Aangesloten bij Logo ELB
Logo-ANBI

 

 

Luister live!

 
De streekomroep van Haarlemmermeer

Burgemeester Schuurmans: Grootste uitdaging komt komende 1,5 jaar zondag 10 mei 2020

Burgemeester Marianne Schuurmans gaf zondag in het programma MeerMagazine een toelichting op de coronacrisis.

Versoepeling van maatregelen
Als voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland heeft Schuurmans - voorafgaand aan de aankondiging van versoepeling van de noodmaatregelen door minister-president Rutte - overlegd over generieke en handhaafbare versoepelingsmaatregelen.
De versoepeling kan plaatsvinden door de gunstigere coronacijfers met een dalend aantal besmettingen en voldoende beschikbaarheid van zorg en ic-bedden. Daarbij benadrukt ze dat gezondheid boven alles gaat, en drukt ze met name horecaondernemers op het hart niet te snel open te willen, om vervolgens binnen de kortste keren wellicht weer dicht te moeten door een nog ernstigere uitbraak van corona. Het is beter om even te wachten, om daarna open te kunnen blijven.

Langzaam uit de lockdown
Het moeilijkste is de geleidelijke afschaling van deze langdurige crisis. Door het ‘doorkijkje’ van premier Rutte om langzaam uit de lockdown te komen is ook onvrede en onrust ontstaan, bijvoorbeeld bij de horeca en sportscholen. Rutte had misschien duidelijker moeten zijn, zei Schuurmans.

Grootste uitdaging komt komende 1,5 jaar
Het blijft levensgevaarlijk om met veel mensen tegelijkertijd in de trein te stappen. Schuurmans roept mensen op zulke dingen niet te doen. De grootste uitdaging is de komende 1,5 jaar, om mensen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen en zichzelf en anderen niet in gevaar te brengen. Wees kritisch op de maatregelen die wel, of juist niet goed worden genomen; ze doelt daarbij op de anderhalvemetermaatregel. De burgemeester bezoekt de komende tijd meer winkelcentra om te kijken of het daar niet te druk wordt.

70+’er heeft het lastig
Een 70+’er is niet per definitie iemand die er conditioneel niet goed aan toe is, zei Schuurmans, maar gekeken naar het aantal ziekenhuis- en ic-opnames blijft 70+ een kwetsbare groep. Het advies ‘blijf thuis’ blijft voor 70+’ers van kracht.

Zorgen dat Nederland openblijft
Marianne Schuurmans toonde zich opgelucht in het interview met Gert-Jan van Büseck op MeerRadio: “Het is fijn dat je er meer uit mag.”. Toch is ze ook bezorgd en hoopt dat mensen beseffen dat we samen verantwoordelijk zijn om ervoor te zorgen dat de ziekte niet terugkomt. Dat zijn weliswaar uitdagingen, ook voor ondernemers, maar we moeten er met elkaar voor zorgen dat Nederland openblijft.

KLIK HIER voor het hele interview

Advertenties

Banner Goodnight
Banner Hartgerink
Dierenspeciaalzaak Hoofddorp
ERFGOED JOURNAAL BANNER
FYR ADVERTENTIE
ONDERNEEM_BANNER
SCHOLEN BANNER NOV 2019
Facebook permission

Frequenties

Beluister ons op een van de onderstaande kanalen:

Radio:
Ether: 105.5 FM + 106.6 FM
Ziggo TV: 38;
Ziggo Digitale Radio (kanaal 105 in de radio app)
KPN: 1143 + 1443
Glasvezel digitale radio: 3047
Tele2: klik hier
Radio Apps:
Tune-In https://tunein.com
JUKE https://juke.nl/juke-app

Internet:
Luister af via internet
MeerTelevisie op Youtube