Aangesloten bij Logo ELB
Logo-ANBI

 

 

Luister live!

 
De streekomroep van Haarlemmermeer

Vandaag in MeerMagazine zondag 23 augustus 2020

REMCO BRINKMAN

Roel van Luijk presenteert vanavond tussen 6 en 7 uur “MeerMagazine” op MeerRadio.
 
Rond 18.05 uur het weekoverzicht van Cees van Rhijn gevolgd rond 18.15 uur door een interview Karin van Rijn uit Rijsenhout,
Karin heeft zich met andere bewoners sterk gemaakt om de biomassacentrale van Meerlanden in Rijsenhout tegen te houden. Vorig week gaf Meerlanden aan te stoppen met de plannen voor de centrale vanwege de onzekere toekomst en de financiering.
Heeft de acties van de inwoners in Rijsenhout geholpen bij die besluitvorming en wat is de rol van de gemeente geweest in dit geheel.
 
Om 18.30 uur de rubriek “Raadhuisplein” van onze politiek-redacteur Henk van der Eem. Hij schets daarin ontwikkelingen of wetenswaardigheden op en aan het raadhuisplein in Hoofddorp waar de eerste raadsvergadering inmiddels achter de rug is.
Wat waren de belangrijke punten in deze eerste vergadering waar de voltallige raad weer aanwezig kon zijn.
 
Om 18.45 uur is er een vervolg gesprek met Remco Brinkman (foto). Hij komt praten over de gestarte crowdfundingactie en collecte in Haarlemmermeer om voldoende geld in te zamelen voor een operatie in Barcelona van zijn vrouw Marina van der Kruijs.
Door haar gecompliceerde aandoeningen is het niet mogelijk om in Nederland geopereerd te worden en moet zij uitwijken naar Spanje.
 De Nederlandse ziektekosten verzekering vergoedt deze ingreep niet en dus is het gezin aangewezen op financiering door een collecte in Haarlemmermeer en crowdfundingactie.
Op 23 augustus is de collecte week van start gegaan en die duurt tot en met 29 augustus 2020. Meer informatie is te vinden op laatmarinaleven.nl

Voor de operatie en de bijkomende kosten is een bedrag van €105.000,- nodig.
Doneren kan o.a. via deze crowdfunding pagina: https://www.geef.nl/nl/actie/laatmarinaleven

MeerMagazine is een programma van Gert-Jan van Büseck, Roel van Luijk, Anneke van der Helm, Cees van Rhijn, Jeroen Calvelage. Eindredactie: Henk van der Eem.
 
Na de uitzending op zondag van 12.00 tot 13.00 uur is het programma terug te luisteren via UITZENDING GEMIST op de site van MeerRadio.nl

Advertenties

Banner Goodnight
Banner Hartgerink
Dierenspeciaalzaak Hoofddorp
ERFGOED JOURNAAL BANNER
FYR ADVERTENTIE
ONDERNEEM_BANNER
SCHOLEN BANNER NOV 2019
Facebook permission

Frequenties

Beluister ons op een van de onderstaande kanalen:

Radio:
Ether: 105.5 FM + 106.6 FM
Ziggo TV: 38;
Ziggo Digitale Radio (kanaal 105 in de radio app)
KPN: 1143 + 1443
Glasvezel digitale radio: 3047
Tele2: klik hier
Radio Apps:
Tune-In https://tunein.com
JUKE https://juke.nl/juke-app

Internet:
Luister af via internet
MeerTelevisie op Youtube