 913
KPN: 1143 + 1443
Glasvezel digitale radio: 3047
Tele2: klik hier
Tune-In radio app: https://tunein.com

Internet:
Luister af via internet
MeerTelevisie op Youtube